Monday, April 16, 2007

Men varför?

Ska sådant här hända??? Vad är det som driver en människa till att utföra ett dåd som detta?
Varifrån kommer ett sådant hat?
Mina tankar finns hos alla dom som idag mist någon älskad på universitet i sydvästra Virginia. Jag känner till flera från Reston som går där. Konstig dag, underlig stämning. Mycket, mycket underlig. Alla går och väntar på mer information, men vad mer finns att tillägga?
Den värsta skolmassakern i USA's historia.

17 comments:

Panter said...

Jag blir lika illa berörd varje gång. Jaa, varför...det finns nog inte ett svar.
När jag läser tidningarna här hemma så känns det ibland som om det bara är en tidsfråga här med. Så mycket våld, så ofta.

Annika said...

Panter:
Jag läste just det i DN. En expert hade sagt att det bara var en tidfråga innan ngt dylikt drabbar Sverige. Ja, jösses vilken dag...så otroligt underlig på så många plan...

londongirl said...

Efter Columbinemassakern blev det ju en väldig debatt om vapeninnehavet i USA rent allmänt. Visst kan det hända här med, men vi har inte alls samma mängd vapen i omlopp i vårat land. Hoppas vi aldrig får det heller!!!

Jag blir så illa berörd varje gång jag läser sånt här. Tungt är det. :(

Varm kram (kan behövas i cybervärlden också ibland)

Desiree said...

Det är verkligen hemskt men det finns nog inget svar på varför. Förmodligen är personen psykiskt sjuk. Mängden vapen i omlopp spelar också en stor roll som londongirl säger. Meningslöst våld är verkligen sorgligt.

Monica said...

Usch ja, det går inte ens att föreställa sig hur hemskt det måste vara för alla nära och kära som mist en dotter/son/barnbarn/kamrat/kärlek på detta sätt.

Läste precis i en blogg om kommentarer ang. dådet, att det är många som tycker att det ska vara fritt fram för vapen i skolor så att man ska kunna försvara sig. Men vad fasen, fattar de inte att ju fler vapen, desto mer kommer de att brukas (och då inte bara i självförsvar)!

När jag var utbytesstudent i Kansas City så hade familjen fullt med vapen hemma, min värdbror sköt sig själv i huvudet när han var 13 år! Tillgången till vapen måste ses om!

Annika said...

londongirl:
Vi ska verkligen hoppas att det ALDRIG händer i Sverige. Aldrig.
Nej, det är alltför lätt att få tag på vapen i det här landet. Ett stort fel. Varför är det så lätt? I princip vem som helst kan ju skaffa vapen. Sjukt.
KRAMAR!!!

Desiree:
För lätt att få tag på vapen här, som sagt.
Och varför? Ja, det får vi väl aldrig reda på eftersom gärningsmannen är död. Vilken massaker...

Monica:

ja, vilken svart, svart, svart dag för många idag. Det går inte att föreställa sig---Otroligt.

Nej, vapen ska FAN inte vara fria. Ju fler vapen ju fler dåd!! fattar dem inte det. Men här är det "varje mans rätt att bara vapen, det är ett fritt land" etc. Pfft...Det här går ju inte. När ska dom fatta det???

Precis som din värdfamilj i Kansas (vilken historia förresten, hur grym) vet jag att en granne till mig har en skarpladdad pistol hemma. Känns faktiskt väldigt, väldigt olustigt att veta.

ida said...

Jag har varit i skolan hela dagen och fick precis veta vad som hade hänt - helt ofattbart! Vi sitter och bara läser nyheter på nätet... Jag tänkte direkt på dig och därför kom jag hit.

Gud vad jag önskar att Bush kunde reagera och göra något åt vapenlagarna i USA... hur många ska dö innan de fattar att de här massmorden inträffar för att man har tillgång till vapen?!

Annika said...

Ida:
Va Tech ligger ca 4 timmar sydväst härifrån. DET är ofattbart. Och jag kan inte låta bli att tänka på alla olyckliga människor som är i förtvivlan ikväll...

Bush ja...det enda han säger att vi ska be för dom drabbades familjer. Vi ska se hur han kommer att bemöta kritiken nu. Färmodligen på sitt vanliga hala sätt...

Anna Malaga said...

Usch vad hemskt *ryser*. Det mâste kännas väldigt tragiskt för er som bor sâ nära.
Jag tror att ni har rätt i alla era kommentarer om skjutvapen. Visst, alla har knivar hemma, men dâ mâste man komma nära offret. Jag tror ofta att det är känslan av makt de är ute efter - att kunna döda sâ mânga pâ bara en kort stund, och pâ betryggande avstând.
Sâ tragiskt, sorgligt och hopplöst.

Matildas fikarum said...

Det är så fruktansvärt! Min man och jag sänder också våra tankar till de anhöriga. Det är nästan ofattbart att det hänt.

Annika said...

Anna Malaga:
Ja, fy sjutton. Jag låg sömnlös inatt och tänkte på offren och deras familjer. Vapen är ett elände...Och i detta land är det alldeles för lätt att komma över.
Jag undrar vad som måste hända innan ngt görs åt saken.
Snart kommer namnen att släppas på dom döda.

Matilda:
Det känns ofattbart, verkligen! Tankarna går till dom anhöriga hela tiden...

Humlan said...

Ja, Usch! Så sorgligt att detta kan hända och jag instämmer helt med er andra ang vapen.

Annika said...

Humlan:
Det är vidrigt!!! Alltså, alla har ju "rätt" att bära vapen. Så sjukt. Hur många till ska dö innan den lagen ändras?

Rosvikstjejen said...

Allt är redan sagt o jag håller med alla ovanstående. Det är så tragiskt. Kan inte fatta att det får hända. Kram

Annika said...

Rosvik:
Nä, inte mkt att lägga till...Hemskt är det, och underligt och fruktansvärt...
Nej, det borde inte FÅ hända. Kramar!!!

Bloggblad said...

Jag med håller med. Det går inte att fatta - eller också kan man fatta varför det eskalerar... ju mer knäppt som händer, desto mer fantasier får de knäppa?

Annika said...

Bloggblad:
Det är det som är så LÄSKIGT!!! Att knäppa människor kan få ideer efter ett sådant här dåd. Urläskigt.