Thursday, May 08, 2008

Babbel och absolut inget annat än just babbel...

Godmorgon på er!

Regnar gör det här i Washington idag.
Det är ju lite irriterande eftersom min social-promenad med Ingrid kanske regnar bort på detta sätt. Jag går en soc-promenad en gång i veckan, och lika mycket som jag älskar mina ensamma power walks i hårt tempo lika mycket tycker jag om att sällskapspromenera med Ingrid i ett lite lugnare tempo.
Pratet flyter på så bra när man rör på påkarna, och jo, vi kan ju även gå in på skogsvägarna (ni minns väl att jag skrev att jag inte törs gå in i skogarna när jag pinnar på ensam).

Jaha, och så är jag irriterad på iTunes också. Varför kan jag inte beställa musik från svenska iTunes? Eller vilken iTunes jag vill över hela världen? SÅ irriterande. Just nu är det VÄLDIGT mycket Euro-pop, Ital-disco/pop och svensk musik som jag skulle vilja ladda ner och den musiken kan man se sig i backen om på amerikanska iTunes. Däremot kan jag SE att allt jag vill ha finns på svenska iTunes. For God's sakes, alla betalningar sker ju över kort iallafall. Varför kan man då inte få ladda ner från vilken iTunes affär som helst?
Jaja, jag känner till det där om copy rights och det ena med det femte, men jag tycker inte att det är vettigt iallafall. Vi köper ju musiken högst lagligt, vi BETALAR för den. iTunes, snälla jobba på detta, öppna all världens iTunes för hela världen, lås oss inte bara till ett enda land. OCH, varför ha alla andra länders butiker öppna för beskådande? Varför ska att man kan kolla, och lyssna i 30 sekunder, men inte kunna köpa?

Men lite ska jag iallafall beställa på nätet idag. Vad sägs om denna tankini från en viss Viktoriansk Hemlighet?
Jag hoppade till när jag såg tankinin i den Viktorianska katalogen som jag får hem flera gånger i månaden. Mönstret är ju Marimekko upp i dagen! Därför köper jag den. Och kom för guds skull ihåg att tankinin tyvärr inte kommer att se ut så där på mig som på modellen, hehehe!! One can only wish!

Ska lägga in en beställning på engelska Boden också, men problemet med Boden är att väntetiden på kläderna ibland är löjligt lång, sådär en 8-11 veckor. What the?? Vem har lust att vänta så länge på kläder? DET är ett problem Boden måste ta itu med.
Den här klänningen, och lite annat, vill jag verkligen kunna beställa idag...

Med detta önskar jag er en jättefin torsdag!

23 comments:

Millan said...

Hoppas det slutar regna sa att du kommer ut pa din prommis med Ingrid!
Vad lustigt med I-tunes egentligen. Jag har faktiskt aldrig tankt pa det men nu nar du sager det sa kan vi bara ta hem musik fran Engelska I-tunes. Ruggigt irriterande!
Tankinin ar jatte fin! Jag funderar starkt pa att bestalla en tankini infor Kroatien resan. Har ingen vidare lust att visa upp min vita STORA mage pa stranden... ;-).

Men josses vilka vantetider fran Boden. Det hade fatt mig att tveka infor att bestalla faktiskt. Men det maste bara vara till USA som det tar sa lang tid da eller? For en kompis har bestaller massor fran Boden och hon verkar alltid fa kladerna ratt sa snabbt.

Annika said...

Millan:
Tack vännen!!
Ja, det verkar hålla upp rätt så bra just nu så vi kommer nog ut. Skönt, tycker jag.
Jamenvisst är det galet av iTunes att göra på det här sättet. Fattar det inte. Och varför ska man kunna få smakprov om man inte kan köpa?
Boden ja...Fick vänta på min vinterkappa i 9 veckor i höstas...Otroligt irriterande. Detta kanske bara gäller när kläderna ska skeppas till USA, vem vet?
Hoppas att allt är bra med dig idag, Millan.
Kram!!

Marianne said...

Jag tror att tankinin kommer att se mycket bättre ut på dig än modellen, den är ursnygg! Vilken bra idé, bara att kavla upp lite när man ligger och vill bli brun på lilla magen och kavla ner när man ska gå och köpa glass. Klänningen är också jättefin, hoppas du får den snabbt den här gången.

Inte konstigt om folk fildelar om det ska vara så som du säger med iTunes! Jag trodde det var internationellt, och det kan ju verkligen inte ha med standardteknik på olika apparater att göra den här gången. Skriv ett brev till dem och klaga! Det hade jag gjort!

Du kan säga till regnet att komma hit i stället, det hade varit lite skönt just nu ...

Lisa said...

Det �r lite kul med tidsskillnaden. Du onskar en trevlig onsdag. Jag laser och skriver ett inlagg i dag torsdag. Laser och skriver vidare. Gar in hos dig igen. Vips har Annika skrivit ett "svar" till mig. Nar min dotter J var i amerika ett ar, hade jag helkoll pa tiden. Jag ringde en gang i veckan och vi pratade drygt en timme. Ar det 8 eller nio timmars skillnad till dig.

Vadret alltsa Annika. Imorse 05.00fragade jag M om han minns hur april-maj var -06. Varldens basta sommar har. Men han kom inte ihag. Jag har lite daliga vibbar av det har tidiga, vackra vadret med tanke pa sommaren. Ar nog typiskt svenskt antar jag. Men, men sommaren -07 med ett enda bad!! Hugaligen!

Jag kor med bikini, alla grannar ocksa. Allt hanger och slanger pa de flesta.

Nu en fortsatt trevlig torsdag. Nu ar det 25 grader inne, ingen varme p� sen tre veckor.

(Kan inte skriva mailadressen langre, for da gar det inte skicka.)

Annika said...

Marianne:
Ja, det ska vi väl hoppas, fniss...
ja har beställt från VS förr o gillar deras passform väldeliga.
Jag tyckte mkt om Marimekkostuket!

Visst är det egendomligt med iTunes. Jag fattar det helt enkelt inte. Minns att folk var "up in arms" när iTunes kom till Sverige o dom inte kunde beställa från amerikanska och engelska iTunes.
Det är absolut inte konstigt att folk laddar ner olagligt från nätet.

JO, jag skickar genast regnet rakt österut till dig!!

Annika said...

Lisa:
Vi ligger 6 timmar efter Sverige på amerikanska östkusten. På västkusten ligger dom minus 9 timmar fr Sverige.
Ja, jag svarade på din kommentar i förra inlägget imorse. Därav underligheten kanske?
VI skas hoppas på en varm och skön sommar iår. Ingen repris av 07 alltså.

Sporty Spice said...

Här regnar det också idag. Och ska så göra hela dagen. Blä!

Du. Jag har svenska iTunes på min dator (måste vara för att jag signade upp när jag bodde i Sverige). Vill du ha musik kan du köpa via mig. Jag laddar jag mer än gärna ner till dig och mailar/bränner cd och skickar till dig! Själv laddade jag ner en "Svensk Sommarblandning" här om dagen. Det blev Rönnedal, Att angöra en brygga, Så skimrande var aldrig havet, Visa vid vindens ängar och Sol, vind och vatten.

Anonymous said...

Vilka fina bad/kläder du ska beställa.
Du blir nog beachens pingla när du kommer i din tankini.
Vart är det du oftas badar på sommaren? Har ni någon sjö eller åker ni till någon pool?

Trist med regn men man får tänka att allt blir grönare utan lite regn titt som tätt. Även om det är lite för titt som tätt här i Dublin.. :D
Idag är det sol igen och jag svettas lite på nosen.. :D

Dumt med iTunes som inte går att köpa från vilken site du vill.
Mycket skumt. Du borde skicka iväg ett frågemail till supportavdelningen och se vad de säger.

Ha det gott!
Kram!

Desiree said...

Trist med regnet som förstör din promenad. Här är det också mulet idag och det ska komma regn på eftermiddagen. Tankinin som du hittat var ju superfin och visst liknar det ju Marimekko jättemycket. Härligt mönster. Jag håller med om att det är knäppt att man inte ska kunna köpa iTunes från vilken site som helst. Kan bara hålla med dig till 100%, vad spelar det för roll då man ändå betalar med kort.

veronika said...

Det är som sagt inne med blommigt i sommar. Det verkar som Marimekko är mer inne än på många år.

Snygg var tankinin! Kanske skulle beställa en själv.:)

Lullun said...

Vilken snygg tankini! Vill ha, vill ha! Men visst ser mönstret ut som Marimekko. Designstöld eller äkta, lånat?

Irriterande med iTunes förresten. Själv har jag inte ens kommit in i det där med att köpa musik över nätet. Jag vet; jag är hopplöst gammalmodig och sen ibland... ;-)

Annika said...

Petra-Sporty:
Men vad gullig du är!! Snällt erbjudande verkligen. Jag ska titta igenom svenska itunes igen och se vad jag verkligen vill ha därifrån. Sen KANSKE vi kan göra slag i saken.
Svensk sommarblandning---så ljuvligt!!! Aaahhh!!


Jess.
Fniss, HA, nej ngn beachens pingla blir jag inte, men tankinin är snygg...Marimekkostöld som det är och allt ;-)
Ah, det är OK med regnet. Ingrid och jag gick skitlångt idag...vi fick ihop 10000 steg bara på promenaden. Det gjorde inget att det regnade.
Visst är det märkligt med iTunes, så irriterande.
KRAMAR!!!

Desiree:
Det gick fint att knata idag trots regnet. Ingrid och jag tog en rekordbra prommis. Vi gick 10000 steg bara på denna långpromenad. SÅ mysigt och trevligt om än inte supersvettigt.
Kul att du gillar tankinin. Nu när jag svarat på kommentarerna ska jag logga på och beställa lite smått och gott :-)

Annika said...

Veronika:
YES go for it!! Logga in på VS och beställ. Jag har köpt därifrån förr och jag måste säga att passformen är mkt bra!

Lullun:
Visst är det lustigt att mönstret är så likt Marimekko. Stöld kan man nog kalla det för.
Det är verkligen egendomligt detta med iTunes. SÅ irriterande.
Jamen det är helt OK att köpa cd's också, det ör ju jag egentligen helst också. Men ska man bara ha en låt här och en låt där så är iTunes perfekt!

Petra H said...

Jättesnygg tankini - jag visste inte vad en tankini var så nu har jag lärt mig något nytt idag! Kom precis hem från spanskan där jag var lite trög idag och fattade ingenting, ha ha och på vägen hem såg jag något som inte var riktigt klokt: en [amerikansk] tjej går på trottoaren iklädd en MINIMAL BIKINI! Alltså, nog för att stranden och hotellen är nära, men hallå, det är en hårt trafikerad stadsgata där folk knappt ens har shorts (det är så man ser vilka som är turister)!! Alla bara stirrade på henne (sa jag att bikinin var MINIMAL?? iaf för att gå i stan med den!) och jag kunde knappt hålla mig för skratt - är tjejen inte riktigt klok? Ville hon visa upp sin [snygga] kropp eller var hon bara så totalt ovetandes om hur man klär sig? Jaja, mycket ska man se... Ursäkta min långa utläggning men jag är fortfarande helt paff!
Jag har faktiskt aldrig köpt ngt från iTunes, jag är konservativ och gillar mina cd-skivor.. Men vad irriterande att man inte kan köpa vad man vill - hade du kunnat köpa från det svenska om du hade ett svenskt kreditkort eller är det pga av din IP-adress?
Kram och ha fortsatt trevlig torsdag!

Saltistjejen said...

Vi har gråväder här i NYC också idag. men just nu tror jag minsann att solen bryter igenom lite lite ändå. Men det duggade lite tidigare på fm.

Nej, det där med iTunes har jag inte heller fattat!!! Men jag vet att vi har handlat svensk musik från svenska iTunes, men kanske fungerar det för att vi då betalade med våra svenska kontokort??? Jag minns faktiskt inte för det var så länge sedan. Fast jag tycker som du att det är jättekonstigt att man inte ska kunna betala med vilket kort som helst. Pengar som pengar!
Vet flera företag i Sverige där man inte enbart måste ha ett svenskt kort utan även en svensk adress!!! DET är ju också galet!

Fiiiin tankini! Jag måste säga att jag tycker det är snyggt när man har en större "top" än enbart en bh, så jag gillar tankinis mycket. Fast jag har bara två gamla bikinisar själv. Orkar aldrig riktigt prova och handla nya bikini....haha!

Hoppas det blir en promenad trots allt idag!
KRAM!

Humlan said...

Snygg tankini! Jag har också funderat på en sådan, praktiskt när man har en lång rygg (baddräkterna är för korta) och inte vill visa magen.

Jag undrar hur dom fraktar varor över Atlanten, Amazon har precis skickat ett paket till mig, det beräknas ta en månad. Amerikanska tidningar tar 4-8 veckor innan dom kommer hit. För att inte tala om fraktkostnad, mina böcker kostar $23.94 i frakt. En amerikansk tidning för $6.99, kostar 115 kr i svenska butiker.

Annika said...

Petra H:
Ah, där fick du lära dig ngt nytt :-)
Det där är enm tankini. Passar perfekt när magen inte är helt platt och man har "vuxit ur" bikinisarna.
Jamen, alltså ibland undrar man ju? Den där tjejen som gick i sin mini-bikini på gatan?? What the!!
Förmodligen ville hon bara visa hur snygg hon var. Inte visste hon att du höll på att explodera av skratt..hehe...
Hade hon högklackade skor också? en förrymd strippa kanske ;-))
ITunes ÄR et mysterium, och ett irriterande sådant, hmmpff....

Saltis:
Det var himla skönt att gå i regnet också, det regnade sådär fint du vet. Ingrid och jag gick superlångt idag och fick 10000 steg på våra mätare.
ITunes är skumt. FATTAR det inte...kontokort som kontorkort liksom. Borde kanske prova med mitt Nordea kort? Fast det kommer säkert inte att funka ändå. Vet ju att detta var hett i sverige ett tag då svenskarna inte kunde beställa fr amerikansk itunes..
egendomligt är det.

ja, jag vet..det är urtrist att köpa baddräkt...därför köper jag online, haha! Har precis beställt den där "Marimekkon", och den anländer om en vecka.

KRAMAR!!!!

Humlan:
TACK! Ja, jag tycker tankini är ett perfekt badplagg.

WOW, det tar tid må jag säga. När jag skickar till Sverige kommer det oftast fram på en vecka, men frågan är vad Amazon använder sig av?
Beställer jag från postorder inom USA kommer beställningen FORT, alltid inom en vecka. Ibland inom ngra dagar.Jag beställde från engelska Boden idag...det kommer att ta längre tid, vet inte hur lång tid, men längre.
Jag brukade ju prenumera på Allt i Hemmet och den kom nästan alltid med 3 veckors fördröjning. Karolinas Kamratposten kommer nog ungefär då den ska.
HUMLAN!!! Säg till mig vilka tidningar du vill ha så kan jag köpa...

Anne said...

Känns som Marimekko förföljer mig just nu, ser och hör om det överallt och nu även tankini i deras mönster. Jättesnygg, absolut skitsnygg och helt klart nåt jag själv skulle kunna tänka mig. Men som sagt, som modellen skulle man ju definitivt inte se ut...
Det där med itunes har jag inte fattat förrän nu, det är massor med musik jag vill ha men som inte går. Det har alltså att göra med amerikansk och europeisk marknad, det verkar rimligt men ändå inte. Man betalar ju ändå lagligt och korrekt för sin musik. Jag tycker faktiskt itunes blivit sämre, eller så är det jag som fått konstig och snävare musiksmak.
Småtrist väder även här idag, inget regn men rätt ruggigt ändå. Ikväll tv-kväll och Grey's, jag tycker Grey's blivit mycket bättre igen. Uppehållet gjorde susen.

Sara said...

Åh vilken nice tankini, är oxå på jakt efter en ny! Den jag har är från Scampi och har några år på nacken så.... Ingen bikini för mig, tack, skulle känna mig väldigt obekväm då.
Känner igen iTunes-problemet, när vi var i Italien i somras blev jag tokig i en låt och blev SÅ glad när jag såg den på italienska iTunes (men inte på den svenska) men döm om min förvåning när det inte gick att beställa den! Suger.... Vad är det då för mening med att se alla andra länders låtar?!?
Nå, har precis kommit hem från jobbet och är TRÖTT, hade stegräknaren på och kom upp i 14000 steg så det kändes ju bra, plus att jag cyklade till och från jobbet, så ja, jag ska hoppa in i duschen nu. Älskar dig!!!

leopardia said...

men det är ju verkligen marimekko, så skumt...! du får säga till vad du vill ha för låtar, så kanske jag har dem på min dator, vid nåt tillfälle, så kan jag maila över dem till dig...

eller vi alla bloggar kan ju hjälpas åt att maila över låtar du vill ha, från svenska artister...

Anne-Marie said...

Det skulle faktiskt vara skönt med litet regn här även om jag GIVETVIS är så glad över att det blivit varmare. Men det börjar redan bli otroligt dammigt. Och det är bara början av maj. Klänningen ser ju väldigt fin ut. Blev det någon beställning? Den ser ut som Annika tycker jag - det är din stil. Kram!

Matildas fikarum said...

Förbaskat snygg tankini! Verkligen fräsig.

Annika said...

Anne:
Så roligt att du gillade tankinin. Vem vet, jag kanske ser ut som ett stort skämt i den och tvingas skicka tillbaks den. man vet aldrig.
Ja, jag tycker kanske också att iTunes blivit lite sämre. Svårt att hitta den musik man vill ha ibland.
Det är en gåta att man inte kan ladda ner musik från hela världen. Helt knäppt.
JA! Grey's är bra nu igen. Gillade gårdagens avsnitt!!


Sara-sis:
VAD bra! Då fick du in en massa steg. Skönt att cykla. jag saknar det!
KUL att du gillade tankinin. Nej, bikindagarna är över för mig. Jag skulle känna mig helt fel i bikini.
Jasså, ja du märkte av iTunes problemet på italienska iTunes. Jag fattar inte att dom ens har andra länders iTunes om man inte kan köpa därifrån.
Suger gör det, ja!
ÄLSKAR!!

Leopardia:
Visst är det farligt likt Marimekko? Stöld!
Vad gulligt, Leopardia!!
Verkligen!! Uppskattar det.

Matilda:
TACK!! Hoppas den ser hyfsad ut på mig också. Tyvärr blir det ingen bild av det hela. Haha!!