Wednesday, November 11, 2009

Väderväxling, indeed...

Godmorgon på er!

Idag har vi en lite annorlunda morgon här.
Karolina börjar inte förrän klockan 11 idag. Anledningen till det är att vi föräldrar ska gå på micro-samtal med lärarna.
Det gjorde vi fjol också.
Det går till så här: Alla lärare sitter i gymnastiksalen vid varsitt litet bord med fyra stolar omkring. Man letar upp de lärare man vill prata med, sedan har man tre minuter på sig att höra lite om hur det går för ens telning i just deras ämne. Jodå, man är klockad. Efter tre minuter prick ringer en liten bjällra och då får man vackert lämna bordet. Sen är det vidare till nästa lärare, and so on.
Vi har sju lärare att besöka idag.
Tre minuter med vardera.
Sen får man väl se om det är köer också till lärarna? Undrar hur lång tid vi kommer att tillbringa på skolan? Jag tror det kommer att gå rätt snabbt.
Vad jag minns från i fjol var att det hela var bra, man fick iallafall ett hum om hur det går. OCH, skulle man vilja ha mer tid för en riktigt konferens så kan man boka en sådan. Detta är mer ett sätt att snabbt gå igenom terminens första betyg. Betyget kom hem igår, och det var bra. Jag har inget alls att säga om dotterns prestationer i skolan. Hon är duktig.
SÅ, Peter och jag drar iväg nu så får Karolina ligga och sussa och sova och ta sig en ordentlig sovmorgon under tiden...

Jag är så trött idag, och har ont i mina ben, i huvudet och i ryggen. Vet inte vad som är på gång egentligen. Och, sömnig är jag så till den milda grad.
Jag tänker ändå försöka ta en runda då jag kommer hem.
Nu har vädret växlat från 20 grader till 7 grader och hård blåst. Det kanske är det som känns? Jag kanske är vädersjuk? Haha...
Vem vet?

Tack för alla kommentarer om ”nettisarna”, alltså Netbooks, igår. TACK! SÅ kul med feedback! Jag har bestämt mig för en Acer! Helst en riktigt söt, tex en rosa. Acer har snyyyyygg design, och får väldigt bra utlåtanden av nöjda användare på nätet.
Ja, det är ju också så att jag alltid har haft PC, så jag fortsätter den vägen. MAC är snygg, men jag känner inte till macar så bra, och jag har aldrig haft PC problem av något slag (knock on wood) så jag fortsätter på min PC stig...


Vi får väl se om tomten kan tänkas komma med en rosa acer iår. Har jag varit snäll nog?

Ha en fin och PIGG onsdag. Sänd lite c-vitamin tankar till mig...

38 comments:

Musikanta said...

Ett sådant utmärkt system! Då får man ju chansen att träffa alla lärare personligen och inte bara sitt men en enda en kvart som ska prata för alla andra lärare. Bör införas i Sverige också, tycker jag!

Jag skulle nog tagit en rosa eller vit, den syns bra i handväskan, för det är väl där du tänker ha den, antar jag.

Annika said...

Musikanta:
Ja, ibland känns det väl snabbt, men är det inga problem med barnet (som i vårt fall) är ju detta bara roligt. En snabbis hos dem alla...

Japp, visst ska acern ligga i handväskan!!
Mestadesls iallafall.
De rosa o vita är så söta, eller hur?
Ska maila dig om en liten stund.
Kram!!

Petra H said...

Speed-dating med lärarna, ett intressant koncept ;-) Jobbigt att det är på arbetstid för de föräldrar som arbetar och måste ta av sin surt förvärvade semester...
Ta det lugnt om du känner dig hängig, du kan ju ha någon slags infektion eller virus på väg. Fick precis reda på att min syster har halsfluss nr TVÅ på mindre än två veckor - hur är det möjligt??
Hoppas att tomten kommer med en liten rosa dator... SNygg! Jag är också en PC-tjej och vill inte byta till Mac...
Kram och håll dig KRY!

Mie letar guldkanter said...

Jag tror absolut att du varit snäll nog!
PS Skickar en kopia till tomten så han vet säkert;)

Sporty Spice said...

Hmmm ... ont i kroppen, ont i huvudet och trött. Var noga och lyssna på kroppen. Det var SÅ min influensa började ... =(

Sporty Spice said...

P.S. Kollade på Kindle vs Sony igår. Är det inte så att det INTE går att koppla upp sig online på Sony? Det kan man ju på Kindle. Plus att jag läste en artikel om Kindle i Metro(de kallas "läsplatta" i Sverige, haha så löjligt namn) så det lät som om planen är att svenska böcker och tidningar ska kunna komma inom en inte allt för lång framtid. Det vore ju FANTASTISKT! Sen gör ju Sony "reklam" för att de har gratis biblioteksböcker ... men jag kollade upp det är det är supertrista böcker, inget man vill läsa alls. Jaja, jag skriver nog upp Kindle på min önskelista. En notebook får bli senare. Hmmm ... och så vill jag ha Wii också. Du har det va? Vad tycker du.

Oj, vilken bluddrig kommentar. =)

Anna, Fair and True said...

Smart idé!

Desiree said...

Microsamtal låter som en bra grej. Även om det är väldigt kort om tid så får man ett hum som du säger och det är ju alltid bra. Jag förstår att du känner dig seg och trött med det vädret vi hade igår. Ibland så känner man sig ju extra trött utan någon direkt förklaring. Men om ni har det vädret vi hade igår så vill man ju helst inte ge sig ut alls utan sitta i soffan och kura under en filt med en bra bok eller film.
Kul att du bestämt dig för en nettis! Klart du ska ha en söt och fin varaint. Hmmm jag ska nog kolla in dessa söta små rackare själv. Kanske tomten kan komma med en sådan till mig också?

Take care.

Taina said...

Hm, blir det inte lite stressigt med 3 minuter? När vi var till high school fick vi besöka klassrumen med de lärarna, men det blev aldrig individuella samlat. En ringsignal för varje gång vi skulle byta klassrum. Lite kul. Viss uppfattning får man säkert.

Hoppas du inte blir sjuk nu!! Ni som ska till NYC. Bort, bort dumma basilusker.

Våra barn är lediga idag, Veteran's Day.

Du får skriva upp notebooken på din önskelista och gärna om att den ska vara rosa. Coolt! Måste googla om den jag med.

KRAMEN!!!!

Mia said...

Intressant koncept med speed-kvartsamtal med lärarna. Bra på många sätt men stressigt om man inte hinner prata klart!

Är övertygad om att tomten läser bloggar! =)

Hoppas du inte blir sjuk. Kram!!

Annika said...

Petra H:
Ja, det funkar bra det där med speed-datingen med lärarna, och det gick bra också. Precis som väntat.
Skolan öppnar redan 7 så det fldrar som vill komma tidigt kan göra det innan jobbet. Skolan öppnar sen klockan 11 igen för kiddsen sp om en timme ska jag köra K till skolan.
Ingen prommis för mig idag, ösregn och allt...
PLUS att jag är så hängig. Nä, det blir en dag på hemmplan. Trist nog.
HAHA ,ja vi ska se vad den snälle tomten tycker...
Nej, ajg ser inge nanledning att byta till MAC faktiskt.
KRAM!!

Mie:
TACK, man kan lita på dig :-)
KRAM!!

Sporty-Petra:
Ja, jag ska ta det lugnt idag. Jag känner det. Måtte det inte vara the pig...
Vet inte så mkt om kindle vs sony, really. Jag är inte så siugen på LÄSPLATTA (du har rätt..vilket namn) själv. men Marianne i Egypten gjorde lite re-search! KOLLA o jämför. Jag vet absolut inte vilken som är bäst i långa loppet. OCH om det bara är trista böcker man kan ladda ner från bibblan är det ju inget kul. Jag trodde man skulle kunna ladda ner precis vad man ville ha...
Kanske vinner kindle i långa loppet?
Ja, vi har WII. Det är kul! Wii fit är kul, och så har jag ju Jillians program...såg nu att det komemr mer fitness på Wii!!
Hihi, får se vad tomten har med till dig iår?

Annika said...

Anna FT:
ja, det går faktiskt ritkigt bra. man får klar inblick...

Desiree:
ja, jag såg bilder på nyhterna från Alabama igår. MY GOD vad det har regnat hos er.
Nu regnar det här med, och är kallt...
Jo, jag känner mig hängig. men samtalen gick BRA!! Och det är ett fungerande koncept.
Riktigt roligt.
Ja, kolla in dessa söta små nettisar...Perfekt för bloggisar som oss....Hihi!!!
Kram!!

Taina:
Så har vi det också på back to school night!! man sitter i klassrummet och hör läraren snacka i x-antal minuter o sen ringer klockan och dp byter man rum.
Det här är annorlunda, en mini-konferns. Det funkar förvånansvärt BRA!! Och man får faktiskt höra riktigt mkt.
men är det problem av ngt slag fpr man boka en sep konferens.
Ingen ledighet här idag...
Känner mig trött, men hoppas det är övergående. Det är ju nästa fredag vi ska till NYC och då hoppas jag att vi alal ska vara friska och krya.
Kolla acern...perfekt för oss bloggare :-)
KRAMAR!!!

Annika said...

Mia:
Det funkar bra, faktiskt. Även fast det liknar speed-dating...
Hihi!!
ja, vi ska hoppas att tomen är ute i bloggosfären. fniss!!!
Kram!!

Saltistjejen said...

Å jag ahde en Acer-laptop förut innan jag fick Macen via jobbet. Den har varit SUPER!!!! jag tyckte så mycket om den. Tills sista halvårwet när den började vara jädrans långsam och krångla lite men det är säkerligen pga ålder samt att ajgm verkligen använde den jämt!!! jag ahd den ju som jobbdator i tre år och som extradator hemma innan dess i 2. Så den var dryga 5 år vilket är gammalt för en dator i allmänhet och för en PC i synnerhet! Men fram tills dess var jag supernöjd! Nu har jag ju ingen aning om hur de små datorerna är men om den fått bra reviews så är den säkert bra. och designmässigt minns jag att jag älskade min fina smäckra laptop medan andra bar runt sina stora klunsiga Dells.... ;-)
Kram!!

Marie said...

3 minuter låter väldigt lite! Men jag antar att om det går bra för ens barn så räcker det med det. Men eleverna får alltså inte vara med vid detta tillfälle? Eller är det frivilligt för dom? Jag som elev skulle nog ha velat vara med tror jag!

En rosa netbook blir ju faboulus! Sån vill jag också ha! :D Men jag räknar nog med lite mer bling i jul... :D

Livet enligt Jenny said...

Helt försåligt om du känner dig lite frusen när det droppar så fort i graderna!! Hu..
Vad jag har kunnat läsa mig till tycker jag definitivt att du har varit snäll nog! ;)
Smart grej det där med lärarna, borde införas här i sverige med tycker jag..

Lena H said...

Den klarblåa acer är också jättefin. Min syster fick en rosa av sin man i somras - är bara liite avundsjuk! Hoppas du inte har blivit sjuk!

anna of sweden said...

Hjälp vad stressigt för lärarna, tänker jag.

Bra idé i varje fall. Fast några minuter till hade kanske inte skadat.

Huggie! :D

Anne said...

Usch, trist att vara hängig. Hoppas att det bara är lite "vädersjuka" som du skrev. Det är ju lätt annars i dessa tider att får man minsta lilla ont i halsen t.ex. så blir man direkt orolig och börja tänka på svinisen. Ta en lugn hemmadag så har du förhoppningsvis massor med energi imorgon!
Vilket spännande system på skolan, det låter helt klart lite annorlunda. Men det låter riktigt bra, som du säger så får man sig en uppfattning, känsla och vet mer om man vill gå vidare med nåt.
Speed-formatet verkar populärt i fler sammanhang. Det lär ju ska finnas speed dating också (iaf i Sex and the City)...
Kram på dig!

Elisabeth said...

Finns det någon typ av samtal där även eleverna är med? Så länge vi hade utvecklingssamtal i skolan (upp till nian) var det krav på att man själv också var med.

Acer är bra! Nu har jag förvisso ingen Netbook, men min dator är en Acer, och jag tycker om den. (Nåväl, för det mesta...) Den klarblå var snyggast! Fast rosa var fin den också.

Londongirl said...

Aaaah!! Precis en sån har jag också spanat in sen en tid. Men jag vill ha en VIT! :-)

KRAMAR!!!

Marianne said...

Tomten kommer säkerligen till dig med en rosa Acer! För du ÄR snäll! Always! Om tomten kommer till mig med en iMac är en annan femma! Jag skulle också tagit rosa, förresten.

Du ska väl inte bli sjuk? NEEEJ! INTE bli sjuk!

Roligt för Karolina att hon fick bra betyg, men jag hade inte trott annat heller. Hon är ju fenomenal på det mesta den tösen!

Hoppas nu att du får förbli frisk, det är så trist att vara sjuk!

Kramar!

HeLena said...

En "snabbis" med lärarna, hahahahahaha det låter det! Alla på en gång! Hahahahaha nä, jag bara skojjar:D
Vad skönt att det går så bra för Karolina:))) och vilket bra system! Det är ju viktigt att få träffa alla lärare (och för lärarna att träffa föräldrarna) tror jag ska nämna det för skolan här...? En lite rosa, låter snyggt! Även om jag kan slå mig i backen på att du inte brukade tycka om rosa??? har jag fel eller???

Klart du varit snäll!!
Kramen!!

Suzesan said...

Skickar C-vitaminer och allt mot baciller. Som tar bort dem.

Åhh den blå och den bruna gillade jag bäst. Den bruna är en fin brun nyans.

Låter toppen med såna microsamtal. Det hade passat mig. Tänk så skönt så slipper lärarna sitta kväll efter kväll i halvtimmessamtal som aldrig blir en halvtimme utan oftast längre. Efter en lång arbetsdag.

Hoppas du inte blir sjuk. Drick te med ingefära.

Kram
/Susanne

Malde said...

Kommer ihåg att du berättade om denna speed-dating med lärarna för, kan det vara ett halvår sedan.

Den blå har ju en så läcker färg! Klart att du har varit snäll nog att få en i julklapp, och klart att Tomten läser bloggar :-)

ullisen said...

väldigt intressant upplägg det där speeddejtandet med lärarna. det gäller att va påläst gissar jag, och inte lida av stressymptom!

ps. om det blir en Acer se till att det blir nån av dom senare, så du har Windows 7 på den (kanske självklart i USA, men tipsar för säkerhets skull)! å får du tag på en av de senare modellerna har du automatiskt bra batteritid. vill såklart inte röra till det (har inte läst alla dina fådda råd heller så jag kanske upprepar) men kan ändå inte låta bli att lägga ett varnande finger ang dom här små netbooksarna; dom är små. väldigt små. om du kan tänka dig att gå upp i storlek (12" och över) så får du oftast en bättre dator. på alla vis! lycka till! ska bli spännande att se vad det blir!

Desiree said...

Jag har gått här och sugit åt mig idén om nettisarna. Jag känner ett stooort sug kan jag säga och jag tror att en sådan här liten smidig sak skulle passa mig perfekt att ständigt ha med sig. Jag nämde att jag funderade över en nettis till Calle idag och jag tror jag lyckades sälja in idéen till honom också. Nu när vi åt middag började han nämligen kolla lite på nätet vad gällde just nettisar. Kanske kommer tomten med en sådan till mig också nu :-)

Anne i MD said...

Hej Annika :-) Tusen Tack för hjälpen med de svenska bokstäverna. Nu kan jag också skriva å ä och ö. Nu gäller det bara att komma ihåg att använda dom också. Men visst ar den rosa Acern fin!! Jag har också en rosa och gillar den verkligen. Min man tyckte att jag kunde valt en annan färg. Han fick låna den nar han åkte till Chicago för några veckor sedan och det tog kanske lite på manligheten att hala upp en ROSA liten mini, ha ha. :-) Tack igen for hjalpen. Halsn Anne i MD

alegni said...

systemet i karolinas skola låter i alla fall smartare än den våra pojkar hade på sitt högstadium. inför varje föräldramöte (som hela årskursens föräldrar deltog i) skulle man fylla i en lapp om deltagande och anteckna om det var någon specifik (alltså en!) lärare man ville tala med. hur lång tid man fick med denna ena lärare har jag ingen aning om, för vi använde aldrig den möjligheten. men jag kan tänka mig att det fanns föräldrar som gärna hade träffat flera lärare. å andra sidan finns det ju telefoner också om det är riktigt kris...
det gäller nog att vara snäll tiden fram till jul nu om du ska få din önskan uppfylld. dock är det ju inte så många dagar kvar, så det ska du nog klara av ;) ;)
hoppas du mår bättre idag!
kram

Anonymous said...

Krya på dej vännen! Ingen svinis här inte.
Vilken liten söt rosa du har spanat in :-)
Du vet ju vad E har överst på sin önskelista o jag tror bestämt att det är en sån rosa hon oxå vill ha.
Tänk om tomten fixar likadana till er! :-) :-)
Intressant form av samtal ni har.
Min fråga är om det verkligen ger ngt på 3 min?
C-vitaminkramar i massor från Anette!!

Annika said...

Saltis:
Aha, du hade en acer före du blev mac-tjej :-)
Fina är de!
Hoppas nu att tomten hör!! Hihi!
Vi får väl se vad som händer?
Men smidigt värre vore det att ha med den lilla sötisen på resor.
Designmässigt är en acer ett ACE!! Måste jag säga! Nog för att jag tycker Sony har skitsnygg design på sina PCs också...
KRAM!!

Marie:
Tre minuter räcker faktiskt, tro¨t elle ej för att få ett hum om hur det går. Ja, vi får ju hem statusrapporter på mailen hela tiden också. Så detta är bara ett sätt att snabbt träffa lärarna.

Yes, en rosa (eller röd) liten acer nettis ´vore inte helt fel...
Hihi!!!
Men det är minsann inte bling-bling heller :-)


Jenny:
Ja, det är nog inte helt 100 här...och jag skyller det på vädret. Idag är det väl bara fem grader och regnet vräker ner...
Ja, det är smart det där systemet. Det funkar bra! Och man får veta mer än man tror på tre minuter.
Kram!!

Annika said...

Lena H:
jag vet, den är skitsnygg. Visst är det ett svårt val m färgerna!?
KUL att dina syrra har en, hoppas hon tycker om den.

Anna:
Ja, för lärarana är det stress!! De ska liksom hitta papprena på en ggn, eller slå upp eleven på sin laptop. Nog har de att göra alltid.
Men för oss fldrar funkar det bättre än man tror!
Huggie back!! ;-)

Anne:
Usch ja, det är nog inte helt bra här idag heller. Inte kul. Alls.
Och regnet öser ner och det är om möjligt ännu kyligare idag.
Visst, så fort man får minsta symptom börjar man tänka på grisen, men det tror jag icke att detta är...
Speed systemet på skolan funkar bättre än man tror. Jag var helskeptisk i fjol, men nu vet jag hur bra det verkligen funkar.
Och ja, speed dating finns ju. Undrar hur DET funkar, hehe!!
Kram!!

Annika said...

Elisabeth:
Nej, det finns inga samtal där elverna är med. Konstigt nog egentligen...
Så du har en acer laptop. Snygga är de!
Den blåa är verkligen FIN!!! Håller med.

Londongirl:
HAHA, då ska vi hoppas att tomten är snäll med dig också!
Kram!!

Marianne:
VI ska hoppas att den snälle tomten kommer med en acer till mig och en macbook till dig!!
VI har varit snälla, hoppas vi...
Eller, jo, det har vi :-)

Jag är lite under the weather även idag. Inte KUL.

Samtalen gick så bra igår, men man har koll iallafall genom mail från lärararna ständigt och betygen. kUL att träffa alla dock.
TACK snälla Marainne för ditt beröm om K. Det värmer.
Kram!!!

Annika said...

Helena.
Japp, snabbis med lärarna är det verkligen. Och alla på en ggn, i tre minuter...
HAHA, jodu det vore ngt det...
Nej, men systemet funkar bra. Bättre än man tror.
Jag har nog gillat rosa under en mkt lång tid...Minns inte om jag var anti-rosa som yngre? Det kanske jag var en period, men under hela mitt vuxna liv tror jag nog att jag tyckt mkt om rosa...
Kramar!!


Suz:
Ja, det systemet funkar faktskt. Och lärarna får det gjort under tre timmar. Effektivt.
Jag vet, visst är alla fina. Den bruna har en väldigt fin nyans, visst har den det!!
Jag är inte 100, inte alls...så tråkigt...
KRAMAR till dig!!

Malde:
Du minns det?
det var ett år sen sist. OCH iår visst jag vad som väntade så det var ännu bättre i år sas.
Visst är den blåa fin!!
DET tycker jag också! Svårt val det här.
Kram!

Annika said...

Ullisen:
ja, för lärararna är det ju klart värre än för fldrarna. Snabbt som ögat ska de hitta papprena, eller slå upp i sin laptop. Men det funkar!
Otroligt nog.

Jag har ju redan en laptop, och jag är inte ute efter en till, egentligen. Det är därför jag vill ha en liten, liten. Men jag kan mkt väl förstå att en 10.1 tums är lite svårmanövererad om man jämför med en 18 tums som jag har.
Tack för ditt råd, och Windows 7 vill jag vetkligen ha. Jag vill uppdatera till windows 7 på den här datorn också som nu har Vista.
Kram!!

Desiree.
Visst är det märkligt när man får ett spnt där suuuuug....
Då vill man bara ha just den saken.
Nettisar är smarta, speciellt för oss bloggare ;-)
Tänk att bara slänga ner en liten nettis i handväskan istället för att släpa med en hel laptop...Tänk vad skönt när man ska till sverige...
Åhhh....
Hoppas tomten kommer till oss, Desiree...
Kram!!

Anne i MD:
Varsågod!!
Vad roligt att du hittade ditt svenska tangentbord. Nu kan du gå lätt gå fram o tillbaks mellan svenskt och engelskt tangentbord. Supersmidigt, eller hur?
Ingen svenne i USA ska behöva leva utan å, ä och ö på sina datorer.
Acern...så snygg den är!!!
Och den rosa lilla godbiten mmm....
HAHA, ja jag kan förstå din man då han for till Chicago...Peter skulle känna likadant :-)))

Annika said...

Ingela:
vad förvånad jag blir!
I Finland av alla ställen! Trodde det var smartare upplägg där eftersom ni faktiskt kan skryta med att ha världens bästa skolor!
Märkligt system...
Det system vi har här funkar faktiskt riktigt bra.
Tro¨t eller ej.
HAHA, ja nu ska vi vara extremt snälla under de 6 veckor som kvarstår toll jul :-)
Kram!!

Anette:
Idag är det fortsatt inte riktigt 100 %, inte så kul, men ngn svinis tror jag itne att det är...
Antar att E vill ha en stor notebook? Inte en liten nettis...men om det är en acer notebook i stl större så säger jag bara: HÄRLIGT!!!
Det är nog en toppenbra dator! OCH så snygg sen. Sony Vaio har också en rosa, och den kan jag rekommendera. Sony vaio alltså. De datorerna har jag nu haft i över fem år.
KRAMAR!!!!!

Sporty Spice said...

Du kan ladda ner Sonuy eBook Library så se själv vilka biblioteksböcker man får gratis. Mest faktaböcker om kemi och biologi. INGET jag ville läsa. Så den motiveringen är tunn. Gillar som sagt att Kindle är wireless. Och att man kan slå upp ord online. Sony känns mer "design" än "funktion".

Annika said...

Petra:
Onekligen låter en Kindle bättre! Peter har ju snackat om att han vill ha en sådan i julklapp också...
OM det är så att man ska kunna ta in svenska böcker i framtiden över kindle är det ju helt fantastiskt. Böckerna som e-reader har låter inte som ngt jag skulle vilja läsa...
Keep up the re-search, Petra!!!