Thursday, March 26, 2009

Pladder på en torsdag

Godmorgon alla läsare!

Hoppas natten varit god, och att dagen fortsätter i samma bana.
Idag blir det riktigt pladderinlägg från mig med en massa olika ämnen. Let’s go right AT IT!!!

1. Hur ofta tänker ni på vad som är ”passande för åldern”? Kan man ha” vissa” kläder när man fyllt 40? Kan man ha korta kjolar? Jag brukade ha superkorta kjolar på mig under sommarhalvåret (har ganska hyfsade ben), men efter att jag sett en kvinna i min ålder i kort kjol och bara ben insåg jag hur fula hennes knän var. Huden hade liksom börjat ”sacka” ner över knäskålen. DÅ jag sett henne slängde jag ALLA mina korta kjolar (mitten på låret längd). Är det så att man måste få en ”väckarsignal” för att fatta???? På vintern kör jag korta kjolar som slutar strax ovanför knäet, men då har man ju tjocka strumbyxor till så då blir det mer klätt av bara farten. Korta kjolar funkar alltså på vintern, men inte på sommaren. Likaså får ju shorts under sommaren bli lidande då också. Tack gode gud för capri braller . Men, hur kul är det egentligen med capri? Får man tantstämpel om man ofta har capri på sig? OCH så undrar jag....???? Kan man ha Converse hi-top när man är 43? Eller är det patetiskt?? Jag tycker Converse dojjor är skitsnygga, men jag vet inte om man ser ut som en övervintrad tonåring om man har sådana. VAD tycker ni????
2. På vår Svennefrulle varje måndag kastar vi oss in i diskussioner i alla möjliga ämnen; tv- serier, böcker, barn, sverige-USA etc. I måndags började vi snacka hårtvätt och alla talade vi om hur ofta vi tvättar håret. Tror alla blev smått ”chockade” när jag sa att jag tvättar håret 2-3 ggr under veckan. Dom flesta av mina svennetjejer tvättar håret varje dag eller varannan dag. Är jag en freak of nature??? Nu är det så att jag aldrig haft fett hår, aldrig fet hud etc. Håret är som snyggast på mig dag två och tre efter en tvätt. Jag använder nästan aldrig hårspray, och den enda produkt jag har i håret är mousse som jag använder när jag blåser håret. SÅ, käraste läsare...hur ofta tvättar NI håret???

3. Peter frågade mig om jag skulle vilja ha en iPhone? Min kompis Lotta har en sådan och hon gillar den, men jag tror inte hon är helt nöjd med SMS tjänsten på sin iPhone. Karolina har en iPod Touch och jag måste säga att jag GILLAR den, gillar allt man kan göra med Tochen. Samma sak gäller ju då iPhone. Men jag undrar ändå??? Ska jag satsa på en iPhone eller en ny Nokia? I am a sucker for Nokia. Vill helst inte ha någon annan lur, men jag måste erkänna att iPhone lockar mer och mer. Någon av er som har en iPhone??? ISÅFALL, vad tycker ni? Rekommenderar ni luren???

4. Ni som har hängt med mig här på bloggen ett tag vet att jag inte har så mycket till övers för Karolinas körfröken. Ni vet, det är hon som tvingar alla elever att sjunga solo inför hela klassen, det är hon som låter kiddsen kolla romantiska komedier på dvd istället för att sjunga. Det är hon som uttalar sig om Brittan Spears (SÅ neggigt) mm mm.
Igår kunde Karolina ändock berätta något BRA som hänt på kören. Fröken hade berättat om sångerskan Eva Cassidy som dog i malignt melanom vid 33 årsålder. Körfröllan hade berättat för klassen att Eva hade en av världens mest klockrena röster, att hon hade totalt gehör och dog innan hon hann bli riktigt känd. JAPP, här kan jag bara hålla med!! Eva Cassidy måste ha haft en av dem allra finaste rösterna. NÅGONSIN!!! Jag kan bara beklaga att jag aldrig såg henne på någon av klubbarna hon uppträdde på i DC. Tänk om man bara vetat om henne!!! Tänk OM!!! Nu njuter jag av denna änglaröst på youtube och jag har laddat ner två av Evas album på min iPod. Eva, may you rest in peace!! You angel singer!


EC sjunger cheek to cheek...tänk den som kunde sjunga så här. Vilken njutning!


Här kommer Evas klockrena röst fram perfekt, i "You've changed". Lyssna och njut!!

5. Här i US går succeprogrammet ”Dancing with the Stars”( det program som heter let’s Dance på ren svenska). Jag har i princip slutat kolla på det. Jag brukade vara ett stort fan tills för bara ett par säsonger sedan, då tröttnade jag. Men nu har min nyfikenhet väckts igen tack vare att Melissa från Bachelor är med. Melissa är tjejen som blev HÅRT dumpad av Jason i ”After the final rose” programmet. Till min stora glädje är Melissa en skitbra dansare. HEJA Melissa, det här är du VÄRD!!!


Ja, vilken dansare Melissa är...REVANCH!!! Härligt!!! Detta är en underbar dans!!!

6. Jag avslutar dagens nonsens med lite mer nonsens om American Idol. AH, DU KÄRA POP-KULTUR!! Vad vore man utan dig???
Jag håller på Danny så knogarna vitnar. Jag vill att han ska ta hem segern!! SÅ bäst!!! Fast igår fick han ordentlig konkurrens av Adam och Allison som verkligen gav honom "a run for the money".

Och till sist idag så ska jag önska er läsare en fin torsdag. Torsdag är det nya fredag...
Man får skön helgfeeling även på torsdagen. Vi har bokklubbsmöte ikväll hemma hos Ingrid. Det ska bli kul Boken vi läst är ”The girls of Riyahd” vad jag tycker om den???...Nej, men nej...vad ska jag säga?? INGEN höjdarbok. SÅ ojämn, så svår att komma in i , och sen kan jag inte låta bli att undra över hur mycket som egentligen har blivit ”lost in translation”. Någon av er som läst boken???? Skulle gärna vilja ha era åsikter isåfall.

Have a good one!!!

35 comments:

Taina said...

Huomenta ystäväni! Mitä kuuluu?
= Det första vet du redan...det andra Hur mår du eller Hur är det.
Hahaha! Det var dagens finska lektion ;)
Nu till ditt pladder:
1. Passande kläder
Jag har börjat inse, vid 46, att nu måste jag börja tänka liite mer på vad jag tar på mig. Korta kjolar har jag slutat använda, men jag vill ju inte bli fööör tantig heller. Lågt skurna jeans, som var min favorit har jag också slängt :(
Jag har slutat titta i Tonårsdotterns garderob. Däremot så tycker jag om att klä mig sportigt och bekvämt. Converse dojjor använder jag inte. Tonårsdottern har precis lagt undan sina och då ser det ju ut som om jag övertagit dem.
2. Tvätta håret
Jag tvättar 2-3 ggr i veckan! Därmed basta. Visst finns det en antydan till lite flott den tredje dagen men det behöver ju inte vara detsamma som skitigt! Jag duschar ju varje dag. Som tur är ;)
3. Iphone
Njae. Skulle nog köpa en Nokia eller den nya Blackberryn. Dottern har en Iphone och sonen Blackberry.
4. Eva Cassidy
Skönt att det fanns något som var positivt denna gång. Var det meningen att det skulle finnas ett klipp med i inlägget?
5. Dancing with the stars
Älskar dans och att dansa men jag har aldrig tittat på programmet här. So No Comments.
6. American Idol
Love.Love. Det är ju lika kul att kolla på snurriga Paula som de tävlande. Hon har ju fått konkurrens av Kara och det märks. Hon kan ju knappt prata och det har ju Simon tagit fasta på. HAHA! Igår var Adam min stooooora favorit. Gillar Danny också. Och Allison. De andra kan åka hem. Nu.
7. The girls of Riyahd
Jag har precis börjat på den. Vad fasiken är det med boken? Jag kommer liksom aldrig in i den. Trööööökig. Jag vill att den bok ska fånga mig. Från första meningen annars får det vara. Jag läser ju för att det ska vara en njutning och inte ett plågsamt läsarförsök.

Nu ska jag ta hand om en febrig Minsting :(
Halauksia = Kramar
Detta var bonusord

Annika said...

Taina:
TAINA!! Huomenta!! Mitä kuuluu...
Hyvä, säger jag!!!
TACK taina!! Det är så kul med finskalektionen!
KUL att du svarade i punktform!
Nej, jag vet inte om jag törs ge mig på converse. VILL inte vara patetiskt. ALLS!!! Så ja...det är välbara att inse att åldern får tala där.
HEY, kul att vi tvättar håret lika ofta. LIKE THAT!! Idag är det tredje dagen för mig, men det blir ingen tvätt förrän imorrn...så det så...
iPhone...vi får se...Gillar ju Nokia sen gammalt...Så jag kanske fortsätter med det då.
Idol igår var så bra. Måste erkänna att Adam var BRA!! Jösses...och vad snygg han var.
paula blir det bara värre med. Simon mobbar ju henne...lite jobbigt att titta på.
Visst är boken TRÖG!!!!! FATTAR det inte...skyller nog lite på översättningen där.
"Plågsamt läsarförsök"---haha det var bra sagt.
OCH jo, kan du inte se youtuben med Eva C!!?? Underbara. Hoppas dom inte försvunnit på din dator.
HALAUKSIA!!
Ha en fin dag i CT. Här öser regnet ner och det är KALLT!!!

Jenny said...

Halloj! Kul inlägg!:-)
1. Jodå, du kan ha Converse, bara du inte kombinerar med magtröjor och liknande klädsel som en tonåring kommer undan med. Men du verkar inte riktigt vara den typen.;-)
2. Jag får skäll av min frisör för att jag tvättar håret varje dag! Så där gör du helt rätt! Jag har så tunt hår som blir fett samma dag tom om jag inte blåser det, så jag trotsar frisören...
3. Här i Sverige där det mms:as en del har iPhone fått lite minus för att de inte tillhandahåller den tjänsten. Men jag så så sent som för någon dag sedan att den kommit i rosa! Och jag måste också byta mobil snart...:-)
7. Jag läste boken i höstas och blev riktigt besviken. Jag kom inte heller riktigt in i den, då den kändes rörig. En massa namn bara virvlade runt och försökte febrilt koppla ihop dem med rätt personer. Det enda som var intressant var dock att få ta del av kulturen och tänket hos dessa unga kvinnor, även om det bara var fiktion. Författarinnan är ju själv en ung kvinna från Saudiarabien (tror jag att det var?).
Hoppas du får en bra torsdag och en trevlig bokklubbskväll!:-)

Annika said...

Jenny:
KUL att du gillade dagens inlägg!!!
Vi får se om conversen...men jag kan LOVA dig att det INTE blir ngra magkorta tröjor till. BARA tanken får mig att vilja spy, alt garva på mig.
iPhone...Jösses, jag vet inte...Usch...Lotta gillar inte SMS tjänsten. Bäst att vänta på generation 2 kanske?
Boken är egendomlig....Ideen är så bra, och visst lära mn sig ett och annat om den muslimksa världen. men ändå...Den håller inte. Jag undrar om mkt är översättarens fel??? Förmodligen är det väl inte det eftersom den inte funkar på svenska heller...
TACK, vi ska hoppas att det blir kul ikväll.
Stor kram!!!

leopardia said...

1. jag klär mig nog inte som min ålder säger sig bör. jag kanske inte har kortkorta kjolar, men det är för att jag får lite noja att sitta i bussar och tunnelbanan i korkort... det där med sätet... ja... men jag kan ha doc marten-kängor till kjol och sånna grejer... converse är väl inte riktigt min grej heller, men de på bilden skulle jag kunna ha - lätt, de har ju dödskallar... klart att en snygg 43åring oxå kan ha dem. Lätt!

2. Jag måste tvätta håret minst varannan dag, men jag gör det ju bara om jag ska vistas bland folk, jag brukar låta håret få vila så mycket det går...

3. jag gillar ju inte touchgrejer, men är i sverige är ju iphone så pass nytt och dyrt att jag inte ens har engagerat mig i den... men nog är det lite csi över dem :)
(peter kan få skicka den till mig, så kan du få en nokia av mig istället, hehe ;))

4. Eva Cassidy är ju iallafall känd här i sverige och visst är/var hon bra!

5. Let's dance är ett program jag inte riktigt förstår mig på, vet inte varför jag vill se kändisar dansa... Men i Sverige har vi ju inte heller några direkt fantastiska kändisar, det är Uffe Larsson, Blondinbella och Mat-Tina, som är med typ...

6. American idol har jag bara sett någon av uttagningarna, så jag vet ju inte vem Danny är.. och boken har jag ju inte läst, vet inte om den finns på svenska, jag får googla lite...

KRAM

Hanneles paradis said...

Tja, jag är för gammal, för kort och för tjock,
men köpte nyss en kort (?) läderkjol :)
Och jag har massa skor, boxningsskor är så snygga och bekväma

Håret tvättar jag tre gånger i veckan. Dottern använder bara balsam, för schampoo är väldigt slitande.

Erica said...

Hej!
Postade en kommentar tidigare, men det blev något fel, så jag försöker igen :)

1.) Jag tycker att man kan ha kläder som man tycker om och som man känner sig bekväm i. Det tycker jag är det viktigaste.
Capribyxor brukar jag själv ha på sommaren också, och tycker de är jättebekväma.
Ett mode som jag inte gillar, som är här nu (bland ungdomar); är de här SUPERKORTA klänningarna. De som, när tjejerna sätter sig eller böjer sig typ en millimeter så syns typ hela trosorna. Förstår inte hur någon kan känna sig bekväm i sådant...

2.) Jag tvättar också håret ett par gånger i veckan. Har det för att jag hört någongång, någonstans (minns inte när) att det är bättre än att tvätta håret precis varenda dag...

3.) Ja, Iphone har blivit väldigt populära nu för tiden :) Men jag gillar också Nokia väldigt mycket, och det blir förmodligen en sådan nästa gång jag ska byta mobil :)

5.) Jag brukar titta på Let´s dance ibland. Är likadan; jag tröttnade lite grann redan efter första säsongen.
Och speciellt den här säsongen, när de till och med tagit med Blondinbella...
Men på fredag ska jag kolla, i och med att det är finalen här :D Mellan Laila Bagge (IDOL-jurymedlem) och Magnus Samuelsson (världens starkaste man). Blir rätt så intressant :D

6.) Jag har tyvärr aldrig sett amerikanska IDOL (även om det går jämt på TV400, känns det som...) Men jag tycker det verkar som att det är roligare att följa än det svenska om man kommer in i det. Fredagsfinalerna i svenska IDOL har jag inte sett på två säsonger... Men däremot slutet på finalen i höstas. Gillade senaste vinnarlåten väldigt mycket :) (Kevin Borg -With every bit of me)

Oj, det blev en lång kommentar :)
Hoppas du får en bra torsdag!
MVH /Erica

Anonymous said...

Nu är det sent och jag måste hoppa i bingen, så jag tar en kortis om håret.

Tvättar håret varje dag och det har jag gjort i hela mitt liv. Jag resonerar som så att om resten av mig blir smutsigt och bör tvättas varje dag, så varför inte håret?

Eller det är egentligen inte håret så mycket som hårbotten. Jag är aningen överkänslig mot saltet i svett, så skulle jag hoppa över en dag skulle hårbotten börja klia på direkten, nåt vansinnigt.

Möjligtvis om jag var i ett klimat som vart extremt torrt och inte motionerade, då kanske det skulle räcka med varannan eller var tredje dag. Men själva håret, det kan man nog borsta rent så att det räcker en dag eller två eller tre.

Hårstråna är ju döda, och produkterna eller balsamet man har i är ju också smuts, egentligen.

Oj, vad långt det här blev, då! Hej svejs! Eller god natt, menar jag.

Kerstin said...

Oj vad många roliga funderingar du hade på lager.
1) Kläder är verkligen svårt när man börjar komma upp en bit i ålder. Jag fyllde ju 50 förra året och helt plötsligt slår det en att man kanske måste börja titta hur man egentligen ser ut. Hur ser andra på mig? Helt klart är att korta kjolar har gått bort, men sen är det ju det där med armarna. De blir inte vackrare ju äldre man blir men när det är sommar och varmt vill jag inte gå omkring i långärmat. Ja, det är inte lätt det där med kläder och ålder.
2)Jag tvättar håret 2-3 ggr i veckan. Jag tror inte att hårbotten mår så himla bra om man tvättar och fönar det varje dag. Men det är bara min teori. Jag har ändå alldeles för tjockt hår för att jag ska orka stå och föna det varje dag. :)
3) Har ingen iPhone och har inte riktigt nåt sug efter den heller.
4) Eva Cassidy upptäckte jag för kanske två år sedan och då var jag fast. Vilken kristallklar och smekande röst hon har. Så synd bara att hon inte fick vara kvar bland oss.
5)Let´s Dance här i Sverige håller mig och yngsta dottern i ett järngrepp. Vi missar inte ett avsnitt och vi går t o m så långt att vi spelar på det! Japp, vi satsar pengar varje vecka på vem som får högst poäng och vem som åker ut. ;)
6)Idol ser jag aldrig på så där kan jag inte ha nån åsikt.
Har inte läst den där boken heller. :)
Ha en riktigt fin dag.

Anonymous said...

Godmorgon Annika,
Super-korta kjolar på äldre kvinnor, inklusive mig själv är pinsamt. Däremot gillar jag converse och åldern där spelar ingen roll. Jag kollar inte Dancing with the Stars alls men American Idol tittar jag på. Adam är min absoluta favorit men gillar också Danny. Att Megan Joy fortfarande är med är ett skämt. Men dem behöver väl lite Eye Candy för männen. Vi ses i kväll.
SB

anna of sweden said...

Ahh. Min favorittyp av inlägg! Kul!

Jag kör med Converse - dock inte korta kjolar. Tvättar håret varannan dag. Har njutit av Eva Cassidy sedan maken upptäckte henne för några år sedan. Tycker att DWTS (tycker att det är så kul att skriva det - känner mig lite amerikansk, hehe) är halvtrist. Har aldrig sett det förut, men hela idén känns lite uttjatad. Däremot njuter jag när det är Idol. Håller på Danny, Megan och Adam och gillar när Paula och Simon småbråkar i juryn. Gillar inte Kara precis, men tycker att Randy är en cool dude. :)

Over and out.

Elisabeth said...

1) Självklart kan man ha Converse när man är 43! Converse passar alla, alltid. :D (Nåja, inte riktigt alltid kanske. ;))

2) Det där med hur ofta man behöver tvätta håret är ju helt individuellt! Jag brukar tvätta håret varannan eller var tredje dag, dels för att det inte behövs oftare, dels för att jag inte vill att färgen (=toningen) ska gå ur för snabbt. :D I Österrike hade jag en italiensk kompis som tvättade håret högst två gånger i veckan, men hennes hår såg aldrig smutsigt ut ändå. Antar att sådant beror på hårkvalitet, och kanske att "typiskt svenskt" hår blir smutsigare/fetare snabbare? Fast jag vet egentligen inte...

3) Min mamma har en iPhone, som hon tycker är sååååå bra. Jag har provat den några gånger, och visst, den har en del roliga funktioner, men för mig, som bara vill ringa och skicka sms med mobilen blir det bara för mycket. :D Men hon gillar den som sagt och hon har inte haft några problem med den.

Desiree said...

Hej och godmorgon Annika, jag tycker du hade hittat på trevligt, kul och interessant pladder så här på en torsdag. Vad gäller kjolar och kjollängden håller jag med dig helt. Jag kör nog korta kjolar vintertid men tycker att på sommaren då man är barbent så vill jag gärna ha kjolar som går ner till knälängd eller precis nedanför knät. Tycker egentligen att man fakstiskt får snyggare ben med knälånga kjolar. Jag är också en sucker för Converseskor. Jag tycker gott att du kan ha dem i din ålder. Jag köpte faktiskt ett sådant par i sommras och gillar mina jättemycket.

Håret tvättar jag faktiskt varje dag men det är för att jag alltid har haft hår som är något fett. Jag vet att man bör göra så som du gör och inte tvätta varje dag så du gör ju helt rätt som bara tvättar 2-3 gånger i veckan. Det ska ju vara det bästa för håret. Vad gäller iPhone har jag ingen anining. Jag är dålig på nya tekniska saker så tyvärr kan jag inte komma med några tips. Den som är bra på sådant här är ju JaCal hon har ju alltid stenkoll på det nya moderna tekniska prylarna.

Eva Cassidy I love. Hon har ju helt underbar röst och jättefina sånger. Så tragiskt att hon behövde gå bort så pass ung. Hon är helt underbar. Ha en fin torsdag.

veronika said...

Jag tycker att det beror lite på vilken personlighet man utstrålar då det gäller att klä sig i korta kjolar. Sedan vilka skor man har, skyhöga klackar eller kängor tex. Har man lite tuffare skor till en kort kjol tycker jag det är helt okey. Själv var jag tokig i korta kjolar förr, mycket för att mina ben alltid varit så pinnsmala och smalast precis ovanför knäet. Så kjolar som slitar vid knäet kan jag fortfarande inte ha. Hade jag kort kjol så såg jag åtminstone lite kurvig ut... ha, ha. Vad jag trodde iallafall.:)
Jag tycker du verkar vara den typen som passar bra i kort kjol.

Converce kängor använder jag inte idag, var helt tokig i dom då jag var yngre. Hade även kängor redan då, ja lite halvpunkare var jag nog. Hatt, rutiga kockbyxor mm.

Hårtvätt, tvättar håret varje dag! Kan idag inte duscha utan att tvätta håret, känns ofrächt för mig. Tvättar tex håret innan jag ska ut till hästen..vilket maken tycker är onödigt. Då jag var yngre tvättade jag inte håret lika ofta, då berodde det på slöhet. Jag tror att det beror på vilket sorts hår man har. Hårkvalite.
Ja, vilken revanch för Melissa!! Hon verkar så urgo och dansade så bra!
Eva Cassidy hade verkligen en klockren röst!
Idol, ingen av oss i familejn tittar på idol, inte ens mina barn.
Kram!

Mz.olsson said...

Oj, det var mycket i huvet på dig idag!!
Det där med passande kläder funderar jag också på ofta... vill ju inte se ut som en wanna-be-teenager! Men heller inte en kärring! Så att hitta den där medelvägen, det är inte helt lätt, alltså! Jag har en väninna som är snart 50, hon har converse, ser helt okay ut! Skulle jag köra med! Kort kjol, jag håller med du! Jag ääälskar korta kjolar, men går inte i det längre. På sommaren, alltså. Inte heller är jag så förtjust i korta shorts längre. Har några icke smickrande åderbråck på benen, inte mycket, men för mig räcker det för att vilja dölja dem. Så lite längre kjolar eller capribyxor blir det oftast för mig!
Toppen att bara behöva tvätta håret några gånger i veckan!! Good for you! Själv tvättar jag varannan dag.
Dancing with the stars hade jag också tröttnat på... men nu blir jag sugen på att titta då, när du nämner Melissa. Såg ju när hon blev dumpad av Jason... KUL att det går bra för henne!
Aldrig hört talas om Eva Cassidy...
Och American Idol vet du ju var jag står. Danny är en helmysig kille med en otrolig röst, men Adam är liksom "beyond". Jag hoppas att det här blir en språngbräda för dem båda. Inte behöver man vinna för att karriären ska få fart, det har vi ju sett förut. Så de två i finalen, det är det enda jag ber om, sen bryr jag mig inte om vem som vinner - how's that??
Och KUL med bokklubb! Svensk, amerikansk??? Har inte läst den boken själv.
Vi har fredag hela veckan, eftersom vi har lov:)
Nu ska jag sluta!! Over and out!

Annika said...

Leoprdia.
HAHA, bra att du tycker det om conversen...Kanske tar jag mog till mig o köper ett par?
Jag hör vad du säger om korta kjolar och sätena på t-banan. NOT pleasant!!
Vi får se ang iPhone också. På ett sätt räcker en vanlig ipod för mig.
Visst var Eva C bra!!!
Haha, jo jag förstår vad du menar om let's dance!!
TACK för din input!!

Hannele:
OJ, coolt!!!
en kort läderkjol! Låter tufft!
jag har också en läderkjol i garderoben, men den är inte´direkt kort.
Skön stil du har.
OK, bara balsam alltså?? Och det funkar?
Kram!!

Erica:
SÅ irriterande nör kommenterar föersvinner, morr!!!
NU kom den med ialalfall.
JAm jösses jag såg en del tjejer i Sthlm som hade såna klänningar. Så FULT!!
stön.
Absolut tror jag det är bättre för håret att tvätta det mer då och då.
Har en känsla av att det blir Nokia för mig också igen. fine.
Ja, jag såg lite av lets dance då jag var hemma. Gillade laila och den där starke mannen :-)
Faktiskt gjorde jag det!
TACK för din kommentar. jag har aldrig sett svenska idol, tyvärr.
Kram!!

Annika said...

Matilda:
tack för dina hårfunderingar...
Visst är det så att vi alla är olika när det kommer till just hårtvätt.
Jag har noll problem att duscha utan att tvätta håret (uppenbarligen :-) ).
Har heller inga problem med att bada i pool eller hav utan att blöta håret. Det tycker mpnga, inkluderat min egen make är skumt.
Men så är det...
Sov så gott!!!


Kerstin:
Men ja!! Just det---armarna!! DET håller jag med dig om. Nog för att mina är ok, men ändå...Nej, helst inte ärmlöst längre för mig heller.
Svårt det där. Oftast måste man nästan se ngn i sin egen ålder för att se vad som "är passande" eööer inte....
DU och jag har säkerr liknande hår. Mitt äre också tjockt, och bara tanken på att stå och föna det varje dag för att jag blir LESS!!
Vi får vara glad att vi kan dra ut på tvättningen som vi kan :-)
Eva Cassidy hade en änglaröst!! Helt underbar!!
KUL m lts dance att det blivit en grej för dig och din dotter. Jag tyckte det var jättekul att titta på när jag var hemma. Kul att jämföra med den amerikanska versionen.
KRAM!!!

Susanna:
Ja, det är lite svårt det där med korta kjolar på sommaren och det kan bli så fel. Bäst att låta bli nu när man är 40 plussare.
Idol är kul! heja Danny. men Adam, Allison och även Lill tycker jag mkt om.
Vi ses ikväll!! SKA bli kul!! Boken suger....

Rosvikstjejen said...

Hm, kläder är ett måste och då ska det vara något som man trivs i. Det spelar ingen roll! Vad är ålder egentligen och vem bestämmer vilka kläder/skor som ska bäras vid en viss ålder. Nej, ta på dig det du vill och trivs i.

Ewa är en ängel och hennes röst likaså. Urk, nu börjar jag gråta. Min granne har cancer och är otroligt sjuk just nu. Hon lever nog inte länge till.

DWTS, är ju så himla roligt att se på. Tänk om man kunde lära sig att dansa så. Wow!!!!! Jag är imponerad.

Vad gäller telefoner är jag inte en person att uttala mig. Jag har min gamla telefon som fungera och thats it.

Kram kram kram

Annika said...

Anna:
Hey! KUL att du gillade dagens upplägg och tack för dina åsikter...
Converse is a go alltså...jag vill ju ha dom så jag blir glad ju fler som pushar för dom.
Eva C var underbar, underbar...Synd att man inte visste om henne dp på 90 talet. What a shame!!!
DWTS är lite trist, jag har lessnat. men det var kul där ett tag nör det började. det är precis samma upplägg som let¨s dance därhemma.
Idol är kul!! Alltid!
Kara ja...Hmmm...man märker hur hon liksom gör livet surare för Paula. Paula verkar mer nervig nu, och jag tycker att Simon har lite mobbartendeneser men jag hoppas att det inte är så!!!
Jag håller mest av alal på Danny, sen Adam och Lill, tror jag...
Randy är en cool dude...Yes...
Kram!!

Elisabeth:
Jamen jag tror faktiskt att ni alla har fått mig till att gå och köpa ett par converse, kul!!
iPhone...vi får se hur det blir med det hela...Förmodligen blir det nog en ny Nokia istället.
Och håret ja...jag tror det är så att det är så olika från fall till fall. Allas hårbottnar är olika.
Tack för din kommentar!!

Desiree:
KUL att du gillade dagens pladder :-)
Det där med korta kjolar är så svårt på sommaren. På vintern är det en annan sak efersom man har tjocka strumpbyxor, men...
jag håller nog absolut med dig om att den snyggaste längden på kjol är till knäet.
BRA ide!!! JACAL har nog ett och annat att säga om iPhone, hon gillar ju gadgets.
Hårtvätten så...vi är nog alla så olika när det kommer till håret att liksom inget är rätt eller fel eller märkligt och annorlunda. TUR det förrsten.
Eva C ja...vilken röst...vilken tragik...
KRAM!!!

Annika said...

Veronika:
HAHA, halvpunkare var du alltså...INTRESSANT!!!!
Korta kjolar har jag gärna på vintern, men inte på sommaren. Det tar emot för mkt.
Men det är såklart olika där oavsett ålder och stil, tror jag.
Jag tror det är många som har svårt att hoppa in i duschen och lpta bli att blöta o tvätta håret. Jag har noll problem med den saken :-)
Melissa ja!!! FAN vad coolt att hon är så duktig i DWTS. Vilken loser Jason var...
Och Eva C...vilken röst!! Lyssnar på henne nu faktiskt.
KRAM och stort tack för dina åsikter!!

Mz Olsson:
ja, idag blev det ett sånt här inlägg :-)
Visst är det svårt att klä sig "för sin ålder". man vill inte se ut som en patetisk tonåring, inte helelr som gammal tant.
YIKES!!
Converse blir det nog för mig, lite coola ju.
Capri blir det nog också en hel del av i sommar. Smart plagg...
Melissa är så duktig i DWTS, få se om jag börjar kolla nu. Det blir isåfall bara för att hplla koll på henne. HEJA!!
I Idol vet jag vem DU håller på!! OCH ja igår var han faktiskt outstanding...och snygg!!! ABSOLUT!!
Bokklubben ja...vi ör två svenskor, en amris och en tyska. Det funkar, men amrisen kan bli lite på sin kant ibland, hahahahaha!!!
STOR kram och njut av ert spring break!!

Annika said...

Rosvik:
DET är Sabina va?jag följer hennes kamp varje dag...Kan inte låta bli att tänka på henne. Nu skriver ju systern mfl henens blogg istället. FY fan vad tungt det är...jag har redan surfat in på hennes sida sådär en fem ggr idag bara för att se om det finns ngt nytt.
Hon har ju precis samma cancer som Eva C hade.
FAAAAN!!!
DWTS är fascinerande...tänk att dom LÄR sig dansa så BRA!!!!
Jättekram!!!

lilla jag said...

1. Jag tycker man ska ha på sig det man gillar och trivs i! Vill du ha converse så ha det! Har du sett de nya converse förresten? de med tunn sula... Så snygga!!! :)

2. Jag tvättar håret varannan eller var tredje dag. För det första skulle jag aldrig orka tvätta håret varje dag för det mitt hår är så tjockt och ganska långt. Dessutom tycker jag att det är bäst på typ andra dagen efter tvätt. Har också hört att det inte är bra att tvätta håret varje dag eftersom det då blir fetare snabbare i längden...(om du förstår vad jag menar; det blev en konstig mening:) )

3. iPhone är coola! en sån skulle jag vilja ha! :)

4. Jag älskar Eva Cassidy's version av Fields of Gold! Gud så vackert!!! Jag får gåshud när jag hör den!

5. "Dancing with the stars" kollar jag dessvärre inte på, inte heller den svenska versionen längre. Den spanska versionen heter "Mira quien baila" ("Titta vem som dansar" översatt rakt av) men det tittar jag inte heller på...

6. Inget Idol/American Idol/Operación Triunfo (den spanska versionen) tittar jag på heller. Kan tycka att det är kul med uttagningarna, men sen börjar jag tröttna...

(7) Håller ju som bekant på med Girls of Riyadh nu, men är inte klar än, det går lite segt. Och det är väl ett tecken på vad jag tycker om den... sådär.. Hade hört så mycket bra om den, men jag är rätt besviken. Hade hört att det skulle vara en "arabisk version av SATC", men det kan jag ju inte riktigt hålla med om... men jaja, det är iaf inte den sämsta bok jag läst..

Ha det så kul på bokklubbsmötet! :)

Kramar,
Lilla jag

Jakob said...

Hej,
iPhone är ju hur bra som helst. Klart du ska skaffa en sådan. Jag är ingen Mac älskare men iPhone har verkligen ändrat hur jag använder mobilen. Surfar Internet vart som helst. Blanda jobbmail och gmail på ett smidigt sett. Kolla filmer och lyssna på musik. Ladda ner en hel del roliga applikationer. Kör facebook när man är ute i skogen osv...

Alla som har skaffat en här på jobbet säger alla en sak "Love It!"


/JYT

Marie said...

Alltså, att säga att en ålder är för gammal för ett klädesplagg vill jag absolut inte säga! Jag har min filosofi och det är att alla människor ska klä sig efters in kropp, framhäva det de gillar och dölja det mindre vackra. Har du snygga ben ser jag inget fel alls med att visa upp dom, o Converse funkar för alla! Jag tror du själv vet bäst vad du passar i!

Jag tvättar håret varje dag... har provat att gå med flera dagar mellan men mitt hår är typiskt skandinaviskt hår som lätt blir smutsigt!

Och Eva Cassidy är helt underbar... älskar hennes version av songbird!

HusEtt said...

Skorna köp och använd dom! Snyggt på coolt på en 43 åring. Kort kjol...nja, använd om du vill men för mig är det fel.

Håret i stort sett varje dag. Just nu blir det SKITIGT av allt damm i HusEtt så jag måste tvätta. Men jag tycker inte man måste tvätta varje dag! Tvätta när det behövs.

Telefon - Byte märke förra året!Jobbar ju på det svenska företaget som gör mobiler...och naturligtvis gör dom de BÄSTA telefonerna :-)

Det blev allt för mig idag! Ha en fortsatt bra avslutning på denna vecka!

Anonymous said...

Visst är det intressant när man, från en dag till en annan, plötsligt inser vad som ska bort från garderoben?
Kände som du att knäna inte längre passar i för korta kjolar o shorts försvann från min garderob för många år sedan. Capribrallor -Jaa!! Men inte vida för min del utan lite tajtare, "jeansiga" om du förstår.Det är ju jättesnyggt med Converse o slitna jeans!!
Jag har inga problem att klä mej i det o en snygg top. Skillnaden är stor mellan smakfullt o "kolla-vad-jag-hittade-i-min-dotters-garderob!" Det viktigaste, tycker jag, är att man trivs o känner sej bekväm i sina kläder oavsett vad andra tycker o tänker.

Kramar från Anette!!

Suzesan said...

Kuliga tankar IGEN.

OK
1. Converse YES Såklart....snyggt och skönt om man bär det på rätt sätt och inte sätter upp tofsar i håret och annat som kan göra att nån tror att man vill vara en tonårswanna-be Du fattar va:)

2. Korta kjolar. I like. MEN rätt slags kjol till rätt slags person. Jag har aldrig kortare kjol än till knäna.
Jeanskjol är snyggt. Men även fina korta men till knäna. Jag har aldrig längden precis under knäet utan då går jag på halvlång i stället. Mitten av benet eller hellång nästan ner.
Jag kan även ha korta toppar typ halvklänningar men då har jag tights under. Eller jeans till. Shorts går jag ofta i.
Men som sagt jag har fortfarande rätt snygga ben:)
Asså jag tycker man ska klä sig som man vill bara man visar hänsyn...och efter miljö.

Det värsta jag vet är "turister" som går in stora matvaruaffärer i bikini. Stora kvinnor med bikini och brösten väller ut över smör och kött och ost*fniss*
Bara bikini eller badbyxor. Sorry om nån gör det:)

Nu bor jag vid havet så vårt sommarmode är ju mest gå-till-stranden-kläder hela sommaren.

För unga och för gamla(alla) så tycker jag det pinsamt FULT med "rumpkorta" kjolar. Likväl som jag tycker det är fult när trosorna syn och även kalsonger. Många äldre här när de böjer sig så ser man översta delen på en stringtrosa till exempel. Ihhh!

Jag tänker på om jag någonsin blir tant på allvar nån gång:)Men man får ju klä sig så efter vad man passar i. jag klär mig ungt på sätt och vis men ingen har klagat. Ännu!Jag blir femtio nästa år. Ehhh shit!
2. Tvätta håret det var en bra fråga. Mitt är inte fett och jag har ingen fet hy.
Jag tvättar det nog en gång i veckan eller två. Jag använder Mousse/spray men det går att borsta ur. Jag är ändå fåfäng med håret. Mitt hår är som ditt bäst andra och tredje dagen. Det är inte bra att tvätta för ofta. Man sliter det. Men så klart man ska tvätta det som man trivs med.Men om jag badat i saltvatten tvättar jag direkt. Jag måste doppa huvudet när jag badar för jag dyker och älskar att simma under vattnet. Har man inte doppat huvudet har man inte badat sa vi förr.
3. På fråga 3 vet jag inte. I-phone super för att se film och lyssna på musik men jag har ingen. Min son har. Nokia är min älsklingstelefon.
4. Eva Cassidy är/var SÅ BRA!!
5. På fråga fem säger jag pass och att jag är lite sur för att de inte visar The Bachelor mer i Sverige.
6. På frågan säger jag att jag ser fram emot den säsongen. Verkar sjukt bra faktiskt.Popkultur braaaa!
På fråga sju ehh jaha då var det slut....
Sov gott
Kram
Susanne

Fia said...

1. Passande för åldern - hm, jag har ju i och för sig aldrig använt korta kjolar (har man ben som osvarvade telefonstolpar så ger det sig själv liksom) men att sluta använda Converse ALDRIG never jamias säger jag bara. De är ju helt perfekta dojjor. Jag hade mina rosa så sent som idag. Till jeans och en silkesblus. Du veeet ju vart jag jobbar...

2. Hårtvätt - 2-3 ggr per vecka. Jag har babyhår (som inte direkt blev bättre då jag dick intensiv cellgiftsbehandling för en massa år sedan) och det gör att det bara "flyger runt" första dagen då det tvättas, så jag tvättar det oftast på kvällen.

3. iPhone - nix, jag vill ha blackberrys internationella telefon, du byter bara SMSkort och allt är klart. Busenkelt, framförallt för dig som lever en stor del av ditt liv varje år i Sverige och Finland, dessutom har den en massa kuliga finesser!

4. Eva Cassidys bortgång är en förlust för oss alla. Alla. För de som hört henne sjunga och för de som inte hört henne sjunga. Mycket sorgligt. Hon var här i Atlanta för en del år sedan och jag hade förmånen att få träffa henne på ett privat party och kan berätta att hon har en otrolig humor också! Igen, mycket sorgligt.

5. Dancing with the stars - jag gav upp för två säsonger sedan. Det krockade väl med nåt kan jag tro...

6. American Idol - om man tittar på det kan man nog fortsätta att ha korta kjolar ASG!!
Kram,
Fia

Sporty Spice said...

1. Jag tycker man får klä sig som man vill och trivs. Men att klä sig som en tonåring när man är 40 plus brukar se lite märkligt ut.
2. Det är faktiskt inte alls bar för varken hår eller hårbotten att tvätta håret varje dag. 2-3 gånger i veckan är faktiskt att rekommendera (jag har gjort en intervju med en hårstylist om just detta för några år sedan).
3. iPhone. Inget snack!
4. Ska kolla in.
5. Urk. Jag står inte ut med detta program. De kan ju inte dansa! Då ser jag mycket hellre på So you think you can dance där de är begåvade, unga dansare. Dancing with the Stars är ju som att kolla Idol och alla sjöng falskt. Men Melissa har jag inte sett, kul att hon är duktig. Suck it Jason!!!
6. Jag kollar inte alls på American Idol, avsnitten är för långa och jag orkar inte bry mig.
Kollade bara på uttagningarna då alla knäppisar sjöng.

Anonymous said...

Hittade en bra sida som heter 10 myter om hår som verkar vettig. Myt 9 går så här:

"Myt 9: Man bör tvätta håret varje dag.
Alla borde tvätta håret så ofta som just deras hårkvalitet kräver. En del hår mår bra av att tvättas varje dag, andra mår bäst med helt andra rutiner. Det är också en myt att ditt hår skulle torka ut genom daglig tvätt. Vägen till välmående hår är olika för varje person."

http://www.libresse.se/Pages/ContentCategory/Article.aspx?id=42676&resid=5453

Don efter person, alltså. Det betyder att vi alla gör rätt!

Lena said...

1. Passande för åldern! Jag hade också korta kjolar till bara för några år sen. Då såg jag mig i mammas stora spegel - inte kul! Trodde jag hade snygga ben, det var då det! 2. Jag tvättar också håret var tredje dag, eller liknande. Duschar och tvättar jag det varje dag, så torkar jag ut! 3. Jag har funderat på en iPhone, men är beroende av att kunna sms:a, där för blir det nog en Nokia även för mig, igen! 4. Karolinas fröken har jag inte mycket till övers för. Och Let´s Dance och American Idol har jag ingen åsikt om! Annars var vi ju väldigt lika.

Annika said...

Lilla Jag:
Converse it IS!!
Jag ska faktiskt ta en koll redan idag, fredag!
Och hårtvätt, jag tror på din teori.
Iphones är coola, men vill jag ha???
Boken var ett sömnpiller, MÄRKLIG sak. Inget flyt. Ingen likhet med SATC.
ALLA tyckte den var dålig igår...
KRAM!!

Jakob:
Välkommen hit till min blogg!!
KUL att höra vad du tycker om iPhone!!
Jag har fått så många åsikter här.
Min dotter har iPod Toch o älskar den, så jag vet ju på ett ungefär hur iPhone funkar. jag är ingen MAC människa heller, precis dom du. men det här ör lite kul.
TACK för din kommentera och välkommen tillbaka!!
PS, jag gilalr det det där med att vara uppkopplad i skogen :-)

Marie:
Ja, jo...men på somamren syns så mkt annat på benen som inte syns på vintern. Det har man ingen lust att visa upp, hahaa!!
men Converse, yes!!!
Ska kolla redan idag.
Och Eva C,vilken sångerska hon var!

Annika said...

Tina:
Converse it IS!
Kort kjol på sommaren är det slut med :-)
men inte på vintern.
Jag här vad du söger om håret och HusETT. ALL förståelse världen!!
HAHA, jag hör vad du säger om den stora svenska mobilen också ;:-)
Ha en superfin helg!!!
Kram!!

Anette:
Du också alltså!!
Jo, men vi är nog många 40 plussare som inser att det inte funkar med kort längre.
Formen på våra ben är nog bra, men...
DU har ju skitsnygga ben!!
Ja, du har rätt med capri. Det går att hitta schyssta braller, och kombinera med sbygga toppar.
You bet! Doc´k håller vi oss borta från våra flickors kläder ;-)
KRAMAR i massor!!

Suzesan:
HAHA, jag lovar att jag aldrig sätter upp mitt hår i pippilottor. det har jag inte gjort sen....ja inte vet jag...
Men converse it IS!!
YES, jag älskar jeanskjolar!! OCH du har helt rätt i att man kan ha leggings under kortare kjolar sommartid. BRA, det hade jag nästan glöämt bort att man kunde!!!
Och de där askorta kjolarna på äldre, och yngre, är bara så FULT att det inte är sant!!
COOLT med håret, en ggn iveckan. Det gör min mamma med och hon har bland de bästa håret i världen. Världsens tjockaste med superkvalite. Hennes hår blir inte fett!!
HAHA, jaha så man har inte badat om man inte har doppat huvuder. Jösses vad ofta jag inte har badat då ;-)
American Idol är bra denna säsong!!!
Du har ngt kul att se fram emot!!
KRAMAR till dig!!

Annika said...

Fia:
Converse, yes!!
COOLT att du kan klä dig i dom tom på jobbet!
2-3 ggr i veckan för dig med alltså. Oj, usch...jag jag förstår att cellgidfter sliter på allt i kroppen inklusive håret.
Jag har två lurar, en amris lur och en svenne lur. Bägge Nokia. I den ena ligger det svenska SIM kortet hela tiden. Funkar bra.
Eva C...så tragiskt med hennes så tidiga död. Och du har träffat henne??? WOW!!
American Idol, haha...ett äkta familjeprogram, med eller utan kort sommarkjol :-)
Kram!!

Sporty Petra:
Visst ser det märkligt ut när en 40 plussare ser ut som en tonåring. fel...
BRA att du också är för 2-3 ggr i veckan, Petra!! Det funkar för mitt hår.
Iphone för dig alltså!!
Kolla in melissa, hon är SÅ duktig!! SÅ BRA!
Exakt, suck it JASON!!!
Ha en BRA helg!!

Matilda:
YOU've SAID IT!!
Don efter person!!!
TACK!!!

Annika said...

Lena:
Ja, det är lite läskigt när man fattar att vissa saker liksom inte funkar p¨en längre. TUR att vi kan se det iallafall.
Precis, det är SMS funktionen som är lite hobbig på iPhone tror jag...OCH jag är också klart SMS beronde, som du.
Vi vaskar våra hår lika ofta :-)
Vi var klart lika!!!