Tuesday, February 17, 2009

This Week: Crashing on the Couch???

It is so nice now when it is getting a lot lighter outside in the mornings.
Since I am always up early I can certainly enjoy that.
It is not that I WANT to wake up around 6 every day. It just happens and I cannot do a thing about it.
It would be OH so nice if I could sleep to, say nine, on the weekends, but I cannot. My hubby and daughter can snooze away, but I am wide awake---BORING!!
Peter is not that much of a snoozer anymore, but he used to be. These days he’s up around 8 on a Saturday and Sunday morning.

The boring thing with me is that in the evenings I get so damn tired.
If we are watching a movie I will fall asleep before the movie is over nine times out of ten. That is extremely annoying, even for me. I want to stay awake!! I would love to watch a couple of movies with my night owl hubby every weekend.
Peter loves watching movies. He loves going to the video store to pick out what we will watch for the weekend.
Peter always rents the movies in our family. And being Peter he’s just as tuned into what I like. That is so nice, but it is not so nice when I doze off within 20 minutes of the movie of MY choice.
GOSH, that is so irritating! I wish I could stop that.

Maybe I should start taking a nap every afternoon, but I have such a hard time falling asleep during the day.
Maybe I should go out on the deck every time I sense that Mr. Sandman is near? Or, maybe I should drop ice cubes down my back when I feel drowsy?
The thing is, that I sleep so damn good in front of the tube. I don’t get that, but I do. Then when I get in bed for the night I become wide awake. I will have to read for a long time in order to get back to sleep.

Kronblom, an old Swedish cartoon character.

Another weird thing is that I would never, ever fall asleep in front of Sex and the City! Go figure!
Peter hardly ever dozes off, no matter what we watch. I so appreciate that!
I have forced him to watch SO many chick flicks. SO many!! And usually he enjoys them. But, when I watch one of his movies, I am on the express train to Z-Z-land even before the credits have stopped rolling. Not fair!

When I grab a couple of pillows from the couch and pile them on Peter’s lap then ask him to massage my head, I send myself off. That happens every, dang time. What can I say? It is TOTALLY my fault.

So, how about you? Are you able to stay awake during a movie at home?
Do you have any good ideas on how to stop the bad habit of falling asleep too early?


Anyway, have a very nice Tuesday!!

30 comments:

nika said...

Rullar det en chickflick i rutan somnar jag inte men om maken tittar på en ammioso film så snarkar jag efter en kvart. Jag är också en sådandär som vaknar tidigt och blir trött när klockan är 7 pm

Lia said...

WOW! Jag kan ärligt meddela att vid 06 på morgonen är jag snarare medvetslös än vaken=). Jag brukar vara på mitt arbetsrum vid 07, det är så tyst och skönt på skolan då, och så får man ha kopiatorn ifred, hihi. Jag är annars en äkta nattuggla, mellan 21-02 fungerar jag som allra bäst, då kan jag jobba, läsa, plugga, baka...u name it! Men att hålla mig vaken till hemmafilm är svårt ibland. Om jag vet om i förväg att det är filmkväll på G, så brukar jag vara som en pensionär och sova middag innan. DET ÄR SÅ SKÖNT! KRAM

Annika said...

Nika:
You bet ya! DET är absolut lättare att inte somna om det är en sann chickflick som rullar än en spionhistoria. Det är ett sant sömnpiller...
Hmmm..inte kul att vara morgonmänniska alla ggr, eller hur, Nika?

Lia:
Det är faktiskt bra att ta sig en pensio-lur om man ska kolla på film, för det är ju inte så kul för sällskapet när man knoppar in.
JAG förstår att du vill vara på skolan i din ensamhet en stund innan allt rullar igång, även om det är en PAIN att gå upp vid 6.
KRAM!

londongirl said...

Jag är PRECIS likadan Annika! Vi tycker verkligen om att titta på filmer men jag somnar oftast jag med. Det börjar alltid bra...Vi sitter där i varsitt soffhörn. Sen tar jag en skön kudde och lägger i A's knä och lägger mig ner. Ha ha ....ja sen är det kört. Jag hör honom ibland när han frågar om jag sover... ;-)
Det här är hopplöst. När jag någon gång håller mig vaken en hel film blir han väldigt förvånad.
Men det ÄR ju så skönt att sova där i hans knä.
Får du några tips här hur man håller sig vaken så ska jag minsann prova dem jag med.

KRAMAR

Johanna said...

Jag somnar. Jämt. Det är precis som att när jag slappnar av och sjunker ner i soffan så stänger kroppen av. Tittar inte mycket på tv numera. Jag somnar ju bara. I stort sett varje gång jag tittar på en film eller serie så missar jag slutet/upplösningen. Vet inte hur många filmer som jag sett 2/3 av, men aldrig slutet. Jag är fenomenal på att koppla av tydligen. Min make retar mig ibland för detta. Kör en armbåge i sidan på mig och frågar om jag sover. DUH?!

När jag väntade min dotter så fick jag en helt fantastisk cd av en väninna. Avslappning på hög nivå. Musik, ljud och vågor. Lyckades aldrig höra mer än 15 minuter av den. Tror den var en timme lång.

Vaknar tidigt jag också. På grund av barn och jobb. Men jag vaknar så på helgerna med. Kanske därför som jag somnar så lätt. Ständigt slut. Samtidigt har jag alltid varit morgonpigg. Det gör mig inte så mycket att kliva upp tidigt. Då får jag ut mycket av dagen. Men jag kan bli oxtokig om jag inte får sova. Blir jag störd när jag sover är jag inte alltid så trevlig sen när jag väl måste kliva upp. Klarar mig på lite sömn, men bara om jag får sova dom timmarna ostört.

Kram JOhanna

Taina said...

Godmorgon där!
TV=SOVA i SOFFAN ! Helt klart! Och det är ju så skööööönt! Men så jäkla irriterande eftersom jag aldrig kan vara med i diskussioner om varför en film slutade si och en slutade så! Då får jag bara nicka och försöka få uppmärksamheten till filmen BÖRJAN. Tips? Njaaaa, det skulle vara att inte sitta i soffan utan på en pinnstol. Hur bekvämt är det då? En sak är säkert, en film efter en god middag och ett glas vin GÅR INTE. Speciellt om det är rött vin för det innehåller "sömnmedel"...Tyvärr så kommer jag inte på några bra tips och följer gärna de andras inlägg. JAG MÅSTE SKÄRPA MIG!
Ha en bra dag!
Kram

Taina said...

Just ja. jag glömde en sak. Perssons, dvs Kronblomstecknarna kommer från mina hemtrakter i Sverige. Sonen, som tagit över serien och nu hans dotter, har spelat Kronblom i Gammelstilla i Gästrikland och den är sååå bra och rolig. Min väninna (samtidigt regissör, finns på min bloggsida P.I.A) sminkade Kronblom till varje föreställning och han såg PRECIS ut som i serien!

Emmama said...

Det måste ju kunna bevisas vetenskapligt att det är superskönt att somna på just soffan, det ÄR så men jag vet inte varför.. :) Jag älskar att slökolla på TV och halvsova i soffan på helgerna! Är nog hyffsat morgonpigg och ser det som sovmorgon att sova till typ åtta.. Längre kan jag sällan sova. Jag tycker dock att den som får mest morgon vinner för mornar är mysiga..

Kram!

Annika said...

Londongirl:
Vi verkar vara många lika, hihi!!
Jag VILL så gärna!!! VILL, VILL!!!
Men det är som Taina säger nedan; att efter ett glas rödvin och en middag är det kört med en film.
Så du lägger dig i A's knä. Visst är det så skönt!! konstigt nog slaggar man så otroligt BRA i soffan :-)
KRAM!!


Johanna:
Ännu en som sällar sig!! fniss!!
Jamen det är lika med mig. HUR många ggr har inte jag sett om filmen följande dag under dagstid. DÅ somnar jag ju åtminstone inte.
Visst är det trist att liksom inte kunna vara med. karolina är som Peter, hon kan hålla sig vaken medan jag somnar...GAAHH!!
har inga problem att somna, ngnsin. Det är värre att man vaknar mitt i natten och inte kan somna om. Det händer mig rätt ofta..
KRAM!!!

Taina:
Morning bruden!!!
Du också alltså! JÖSSES vad många vi är!!
Visst pinnsstolen kan vara ett knep :-)
OCH att strunta i vin och mat en fredag och lördag är ett annat knep :-) Lite trist kanske, men...
Jag medf, TAINA! Jag måste skärpa mig med BESKED!!!

OCH, vad kul med Kronblom. Återigen visar det sig hur liten bloggvärlden är.
Ska kolla in din kompis blogg!!

KRAMAR!!!

Emma:
Ja, det måste gå att BEVISA på ngt sätt. Absolut.
Sanningen är att man sover sällsynt bra på sofflocket. fattar det inte...
YRS, jag håller med; den som fåpr mest morgon vinner...men att vakna 6 alltid är lite tungt.
Kramar!!

Fundersam Cecilia said...

Jag tycker det är så skönt att somna i soffan och det händer oftast varje kväll.I somras så hyrde vi ofta filmer men jag lyckades somna hur bra de än var.Nu somnar jag till HGTV hur gärna jag än vill se det.Det värsta med att somna och sova en stund är att jag sen har svårt att somna om igen.Suck.
Ha en skön måndag.
KRAM!

Annika said...

Cecilia:
Herre jösses så många sömnpiller vi ÄR!!!
jag vet, det är urskönt att somna framför dumburken, men sen är det svårare att somna när man kommer isäng igen, på riktigt!!
HGTV gillar jag starkt!!
Speciellt house hunters!
idag är det tisdag, cecilia...men vi ska ha en bra dag, både du och jag :-)
KRAM!!!

anna of sweden said...

Förut var jag som du. Vaknade tidigt och somnade tidigt. Sedan hände något. När barnen slutade att vakna klockan fyra, fem på morgnarna och började sova lite längre (lite, lite längre ) blev jag plötsligt en som gillade att sova ut - och det gör jag fortfarande.
Maken är tvärtom. Förr var det han som kunde sova länge. Men nuförtiden är han uppe med tuppen.

Hm. Kan allt detta ha något med åldern att göra? :)

Elisabeth said...

När jag är hemma hos mig själv somnar jag så gott som aldrig vid TV:n, men det beror på att jag nästintill aldrig BARA tittar på TV, utan så gott som alltid även håller på med datorn, löser korsord, bläddrar i en tidning eller något annat. Hos mina föräldrar har jag däremot en tendens att somna vid TV:n, även om jag egentligen inte alltid är trött. Det ÄR ju som sagt så skönt att sova vid TV:n!

Även här märks det verkligen att det börjar bli ljusare på morgonen. SÅ otroligt skönt är det verkligen.

Marianne said...

Hahaha, här är en kärring mot strömmen! För här är det Maken som somnar i soffan och jag är vaken. Undantag finns, självklart, men oftast är det jag som ser programmen eller filmen färdigt.

Och det är nog som Elisabeth säger, att jag hela tiden håller på med någonting annat samtidigt. Sitter sällan rätt upp och ner och bara tittar med "händerna i knäet". Prova att sticka en halsduk eller liknande?

Jag tror att det är tryggheten i att höra och känna sina kära människor runt omkring sig som gör att man slappnar av så totalt i soffan. Klas är likadan på morgnarna. Han kan ibland inte sova utan ligger och vrider sig från fyra fram tills jag går upp vid 6, halv sju. DÅ somnar han och sover som en stock! Och som sagt sover han gott i soffan när jag stökar runt.

Annars är jag också kvällstrött och vill gå och lägga mig vid 10, halv elva. Vaknar även på helgerna vid sex, halv sju och har sovmorgon om jag någon gång sover till halv åtta.

KRAM!

Annika said...

Anna.
Det är svårt att säga...jag har alltid varit en morgonmänniska, men visst har det blivit värre med åren.
Vågar inte tänka på hur det ksa bli när jag är 60. Då är man kanske uppe klockan 3 och härjar, haha!!
Så visst kan det vara åldersrelaterat.
Kram!

Elisabeth:
Jo, sådär är det nog. man ska ha ngt annat att pyssla med. Men om jag ska se en film vill jag inte göra ngt annat än just det. det kanske är det som är felet?
Ska prova i helgen, faktiskt. Laptoppen kan ju få hänga med i soffan :-)

Marianne.
VAD härligt med en som simmar mot strömmen!!!
ja, du och Anna hittills!
Ska prova det där med laptoppen på fredag...men det är nog inte säkert det hjälper. Ibland på fredagarna vill jag bara stuva undan datorn o sen ta fram den på söndagen igen :-)
Stickar och virkar inte, tyvärr...

YES, jag tror att du har helt rätt. Tryggheten gör att man slapnar av, sådär som din Klas gör också.
det är faktiskt vääääldigt skönt!!!

KRAMAR!!!

Saltistjejen said...

Förr somnade jag sälan framför TVn eller om jag såg en film. Men numer beror det ehlt på dagsformen. När jag gick upppå morgonen och hur mycket jag sov under natten. Allt beroende på Ella då såklart....haha!
Så jo, nufrtiden händer det nog typ varannan var tredje gång att jag börjar känna tunga ögonlck om vi ser en film eller ngt inspelat på kabelboxen. men då brukar vi stoppa och så kollar vi vidare kvällendärpå istället. Det är ju det fina med att hyra film via Netflix istället för att gå till vidoebutiken. man få ha filmen hur länge man vill! Och det vi själva spear in kan man såklart se när som helst.
Att vakna tidigt av sig själv tycker jag låter mysigt! fast visst, om priset är att man somnar redan tidigt på kvällen är det kasnke inte värt det? Det är ju trots allt oftast på kvällarna de flesta har sin sociala tid....
Kanske kan du försöka vända på dygnet lite genom att försöka hålla dig vaken längre ett par kvällar. Borde du itne automatiskt sova längre på morgonen då???
Synd att du inte kan nappa på dagen. DET älskar jag när jag kan det! Håhå! Sååååå härligt att ta en liten lur på em!:-)
Kram!!

Sporty Spice said...

Jag, liksom Marianne, är den som är vaken i vår familj. Fästmannen somnar alltid, oavsett om det är han som valt film eller inte. Ganska irriterande för mig som älskar film och gärna vill dela "upplevelsen" med honom. Och det spelar ingen roll om han vaknar klockan 06.00 eller 10.00, han är lika såsdåsig ändå. Fast inte så konstigt ... han gör som du Annika och lägger sig ner i soffan. Gärna med både kudde OCH filt. Inte undra på att han somnar! Pffff! =)

Suzesan said...

Aha jag är också nattuggla.
Mellan 23 och 02. Kan det vara full fart på mig. Kan göra precis allt möjligt. Jag sover gärna eftermiddag. Inga problem. Jag somnar sällan i filmer.

Men sen å andra sidan passar jag på att se dem när jag inte är trött. Annars skulle jag nog somna.
Soffan är mycket bra att sova i. Om än lite obekväm för mig som 179cm lång. Men kurar man ihop sig med täcke och kudde så är det inga problem. Tiden på dan mellan 15 och 18 är en trött period för mig. Riktigt kämpig.
Jag gillar att se filmer.
Hoppas dagen är bra
Kram
Susanne

lilla jag said...

Åh, jag önskar jag kunde vakna av mig själv tidigt på morgonen, va mycket jag skulle få gjort!! Det är ju skönt att sova ut ibland också iofs, så jag skulle inte alltid vilja vakna tidigt...
Jag brukar kunna hålla mig vaken till filmer om det inte är en fruktansvärt tråkig film det vill säga. Du får väl börja dricka kaffe på kvällarna så du håller dig vaken lite längre. :)
Kramar,
Lilla jag

Keith said...

Maybe you should put in toothpicks to keep your eyelids open during a movie ;-) No, I don't have any problem keeping awake. If I feel a little sleepy I try not to get too comfortable, move around a bit.

Anonymous said...

Förargligt många gånger har jag missat de sista 10-15 minuterna av nån långfilm på tv, och förstås inte haft den på inbandning... hos oss är det Pappan som står för det mesta soff-sovandet, och där får han sova tills han själv vaknar, vilken tid på dygnet det sen än är!

StrandMamman

Annika said...

Saltis:
Jo, jag kan verkligen förstå att det beror på dagsform för dig.
Helt förståeligt med tanke på Ella!
Jo, visst är det så att man har sin sociala tid på kvällen. Det hade varit mysigt om man hade kunnat kolla ett par filmer, men...
Jaja...
Detta är ett fenomen som inträffar när det bara är vi. Om vi gör annat än att kolla film så somnar jag ju inte. När vi spelar spel etc...
Ja, jag skulle vilja nappa på dagen. När jag ngn ggn gjort det har det varit grymt skönt. jag brukar försöka vila på helgerna, men lyckas sällan somna.
KRAM!!!

petra A:
Då är det tvärtom i er familj.
Det är JU irriterande när partnern snoozar in. Jag har all förståelse!
Hm...Ja, det är så sant...när man tar kuddar och lägger sig ner då vet man att det är kört.
Bättring på den punkten för mig :-)
Och för Knickedicken kanske?

Suzesan:
JA! jag förstår att du är en riktigt nattuggla med tanke på att du ofta har sena inlägg och sena kommentarer. Mysigt!!
Jag skulle nog gilla det, tror jag. När går du upp en vanlig morgon?
Film är det ju jättekul att se. Synd om peter bara som så ofta får se filmerna ensam.
Jag har varit ute på två promenixar och ligger nu upp i 12.808 steg. Annes stegräknartävling du vet...
Sol och vackert väder, och ngn grad varmt.
KRAM!!

Annika said...

Lilla jag:
Kaffe ja...Dricker inte mkt av den varan. Alls.
men visst vore det säkert effektivt. Men då kan jag inte somna när jag väl ska...
ÅÅ, jag byter gärna sömnrytm med dig :-)
KRAM!!

Keith:
You've seen me doozing up, millions of times :-)
Tooth picks...Yes. Ice cubes...might work.
Yes, it is good that you have no problems staying awake!!

Strandmamman:
Tvärtom hos er alltså! Även om du missar slutet av många filmer. visst är det trist. Blir så arg på mig själv ibland....
Kram!!

Millan said...

Jag har inte problemet att jag vaknar for tidigt pa mornarna men daremot har jag ocksa svart att halla mig vaken en hel film om kvallarna just nu. Sofia har vaknat tidigare an vanligt det senaste och det gor att jag ar helt slut om kvallarna. Men jag avskyr verkligen att somna mitt i filmen. Jag vill se hela filmen i ett stycke... inte uppdelad pa tre kvallar!
I nagra veckor fram till for nagon vecka sedan sa sov Sofia till kanske 8.30 varje morgon och da passade vi pa att titta pa film nastan varenda kvall for jag kunde ju halla mig vaken :-). I morgon ska jag till en kompis och kika pa film... hoppas inte jag somnar da ;-). kram

Suzesan said...

Annika jag går upp mellan 9.00 och 10.30 nån gång. Ibland åtta. Gillar inte morgnar alls. Men jag önskar att jag kan sova lite tidigare ibland. Det är svårt när man ska jobba för då får jag ibland bara några timmars sömn. Men jag har haft så oregelbundna arbetstider i hela mitt liv så det går nog aldrig att få en jämn sömnrytm. Somnar jag före 00.00 så vaknar jag och sover ojämnt. Men det är så skönt att vara uppe när andra sover. Som snö ungefär samma känsla:) Äsch snart är jag så gammal så jag kommer sova alltid. Haha. JISSES så många steg. Det är en veckoranson för mig. Men jag skulle nog klara det om jag väl bestämde mig. Duktigt. Spännande att se vem som vinner men jag har noll koll på vilka som är med:)Go for it!
Kram
Susanne

Desiree said...

Ha ha jag känner igen det där problemet Annika. Så väl! Förut var jag inte alls sådan då var jag en riktig uppesittaruggla men nu har jag blivit kvällstrött. Det har dock att göra med att jag numer kliver upp vid 06 varje morgon. Det är ganska lustigt att jag faktiskt har blivit till en sådan morgonperson. Jag antar att det kanske är åldern som spelar in eller jag vet faktiskt inte ;-)
Jag förstår dock att du somnar på en gång om du ligger och har det bekvämt med filt och huvudet i Peters knä och sedan får huvudmassage. Oj då skulle jag inte heller kunna hålla ögonen öppna. Det där med att sova middag på eftermiddagen är jag inte heller mycket för och har hittills aldrig varit. Då måste jag i princip vara sjuk för att vilja göra något sådant så det funkar inte för mig heller. Du får prova att sätta dig på den hårdaste och mest obekävma stolen eller ännu hellre pallen i ditt hem när du ska kolla film vet ja ;-)

Annika said...

Millan:
Det brukar vara lättare att hålla sig vaken på bortaplan ;-)
SÅ det ska nog gå bra för dig.
Jagvill också sen en film i ett svep. Det blir bäst så...
Sen förstår jag att alla småbarnsmammors sömn (jag minns ju själv) blir totalt naggad i kanten.
KRAM!!

Suzesan:
Jag tycker ändå att du verkar ha fått in ett system som funkar bra för dig!!
SKÖNT att du vet!
Jag tycker det låter mysigt att vara nattuggla. Och du är nattugglan med stort U!!
Kram!!

Desiree:
Så du har blivit kvällstrött. Det beror ju säkert på att du går upp så tidigt.Jag vet, jag får verkligen skylla mig själv när jag lägger mig tillrätta med huvudet i peters knä. HAHA!
Den här helgen ska jag helt enkelt göra det obekvämare för mig...
Sova middag är svårt, men ibland funkar det, men inte ofta...
KRAMAR!!

Jemayá said...

Jag förstår att det inte är skojigt att inte få själv bestämma när man somnar och vaknar - men jag satt och log här, för du skrev det så roligt :). Du låter definitivt som en A-typs person - så heter väl de morgonpigga. Jag tror jag är mer den kvällspigga, men med Daniels vanor som styr min sömn (eller brist på den) vet jag inte riktigt nu just vad jag är :). Kanske du kunde försöka ta en liten tupplur innan filmen börjar :). kramar!

leopardia said...

Oh, jag somnar oftast om jag ska se nån film, oavsett tid på dygnet... Jag vet att man klagar på reklamtv-kanalerna, men de har sina små fördelar de där pauserna när man kan resa på sig och kolla nåt mail eller ta ett glas vatten eller vad som...
Men det där med isbitar lät ju som ett hett tips ;)
Blev lite nyfiken på vilken som är din absoluta favoritfilm och vilken som är Peters..? eller ja, vilken som är den bästa ni nånsin sett... Och Karolinas såklart...?

Annika said...

Jemaya:
Jo, när man har småbarn blir det ju så att dom får styra ens sömn.
Jag känner mig inte som en type A personality. kan man inte vara en blandning?
:-)
Japp, en tupplur innan filmen vore ngt.
KRAM!!

Leopardia:
OJ!!
hjälp bästa film...GOSH!! Vilken fråga...den tål att tänkas på.
Bra fråga...
Ska fundera lite på det. men jag gillar ju romantiska komedier, fast även annat.
Jag f¨r åerkomma...
Reklampauser ja...jag tycker det är svårt att koncentrera sig på en film när det hela tiden avbryts för reklam. NI har minsre reklam därhemma än vad vi har, så det är säkert lättare där...