Monday, June 02, 2008

Nu har jag sett...

...JA, nu har jag sett "Sex and the City" filmen!!!
Var den lika bra som jag trodde? JA!!
Var den lika mycket saga som väntat? ? JA!!
Var den lika glammig som väntat? JA!!
Var tjejerna fortfarande lika goda, såta och innerliga vänner? JA!!
Vilken film!!! Genast, efter att ha suttit och gottat mig i över 2½ timme kände jag att jag ville se filmen igen, och helst så fort som möjligt. Och när den sedan (förmodligen runt jul) släpps på dvd så kommer jag att står först i kön för att få just MITT ex!
Flera gånger under filmens gång kände jag hur tårarna pockade på. Det finns flera, flera ögonblick under filmen som griper tag extra mycket. Allt är inte bara glam och glitter utan det ligger mycket djup under en glättig yta, var så säker.
Jag tycker filmen känns djupare än tv-serien, och den hade ju djup den också.
Framförallt tycker jag att det är Mirandas och Samanthas film! They ROCK!!

Så till alla er som ännu inte har sett den så har ni något mycket underbart att se fram emot!!!


Publiken då?
Jag var nyfiken på den också. Vilka skulle komma? Det var blandad kompott, vill jag lova. Åldrarna spände från sena tonår till 70+. Massor med tjejer i publiken förstås, men även fler män än jag räknat med.
Naturligtvis kollade jag in kläderna också. Många hade klätt upp sig, det syntes tydligt. Ingrid och jag såg ut som två Charlotte kopior (ja, kanske inte riktigt, men...haha).
Stämningen? PÅ TOPP!!! Så fort filmen drog igång steg ett jubel mot taket. Vi befann oss bland fans och det var en underbar känsla.
När sedan tjejerna en efter en dök upp på filmduken hördes kommentarer runt om...
Och ja, needless to say så drog Smith ner djupa suckar från stora delar av den kvinnliga publiken. Fast jag föredrar BIG...


Ingrid och jag älskade filmen precis lika mycket och visst gick vi ut efteråt och tog oss varsin drink med tillhörande eftersnack. När vi sedan kom hem träffade vi en granne som också sett filmen, och älskat den!!
Underbart!

Filmen är precis lika god, uppfriskande och upplyftande som en riktigt god Cosmpolitan!

Önskar alla en en fin och härlig måndag!!!

33 comments:

Anonymous said...

ÅÅååh, nu blir jag ännu mer sugen på att se den. Snart så :D

Annika said...

Alena:
Välkommen hit!!
Japp, det är en rikig godbit ni har framför er...Mums! Själv funderar jag på när jag kan gå och se den härnäst.

Mie, Absolut Guldkant said...

Jag längtar massor:)
Kram o tack för att du inte berättade för mycket;)

JaCal said...

Åh, jag vill också se!! jaja... får väl njuta av fina sommarkvällar i Stockholm i stället... och se när jag kommer tillbaka till USA. Men inte alls som att gå på premiären - åh, va det måste ha varit kul!! Jag får satsa på MammaMia premiären - även om det inte är riktigt lika glammigt! Haha!

Lilla jag said...

ååå, va jag längtar! Den har premiär här i Spanien någon gång i juni... och jag ska naturligvis se den i orginalversion.. annars dubbar de ju alla filmer här... men "Sexo en Nueva York" klingar ju inte riktigt lika bra... :)
Hoppas du har en bra dag, Annika!
Kram,
lilla jag

Petra H said...

Jag såg också filmen i lördags och tyckte också att den var jättebra!! Rolig och sorglig, och precis så som jag hade förväntat mig den! Föredrar också Big :D
Svenska Britta och jag satt bredvid två män och vi såg två pensionärskvinnor i permanentat hår också, hi hi!
Förresten vad tyckte du om Carries bröllopsklänning? Jag tyckte att den var jättefin när hon blev fotograferad i den men med den där fjädern och röda läppstiftet var hon inte så snygg..

Petra H said...

PS Vad hände med din kommentar på min blogg, jag fick ett email om att du lämnat kommentar (och kunde läsa den i emailet) men kan inte hitta det på bloggen!?

Saltistjejen said...

Ah, vad kul att du gillade den! Att den infriade dina förväntningar och förhoppningar. Annars kan ju just höga förväntningar tyvärr "ta ner en" film eller bok något. Själv har jag ju inte ens följt serien utan endast sett några enstaka avsnitt under årens gång så jag vet inte ifall filmen skulle tillföra så mycket för mig.
Men jättekul att ni fans verkar tycka den var super! :-)

Kram!!

Annika said...

Mie:
Nej då, inget ska avslöjas, men du har en riktig mysstund framför dig. Jag är avundsjuk på er som ännu inte sett filmen...
KRAM!!

Jacal:
ABSOLUT!! Njut av fina sommarkvällar i Sthlm, suck...
Du får gå och se den därhemma. KUL det med ju, kanske ännu roligare.
Mamma Mia såg jag en trailer på...LÄNGTAR!!! Den har ju premiär mitt i sommaren. Jag får vänta tills jag kommer tillbaks hit.

Lilla Jag:
Den är riktigt, riktigt bra. Jag var inte besviken en enda ggn. Härlig!!
Nej det klingar inte lika fint på spanska.
KRAM!!!


Petra H:
Men SÅ märkligt...Ingen aning om vad som hände med kommentaren!!????? Jag skrev bara som jag alltid brukar i den där rutan...
SKUUUMT!!!

Jamenvisst var det en HÖJDARfilm!!! Jag njöööt och vill nu se om den.
Visst var det kul med den blandade publiken.
Carries klänning var så fin när hon plåtades för Vouge, men sen...Nej, översminkad och vass.

Lisa said...

Vad tror du Annika. Jag har inte sett ett enda avsnitt av serien. Tror du filmen �r sevard anda for mig? Tror det stod i tidningen att den borjar visas 21 juni har.

Lullun said...

Kul att filmen stod pall för alla höga förväntningar. Själv är jag som Saltis; har bara sett några avsnitt här och där. Men kanske får det bli en tur till biografen för lite tjejkväll ändå... ;-)

Marianne said...

Å vad roligt att det blev så lyckat allting. Att filmen verkligen var så bra och att stämningen var så på topp i hela biosalongen! Jag är så glad för din skull, för jag vet ju hur mycket du såg fram emot det här!

Ska försöka se den! Lovar!

Desiree said...

Vad kul att du också har sett den. Jag var och såg den i fredags här då den hade premiär i Birmingham. Jag blev inte besviken, den var faktiskt sååå bra som alla säger. Den var faktiskt bättre än vad jag hade förväntat mig. Troddde att jag kanske skulle bli besviken då den blivit upphypad så mycket men åh vilken film!!! Loved it big time! Man både grät och skrattade och njöt.

Fröken Anki said...

Jag ska se den här veckan med några tjejkompisar. Ser verkligen fram emot den!

Bloggblad said...

Jag som inte sett några avsnitt i tv, har gott om tålamod att vänta på att hela filmen kommer i tv.

Annika said...

Saltis:
Det var precis det jag var rädd för, att jag skulle ha för höga förväntningar, att den helt enkelt blivit sönderhypad, men nej...
Jag är så glad över att den faktiskt tom översteg mina förväntningar.
Svårt att säga om du skulle tycka om filmen, den bygger ju helt på tv-serien...Hmmmm....
Du får beta av serien och sen se filmen, det kommer att ta sitt lilla tag :-)
Kram!!


Lisa:
Jättesvårt att svara på...
Jag är ju ett "die hard fan" så jag vet egentligen inte hur mkt man får ut av filmen om man inte har sett serien. Men gillar man glam, tjejsnack, kläder, sorger och glädje så...

Lullun:
En härlig tjejfilm att se i goda vänners lag!!
Jag vill se om den igen.

Marianne:
Halva nöjet var nästan att se den i sällskap med andra fans. ALLA var så taggade. Jag gillade verkligen hur det jublades när filmen började. Häftig känsla.
Precis, filmen kunde faktiskt lika gärna kunnat vara en besvikelse. Jag är så glad att jag kunde skriva detta positiva inlägg idag.

Desiree:
Men visst!! Vilken film!! Jag blev så lycklig över att den översteg mina förväntningar!
Den hade verkligen allt och lite till.
När kan jag se den igen? :-)

Anki:
Jag är avis på dig som inte har sett den ännu. Du har en härlig stund framför dig.

Bloggblad:
DET har du :-)
Tror att serien repriseras hela tiden därhemma. Passa på att se!!

Anne said...

Åh, vad underbart höra du tycker den är toppen! Jag har hört lite blandat... Bra och pluspoäng till dig för att du inte skrev nån recension som avslöjar handlingen, har själv inte sett den än. Har lovat gå med svägerskan då de är här (de kommer på fredag) men jag kan inte vänta så längre så kommer se den ikväll. Haha, eftersom du säger den är så bra gör det nog inget om jag ser om den med henne om nån vecka igen.
Så ni klädde upp er lite extra, ja det känns ju nästan som man "bör" göra det. Kul med publiken och att det var fler män. Jag trodde det skulle vara typ 99,99999% kvinnor i salongen.

Annika said...

Anne:
Nu blir jag lite nervig...tänk om du inte gillar den lika mkt som jag? Jag känner ju till faran med att prisa en film eller en bok för mkt, det är farligt eftersom det kan bli platt fall för andra.
Jag är superdupernyfiken på vad DU kommer att tycka. OM du tycker lika mkt om den som jag gjorde så kommer det inte att vara minsta lilla problem att se den två ggr under samma vecka.
Ja, vi klädde upp oss lite extra ;-)
Det kändes helt rätt att göra det...Vill M se filmen? Peter är lite småsugen...

Annika said...

Kan du tänka att jag har inte sett ett enda avsnitt av "Sex and the City"... Jag har förstått att jag har missat en hel del där! Jag har inte heller sett "Desperate housewives" som så många gillar. Det finns massor av populära tv-serier som jag inte följer...

Elisabeth said...

Oj, vilken stämning det verkar ha varit. Här var det inte riktigt likadant om man så säger. Fast roligt var det ändå, och då tillhör jag inte dem som sett speciellt många avsnitt av serien. SÅ bra att den gick att se odubbad också, annars hade det blivit helt fel.

leopardia said...

åh... åh... jag tror att jag blev mållös nu...
så kul att den inte var sönderhypad för dig iallafall...

Humlan said...

Så skönt att du inte blev besviken! Jag måste se den, sedan får vi väl se om det blir på bio eller senare...

Lia said...

Åh Så Härligt Inlägg!
Passion stavas hela denna text! Jag har bokade biljetter till den 22 juni, då ska tjejgänget ut och käka, dricka drinkar och se årets film=) Vilken fantastisk semester ni fick, tack för vackra bilder Annika!

londongirl said...

Den ska ses!!! :-)

Vad roligt att den levde upp till dina förväntningar!

ser också fram emot Mama Mia-filmen.

Ha det gott! I morgon åker Rosvik och jag ut med min klass till Grinda. Gissa om vi ska bada!!! :-)

KRAMAR

Anne said...

Nyss hemkommen från bio. Åh du milde! Filmen var SUPERBRA! Jag avslöjar inget mer här, inga detaljer för det är ju många som inte sett den.

Jag är INTE besviken och förväntningarna var höga. Det var väldigt många äldre i salongen. Och med äldre menar jag damer runt 70. Även en hel del män. Jag tror faktiskt killar skulle gilla filmen också, ska helt klart kolla på filmen på dvd med M i alla fall. Den passar nog bra även om man inte följt med serien tycker jag.
Jaaa du, vad ska man säga.. Jag tycker faktiskt filmen var så bra, att kunna få till en tv-serie till ett bra filmformat är nog inte helt lätt och jag vet att både du och jag varit lite nervösa innan hur det här skulle bli och nåt skulle bli "förstört" och man skulle bli besviken.

Men vad smala alla tjejer blivit, eller var det bara jag som tänkte på det?
Jag tycker filmen hade mer djup och allvar än jag trodde den skulle ha, samtidigt som det var 100% saga, glamour och allt det här som serien hade.
Jag måste hålla med dig om det du skrev om att det var Mirandas och Samanthas film, det är deras stories och skådespel jag minns. Carrie också, såklart. Men Charlotte's story och medverkan "kändes" inte, jag blev inte engagerad som jag annars brukar bli av hennes partier i tv-serien.

Jag vill ha mer Sex and the City nu! Gillar så mycket att det är en tjejfilm som skildrar vuxna kvinnor 40+ och inte bara 20-åringar. Inte många filmer/serier som gör det inte.

cecilia said...

samma här - i fredags var det cosmos och SATC med tjejkompisarna - sf-kvinnorna gick man ur huse och var uppglammade till max - väldigt kul att studera på nära håll i biolobbyn:).
Tyckte dock att filmen var så där och blev nog lite, lite besviken faktiskt

Annika said...

Annika:
Se den!! Den är så bra!! Jag tror att serien repriseras lit hela tiden därhemma.
Jag ser inte heller Desperate Housewives, gillar inte den serien.

Elisabeth:
KUL!! Då bevisar du att man inte måste ha sett serien för att gilla filmen!
Lite lugnare mottagande i Tyskland alltså?

Leopardia:
Jag var OROLIG innan jag gick dit. Trodde mina höga förväntningar skulle svika mig, men...nej...
Lyckost dig som har det roliga kvar!!

Humlan:
JA!!! Underbar film!

Annika said...

Lia:
TACK, vad jätteroligt att du gillar mina bilder!
OCH vad kul att ni ska gå och sen filmen. Jag känner mig avis på er alla som har det roliga kvar. Det där att se den första ggn!! Hoppas och TROR att du kommer att älska den.
Kram!!

L-girl:
JA!! Hoppas du kommer att gilla den lika mkt som jag gjorde.

Underbart med Grinda i vackert väder. Hoppas det blev många sköna bad.

Mamma Mia längtar jag också efter. Mycket!!!

KRAM!!

Anne:
Men vad ROLIGT!!!
VAD glad jag BLIR!!! Man vet ju aldrig när man prisat upp en film om andra kommer att tycka likadant.

Visst har filmen djup! Och visst har den all den humor som väntas av den.
Helt underbar!

Håller med om tjejerna. Jag reagerade starkt på SJP, hon väger i princip noll. Detsamma får väl sägas om Miranda.

Japp, jag håller SÅ med om Charlotte. Nej, det var inte hennes film.
Däremot visade Miranda och Samantha djup som man sällan och aldrig såg i serien. Dom visar prov på vilka kick-ass skådespelare dom är.

Jag med, Anne!! MER SatC! Hoppas det kommer en tvåa.
Känner att jag återigen för 105:e ggn vill beta av serien.

OCH for crying uot loud; att alla tjejerna är 40+ och tom 50+ är så BRA att det finns inte :-)

Jag blev så glad över att se hur spridda åldrarna var.

Nu vill jag se filmen i helgen igen!! Jag SKA :-)

Cecilia:
Vad tråkigt att du blev besviken :-(. Verkligen.
Var det mkt uppklätt i SF??? My guess is YES!!
Det var jättekul att kolla in publiken, tyckte jag.

Matildas fikarum said...

Vad kul! Jag ska nog också se den när den släpps här i dagarna. Men vad annorlunda de ser ut!? Antingen har de ett ton smink på sig, eller så är det ansiktslyftning som gäller. För en kort sekund trodde jag det var ett gäng "lookalikes" på videon.... Skumt.

Annika said...

Matilda:
Den ska du se!!!
Det är nog mkt botox och lyft där ja :-) Lite trist.

Millan said...

Aha sa du har ocksa sett filmen nu :-). jag tankte faktiskt pa dig nar jag gick och sag den forra veckan eftersom jag visste hur mycket du sag fram emot att se den! Jag tyckte ocksa att filmen var bra dock kande jag att tv-serien hade mer djup. Kanske for att jag sag den mestadels pa dvd och i en stot och darfor larde kanna tjejerna sa bra pa nagot satt. Sedan kanner jag lite att lite av tv-seriens satt att 'tanka och fundera' forsvinner i filmen eftersom sa mycket mer hander pa de 2 timmarna an det gor pa en hel serie annars.
Jag langtar verkligen tills filmen kommer ut pa dvd for jag tror faktiskt att den pa nagot satt gor sig annu battre sa da man kan ha fest hemma med kompisarna och sitta och diskutera lite i filmen (nu nar man redan sett den gor det ju inte sa mycket om man gor det! :-)).
Jag haller helt klart med dig om att det var Mirandas och Samanthas film. Jag tycker man lar kanna dem och se fler sidor hos dem i filmen an man gjorde i serien.
Ska bli skoj att hora vad alla de andra bloggarna tyckte om filmen ocksa!

Millan said...

haha nu har jag last kommentarerna och fick da reda pa vad de andra bloggarna tyckte ocksa :-). Kul att det faktiskt inte var manga alls som blev besvikna av filmen for manga hade sakert valdigt hoga forvantningar.
Jag horde i gar pa radion att de redan haller pa med en uppfoljare.. undrar om det stammer!?

Annika said...

MILLAN!!!!
ÅH, tack för din kommentar här om filmen!!!
Visst fick man se mer sårbara sidor hos Samantha och Miranda. DET var oväntat, bla Samanthas moderliga sida.
Jomenvisst har du väl rätt i att det klämdes in mkt på 2½ timmar.
Jag ska se om filmen i helgen---längtar redan.
KRAM!!!