Wednesday, February 11, 2009

Pladderi!

Idag blir det lite allmänt pladder här på bloggen.
Lite onsdagspladder, if you will...

När jag var sjuk kom Peter hem med en dvd-film åt mig. En film han visste att jag gillade, och som det var länge sedan jag såg.
Filmen var ”The Thomas Crown Affair” med Pierce Brosnan (breath taking!!!!) och URSNYGGA Renee Russo. Jag tryckte in filmen i dvd-spelaren och började njuta!
Jag tror faktiskt detta är en av mina absoluta favoritfilmer. Den om svindlaren, jetsettaren och supereleganten Thomas Crown som får FBI efter sig efter några märkliga konststölder som han genomfört för sitt höga nöjes skull. Rene Russo är den otroligt coola agenten. När filmen spelades in var Rene 45 år och hon är så snygg att man skulle, som tjej, kunna bli kär i henne...LÄCKER!!!
Hela filmen har en aura av elegans, av svindlande höjder, lyx och av romantik.
OCH, inte minst STING som sjunger den helt underbara låten, med den helt UNDERBARA texten, The Windmills of Your Mind.
SOM jag älskar den! Idag är det jag som laddar ner den på min iPod.
The Thomas Crown Affair, eller Äventyraren Thomas Crown, som den heter på svenska, är en re-make av filmen med samma namn från 1968 med Steve McQueen och Faye Dunaway i huvudrollerna. Den filmen har jag också sett, och den filmen har jag också älskat! Jag skulle gärna se om den idag, bara för att jämföra.

Faye Dunaway och Steve McQueen.


Pierce Brosnan och Rene Russo.

När jag var i 10-12 årsåldern var Faye Dunaway en av mina IDOLER!! Idol med stort I!!!
Jag slank in på Bonnie and Clyde på filmhuset i Stockholm tillsammans med min moster och flera av mina kompisar.
PANG!
Efter att vi sett den blev Faye Dunaway idolen.
Sen visades Äventyraren Thomas Crown även den på filmhuset. Och där satt vi, samma gäng, och drägglade över Faye Dunaway som var på toppen av sin skönhet, och bar eleganta kläder och bara var så rätt som någon kan vara för en bunt tweenies som vi var då.

Tänk vad en film kan få en att minnas...

Men jag kan verkligen rekommendera The Thomas Crown Affair från 1999. Renee Russo tar priset snyggingarnas snygging, och Pierce Brosnan är den världsvana jetsettern personifierad. SUCK!
Se den! Njut!!

Det finns saker man aldrig vänjer sig vid. Nej, som man ALDRIG vänjer sig vid hur länge man än varit i ett land.
En av de saker jag aldrig vänjer mig vid i USA är att folk ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG tackar för senast.
Man kan bjuda på en stor fest, eller ha en middag. Några dagar senare kanske man träffar en av gästerna, och man pratar. MEN gästen tackar inte för senast, nämner inte ens festen. Det är som den aldrig skulle ha ägt rum.
GUD, vad jag avskyr att det inte är en SED att tacka för sig här, att inte ens nämna i en mening att det var ; ” a good party, and thanks for inviting”. Detta gäller inte alla, men det gäller faktiskt dom flesta amrisar. Som vanligt kanske man kan kalla det för ett ”out of sight, out of mind” fenomen.
URK!
Aldrig vänjer jag mig vid detta.
Istället får man fråga; ”SO, did you have a great time at the party?”....
“Yeah, sure…it was so much fun”.
All right, thanks man!!

Jag kanske borde börja skriva en serie här på bloggen : “SAKER man aldrig vänjer sig vid”.

I Finland tycker man att svenskarna tackar för mycket--- tack, tack, tack, tack, tack...
Är det så?
Är vi ett ovanligt tackande folk?

Nog för att jag tycker amrisen tackar också, men det kanske är på ett annat sätt?

OCH American Idol HAR dragit igång med besked igen. Som vanligt följer vi serien, och tycker att den är kul. Perfekt familjeunderhållning.
Nu är vi framme vid de sista uttagningarna i Hollywood och konkurrensen stiger och ökar hela tiden. Men jag vet inte vad jag tycker om nya domaren Kara?
Jag kan inte bestämma mig om hon är helt överflödig, eller inte?
Vad jag har märkt så ”väcker” hon Paula, vilket är bra. Paula är tvungen att hålla sig mer grundad tack vare Kara. Och visst har hon väl blivit lite vassare på kuppen, allas vår Paula?

Den 22 februari är det ett av TV-årets höjdpunkter, Academy Awards, Oscarsgalan!
Jag börjar få lite panik, jag har knappt sett en enda nominerad film. Hur hinna?
Min syster och hennes man har sett ALLA.
Snacka om att man ligger efter.
Det hade ju varit KUL om man sett åtminstone en av filmerna.
Har ni sett någon? Isåfall vilken/vilka? Och vad tyckte ni?

NÄ, det blir väl för mig att kolla in, och bitcha om ;-), klänningarna och frisyrerna. DET är ju faktiskt nästan det allra roligaste...hihi!!

Ha en BRA onsdag!!
Själv unnar jag mig idag en frulle, med tidningsläsande, på Barnes and Noble!

33 comments:

Taina said...

Annika, Annika, det är så roande att läsa dina inlägg och jag känner igen mig i SÅ MYCKET. Jag börjar med
1. Tacka för senast...VAD ÄR DET??? Jag har förstått det efter ett tag och varit SKIIIITförbannad på grannar som inte sagt ett knyst trots att vi haft dem på middag här...
2. Finnar versus svenskar.UH, orkar inte ens kommentera. HAHA det finns en anledning till att det ligger ett hav (längre upp en vik) mellan dessa länder...ibland tror man att det är en hel OCEAN! De ÄR olika och visst kan svensken gå liiiite till överdrift. Är ju gift med en ;)
3. American Idol, American Idol! Love Love säger jag bara och Simon är en stor surpuppa som börjar ha svårt för att spela den rollen. Paula, helt underbar, Kara, vad gör hon där och Randy bara cool.
4. Oscarsgalan, djuuup harkling, vad är det ungefär. Jag kommer kanske att glutta...hip hip hurra det är min födelseda då ;)
Ha en underbar dag!
Kram

Fundersam Cecilia said...

Har aldrig varit så där jätte jätte förtjust i Brosnan men efter att jag sett Mamma Mia så säger jag verkligen Mamma Mia när jag ser honom för nog 17 är han en riktig snygging!
Jo jag tror allt att svenskarna är ett tackande folk,vi tackar mycket :-) till skillnad från amrisarna.Vi har under det gångna året lärt oss mkt om folket här och sett en annan sida som man inte ser som turistande har vi förstått.Det är definitivt både positivt och negativt.
Har du fått dig någon Idol favorit?Jag har några favoriter bland killarna,några som är riktigt duktiga och som jag aldrig trodde skulle ha något att komma med innan de öppnade munnarna.Men jag tycker nog att juryn kunde vara utan Kara....
Ha en fin Onsdag.

Kram!!

Annika said...

Taina:
TACK, om du visste så glad dina ord gör mig!!!
Vill ju gärna roa, och oroa, i inläggen.

vet du, nu har jag bott här i 16 år...OCH jag blir fortfarande lika stött för det här med "Tack för senast". man kan tycka att jag borde ha LÄRT mig, men det har jag inte. OCH, jag kommer aldrig att lära mig heller. Tror jag.

Och ja, nog är det skillnad mellan finnar och svennar...
Tycker du oxå att svennarna tackar för mkt?
HIHI!!
jag tycker dånt här är kul!

Idol, bara så bäst!!
Kara ja...Jag vet fasiken inte vad jag TYCKER om henne.

Och då vet vi att du FYLLER den 22!! KUL!!

KRAMAR!!

Annika said...

Cecilia:
Jag upptäckte Brosnan i Remington Steele på 80-talet o tyckte att han var så vanvettigt SNYGG, och det var/ÄR han ju.
I Mamma Mia tyckte jag om honom, även om han inte direkt kan sjunga. Men det var kul ändå.
Och ja, visst...detta med tackandet. Svårt...
Och annorlunda.
Idol...
Har nog ingen favvis, men det finns flera killar som jag gillar.
Kara så...
Jo, men visst skulle dom kunna klara sig utan henne...Fast hon grundar Paula lite.
KRAM!!

anna of sweden said...

Trevligt med lite onsdagspladder så här på morgonkvisten!

Ja, vad kul! Lista sådant som du aldrig vänjer dig vid i USA! Det hade varit roligt att läsa!

Detta är ju första året jag kan se ett Idol-program (vi flyttade till Portugal precis när det började sändas i Sverige) och jag tycker att det är kul. Har alltså inte sett juryn tidigare år, men jag gillar dem. Särskilt Paula.

Ha en härlig onsdag!

Kram!

Elisabeth said...

Jag vet inte om det där med att tacka hela tiden är typiskt svenskt, MEN Hipp hipp (ett humorprogam som gick för några år sedan) drev med svenskarnas tackande i denna sketchen, eller vad det ska kallas. "Tack för tacket", ska de lära sig att säga. :D Annars tycker jag att mina kompisar från andra länder, främst då Italien, tackar mycket de också. Däremot hade de hemskt roligt åt att jag (på svenska) sa "tack tack"; de tyckte att det lät som om jag skulle låta som en klocka. ;D

Anette said...

Godmorgon Annika!
Jag håller med dig om att tack för senast inte tycks existera här. Men samtidigt är amrisarna så himla noga med sina TACKKORT. Minsta barn förväntas plita ihop tackkort innan de knappt kan skriva. Jag är så dålig på det, och det är inte ofta jag får iväg Tack kort å Emilys vägnar när hon har haft kalas. Istället öppnar vi presenterna när gästerna är där och är noga med att tacka alla var för sig, personligen. Plus att vi tackar alla för att de kom. Orkar liksom inte med att få Emily att skriva 10 tackkort dessutom. Det kanske är jag som är lat...
Får vi presenter från sverige skickar vi inga tackkort heller, men vi ringer upp och tackar med en gång.
Nu blev jag också sugen på att se Thomas Crown affair. Den finns på Comcast on demand just nu (gratis!) så jag kanske tar en titt i eftermiddag.

Önskar dig en fin dag!

Jenny said...

Jag både håller med och inte :-). helt sannt är att "tack för senast" inte ens verkar existera som begrepp, än mindre att folk säger något liknande. MEN å andra sidan så har jag upplevt att amerikanarna är ett mer "formellt" tackande folk. Vartenda födelsedagskalas barnen går på, nog sjutton kommer det en "thank you note" med posten efter nån vecka - På samma sätt vet jag inte hur många svenska barn (både här och i Sverige) som ALDRIG tackar för nånting. På samma sätt som du för en middag, får man dra ur barnen, och föräldrarna för den delen, huruvida presenten var omtyckt (eller ens emottagen, om den skickades med post) och vänner och bekanta verkar inte tycka att det är nåt att bråka om!! Så jag vet inte jag ;-)... Men precis som ordet "lagom" borde uppfinnas på engelska, borde även "tack för senast" göra det! Även om jag faktiskt, nu när jag tänker efter, fått tackkort för middagar och fester också! Kanske är det en "southern thing", jag vet inte? Kram!

Saltistjejen said...

Hahaha Annika, du är för rolig! :-) Har du panik över att du inte sett gnn Socarsnominerad film än!?! Du har ju 1,5 vecka på dig gumman! Alltid kan du hinna se en eller kasnke två. MEN jag måste säga att om jag iten varit intresserad av att se ngn av de nominerade filmerna innan galan så kasnke det var för att de inte lokcade mig?? I vilket fall tycker jag tyvärr att många som nomineras och även sedan vinner oscars inte alls är så bra som man tror de ska vara. Såg både There will be blood samt den där filmen om massmördaren (ha glömt titeln nu arrgh!) men tykte inte alls att ngn av dem levde upp till mina högt ställda förväntningar. Tyvärr. Bra skådespeleri visst, men det ska till så mycket mer än det för att jag ska ta en film till mitt hjärta. OCH ibland känner jag att jag inte als har samma smak som många filmkritiker, haha!
Däremot ÄLSKADE jag Brokeback Mountain. Såg den igen för ett tag sedan och tyckte den var t o m ÄNNU bättre. Vilken Kärlekshistoria! Vilken natur! Vilket skådespel!
Din film låter bra! Har hört av andra vänner att de gillade den när de såg den. Lite som en väldigt polerad 007???
Fast jag är ingen fan av Brosnan. Alls faktiskt. Not my type of guy... at all...! ;-) Troligen för att han är ALLDELES för välpolerad för min smak hahahahaha!!! Jag är ju inte så mycket för stil, flärd och elegans du vet, utan gillar mycket mer lite orakade busar, hahahaha! ;-)
Min favvo alla kategorier är ju Clive Owen! My God! A man to die for....!!! ja ta det nu rätt, självklart är ju M min favvo ALLA kategorier såklart, men du fattar.... ;-)

Det där med att tacka för senast är faktiskt ngt jag inte heller gör till min mammas stora förtret! ;-) Men jag har aldrig tagit till mig den "seden". Min mamma däremot ringer alltid upp till dem hon varit hembjuden till ett par dagar efteråt och tackar för senast. Hm, jag gör det aldrig. MEN det förstås om och när jag träffar personerna ifråga brukar jag ju alltid säga något om bjudningen. Typ "Det var så roligt sist vi var hos er" eller ngt liknande. Men att "aktivt" höra av sig och tacak nej det gör jag inte. Kanske borde jag det???
Däremot måste jag säga att rent generellt så tycker jag att amerikaner verkar vara mer "väuppfostrade" än svenskar. Iallafall barnen. Rent allmänt är de myckt mer uppfostrade med att tacka för sig vilket är trevligt, MEN det kan gå till överdrift där med såklart. Tycker att hysterin kring många barnkalas ÄR helt sjuk! Det ska skikas inbjudningskort till 2-årskalas som är lika påkostade som till svenska bröllop! Sedan sak det skickas fina exklusiva tackkort tillbaka till 2-åringens ofta typ 2-åriga kompisar! Bisarrt!! Tycker jag iallafall.
Men jag förstår vad du menar med detta att anordna ngt hemma eller borta och sedan inte ens få veta av folk om de tyckte det var kul eller ej. DET känns surt. Fast jag tror de flesta av våra vänner (även de amerikanska) faktsikt brukar säga ngt när man ses efter en sådan grej. Inte formellt tacka för senast, utan mer så som jag gör att prata om det hela i uppskattande termer.

Oj vilken lång kommentar det blev. Sitter med en kopp te och har tagit mig lite rast nu och passade på att kika på din blogg. Så då blev det långt.
Ha nu en underbart skön dag Annika!
Jag hoppas såklart fortfarande att vi kanske kan komma till DC under våren när magnoliorna blommar. Är ni hemma då eller planerar ni att resa iväg?
KRAAM!

Jenny said...

Vad gulligt gjort av Peter att komma hem med en av dina favvofilmer när du var sjuk!:-)

När det gäller Oscarsgalan så måste jag nog säga att jag också tycker det är roligast att kolla in alla klänningar! Som man knappt ens har råd att drömma om...;-)

Sara said...

Sis, TC är en jättebra film, snygg liksom. Tycker också att Russo är makalöst vacker och stilig i den filmen, frågade H och han höll inte alls med, konstigt! Vad tycker P? Sis, vi har inte alls sett alla filmer, det är bara 2 som har kommit hit än så länge men vi SKA se alla de nominerade filmerna, ser fram emot Milk jättemycket! Sen tänkte jag hyra Vicky Christina Barcelona, tror det är jättebra. Älskar!!

Annika said...

Elisabeth
HAHA! jag har sett den där sketchen---rolig!
Och visst, folk i andra länder är ju oftast mkt artigare än svennarna. Absolut!!!
Det märks ständigt.

Anette:
SÅ sant!!
OCH vet du, jag är skitdålig på att få iväg tackkort efter Karolinas kalas. Jag har misslyckats flera ggr. OCH sen känner jag mig lika dum när tackkorten trillar in från hennes kompisar.
VISST!! Helt klart.
Inte heller jag skickar tacckort he, vi ringer.
JA!! Titta på Thomas Crown...
Den är en verkligt snygg film!!
ha det jättebra!


Jenny:
PRECIS!!! det är som Anette skriver ovan. Tackkorten kommer på posten en vecka efter kalaset. Alltid.
Jag är asdålig på tackkort själöv så jag får alltid dåligt samvete när kort kommer.
OCH du har så rätt...Artigheten är ju otroligt mkt större här bland barnen (OCH tack och lov för det!!!!).
SÅ visst, det där att tack för senast inte existerar får man nog ha överseende med.
Och nej, nej, nej...jag ahr aldrig fått ett tackkort med posten från ngn som varit hemma hos mig. Aldrig!!
Maybe a southern thing....
KRAM!!

Annika said...

Saltis:
You are right, honey! Ingen film har lockat mig, men det hade ändå varit kul...
Den här helgen vill jag se Shopoholic så du ser ju var min prio ligger, hahahahaha!!!
AA är ju kul öndå, inte minst för alla klänningar...Det är ju det som är roligast. Egentligen.
Vet du!! Jag har INTE sett Broakback Mountain, mest för att Peter inte vill. men vad 17...jag förstår ju att den är jättebra!!!

Thomas Crown är en elegant och snygg film helt igenom. Otroligt polerad. Me likey...Men mest gillar jag nog Rene Russo, hahahaha!! Fast Brosnan är ju inte fel.
Cliwe Owen...Yes, girl...I hear YOU!! Goding!!!


OCH sure...absolut!! Visst är det så att amrisarna i mångt och mkt är mkt artigare än vi svennar. SPECIELLT barnen, som du säger...
OCH det är jag glad för!!!
Det är härligt!
Jag ska nog inte tänka, och reta mig på, detta med tack för senast så mkt!!
Nuff, liksom!!!

Vi åker på kryssning över spring break och är då borta i en vecka...LOVELY!!!
Annars är vi mest här...
När hade ni tänkt komma tror du????

KRAMAR!!!

ANNA!!!!!
Ja, lite onsdagspladeder blev det idag.
Hihi!! jag kommer nog att fortsätta min serie "saker man aldrig vänjer sig vid", för det finns ju ngra stycken.
Idol är verkligen jättekul!! Ser fram emot kvällens program.
KRAM!!!

Annika said...

Jenny i Sve:
Ja. jag blev verkligen glad över det!
Speciellt eftersom jag verkligen tycker om den.
Japp, det roligaste med Oscars är verkligen klänningarna, och frisyrerna. En riktigt kul kväll framför dumburken brukar det vara.

Sara-SIS:
Jamenvisst är det en elegant och genomsnygg film.
Rene Russo är bara för SNYGG!! Peter tycker att hon
r HOT!!! Och jag tycker det är coolt att hon var 45 när filmen spelades in...hihi!!

ALL RIGHT, MY BAD!!!!
Ni har inte sett alla filmer, trodde ju det jag...
Vicky Christina Barcelona finns på dvd nu, så den är det bara att haffa.
Milk ja!! DEN vill jag se också!! Jättemkt!!!
Seanie Penn!!!

ÄLSKAR!!!
Kram!!

londongirl said...

YES Annika! Thomas Crown med Pierce Brosnan är en av mina favoritfilmer också! Jag vet inte hur många gånger jag sett den. Jag tycker de spelar så himla bra ihop och filmen har massor av härliga scener. Jättebra!

Nu blir jag sugen på att se den gamla versionen. Om jag kan få tag i den.


Vi är nog ett tackande folk. Tänk vad olika det ändå kan vara med våra seder och bruk. Vi uppfattar det som artigt och trevligt att tacka för senast....hur uppfattar amrisarna det? Som att det inte behövs eller?

Ha det gott och massor av kramar!

Desiree said...

Den filmen (äventyraren Tomas Crown) har jag sett. Jag gillar den också väldigt mycket. En riktigt bra film. Jag tycker att både Renee Russo och Pierce Brosnan gör en riktigt bra skådespelarinsats i filmen. Första gången jag såg den var faktiskt på en flyg över atlanten minns jag. Sedan har jag sett den fler gånger. Det finns helt klart många bra filmer.

Jag håller med dig om att det är trist att folk här inte tackar för senast. Men man får väl acceptera att det är så. Oscarsgalan kommer jag nog inte kolla på. Men frulle på Barns and Noble lät jättemysigt. Ha en toppen dag. Här är det riktigt fuktigt, regnigt och blåsigt idag. Varmt är det också fortfarande.

Anne said...

Hihi, komiskt du nämner Thomas Crown. Jag såg den alldeles nyligen, den finns på Comcast On Demand just nu. Har ju sett den förut och tycker den är jättebra, den var minst lika bra nu igen. Jag gillar också Brosnan, han är bara för snygg, gillar den här elegansen som finns hos honom också... Visst är Russo otroligt läcker, jag var tvungen att efter jag sett filmen kolla hur gammal hon egentligen var när filmen spelades in.
Jag har inte heller sett en enda Oscarsnominerad film och jag gillar film, ser mycket film...men pinsamt nog har jag inte sett en enda nominerad. Men jag ska se dem alla, dock blir det nog på dvd och efter galan...
Brokeback tycker jag också är jättebra, såg att Saltis nämnde den.
En film med handling som dessutom spänner över fler årtionden.
Jag såg den på bio för flera år sen, har föreslagit vi ska hyra den men M har inte varit intresserad direkt... Men det blev av via netflix i höstas.
M som inte varit intresserad innan tyckte också den var överraskande bra.

Hanneles paradis på Hisingen said...

Jag tror att den där amerikanska seden att inte tacka för senas har kommit hit.. Sen finns hganska tråkig tendens, att folk inte berättar, om de kommer eller inte, värst bland unga, tror jag.

Ha en bra dag, kram.

Marie said...

Jag har inte sett någon av Thomas Crown-filmerna, men det måste jag ändra! Verkar riktigt bra ju!

I England tackar de däremot hur mycket som helst. Det ska helst inte vara muntligt, utan skrivas ner på ett fint kort exakt hur mycket man uppskattade middagen/partajet. Antar att det är därför det är vanligt för engelsmän att träffas på pubar o dyl. så de slipper skicka tackkort senare! :D

Lia said...

Oj, jag som ääälskar att leka värdinna här hemma skulle bli skitledsen om ingen tackade för senast! Varför gör man inte det liksom?? Borde ju inte ha med vett och etikett att göra, utan mer ett normalt beteende i samband med att man nämner helgens fest?! Jag fattar ingenting. Men visst, vi svenskar tackar ju tom för att vi får BETALA och få kvitto i mataffären, hahaha, inte så vettigt heller kanske=).
Snart AA, klänningarna ska vi bitcha om tillsammans, eller hur!? Kram

Suzesan said...

Men skit.. vad länge vi får vänta på American Idol.....VILL SE!!!
Paula Abdullah är min favo. OCH SIMON C.
Haha numera DanielB också as you know. Men han kunde gå kurs hos dem:)PA och SC
Mahaa jag vill se bra filmer också. Ser det efter kalaset med prisutdelningen dårå.
Ni får lära Amrisarna att tacka. men jag tror vi tackar mycket vi som lärt oss det men nu för tiden saknar jag mycket av det. Låter så fint när man tackar för sist eller bara tack så mycket.
Filmen du nämner vet jag inte vilken där är.. kanske den inte har kommit hit ännu. Ska se den. Gillar tjusiga filmer ibland:)
Sov Gott
Kram
Susanne

Annika said...

Londongirl:
Visst är den filmen otroligt bra...SNYGG!! Elegant.
Jag älskar den!!
KUl att du också gör det.

Nej, det hör helt enkelt inte till kotymen att tacka för senast. Klart annorlunda mot hemma. Det anses nog onödigt, ja...

KRAM!!

Desiree:
En riktigt bra film är det!!
Bägge är så bra i filmen.
Visst, absolut, det där med att folk inte tackar för senast får man helt enkelt ta...Synd att jag inte kan vänja mig :-)
DET var verkligen mysigt att äta frulle på B&N idag.
Kram!!

Anne:
Den är så otroligt BRA den filmen...läcker, bra och så fina skådisar.
RR är otroligt BRA i den...45 bast som sagt när den spelades in...
HAHA, jasså M var måttligt intresserad av Brokeback Mountain...jomen jag förstår. men nu har han sett den!!! Jag ska tvinga peter också.
Kram!!

Annika said...

Hannele:
OTROLIGT dåligt att folk inte kan tala om om dom kommer eller inte...MORRRR!!
KRAM!!!

marie:
DU skulle nog gilla filmen mlt, tror jag!!
HAHA, ja kanske det är därifrån pub-kulturen härstamamr, hahaha!!!
Slippa skicka tackkort :-)
Kan tro att engelsmännen tackar för sig!

Annika said...

Lia:
Nej du skulle inte bli glad. Det är ju inte jag heller när jag bjudit och ingen nämner det sen...Blir galen!!
AA--KUL...Då ska vi bitcha, min vän :-))
KRAM!!!

Suzesan:
JajaMÄN!! Det var coolt det där med Daniel tycker jag. Men han kanske borde gå i kurs hos Simon o co!
Jodå, amrisarna tackar nog...men inte för senast...trist och annorlunda...
men, men...
Thomas Crown har tio år på nacken så den kommer du lätt att hitta på videobutiken!!
KRAM!!!

Lena said...

Jag har nog inte sett en enda film som är nominerad? Vet inte vilka som är nominerade ens. Om min son läser detta får jag skäll. Han har alltid varit en filmnörd. Redan som 10-12 åring lyckades han övertala mig att han skulle få sitta uppe och kolla oscars-galan. Sen hade han alla filmer som finns på VHS, (i katalogiserad ordning - när han var 16!) När dvd kom böt han ut alla. Nu är det visst blue?? på gång?
Ha en bra torsdag!
Kram

Annika said...

Lena:
HAHA, ja så kan det vara, helt klart.
Vad mysigt att sonen är en sådan filmnörd. Jättekul!!
Vilket filmbibliotek han måste ha!!
Just det, nu är det Blu-Ray som gäller...
KRAMIS!!!

Matildas fikarum said...

Australienarna är bra på att tacka, tycker jag. Har man haft någon på lunch eller middag så ringer de absolut några dagar efteråt och tackar. Uttrycket "tack för senast" är ju lite svårt att översätta, men istället säger man, typ "hi, just wanted to let you know how much we enjoyed the dinner party. Thanks for inviting us!". Det kanske är mer brittiskt som sed än amerikanskt? Vet faktiskt inte. Och tackkort kör man med här också. Får man presenter ska man skicka tackkort. Det har tagit mig lång tid att förstå det.
Svenskarna är ett tackande folk, men det vete fasiken om aussisarna inte är snäppet värre. Här säger man tack även om man var den som hjälpte någon, t ex. Så man håller på fram och tillbaka "thank you" "no, thank YOU". hAHAHA

Annika said...

Matilda:
Jag kunde tro det. Det är ju amrisarna också, ett tackande folk. Mer så än svenskarna...
Men det som händer i Australien skulle aldrig hända här. Ingen skulle ringa upp och tacka för en fest, eller middag. Trist.
Annars tackas det nog. Hela tiden. Tackkort efter kalas etc är ett måste, och det präntas i ungarna från tidig barndom.
Men, det ör nog mer brittiskt nere hos dig, tror jag.

Marianne said...

Hm, den där filmen har jag inte sett, varken den nya eller den gamla. Glömde säga att jag också älskar Friends, vi hyrde alla avsnitt i Istanbul och när vi ramlar över dem på någon Dubai-kanal kollar vi alltid.

Vi är sååå dåliga att se film! Har inte varit på bio sedan vi flyttade utomlands. Skandal egentligen.

Nu är det Melodifestival på svensk tv. Urtrist tycker jag, men det finns ju inte mycket att välja på. Ännu tristare blir det av en usel programledare, Kristian Luuk var i alla fall bra förr om åren.

Kram!

leopardia said...

oh, jag älskar oxå thomas crown. Jag tänkte ju nyss att jag skulle rekommendera nån tv-serie eller annan film i samma stil... Jo, det var nog Tracys Hämnd(if tomorrow comes), om du inte har sett den...
Och du oscarsgalan! Jag sitter här och tänker på att jag mååååste skriva färdigt tentan tills dess så att jag kan vara vaken hela natten. Jag har inte ens kollat vilka som är nominerade... Voj voj, hur ska jag hinna se alla dessa filmer oxå?! OCH så måste jag ju kolla om jag har kanalen den kommer att visas på överhuvudtaget...

Annika said...

Marianne:
DET är enb riktigt BRA film!! Snygg och så polerad, men på ett så elegant sätt!!
Friends är alltid friends!! ÄLSKAR den serien.
Melodifestivalen verkar bara bli allt mer komplicerad...WHY!!!
KRAM!!!

Leopardia:
Thomas Crown är en höjdarfilm, tycker jag! Riktigt bra, elegant!
Jo absolut...GUD vad jag älskade If tomorrow comes på 80-talet. Hade den inspelad på VHS. GULD!!
Undrar om man skulle tycka om den idag?
Det var genom den jag blev kär i Tom Berenger :-))))

leopardia said...

Hehe, jag har kvar mina vhs och var tvungen att kopiera dem till en kompis som är född på 80talet för att hon blev så kär i den filmen... Jag tycker fortfarande att den är super :)

Annika said...

Leopardia!!
KUL!!
Jag vill jättegärna se om den!!