Wednesday, March 04, 2009

Disappointment

Morning!

Jag vet inte om ni alla vet att morgondagens operation blev inställd pga min släktings dåliga allmäntillstånd.
För oss alla är det som att åka ner på ruta ett igen, att totalt börja om. Vi har verkligen varit både ledsna och besvikna.
Nu verkar min kära släkting "pigga" på sig lite mer. Vi var faktiskt ute och gick i nästan en timme igår, i väldigt långsamt tempo, men vi var ute. Glädjande nog var min släkting raskare än dagen innan. Det verkar bli bättre och kirurgen har "gott hopp, trots allt". Det har jag med!
Idag är det sånt där riktigt suggigt väder-- ni vet --äkta vårvinter med slask och ett snabbt försvinnande snötäcke.
Idag ska jag träffa min syster för första gången sen jag kom hem! Längtar!!
Allt är lite annorlunda och bökigare och svårare när man kommer hem i "lågsäsong", alla har fullt upp med jobb, vardagen är så väldigt påtaglig. Det är inte dumt det heller, faktiskt. Men, det är lite annorlunda, minst sagt. Men inte sämre, inte alls.
Själv har jag inte varit i sverige i mars sedan 1990! Det var strax innan jag for som au-pair, och inte visste att jag en dag skulle utvandra till det stora landet i väster. Lustigt...

Morning!
We are all disappointed that the surgery wont take place tomorrow. It was quite shocking to us all to get those devastating news. It is like starting over from square one again.
I am spending full days at my relative's house. We are talking, playing cards, eating a little, we are taking a walk, drinking som coffee. Yesterday me and my Mom had a good, and productive day over there.
We are trying to stay very positive. The surgeon says that "he has good hope" about the surgery taking place soon, so let's hope. My relative IS getting stronger. I took a walk with my relative the day bedore yesterday and yesterday. The first day the walk was so slow, and yesterday it was SO much better. I can tell my relative's getting stronger. I really can!
Today I am meeting up with my sister for the first time since I got her. LOOKING forward to seeing Sara so MUCH!!!
The weather is BORING!! Gray, mild and the snow is melting away fast. Much like Washington, I am sure!!

Have a good Wednesday!!

25 comments:

Lena said...

1990! Ja, det var ju ett tag sen! Det blir väl så att man åker hem i semestertider, när alla andra också är lediga! Hoppas det är lite mysigt att vara här, trots mars vädret! Kul att läsa dina inlägg samma dag! Håller tummarna för din släkting!

Hanneles paradis said...

(jag har inte sett finsk snö sedan 1971 :)

Mia said...

Åh jag ska hålla tummarna för att din släkting mår bättre snart. Kul att du ska träffa din syster idag. Först läste jag att du inte varit hemma sedan mars 1990 och tänkte oj! Men sen läste jag rätt att du inte varit hemm I mars! :-)

Annika said...

Lena:
Visst är det mysigt att vara hemma nu. Det är det på flera plan, gillar lugnet. Min släkting har jag gott hopp om.
TACK för mail, Lena. Ska svara på det.
Idag ska jag till vällingby :-)
Kram!

Hannele:
SÅÅ länge sen? Svensk snö såg jag julen 06, men marssnö har jag inte sett på 19 år, så det är dags, men den försvinner ju nu...

Annika said...

Mia:
Jodå, allt gott där...Jag tror på släktingen!
JOODÅ!! Jag är hemma varje sommar och varannan jul :-)))
Men mars---inte den mest populära månaden på året för resor. Fick därför en billig biljett också...

Marianne said...

Ja det är så trist att operationen inte blir av som planerat, men på den ljusa sidan är ju att din släkting ändå är piggare och att det går åt rätt håll. Det är ändå det viktigaste i nuläget, tror jag. Jag håller tummarna och hoppas intensivt att hon ska bli mycket bättre väldigt fort!

KUL att du ska träffa din syster i dag äntligen!

Ha det så gott du kan, Annika!
Stora, stora kramar till dig!

Millan said...

Hoppas att din slakting blir battre och battre nu da sa att operationen kan ta plats snart! Forstar att ni blev besvikna :-(.
Visst tider om aret aker man ju inte hem helt enkelt... jag har inte varit hemma i Sverige den har tiden pa aret sedan... hm.... 2000 tror jag. Men da ligger jag anda i la! :-)
Jag maste erkanna att jag tycker att det ar lite skoj att komma sa dar mitt uppe i aret nar det inte ar nagot speciellt som midsommar eller jul. Det kanns som om man tar del av den svenska vardagen pa ett annat satt nar alla jobbar och gar i skolan och ma kan nastan lista ut hur det skulle vara att bo dar pa heltid. kram!

Humlan said...

Inte är vädret så härligt just nu, synd att det inte blev fler dagar som i söndags, nu när du är här... fast nu förstår du väl varför vi längtar så väldigt efter våren! :-)

Håller tummarna för att släktingen fortsätter att piggna till och får krafter så att operationen snart blir av!
Ha en härlig dag med din syster!
Kram

Kerstin said...

Hoppas verkligen att din släkting blir piggare så att operationen blir av. Ha en mysig dag med syster. :)
Ha det gott.

Taina said...

Godmorgon Annika!
Det låter skönt att din släktin fått lite mer krafter vilket behövs för att operationen ska kunna göras. Härligt också att ni kunde få vara ute tillsammans på en promenad och känna vårvindarna.
Har du inte varit i Sverige sedan 1990? Oj då, det var ju ett tag sedan och då måste det ju kännas extra skönt att få vara på hemmaplan. Ha det så bra där borta nu.
Kram och en varm tanke till din släkting...

anna of sweden said...

Oj! Ja men då var det ju på tiden med ett marsbesök!

Fortsätter att hålla mina tummar för att allt går som det ska!

Kram!

Sporty Spice said...

Först läste jag att "du inte varit i Sverige sedan 1990" och tänkte bara VAAAA? Men sen såg jag ju att det stod "i mars". Tänkte väl ... =)

Saltistjejen said...

Å skickar en stödkram till er! Hoppas att det löser sig, men förstår er besvikelse och frustration!
Kraaam!

Anette said...

Jag hoppas att allt ska gå bra för din släkting och operationen blir av. Håller tummarna!
Måste kännas lite konstigt att vara hemma mitt i vardagen, när man är van att komma på sommaren. Men vad härligt att du fick se stockholm från sin vintriga sida när du anlände!
Du missade ju årets snöstorm här. Skolorna var stängda två dagar här i PW County, för 15 cm snö... Ja, ja barnen har ju kul ialla fall!
Kul att du fick se Stieg Larsson filmen!!
Ha det så bra hemma i Stockholm!

Elisabeth said...

Oj, inte en mars i Sverige sedan 1990! Och jag som ibland kommer på mig själv med att tänka på att det faktiskt är två år sedan jag bodde i Sverige vid den här tiden. Inte mycket i jämförelse direkt. ;D

Keith said...

Glad you're spending so much time with your relative! I'm sure your presence is adding to your relative's strength. Yes, let's hope the surgery gets rescheduled soon! Enjoy visiting with Sara. Sunny and somewhat warmer in DC today. Snow will probably be a memory in a couple more days.

veronika said...

Men vad härligt! Att ni kunde ta en promenad tillsammans, måste betyda mycket.
Hoppas nu att operationen blir av inom en snar framtid, att hon blir lite starkare igen. Håller tummarna!
Jag var hemma 2004 pga av att mitt visum hade gått ut, åkte hem med barnen i Mars. Det var speciellt, på något sätt gillar jag att åka hem då alla jobbar och har sitt. Mer tid för eftertanke och känna av att man är hemma i Sverige.

londongirl said...

Vad skönt att ni kunde komma ut på en promenad tillsammans! Jag tror säkert att det hjälpte till att pigga upp henne! Hoppas verkligen att hon kan få sin operation snart!!!

Förstår att det måste vara lite annorlunda att vara hemma i mars månad än på sommaren och jul.

Ha det allt gott du kan!!
KRAMAR

Desiree said...

Jag förstår verkligen eran besvikelse och frustration över att operationen inte kunde genomföras. Det låter dock gott och positivt att din släktig är lite piggare nu. Då kan ju kanske operationen bokas om och ske inom kort. Håller med om att det är verkligen annorlunda att besöka Sverige när det inte är sommar men det har sina fördelar och sin charm det också. Ha det nu riktigt bra då du träffar din syster jag förstår verkligen att du längtar efter att få krama om henne. Stor kram till dig från mig.

Annika said...

Marianne:
Ja, och nu har vi ny tid hos kirurgen såd det kan säkert blir bra detta till slut även om det såg mörkt ut där ett tag.
Mysigt var det att träffa min syster!
KRAM och TACK`!!!!

Millan:
Ja, nu verkar det trots allt lusna lite, tycker jag.
Ny tid, nytt hopp för min släkting.
Ja, jag älskar att vara hemma så här off-season. När Karolina var 0-5 for vi alltid hem på vintern, efter jul. Tycker det är verkligt skönt att känna den riktiga vardagen, verkligen!!!
Senast jag var hemma på vintern var 06.
KRAM!!!

Humlan:
Ja, saker och ting går framåt sakta men säkert.
Idag har vädret varit så trist...Men det är ju så det är denna tiden på året.
Har sett massor med vårtecken i rabatterna!
kram!!

Annika said...

Kerstin:
Nog tror jag op blir av. Kanske i april eller så.
Tack, det har varit en bra dag.
Kram!

Taina:
nej, nej...senast jag var hemma var förra somamren. Jag är hemma varenda sommar och varannan jul. Men i mars månad har jag inte varit hemma sedan 90. Men annars...every single year, sometimes twice a year ibland tom tre ggr om året.
Men mars...Inte så ofta :-)
Kramar!!

Anna:
Det var det ju. Gillar att åka hem under såna när off-månader. Brukade åka hem i jan-feb när Karolina var liten. Lite mysigt.
Kram!!

Annika said...

Petra:
Javisst!! Inte i mars månad sen 90. Annars 1-2 ggr om året.
:-)

Saltis:
TACK snälla!!! Jag tror nog det ska lösa sig, jag tror det!
kram!!!

Anette:
Ja, det är lite kul att vara hemma off-season. Annorlunda, vardagligt, inte dumt på många sätt.
JA!! SÅ synd att jag missade the blizzard pf 09, så typiskt :-)

Annika said...

Elisabeth:
Men sådär är det...Jag har inte precis saknat att inte vara hemma i mars, men nu tycker jag det är riktigt mysigt! :-)

Keith:
I am sure all will work out...I am!!
Things are getting straightned out!
I am sure alla snow will be long gone once I return.

Veronika:
Exakt, det är verkligen inte dumt att vara hemma mitt i den grå vardagen. Jag gillar verkligen det, gillar lunken. Så annorlunda mot sommar och jul.
Mera verkligt sas, mer melankoliskt på flera plan.
Ja, promenaden igår och iförrgårvar bra...Jag är så stolt över släktingen!
KRAM!!!!


Londongirl:
Jag tycker mkt om att vara här nu, denna tiden på året. Idag har vi fått ett par goda nyheter och det känns härligt! Man blir glad för mkt lite nu.
STOR skillnad att vara här nu, så annorlunda mot sommaren och julen, men inte sämre på ngt sätt.
KRAM!!!!!

Desiree:
Det är mkt skönt att vara hemma denna "off" månad. Jag gillar det VERKLIGEN!!! Gillar att känna vardagen, det vanliga...
Idag har vi fått en del goda nyhter så vi känner oss glada!!!
KRAM!!

Anonymous said...

Annika,
I'm so sorry to hear the surgery has been delayed. I'm glad you're able to stay so positive.
Hang in there!

Annika said...

Sara:
Yes, it was devastating news on Friday when we learned about this, but yesterday we did get some good and uplifting news, so I am positive! we all are.
Thanks Sara!!!