Thursday, November 26, 2009

Happy Thanksgiving!

Till alla er som firar den största helgen på året idag i USA vill jag önska---
HAPPY THANKSGIVING!Till er alla som har en vanlig torsdag i övriga världen vill jag önska---
Trevlig "NYA fredag"!

Jag ska strax sätta igång och göra en laxmousse och en aioli som jag ska ta med till den stora middagen i eftermiddag. Jag har 1½ timme på mig innan Macy's Thanksgiving Parade (direktsänd från NYC) börjar på TV. En tradition som går att jämföras med Kalle Anka på julafton i Sverige.

Ute gryr dagen järngrå! Och rått som bara den är det. Men, det är ändå Thanksgiving!
En sådan skön helg!

Ha det så bra! Imorgon lovar jag att visa bilder från dagen idag!

17 comments:

bettankax said...

Önskar dig och din familj en riktigt skön, avkopplande och härlig helg! KRAMAR

Anonymous said...

Ha en jätteskön helg! Jag kan tjuvkoppla Internet ibland, som nu och göra en snabbkoll. Men jag har inte riktigt tid att skriva inlägg. Sovrummet är i princip klart i alla fall. Nu kaffe och sedan "på't" igen. Skriver från Klas dator.

HA EN JÄTTESKÖN THANKSGIVING!
KRAM!
Marianne

alegni said...

hoppas ni får en riktigt härlig kväll och massor med god mat. hur går det med dieten idag? jag hoppas du struntar blankt i den en dag som denna!
åh, jag minns thanksgiving-middagen jag fick njuta av år 1982! den var mäktig! fast sen tyckte jag det var trist att festligheterna skulle förstöras med tv-tittande ;) well, vi var ju flera som inte glodde på tv, så det blev nog ett bra avslut trots allt :)

jodå, jag var au pair på manhattan. bodde i egen lägenhet på 33:e gatan och jobbade på 39:e. tack och lov att jag inte behövde bo med patrasket jag jobbade åt...

njut av allt idag, annika!
kram

Suzesan said...

HAPPY THaNKSGIVING Annika. Ha en skön helgdag. Laxmousse är mumma.

Kram
/Susanne

Desiree said...

Happy Thanksgivning till dig Annika! Ha det riktigt bra och njut av denna högtid. Här är underbart väder även om det är kallt. Soligt och vackert. Här ska packas vidare.

Kram

Marie said...

Happy Thanksgiving!

Hoppas du får en härlig dag med familjen!

Lisa said...

Happy Thanksgiving Annika, P och Karolina! Jasa det heter happy, det har jag nog glomt till nasta ar!

HeLena said...

Happy Thanksgiving!!

Hoppas ni får en underbar helg! Det ser ut som ni hade det lovley i NY! Jag har aldrig varit där.... jo, vi mellanlandade och bytte flyg där 1991 när vi flög till Vancouver men det gills inte;S.
Nu börjar slutspurten inför jul!
Må så gott!!
Kramen!

Annica R said...

Happy Thanksgiving från NYC! Nu har vi sett Macys parade, packat med folk. Nu på väg till Ellis Island. Var på Fig & Olive igår, smaskens, tack för tipset. /Annica fr Dallas

Elisabeth said...

Nu är klockan alltså... halv två, ungefär, hos dig. Så nu kanske det fortfarande är fixande som gäller. Nåväl, hoppas ni har en fin Thanksgiving, med mycket god mat och trevligt sällskap!

anna of sweden said...

Happy thanksgiving till dig och din familj också!

Kramar!

Livet enligt Jenny said...

Tack så mycket och happy thanksgiving till dig och familjen!! Hoppas middag blir lyckad och paraden var fin.

Kramen

Emmama said...

Jag har tyvärr aldrig haft möjlighet att fira det men maten låter supergott och att få titta på football samtidigt låter som en dröm för mig! :) Hoppas ni har en underbar dag! Kram!

Anonymous said...

Vad roligt att läsa om er NYC-resa! Tänk att det redan är ett år sedan Oscar och jag överraskade dig och Sporty-Petra när vi dök upp när ni satt och brunchade med Saltis & co  Jag måste dock lägga in en brasklapp – jag hade SÅÅÅÅ svårt för att få tag på taxi när jag skulle ta mig från Saltis lägenhet till Penn Station i oktober. Det var ca kl 15.30-16 och taxichaffisarna bara ignorerade mig!!! Jag fick gå flera kvarter innan jag lyckades LURA till mig en taxi – såg att en var på väg att stanna för att släppa av en passagerare och snabbt som attan sprang jag fram och frågade om han var ledig medan passageraren betalade. Han kände sig nog lite ”cornered” men gick med på att köra mig. Jag förstår inte, vill de inte ha kunder när det är rusningstrafik? De tjänar väl pengar ändå, metern går väl både på sträcka och tid?? Ingen rolig upplevelse iaf då jag var helt övertygad om att jag skulle behöva gå / ta tunnelbanan för att komma till stationen...
Hoppas att ni hade en trevlig Thanksgiving! Vi har inte kollat på Macy’s Parad, men dock firat T-giving på puertoricanskt vis (kommer på bloggen...)
Kram
PS SKrev min kommentar i word. fortf tangentbordsproblem...

leopardia said...

Ååh, aioli! Tänk att det fanns en gång i tiden när jag inte tyckte om vitlök...

Annika said...

Allihopa ovan!
Jag kör ett tråkigt massvar!
TACK för alla kommentarer igår!
Det var en mysig dag!
Precis, jag sket i dieten!! NO way att jag kör den en dag som T-giving!!
Petra--- fasiken vad trist med taxibilarna då du var hos saltis. Vi hade tur och taxibilarna stannade för oss hela helgen innan vi ens hunnit vifta...
men, jag har varit med om ggr då man stått som ett fån hela tiden. avskyr det.
Annica---kul att ni har KUL i NYC!
Jag är avis!!

Kram till er alla!!!

Musikanta said...

Laxmousse verkar inte så dumt förstås för en som inte äter carbs i onödan...
Varm kram/M