Friday, March 13, 2009

Friday

Godmorgon!

Även idag hoppar jag över fredagstemat. Jag känner att jag inte har tid för det. Nästa fredag biter jag tag i temat igen med nya friska tag!
Tiden härhemma börjar dra ihop sig och på söndag är det dags att åter bege sig hem till Washington igen.
Dessa två veckor har gått så fort, och dom har varit BRA. BRA trots det tunga syftet med resan, och visst har det varit tungt att se hur dåligt min älskade släkting mår. Fast, ändå---HOPPET är gott! Det är verkligen gott!
Att vara hemma "off-season" har bara varit positivt. Jag älskar denna vardagskänsla och dess lugn. Det är så annorlunda mot sommarens och julens ofta stressiga tillvaro.
Jag är jätteglad över att Stockholm bjudit på VINTER!!
Jag inser, än en gång, att jag är galet kär i Stockholm! Så fort jag kommer in till stan känner jag NJUTNING!! Jo, jag känner njutning i "the burbs" också faktiskt.
Så, vad kan jag säga? Stockholm är Stockholm städernas stad.
Jag älskar att höra svenska omkring mig HELA tiden!
Jag tycker det är underbart att ha min familj omkring mig, att inte göra något speciellt. Jag älskar när vi spelar Chicago, som vi gör nästan varje kväll. Igår vann jag tå gånger! Jag fick FYRTAL två gånger...NAJSIGT!!
Idag är det dags för ett besök inne i stan igen hos min släkting. Ikväll tror jag att vi törs bege oss till min bror i Viksjö. Hans lilla familj har haft influensan så vi har inte träffats.
Imorrn är det sista dagen hemma i Sverige för denna gång. Tiden går fort, men OJ vad bra det har varit, trots allt!!!
Ha en fin fredag!

Friday again...
Time to sum up this visit.
This has been one of my best visits ever to Sweden, I think. I mean, ALL visits are good, but this one was so unexpected. I can, in all honesty, say that it's been GOOD! Good even though it's been tough to see a loved one sick. BUT, we have loads of hope, and I just know that it'll all work out in the end.
It's been so nice to be here this time of the year, true off-season. I am thankful for the winter weather, I am utterly in love with Stockholm, I love hearing Swedish around me ALL the time.
I am forever a Stockholmer and forever a Swedish girl. It is in my blood and it is everywhere---Love.
Today I am heading off for the city and my relative again. Tonight I think we are going to visit my brother Staffan and his family. They have had the influenza so I have yet to see them, but tonight I think we'll head over there.
Sunday I am westbound again, and that will be good as well. Missing my own little family and all that.
All things good!!
Have a good Friday!

Let's take a look at the VAMPIRE burb, shall we???

The yellow highrise is the house from the book "pappersväggar", "paper walls". The school is my school where I went grade 1-6. It is also where Oscar from the awesome vampire book "Let the right one in" went to school.

The birch forest is where Håkan Bengtsson killed the young man and collected his blood for Eli.

Once again, if you have not read the book: READ IT!! :-)

25 comments:

Panter said...

Jag tycker också att det gått fort :) Jag gläds med dig över att det faktiskt var/är vinter. Här har det snöat, men det försvinner nog under dagen. Det är redan flera plusgrader.

StrandMamman said...

Roligt att du har kunnat njuta av vistelsen, trots allt! Säkert också speciellt att få vara hemma alldeles på egen hand, utan P och K, trots att du saknat dem har det säkert också samtidigt varit skönt att bara få rå om sig själv och bli omhändertagen :)
Fredagshälsningar!!

Marianne said...

Är det redan två veckor! Makalöst vad fort det går.

Så skönt att höra att du har haft det bra hela tiden och kunnat njuta, trots omständigheterna som sagt. Och att det ändå ser ljust ut i slutänden för din kära släkting, det är det allra viktigaste just nu.

Vi får döpa om Blackan till Scareburb : )

Ha det nu jättebra de sista dagarna i Sverige för den här gången!

Stora kramar!

Hanneles paradis said...

Lite spel och bara umgås är gôtt :)
Kram.

Elisabeth said...

Kan du vara snäll och ta med dig vintern och snön hem till Washington? ;)

Erica said...

Vilken tur att resan har varit bra trots omständigheterna :)
Och tur att du fick vara med om just den tiden då det var snö nere i Stockholm (tror att södra Sverige har haft det lite till och från med snö i år).

MVH /Erica

Lena said...

Igår kväll var jag i Blackeberg. (min "svärmor", min bästis, och min "svåger" bor där!) Såg inte till några vampyrer och inte dig. Men du satt väl och spelade Chicago, förstås!

Kerstin said...

Vad roligt att du har fått en riktigt härlig tid med din familj. Att spela spel och bara umgås på kvällarna är väl det bästa man kan få.
Ha en riktigt fin fredag, Annika.

underytanjag said...

Det låter roligt jag brukade spela Chicago med min mormor har glömt hur man gör. Hoppas det går bra för din släkting, det är tungt att vara långt ifrån när älskade mår dåligt, man blir så maktlös. Trevlig helg!

Saltistjejen said...

Haha Annika! Vad härligt att du bjuder oss bilder från Ajvides bok!! :-)äSkönt at ud kunnat njuta så mycket av din Sverigevistelse trots att den primära orsaken var "jobbig".
Själv åker jag ju till Sverige i nästa vecka, Iiiiiihhh!!!!
Ensam med Skruttan. Vi får se hur den resan blir...?!
Jaja det ska i vilket fall bli så roligt att komma till Sverige igen.
Ha det bra och fortsätt njut av vintern och Stockholm nu!
kramar!

anna of sweden said...

Njut av de sista Sverigedagarna! Hälsa din släktning att vi är många som tänker på henne. Och - så småningom - flyg säkert hem!
Kram!

Anonymous said...

De blågula ränderna går aldrig ur.Trust me :)

Anonymous said...

Hej Annika,
Vi såg filmen "Let the right one in" igår. Wow! Mörk, mörk! Men bra. Inte alls vad man väntar sig.

SB

Mie letar guldkanter said...

Vad skönt att du har haft det bra trots allt o att Sthlm visat sig från sin bästa vintersida! SThlm är verkligen en underbar stad där jag nog oxå hade kunnat trivas men familjen tyckte inte det var ngn bra idé när jag tog upp det så jag stannar nog i lilla Mariestad:)
Ha en fin helg o kram på dig!

Desiree said...

Jag njuter verkligen av att se dina bilder. Det är kul att få se hur det ser ut i Stockholm just nu till vardags. Det ser verkligen vintrigt ut. Vintern har bitit sig fast och det verkar långt till våren. Du verkar ha haft det bra trots att det varit långt från en nöjesresa och det gläjer mig. Jag kan bara hålla med om att varje gång man befinner sig i Stockholm så blir man kär. Det är en helt underbar stad och kanske allra mest för att det är hemma och barndom på ett sådant starkt sätt. Oj tänk att det redan har gått två veckor. Jag kan tänka mig att det på sätt och vis blir skönt för dig att komma hem till USA också där du har ditt eget hem och alla dina saker. Jag kan också tänka mig att både Karolina och Peter har saknat dig mycket under den här tiden. Åh så din bror bor i Viksjö alltså där bor mina föräldrar så jag känner till Viksjö bra. Det är mina barndomstrakter :-) Hoppas att brorsan och familj är relativt friska nu så att de orkar med och att du slipper bli smittad. Ha det gott och sköt om dig. Hoppas att hemresan går smidigt.

Kram

veronika said...

Grattis i efterskott Annika!! Hipp hipp hurra!
Vad härligt att du är nöjd över din tid hemma i Sverige!
Hoppas hemresan går bra!
Kram!

Anne said...

Vilken fröjd se dina bilder Annika. Gillar verkligen de här marsbilderna, vardag och Stockholm i annat än sommarskrud. Jag tror faktiskt, även om man ser på det objektivt (hehe) att Stockholm är en av de finaste städerna i hela världen. Även denna årstid, som bilderna du visat är så vackra och med skönhet.
Du, jag kom att tänka på att du hinner ju även få se en Melodifestivalfinal på plats. Det är väl på lördag och du åker på söndag. Här i USA känns det ju ingenting, jag bryr mig inte särskilt eller får stämning. Men det vore ju superkul om man var i Sverige, så du måst bara bänka dig framför tv:n på lördag och se finalen (vilket du säkert kommer göra :)).
Kram!

Keith said...

Glad you've had a good trip even though some of it has been hard. Good that you will see Staffan and his family despite their sickness. Always nice to see your pix! Yes, Blackeberg looks like a spooky, scary suburb. Apt setting for a vampire tale :) Have a good flight back!

mintid said...

Härligt att du är hemma i Sverige på besök. Ett tag sedan jag var inne här så jag har missat att du skulle hit :)..
Måste vara fantastiskt att få komma hem och träffa familjen.

Kramis

Suzesan said...

Men så fint har du tagit foto av alla ställen från filmen. Vilket jobb. Coolt. Ehhh väldigt fint men det känns ju igen från filmen och då får det en annan innebörd*fniss*
Hoppas du får fina dagar nu de sista hemma. Sen att det blir en underbar flygtur hem till Amerikat igen.
Åhh hoppas din släkting ska krya på sig. Tänk så skönt att du varit där hos din/a nära och kära.
Kram
Susanne

Jemayá said...

Hej Annika! Länge sen sist! Jag har haft det så otroligt stressigt med att få renoveringen avslutad och huset i ordning + allt det normala, så jag har inte alls hunnit med nätet. Försökte läsa tillbaka lite här och se hur du haft det. Min mamma kom idag hem för att stanna ett dygn på prov - jag hoppas att det går lika bra för din släkting, trots allvarlig sjukdom (?). Jag förstår att du har blandade känslor, men är glad för att du kan njuta av det ovanliga att vara hemma denna tid på året och säkert är det skönt att vara nära din släkting också, stöda och följa med. Grattis i efterskott också!!! Stor kram från Jeppo!!

Matildas fikarum said...

Det känns nästan overkligt att se bilder från Stockholmsförorten. Det är ju nästan hemma!

Paulina said...

Hej Annika!

Läste precis din kommentar på vår webbsida skrackiblackeberg.se

Vad härligt att du tyckte om den! Och vad otroligt spännande och intressant det måste vara att läsa Ajvide Lindqvists roman och veta vem karaktärerna symboliserar. Det måste göra romanen än mer levande och verklighetstrogen!

MVH
Paulina, admin skrackiblackeberg.se

Lilla P said...

Så du har en bror i Viksjö..? Kul. Jag flyttar ju förmodligen till Järfälla k;n efter sommaren... till min alldeles egna prins!! Skall börja köra mc imorgon så nu är det bra om våren slår sina klor i omgivningen!!

Annika said...

HEJ ALLA GULLIGA SOM SKRIVER KOMMENTARER!!!
NU är jag hemma igen!
Jetlaggad och dan!

Anne: melodifestivalen var det helt underbart att få ta del av på detta sätt!!! jag känner att jag verkligen varit med!! OCH rätt LÅT VANN!!!
Ska skriva mer om "mellon" imorrn!!!

Desiree: AHA! JUST DET!! Det är dina trakter, Viksjö!!! Måste säga att ajg ttycker det är fint därute med alla ängar och öppna fält och skogar och sjön så nära.

OCH det är helt sant som ngn skrev ovan att ränderna aldrig går ur...Forever blågult!!!

Paulina:
Välkommen till min blogg!
Jodå, detta är klassisk mark. OCh det är roligt att verkligen ha gått i skolan samtidigt som Lindkvist. Lärarna i boken är sedda som genom ett skrattspegel, men mobbarna är tydligt utmärkta. Modigt.
Välkommen tillbaka!!!

ALLA tack för fina kommentarer trots att jag själv knappt vistats på nätet under mina sverigeveckor!!!
STOOOR kram...

Nu är jag back in business igen!