Thursday, April 12, 2007

Aj, aj...och bokundran...

Nu sitter jag här och samlar ihop mig inför ett besök hos tandkirurgen om 50 minuter.
Han ska borra ner (ännu) en skruv (implantat) rätt ner i mitt käkben. Det är inte första gången jag gör detta. Nej, egentligen skulle väl allt ha varit sgs klart nu, men se det är det inte. Suck!
Min förra skruv ville inte "sätta sig" i käkbenet. Nu ska allt alltså göras om. Så kul det ska bli, hurra! NOT! Först och främst att bli bedövad en masse, sedan ska en modell "liten gatborr" borra ännu ett hål i mitt käkben där en skruv ska ner. Och sen ska man dras med bedövning och blod hela dagen. Sorry folks...
Och sen blir det mysig svullnad i någon vecka. Urkul, verkligen fantastiskt...
Snart, snart...Tur att kirurgen är vänligheten själv.

Nu har jag en fråga till er:
Karolina har precis läst ut Tom Saywer för skolans räkning, och hon tyckte om den. Jag minns att jag också tyckte om den när jag var yngre.
När vi pratade om vårt favvis-avsnitt i boken, det när Becky och Tom har fastnat i grottan, dök plötsligt en ANNAN bok upp i min skalle.
En barnbok som jag läste för otroligt länge sen. NU vet jag inte vad den heter, och jag skulle så gärna vilja veta. Här får ni en ledtråd av vad jag minns:
En liten pojke, kanske 7-8 år lämnar Stockholm därför att mamman var sjuk (tror jag) och pappan måste jobba. Pojken åker tåg till Skåne och till sin farmor och farfar som bor på en Skånegård. Det är sommar, allt är så vackert beskrivet från hur gården såg ut till hur farmorn såg ut. Det jag främst minns från boken är hur hasselträden beskrevs (det impade på mig som liten att man kunde plocka hasselnötter direkt från träden :-) ). OCH det jag verkligen minns från den här boken är hur pojken också fastnade i grottor, precis som Tom Saywer. Det var det som fick boken att poppa upp i mitt minne igårkväll.
Vet någon av er vad det är för bok??? Och vem som har skrivit?

Ha en fin och SMÄRTFRI torsdag!!!

21 comments:

SweFlo said...

Känner tyvärr inte igen boken, men det där me dimplantat.. har gått och velat i flera år och sagt nej, har ett hål längts bak d8r det ska sättas in implantatskruv, men vill inte efter en förfärlig upplevelse då de opererade bort 4 visdomständer. Kanske nästa år då vi har tandförsäkring igen, just nu skyller jag på att det är för dyrt...

Förhoppningsvis ger de dig några roliga piller så du inte behöver lida alltför mycket efteråt!

Annika said...

Sweflo:
Det blir Percozet efteråt!! Dom blir man ju hög av! Och svettig! Kanske klarar jag mig bra med iboprofen. Ska försöka undvika Percozet, faktiskt.
Kul är det inte, nej. Och j-gt dyrt. Bara det lyckas den här ggn!

Malde said...

Jag har också varit hos tandläkaren idag, men behövde inte göra så mycket. Årlig kontroll och lagning av en gammal plomb som hade lossnat. PUH!

Boken känner jag inte igen, tyvärr.

Desiree said...

Din stackare, besöket hos tandkirurgen låter ju inte direkt kul men förhoppningsvis går det hela snabbt och smidigt. Tyvärr tror jag inte att jag har läst den boken du vill ha namnet på. Hoppas någon annan kan ge dig ett svar. Minns att jag också gillade Tom Saywer. Hoppas det går bra hos tandläkaren.

Matildas fikarum said...

Din stackare! Usch, tandläkarbesök är aldrig skoj. Ska tänka på dig och skicka lite tröst-vibbar!

ida said...

Åh - stackars, stackars dig! Ska tänka på dig hela dagen idag. Jag haaataar tandläkare och kommer nog aldrig bli "vuxen" och cool när det kommer till borrningar och bedövningssprutor. Usch!!!

Boken känner jag tyvärr inte igen... hoppas du får napp!
kram kram

Fia said...

Hoppas det gick/går bra hos tandis idag. Jag lider med dig, att implantat inte tar skulle ju vara förbjudet, jue. Boken känner jag inte igen, men ska genast maile en kompis som är biblotikarie med inriktning på barn och ungdomsböcker. Torsdagskram!

Annika said...

Malde:
Skönt. Det är så himla trist med tandläkare.

Desiree:
Nu har jag vilat ett tag. Svullen och domnad är jag ju, blä..
Och vilket rotande och skruvande och hackande i munnen. Jag kände mig som en IKEA möbel som skulle skruvas ihop.

Matilda:
TACK! Nu är det över, men jag tycker nästan det är värst med bedövningen mer än halva dan. Usch!

Annika said...

Ida:
Ha, ha...Nej, kul är det INTE. Och inte idag när det var ett böande och stökande och knakande därinne i munnen. FY 17!!!
Känns som tandläkeriet aldrig tar slut för min del...suck!
Kram!

Fia:
Eller hur?
Jag tillhör dom 5% där inte skruven "tar". hur kul är det på en skala? Nu har jag en större skruv av annan modell. Och det kändes när han gjorde sitt arbete, det kan jag säga.

Jag skulle bli så glad om jag fick reda på den där boken!!

Jättekram från mig straight to GA!!

Helena said...

Hoppas det gått bra hos tandläkaren!
Jag försökte söka på bibliotek.se
och hittade "Lasse på landet" en barnbok från 1975 av Brita af Geijerstam men om Lasse plockade hasselnötter kom jag inte fram till!)

Anne said...

....Såg i dina kommentar här att du är tillbaka från tandis. Vad skönt ha det gjort i alla fall!!! Hoppas du kan tänka så, att nu har du det värsta över (för det är väl lindrigare besök i fortsättningen nu när skruven väl är där igen). Ta det lugnt, kryp upp i soffan och bara se en film och ta smärtstillande så kommer det bli bättre snart snart.
Många torsdagskramar från Anne

Om du får reda på vad boken heter, återkom gärna med namnet. Jag blev också nyfiken nu.

Fia said...

Annika, jag har en bunt med tänder som sitter med titanstift sedan en olycka för en massa år sedan. Jag ska ge dig samma tröst jag använt för mig själv många gånger: du och jag ett av de gamla brudarna på ålderdomshemmet som både kan äta äpplen och tugga tuggummi utan att bekymra oss. Då det så.

Annika said...

Helena:
Jodå, ömt och dant, men bra gick det...
Tack för tipset om boken. Det ringer inga klockor, men det kan vara den!
TACK för att du kollade!!!

Anne:
Den första skruven misslyckades, ville inte sätta sig i benet. Nu är det en annan skruv så vi ska hoppas på det bästa. Har mest varit trött idag, gäääsp!!
Lovar att tala om vad det var för bok så fort jag klurat ut det (eller ngn annan).
KRAAMAR!!!

Fia:
Det säger min kirurg också :-) Dom tänderna sitter för alltid.
Ojdå Fia, det låter grymt det du var med om!!! Blir allt lite nyfiken...
Kram!

Panter said...

;-)Fias tröst var bra!

Sorry, Annika, har ingen aning om vad det är för bok du tänker på.

Hoppas att allt gick vägen med skruv och tand denna gången. Inte kul sånt. Jag har "bara" opererat ut 4 visdomständer, men de gångerna räcker bra.

Desiree said...

Annika, bra att du överlevde tandläkaren. Nu tycker jag du ska unna dig något riktigt trevligt för att du varit både modig och duktig.

Annika said...

Panter:
Ja, det är en tröst :-)
Det har varit en dag som gjort lite ont, men inte så farligt.
Ta bort visdomständerna är inte roligt, usch, usch!!

Desiree:
Japp, jag överlevde! Och med bara en enda värktablett!
Nu ska jag äta sushi :-)

Fia said...

Sushi och tandläkaren på samma dag?!? STACKARS Annika. Käka rå mat samma dag som de borrar ner en ny skruv i käken...vem har inte betalat gasräkningen? *hämtar hammaren och går med bestämda steg mot spargrisen för att fixa gasbidrag*

Skämt åsido, jag är glad att höra att du är sugen på mat (rå, men nåja)min olycka ska jag kanske berätta om senare när jag har slut på precis alla andra ämnen, för den är rätt så trist, skulle inte dragit upp den. Måbättrekram lämnar nu GA med destination Reston. Glöm nu inte att ta en värkis innan sängdax och att sova med högt under huvudet så det inte svullnar igen inatt *orolig*

t & t said...

Känner inte till boken, men är glad att det gick bra för dej hos tandläkaren. Tänk att det kan vara så otrevligt att gå dit och att det kan kosta så mycket pengar.

mintid said...

Nej den känner inte jag igen...ibland som du säger poppar det upp sådant som man vill komma på. Jag har en bok sedan 2-3 klass som jag vet var så bra. Det var om en lång man där man själv valde utgången hur det skulle gå och med det läste vidare på olika sidor. Jag tyckte det var ett kul koncept och har aldrig stött på det igen. Har för mig att den hette något med den långe mannen. Men herre gud det är ju 30 årsedan....minst.


Hoppas tandläkar besöket går bra och det är ju skönt att det är en trevlig du går till :).

Kraaaaaaaaam

Anne-Marie said...

Hoppas att du känner dig bättre efter tandläkarbesöket. Förstår precis hur du känner dig. Har själv inga implantat men har fått dra ut 3 visdomständer och det var inte alls roligt. Kramar!

Annika said...

Fia:
Ett riktigt morgonskratt ekar från Reston när jag läser din kommentar!! Underbar!!! You're SOOO fab!!!

Älskar Sushi, och den är inte svårtuggad (jag skrattar fortfarande)

Fia, olyckan behöver vi inte tala mer om förrän du själv vill.

JÄTTEKRAMEN!!!


Toini:
Eller hur? Först punga ut med flera tusen och sen ska man lida också. Man får liksom inget kul alls för pengarna. Förutom en tand som finns kvar långt efter det att man själv gått i graven :-)


MinTid:
Ännu en bok att bli nyfiken över, hör jag. Det där måste du ta reda på! Undrar om vi läste ngt dylikt. Häromdagen kom jag på att det nu är 34 år sen jag började ettan. Men herregud! Hur låter DET!!??
KRAM!!!!


A-M:
Jag har också dragit ut tre visdomständer, men inte här utan i Sverige, och inte alla tre på samma ggn. Minns när maken drog ut två. Jeez så sjuk han var...
Nej, tandhistorier är inte roliga.
Kram!!!