Thursday, March 05, 2009

Thankful...

Morning!!

Vaknade till snöfall. Snön verkar vara blöt och inte så trevlig. Ändå blev jag löjligt glad över att se det vita på hustaket mittemot så fort jag vaknade för en stund sen.

Måste förklara mitt något luddiga påstående från igår:
Alltså, jag har ju varit hemma i Sverige varenda år sen jag flyttade till USA. Ofta har jag varit hemma två gånger om året. Räknade ut igår att jag rest över Atlanten 56 gånger (tur och retur) sedan jag flyttade till USA. Pust, vilken siffra!
Men så glad jag är, och tacksam jag är, över att kunna göra så. Vilken gåva att kunna hålla Sverigelivet (och Österbottenlivet) levande på detta sätt, att få vara en del av vardagen.
Jag måste säga att jag trivs med att vara hemma denna tid på året, som jag skrev igår har jag då alltså inte varit hemma i mars månad sedan jag for till USA. Mars och november, och några månader till under året har liksom inte fått så hög prio.
Igår fick vi lite positiva nyheter angående min släktings operation. Jättebra!! Jag kommer naturligvis inte att vara här då den äger rum, men det känns underbart att veta om detta ändå.
Idag ska jag in till stan, där ska jag träffa en av mina bästa vänner. Vi ska ha en heldag tillsammans. Vi brukar fika, snacka och gååååååå världens längsta långpromenader i världens vackraste stad...Det ska nog bli mycket av detsamma idag i detta gråa Stockholm. Självklart ska kameran med också.
HA en jättefin torsdag!


Snow is falling this morning. It looks like that nasty and wet kind, but still, I cannot help but feeling a bit happy about it.
We did get some good news yesterday about my relative, so that makes me feel good as well.
Last night I realized that I've been traveling (back and forth) to Sweden 56 times since I moved to the US. I feel so privileged! I really do! It is so fantastic that I am able to keep my Scandinavian life while living full time in the US. It is wonderful that I can keep it going, and I am so thankful for it.
Today I am taking off for the city. I am meeting up with a good friend. Monika and I usually take the longest walk thru this beautiful city! And, I know it will be a day full of walking, talking and drinking coffee/tea (fika) in little coffee shops along the route.

Have a great Thursday!

21 comments:

Marianne said...

Så skönt att ha fått positiva besked om rapporten! Jag tror det var dig och din släkting min dröm handlade om i natt, för jag var i Blackeberg och Vällingby och allt var i början sååå krångligt, men sedan blev allt verkligen jättebra. Så när jag vaknade tänkte jag att jag hoppas att det är en sanndröm och att det blir bra för din släkting. Ja du hör, du är verkligen i mina tankar nu när du och släktingen har det så svårt.

Härligt att få en dag på stan med bästa kompisen! Stockholm i vitt är verkligen vackert så det blir nog en riktig toppendag. Ät nu några semlor och kanelbullar åt mig också : )

Stora, stora kramar!

Panter said...

Vad skönt att höra att det blir en operation. Ha en fin dag!

Kerstin said...

Så kul att ni fått positiva besked om operationen.
Ha en riktigt härlig dag i Stockholm. :)

Humlan said...

Skönt med ett positivt besked!

Hoppas att vindarna är snälla så att ni får en skön promenad genom stan! Är det alltför kallt ute så kan man ju alltid värma sig med en fika till...

Sanna said...

Låter som en underbar dag säger jag här ifrån jobb. ;) Kram

Suzesan said...

Åhh så skönt att det är bestämt. Nu får din släkting lite tid att samla kraft inför det. Det kommer gå bra så oroa dig inte även om du inte är där då.
Ha nu en helt underbar dag med din kompis.

Nä jag vet snö och att du gillar det MEN Här får det inte komma nån snö mera. (Men jag vet att det är på G och jag måste stå ut) ...men just idag så ska jag njuta av försmaken av våren.
Kram
Susanne

Taina said...

Härligt Annika! Att operationen blir av.
Vad mysigt att få tillbringa en heldag med fika och långpromenad och en massa snack. Med en vän. Njuuuuuuut!
Kram

Elisabeth said...

Skönt med positivt besked om operationen! På tal om månaden mars, så är den faktiskt en av mina favoritmånader, i alla fall när vädret är som det är här (d.v.s. ingen snö ;D), för jag tycker SÅ mycket om marsljuset. Det är speciellt, på något sätt.

Lena said...

Det vita över Stockholm har säkert försvunnit nu. Men hoppas du har en bra dag med bästisen i stan. Själv har jag varit 2 dagar i Åkersberga, men ikväll åker jag mot Vällingby igen!

Oslotjejen said...

Hoppas operationen går bra för din släkting! När någon i ens närhet blir sjuk så får det ju en verkligen att fundera på livet. Tycker du gör helt rätt som tar tillvara på tiden i Stockholm med att umgås med dina övriga nära och kära också.

Keith said...

Glad you got a bit of good news regarding your relative...what, only 56 times back and forth between the States and Sweden?!? ;-) Sounds like a good life!

Mz.olsson said...

Ja, DET förstår jag att du är tacksam för!! Önskar att vi hade kunnat åka tillbaka oftare... nu blir det ju sju år sen...

Bloggblad said...

Tur att du inte är lika flygrädd som jag....

Skönt att det verkar positivt med din släkting!

Anne said...

Skönt med bra besked, och jätteskönt att du också kan märka att din nära släkting blir starkare. Promenaden du skrev om lät så bra.
Vad mysigt med vänträff idag och en riktig heldag på tu man hand.
Vissa månader på året har som du säger inte så hög prio att besöka hemlandet, men det är inte alls dumt att se allting via olika tidpunkter och få en inblick i hur det ser ut då också. Man glömmer ju så fort och lätt.
Ha det fortsatta gott!

Desiree said...

Jag fattade faktiskt vad du menade att det var just mars månad du syftade på så helt oklart var det inte. Jag är jätteglad för de positiva nyheterna angående sin släkting. Det är ju underbart. Jag är glad att ni allihop blir lite gladare och kan pusta ut en aning. Det är viktigt att samla krafterna och det positiva tänket. Nu tycker jag du gör helt rätt i som njuter av en heldag på stan med din bästa vän. Sådant behövs.

Kramis

Anne-Marie said...

Det måste kännas skönt att ni fick ett bra besked om din släktings operation. Trots vinter i Sverige har ju alla årstider sin charm och det går ju alltid att hitta på saker. Låter verkligen mysigt med din vänträff på stan. Kram!

londongirl said...

Du måste ju ha flugit flera varv runt jorden om man skulle räkna alla flygningarna runt om klotet?! :-)

Låter som en härlig dag idag på stan med vännen.

Så SKÖNT att veta att/när operationen blir av!!!

Tack för sms idag! KRAM

Millan said...

Harligt med positiva nyheter och harligt med heldag med din van!! Hoppas ni hade en toppendag. Kram

Mia said...

Ah, vad harligt det later med langa promenader med gamla goda vanner. I Stockholm.

Jag langtar som en tok efter sno nu faktiskt, vi ska aka upp till Salen hela familjen, bila harifran *ja, alltsa vi tar farja Harwich=Esbjerg*, men sen bilar vi upp till Salen fran Esbjerg. 1 meter (!!) sno och sa har vi hyrt en jattefin timmerstuga som jag och maken spenderade 1 vecka i nar vi gifte oss i September 2002.

Hoppas dagen blev riktigt mysig.

Annika said...

ALLA!!
NI är bäst!!
TACK för era fina kommentarer! Jag blir alltid så glad! Jag har så lite datortid just nu.
Sällan och alrig har jag spenderat så lite tid vid datorn, men ni vet ju hur läget är...

KRAM till er alla!! KRAM!!!!

Helena said...

Å vad roligt att du är i Stockholm tråkigt bara med anledningen. Hoppas allt går bra för din släkting.
Visst blir det så att vissa årstider har man inte varit "hemma" på väldigt länge, samma sak för mig senast jag var i Finland i mars var -86. Om du gillar finsk folkmusik ;-) vill jag tipsa om JPP från Kaustby på Finlandsinstitutet på tisdag! Jag är uppvuxen med Kaustby folkmusikfestival som har ordnats varje sommar i många år, min grannkommun. Hoppas det kommer snö nu den här veckan bara för din skull, sen får det gärna bli vår.