Tuesday, February 24, 2009

This Week: A Me-Me...

Today I am a bit pre-occupied...
So I am making it easy for myself today with a me-me that I did find on Lia's blog. I thought it was kind of fun so here it goes!!
9 Firsts:

First best friend: I think it was a boy named Per. I met him at pre-school at age four, and we loved hanging out together. Our moms became good friends as well. I have no idea what became of him.


Första bil:
My first car was Peter’s blue, and beautiful, Ford Probe. I took my driver’s license here in the US so I have never owned a car in Sweden.


First love:
My parents. Oh how ”boring” I am ;-)

First pet:
Our cat Mirre, a cute black and white cat that we owned a couple of years.

First Vacation:
Oh, but that was to my grandma and grandpa when I was four months old. Still my favorite vacation spot!!

First job:
With my Dad at Hässelby Castle where he worked as a Master Gardener. It was great summers…My first full time job was at a pre-school in Bromma.

First record that I bought:
Tina Charles ”Dance Little Lady, Dance”...That was the first LP I bought with my own money.

First piercing:
No piercings here, only ear piercings. I was 14 years old and I was getting my ears pierced before my confirmation…I hardly wear any ear rings anymore.

Första konsert:
Hoola Bandoola Band with my parents in the 70’s...Yeah, yeah!!
Prog in the 70’s!! Flower power!!

9 latest:

Alcoholic beverage:
Some Cabernet Sauvignon while watching the Academy Awards on Sunday.

Latest cartrip:
When I picked Karolina up from school yesterday.

Latest movie:
Shopaholic at the movies, no I did not like it all that much.

Latest phone call:
I’ve talked to my Mom late yesterday afternoon.

Latest bubble bath:
NO clue!!!

Latest played CD:
I am usually just playing my iPod in the sound dock.

Latest cry:
Yesterday (no further details)

Latest meal:
Chicken kabob with rice last night.

6 have you ever:

Dated one of your best friends:
No.


Been arrested:
NO!!!


Fallen in love at first sight:
No, it takes me a while to fall in love.

Checked out a cleavage:
Yes, it is hard not to, sometimes. AND, sometimes I even like to show a little cleavage myself ;-)


Declared your love without meaning it:
Yes, I have…


Prank called:
Sure, when I was a kid. LOOONG before caller ID and *
69

6 pieces of clothing that you are wearing:
Lemme see…walking pants, walking shoes, a cardigan, walking shoes and underwear. I am about to head out on a PW in a sec.

6 things you’ve done today:
I haven’t done so much today...But yesterday I went for a PW, then I went to the Swedish breakfast club, I wrote several mails, checked blogs, cooked dinner, watched the tube.

5 favorite things, in no particular order:
My dear laptop.
My camera.
My car.
My clothes.
My home.

4 people you can tell everything:
Peter.
Sara-SIS.
Monika.

I think that’s it. BUT, I do wonder; can you really tell a person everything???? Can you really? No, I don’t think so.

3 choices:
Blue or red: Blue
Summer of winter: Summer (but I do like both)
Chocolate or chips: NOOOOOO, I cannot pick…I like potatoe chips though, I am not a huge fan of corn chips. Sorry, this is a hard one….


2 things to do before you die:
Stay happy
Find my place in life


1 thing you regret:
So many things, probably. But all of it is too private to post on this blog.

If you feel like writing your own list, please go ahead!! BUT, do let me know so I can come and check it out...All right, ALL right!!! This just IN!!!
It is going to be a Royal Wedding in Sweden next summer. The crown princess, Victoria, is getting married to her Daniel!! The couple announced their engagement today!! They have already been live-ins for years! And I think many in Sweden have been waiting for this! And SURE, I am not a Royalist, but I LOOOOOOVE the glam that goes with a Royal Weding!! The pomp, the dresses...ALL of it!! About time, too, Victoria will be 33 years old by then!
The Crown Princess and the Common man will get each other...
Just like when The King of Sweden picked Silvia Sommerlath of Germany (and Brazil) waaaay back in 1976. A Common Girl married the king of Sweden.
And even though I am from a family of non-royalist we were for SURE in thge city that day and cheered the bridal couple on!!! Fun!!
I'll do it again next summer...Maybe...Depending on other plans...
BUT the GLAM and the GLITTER is on!!


Have a very good Tuesday

31 comments:

Anette said...

Åh, vad ROLIGT att Victoria och Daniel äntligen ska gifta sig!! Jag hade inte hört det innan jag läste din blogg nu, tidigt på tisdag morgon. Vilken stämning det kommer bli i Stockholm, vad roligt att ni kommer vara där då. Det här var verkligen kul nyheter, måste berätta för Emily som tycker det är kul att Sverige har riktiga prinsessor.

Jag önskar dig en jättefin dag!

Annika said...

Anette:
Ja, man kan ju inte låta bli att tycka att det är lite kul, trots allt!
OCH på tiden!!
Ja, är man i stan nästa sommar så måste man ta del av det hela, på ngt sätt!!!
Ha en fin dag!!

Elisabeth said...

Jag håller med dig; jag tror faktiskt inte heller att man kan berätta precis ALLT för någon. Det finns personer som jag kan berätta mycket för, men allt? Nä, faktiskt inte. Sedan berättar jag ju olika saker för olika personer, men vissa saker håller jag faktiskt för mig själv.

Rolig lista. Kanske lånar den endera dagen.

Annika said...

Elisabeth:
Nej, vet du...det tror inte jag heller. Jag är säker på att ingen kan berätta allt för ngn. Däremot kan man berätta olika saker för olika personer. Men allt??? NEJ, icke!!! Aldrig!!
Låna på!!!
Jag ska köra din matlista också!!

Sporty Spice said...

Som vanligt kul med dina listor. Och oj, vad kul att kronprinsessan och Daniel ska gifta sig. Jag ska kanske tipsa henne om Sporty Bride. =)

Såg du The Bacheleor igår? Är man spänd inför vad som ska hända nästa vecka eller?! Så känsligt och dramatiskt att de valt att spela in i studio utan publik. Och DeAnna kommer tillbaka. I can't wait! =)

Anonymous said...

Thanks, this was fun. I did mine if you want to come read it.

anna of sweden said...

Kul lista!
Ha en skön dag - blås inte bort!

Annika said...

Petra A:
KUL att du gillade listan.
JA!! JA! Vickan borde absolut komma och läsa på Sporty Bride!
NÄÄÄÄJ!! Jag DVR:ade Bachelor, ska kolla idag!!
Mern du har ju inte avslöjat ett dugg, så det är lugnt :-)

Sara:
I'll be there in a flash!!!

Anna:
KUL att du gillade den.
Nu har jag varit ute på PW, och de tvar bitigt kallt, en skönöönt!!
KRAM!!

Erica said...

Hej!
Roligt att läsa din lista :)

Och ja, det är hur roligt som helst med Victorias och Daniels förlovning!
Det var det första jag läste när jag gick in på internet idag, och jag var tvungen att slå på TV:n för att se om det var sant :D

Hoppas du får en bra tisdag!

Annika said...

Erica:
Kul att du gillade det hela...

Jo, det är ju på tiden att V gifter sig om hon ska gifta sig. SÅ det blir pompa och ståt i sverige nästa sommar. Det tycker jag också är roligt!!!

Ha det så bra!!
Kram!

Marianne said...

Kul lista!

Jag tycker det är jätteroligt att de äntligen förlovar och gifter sig! På tiden, som sagt. Och jag gillar vårt kungahus, hur fånigt det än är med monarki : ) Hovet är verkligen PÅ också och har lagt ut eklateringen på You Tube! Jag har det hos mig.

Hoppas du får en bra dag och inte behöver stressa för mycket!

Kramar!

Annika said...

Marianne:
Kul att du gillade det hela.

jag är väl inget fan av kungahuset, men jag tycker det här är roligt!!!
OCH på tiden!!!
Hovet är PÅ!! JA! Ska kolla din sida nu!!!

KRAM!!!

Saltistjejen said...

Vad roligt emd din lista Annika.
Såg den hos Lia också tidigare. Roligt!
Och ja, kungahuset ska gifta sig. För så känns det ju. Inte bara Victoria som får sin Daniel utan "alla" ska vara med här och tycka gissar jag. Själv är jag igenn royalist alls. Faktiskt tycker jag kungahuset och monarki känns väääääldigt förlegat. inget ont om själva personerna dock! Jag är glad att hon nu äntligen ska få visa sin kärlek öppet. Men bara en sådan sak ( att hon inte kunnat det tidigare menar jag) gör att jag väldigt mycket ifrågasätter hela konceptet monarki. Ochd et är bara en av flera saker med det. Men men nu har iallfall tidningarna något att skriva om i flera år framöver. Först förberedelser och spekulationer om allt från kläder till mat till jag vet inte vad. Sedan tiden efter bröllopet. Sedan spekulationer kring barn (stackars stackars de!!! Där snackar man om PRESS!!!!) och sedan när och OM det nu blir några knoddar så lär det bli uppföljning av dem i flera år framöver.
Hm, jag är glad för hennes och Daniels skull såklart, men fy vad jag är ännu gladare att JAG inte lever mitt liv i offentligheten!!!!!! :-)
Stor kram till dig nu!

Elisabeth said...

Förresten, jag måste kommentera detta med den kungliga förlovningen. Inte heller jag har mycket till övers för monarkin och redan nu håller jag på att bli GALEN på hur mycket svensk media rapporterar om det. Visst, jag inser att det är stort, men det har varit extra nyhetssändingar hela dagen, till och med innan det var officiellt att de skulle gifta sig. Lite i överkant, tycker jag. Men hur som helst hoppas jag att det blir ett stort bröllop med mycket av allt, för ska nu Sverige nödvändigtvis vara en monarki (och så lär det väl förbli, med tanke på hur positiva svenskar i allmänhet är till kungahuset), då ska det vara mycket pompa och ståt.

Taina said...

Listor ja, hmmm. Ibland rycks jag bara med av farten och kanske skriver sånt som jag inte ska avslöja. FÖR NÅGON. Du har i alla falla haft huvudet på skaft, vilket jag kanske inte alltid har. Då är jag ju blond och blåögd också. HAHAHA! Förvånad över att du MINNS så mycket!
En annan sak, vad duktig du är på att hålla igång med PW nu! Det blir som ett gift, eller hur? Själv detoxar jag några dagar så det blir bara lätta pass. Förutom ikväll då. GROOOOOOOVE.
Kollade på expressens TV och intervjun med kungafamiljen och deras nya medlem. Riktig duktig talare. Han kommer ju från lilla Ockelbo i Gästrikland.Och där har man ju varit MASSOR av ggr. SKRYT SKRYT, men det är SANT ;)
Ha en fin tisdag!

Sara said...

Ja visst är det kul att de har förlovat sig, stackars Daniel får ju inte ens vara med på officiella tillställningar, inte för att jag bryr mig så mkt om det men lite knäppt är det.... Yes, sis, du kan berätta "allt" för mig och jag kan berätta "allt" för dig, det är skönt. Kram och älskar dig!!

londongirl said...

Alltid roligt att läsa listor....


Visst är det roligt att Victoria och hennes Daniel äntligen kan få vara officiella i sin kärlek efter så här lång tid!!
Måste säga att på deras presskonferens klarade de sig bra i alla frågor de fick från pressen. Blev faktiskt lite imponerad av att Daniel var så naturlig och inte verkade ett dugg nervös inför alla reportrar. Bra start! :-)

Nej jag är ingen fan av kungahuset jag heller men det ska bli kul med ett tjusigt bröllop nästa sommar.

Kramar från mig.

Marie said...

Visst är det lite roligt med glamour glitter o flärd! Sånt måste vi ju få med råge med det här bröllopet. Och det var verkligen på tiden!

Desiree said...

Åh visst är det kul att att Vickan och Daniel äntligen har förlovat sig! Jättekul tycker jag. Jag är nog lite av en roylist trots allt. Jag ser verkligen fram emot deras bröllop nästa sommar. Då ska jag vara i Sverige och kolla in det hela på tv, you bet! Precis som du är ett stort fan av oscarsgalan så måste jag erkänna att jag alltid är ett stort fan av kungliga bröllop och av nobelfesten varje år. Sådant tycker jag är jättekul. Fin och lång tisdagslista. Alltid roligt med nya detaljer. Ha en bra dag.

Anne said...

Jag tycker också det är kul att Victoria och Daniel ska gifta sig, men någon royalist är jag inte. Men all glamour, all pompa och ståt lockar mig ändå på nåt sätt... Måste ju erkänna att det är så. Men det kändes rätt löjligt när jag tidigare imorse såg ett inslag på svensk webb-tv och hur kungen höll ett litet tal där han sa att han get sitt medgivande och att han enligt grundlagen kontaktat regeringen och fått godkännandet att kronprinsessan får gifta sig med Daniel. Ähum, jag blev faktiskt lite full i fniss. Han var så seriös, högtidlig och det ÄR ju så det ska gå till och är på fullaste allvar. Men det lät ju så förlegat och som i en annan tid.

Kul med din lista Annika, riktigt rolig läsning. Men listor är ju ofta det. Vad tråkigt att du fällt några tårar häromdagen, men så är ju livet ibland. ibland är det mycket som händer också.
Ha en riktigt bra dag! kram!

Keith said...

Ha! That was fun! Some firsts: car - a used 1970 Chevy Chevelle, vacation - grandparents house in Northern NY, pet - Teddy (border collie), job - paperboy (but not for long), concert - Billy Joel. Some latest: alcohol - beer last night, movie - Flash of Genius on DVD Saturday, call - my boss an hour ago, meal - Potbelly for lunch. Some others: Never been arrested but been handcuffed. choices: blue, summer (like winter, too), and chips.

Annika said...

Saltis:
Absolut!! i mångt och mkt är ju monarki så förlegat...och ja om knugen och hans fru kan man ju tycka en hel del om *mummel, harkel,host*...HAHA!
Ärligt, Vickan verkar väl vara den som har mest i skallen i den familjen.
Nu är ju sve en monarki och då är det väl lika bra att dom gifter sig. Visst är det fjantigt dock att det har hållits på sträckbänken så länge.
Men jag är glad för Vickans skull och för Daniels skull!
Men visst...monarki är helt förlegat.
Ja, du vet...Det är inte lätt att vara kunlig, varenda liten grej registreras...Du kan ju bara ana hiur det kommer att snackas barn så fort domgift sig och sen bli det lill-prins o prinsessa....etc...
Jadå...
Visst är man glad att man icke är kunglig.
KRAM!!!!

Elisabeth.
ÅÅÅ, jag kan tänka mig att ni måste bli så LESS hemma.
men jag säger som du; eftersom det nu är en monarki så hoppas jag att det blir ett riktigt stort, pampigt och kunglig bröllop...Inget i Ockebo kyrka precis ;-)
Nej, nu ska det väl satsas stort, med rätta!!

Taina.
JO, det gäller att hålla tungan rätt i mun när man skriver listorna så det inte blir way too private ;-)
Detox verkar lite spännande.
Och ja, visst får man vara glad över Vickan och Daniel. Absolut!!!
Jag tyckte också att han snackade på bra under presskonferencen!!
Och Vickan verkar gilla Ockelbo mkt. Det är ju lite gulligt.
Taina, jag kan ICKE kommentera på din blogg. DET går INTE!!!
KRAM!!

Annika said...

Sara:
Ja, nog är det på tiden att dom gifter sig. Helt kalrt alltså!!!
Men varför vänta ända till nästa år???
Jaja...Orka bry sig.
Det är bra SIS, vi kan snacka!!
ÄLSKAR!!!

Londongirl:
JA, jag håller med. Jag tyckte Daniel skötte sig superbra! KUL för honom och V!!
OCH JA!! Även fast man inte är rojalist kan man glädja sig över ett stort, pampigt och tjusigt bröllop i Sthlm nsäta sommar- HÄRLIGT!!!
KRAM!!!

Marie:
JA!! Eftersom det nu är en monarki så hoppas jag att bröllopet blir STORT, ståtligt och glammigt!!!
ÄNTLIGEn, kan man ju LUUUGNT säga...

Annika said...

Desiree:
JA! Klart man kommer att kolla och gotta sig åt bröllopet. DET ska bli häftigt!!
OCH jaghoppas att det slås på stora trumman då!!
Allt glammigt är kul!! Baler, nobel, Oscars, kungabröllkop! Bring it ON!!!
KRAM!!!

Anne:
Eftersom det nu är en monarki får vi icke rojlister vika oss lite och hoppas att det ändå blir mkt pompa, står och festyra!! Det ska bli kul.
JA, jag vet...den där första officella kungörelsen med knugen o familjen var ju pinsam...Jag var tvungen att bara lyssna på dom. Kunde inte titta på dom...
Men det var mkt bättre när V oc D satt på presskonferensen.

Kul att du gillade listan. Ja, som du vet är jag ju rätt svag för sådana. Både att läsa hos andra och att fylla i själv.

KRAM!!!

Annika said...

Keith:
Fun list huh?
Handcuffed?? I wonder if I have ever heard that story???
You've gotta have to tell me one of these days.

Anonymous said...

Nu blir man ju nyfiken: "Maybe... Depending on other plans..." ?? Undrar vad du har på gång :)

StrandMamman

Annika said...

Strandmamman:
Närå...inget alls...det är bara om jag själv är i Sthlm då...Jag vet ju inte när dom ska gifta sig, och jag anländer ju sällan Sthlm före midsommar. äR jag där vill jag absolut ta del av det hela..Men är jag inte det så äör det väl ingen biggie direkt.

Mz.olsson said...

Men du har ju lagt in youtube-klipp!! Hur gör du det???? Det funkar inte alls för mig! Och jag som är lite youtube-besatt, liksom...

Matildas fikarum said...

Find you place in life? I thought you already had?

Kerstin said...

Visst är det kul att de ska gifta sig. De har ju hållit ihop ett bra tag och nu äntligen sker det. Det kommer att bli bröllopsyra i Stockholm!
Vore kul om du kommer till Sverige. :)
Ha en fin dag.-

Annika said...

MZ. Olsson:
Världens enklaste...
Leta upp den youtube du vill ha. Kopiera "embed" koden på videon. Klistra in det hela på "edit htlm", skriv ditt inlägg och publicera-
Easy as that!

Matilda:
Yes, I have. But there are many layers to that sentence.

Kerstin.
DET är på tiden, kan man ju tycka!! OCH är jag i Sthlm då så åker jag säkert in. Det beror på när det sker.
Ha det så jättebra!!!