Wednesday, June 14, 2023

Följ med oss till Vail!




Godmorgon onsdag!


Idag ska du få hänga med till nästa skidort med tyngd, Vail!


Jösses, vi har varit här nu i flera veckors tid och vi inser att det är så väldigt mycket vi inte hunnit med att se.
Trösten är ju den, vi kommer tillbaka!! Vi kommer ju absolut att tillbringa mer tid i denna underbara stat framöver.
Gläder mig istället över ALLT vi faktiskt har sett. Allt vi HAR hunnit med. Peter jobbar ju även under veckorna så det gör ju att vi inte heller kan turista varje dag.


Men, på det här sättet har jag gott om tid att visa dig allt vi har gjort istället.


Peter och jag drog iväg till Vail i svinottan i lördags. 
Som alltid var trafiken tung på I-70. Det är som i Washington, det är alltid trafik oavsett tid på dygnet … DET syns inte på bilderna eftersom vi kommit en bit på väg. Men tro mig, trafiken är INTE rolig ...


Strålande vackert väder var det iallafall. Bergen gjorde sig särdeles vackra mot den coloradoblå himlen.

Vi kom dit och jag slogs återigen över hur VÅRLIGT det var. Visserligen lite mer somrigt än i Breck, men ändå så väldigt tidig vår med ljusgröna aspar och blommande träd.
Det blir lite som att uppleva våren flera gånger om, att ständigt röra sig mellan årstiderna. Tja, inte mig emot ...



Alla dessa åar, bäckar och floder som finns här, de är så fina!!!


I Vail ägde olika tävlingar rum, mountain biking, bergsklättring och forsränning. 
Massor, massor med folk där. Jag vet inte om vi hade åkt dit om vi hade vetat om detta. Men, det gick ju bra ändå.
Som alltid, morgonstund HAR guld i mund. Jag är så glad att vi drar iväg tidigt på samtliga äventyr vi gör.


 


Peter posandes framför Mountain Games-skylten.


Vi köpte biljetter till den gondolalift som var öppen för allmänheten och som skulle ta oss till mitten av Vail Mountain.
Priset för dessa biljetter, 57 dollar styck. "Men då får ni åka så mycket ni vill," sa killen som sålde dem. HA, ja just det … vi snackar ju inte skidsäsong nu utan vi snackar mer vandringssäsong och då åker man inte direkt upp och ner i en linbana hela dagen, haha. Nope.
Men jo, vi köpte iallafall dessa hutlösa biljetter och for upp. Den färden tog en bra stund och det var vackert att se ut över hela Vail medan vi färdades uppför.

Varför? JO snön såklart. Snön som envist ligger kvar på backar och höjder.
Vart kunde vi då gå? Jo, det var bara att följa de vägar som var upplogade, sa den trevliga mannen till oss. Bilvägen samt de “gröna pister” som samtidigt är skogsvägar under sommarhalvåret. Sagt och gjort, vi begav oss ...



Peter under ett avstängt liftsystem.


Det fina i denna kråksång är att den vandring vi fick efter dessa vägar är bland den finaste vi någonsin gjort. 
Vi var ensamma, de flesta tog bara linbanan upp, sen åkte de ner igen. Inte alla, men många gjorde så. En del tog grusvägen ner mot dalen igen, men Peter och jag tog vägen upp mot toppen istället.
Upp, upp och upp. Flås, stön och stånk.
MEN ack och o så roligt det var att se denna underbara plats. Vägen slingrade sig förbi svarta pister och dubbelsvarta pister. Både Peter och jag sa at att vi inte kan fatta hur någon törs åka där på vintern, haha. Det pirrade i mina ben bara av att se dem nu under sommaren.


 

Alltså, denna PLATS!!


Till sist kom vi upp till Eagles Nest på Vail Mountain.
OCH jösses Amalia så vackert det VAR och ÄR däruppe!
Vi hade utsikt över berg och dalar, över höga berg som Holy Cross Mountain. Solen var varm, det var vindstilla och allt var bara helt och hållet ljuvligt.


 
SÅ mycket ödemark i denna stat också.


Det blev alltså en av de finaste vandringar vi någonsin gjort. 
Men vi såg hur vädret drog ihop sig ovanför bergen, i vanlig ordning. Svarta moln.
Bäst att gå tillbaka till linbanan igen. STÅNK och PUST kom som ett brev på posten. Och rätt som vi gick där på vägen började det snöa. SÅ overkligt. Men lite kul också.

På vägen ner stannade banan TVÅ gånger. INTE kul. Helt plötsligt bara och det är inte kul att hänga otaliga meter över marken i en gungande korg. Men, men det var bara att digga läget. Tro mig, det var skönt att komma ner på fast mark igen.


 
Här satt vi fast i linbanan.  Tur att vi hade vackra aspar att titta på :-)


Väl därnere åt vi en god lunch och kollade in folk.
En riktigt bra dag blev det, en riktigt, riktigt bra dag!





TACK för att du följer vår resa, både här och på mina bägge instagramkonton.
 
Det är en ren fröjd för mig att ha dig här.
TACK för alla entusiastiska kommentarer och era glada tillrop!
VI hörs här imorgon igen för den som vill och önskar.

19 comments:

Dr Jo said...

Alltså nog för att dina bilder är underbara vanligtvis men HERREGUD, vilken utsikt! SÅ så härligt! Wow säger jag bara. DU får njuta för mig med, härifrån mitt kontor är utsikten inte så jätterolig :P

Jaså bison, :O Hur smakar det?
Lustigt det där hur det känns konstigt att äta vissa saker. Som kängru i Australien. Åt det visserligen bara en gång utan att jag var förbered (tilltugg på en fest) men tydligen ska det vara rätt så "leant" och anses vara hälsosamt då det är relativt lite fett i. Men lite galet känns det ändå att dom äts som hjort och älg här hemma.

Nu är här vaaarmt, och jag älskar det! Dock så har jag helt övergivit trädgården, första gången i år som rådjuren har hittat dit och ätit upp allt dom kommit över. Iom att vi ska flytta i Aug så har jag inte orkat bråka med dom. Bara skyddat jordgubbarna så kan dom ta resten. Har ni något "problem" med rådjur eller liknande ?

Stora kramar från Johanna

Mamma C said...

Jösses, säger jag bara. Vilka vyer och vilken fantastik utsikt ÖVERALLT 😲 runt omkring er.

När jag jobbade och vi åkte söder ut mot Granada ibland, var det sådana där avkörningsfiler för lastbilarna om de inte skulle få stopp på dem.
Kram Carin

Äventyret framtiden said...

Höga höjder, välkända Vail, så kom jag dit också via dig och Peter. Otroligt vilka vyer, fina ställen, snö och sol..så mycket fint ni får uppleva nu. En drömtillvaro även om P behöver jobba lite emellanåt. Så bra att kunna ta jobbet med sig så där. Det där gör ni om igen eller hur?
Tack igen Annika för att du delar med dig av allt det fina ni är med om.

Stora kram!

Yvonne said...

Makalöst vackert, överallt, förstår att det är mycket att ta in och lagra i minnesbanken. Tur du har fotograferat allt. Vilka härliga vandringar på berg där man normalt åker skidor. Tänk att snön ligger kvar, så pass mycket. Vad är det för temperatur där uppe?

Skönt med linbana, men mindre kul om den stannar och två gånger dessutom. Nå de har ju alltid möjlighet att veva ner en manuellt eller lösa det på annat sätt om de inte får igång den.

Fjällbäck och sen maskrosor, en fin avslutning på en underbara bildkavalkad, tack för den.

Kramar

Humlan said...

Ja vilka vandringar ni har fått göra under denna resa! Så fantastiskt vackert och så skönt att ni inte behövde "trängas" med en massa andra vandrare, för det är en helt annan sak när man går ett ensamt sällskap mot när man ser andra människor omkring sig hela tiden.

Väderomslagen i bergen kan verkligen vara snabba, skönt att det inte blev en snöstorm även om det kom snö på er!

Tack för att vi FÅR följa med på er resa!
Hinner jag inte läsa i morgon så läser jag ikapp senare, men jag följer absolut med!

Kramar!

BP said...

Helt underbara bilder från Vail. Är så glad att du delar med dig och att jag kan få åka snålskjuts. Byn är ju "nästan" som en alpby här i Europa. Väldigt mysigt! Däremot hade jag aldrig spenderat över 600 kronor för liften. Åt andra sidan hade jag ju då inte kunnat njuta av utsikten och er vandring;-) Nästan så att vi läsare borde skramla ihop till 1 200 kronor åt er som tack för inlägget;-)

Jenny W said...

Hej! Å vad kul att följa er resa! Du borde få betalt, för du säljer verkligen in Colorado och att göra en resa tvärs över USA. Har funderat på det, det kanske blir det om några år... Var au pair i LA för typ hundra år sen och var tillbaka i Califorien och Grand Canyon för några år sen. Och vi konstaterade att stora städer är inget vi längtar efter, utan vi vill se amerikanska landsbygden och den fantastiska naturen! Finns ju så mycket att se! Kanske bo på en vingård och träffa lite amerikaner som också är på semester?

Susjos said...

Wow, vilka vyer, ser verkligen ut som i alperna ( jag har inte varit i alperna heller, men sett på bild) visade min man fotona från Vail, han har varit där och åkt skidor med några av sina syskon i slutet på 80-talet då äldsta systern med svåger hade en etagelägenhet där på den tiden, och har beskrivit de fantastiska pisterna !
Ha det fortsatt gott!
KRAM

Channal said...

Hej Annika! Förstår att ni vill åka dit igen! Så vackert och tufft att hinna med allt! OCH DU FICK LITE SNÖ, du som gillar vintern. Plus körsbärsblom och björkar! Finemang!

KRAMAR Anna

Annika said...

Dr Jo:
Men tusen tack för dina fina ord!!
Jag njuter för dig med så här sista dagen här.
Bison smakar bra, ungefär som nötkött. Ingen större skillnad fastän magrare.
Känguru, tänker mig det köttet som trådigt, är det det?

Ja, jag förstår att ni har det mkt varmt.
PUUST!!
Fattar fullkomligt att du ger upp trädgården också. DET är så hopplöst då rådjuren börjat äta upp det man har.

Stor kram från mig!!

Annika said...

Jo igen:
I Reston har jag stooora problem med rådjur. Här tror jag de har mer problem med det som kallas elks. Det är ett större hjortdjur. Inte att förväxlas med älg.

Annika said...

Carin:
JAG vet, det är verkligen osannolikt och man kan inte bli annat än ödmjuk inför det hela. Så oerhört vackert det är.
De där avkörningsfilerna är både läskiga och fascinerande. TÄNK att inte få stopp på en stor långtradare ... paniken liksom ...

Kramar!!!

Annika said...

Karin:
Ja, så kom du till Vail tack vare det här inlägget. Kända stora Vail som är SÅ fint!!
Absolut en drömtillvaro även om Peter jobbar och vi inte kan turista dagarna i ända. Så tacksam över allting dessa veckor.
JAAAA Karin, det här kan jag göra om ANYTIME!!! Prisa jobb som går att skötas från vilket håll i världen som helst.
TACK Karin för att DU hänger med på vår färd.
Varmaste kramarna från mig!

Annika said...

Yvonne:
SÅ mycket vackert, så mkt maffighet och så storslaget. TUR man kan fota, och sen minnas med värme.
Ja det är faktiskt smått konstigt att snön ligger kvar i såna mängder som den ännu gör.
Men de lär ha en sen vår här, har jag hört av många.
Det var varmt däruppe ändå, säkert 15 grader coch ännu varmare i solen. I dalen var det 22.

Haha, linbanan ja .. katastroftankarna sköljde genom hjärnan kan jag säga. phew ....
OCH två gånger också ... pust.

Tack kära Yvonne för dina fina ord.

KRAMAR!!

Annika said...

Humlan;
SÅÅÅ glad över allt vi fått uppleva och det vi har sett. Känns helt fantastiskt.
Absolut NOLL trängsel där på Vail Mountain. Vi var helt ensamma.
Det var bara att njuta av solen, lugnet och tystnaden-
Precis, väderomslagen i bergen kan bli dramatiska. Det kom bara några flingor, men himlen var hotfull.
TACK kära Hunlan för att DU är med på färden.
TACK för det. Det betyder mkt.
KRAMAR!!!

Annika said...

BP:
TACK BP!!
Så glad att du gillar det här.
HAHA, du får mig att skratta ... FNISS.
Jamen jag vet, det är fan hutlöst av dem att ta så mkt betalt. Vad tror de? Att man kommer att åka upp och ner som under skidsäsongen!? Grejen är ju den att man åker upp en gång och vandrar, sen inte mer.
Men du gav mig dagens garv!!!
OCH tusen tack för dina fina ord!!

Annika said...

Jenny W:
TACK och tack för dina fina ord!!! SÅ roligt att du gillar.
Ja, turistföreningen i Colorado kan ge mig en summa, hihi!!!

Till dig säger jag bara, GÖR DET!! Ta en bilresa genom hela USA, njut av rubbet. HUR olika platserna är, hur olika klimat det är, natur, människor. Ja allt.
Det är den bästa road trip du kan göra!! GÖR DET!!!

Du är som jag, stora städer är inge heller vad jag är ute efter. Jag vill se landet, åka omkring på vägarna, komma till småstäder, byar, verkligen se USA.
NYC och dyl är ju trevligt, men det är absolut inte det sanna USA. Vingårdar!! JA! Kör Big Sur, se hela California wine country och åk sen upp genom Oregon och Wash state.
Ljuvligt.

Tack får att du hänger med på vår resa!

HOPPAS du kommer iväg!!

Annika said...

Susjos:
Ja, det är väldigt likt alperna. Säger jag som inte helelr varit där, haha.
MEN jag tycker nog att landskapen är snarlika av det jag sett på bild.
Iaf är det ljuvliga landskap och imponerande mastiga sådana!!
KUL att din man varit i Vail. Pisterna där går INTE av för hackor.
Stor kram och tack för att du följer!!

Annika said...

Channal;
Det är verkligen så fantastiskt här. Naturen så enastående.
HAR sett SÅÅÅÅÅÅ mkt snö på denna resa. Mkt mkt mkt mer än jag nånsin trott. Men också känt den värme som finns även om det ligger snö på marken.
Det är aspar som är så spikraka med ljusa stammar.
Kramar!