Thursday, November 05, 2009

Torsdagssnack från Reston...

Godmorgon!

Nu är det torsdag igen, och torsdag är ju det nya---
WAIT FOR IT, WAIT FOR IT---fredag
. Man får den där sköna helgkänslan.
Den tar vi gärna emot, eller hur?
Själv ska jag strax ge mig av på min morgonrunda. Det har varit ganska svår frost inatt, så mina Flitiga Lisor ligger som gammal sallad i trädgården. Jag får riva upp dem idag. Skönt, Flitiga Lisa är ju en blomma jag har lätt svårt för.
Stackars Flitiga Lisa, den blommar så vackert på sensommaren. Den stortrivs i detta klimat och breder ut sig och frodas, och så får den bara skit av mig, dumma Annika. Men, det är så: tack för iår, kära Flitiga Lisa. Jag vet att jag kommer att plantera dig i vår igen eftersom du är SÅ tacksam, trots allt...

Det är snart dags att börja höstgräva därute, men ännu står en hel del i blom. Undrar just när Hortensian börjar tappa sina blad? Den brukar se ut som något av en spökbuske mitt i vintern, och fler än en gång har min älskade make velat riva upp den (dem) ur marken. Jag har blivit lika kall varje gång. Nej, just det, den kära Peter vet inte mycket om blommor och blad.

Vilken är den tråkigaste hushållssysslan ni vet?
Min är att städa, men ändå måste det göras. Hela tiden. Det är bara så in i bänken trist att göra det, att komma igång. Men, jag vill ju inte ha det stökigt och smutsigt omkring mig heller. DÅ mår jag inte bra. Som jag har sagt så får jag tvinga mig själv till en timme varje dag. Då är det TUR att man har Sveriges Radio att lyssna på! Jag lyssnar på SR jättemycket, och när jag har SR så blir städningen så mycket lättare.
När jag var au-pair för 19 år sen bad jag mina kompisar att skicka över kassettband som var inspelade från Radio Stockholm, sen satt jag och lyssnade och njöt.
NU finns datorn med alla program vid mina fingertoppar. GUD vad jag tycker om det, och som jag uppskattar det!
En annan sak som är astrist inom hushållet är att handla mat. Gäsp vad jag tycker det är trist. Jag försöker veckohandla en gång i veckan, och det går oftast bra eftersom jag skriver menyer på söndagarna för hela veckan. MEN ACK vad trist det är...
Tristast av allt är att packa in varorna...

Men, att laga mat tycker jag mest bara är kul. Jag har inget alls emot att laga middag. Tycker om det, tycker det är ganska avkopplande. Men jag är som en HEL karl i köket, jag drar fram och stökar till så det ser ut som ”hej kom och hjälp mig” innan rätterna är klara. Peter brukar få ta disken, och städet, stackarn.
Oftast, iallafall.
Tur att jag lagar god mat, så säg.

Efter hela Anna Duck debatten (JEEZ, Anna A och Svinisen gör mig ungefär lika less för tillfället. Jag är glad att Ducken verkar vara ett minne blott i media, och jag ska inte heller skriva mer om henne), men efter hela den debatten upptäckte jag TV3 Play, och där fastnade jag...
Där ligger säsong efter säsong av olika program. Det är bara att välja och vraka. Och jag har börjat kolla in ett program, eller två, varje eftermiddag innan matlagningen (och STÖKET). Hmm, jag fastnade för ”Ensam mamma söker”, och betade av säsong 1, nu ligger jag i mitten av säsong två. Vad ska jag säga? Jeeez whiz vilka krystade situationer, och vad jobbigt det känns ibland. Blir samtidigt full i skratt då jag jämför det med amerikanska datingprogram. Snacka om natt och dag. Lite kul faktiskt.

Peter, Karolina och jag DVR:ade nyinspelningen av tv-serien V igår. Ni minns väl V från 80-talet? Japp, nu finns den i nyinspelning. Vi har precis sett den. Vad tycker jag då? Njeaee...Jag säger bara BRING back Diana!! Visst, alla effekter är ju häftigare nu, men...
Nej, än så länge gillar jag originalet bättre, men jag ska fortsätta följa serien. Indeed.

All right, allready...jag har inte så mycket mer att säga så jag signar ut från Reston!
Have a good one!!

32 comments:

Anonymous said...

Nu kommer jag att låta skitkonstig men jag tycker att det är rätt skoj att dammsuga! Ha,ha... Men det är nog för att jag är så uttråkad att jag gör vad som helst för att ha nått att göra. Men att svabba golvet HATAR jag så det görs inte ofta. :D

Åh, jag är en som var helt galen i V!
Hur bra som helst. Jag har alla avsnitten på köpes video när det begav sig. Borde be far min överföra dem till DVD kanske.
V är inget utan Diana och frontfigurerna i motståndsrörelsen.

Ha en trevlig torsdag och hoppas att er helg blir trevlig.

KRAM!

Annika said...

Jess:
Hey, good for you!!
Wish I could say the same!!
Men det är skönt då det är gjort!

V var så bra på 80-talet. OCH det kanske bli bra nu också? Ska absolut ge det en ärlig chans. Diana är omdöpt till Anna. Motståndsrörelsen verkar ganska lovande. So far!
Du måste kolla då det kommer till Irland. Du kanske kommer att gilla det!
Kram!!

Anonymous said...

Jag har ingenting emot att städa, men det är fysiskt så himla krävande. Putsar jag fönster, t ex, så har jag tväront i axlar och nacke i flera dagar efteråt. Men bra träning är det ju förstås. Det enda som jag faktiskt tycker om att göra är att stryka, men det gör jag aldrig ändå, för alla mina kläder är "drip dry". Aldrig blir man nöjd, ha ha.

olgakatt said...

Ja, städa är väl det värsta jag vet oxå! Lagar gärna mat bara nån annan diskar.
Har gärna städhjälp men man måste ju plocka undan ändå, suck.

Mycket roligare att sitta framför datorn, haha!

Annika said...

Matilda:
HAHA! Strykning gillar jag också!! Avkopplande och omedelbart resultat!
Det är min favvis bland sysslorna.
Städning...Uäck! men det måste ju göras. den eviga konstgjorda andningen...
Fönsterputs är icke lätt. Det sliter...

Olgakatt:
Yes, när man har städhjälp ska det ju plockas undan först, och sen kan man nästan lika gärna städa själv när det är gjort :-)
Japp, lagar också gärna mat bara jag slipper diska :-)
YES, datorn tar tid..OCH är rolig!!
Men nu ska jag ut och GÅ!!

Desiree said...

Ha ha just det där med torsdag är det nya fredag tänkte jag på då jag klev ut ur duschen imorse här. Dina ord och detta mantra har sjunkit in i mitt huvud och nu är det ju så att torsdag är det nya fredag och då blir ju helgen mycket längre och bättre eller hur?

Det är en kylig morgon även här men någon frost tror jag inte vi har. Det ska dock bli ca 17 grader på dagen idag.

Tråkigaste hushållssysslan är nog att räffsa tallbarr för mig och sedan kommer nog städningen. Jag känner att jag har fått städa något så in i bänken extra hela detta året då vi har haft huset ute på marknaden. Usch vad jag är trött på att mopsa och dammsuga. Men samtidigt kan jag bara inte låta det vara. När jag lagar mat i köket brukar jag faktiskt plocka undan allt eftersom för att eftermaten brukar vi båda hjälpas åt att fixa upp i köket.

Ha en go torsdag/fredag.

Kramis

anna of sweden said...

Handla mat! Det är det absolut tråkigaste jag vet. Usch och fy.

Haha. Jag har också sett Ensam mamma söker och tänkt vilken skillnad det är mot de amerikanska varianterna. Som natt och dag.

Kram!

Anette said...

Visst var original V bara så bra!! Vet du, det var en V maraton på SciFi kanalen sön, mån, tis! Jag tittade en hel del och hjälp vilken nostalgi! Och vad fejkat allt såg ut! Men vilken serie! Mycket mer biljakter och pang-pang än vad jag kommer ihåg. Och minns du Elizabeth, the Star Child...?
Tittade också på nya V i tisdags, kan nog bli bra, jag tänker nog följa serien.
Städa är trist, håller med, svårast är väl att komma igång. Jag städar bäst när jag vet att jag ska få besök! Annars är det väl lite si och så... Borde nog städa lite idag. En timme om dan är ju en bra strategi, då slipper man ju tillbringa en hel dag med bara städ. Plocka upp gör man ju ständigt... upp och ner för trapporna med grejer!
Soligt och fint blir det ju idag! Fast det var kallt i morses!
Ha en fin dag!

Saltistjejen said...

Jag tycker helt klart det tristaste är att dammsuga! Ibland torkar jag hellre golven än dammsuger. Det enda kruxet är att man måste dammsuga innan man torkar golven. Så jag kommer ändå inte undan.... Men numer så måste vi smådammsuga och/eller torka golvet nästan varje dag för annars ser det ut som en sotipp. Särksilt efter att E ätiti eftersom en hel el av hennes mat hamnar på golvet....! Men det blir då punktstädning hahaha! Avtorkning av golvet just under hennes stol.
Fast nu med småbarn så inser jag att städa är helt ok egentligen BARA man itne har barnen inne. För det GÅR tamej-f-n-inte!!!!!! Inte när man bor såhär trångt. Så ofta försöker jag mig på en dammsugning om jag är hemma på lunchen ibland. Som tur var går det gaska fort eftersom vi inte ahr så stort.
Mattan är dock värst! Jag hatar att städa vår matta!!!! men mest kanske för att vi har en usel dammsugare. Helt värdelös egentlgien! Men den var billig och när vi flyttade hit ville vi inte lägga en massa pengar på en dammsugare. Men nu ångrar jag mig och har funderat på att köpa en ny. å andra sidan känns det ännu mindre motiverat nu me tanke på att vi inte vet hur länge vi blir kvar. Fast kasnke borde man göra det ändå. Jag blir ovän emd dammsugaren varje gång.... Grrr!
Ang V så ÄLSKADE jag den serien när den gick. Jag kan itne ens tänka mig den utan Diana eller Donovan och de andra karaktärerna. varför ska mn göra nya versioner på allt nu? Det är självklart inte fel att göra det, men det blir ju absolut inte samma sak. Såg Miami Vise filmen för ett par år sedan . Den nya . och förutom att den utspelade sig i Maiami och att rollkaraktärerna hette samma sak som i gamla serien så var den ju itne alls som originalet. Man kunde lika gärna kallat den ngt annat. Känns likadant med Fame. Hur kan Fame vara fame utan Leroy, Bruno och de gamla lärarna??? Det blir väl bara en dansfilm? Som vilken som helst. Jaja slutklagat från den här GAMLA damen som gillar många original bäst. ;-)
Kraaam!

Annika said...

Desiree:
HAHA, BRA att mantrat sjunkit in :-)
Det blir vårt nya talesätt!
Fniss.
SKÖN morgon!! Så friskt att vara ute i em timme. Underbart!
Räfsning är då ingen höjdare, och jag kan tänka mig att tallbarr är ett lite helsike att få upp...
USCH!!
Skönt att du är bra på att röja undna när du lagar mat. Det ser ut som fasiken i mitt kök när jag fixar maten. Men, jag plockar bort stöket fort som ögat efteråt. Jag eller Peter gör det. Orkar inte se eländet under ett längre tag :-)
Ha en fin nya fredag!!
KRAM!!

Anna:
Handla mat är astrist...SÅ tråkigt. Och att packa in den...
HAHA, Esaam mamma ja...
JA, det är som natt och dag! OCH så otroligt underhållande. Kan du tänka dig fem amrisgrabbar flytta in till en singelmamma i en trång lgh!! PÅ bästa sändningstid. Folk skulle få spader!!
Var är glamouren!!!????
Jämför the Bachelorette mot ensam mamam, mohohohahaha!! Föredrar nog ensam mamma...
Eller det kan vara kul att ha två motviker!!

Kram!!

Anette:
Härligt frisk morgon!
Har vaerit ute och gått i en timme.
NEJ, vad synd att jag missade original V!! DET hade varit kul att se!
Jag kommer ihåg snälla Robert Englund som snäll ödla :-), minns inte Elizabeth.
Men jag kommer ihåg att det var så himla BRA!! Satt och råglodde på det på 80-talet.
Nu är ju effekterna coola som 17!!
Jag vet städning är så trist...så trist. En timme om dan medan ett radioprogram går är en bra strategi. Men det är trist ändå. icky trist.
Jag vet plocket är den eviga konstigjorda andningen. HELA tiden...
Ha det så bra!!

Annika said...

Saltis:
Nej, att städa med småbarn GÅR inte. Jag minns det. Det gick bara inte.
jag brukade lämna Karolina till farmor en dag i veckan då hon var liten så att jag kunde städa.
Plocka måste man ju, men just att städa var omöjligt.
SÅ jag vet hur du HAR det!
V är rätt lovande, men, egentligen fattar inte heller jag att man måste göra om allting.
OCH ska de göra om tycker jag de ska följa originalet så mkt de kan.
Men...
Diana är för alltid Diana...
FAME filmen borde ha hetat ngt annat för det var ju inte FAME. Nej, det var ngt annat lamt som aldrig gick på djupet. Blv BRA j-a besviken på den filmen. Inte ens musiken som fanns i originalet fanns med. Bara "outr there on my own", that's IT!! Skandal. Nej, den filmen kan jag absolut inte rekommendera. Den föll på så mkt. Miami Vice kan kag tänka mig var under medel också...
NU ska vi väl bara hålla andan tills det görs en ny Grease, eller en ny Borta med Vinden...
Japp, Saltis...
Original-kärringar förenen eder!!!
KRAMAR!!!

Taina said...

Tjohooooooo!!!
Nu är det ett par dagar sedan jag kommenterade. Så nu är det DAG ATT ÅTERGÅ TILL DET NORMALA!!!

Städning är kul ibland. Men jag har märkt med åren att jag har blivit mer tolerant mot stök. Däremot gillar jag inte smuts. Och att inte gilla det här i Amerikat, där nästan alla går in med skor, är något jag måste bli mer tolerant mot. Det blir smutsigt av skor. Så det så! Så torka golv är väl en syssla jag skulle kunna tänka mig göra mindre av.

Hahahaha, så nu har du upptäckt TV3 Play. Det finns samma på TV4, dvs TV4Play där jag brukar titta på Bonde söker fru och Mammas pojkar. Den sistnämnda är helt sjuk! Har du hunnit med Hulu.com än då?

Nä nu måste jag återgå till arbetet. Så j*vla mycket just nu...andas in, andas ut.

Njut av din PW och massor v kramar!!!

Suzesan said...

Jag gillar inte smuts men jag tycker städa är sååååå tråkigt OM jag inte får mina städryck. Då när jag gör allt "kliniskt och kör det som ett "gympapass" med musik och städar tills jag är genomsvettig. Då kan jag inte ta pus för då gör jag inget och kan lämna det halvfärdigt.

DISKA är roligt. Jag är sån som gillar att diska.Det är avkopplande. Med YesDiskmedel och mycket skum och väldigt varmt vatten.

LAGA mat är asroligt ja som du vet det är ju min passion i livet.OCh V utan Diana kan jag inte ens tänka mig överhuvudtaget. Jag följde "förfärat" varje avsnitt då när det gick. Missade icke ett enda.

Hoppas dagen är bra

Kram
/Susanne

Suzesan said...

Aaa jag menar *då tar jag ingenpaus* inte pus. VAD ÄR PUS tror jag då. Puss vet jag men inte pus...hahaha.
Kram
/Susanne

Anna, Fair and True said...

Usch, jag hatar V! Jag fick inte se den när jag var liten men efter en massa tjat sa mamma "okej då, du får se ett avsnitt men du kommer få mardrömmar". Och mammor har ju alltid rätt. Får fortfarande rysningar när jag tänker på V. Kanske inte skulle vara rädd om jag såg det nu men vill inte. Inte nya versionen heller.

Dammsugning och städa toan är ju det tråkigaste! Laga mat är kul och diska helt ok också. Jag gör dock mer mess i köket när jag lagar mat än Peter gör. Han tycker liksom att man ska städa upp under tiden. Jag håller ju med egentligen men ibland vill jag bara dumpa allt i diskhon och städa efteråt. Han har för övrigt en lägre tröskel än jag vad gäller städning. Ett ganska problem faktiskt! :)

På tal om Anna Anka, har du sett parodin på Hollywoodfruar från Robin-talkshowen? Sök på Youtube på "Anna Anka parodi Robin".Så himla bra! Finns del 1 och del 2.

Petra H said...

Jag stod i köket igår och drömde om min europeiska dammsugare... Suck!! Är man lite konstig då man känner att oj, vad kul det ska bli att dammsuga när vi är tillbaka i Europa med en BRA dammsugare??? Jag SKA försöka ta ett dammsugarryck idag men dålig dammsugare som väsnas så mycket att min moster har skickat öronproppar åt mig, i kombo med huvudvärk är inte kul :-( Jag för väl testa de där proppparna... Jag har alltid hatat att dammsuga, den fastnar alltid runt ett hörn eller sladden är för kort, men sedan vi flyttade till PR dammsuger jag nuförtiden med NÖJE i sommarstugan där vi har en effektiv och tyst dammsugare!! Allt blir liksom relativt ;-)
V missade jag igår. En av mina kompisar från grundskolan och jag brukar snacka om hur vi inte fick se V av våra föräldrar och därför hur synd det var om oss eftersom vi inte kunde vara med och leka "V" på rasterna!!!
Kram!

Petra H said...

Ha ha, förresten, du kanske har missat mitt NYC-inlägg där jag skrev om att O ÄLSKAR att handla mat och därför är tveksam till att få den hemkörd? Jag funderar starkt på att beställa basvaror och få antingen hemkört, eller att man bara hämtar i affären när vi flyttar tillbaka till Bryssel. Jag har inga problem med att handla här - vi gör det alltid tillsammans, men i Bryssel där man inte kan handla när man vill (efter kl 20 på vardagarna, inte alls på söndagarna) tycker jag att helgen blir så låst (alltid lördagsstorhandling)...

Anne-Marie said...

Städa är okej eftersom man ser ett så positivt resultat. Den lägenhet jag nu bor i har en grön! heltäckningsmatta och man ser varenda liten grej. Väldigt irriterande faktiskt. Men när jag dammsugit känns det väldigt skönt. V var helt okej så det blir nog att jag fortsätter titta. Minns TV-serien och även filmen V - tittade på båda. Kram!

Londongirl said...

Nej usch för att städa...jag skulle kunna tänka mig att ge bort den sysslan!

Men att laga mat och baka gillar jag och att stryka kläder och fixa med allt sånt.
Just att stryka är något som jag alltid gillat. Vika ihop snyggt i skåpen och hänga in nystruket...sånt känns bra.

Handla mat gör jag helst ihop med A då är det ok. Men jag gillar inte att handla själv...då blir det så snabbt gjort som jag nånsin kan och det slår aldrig fel....alltid glömmer jag nåt.

Tänk att V serien är ju nästan kult!! Minns att man satt som klistrad när den gick.

KRAMAR!!!

Marianne said...

Vad BRA att du har fredag på torsdagar för det har ju jag också! Fast jag fattar inte att det redan är torsdag igen, det går ju bara fortare och fortare!

Min absolut värsta syssla är dammsugning. HATAR dammsugning. Jag kan heller sopa och skura, på knä, men dammsuga är pest! Den är tung, sladden tar slut, den slår i överallt, man ska balansera den samtidigt som man ska lyfta undan stolar och alla grejor ... Hemskt!

Visst är det bra att TV3 Play sparar flera säsonger så att man kan hänga med ordentligt! Det var så jag fastnade i Grannfejden : )

Riktigt häftiga effekter i nya V! Skulle gärna se den jag också, vi får väl se om den kommer på någon kanal från Dubai.

KRAMAR!

Livet enligt Jenny said...

Åh jag skulle också behöva vinterstäda trädgården lite... Kommer ej bli gjort i år känner jag. Avskyr verkligen att diske! Har ingen diskmaskin så det är handdisk som gäller hos oss och med ibland fem personer i hushållet och en diskbänk som är gjord för dvärgar... Ja jag vill helst inte se det! Blir därför extra glad dagar som idag när kära maken har varit hemma och jag borta och jobbat och han har tagit hand om all disk. LOVELY! :)

Elisabeth said...

Laga mat tycker jag är UTRIST. Eller ja, det går bra att laga mat om "laga mat" betyder att någon annan hittar på vad som ska ätas, plus att jag sedan bara behöver röra lite i en gryta eller så... Annars är det trist, trist, trist. Jag diskar faktiskt hellre än lagar mat! Städa däremot, det är oftast ganska roligt, speciellt att städa badrummet. Dammsuga är dock en smula trist. Men skulle jag få välja mellan att någon lagade min mat och att någon städade åt mig, då skulle jag helt klart välja att få maten lagad.

Stackars Flitiga Lisan! Den är nog i blomhimlen nu, där det aldrig blir någon frost. ;)

Lia said...

Hallå! Sjælvklart måste vi ju tycka att tordasg ær den nya fredag! Det ær jag helt med på, bara det ger mig længre helg och lite mer lyx =). Sitter før tillfællet på sambons kontor och skriver på ett norskt tangentbord, orkar inte finna ut var det riktiga å,æ,ø ligger,haha.Livet som arbetsnarkoman-ænka ær alltså føljande: man får vackert følja med tillbaka till huvudkontoret efter middagen om man ens vill se røken av sin andra hælft. På dessa datorer ær dock fb blockat, så jag har inte riktigt sååå kul som jag trodde att det skulle vara...go figure =) Puss från Bergen

Anonymous said...

Den tråkigaste hushållssyssla jag vet är att vika och sortera tvätt och lägga in den i garderoberna. Skittråkigt. Det är också tråkigt att byta lakan i sängarna. Men det finns inget bättre än att krypa ner i sängen mellan rena lakan!
Att städa är väl inte direkt kul heller, men det går an. Jag brukar städa på lördag morgon/förmiddag, för mitt i veckan finns helt enkelt varken tid eller ork. Ofta hjälps Håkan och jag åt att städa. Men jag brukar nog också fara över huset med dammsugaren lite snabbt en gång mitt i veckan, för jag står inte ut med dammtussarna som samlas i hörnen.
Men jag tycker det är helt okej att handla mat! Speciellt om jag får göra det ensam, utan barn. Att handla mat är egentid för mej :-D. Jag brukar handla ett par gånger i veckan. Eftersom jag inte har körkort så cyklar jag till affären (lite mer än 1 km bara) och jag får utan problem med mej 5 kassar på cykeln :-). På vintern är det spark och sparklåda som gäller, väldigt smidigt och bra motion :-). Det är bara när det är busväder som jag skickar Håkan till affären. Han avskyr att handla, och alltid när han är och handlar är det jättelåååång kö i kassan, det slår aldrig fel, haha!

HeLena said...

Jag gillar inte att vika och lägga in ren tvätt. Annars har jag inte så mycket emot att städa förutom att jag gör det allt som oftast när jag är ledig... svårt att hinna med annars. Laga mat är roligt, gärna tillsammans med andra=).
V nja, sådär har ingen lust att se igen.

Imorgon ska jag vara förälder på Discot i skolan som J ska ha för att samla in lite pengar till klasskassan så jag lägger in Show and Tell på lördag, har inte haft tid att förbereda något...:(
Mysig fredag!
Kram!!

alegni said...

tråkigaste hushållsysslan? jag avskyr att städa, men oftast är det maken som skönter det jobbet här hemma. att vika undan rena kläder avskyr jag nästan ännu mer, det är så tråkigt för det är ett arbete som aldrig tar slut, ens för en dag :(
kram!

leopardia said...

Jag tycker fortfarande att "V" är läskigt, så jag vet inte om jag vågar se någon nyinspelning där allt är ännu bättre gjort *ryser*

:)

Annika said...

Taina:
YOu are back in the game!!
Så roligt!!
Du har varit saknad!

Haha, ja det där att gå in med skor är nog ngt du måste vänja div vid. jag har helt släppt den nojjan, men vi tar alltid av oss skorna. Men då jag har folk här bryr jag mig inte.
Men jag vet, det tar lite tid att vänja sig vid det hela.

Japp, TV3 tror jag aldrig att jag skulle hamnat på om det itne vore för ducken.
TV4 ska det bli kul att kolla in också, trodde att de kostade, men det gör de alltså inte?

Har icke hunnit med Hulu ännu, men det ligger ju där som en glittrande diamant och väntar!

Hoppas dagen är bra!!
Kram!

Suz.
Det är himla bra att köra sådana där städpass då man svettas järnet. Två flugor i en smäll.
Diska, säger du? Nej, itne så kul, men jag handdiskar inte så ofta heller.
Att du älskar att laga mat VET jag. Det syns!
Ibland känner jag doften genom hela cybern!
Underbart!
V utan Diana är inte rikigt riktigt :-)
Du får kolla den när serien kommer till sve.
HAHA, fort och fel blir det alltid när jag skriver kommentarer :-)
Kram!!

Anna FT:
Ja, det är klart att V säkert kunde skrämma slag på barn! Det var ju läbbigt för oss gamlingar också, jag var väl 20 :-)

OK, Anna, du låter som jag! Jag drar fram till max i köket! Min Petr är duktigare på att hålla undan, precis som din verkar vara :-)
Men matlagning ÄR kul.
Städning ingen höjdare och toa och köksstädning är nog det tristaste av allt.

JA, jag såg den där parodin!! OCH som jag skrattade!!! SÅ bra gjort!!

Annika said...

Petra H:
Men shit vilken dammsugare du har då!!! Att du måste ha öronproppar och allt :-)
Nej, men faktum är att euro-dammsugarna ÄR bättre!
Visst är de det!
Jag har dock köpt ett Twinner munstycke i sve till min dammsugare och det är riktigt bra. Dammsugaren i sig är dock otymplig att dra fram med, och ändå har jag en släpmodell, en euro modell, men ändå...
Så du fick inte heller se V, det var mkt jag inte heller fick se som liten---Baretta och sånt som alla andra snackade om...

Fattar inte att jag missade två hela inlägg hos dig. jag som går in hos dig varje dag...
Men nu är jag up to par, hoppas jag. Ska surfa in om en stund igen. Gillade ditt hamburgarinlägg som bara den :-)
Att få basvaror hemkörda tycker jag skulle vara underbart. Men, om nu O äölskar att handla så får du alltid skicka honom :-)

Kramar!!

A-M:
Jo, det är det där med omdelbart resultat som är så bra med städning, men samtidigt blir det ju stökigt direkt. Min dotter är en stökmaskin, suck...Och jag är väl inte mkt bättre heller.
Heltäckningsmattorna är för snuskiga...
Jag vet...
V var helt OK, så det blir att fortsätta kolla.
Kram!

Londongirl:
Japp, jag hör dig!
I do!

Men att stryka och lägga in och sånt gillar ju jag med.
Skönt liksom.
Peter och jag brukar ibland veckohandla på söndagarna och det är skönt när vi får undan det då.
Men ofta gör jag det på måndagen också...trist.
Tristast att plocka in varorna då man kommit hem.

V ja, klar kult!! Skulle vilja se om den gamla serien igen.

Kram!!!

Annika said...

Marianne:
Precis, det är ju så det är hos dig!!
Hihi!! Det är ju bra!
Nu är det fredag då jag skriver detta, så det är väl din lördag då :-)

Dammsugning är ingen höjdare, men plocket innan man dammsuger är värre...tycker jag, men vi tycker ju alla olika.
Men USCH ja, otympliga dammsugare är vidriga, visst är de det!!

Tv3 ja, kul att upptäcka allt där. Vilken lyx för oss alla att kunna se tv på det sättet, svt, tv 3, fyran etc.
Underbart.
måste kolla grannfejden också vid tillfälle.

ja, V har häftiga effekter, men jag saknar Diana :-9

Kramar!!

Jenny:
Jag hör dig!!
Jag skulle också hata att diska för fem. I Finland på somrarna i sommarstugan diskar man ibland efter 14!!! DET är inte så kul, men det är ännu värre att diska hemma, om man måste handdiska, än det äör vid sommarstugan så jag förstår dig fullt ut!!!

Elisabeth:
OJ vad olika vi är!! Att städa badrum är det tristaste jag vet och att laga mat har jag inget emot alls :-)
Men jag brukade tycka att matlagning var trist en ggn i världen också. Du kanske kommer att ändra sig på den punkten?
:-)
Japp, Lisan har frusit, iallafall de flesta, ngra segisar står kvar...

Annika said...

Lia:
Jeez norskt bord där ja...
Tur att du har svennebord hemmavid :-)
Jaha, så han jobbar så pass att du tom hänger med till kontoret efter middagen...
Hoppas det lugnar sig med den saken. jag vet eftersom jag sjäölv är gift med en man som alltid jobbat sent...
Not so fun.
FB kan man lätt leva utan ;-)
Kram och ha en BRA fredag!!

Annika:
HAHA, du hatar att göra det jag gillar mest. Tänk om man kunde byta lite med varnadra :-)
Ja, jag drar fram dammsugaren flera ggr i veckan också, iallafall på mellanplanet, orkar inte se lövbitar som kommer in, grus etc. Du vet, man kliver ju in med dojjorna här...
Handling är trist, oftast. OCH när jag bodde i sve kunde jag , liksom du, släpa hem kassar på cykeln, funkade ju BRA ju!!Och, jag förstår fullt ut att det är lättare för dig att handla ensam!

Helena:
laga mat är verkligen roligt. Bara man vet vad man ska hitta på att laga så går det utmärkt bra!
Städning är ett måste alltid, och inte så roligt...

Helt Ok att vänta med temat tills imorrn.
Såklart!
Hoppas att discot går bra.

Kram!!

Annika said...

Ingela:
DET är sant!! Nästan ALLT är trist inbom hushållet. Blää...
Ha en fin helg!!
Kram!!

Leopardia:
Jodå, du törs!! Jag lovar :-)
Men frågan är om inte gamla V var bättre...
hihi!!