Monday, April 02, 2007

Åsså var det måndag...

Påsklovet har börjat. Skönt för alla skolbarn att få en veckas ledighet så här på våren. Här i US får man ju inte säga PÅSKLOV. Nej, det heter "Spring break", precis som Jullovet heter "Winter break". Våga inte blanda in religion av någon sort, förbjudet, förbjudet...

Denna första Påsklovsdag lovas det bli 26 grader varmt. Min flicka är kvar i NYC, men kommer ju hem ikväll.
Igår hade det varit en toppendag i NYC. Först och främst hade dom tagit en jazz-funk klass, "mycket kul" enligt dottern, sen hade dom gått och sett Hair Spray på Broadway vilken min dotter hade ÄLSKAT!! ÄLSKAT! "Mamma, den var SÅ bra, bland det bästa jag sett. Jag vill ha musiken på cd nu". På kvällen var det Mystery Dinner. Tydligen hade dom varit på något rymdställe som Karolina var helt uppfylld av. Klockan 22.30 igår befann sig gruppen på M&M affären vid Times Square.
Och, ikväll kommer hon HEM!!!

Peter och jag älskar Will Ferrell, så igår passade vi på att se hans senaste film "Blades of Glory". I sann Will Ferrell anda var filmen SÅ rolig!! Och så knäpp! Den handlar om det första manliga paret i konståkningens gren, paråkning. Som sagt, knäpp och rolig! Skratten ekade i salongen! Och för mig, som älskar konståkning, var det extra kul! Ska man se en rolig film, en fars, ja då kan jag absolut rekommendera galna Will Ferrell och Jon Hader i den här rullen

15 comments:

Mie said...

Då förstår jag att du längtar nu! Religion är laddat i USA har jag förstått.. Och det är kanske inte så konstigt, finns det något som startar krig så lätt som religion?
Ha en toppenmåndag!
Kram

Annika said...

Mie:
Nej, nog är den elände många ggr, det är helt sant.
Ska bli mysigt att få hem den lilla ikväll.
Ha en fin dag, Mie!
Kram!

Matildas fikarum said...

Men kommer hon hem redan? Himmelska makter vad fort de här dagarna har gått!

Annika said...

Matilda:
Hon kommer hem! Fyra dagar har gått!
Ja, visst, tiden har gått fort, och det gick ingen nöd på ngn av oss.

Desiree said...

Vilka underbara bilder på alla körsbärsblommorna. Låter som din dotter har haft en toppenhelg. Jag måste nog också erkänna att jag är addicted till nätet och bloggandet osv.

Anne-Marie said...

Vad härligt att ha så varmt. Här talar de till och med om snöbyar. Tänk vad mycket Karolina kommer att ha att berätta när hon kommer hem (om hon inte redan berättat allt under "resans gång"). Will Ferrell är rolig. Kram!

Annika said...

Desiree:
Ja, det verkar som om vi är beronde lite till mans (eller ska vi säga kvinns?) det är bara att erkänna :-)
Jo, Karolina och vi har haft en fin helg!

A-M:
Nej, nuff with the snow already! Bort, bort!!
Ja, det ska bli så kul att få höra allt om resan ikväll. Hon har ju en kamera själv också. Kanske kan jag lägga ut en bild eller två...
Kramis!!!

Hannele said...

Religionsrädslan har väl spritt sej hit också.. (Ofta är det EN föräldrer, som säger att barnen inte ska få se på julspel.)

Anne said...

Jag antar att det blir kramkalas ikväll när hela familjen är samlad igen!
Min mamma brukar alltid säga att hon inte bara vill krama mig för kramens skull utan också för att få känna "anne-lukten", , jag instämmer nog i det, för att krama sin mamma är inte bara att krama mamma utan det är också att få krama mamma för att känna mammadoften. Oj, vilken utläggning det blev om kramar nu :)

Förresten, har för mig Will Ferrell är gift med en svenska och har åtminstone en son som heter Magnus och som de kämpar med att göra tvåspråkig.

Annika, minns du att du nämnde filmerna The Holiday och Babel för ett tag sen? Nu har jag sett både filmerna och håller med dig om att de var riktigt bra!
Såg även Blood Diamonds med bla Leo DiCaprio, bra film det med. Leo DiCaprio är en mycket bättre skådis nu när han inte längre har så valpigt och barnsligt utseende.

Annika said...

Hannele:
Jo, jag har förstått att den rädslan finns i Sverige också numera. det är sorgligt, tycker jag...

Anne:
JA!!! Du har så otroligt RÄTT!! Vet du, jag tvättade inte hennes nattlinne utan hade det som "gose-filt" när hon var borta. Herregud, hur fjantig får man BLI!!! Jag längar efter att krama henne och att känna lukten, precis som du säger..

Precis, will ferrell är gift med en svenska. Tycker jag är lite kul. Vet att han har en Magnus, och att han kan beställa "en stor stark" på krogen i Sverige :-)

KUL att du gillade Babel och The holiday!!!
Håller med om Leo di caprio vuxit till sig. Han är en mkt bra skådis!

Tina said...

Oj oj den religionen ...om det nu finns en gud så tror jag inte det var menat att ställa till det så!

Antar att det blir en massa kramar ikväll :-). Kul att hon verkar ha haft kul och Annika det gick ju bra! Kram :-)

Fia said...

Will Ferell har nu två söner nummer två heter Mattias. Han sa i en intervju för ett tag sedan att hans sons vanligaste kommentar var "dumma pappa"..Hihi

Annika said...

Tina:
Visst, den religionen. Håller med, finns det en gud så hade han nog inte menat det så här...

Ska bli så MYSIGT att få hem den lilla ikväll!!! Längtar, och jag det gick MYCKET bra!!!
Kramar!!!

Fia:
Fniss...Mattias och Magnus, very Swedish indeed!!! Och "dumma pappa"--OK :-)
Love the guy!!

jill said...

Låter trevligt med springbrake.

Själv tackar jag religionen för alla lov genom åren och för en hel massa annat.

Annika said...

Jill:
Japp, jag med :-)
Här är det dock tunnsått med religiösa ledigheter.