Thursday, February 19, 2009

Skolprojekt, och allmänt snack på torsdagen...

Morning out there!!!

Jösses vad jag är less på skolprojekt som kräver att föräldrarna måste hjälpa till!
I min enfald trodde jag att detta skulle upphöra i och med att barnet lämnade Elementary school, men se---så är det inte.
Igår var jag tvungen att BAKA!! JUST DET!! BAKA!!
Och alla ni som hängt med Yours Truly ett tag vet att bakning inte ligger överst på min lista av ”roliga grejer att göra”.
Och det är inte till någon basar eller något annat som gagnar skolan. Nej, jag var tvungen att baka en Confectioners Cake till Karolinas franskaklass.
Dom ska ha ett litet party där idag, förstår ni. Man firar olika delar av Frankrike. Karolinas provins är Aquitaine.
Först tänkte jag att Karolina skulle kunna göra kakan själv men det var ju alldeles befängt att tro det.
Separera äggulor på 8 ägg?
USCH vad jag hatar att baka!
Men ja, det var bara att bita i det sura äpplet. Åka till Safeway med inköpslistan i högsta hugg, kolla bakhyllorna... OCH inse att det vore KUL om man ens visste vad Caster sugar är för ngt???.
USCH vad jag hatar att baka!!
Man kan inte tro att min älskade syster är min syster för hon ÄLSKAR att baka, och hon kopplar av medan hon bakar. Kopplar AV!!?? Jag, jag får nästan hjärtsnörp av bakande, känner en lätt stress och en väldig trötthet. Jag vill inte!!!
Vår mamma bakade också alltid ALLT!! Men bakgenen har helt skippat den äldsta dottern i familjen O.

Middle school kräver en hel del av sina elever, och deras föräldrar också. Bland annat ska alla elever ha 25 timmars ”community service” under året. Detta kan vara att sitta barnvakt (utan att få betalt då), gå ut med en hund, hjälpa till att hålla rent i naturen eller att man tex volonterar på sin gamla låg och mellanstadieskola några dagar i månaden. Det går att vara kreativ och bända och vrida på dessa regler, men 25 timmar service MÅSTE loggas in.
Nu ska Karolina börja volontera hos sin gamla fröken från fjärde klass. Där ska Karolina nu vara ett par fredagar i månaden mellan 14:30-15:55. Japp, självklart är det jag som kör, och självklart är det jag som har ordnat att hon ska få volonterna hos den kära, fina MRS A.
Det är ju inte så farligt alls...Det är bara jag som är kinkig och gnällig idag. Men, utan föräldrarnas närvaro och engagemang skulle en elev i Middle School stå sig ganska slätt...
Kan inte låta bli att tänka på dom elever som har föräldrar som har två-tre arbeten att sköta, föräldrar som kanske inte pratar engelska, eller föräldrar som inte har tillgång till en bil. Vad gör dom?

Jodå, jomenvisst, serru!!

Nu är det dags för mig att bege mig ut på min PW igen!
Igår när jag var ute gick jag i ymnigt fallande snö!! Och jag kände mig så lycklig! Bubblig!! Snöflingorna vara stora som vantar och det var totalt vitt i luften. SÅ ljuvligt!
Idag är det kallt, blåsigt och soligt.

Ja, vi kanske ska ta veckosnacket om American Idol också!!
Nu får ju ”America” börja rösta, och det är alltid kul.
Just nu är det 36 personer kvar som ska bli till en grupp på tolv finalister. Många har otroliga röster, många har rätt klena röster. Simon Cowell är som alltid den sanna sanningssägaren och den enda som det är värt att lyssna på. Men jag tycker nog att han blivit snällare...
Fast, det kanske var dumt sagt av mig....Jag gillar ju Paula och Randy också...Kara däremot....??? Nä, hon ser ut som om hon njuter när hon sågar av dom unga sångarna...
Men jag är glad för min favvis, Danny Gokey, gick vidare!!


All right...Bokklubbsmöte här hos MOI ikväll...
Skall bli trevligt även om boken var ett sömnpiller och så trist att jag har tvingat mig igenom varenda sida.
Vilken bok?
Revolutionary Road...

All right, I am outie!!!
Ha en fin dag, alla!!!

29 comments:

Emmama said...

Oh Danny oh Danny, han ar ju fantastisk! Men, som jag tjatar om i alla sammanhang, sa hade jag velat ha kvar hans kompis ocksa!

Jobbigt med bakandet nar du kanner sa dar.. Personligen ser jag avkopplingen i det men att gora nat man inte gillar nar man maste ar ju nastan en omojlig kombination sa hejja dig vad tapper du ar!

Kram!

Lena said...

Nä fy vad jobbigt! Vad jag minns var det inget sånt när Stefan gick i skolan! (men han var förstås inte där så ofta!) Just det där du pratar om, är nog ett amerikanskt fenomen! Nä, det är kladdigt o jobbigt att baka!

Panter said...

Jaa, hur går det för dem som inte har en familj som kan ställa upp med det ena eller det andra?

Baka på beställning, fy och usch. Det blir alltid fel när jag ska göra det, hoppas du och Karolina fixar det bättre.

Jenny said...

Jag gillar ju att baka, så just det skulle väl inte vara det värsta, men tanken på att hålla på och göra vulkaner och andra scienceprojects, now THAT scares me :-). Varför kan inte barnen gå i kindergarden resten av livet?
Vår bokklubb läser nu "Firefly lane" och den boken kan jag rekommendera VARMT, om ni behöver tips. Jättetjock (jag tror det är dryga 500 sidor), och som sagt, jättebra. Som en sorts lite modernare "Beaches". Tjejigt, men tankvärd! Stor torsdagskram!

Mia said...

Jag tillhör den skaran som älskar att baka men jag förstår att det inte är kul att bli påtvingad att göra det. Det verkar som om skolan kräver ganska så mycket av både föräldrar och elever. I vårt område är det många skolbarn som går runt och säljer saker för sin klass eller sin förening. Det är väl ok om det inte går för långt men allt som oftast så kommer det föräldrar och knackar på och vill sälja saker (tex strumpor o dyl) för sina barns idrottsförenings räkning och då blir jag bara irriterad. Då har det hamnat på en nivå där barnen inte klarar av det och måste ha föräldrarna till hjälp. Och så finns det så klart krav på hur mycket man måste sälja för och i slutänden blir det föräldrarna som får betala för att nå upp till den nivån. Oj vad långt och gnälligt detta blev! Sorry! Hoppas bakandet går bra i alla fall. Ha det bra!

Annika said...

Emma:
Oh Danny boy!!
Han har ngt!! SÅ BRA!!
Men jag håller med dig, det var en SKAM att skicka hem hans kompis som ju sjöng SÅ BRA!!!
Ni ligger alltså helt i synk med US hör jag med idol!
KUL!!!
Fnisss..
jag är nog lite gnällig idag...visst kan jag väl också köra ihop en läskig fransk kaka, mer som en custard. men jag tycker det är så trååååkigt.
KRAMAR!!

Lena;
det är så annorlunda i US. Volontering är så stort. Jag har volonterat så mkt i mina dagar. Det har inte varit så mkt på MS ännu, men fldrarna är tvungna att hjälpa sina barn med mkt.
Bakning--trist...
:-)

Panter:
Jag vet...Det är verkligen ett pussel för dom. OCH ibland undrar man inte på att vissa liksom blir "utslagna" från början.
Bakning på berställning....urrk!! Jadu, inte tyckte då jag att kakan blev så jättegod, men, men.
Vi får se vad K berättar då hon kommer hem i em.

Jenny:
Jag vet :-)
Snacka om att man har gjort PROJEKT genom åren, och mer blir det.
Mkt kan ju inte kiddsen göra heller så det blir vi fldrar som får ställa upp.
Jenny, tack för boktipset!! Det låter som en BRA bok..
Beaches...NOW that was a book!! AND, a movie...
GUD vad jag grät!!
Och fortfarande när jag hör "The wind beneath my wings" blir jag tårögd...
JÄTTEKRAM!!

Annika said...

Mia:
HELT OK att gnälla!!
jag känner mig ju också kinkig idag -)
Ja, det är samma här. Med idrott, scouter o dylikt...Ungarna knackar dörr.
SÅ jobbigt, och man känner sig så skyldig.
Så det blir ju så att man halar upp plånboken, eller skriver en check...
Exakt, det är så irriterande när allt börjar vila på oss fldrar. Visst ska man ställa upp, men ibland kan det bli för mkt.

anna of sweden said...

Haha! Ditt inlägg fick mig att piggna till lite så här på morgonkvisten.

Så uppfriskande.

För så som du känner för bakandet känner jag för matlagning. Jag tycker INTE om det. (Tur att jag har en make som gillar det då)

Och det är precis likadant i min familj. Min syster fick HELA matlagningsgenen. Inte en endaste liten gnutta gen till mig inte.

Ska vi starta en Danny-fanclub? Du och jag och Emma! :D

Kramar!

Marianne said...

Jag tycker att projekt i skolan ska vara på en sådan nivå att barnen klarar det själva. Vad lär de sig om mamma står och bakar eller vad det kan vara? Ja, de som då har en engagerad vuxen överhuvudtaget. Nä, jag tycker det verkar lite fel att ha det på den nivå amerikanska skolor verkar ha. Det hade varit bättre att ta reda på vad för sorts bakverk man äter i den där provinsen, och om fröken tycker att barnen ska få smaka kan ju hon baka ...

Haha, Annika, det är just DÄRFÖR du ska prova att göra brödet hos mig. Det ÄR INTE att baka! Det är bara att röra ihop.

Så du har snöstorm och jag har sandstorm.

KRAM!

Annika said...

Anna:
HAHA!
BRA!!!
Jag blir akut trött när jag bakar. Det känns som om ögonen vill falla ihop.
Samtidigt blir jag skitstressad. NO, bakning is NOT my thingie!! :-)
Min syster är en whiz med bakning. Hon kan stå och göra 7 sorters kakor och tycka att det är avkopplande och skönt.
KUL, Anna, att genen helt har skippat OSS två, eller hur???
Fniss..
JAPP, du och jag och Emma ska absolut starta en Swedes for Danny fan club!!
Let's do it!!!

Kram!!

Marianne:
Det där är så typiskt skolorna här...kraven är så HÖGA!!
och ungarna kan oftast inte alls genomföra uppgifterna utan fldrarnas hjälp.
idag har kidsen redovisning om sina provinser i frankrike...OCH ALLA SKULLE HA MED SIG NGT ÄTBART!!!
Alltså, hallå----too much!!
Idag har jag varit ute i regn!!! REGN som föll så vacker...Kunde inte klaga på det faktiskt.
men ngn snö som låg kvar fick vi inte (som vanligt).
Sandstorm----EXOTISKT!!
KRAMAR!!!

mz.olsson said...

Hej!! Vad kul att du tittade in hos mig!! Jag tycker också att det är jättekul med andra utlandssvenskar! Ja, det där med att volontera i skolan var ju något nytt när man kom hit:) Ibland blir det lite för mycket. Men vi har ingen community service i MS som tur är. Vissa behöver göra det på high school men inte alla... och det där med att baka till Franska-klassen verkar ju typiskt vad jag har förstått!! Själv älskar jag att baka!! (Men ingen av mina barn har läst franska, så jag får baka ändå:) Och visst var det kul att Danny gick vidare igår. Men när jag såg gruppen som det är dags för (ikväll?) så kom jag ju på att där finns det några stycken också... bla. den där killen med det svarta håret, snedlugg, vet du vem jag menar?? HAN var bra har jag för mig! Så vi får se... jag får lägga till dig i min lista så att jag hittar tillbaka till dig! Den listan blir bara längre o längre... kan man beställa fler timmar till dygnet tro??:D

Annika said...

Mz.Olsson:
HEJ!!
KUL att du tittade in och jättevälkommen!!
Visst är det kul med US-bloggare. Alla har vi liknande erfarenheter.
Så hos er behöver man inte logga in 25 timmars community service i MS. Låter bra, tycker jag!!
LYLLOS dig som gillar att baka...I WISH!!!
ja, det kommer att dyka upp många bra sångare framöver...Spännande. Du får gå med i vår fanclub swedes for Danny!!
Jag ska länka upp dig också!!
HAHA, listan blir lång...
KOLLA in Annes blogg, btw, hon skriver också från Portland, Oregon!! Länk finns i min högerspalt!!

Saltistjejen said...

Hahahaha! Vad jag skrattar åt att du hatar att baka!!! jag bakade en del när jag var yngre men har lagt av helt nu. Vet inte emn tiden finns liksom inte. Eller snarare jag prioriterar inte tiden längre. Till bakning alltså!
Och det där med skolprojekten låter rätt sjukt om jag får säga vad jag tycker. Precis som du skrev så är det ju inte föräldrarna som ska göra jobbet! och emd detta menar jag framförallt att det inte ska hänga på om barnen kommer från hem där föräldrarna kan och har tid att göra själva projekten åt dem. Skolan ska satsa på projekt som eleverna ska klara av att göra själva! basta! Det är tillräckligt orättvist ändå detta att vissa har engagerade föräldrar och andra inte. Att dessutom göra så att det hängre mer eller mindre på föräldrarna ökar bara den klyftan än mer.
Stor kram nu! och du, det är helt ok att vara lite grumpy också! :-)

Suzesan said...

Åhhh så jobbigt med skolprojekt....baka på beställning är ICKE kul.
Vi hade också det där matsäck med på alla utflykter och ibland stod man där på morgonen och kastade ihop nåt för att lappen kommit försent ur väskan. Man ville ju att de skulle ha nåt gott med sig. PÅ en dagsutflykt.
"Tag med femtio kronor om de vill köpa nåt extra" sa de ibland.... Men vad f*n ibland hade jag inte tagit ut pengar. Ibland hade jag inte den där femtiolappen hemma.
Ibland hade jag lust att hålla barnen hemma men de missade de ju den där "roliga" utflykten.

Hahaha...Men Annika KÖP KAKOR/bröd!Det är därför det finns ..bakeries..för att de som inte vill baka ska få bröd.
Baka inte om du inte tycker det är roligt. Om du då inte måste. Jag hade köpt!
Hahaha jag säger "som Marianne" annars har jag ett lätt gott bröd på min blogg idag. Jag tog med det för jag tänkte förenkla för dig men men:)*fniss* Jag kom på att jag hade det när jag läste det andra.
Känn inte ångest inför bakning. Många fler än du som inte gillar att baka sörru.
Åhhh American Idol har inte börjat än skit så jag håller för örona och blundade mig genom testen där det stod att Danny sjunger ju så bra hahaha.
Ha en bra dag
Kram
Susanne

veronika said...

Så det är boklubbsmöte för dig också ikväll.:) Vi verkar vara i synk med våra bokträffar.

Som tur är behöver vi knappt göra något extra i min sons Middle school. Värst var det i Elementary school, puh. Tycker faktiskt det är skönt att det är över, samtidigt så kan jag sakna det.
Själv bakade jag kanelbullar här hemma igår och det var lääänge sedan, barnen blev superglada.:)

Lycka till med bakningen!

Jenny said...

Jag håller med Marianne, uppgifterna eleverna får bör ligga på den nivån så att de själva kan klara av det och lära sig av uppgiften.
Jag tycker dock det är kul att baka, och rogivande! Förmodligen för att jag är så dålig på det så jag måste vara superfokuserad och då släpper jag ju allt annat jag går omkring och tänker på.;-)
Hoppas ni får mer snö! Här ligger det ett tjockt, vitt lager på marken! Perfekt timing så att även dagens barn får ha ett vitt sportlov!;-)

Elisabeth said...

Jag är inte heller mycket för att baka, även om jag kan sakna det ibland nu när jag inte har någon ugn. Det var faktiskt lite roligt att baka eget bröd och så, men avkopplande skulle jag inte kalla det! Matlagning å andra sidan, det är BARA tråkigt. Skulle jag få välja mellan att ha matlagningshjälp eller städhjälp skulle jag helt klart välja det förstnämnda - för det vore SÅ skönt att slippa bry sig om maten.

Anonymous said...

Hej Annika,

Här har du en till som måste baka idag. Femte-klassarna har någon festival imorgon och av någon anledning måste just jag slänga ihop 25 "cup cakes". Men eftersom jag är på jobbet nu och bokklubb i kväll så blir det till att baka runt 22-tiden ikväll. Yikes!

SB

Pernilla said...

Åh, va skönt att höra att det finns fler som inte gillar när föräldrar ska göra massor till skolan. Ibland undrar jag om det är barnet eller föräldern som går i skolan. Sånt här kan göra mej vansinnig ibland!!

Baka ja, det är inte min grej heller. Men faktisk den senaste tiden så har jag börjat baka mycket matbröd och det är ju sååå gott med hembakat. Sen är jag ju väldigt svag för goa, kladdiga bakverk oxå *haha*

Kram

Desiree said...

Åh jag älskar att baka men då ska det naturligtvis vara frivilligt och det ska vara något jag själv vill baka. Jag fattar inte hur allt går ihop om föräldrar måste hjälpa till så mycket med olika skolprojekt i det här landet. Hur gör föräldar där båda jobbar 100%????? Man har ju inte tid och kanske inte heller har man råd att hyra en nanny som kör och fixar till barnen hela tiden heller. Jag fattar inte att hela systemet här liksom är uppbyggt på att Mamman ska vara hemma. Eh knäppt faktiskt och inte särskilt jämnställt. Jag skulle nog fuskat i dessa lägen och kört med köpekaka och inte orkat stå och baka.

Låter dock desto trevligare med bokklubb. Fast det var år och dag sedan jag faktiskt hade tid att sitta och läsa en bok. Oj tänk att ni har så vintrigt ännu. Fast här har det nu kommit ner en kallfront igen så det ska bli riktigt kallt imorgon och på lördag iallfall. På med vinterjackan igen. Fast ingen snö.

Anne said...

Hihi, jag är en sån där typ som tycker det är avkopplande och rogivande att baka (sötsaker då, inte bröd). Det gör mig mindre stressad om jag får baka några kakor.
Beträffande skolprojekt, jag får nog hålla med de andra som skrivit att uppgifterna bör vara på barnens nivå så det inte behövs alltför mycket föräldrahjälp. Det känns som att det är tillräckligt ändå, skjutsande, läxhjälp, fritidsintressen osv. Sen ytterligare projekt där föräldrar ska engagera sig...känns lite mycket. Som Saltis (tror jag det var) skrev, så känns det som at klyftorna mellan de barn som har den sortens föräldrar och de barn som inte har det bara ökar än mer.
Apropå tv (du skrev om Idol), Annika har du nåt nytt att tipsa om vad gäller svt webb-tv?
KRAMIS

Sara said...

Sis, stackars dig som måste baka, vet ju att du hatar det! Så, hur gick det? Du skulle sett häromdan när E och E fick för sig att baka maränger när vi inte var hemma. De lyckades inte riktigt separera äggen så då blev det förstås ingen marängsmet. Det ledde till att Ebba fäste vispen med ett snöre i skåpluckan (hon orkade inte vänta längre) med följden att smeten flög över halva köket... Ja ja vad gör man? Behöver jag berätta att det inte blev några maränger den gången?? Kram, puss och älskar!!

Petra H said...

Jag foredrar helt klart att laga mat framfor bakning men jag har forstatt att det ar manga som tycker att bakning ar avkopplande. Jag tycker att det ar alldeles for strikt med bakning, det galler att det blir ratt matt annars kan det bli pannkaka - matlagning ar mer fritt och lattare att improvisera nar det inte inbegriper jasning och sant.
Inte klokt att foraldrarna ska stalla upp och fixa med allt for barnen, det borde vara lagre krav men krav som barnen sjalva kan ta ansvar for. Vad lar sig barnen pa att mamma (eller pappa??) star och bakar kakor???
Stor kram!

londongirl said...

Nu kan jag inte låta bli att skratta gott åt syster Saras kommentar här ovan! :-) "Fäste vispen med ett snöre"...man kan ju undra hur bakgenerna hoppar över i eran familjs generationer? ;-)

Men du jag måste ta och kolla in American Idol (brukar följa det men har missta det helt i år) Alla skriver ju om denna Danny....

Kom nyss hem från en kväll ute...det snöade i stan när vi tog taxin hem Li-Ma och jag. :-)

KRAM KRAM

Taina said...

Hahahahaaaaaa! Där är vi lika, för FY FAN för bakning! Det äääääär ju så tråkigt och kladdigt och bökigt och stökigt. Min mamma bakade ALLT. Inga färdiga eller halvfärdiga kakor, bullar eller bröd. Till jul var frysen sprängfylld av alla mjuka kakor som bara måste vara på julbordet. Och du, projekten pågår även på high school. Så det gäller att uppfostra barnen till mycket självständiga barn ;)
Kramelikram!

Annika said...

Saltis:
Bakning avskyr jag. jag är dålig på det, och jag har noll intresse.
Trist nog!!!
Och JA!!!! Skolprojekten är ofta helt befängda...
Man vlir tokig.
YOU just WAIT!!!
Nästan alla stora projekt sedan K-garten har varit fldraprojekt. Helt knäppt!!!
Och jo,nog är det så att underpriviligierade ungar får lida. Alltid.
KRAM!!!

Suzesan:
Skolproejt är jobbiga, och allra mest så när man får reda på det ngn dag innan, VRÅL!!!!
Inget val har man heller. Det är bara att sätta igång...ACK JA!!!
ABSOLUT!!! Ska jag ha bröd eler kakor så köper jag!!!
YOU BET!!!
Här bakas INGET i onödan!!!
OMG, jag kanske inte borde skriva om Idol!!! Jag vet ju att du är intresserad!!
NÄR börjar säsongen i sverige...alltså American idol!!
KRAM!!!

Veronika:
Jo, men det är mindre att göra nu på MS. Absolut!!!
Så jag borde inte klaga, men det irriterar mig när man får såna här uppgifter.
Hade ni ett bra möte?
Mina tjejer har precis gått hem. Trevligt.
kram!!

Annika said...

Jenny_
Absolut!!
Visst skulle det vara så att uppgifterna skulle vara synkade med vad barnen klarar av. DET har dom aldrig varit---Tyvärr!!!
Jag skulle önska att jag gillade bakning, men se det för jag INTE-
ÅH vad jag skulle vilja att det var avkoppling för mig med!!!
SNÖ!! Underbart!! Härligt!!

Elisabeth:
HAHA, känner du så!!!
Matlagning tycker jag är rätt kul. det är inge passion men jag tycker om det.
Bakning är pest och pina.
OCH jag tar hellre städhjälp än en kock :-)))

Susanna:
TACK för ikväll.
Så trevligt.
USCH, din stackare....DESSA skolprojekt...SOM SAGT!!!!

Annika said...

Pernilla:
EXAKT!!! OCH här i US är det så mkt fldramedverkan att man blir tokig. DET kan kvala in på listan: saker man aldrig vänjer sig vid.
OCH JO!!!
Jag älskart hembakat, men jag vill inte göra det själv :-)
Kram!!!

Desiree:
Det är skitsvårt där fldrarna båda jobbar 100%. jag begriper ICKE hir som får ihop det.
Ikväll på mötet hörde jag mardrömshistorier om HS och dom som är med i skolorkerstern. Den läraren verkar helt galen...
Resor, träning till midnatt, helger etc...
JÖSSES!!!
Nu i skrivande stund är det KALLT ute.
Jag har tagit två PWs idag...ALLT för att komma upp din klass (one can only wish).
Tror det ska bli snö till helgen.
KRAM!!


Anne:
OH ja!!!
fldra volonteranden, eller ICKE volonterandet går för långt. man blir smått tokig!!
JAG fattar inte hur fdldrar bär sig åt i familjer där båda jobbar. Faktiskt fattar jag inte det. Jag skulle bli skitstressad!!!
KUL att du gillar att baka..O vad jag också skulle vilja vara intresserad av det.
Just nu kollar jag på PÅ Spåret på svt. se...Underhållande!!!
KRAM!!!!

Annika said...

Sara-sis:
JAG GARVAR!!
Förlåt...jag kan inte låta bli..vilken SYN!!!
E o E i köket. Vispen uppbunden...
GOSH, too much!!!
Underbart.
Ja, sis, du fick hela bakgenen!!
Det är kul att komma hem till dig iallafall...HINT, HINT!!
ÄLSKAR!!!

Londongirl:
JA, jösses...Saras kommentar...jag skrattar fortfarande.
det kanske är så att E o E inte har fått bakgenen heller...
men min syster har då fått den :-)
JA. hoppas Am Idol börjar visas snart därhemma. jag vill att ni ska se!!
SNÖ----underbart!!!!!
Kram!!!

Petra H:
USCH JA!!
Det är jsut det där precisa jag avskyr med bakning. Minsta fel och det bli galet.
Nej, då är det roligare med mat...
Ja, jag vet...det är sjukt med alla krav som ställd på fldrar och barn i detta land. ELLER denna kommun..ska jag väl säga....
KRAM!!!

Taina:
JODU, självständiga barn...ibland känns det som om hela skoltiden här i US är en enda skyddad verkstad...man blir tokig!!
MINST sagt!!
BAKNING!! URRRK...JA VILL INTE!!!
Men jag älskar att äta av det :)
Bara jag slipper baka!!!
Din mamma verkade vara som min mamma....
KRAM!!!