Thursday, April 26, 2007

Allergi och trötthet.

Men jösses vilken rolig och upplyftande rubrik det där var då...Sorry 'bout that!
Tyvärr är det ett faktum. När jag bodde i Sverige så var björkarna ett gissel om vårarna, här på USAs östkust är det nog eken som ställer till det största problemet just nu. Varenda morgon vaknar man och nyser vid pass 18 gånger, näsan rinner och ögonen mår inte bra. Kort sagt, allergin har slagit till. Tabletter verkar inte hjälpa nämnvärt, tar nässpray som min läkare skrivit ut ibland. Oh well, det kunde ha varit värre gissar jag. Som så många av er vet är det en jobbig period på året.

Igår i Richmond var det en rätt jobbig dag också. Jag och en annan mamma fick klassens alla 17 töser på vår lott. Det hela gick bra, ingen kom bort! Ingen bråkade utan alla hade det roligt. Men eftersom resan var ganska okonstruerad, förutom en IMAX film på en timme, så fick man spendera resten av tiden på museet med vad man ville. Vi fick själva gå och titta på utställningarna. Museet är ett upplevelsemuseum där man själv kan prova på allt, och det gjorde flickorna med besked, utspridda!! Lite stressigt och mycket att hålla ögonen på för mig och S, och det var otroligt skönt att kunna räkna in alla ungar klockan 13:15 och sätta sig på bussen tillbaks till Washington igen! Pust!!!

Idag är det torsdag, och till dagens lunch tänker jag prova på att göra en helt ny sorts chili-con-carne. Så vi får väl se då!!

En bra torsdag tillönskas alla allergiska och icke-allergiska!!!

20 comments:

Millan said...

Usch pollenallergi ar verkligen trist o forstor varen for manga! Ben lider i vanliga fall men verkar ma ok hittills. Jag brukade ocksa bli allergisk men sedan graviditeten verkar det battre, mycket skumt (men skont)! Hoppas att du snart mar battre!!
Gardagen lat rolig men tuff!! Jag gissar att det inte var sa latt att slappna av och njuta av utflykten for er vuxna!
Har ar det vattkoppor som galler. Nils ser narmast ut som en prickig korv idag, stackarn. Men vi tanker att det ar skont att ha det over med sen!
Ha en bra dag - hoppas chilin blev god!

Matildas fikarum said...

Gu fåg väg stohga ugh bonguggstuffag i gäfagh.

Fia said...

Här är en till som nyser, nyser, nyser och ja - nyser. Men det går ju an för mig, jag kan ju utöver allergipiller använda nässpray och snyta mig. Det är svårare då man är en liten chihuahua att bli av med snoret...han låter för kul när han nyser och hela kroppen bara skakar. (Fast det är nog bra att han inte inser att jag ler lite när han håller på, men jag tycker synd om honom också.) Han (Yoda) plus vår Jack Russel får allergimedicin nu på våren, och de ser det nog som en bonus. jack Russeln (Eddie) får sin in en bit korv och Yoda får sin mald i lite yougurth. Mums sa de!
Atchi, atchi prosit på dig!

Annika said...

Millan:
Asjobbigt!!!
jag har fakttiskt hört att det är många som blivit bättre efter graviditeten. Inte jag, dock...Buhu! Nå, som jag sa, det hade kunnat vara mkt värre!
Nej, jag kan inte säga att jag såg mkt av museet...Tyvärr. Mest en enda lång stressträcka! Men det såg ut att vara ett trevligt ställe :-)

Matilda:
Que????

Fia:
You and I both...Skitjobbigt med alla nysningar och kliet i halsen.
Stackars vovvorna hos dig...Kan tro att det inte är kul att vara hund o nysa och flåsa...Hoppas perioden går över snabbt iår. Men ja, det är väl trevligt för dom med en extra treat eller två...
Kram! Och nys försiktigt!

Anne-Marie said...

Förstår precis hur du känner dig. När jag bodde i Stockholm var allergin ett gissel varje sommar. Jag jobbade inne i Stockholm och när jag kom in till sta'n blev jag bättre. När jag kom till USA blev det mycket bättre - jag antar att jag inte hade någon allergi mot de växter som finns här i norra Kalifornien. Nu är det min "hyresvärdinnas" katter som ger mig hosta och nysningar. Kram!

leopardia said...

eftersom jag är så där lagom flummig och alternativ... nåväl, jag läste en tjejs dagbok en gång. hon var pälsallergiker, men ville väldigt gärna ha katter. summan av kardemumman var att hon gick till en homeopat(heter det väl?), som sa att hennes allergi berodde på vissa brister i kroppen, dvs vitaminbrister osv. hur som började hon äta det han sa, morötter osv, och nu så hade hon två katter och allt funkade finfint.
man vet ju aldrig...

Petra said...

Jo, det är en jobbig tid för oss allergiker. Men överlag verkar våren hos oss inte vara en av de värsta. Min medicin hjälper bra, och så har inte fallet varit alla år... Roligt med utfärd i alla fall. Och att alla kom lyckligt hem.. =)

Fia said...

Tror matilda skrev: Du får väl stoppa upp bomullstussar i näsan.

Tror jag.

Rosvikstjejen said...

Det låter så jobbigt att vara allergisk mot pollen. Tror inte att jag är det?!! Men oftast kommer det en nysning eller två då våren gör sig påmind. Vill inte vara allergisk så nu är det bestämt,jag är det inte. T är iofs det men det störs inte jag av...
Tur att alla barn kom hem som de skulle.
Kramis från ett varmt stockholm

londongirl said...

Ja du Annika, en annan vet precis vad du menar med att ta hand om en stor grupp på ett upplevelsemuseum! Inte undra på att du blev trött. Men allergin gör nog sitt till. Hoppas det blir bättre snart! I år har till och med jag som INTE är allergisk, känt av pollen och reagerat med att få ögon som tåras...:-(

Kram kram

Annika said...

A-M:
Skönt att du slippet allergierna nu då! Underbart. Fast, du har ju katterna såklart...Inte så kul!
Igen, vi ska hoppas att du får eget boende snart.
Kram!

Leopardia:
Jo, alternativ medicin är ju alltid intressant. Jag drar mig lite för att ta allergitabletter. Jag har dom hemma, men ännu har jag inte tagit ngn. Sprayen tar jag ibland.
Kanske borde man söka upp en homeopat?

Petra:
Urjobbigt. Skönt att ni har en "lugn" vår, iallafall än så länge.
SÅ skönt att utflykten är över!!

Fia:
Ja, det kan du nog ha rätt i! Det var bra utklurat! Jag trodde matilda helt hade slirat med fingrarna idag :-)

Rosvik:
vad skönt att du slipper allergin!
OCH så härligt att vädret är så fint och varmt i good old Stockholm!!! MYSIGT!!
Kram!!

Londongirl:
Japp, 17 st 10-11 åriga flickor på ett upplevelsemuseum är ingen höjdare! Endast 11 pojkar i klassen o dom hade en ensam mamma hand om. Ja, med lite hjälp av majjen, skulle jag tro..
Visst är ögon som tåras JOBBIGA!!! man vill bara ta ut dom och skrubba med rotborste..

Anne said...

En till som känner igen det här med nysningar, kli hals och ögon. Och det har ju hållit på ett tag nu också... Jag fick ett tips av min apotekarkompis igår ett nässpray som ska vara "magiskt" och som botar såväl kliande hals, ögon och näsa. Naonex (recept) och flonase (receptfritt) ska de tydligen heta på den amerikanska marknaden. Kanske nåt du använder? Eftersom det inte är tabletter upptas det inte av blodomloppet (går ut i hela kroppen) och man blir därför inte trött. Dock krävs det användning minst 1-2 veckor FÖRE säsongen. Så det är nog försent nu i år.
Men du kanske redan använder detta spray?
Jag ska i alla fall testa nästa säsong och hoppas på att det är ett sånt mirakelspray som jag hört det ska vara...

Ha en bra torsdag i alla fall!
Och glöm inte bort Grey's ikväll. Avsnittet heter Desire så det lär ska gå hett till...

Kram Anne

Anne said...

skrev fel. Nanonex heter sprayet

jill said...

Tack för att du kom ihåg oss icke-allergiska. ;) För den som inte är allergisk är det dock väldigt, väldigt lätt att glömma bort dem som inte njuter riktigt lika mycket nu när allt slår ut...

Annika said...

Anne:
Min spray heter Nasacort. den är bra!
Så du känner också av eländet. Visst är det jobbigt? Flonase tror jag nog jag använt, annars är Vicks en bra spray också...

Gray's Yay!!! Såg väldigt Steamy ut i trailern! Ser fram mot kvällen!!!

Kramar!!!

Jill:
Var glad över att slippa eländet och njut av den underbara tid ni har nu!!! Ljuvligt! Hörde att det varit bra varmt i sverige idag...Aaaahhh!!!

JaCal said...

Nämen, var har alla mina kommentarer tagit vägen... hm... brukar ifs ta tre försök - men nu måste jag har slarvat med att kolla att de kom med.

Jaja - skriver om på den här posten i alla fall. Det är GRYMT med allergier - orättvist! Våren som är så härlig och ljuvlig - man ska INTE behöva må dåligt då. Har en make här som snörvlar, nyser, kliar sig i ögonen och är allmänt groggy vissa dagar. Måtte barnen ha fått min näsa (är inte allergisk mot nått tack och lov) och makens ögon (jag är halvblind). Hoppas det blir en kort säsong i år (förra året var det helt hopplöst här!)!!

(nu ska vi se om jag får in den här kommentaren...).

LindaLotta said...

Allergi är verkligen ett gissel för de drabbade, än så länge klarar jag mig ganska bra, men mannen har det tufft den här tiden på året.
Det är nästan :) lika jobbigt att lyssna på någon som nyser så mycket :)
Vad skönt att ni fick alla flickorna med er hem!
:)

Annika said...

Jacal:
Jag trodde du var borta med vinden...Ingen Jacal, snyft!! Men här är du ju!
Ja, jag vet hur din man känner sig...Vidrigt.
Idag är det bättre här, men så ösregnar det också. Det brukar hjälpa.
Jag hoppas att dina små klarar sig. Karolina har aldrig varit allergisk förr, men iår nyser även hon på ett oroväckande sätt...
Hoppas INTE!!!
Och kommentaren kom med!!!

Lindalotta:
jag vet vad du menar. När Peter får sina allergi-nys-attacker är det väldigt jobbigt at lyssna på. Så jobbigt kan det väl inte vara när jag nyser? he, he...
Nä, njut av att vara allergifri!! Det är en gåva! Hoppas vädret är ljuvligt i skåne!!

JaCal said...

Åh, hopppas hoppas det bara är förkylning!! Ja, jag blir lite ledsen på blogger... Det brukar ta tre försök (knappa in bokstavskoden tre gånger) att skriva i kommentarerna (dvs man måste vara noga med att den gula texten "you comment has been saved" dyker upp) men jag gjorde flera kommentarer samtidigt och glömde nog bort att kolla att kommentarern verkligen kom med. För när man knappt i koden så kommer man ju längst upp i kommentarsfönstret och ser inte, om man inte scrollar ner, om kommentaren kom med eller inte.

Oj oj - långt om kommentarer - men man blir ju så less när man skrivit och det inte kommer fram.

Annika said...

Jamen VISST!!! Det finns inget tristare!!! Blogger brukar strula med det där. Men nu har det gått bra för mig att kommentera hos dom flesta (peppar, peppar).
Just nu verkar Blogg.se vara helt kört. kan inte kommentera hos Anne eller hos ngn annan som har den tjänsten. Hur trist som helst.
Håller med, man blir nästan lite rädd för att skriva långt ifall det inte kommer med...
NU ska vi hoppas att det går bra i framtiden med alla kommentarer iallafall.