Monday, April 30, 2007

Valborg

Här sitter jag och ser totalt rödgråten ut. Ögonen är svullna och röda, näsan rinner. Jag är inte bedrövad, bara allergisk. Det är inte att tänka på att sminka sig idag, vilket faktiskt ÄR rätt skönt.

Valborgsmässoafton för er därhemma i den höga Nord! Saknar jag Valborg? Nej, det kan jag inte säga, men visst skulle det vara kul att stå vid en eld ikväll och höra vårsånger och sedan njuta av fyrverkeri. Hmmm...När jag skriver det här känns det nog i någon liten nerv iallafall...
Vanlig vardag här både idag och imorrn. Jag märker av er långhelg på att jag får färre mails i min inbox, och att besökarsiffrorna på bloggen går ner lite. Peter, som jobbar mot Europa, kommer att märka ett lugn imorgon på jobbet. Det kan han behöva.

Efter den här helgen som varit busy, busy kan det vara skönt med en lugn måndag. Powerwalk för mig!!! DET kan ni ta och skriva upp, har ätit way too, way too much det här veckoslutet.

Så, hur är vädret därhemma? Blir det att stå och huttra vid elden ikväll alltmedan ni lyssnar på manskören när dom sjunger "Sköna Maj Välkommen!!!"? Eller har ni det varmt och skönt?

Trevlig Valborg!!!

28 comments:

Elisabeth said...

Oj, är inte ens första maj helgdag i USA? Har ni några helgdagar alls där borta egentligen? ;) Trevlig... måndag (!) från ett soligt och fint Göteborg!

Annika said...

Nej, nej...1 maj är ingen helgdag här. Det är förmodligen alldeles för proletärt och socialistiskt för det här landet. Flämt och SHOCK!!!
Låt se...Nästa helgdag är Memorial day i slutet av maj...
Och sen är det väl Fjärde Juli...
Ni har massor med mer helgdagar under våren än vad vi har...LYLLOSAR!!!

Lilla B said...

Inte bara helg den första maj. Idag är det klämdag och ledigt av den anledningen. Fredagen efter Kristi himmelsfärd är också ledig klämdag. Är det skönt eller?? :)
Ute är det däremot inte lika gott. sol, ja. Värme, nej. Bara knappt 10 grader. Kunde varit mycket, mycket mer..
Men man kan ju inte få allt.

Annika said...

LillaB:
Tyckte alltid att Kristi himmel var en sådan skön helg när jag bodde i Sverige...Kommer ihåg att jag o min familj ibland firade gökotta med ett gäng vänner till mina fldrar på Krh morgonen. Det var så roligt!!!
Hmm..Låter som hyfsat väder ändå. jag kommer ihpg Valborgsmässoaftnar med snö!!!

Matildas fikarum said...

Ja du, Annika, vi får väl sitta här på varsin sida av "over there". Pölen. Och dricka vårt sura kaffe och inte få se en endaste majbrasa. Ynk.

Fast å andra sidan brukade det ju alltid snöa på Valborg. I alla fall förr om åren. Ett sånt där sista-minuten-snöande.

Desiree said...

Kul att läsa om sverige presentationen du gjorde. Den verkade vara mycket lyckad. Kul! Jag hade gärna haft ledigt idag och imorgon. Tycker att det är alldeles för lite semester här i USA. Fast när jag räknade antalet röda dagar i kalendern både här och i sverige blir det faktiskt ungefär lika många (om man inte räknar med klämdagar förstås).

Annika said...

Matilda:
Fniss...Skål på dig "down under"--har druckit en för ljummen latte idag...

Visst!!! jag minns så många kalla Valborgsmässoaftnar, många med snö och snålblåst, hutter!!!

Desiree:
Det hade varit kul om det varit lite mer "röda" dagar på våren. Nästa är ju Memorial Day...
Jag tror alla behöver lite extra vila den här tiden på året!
Och JA!! Alldeles för lite semester i USA, inget snack om saken!!

moster mjölgumpa said...

Ja riktigt kyligt ska det vara ikväll. Det blir nog vinterjackan om man ska vara ute en längre stund. Men jag hoppar över det här med elden i år.

Anne said...

Jag gillar valborg men stört omöjligt (eller så kanske jag inte anstränger mig tillräckligt mycket....) få till nåt valborgsfirande här idag eftersom det är vanlig vardag och maken är på jobb som vanligt osv.
Jag tycker annars det är bra det finns en del helgdagar på hösten här i USA, i Sverige är det ju mkt på våren men tunnsått under den mörka, tråkiga hösten. Thanksgivning t.ex. är väl inget jag som nykomling "känner" så mycket för, men det är i alla fall en helg i tråkiga november.

Förresten, kul kolla din EFIT bilder. Jag gillade din bakgrundsbild på datorn. Tänk, det vore ju jätteintressant att få veta vad alla ens bloggkompisar har för bakgrundsbild på datorn :)

Och ja, jättekul både läsa och se bilder från dn Sverigepresentation!

Ha en bra måndag!
Kramar Anne

Anne-Marie said...

Tänk jag hade glömt att det är valborgsmässoafton idag. När jag var liten var det ju alltid en undran om det skulle vara snöstorm och kallt eller varmt och fint. Jag minns flera fina fyrverkier från majbrasan. Kram!

Annika said...

Anne:
Nämen precis...Det är omöjligt att få till stämning och sånt. Vi har uppåt 30 grader idag. Inte så valborgslikt, precis.
Nä, bryr mig inte så mkt om valborg, men sångerna går jag och nynnar på.

Här i US är nog T-giving en av mina favvis-helger. Japp, efter julen kommer t-giving. men, jag tror att man måste ha varit här ett tag innan man börjar uppskatta den.

Förresten, ska bli jättekul att få se din NYA blogg snart!! About time, så att vi kan kommentara! :-)

A-M:
Lätt att glömma en helg som valborg. All förståelse!!
Jag minns hur man stod o frös o att det ibland var snö! Fyrverkerierna var alltid så vackra!!!
Kram!!

londongirl said...

I kväll har vi just kommit hem från skärgården efter två intensiva och tyvärr lite "kaosiga" dygn...Djursjukhus och annat elände inblandat. Men nu har vi landat i soffan med ett glas rött och allt är lugnt so far. Ingenting i världen skulle få mig ut och glo på någon eld i dessa kyliga nordanvindar.
Kanske tar jag med glaset och maken upp på taket och tittar på lite fyrverkerier. Skål Annika!
Kram från Lisbeth

veronika said...

Valborg, en helg som går obemärkt förbi här hos oss i år.Annars måste jag säga att vi i min familj är väldigt duktiga på att fira svenska högtider, lite kul på något sätt.
Thanksgiving är annars min favorithelg här i Usa. Tycker den är mysig , inga presnter eller att "tvång" :) bara god mat och vackra höstfärger.

Fia said...

Ja, vi ska faktiskt fira Valborg här ikväll, allt är klart för att köra igång i köket, ska bara börja på ett grönt kort först.

Men då min far var polis och själv jobbade på ett häkte i många år så hoppas jag att det blir mycket kallt och kyligt i Sverige nu då de tar ner frekvensen av ungdomsfylla och våldtäkter. Trist perspektiv men då man vuxit upp i en familj där pappa önskat sig regn och kyla för Valborg och midsommar i alla år och sedan fått detta påspätt med eget jobb både på häkte och kvinnojour så kan jag liksom inte låta bli.

Men jag hoppas, Annika, att ni gör något trevligt tillsammans ikväll iallafall. Måndagskramen på väg upp till dig!

JaCal said...

Hur går det med valborgsfirandet!? Blir det någon sång trots snövel? ;-) Tycker synd om dig med allergierna - elände är var det är!!

Själv ska jag roa mig med att åka upp till revisorn - som inte alls har någon känsla för att det ju är HALVDAG idag! ;-)

Mie said...

Brrr kallt som f...n här i kväll! Jag hade både stövlar o fingervantar på o det var inte alls för varmt;-) Tur att elden var varm i a f!
Hoppas du snart mår bättre, allergi är ett hemskt gissel!
Kram

Tina said...

Det är rätt kallt men inte för kallt..... vårväder :-). Och även om inte jag firar valborg så njuter jag av ledigheten! Måndag och jag är ledig imorgon oxå :-)))

Annika said...

Londongirl:
Låter som jobbiga dygn!
Hoppas allt ordnade upp sig trots kaos och djursjukhus. Fy så hemskt!
Japp, upp på taket med dig! Du har rödvin och kan värma dig!!
Jobbigt att det är så kallt!

Kramar!!!

Veronika:
Valborg har jag helt hunnit glömma bort idag mellan varven. Inte för att det gör så mkt precis.
T-giving är en underbar helg!! Så kravlös och bara skön. Min favvis efter julen!
Det är bra att hålla liv i det svenska. Vår jul är både svensk och amerikansk, men mest svensk.

Annika said...

Fia:
Jo, jag har ju läst i samtliga svensak tidningar att polisen befarar en jobbg Valborg. FAN vad synd att det jämt ska SUPAS så mkt, urtrist!!!
Vad trevligt att du ska fira lite ikväll. Blir det en liten brasa? Gott vin? Andra svenskar?
Här blir det nog inget firande, men det är OK det med!
KRAMAR!!

Jacal:
Jo, lite...ha, ha...När jag var ute och gick sjöng jag Vintern RASAT UT för mig själv, och sen på em så sjöng jag lite andra vårvisor. Tycker ju om att sjunga så jag gal gärna på i min ensamhet :-)
Hoppas det gick bra hos revisorn. Antar att du glömde bort valborg rätt snabbt där :-)

Annika said...

Mie:
Brr...Tänk att du fick dra på dig vinterkläderna! det är sådan Valborgsmässoaftnar som jag minns snålblåst och lite snö i luften...Hutter!
Jotack, lite bättre nu på em :-)
Kramar!!!

Tina:
ABSOLUT!!!! NJUUUT!!! Gud vad härligt att ha en långhelg!!! Det är er alla väl unt!
och en hel dag kvar, Tina! Mysigt!! Kort vecka sen som bonus!

Tina said...

Hej igen! Läste din Sverige presentationsblogg. Så bra gjort blir nästan tårögd och väldigt storlt över vårt fina land.

Funderar lite på om det var någon som presenterade Finland hos er? Det känns som om det är väldigt ovanligt med finländare....

Annika said...

Tina:
Det var jätte, jättekul att göra sverige-presentationen.
Nej, inget finland. Från Europa var Schweiz, Ryssland, Rumänien, Holland, Tyskland, italien och Bulgarien representerade, och så Sverige såklart :-)
Jag känner inga finländare alls här. Tror det finns en del, men ingen som jag råkat på.
Däremot ser jag bilar med finska flaggor ibland. Finland har en jättefin ambassad i DC.

veronika said...

Jag glömde bort och säga ; att din Sverigepresentation var jätte fin! Kul att du visade bilderna.Kul med korten från ditt hus, det verkar så mysigt , ser så svenskt ut.:) Med Svenska flaggan i fönstret, har själv en likadan.
Min Mamma är finska, så jag själv är halvfinska.Men jag tycker också det verkar finnas betydligt mer Svenskar här. Jag tycker det är ovanligt många överallt som känner till Sverige, kassapersonalen på raleys, i skolan mm mm.Sverige är trots allt ett litet land med få invånare långt bort från Usa.Men Sverige har gjort sig ett namn, sedan finns Ikea nu nästan överallt.

Annika said...

Veronika:
Tack!! Det var ett sådant roligt projekt! Tidigare har karolina (och jag gjort) "My summer house in Finland", kul också. Ännu större projekt än det här.
Jag tror också att det finns fler svenskar än finnar. Inte för att jag känner hysteriskt många svenskar heller. Och det verkar som om alla svenskar i DC området på ngt sätt har hört om varandra genom ngn.
Det är sant, sverige har gjort sig ett ´namn genom IKEA, HM mm.
Sällan man här om Norge och Danmark och Island också...

Millan said...

Hej! Nu har jag uppdaterat mig pa de senaste dagarnas handelser har :-). Vad skoj ni verkar ha haft pa den internationella kvallen pa Karolinas skola. Man blir ju nastan mer patriotisk nar man bor utomlands sa visst blir man stolt nar man ska beratta om sitt hemland!! :-)
Jag maste erkanna att jag nastan glomt bort att det var Valborg igar. Jag har nog bott har for lange nu ;-). Men visst hade det varit mysigt att sjunga varsanger vid en brasa (fast jag vete 17 om jag brukade gora det nar jag bodde i Sverige egentligen?)
Inlagget om vad som ar typiskt svenskt/amerikanskt ar himla roligt!! Nar min bror var har papekade han en massa saker om england o engelsmannen som jag blivit blind for, men som man nog ser tydligt nar man kommer hit pa besok. Jag gillar att vi alla har vara egenheter!
Ha en harlig dag! Har ar vadret helt otroligt just nu... hoppas det haller i sig till helgen da vi ska till Edinburgh pa mohippa!

Millan said...

Forresten, jag maste fraga dig hur man ser hur manga besokare man har pa sin blog? Jag far ofta kommentarer om att folk har sett de senaste fotona eller liknande pa bloggen men eftersom fa lamnar meddelanden sa har jag ingen aning om hur manga som faktiskt kikar in...

Annika said...

Millan:
Jag undrar också om jag gått till ngn eld om jag bott i sverige. Tveksamt. Kanske hade man gått för sitt barns skull. Men jag minns så många kalla aftnar...brr...
Vad kul att gå på möhippa i Edingburgh! Såg ju bilderna på din blogg när ni provade tärnklänningar.
Angående besökare på bloggen: Du får ladda ner en sitemeter, det är grattis. Ladda ner den på din blogg och vips kan du se hur många besökare du har. Jag har en statcounter också, funkar på liknande sätt. Klicka på mina sitemeter och statcounter ikoner så kommer du direkt till deras sida o sen är det bara att klicka hem en till din blogg!!!

Millan said...

Aha, tack for hjalpen!! :-)