Friday, June 20, 2008

Show and Tell: Klockan fem

Glad Midsommar på er allihopa!
Just nu är klockan 13 i Sverige, 7 här. Ni alla har nog fullt upp med ert midsommarfirande just nu. En del av er kanske dansar kring midsommarstången, en del av er äter kanske en god midsommarlunch, medan andra kanske redan börjar planera middagen. Vad ni än gör idag så hoppas jag att ni har det riktigt trevligt! Jag har inte kollat in vädret i Sverige så jag vet inte hur ni har det, men enligt min favorit radiopersonlighet, Lisa Syren, så skulle vädret därhemma i midsommar inte blir det bästa. Jag hoppas att vädergubbarna hade fel och att solen lyser på er alla!!

Solen lyser på mig här denna tidiga morgon som INTE är Midsommarafton. Jag ska gå ut och gå om en stund, och sen ska jag ju till frisören. Under tiden ska Karolina och en kompis ENSAMMA gå på bio och se Narnia. Frisören ligger vägg i vägg med bion så det ska nog gå fint.
Peter och jag var på bio igårkväll och såg---SEX AND THE CITY!!! Det var andra gången för mig, och jag måste säga att filmen var lika bra denna gång! Underbar är den!
Peter gillade den också, han sa att han alls inte trodde att den skulle vara så djup som den ju faktiskt är. Karolina är på sova-över-kalas just nu och jag ska hämta henne klockan 11. Peter är ute på Potomacfloden, uppåt West Virginia, och där ska han och arbetskamraterna ha en dag på floden och köra lite "white water rafting".
Ikväll blir det lite samvaro med några svenskar och deras amerikanska män, och det ska bli roligt.

Show and Tell: Klockan fem
Jag hade tänkt vara duktig och plåta "klockan fem" varje dag denna vecka. Den planen gick om intet eftersom jag glömde bort det dom allra flesta dagarna.
Klockan 17 är en ganska lugn tid i det här huset. Vi äter inte middag förrän tidigast klockan 19 när Peter kommer hem från jobbet. Klockan 17 kan man hitta mig; läsandes, städandes, tvättandes, skrivandes eller kanske utomhus i täppan, eller utomhus fikandes med goda grannar.
Ibland spelar Karolina och jag Wii...

Klockan 17 är en intettid...

Under skolåret har Karolina en del akriviteter som börjar klockan 17. Så om klockan är 17 under en vanlig skolvecka så sitter jag nog oftast i bilen just vid 17 tiden. Men nu är det sommarlov och inga sådan måsten finns.
På tisdag lyfter mitt plan mot Skandinavien runt klockan 17.

Så här kan det se ut på vårt deck runt femsnåret på eftermiddagen...Eftersom vi äter middag rätt sent måste vi stoppa i oss något vid femtiden. OFTAST blir det frukt eller bär, SOM dessa godingar som lätt slank ner under veckan som gick...Klockan fem på morgonen då? Ja, då börjar himlen ljusna lite försiktigt. Just nu går solen upp klockan 5:43 och solnedgången äger rum 20:38 ikväll.

Ha en fin fredag och en fin Midsommar!!!

Fredagsbloggare:
Nilla,Simone,Anna,Desiree,
Annika, Anne,
Petra ,Anna-Saltis ,Millan ,AuroraBuddha,Anki,Lullun, Marianne,Victoria,Susanne,Lia,Cecilia,Leopardia
Anne-Marie, Marina, Marie
Strandmamman
M.K.B

25 comments:

Fritt ur hjärtat said...

Behöver jag säga vad jag hade tänkt göra... fota klockan 5 i veckan! Tror du jag gjort det?? NIX.
Fint inlägg fick du till ändå. Tänk att ni äter middag så sent?!
Ha det så bra både med vila på sommarlovet och resan till skandinavien Trevlig helg.

Annika said...

Simone:
HAHA, visst var det svårt att komma ihåg. Jag hade tänkt ställa in mobilen på larmsignal men även det glömde jag; varje dag!!! Hehe!!
Japp, så sent äter vi varje dag...Peter är hemma tidigast 19. Ibland äter vi inte förrän 19:30, ibland ännu senare...
Ha en jättefin helg!!

Lullun said...

Våra 17-snår ser rejält olika ut. +/- en timme omkring 17 är då allt händer för mig. Slut på jobb, hämtning av Aaju, eventuella matinköp och matlagning.

Hoppas på fint resultat hos frisören. Och filmerna du nämner; båda får jag försöka mig på att få se under semestern! Deffinitivt. :-) (Ja, jag är ett gammalt Narnia-fan sedan barnsben. *hihi*)

Trevlig midsommar!

Annika said...

Lullun:
Jomenvisst!! Du har dagis och annat att tänka på klockan 17...
Filmerna ska du absolut se!!

Ha en fin Midsommar du också, Lullun!!

Millan said...

Precis som lullun sa ar klockan en riktig tid da det hander en massa kanns det som. Jag slutar jobbet och fritiden (?) borjar med allt vad det innebar.
Tycker din klockan 5 later ratt mycket behagligare!! Kanske inte just att sitta i bilen terminstid dock, men nu under sommarlovet.
Ha en fin dag i dag!

Fröken Anki said...

Trevlig midsommar till dig också!
Jättefina bilder!
Jag har inte heller kommit ihåg att fota kl 5 under veckan, så kameran ska med idag istället. Och bilderna kommer på söndag istället!
kram

Annika said...

Millan:
Ja, det är sant, under skolåret är den tidpunkten lite mer busy.
Hoppas du också har det bra så här på midsommarafton!!

Anki:
Nä, det var allt lite svårt att komma ihåg kameran.
Hoppas ni har det mysigt idag på Midsommarafton.
KRAMAR!!

Fundersam Cecilia said...

Vilka goda bär,köpte också det för ett tag sedan men de hann bli dåliga innan vi fick i oss alla.Vet du,jag har faktiskt skickat efter lösgodis...Blev så sugen på det så jag visste inte vad.Blev ju ingen billig frakt men vad gör man?!
Vad det är skönt att vara här och slippa all midsommarstress som råder.Trevlig helg och hoppas filmen är bra.

Annika said...

Cecilia:
När är ju bären så extremt goda!! Mmmm...MUMS!!
Okay, ja jag vet...frakten är äckligt dyr, förfärligt dyr. Men ibland måste man bara :-))
Underbart, jag saknar inte sverige just idag...
Ha en fin helg!!

Desiree said...

Ha en skön midsommar Annika. Den där bilden på körbärna var ju helt underbar. Jag ska försöka få till en sådan då jag kommer hem, handlade faktiskt körbär igår. De är ju såå himla goda just nu. Oj snart åker du alltså. Jag antar att det blir lite mer semsterstängt på din blogg då. Bra tolkning av temat kl 5. Jag tycker det var riktigt klurigt denna gången. Du är då ett riktigt SATC fan som redan hunnit se filmen två gånger. Kul att även Peter gillade den. Jag tror inte att jag kommer få Calle att kolla på den direkt men det gör inget. Själv skulle jag också absolut kunna tänka mig att se den en andra gång för den var så bra. Ha en riktigt skön helg och midsommar.

Kram
D.

Jess said...

Glad midsommar på er i Reston!

Det låter trevligt med samvaron som du ska på ikväll. Blir det någon sill och nubbe tro?

Själv har jag nog aldrig ens tagit en nubbe med sill.. :D

Hoppas att Karolina haft det skoj på sleep-overn. Antar att du saknat henne även om det bara varit för en natt.

KRAAAM!!

Elisabeth said...

Mums, det såg gott ut det där med körsbären (eller om det nu är de där andra som ser ut som körsbär fast heter något annat)! Vad tidigt solen går ner hos er... jag tycker att det är mörkt HÄR, men ändå är det nog inte solnedgång förrän minst en timme senare.

Malde said...

Fint med olika former och färger på lyktorna. Så du kommer till hit nästa vecka. Välkommen!

Tina said...

Midsommarkväll hos mig och jag skickar en hälsning till dig från min dag! Glad midsommar :-). Tänk att det redan är dags för dig att komma till Svergie igen, tiden går fort.

leopardia said...

jag blev lite tagen på sängen av den här fredagens tema... haha, har noll relation till klockan fem...
mumsiga körsbär, tackar jag dock för.

Marianne said...

Hur gick det hos frissan? Antar att du har en du kan lita på, du har ju bott där ett tag nu.

Hihi, det stämmer nog, vid femsnåret får man allt stoppa något i magen eftersom det dröjer ett tag till middagen. Här blir det oftast en yoghurt eller en smörgås.

Ja från början hade jag också tänkt ta ett foto varje dag klockan fem, men min hjärna är inte heller så bra på att minnas sådana saker. Du fick i alla fall till det bra.

Så det är på tisdag du åker! Då blir det full rulle med packning nu kan jag tänka mig. Hoppas ni får det jättebra på resan!

Hanneles paradis said...

Körsbär är gott, hoppas fåglarna lämnar någottill oss, uppehåll var det på midsommarafton, idag hoppas jag vi kommer iväg till picknick, cykla till havet, lite blåsigt, ha en bra dag.

londongirl said...

Här var det premiär i dag för Sex and the city och till slut fick jag tag i biljetter....i Vällingby av alla ställen. :-)

Åh vad den var bra Annika! Jag som fick serien av A i julklapp var lite fundersam om jag skulle tycka att den höll måttet. Men vi både skrattade och grät. Jättebra. Vill se den igen....måste bara spana in SKORNA och kläderna en gång till!!
A gillade den också jättemycket...men det måste vara en massa män och killar som missar den här för det var inte många i salongen.

Massor av kramar

Evas blogg said...

Nu har jag läst ikapp mig hos dig. Hinner inte med bloggandet så mycket just nu. Mycket roligt som händer hos er. Och du, vilken snygg bil!! Ja tänk att du snart åker hit till Sverige. Kan du blogga då? Ha det så jättefint på hemlandssemestern!!

LindaLotta said...

Midsommarhelgen har kommit och snart gått också.
Det är söndag, vid lunch, och ute öser regnet ner.
Då får man pyssla lite inne och ta hand om sig själv.
Det duger så bra så :)
Vi fick faktiskt bra väder till midsommar, men det var väl bara för att vi satt under tak :)

Klockan 17 är en härlig tid! Då har jag hunnit hem från jobb, sparkat av mig skorna och släppt ut Selma :)

Nilla said...

Klockan 5: sover vi.
Klockan 17:
är barnen och jag nyss hemkomna. Jag brukar kolla mailen och bloggen. Barnen brukar spela Wii eller vara ute och leka en stund. Vi äter omkring 18.

Petra H said...

Nej, det är svårt att fotta precis kl 05 / 17, jag hade vissa planer på att kanske kanske jag var vaken kl 05 på midsommarafton pga jetlag och skulle ha kunnat ta foto... men jag tog det säkra för det osäkra och förberedde mitt inlägg redan förra måndagen ;-) Men tänka sig, jag var faktiskt vaken kl 05 i fredags, pga att solen lyste rakt in genom gardinlösa fönster i sommarstugan och jetlag.. 1,5 timme senare väckte jag av en charmig 2-åring och då var det slut på sömnen :D
Du har så rätt i att klockan fem är en intetid för mig också! Bra uttryck!!

Annika said...

Desiree:
Hoppas du hade en mysig helg.
Visst är körsbären så grymt goda just nu!! man kan bara vräka i sig av dom. Nu är egentligen allt som godast...Mmmm...
OK; så ingen SATC för Calle :-)
Vet du, jag skulle tom kunna gå och se filmen en tredje ggn i sverige. Vore kul att jämföra publikreaktioner :-)
KRAMAR!!

Jess:
Haha, nej det blev ingen sill och nubbe. Knappt ens snack om en viss midsommarafton. Det känns för avlägset på ngt sätt.
Det blev bbq.
K hade kul på sin sleep-over. Och hon sms:ade flitigt från sin nya mobil. Mamma uppskattade det :-)

KRAM och hoppas du haft en fin helg!

Elisbeth:
Det är nog körsbär av den "riktiga" söta sorten. Dom andra kallas Mullberries tror jag.
Visst går solen ner tidigt, det tycker jag också, och sen blir det nattsvart.

Malde:
TACK, jo jag anländer onsdagmorgon om allt går som det ska...

Annika said...

Tina:
Hoppas ni hade en myyysig midsommar. Tack för hälsningen.
Jo, det är smått otroligt att det nu är dags att bege sig till sverige igen.

Leopardia:
Visst var det knepigt...väldigt knepigt. Jag har inte heller direkt ngn relation till klockan fem.

Marianne:
Haha, det skulle man kunna tro. Jag har haft den här frissan i två omgångar. Den första omgången (innan hon försvann från jordens yta) var hon suverän. Nu, när jag återupptäckt henne igen är hon inte lika "säker" tycker jag. Jag tyckte att hon förstörde mitt hår vid förra klippningen. Den här ggn blev det bättre på alla sätt. Ska se om jag kan visa en bild.
Japp. imorrn bär det av...hjäälp!! Jag har en del att göra innan dess.

Hannele:
Det lät som om ni hade en jättefin midsommar hos dig.
Och ja, måtte fåglarna inte äta upp alla körsbär :-)

Londongirl:
Vad kul med SATC filmen!! Visst är den bra!!
Jag tycker verkligen att den höll måttet.
Roligt att A gillade den också!
Visst var den djupare än man trodde, speciellt tycker jag att det är Mirandas och Samanthas film.
Killar! Gå och se filmen!!
KRAMAR!!

Annika said...

Eva:
Tack, vad roligt att du gillar bilen!! Det gör jag med, hihi!! Så rolig att köra.
Japp, imorrn bär det av hem. Från Sthlm kommer jag att kunna blogga utan problemn. Från Finland? Njeaaa...svårare, där får jag blogga från bibblan, såvida jag inte kan surfa in på ngns trådlösa.
Det blir nog mer sporadiskt bloggande för mig i juli månad.

Lindalotta:
Härligt att vädret var hyfsat under aftonen.
Sen kan man väl lätt ta lite regn senare i helgen, som hos er igår :-)
Jag förstår att du gillar klockan 17 som tid :-)


Nilla:
Det låter helt klart som om du har en ganska skön klockan 17, tycker jag!

Petra H:
Ah, ja..jetlagen hade du kunnat använda dig av där :-)
Gulligt att bli väckt av en charmig 2 åring! Då är det ju bara att gå upp.
Ska surfa in till dig om en stund och förhoppningsvis då se bilder och berättelser från hemmatiden.