Tuesday, November 17, 2009

This Week: Come Walk With Me!!

Morning to the WORLD!!

I hope all is good and well with all of you on this Tuesday in mid-November.
I am SO not agreeing with the current warm weather.
This Swedish chick has a HARD time standing it.
No, it is not natural with 75 degrees in November. Would it be POSSIBLE to PLEASE get 50 degrees!?
Sure we don't need more rain now, so let's keep the sun!

As you all know I am on my quest of losing weight, and it is going so very well! I am agreeing with this form of diet, even though I can HONESTLY say that I miss the white carbs I am refusing by the moment (except on Saturdays, of course. Saturday is my FREE day. My eat-whatever-you-damn-want-day). I also miss the Weight Watcher diet I used to be on years ago, and IF I am continuing the diet after Christmas I will go back to WW again. No doubt.
I think you should be able to eat a bit of everything. Always. I don't believe in deprevation.

But, I can also tell you that now I have ONLY FIVE MORE POUNDS to go until I have reached MY GOAL!!!
SO wonderful.

My sister is a registered dietician, and she's the one who steered me in this direction. Thanks SIS!! It really does work! This is the diet they use at the weight loss center where she works in Sweden.

With diet comes exercising. It goes hand in hand! Always.
And, it is zero surprise to you, dear readers, that I take a long power walk every day.

Do you want to come with me? Come see my walk!

Day. November, 16.
Place: South Reston, VA.
Time: 12:15-13:20
Temperature: 70 degrees (20 degrees C).


In Reston you will find walking paths everywhere! As a matter of fact we have 55 miles of them in this suburb! It is quite unusual! But Reston is a so-called planned community and therefore it is a bit different than your regular burb. Needless to say; I love it!!!And the grasshoppers were chirping like crazy down by the lake. It felt like summer...(no, not pleasant to me).Floating verandas by the lake...


Peter and I call this area "the Swedish neighborhood". The houses sort of look like Swedish style cottages. I really like it, and I could consider living there...
MY companions. ALWAYS!! My pedometer, and my iPhone (where I have some of my music collection). I don't think I would be able to take my walks without these gadgets...

The pics are taken with my little Sony camera. I did not feel like schlepping around my big camera on my walk. Needless to say it was not as MUCH power in my steps as it usually is. I had to stop and take these pics time and again!

All right, have a good Tuesday! I am outie!! Yes, on my PW!!

40 comments:

Marianne said...

Wow! Det är ju nästan nio svenska mil med promenadvägar! TACK för att jag fick följa med på promenad! Jag längtar så till nästa vecka när jag också kan gå ut och promenera, det ska bli så SKÖÖÖNT! Då ska du (och alla andra åff kårs) få följa med.

Det ser så himla mysigt ut med de där flytande verandorna. Bra tänkt av arkitekten och stadsplaneraren. För även om man håller fast vid att det mesta ska vara fritt för allmänheten, skadar det inte med lite privat bebyggelse så mellan varven, det livar bara upp.

GRATTIS till all viktnedgång! Helt otroligt vad du har lyckats bra. Det är inte ofta man hör att folk verkligen lyckas med sina dieter tycker jag, men du är verkligen ett undantag. Jo, Otta som brukar kommentera hos mig verkar lyckas också, hon har gått ner massor.

KRAMAR!

Annika said...

Marianne:
Jag vet, jag är så tacksam för att jag bor på ett ställe där det finns så många vägar och stigar att välja på. Att hela Reston planerades så att man skulle kunna gå överallt,
Det betuder så mkt för mig!
KUL att vi ska f¨hänga på dig också i nästa vecka :-)))
De där verandorna går inte av för hackor. Många som bor nere vid sjöarna har en egen sådan och det ser ju så mysigt ut då de är ute och flyter omkring och äter middag och badar...
TACK Marianne! jag har varit så motiverad. Och utan motivation kommer man inte långt i kampen mot kilona, det är då säkert.
Nu ska vi se om jag når målet (jag pressar ev ner det mer) innan jul...
Men underbart är det! PÅ alla de sätt och vis!
Stora kramar!!!

Victoria said...

Tack för att vi fick följa med på din härliga höstpromenad!! Kram/Vic

Annika said...

Victoria:
Vassego!! men den var varm för årstiden!
Kram!!

Petra H said...

Tack för rundturen! Det SER ju ut att vara ganska svalt men det är ju för att träden inte har några blad!! Verkligen skumt med värmen, och inte kul, det förstår jag helt klart!!
Och grattis till viktnedgången!!
Kram!

alegni said...

åhhh, annika, det är så himla vackert längs din promenadväg. och vilka färger ännu så här sent på året!
det är inte långt kvar till ditt mål nu. det där klarar du galant med din inställning. jag vill gå ner åtminstone dubbelt upp, helst mer, men de där sista kilona sitter så hårt åt. vi får se hur det blir. just nu händer ingenting, jag misstänker nästan att jag äter för lite, och då går kroppen på sparlåga och roffar åt sig allt den får. måste kanske öka på matintaget lite, eller kanske börja med fria lördagar jag med ;)
god fortsättning! kraam!

anna of sweden said...

Åh, vad ni bor vackert. Tack för att jag fick hänga med.

Och du - jag är så imponerad av dig och ditt flitiga dietande. Heja dig!

Marie said...

Vilka vackra bilder! Jag är avundsjuk på dina vackra promenadvägar, det önskar jag fanns här också! Visst, vi bor nära engelska parken, men det är inte riktigt samma sak!

Och de där floating verandas, vilken dröm!

Annika said...

Petra H:
Skenet bedrar, helt klart.
Idag var det svalare, men sp har jag just kommit hem och det är morgon så det är inte konstigt.
Men de där ruttna lukterna som kommer ur förmultnande löv har jag väldigt svårt för. Usch! Så luktar det inte då det är kyligare.
Tack Petra!!!
KRAMAR!!!

Ingela:
TACK!!
Ja, jag njuter faktiskt varje dag då jag är ute i omgivningarna här!
Trivs så bra här!
Tack, vet du motivationen är nog mer än halva dieten. Jag har varit taggad till max sen i aug.
Men visst är det ofta så att när man hamnar på platåer ska man äta mer...
Så sant!
Fria lördagar känns verkligen BRA!! Och vet du, på ett sätt tror jag att de hjälper min viktminskning.
Lycka till, Ingela!!
Stora kramar!

Anna:
TACK! ja, jag trivs så BRA här!
OCH tack för att du hejjat på mig så mkt den häör hösten. DET känns så BRA!!
kramis!!

Annika said...

Marie:
ja, detta är mkt ovanligt för USA, vågar jag nog påstå. Att det finns så mkt promenadvägar, stigar och stråk.
Och de flytande verandorna...visst är de för mysiga!!!

Desiree said...

Åh jag blir så avis på alla fina små stigar och vägar du har i ditt område. Gud vilken lyx!!!! Jag skulle så gärna bo i något sådant område. Här har vi fått lite kallt idag så det kanske kommer lite kyla till er också snart. Jättefina härliga höstbilder.

Stort grattis till the diet! Jag tycker du har gjort ett kanonjobb och varit väldigt målmedveten och strong! Way to go! Så kör du vidare med samma diet över julen också tills dess du nått ditt slutmål? Jag håller helt med dig att jag har kommit underfund med att man ska tillåta sig att äta av allt fast med måtta. Att utesluta tex kolhydrater funkar inte för mig eller något annat. Jag får sådana enorma cravings efter ett tag att det sedan gör att jag bara äter så mycket mer av just det jag inte får när jag väl får.Det blir så mycket mer lockande då det är förbjudet på något sätt än när man vet att det är ok. Ha en bra dag och hoppas du får njuta av vädret även om det är värme hos er.

Taina said...

Goooooood morning Sunshine! För det skiner verkligen om dig. Både på fotot och i din text. Förutom vädersnacket då rå...STORT grattis till din viktnedgång!!!

Läste ditt inlägg igår, men var lite buzzy så det bidde inget inlägg eller några comments. Sorry. Men helgen har varit bra för er. Nice! Förutom vädret då rå.

Vad roligt att se din PW sträcka . Underbara bilder. Så här i november. Förutom vädret då rå.

Hahahaha! J*vla värme, eller hur! Hit med nollan nu så vi kan dra på bootsen och mössan!

Ha en fin dag!!

Kramar!!!

Annika said...

Desiree:
Ja, om C får jobbet i DC så ;-)
Fast jag har en känsla att ni hamnar i maryland då. Vet inte varför jag känner dså, men...

TACK kompis!!
Det är motivationen som varit min verkliga drivkraft den här hösten, och om du kunde ana hur ljuvligt det känns att vara en riktig size 8 igen!! Så himla underbart!! Ja, fem pounds kvar till mitt ursprungliga mål, men det kan hända att jag fortsätter.
I jul vet jag att det blir fuskdagar, och det ska det få bli.
nej, jag skulle inte kunna avstå från kolisar heller. Tycker det är tillräckligt trist att göra det nu, faktistk. Det går ju bra, men det är nog bara för att jag vet att det är under en begränsad tid...
Lotta hade gjort världens godaste matbröd igår med solrosfrön och en massa nyttigt. Kunde jag ära det? Svar nej, och det tycker inte ens jag själv är vettigt...
Tvärtom.
Nej, jag ser fram emot jämviktsprogrammet då man trappar upp kolisarna igen...
KRAMAR och idag var PWn skön, men så var det på morgonen också!!

Annika said...

TAINA:
HAHA, du tycker det?
JO; så är det NOCK!!!
Jag ÄR väldigt glad över detta!!
TACK!!

Härliga vägar här i Reston där jag går med stora steg varje dag.

men fram med den förbeande nollan NU!!! Eller åtminstone runt 5 grader...
blir rabiat snart...
Det är du och jag som inte fattar vitsen, taina!!!

Take it easy, babe!!
Massor med kramar!!!

Humlan said...

Vilken härlig promenadväg. Jag förstår att du uppskattar området, jag skulle också trivas där med mycket promenastråk och fin grönska. Men jag kan förstå att du inte gillar värmen, att se de kala träden och tänka sig att det är så varmt, nä, det blir helt fel! Om det dessutom luktar...

Grattis till din viktminskning! Det gäller verkligen att hitta den metod som passar en om man ska lyckas (förutom viljan och allt det där) och sedan måste man bestämma sig för hur man vill leva efteråt också, man vill ju inte ha tillbaka alla kilon!

Kram!

bettankax said...

Skulle ge mycket för att PW:a den fina rundan. Du/ni bor verkligen härligt med fina omgivningar. Men gud så varmt! I och för sig gillar jag värme bättre än kyla, men det låter VÄL varmt för november.
Imponerad av din målmedvetenhet. Det är bara att säga GRATTIS och LYCKA TILL med det lilla som är kvar. Kram

Annika said...

Humlan:
TACK, jag det är verkligen fint. Kul att du också tycker det.
Nu när det är så varmt som det är känns alla lukter, möglet i löven, dammet...allt.
HATAR det!!
TACK, jo motivationen har det inte varit ngt fel på den här hösten. Och det betalar sig så man ser att besväret lönar sig.
Exakt, det svåra kommer sen. När man ska jämka det hela och hålla vikten...
Kram!!

Bettankax:
TACK, ja vi stortrvis verkligen här.
VARMT har det minsann varit, och det är inte så kul. Svalare idag. jag gillar absolut inte denna värme den här månade på året, och inte under vintern heller...inte alls...
Tack Bettankax, det är tack vare er alla, och mina vänner här, som det är lättare att nå sitt mål på den tråkiga viktvägen...
Kram!!

Anne-Marie said...

Som jag skrivit tidigare så påminner landskapet mycket om Sverige. Jättekul att se alla bilder från din promenadrunda. :) Tänk om vi hade så många fina promenadvägar här i Lake Shastina. Här får man promenera på vanliga vägarna där bilarna kör.Verkar litet varmt för att vara november. Men hade inte östkusten ovanligt kallt i somras? Låter super att du lyckats med din diet och viktminskning. Ser att du gillar Christina A. Visst har hon en bra röst. Kram!

Livet enligt Jenny said...

ÅH vad mysigt!! Nu vet jag vart jag måste komma och ta mina härliga löparturer!!! :)
Tycker du är fantastiskt duktig som håller din diet och kämpa på. Jag lovar att även om de sista kilona är de svåraste så är det så värt kampen när man är framme i mål! Keep up the good work..
Tack för den härliga rundturen, alltid kul att visuallisera hur det ser ut när du pratar om dina PW.
Kramen

Rosvikstjejen said...

Duktiga du! Grattis till viktnedgång. Det är inte alls lätt att lyckas. Bravo!!!!!!!!

Jag försöker träna några gånger i veckan MEN jag har nog glömt bort att man ska tänka på maten oxå för jag går inte ner i vikt.
Suck!

Fortsätt kämpa.
Kraaaaaaaaaaaam

Härliga promenadvägar by the way

Elisabeth said...

Fina promenadvägar! Det påminner mycket om Änggården här i Göteborg faktiskt. Och en gul skolbuss - så amerikanskt det bara kan bli!

Annika said...

A-M:
Ja, det gör det nog. Håller med!!
Det är fantastiskt att ha alla dessa vägar att välja mellan. så skönt att kunna variera sitt stråk.
Usch ja, det vart verkligen varmt. Idag är det väl "bara" 15 grader så det är bättre.
JO, det var en sval sommar förhållandevis. jag var ju hemma mestadels, men jag har hört att det var "svalt", ja hett i svenska mått mätt, men :-)
Christina A har en superröst...och just Hurt är bland det vackraste hon har sjungit in, tycker jag....
Kram!

Jenny:
OCH jag kommer till dig, för du bor ju så otroligt mysigt!!
Tycker om att se hur närmiljön ser ut hos bloggarna. Alltid lika kul!
TACK, jo jag är supertaggad vad gäller denna diet.
OCH jag är ju så glad över att vara både snyggare och smalare...underbart.
Kram!

Rosvik:
TACK!!!!
Ja, maten betyder ju en hel del under viktminskningen, tyvärr...
Kost 80% och träning 20% eller ngt sånt är det väl om man vill gå ner i vikt...
Men sen när man väl är nere tror jag träningen hjälper desto mer.
Kram!!

Annika said...

Elisabeth:
KUL att du tycker det!!
Jag tycker ju själv det ser svenskt ut ibland, ja inga björkar och så, och mkt mindre barrträd, men ändå!
OCh ja, gula skolbussar kan man inte undgå :-=

keithfleury said...

Reston is always beautiful no matter the weather! Thanks for sharing the pictures from your walk. Glad your diet is going well!

Annika said...

Keith:
Reston is a beut!
Yes, it is going well losing the weight.
:-)

Anonymous said...

Åååh, jag skulle också promenera massor om vi hade sådär fina promenadvägar här runtomkring!! Det ser så mysigt ut i er omgivning, förstår att du trivs där. Jättefina höstbilder. Jag har varit så dålig på att fota på sistone. Men det är så MÖRKT jämt. Kolsvart när jag går till jobbet och kolsvart när jag kommer hem. Och grått och regnigt på helgerna. Finns inga tillfällen att gå ut och fota :-(. Men vänta bara tills det kommer snö, då ska det bli fota av :-).
Vad duktig du är som har lyckats så bra med att går ner i vikt förresten!
Kram!

Bloggblad said...

Så fint med så mycket parker! Och mycket vatten. Jag gillar de där små dammarna.
Och så alla färgerna...

Stegräknare har jag alltid på mig, tävlar bara med mig själv.

Emmama said...

Åh så vackert, helt fantastiskt! Jag tröttnar ofta på att bo bland betong, saknar de svenska skogarna så himla mycket! Härligt att dieten ger resultat, jag kör också ett race nu och får hoppas på samma resultat som du fått. :) Kram!!

Anne said...

I loooove den här sortens inlägg, det är alltid så roligt "få följa med på promenad". Vet du, jag tycker allting ser rätt svenskt ut. Inte bara det område du och Peter kallar för svenska kvarteret utan allting. Det skulle kunna vara promenadstigar längs Mälaren... Som sagts tidigare, men Annika du bor så mysigt, trevligt och idylliskt. Du skrev att Reston är ett planerat område (eller vad jag ska säga), jag tror det är då det ofta blir så bra här i USA. Om det verkligen är planerat, på många platser verkar man inte ha planerat utgående från boendet utan mer slängt upp en mall, stora vägar och sen får det bli som det blir (t.ex. med noll trottoarer). Läste nånstans att Houston, Texas är "sämst" och har minst planerade områden i hela USA.

Och du, du ska verkligen vara stolt, belåten och nöjd med dig själv över hur duktig, disciplinerad du varit hela hösten med viktnedgången. Wow, säger jag bara!!! 5 lb kvar säger du, tycker du de här sista fem är svårast att nu bli av med eller går de av bara farten som viktnedgången tidigare eller börjar det bli trögare och svårare bli av med de sista.
Hur är det med kläder nu? Tycker du att det mesta i garderoben inte alls känns rätt och sitter snyggt mer, nu när du gått ner i vikt? Kommer du storhandla mer kläder nu när du uppnått målvikten och när de här 5 lb är borta???
Kram

Matildas fikarum said...

Det är så vackert runt omkring där du bor! Men jag måste fråga om det är så folktomt som på bilderna, inte en människa syns till någonstans. Eller har du bara råkat rikta kameran åt folktomma håll? För mig ser det lite kusligt ut, men nu är jag ju van vid att bo där det formligen kryllar med folk.

Annika said...

Annika:
TACK!
Ja, det är väldigt vackert här. verkligen!
Och jag är glad över att bo på ett ställe där det finns så mkt promenadstråk.
Jag förstår att det är totalt avtändande att plåta för dig...Bara mörker. Men snart ska vi hoppas att snön kommer.
TACK, ja detta med viktminskningen är verkligen så skönt!!
Kram!

Bloggblad:
Tack, roligtatt du tycker det. ja, det är verkligen härligt med skogar och stigar och vägar. SÅ glad att vi har så mkt sånt.
Stegräknare är ett måste...
Precis, jag tävlar också bara mot mig själv...Det är kul.

Emma:
Ja, det är verkligen skönt att ha allt detta precis utanför huset. Det är ju därför jag aldrig vill flytta :-)
Lycka till med egen diet. Det är inte så kul, men det ger resultat!
Kram!

Annika said...

Anne:
TACK!!
JA; du vet ju att ajg är svag för denna sortens inlägg själv på blogggarna :-)
Visst, det är underbart att ha allt detta omkring sig, bara gå ut och välja väg.
Jo, det ser kanske lite svenskt ut, men förmodligen mer svenskt på bild än IRL, tror jag. Vi har inga björkar (SYYND), knappt ngra barrträd (skönt). Och naturen är ju annorlunda, men så här på hösten ÄR det likt. Håller med!
Reston är USAs första planerade område, och jag tycker att det lyckats så väl!! Nu finns det ju sådana här omrpden lite överallt. bRA.
För smälls det bara upp områden med strip malls etc blir det ju för trist...
TACK, dieten ja...
jag har en hel garderob full av stl 8 (min stl) och istället för att se ut som en stoppad korv i kläderna (eller köpa sz 10 och ibland, grymma öde, 12. har inte velat köpa större stl (än 8 helst) under de här feta åren) passar de nu igen med besked. Det är helt underbart!!Jag har inte handlat mkt kläder alls i höst, men det kanske blir ngt inköp idag :-)
Vi ska se hur segt det hör sista blir nu...
ICK, har en känsla av att det kan gå trögt...
KRAMAR!!

Matilda:
TACK!
Haha, nej kusligt kan man inte kalla Reston!
MEN, jag försöker att inte plåta där det finns folk. Inte ens på gatan, inte ens bilar...(om jag kan undvika det)
Men, visst, på parkvägarna i skogen kan man ibland vara ganska så ensam, men rätt som det är möter man ngn. Jag möter en hel del folk under min morgonprommis, vilket är skönt på ett sätt...

Suzesan said...

Grattis Anniak vad duktig du är med din viktnedgång. Det är svårt. Go for it. Tack så mycket för den fina promenaden guuuu' så vackert du bor. Läckert med flytande verandor. FINA BILDER.

Kram
/Susanne

Suzesan said...

Näee inte Anniak....ANNIKA menar jag jue!!;)

Kram
/Susanne

Annika said...

Suz.
TACK!!
Alltid lika uppmuntrande!! TACK!!
Ja, visst är det härliga prommisvägar! SÅ glad för dem!
Och de flytande verandoerna är kul...Jag skulle också vilja bo vid en sjö.
Kram!!

Anonymous said...

Så vackra bilder Annica!
kraaam från ett stormpiskat Trelleborg :D /lottie

Annika said...

Lottie:
Välkommen till min blogg! KUL att du gillar mina bilder...
Ja, jag har läst om stormen. HÅLL i dig!
Välkommen tillbaka!!!

Erica Pettersson said...

Hej!
Jag har varit lite "off" i bloggvärlden den senaste tiden, men jag var in nu på din blogg, och var bara tvungen att skriva ett par rader till det här inlägget...
Det var riktigt härliga bilder du visar! Det riktigt kliar i fingrarna att springa runt där med min egen kamera. Ni ser ut att bo i ett underbart fint område :)

Hoppas att du får en riktigt trevlig helg!
MVH /Erica Pettersson

Anna, Fair and True said...

Kan du komma ut direkt på promenadvägarna eller måste du ta bilen först? Jag gillade svenska området haha! I would, wouldn't I! Nä, men jag gillar colonial style och de såg ut som det blandat med Swedish cottage!

Annika said...

Anna:
Nej, nej...
jag bara kliver utanför dörren och så har jag allt detta!!
Ingen bil, ingenting...
Bara att välja och vraka mellan olika stigar och vägar från mitt område...
det är underbart, och ovanligt.
Tror att det där kallas new enland style colonial, och visst är de fina!!!