Thursday, February 05, 2009

Vårkänslor???

Tänk att vårens återkomst och vårens ankomst är så väntad överallt. SÅ efterlängtad att många bara vill sopa undan vintern.
Visst, absolut, våren är helt underbar när den kommer.
När kvällsljuset är sådär genomskinligt vackert, när dagarna blir varmare igen, när blommorna börjar sticka upp i rabatterna.
Vårens återkomst ÄR ljuvlig.
Men vänta nu...det finns ju en årstid som heter vinter som ligger mellan höst och vår. Någon som kommer ihåg den?

Jag tror det var dagarna efter jul jag läste någonstans, ”Nu töar snön bort och man kan se gräset. Törs man hoppas på vår?”.
FÅH’seeeeee nu....
Vår?
Innan det knappt blivit vinter i almanackan?
Sedan läser man om och om igen under januari och februari om vår, vårkänslor, töande snö och hopp om att våren verkligen KAN komma i februari (eller ännu värre i januari).

Jag blir allt liiiite trött på det. Vintern är ju ändå vintern, och både januari och februari ÄR vintermånader. Vintermånader då det normalt ska vara snö och riktigt KALLT!
Jo, jag vet att vintern inte längre är vad den har varit hemma i norden, men ändå...
Det går ju inte börja yra om vitsippor i februari.
Tänk om det skulle bli så då? Tänk om vitsippor och blåsippor verkligen skulle börja blomma i februari, tänk om äppelträden skulle blomma då?
Hur skulle det kännas? Bra?
Skulle det vara 18 grader varmt?
Skulle det vara en YIPPEY känsla att få vår i januari redan? Och sen då? Skulle sommaren börja i mars då? Högsommar i april?
Vad skulle det då vara för väder i maj, juni, juli och augusti? Sommar? Eller höst? Eller vad?

Jamen ABSOLUT!! Jag förstår så väl att alla som bor i den höga nord lessnar på mörkret. Men skulle en tidig vår då betyda att det skulle bli mindre mörkt?
Är det ändå inte bättre att önska sig SNÖ och kyla i dessa vintermånader istället för att börja snacka om vår efter jul?
Snö är ju underbart!
Det lyser upp! Det är vackert! Det kommer ett sportlov! Vintersporter och pulkaåkning kan idkas!

Låt vintern ha sin snö och is och kyla och låt oss få glädjas över det. Eller om man inte gläds kan det iallafall kanske gå att acceptera vintern. Tids nog, i mars eller så, så kommer ju våren. OCH ljuset!
Och då känns det desto ljuvligare!

Alla årtstider har ju sin tjusning. Det finns ju knappast någon som sitter och säger i juni...”Wow, det regnar, kan man hoppas på höst nu?”.

Det som är urmysigt i Sverige på vintern är ju det att många är så bra på att TA IN våren! Man köper tulpaner och många fixar till sina hem efter jul med vårfina färger. DET älskar jag och jag skulle önska att den attityden fanns här också. På sätt och vis så tar ju ni i norden IN ljuset i era hus och lägenheter på ett så fint sätt.
Men att börja snacka vår vädermässigt efter jul är lite för mycket i ett land som Sverige.

Själv bor jag i ett klimat som många avundas, låånga vårar med början i mars, lång sommar och en höst som är mild, vacker och som tar slut ungefär då det blir jul. Vintern är mild, runt fem grader, med snö och is som sällsynta (men ändock normala) inslag.
Vintern slutar här den 1 mars (så ser jag det), sen brukar det faktiskt bli vår. Men även här är det ändå inte ”riktig” vår förrän i den klarnande april...

So, let it snow!!! Let it BE winter! Säger jag, som beklagar att jag INTE bor längre norrut där vintrarna är strängare och dagarna mörkare…
Yup, jag menar det också!

Jag lovar att släppa ut alla mina vårkänslor den 1 mars, men fram tills dess vill jag ha RIKTIG VINTER!!!

46 comments:

Kerstin said...

Du är klok du. Det pratas mycket om vår nu men egentligen ska vi njuta av vintern som faktiskt är kvar i ett par månader till.
Här vräker det ner snö idag. :) Vitt och fint blir det. Kanske blir lite foton när det slutat snöa?
Ha en fin dag. Hoppas att förkylningen är på återgång.
Kram

Millan said...

Har ar det riktig vinter nu o vi ar glada!! Jag ar sa trott pa gratt vader med 10 plusgrader bade i oktober, januari och maj! Sa vi ar glada att det antligen blivit snovader sa att det kanns att det ar vinter!!n Kram

Fritt ur hjärtat said...

Jag tror din slutklämm är viktig i sammanhanget. Riktig vinter. För så länge det är grådassigt och blött kan man både ha och mista det. SÅ är det på västkusten i alla fall.Dötrist. Jag vill ha vårkänslor nu. Gjorde slingor hos frissan för att skynda på vårkänslan lite;-) snön som föll igår klafasde äckligt runt benen på mig. Det kan jag vara utan. Men längtan efter våren den bär jag gärna. Nu märks det att dagarn går åt rätt håll. Det är ljusar på eftermiddagen. Man märker att det vänt. Jag tror det är en sort vårkänslor också, den evinnerliga längtan. Lökarna sticker i rabatten. Hasseln är på G och Viden snart utslagen så det är verkligen förändring av årstiderna. Jag vill gärna ha en lång vår, inte högsommar i april.. så fast det är vinter både februari och mars vill jag väldigt gärna ha vår.

Annika said...

Kerstin:
:-)
Det är liksom ingen vits att börja snacka vitsippor i februari. Det är nog det som retar mig mest, för det är klart att våren lockar, och den kommer ju!!!
Men i jan och feb är det ju faktiskt vinter, och det ska vara det också.
Du vet att jag är avis på era Ume-vintrar. Min bror som är fr Sthlm bor ju däruppe numera och han älskar verkligen vintern däruppe. DET skulle jag också göra.
KRAM!!

Millan:
JAG förstår att det är underbart att för er få lite VITT och KALLT!!
Njut så länge det varar.
Kram!

Simone:
Riktigt vinter ja!
Jo, jag vet ju att vintern faktiskt inte är vad den varit en ggn därhemma.
men det är iallafall ingen ide att börja snacka vår efter jul.
Den kommer, och ljuset kommer tillbaka! det har ju kommit tillbaka, och snart kommer våren på riktigt!!!

Petra H said...

Absolut, du har så rätt!! Vi är bra på att ta in vårtecken i hemmen, men jag skulle inte vilja ha vår redan i februari - även om det är tråkigt med grått väder och slask så uppskattar man våren så mycket mer när den väl kommer!
I Skåne är det nu snöslask, men tulpanerna i affärerna lyser upp så fint, och min mamma har redan tagit in några kvistar av något fruktträd som snart kommer att slå ut inomhus.
Os mamma berättade per telefon i helgen att det var 18 grader i Spanien - neeej, tänkte jag! :D
Hoppas att du mår bättre nu!
Stor kram från Skåne

Suzesan said...

Mitt vårskrik här i södern kommer i April då ska jag kasta vinterskorna. När jag kan gå i sandaler utan att tårna blir blåa och man fryser om dem så är det vår. Efter snön som kastar sig över blommorna som en "blixt från klar himmel" i just April. När man planterat och gjort fint.
När första Maj är över då kan man andas ut.
Jag kanske skriker lite i Mars som men ett litet skrik:)
Vi fick mer snö inatt liiite...men jag vill ha ännu mer.
Roligt inlägg.
Kramar
/Susanne

Johanna said...

Hur går det med semlorna? Lustigt att du skriver om våren. jag längtar efter den jättemycket. Tror främst att det beror på att det är så GRYMT jobbigt med två mindra barn som ska ha på sig ett TON kläder innan dom lämnar hemmet och att det alltid ska krångla en massa innan man är klar.

Fundersam Cecilia said...

Hur mår du?Nej nån vår i februari är att ta i för det kommer alltid ett bakslag,åtminstone i Norden.Men här nere skulle jag gärna vilja ha vår nu för här är ju löjligt kallt.Vi hade -1 förut.Ac'n är snrt utsliten stackarn.Eländiga kyla.
Är också nyfiken på hur det går med semlorna?!
Kram!!

Annika said...

Petra H,
Gillar ju det där med att man tar in våren i hemmen i sverige. Det är så FINT!!!
Men att våren skulle börja i feb...nej tack. det är ju inget att säga så mkt om heller eftersom den INTE gör det.
Ni får fortsätta att ha det så bra i den skånska vintern innan ni drar ner till Espana!!
KRAMAR härifrån där det väl är runt -9. Men ingen snö, då'rå...

Suzesan:
HAHA!!
JA, vi ska SKRIIIIKA våra vårskriik när den tiden kommer, och det ska bli så skönt!!
Exakt, LET IS SNOW!!
Mer av den varan.
ÄN är det vinter kvar!!!
KRAM!!!

Annika said...

Johanna:
Jag har kollat sidan. Mums!
Hon finns i Rockville, MD och säljer på farmers market varje lördag. Kan faktiskt vara ide att åka upp bara därför.
Antar att man får förbeställa semlor. Ska läsa på lite mer.
Jomen sure, klart jag fattar att det ör jobbigt med alla kläder nu i vintertid.
Men snart så!!
Kram!

Cecilia:
Ni har haft löjligt kallt därnere hos er. Ofattbart faktiskt.
Galet, så ska det ju inte vara.
Tycker vintern här varit kall också, men snöfattig. Just nu har vi -9...
Ni måtte väl få er vanliga värme tillbaka snart.
Se ovan om semlorna...
Jag får nog semlor iår ändå, det vet jag ;-)
KRAM!!!

Elisabeth said...

Jag är ju en av dem som längtar oerhört mycket efter våren. Och jag vet inte, men jag tror att lika lite som jag och andra som inte gillar vintern/snön kan förstå alla som tycker om den, lika lite går det nog att förstå att det går att längta efter grönska, blommor och LJUS så mycket att det nästan gör ont. I Sverige är dessutom vintern/tiden utan grönska och värmande sol så oerhört lång, kanske skulle jag kunna uppskatta vintern mer om den var ljusare och kortare. Då kanske jag inte (förgäves!!!) skulle hoppas på vår i februari, jag vet inte. Däremot vet jag att de två vintrar (i mitt vuxna liv, eller vad man ska kalla det) som jag mått bäst dels är den vintern då jag bodde i Österrike (trots att det var snö där - men skillnaden mot Sverige var dels att det var ljusare, dels att solen faktiskt VÄRMDE, även i januari, här värmer den knappat i februari), dels förra januari-februari i Tyskland (också för att det var ljusare, men även för att blommorna tittade fram tidigare).

Som sagt, det är nog lite svårt för båda sidor att förstå varandra. Jag önskar inget hellre än att jag kunde uppskatta snö/gråväder och mörker, för det vore onekligen bra i Sverige, men det går bara inte. Istället lägger sig allt som någon slags tung filt på mig och jag bara önskar att det gick att gå i ide tills våren och ljuset kom tillbaka.

Annika said...

Elisabeth:
Men jag förstår!! Jag förstår alla som inte gillar mörkret och det tunga våta...ABSOLUT!!!!
Jag förstår hur det kan tynga.
OCH SÅKLART FÅR MAN LÄNGTA efter våren och sommaren!! You bet!!!
Det är bara det att det inte KAN bli vår mitt i vintern, det kan aldrig bli det. OCH tur är det, för hur fel skulle inte det vara?
Men Elisabeth, klart att man får längta sig BLÅ om man vill. ALLA ggr!!!
Och visst har du väl så rätt i att snö och vinterälskare kanske gärna slår ihop sina skallar med vinterhatare.
Så sant, men jag tror att vi alla kan förstår varandra. Iallafall lite...
KRAM till dig!! Och snart, snart är det ju verkligen vår. På riktigt!!

Anonymous said...

Here,here!!
Trevlig blogg.

Lilly ;)

Annika said...

Lilly:
Tackar, tackar!!
Välkommen hit, och välkommen tillbaka!

Matildas fikarum said...

Jag skulle nästan ge vad som helst för att få fler årstider. Du har så rätt i att det låter konstigt när folk börjar prata om vårtecken i januari. Det är kanske så, för klimatet förändras ju, men ändå.

Annika said...

Matilda:
NU kom jag precis från dig :-)
Jo, jag förstår det...ALL förståelse i världen faktiskt!
Ja, det där vårteckenssnacket direkt efter jul har jag lite svårt att smälta :-)

anna of sweden said...

Jag erkänner. Jag är en av de jobbiga typerna som letar vårtecken redan den 1 januari! ;)

Men det betyder inte att jag vill ha äppelblom och vitsippor utan mer vårKÄNSLOR. Ljuset. Fågelkvittret. Små knoppar på träd och buskar. Vårvinter kallas det kanske. Och sådana dagar kan komma tidigt. Redan i januari-februari faktiskt.

Här i Philadelphia har vi ju redan haft några sådana underbara dagar. Och då njuter jag. :)

Hoppas att det är bättre i sjukstugan idag.

Kram.

Annika said...

Anna:
Jodå, det är väl helt Ok att börja kolla tecken redan då...speciellt HÄR där dom verkligen finns. Överallt.
Och här där vi bor, du o jag, så finns det ju faktiskt dagar mitt i vintern när det är 22 grader...
Dom får man nästan se som ett bonus...
det lär ska bli en sådan dag på lördag.
Utanför mitt sovrumsfönster kan jag se att en ek har ganska stora knoppar.
Visst, visst här där vi bor i the mid-atlantic finns det verkligen stora vårtecken just nu!!
det är nog det där att det inte kan bli vår i jan eller feb som "irriterar" mig. Det går ju inte...ingen ide att önska det då heller ;-) ja, du "känner" ju mig numera, hahaha!!
STOR KRAM!!

Erica said...

Hej!
Jag är en av de personerna som gärna skulle slippa all snö och ha sommar året om, men samtidigt tror jag att jag, om jag flyttade till ett sådant ställe, skulle sakna att ha riktiga årstider.
Har kommit på mig själv den här vintern med att tänka att det faktiskt är väldigt mysigt med all snö :)
Däremot skulle jag gärna se att våren kom hit till oss kanske i mars/april istället för i maj... Men då har vi i och för sig den "femte årstiden: vårvinter". Då det fortfarande ligger kvar snö, men det är inte riktigt lika kallt. Man får lite vinterkänslor och vårkänslor på samma gång :D Den "årstiden" är i typ mars/april.

Hoppas du får en fortsatt bra dag!

Jenny said...

Jag håller helt med dig! När det är vinter ska det vara snö! Allt blir så mycket ljusare, och så är det himla skönt att få komma in och värma sig med en tekopp efter flera timmar i backen!:-)

Rosvikstjejen said...

Vinter = snö och ganska kallt
Vår = snö borta, grönt, blommor
Sommar = varmt, blommor
Höst = löv som faller, vackra färger


alla årstider har sin charm bara de är "årstider". Som det är nu för tiden vet man varken ut eller in. Det var bättre förr......

Här snöar det för fullt idag och jag njuter. Det är så vitt och vackert ute. Barnen älskar det!

Kramen

Marianne said...

Ja det är väl därför man klagar på vintern, för att den inte är riktig längre. Snö är vackert, kommer aldrig glömma de åren jag jobbade så att jag fick resa upp till Umeå och Piteå flera gånger per år, det var riktig snö det!

Här hade vi 28,5°C i dag. Och fryskyckling som jag är kan jag säga att jag njöt i stora drag!

KRAM!

Lena said...

Jag tycker inte om vintern, men att börja hoppas på vår i januari är ju att ta i! Är just nu i ett vintrigt och snöigt Järvsö. Väldigt vackert med all snö.
Kram Lena

londongirl said...

Jag håller med dig till fullo och som Rosvik skriver....alla årstider har sitt!

Jag kan ibland bli så trött på (eller av) mörkret på vintern men det är ju när det inte är snö! Nu snöar det vackert här och allt blir så mycket ljusare med ens. Härligt! Me like a lot! :-)

Jag önskar verkligen att det håller i sig så alla barn kan få ha sportlov MED snö och riktig vinter. Sen kan det få bli vår och sjösättning och spirande grönska.

KRAMAR i massor!

Annika said...

Erica:
Vintern är ju hur mysig som helst, MEEEEN jag förstår att ni norland gärna skulle vilja ha vår lite tidigare.
Men det är ju som det är beroende på var man bor i denna värld.
Evig sommar är absolut inte min grej. Skulle må rent dåligt av det faktiskt.
Ha det så gott!!!

Jenny:
YES! Och sen kommer våren då den kommer....
Det är så det ska vara.
Kram!

Rosvik:
DU har så rätt!! SÅ ska det vara!! Synd att vintrarna har blivit så kajko därhemma. Men, vi ska hoppas att det blir lite positiv ändring där.
Men visst ska det vara som du skriver!! NJUT av snön!!!
Kram!!!

Annika said...

Marianne:
Jo, den har ju blivit annorlunda därhemma och det är fasiken läskigt. men mörkret är detsamma.
Å, den där norrlandsvintern...hur ljuvligt och underart som helst...
Vi har det kallt hör idag, men som vanligt behgar ingen snö falla.
OCH du åker hem till good old sweden imorrn!!! DÅ gäller det att klä på sig :-)
KRAM!!!

Lena:
Hej, välkommen hit!
Kul med en Järvsöbesökare! Det måste vara underbart vackert hos er!!
DÄR skulle man vara!
Välkommen tillbaka!!


Londongirl:
Jo, jag vet att du håller med ;-)
Ingen vits att börja snacka vår i februari.
Synd bara att vintern har blivit så fjösig hemma. Ja från sthlm och nedåt då. Synd att det inte är som förr.
För visst lyser snön upp i den mörka vintern.
Till sportlovet ska vi verkligen önska snö!!!
KRAM!!!

Panter said...

Amen!

leopardia said...

Heja du! Jag håller heeelt med, jag vill frysa mera! Jag vill ha frisk luft och rosiga kinder och snötunga trädgrenar. Det är ju det som är härligast av allt. Och vad det gäller mörkret, det är väl iofs lite jobbigt när det blir mörkt kl 15, men kl 17 funkar heeelt okej...

Desiree said...

Jag längtar faktiskt efter våren nu. Tycker att vintern är på tok för lång i Sverige. Jag skulle gärna vilja ha ett klimat som liknar det jag har här lite mer i Sverige. Jag är övertygad om att det är klimatet här som jag kommer att sakna allra mest då jag flyttat hem. Tycket det är underbart att numer höra vårfåglarna kvittra och känna att det blir lite ljusare för varje dag som går. Här har det ju varit rejält kallt några dagar nu men till helgen lovas fint vårväder och temperaturer mellan +15 och +20 grader, ska bli sååå underbart! Jag gillar förvisso vinter så som jag fick uppleva då jag var i Sverige men jag tycker som sagt att vintern gärna får vara kort (typ 3 månader) sedan kan det minnsan gott få bli vår. Så bort med snö och vinter nu.

Anonymous said...

Jag längtar inte efter våren än - i slutet av mars brukar jag vara less på vintern men än så länge njuter jag av den. Idag har det snöat hela dan och det har kommit massor! -7 grader, alldeles lagom!
Visst är mörkret tungt, men det är ju värst i november och december. Nu märks det jättebra att vi går mot ljusare tider. För nån vecka sen var det kolsvart kl 4 på eftermiddagen när jag gick från jobbet men nu är det ljust den tiden. Februari och mars är underbara vintermånader med kalla soliga dagar!

Annika said...

Panter:
:-)
Förstod att du skulle hålla med.

Leopardia:
HAHA!
Jag med, ajg vill också frysa mer, jag vill se mer snö, se mer is , ser mer frost....
Det är ju bara februari so bring it ON!!!

Desiree:
Och jag visste att vi skulle tycka olika :-)
Ja, du har verkligen älskat klimatet i AL så jag förstår att du kommer att sakna det när du åker hem. Skönaste årtiderna här är ju helt klart höst och vår. Gillar dom skarpt.
Men, en ordentlig blizzard till vill jag ha!
Jo, jag har hört att det ska bli redigt varmt i helgen (det är lite skönt som bonus, men sen får det bli kallt igen). Haha, du hör hur jag resonerar.
Kram!!

Annika:
Yes, och jag avundas ert väder i norr. Jättemkt.
Jag förstår ju att mars måste vara en urskön månad hos er. I sthlm var det mest slask, tycker jag. Här kan det vara allt från vinter till varmaste vår. men mars här är en absolut vårmånad. Jag längtar inte till våren ännu heller. Tycker det är bra som det är med minusgrader. Skulle gärna ha lite snö, dock.

Anne said...

AMEN till det inlägget Annika. Så bra skrivet och helt mitt i prick, precis hur jag känner och tänker.
Jag läste på en sverigebloggblogg, ett inlägg skrivet strax efter nyårshelgen att nu börjar det ju nästan bli vår....Ähum, skulle inte tro det.
som du säger, i Norden är man så bra på att TA IN våren. Jag älskar det också. Bra poäng också med det där med ljuset, mörkt kommer det ju alltid vara i Norden i januari och februari, oavsett om det är grått och +15 liksom...
Visst längtar man till våren här också, men den där speciella längtan som man har inför våren i Norden, jag undrar om den går att finna nån annanstans... Men det har nog mycket med ljuset att göra, även om vi även hos dig och mig har mörkare den här tiden på året så är det ju inte samma kompakta och tidiga mörker. Det är nog kanske mycket ljuset man saknar och vill ha då man saknar och längtar till våren där hemma.
KRAMIS

Anne said...

....men att börja prata om vårtecken i Norden den här tiden på året och vår...det känns faktiskt rätt fjantigt.

StrandMamman said...

Jag jämställer snacka vitsippor i februari med julreklam i slutet av september.... lika knäppt!!

Årstider är bra, och vintern är bra då den är vit och fin, inte slaskig och äcklig. Idag har vi fått lite påfyllning av mjuk fluffsnö, och temperaturen är kring behagliga -3, så det är ok just nu. Våren får visa sina första tecken i början av mars!

Anonymous said...

Har bott på östkusten under några år och flyttade till mellanvästern i höstas. Vi har haft vår första riktiga vinter på några år. Härligt med snö, sol och skidåkning.
Ingen vår i sikte...om den kommer i slutet av mars-början av april är jag nöjd.

Saltistjejen said...

Jag älskar årstiderna! Alltså växlingen mellan fler än två. Alltså tycker jag om vintern, våren, hösten och sommaren. Detta innebär inte automatiskt att jag gillar alla väder, oavsett årstid. Det finns hemskt väder b¨de på vinter, vår, sommar och höst. För att krångla till det ytterligare så tycker jag att "hemska" väder kan växla lite beroende på humör och situation. T ex en häftig snö- eller regnstorm. Kan ju vara msyigt om man är inomhus och slipper gå ut. Eller om man ska gå ut men har rätt kläder OCH vet att man sanrt kan komma in i värmen och bli torr igen. Men det kan också vara hemkt om man måste till jobbet och vet att man sak kanta runt med halvblöta kläder och frysa där i timmar, eller om man t ex måste köra bil långt eller t ex flyga... Eller om man planerat att tälta, paddla, segla eller åka skidor...
Det tristade väder jag vet oavsett årstid är dovk jämngrått och halvdant väder. varken hackat eller malet. Inga häftiga vindar, eller smattrande regn. Ingen snö.
håller med dig om att man verkligen UPPSKATTAR värme och ljus mer när ma faktiskt också har kyla och mörker. Men visst tycker jag att klimatet är som skönast när det är runt 25 grader och lite sol med bomullsmoln.... Det kan jag inte förneka. Så Hawaii var verkligen ultimat ur den aspekten, haha!
I helgen ska det tydligen bli varmare igen. Det skiftar sjukt mycket nu. igår var det 9 plus och idag 9 minus här!!!!!!!!! Knasigt!
Stor kram! Hoppas du mår bättre nu!

HusEtt said...

Motvals blir jag! Tror dock inte jag skriver eller säger så mycket om det men i år längtar jag efter ljuset och värmen. Mest ljuset faktiskt. Jag bara vill ha vår. Bort med det här blöta och slaskiga bort med kylan! Men det är faktiskt första gången som den känslan är så stark hos mig! Vet inte om det är för att jag upplever mörkret så mycket mer i år än tidigare. HusEtt ligger ju precis brevid ett naturreservat och inget artificiellt ljus finns nära. Och just nu behöver vi ljuset när vi håller på och fixar.... ska bli intressant och se hur jag upplever nästa vinter. Då jag förhoppningsvis kan sitta där inne och njuta av en go brasa i den kalla, vintriga och mörka omgivningen. Men i år Annika så tillhör jag en av dom som LÄNGTAR efter ljust!

Hanneles paradis said...

hihi, jag försöker njuta av vintern, som inte är vinter...

Marie said...

visst är vintern härlig! med snö o mörka kvällar.... men när det är slask o regn är det inte lika härligt, då längtar jag efter vår! men jag har en pärlhyacint i fönstret som minner mig om att våren snart är på g, så än så länge kan jag njuta av vintern...

Malde said...

Jag vill ha riktiga årstider. Det SKA vara vinter när det är vinter, inte en förlängd höst. Det ska vara vår, sommar och höst också. Alla årstider har sin charm.

Titta in hos mig, du har något att hämta där :-)

Hoppas att du är frisk nu.
Kram

Annika said...

Anne:
TACK!
Vad roligt att du gillade inlägget.
Japp, årtider är årtsider, vinter är vinter. Det är ingen ide att börja snacka vår i januari. Ingen vits.
Mörkt är det ju ändå. Regardless.
Men visst, det är stor skillnad på ljuset här och ljuset hemma. Mer sol på det hela taget, det mörknar senare etc. Så visst.
Absolut, alla därhemma är så duktiga på att ta in våren. DET gillar jag. Mycket.
Men det är ingen ide att tro att våren ska komma innan tidigast mars. DÅ kan vi snacka vår.
Kram!!

Strandmamman;
Japp, det känns som klar överdrift...
Vill inte höra sånt alls.

Härlig vinter ni har nu!! Den perfekta!
Exakt, vi börjar snacka vår i mars.

Anonym:
Hej och välkommen!!
SÅ underbart att du varit med om din första riktiga vinter in the US!! Blir faktiskt riktigt avis!
Välkommen tillbaka!!

Annika said...

Saltis:
JA!!
JA!! Ge oss fyra ordentliga årstider. Det är det vi vill HA!!
Men visst har du rätt! CVädret har så mkt att göra med vad man har för planer, och vilket humör man är på.
Jag skriver inte under på floskeln: det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder...
BS!! Det är inte sant. Det finns dåligt väder, vidrigt väder.
Oh ja, den ultimata sommartempen är just 25 grader, ingen fukt och härliga små moln. Underbart. Snart har vi den tiden här, och då ska vi njuta. men först ska vi ha lite vinter.
SJUKA svängningar här också, idag var det -6 och häromdagen 16 grader. I helgen ska det bli typ 17 grader...Ja, det är inte konstigt om man blir sjuk.
KRAM!!

Tina_
Det är himla LÄTT att bli motvalls vad gäller detta, tycker jag ;.)
MEN i ditt fall, i ert fall, förstår jag ju er FULLT ut. Det är klart ni vill ha full vår! ALLT med HusEtt blir ju så mkt lättare då!
SÅ jag hoppas för er skull att våren blir tidig o torr!! Ljusets återkomst är väntat för er!!

Hannele:
Exakt, lika bra att försöka göra det bästa av det hela.

Marie:
Se där!! Du är duktig på att ta in våren.
Nej, slask är för j-gt trist...Men det är ju ingen ide att tro att våren ska komma tidigare om det inte slaskar. För det gör den ju inte.
Men visst, slask och skit är det värsta väder jag vet också. Usch!!

Malde:
JA! SÅ ska det vara!!!
Men, tack!!! Ska gernast komma o titta!!
Kram!!!

Saltistjejen said...

japp visst finns det dåligt väder. Eller iallafall väder som man inte vill ha för just det tilfället! :-)
kram!

Nilla said...

Enligt mig är det mitt i vintern nu. Alltså halva har gått och halva är kvar... Jag gillar våra årstider och även vintern. Men här i södra Sverige blir man lätt less på grått och slaskigt... "Riktig" vinter är ju helt klart att föredra. :-) Jag har skymtat snödropparna redan i rabatten men de får gärna vänta lite.

Lilla P said...

Äh! Jag har gärna riktig vinter i mars också! hemtex-butikerna här i Sverige har nu fått in vårsaker i de mest ljuvliga vårfärger. Man skulle kunna köpa ihjäl sig!

Annika said...

Saltis:
YES, att det gör!!
KRAM!!

Nilla.
Visst, det är ju faktiskt mitt i vintern därhemma, men ni är på väg mot vårvintern!
Absolut, riktig vinter borde det få vara i hela sverige, ingen halvmesyr.

Lilla P:
Haha, ja...
Det kanske det blir också.
GUD vad mysigt med allt vårfint hos Hemtex!! Vill KOLLA in det jag också!