Monday, May 12, 2008

Life in the Suburb 2 år!

Nu har min blogg hållits aktiv i två år! I två år har jag knåpat ihop små inlägg nästan varje dag. Ja, förutom vid semestrar.
Detta är faktiskt inlägg nummer 699!! OCh inlägg nummer 699 lägger jag då ut den dag då Bloggen är 2 år och 1 dag gammal. Jo, för det var egentligen igår som det var 2 årsjubileum, men det kom jag inte på förrän jag gick och la mig och läste i min dagbok från 2006 om vad som hände 11 maj 2006 (jag brukar läsa i mina gamla dagböcker rätt så ofta). Det var den dagen jag blev med blogg!SÅ fantastiskt roligt det har varit, och så fantastiskt roligt det ÄR!!!
Jag trodde aldrig när jag började skriva att bloggen skulle bli så stor som den har blivit.
Jag trodde aldrig när jag började skriva att jag skulle få så många vänner som jag har fått. Det är en GYLLENE extrabonus med platinakant!
Jag trodde aldrig att jag, eller någon för den delen, skulle kunna knyta sådana kontakter som vissa av oss bloggare har gjort.
Jag trodde aldrig att jag skulle träffa bloggare IRL, men det har jag gjort. Londongirl, Rosvik, jag och Humlan sågs en jätterolig kväll på Strand Hotell i Stockholm i fjol! Jacal och jag träffades på Vetekatten i somras och det var så roligt att träffa henne. Vi har ju onekligen en hel del gemensamt. Jamenvisst kommer jag att träffa dom alla igen i sommar!
OCH jag hoppas att jag snart ska kunna träffa andra bloggare som jag nu räknar som mina vänner. Desiree och jag ska ses i sommar ffg och det ser jag verkligen fram emot!!!

TACK för alla kommentarer! Utan kommentarer---ingen blogg, så enkelt är det. Jag skulle aldrig sitta och skriva inlägg om ingen hörde av sig. Aldrig!!
Kommentarerna är bloggens blod och vitaminer. TACK till alla er som skriver!

Som bloggare har man givetvis många, många fler läsare än kommentatorer. Jag får ca 230+ besök om dagen under en vanlig vecka. Besöken minskar såklart under helger och lov, det är givet.
Jag är jättenyfiken på er som läser i tysthet. Om ni vill får ni SÅ gärna lämna en liten kommentar här, jag skulle bli SUPERGLAD!!! Ni behöver givetvis inte kommentera om ni inte vill. Jag är lika glad över att ni läser iallafall :-)

Nu kör jag på igen i samma takt som hittills. Jag har inte minsta tanke på att tagga ner eller sluta mitt skrivande. Det är alldeles för roligt!

Kramar och TACK till alla gulliga och fina läsare! Välkommen till nya besökare!
Det är ni läsare som GÖR bloggen!!! All right, nu tänker jag redan på inlägg 700. Det är EFIT idag, så...

50 comments:

Marianne said...

GRATTIS PÅ TVÅÅRSDAGEN och TACK FÖR ATT DU FINNS!

Och jag håller med dig om det du skriver, helhjärtat!

Nu tycker jag du ska göra en liten tårta och fira, om du inte fick det i går!

Annika said...

Marianne:
Jo, det var Mors Dag igår så det blev mkt av det goda. Men det är svenne-frulle hos Lotta om en timme, så litar jag på att det bjuds på ngt gott.

TACK för att du läser!! OCH tack för att du alltid skriver så gulliga kommentarer!!!

Sara said...

Mysigt med svennefrulle och GRATTIS till dina 2 år i bloggvärlden! Det är kul att det går så bra för bloggen och jag förstår att du är nyfiken på alla som läser.
Har haft problem med att kommentera de senaste dagarna, rutan vill aldrig öppna sig ordentligt och då tröttnar man ju efter en stund. Älskar dig sis!!!!!

Lia said...

GRATTIS! din underbara blogg känns inte ens som en blogg, utan mer som att få komma hem till dig och din familj! Annika, fenomenalt att du hållit lågan uppe i två år!
Du frågade om dammsugaren innan: och mitt svar blir att den klarar smulorna i köket och egentligen inte så mkt mer än det! Mao, den är snygg och totalt värdelös i sin funktion, men jag älskar den ändå!
Vilka veckor blir du nu i Sthlm? Tänke om det kan finnas någon torsdag som kan passa dig att ses på? Kramar i massor! Lia

Saltistjejen said...

Tattattatttaataaaaa!!!!
En fanfar för dig och bloggen Annika!!!!! :-D
STORT GRATTIS!!! KUL att du hållit på så länge! Och det är verkligen helt otroligt att en "ny värld" öppnas när man börjat blogga. Jätteskoj! Jag försöker verkligen surfa in och läsa din blogg varje dag, om man inte är borttrest. Kommentarer försöker jag också skriva, men kanske blir det inte riktigt vajren dag, men nästan. Jag tycker det är så kul att läsa även andras kommentarer eftersom de blir som en del av själva inlägget. Fast det är inte alltid jag hinner läsa alla kommentarer i de bloggar jag följer.
Fortsätt blogga nu, och ät lite tårta idag!! .-)
KRAM!!

Lollo said...

Hej hej. Jag är en av alla dom som bara läser din blogg och inte kommenterar. Blev tipsad av min mor om din blogg och jag kollar varje dag om du har skrivit. Tycker det är intressant att läsa om ditt liv i USA och du skriver om intressanta saker :) så grattis till dina 2 år som bloggare och hoppas att du fortsätter.

Erica said...

Hej!
Grattis till bloggjubileét! Ja, visst är det kul att blogga! Jag har bara haft blogg sedan i höstas, men är redan fast i "bloggträsket" :) Min första är http://ericapettersson.blogspot.com, men för tillfället bloggar jag mest på blogg.se.
Hittade din blogg i höstas av en slump (tror jag googlade på "bo i USA" eller något liknande, och på den vägen hittade jag hit. Googlade på det för att min dröm sedan 16 års ålder varit att resa till USA :)). Jag hade inte varit i kontakt med bloggvärlden före det, men jag måste erkänna att då blev jag inspirerad att starta en egen :)
Ha en trevlig dag och trevligt fortsatt bloggande!
MVH /Erica

Annika said...

sara:
Ja, jag har själv haft problem med seeeeg blogger i helgen, inte kunnat kommentara när jag vill etc..Men nu verkar det ha blivit bättre.
Ja, jag började ju egentligen blogga för er därhemma...men se nu vart det barkat hän :-)
Kramar!! Älskar!

Lia:
TACK!! Vad gullig du ÄR!!!
OK, din dammsugare är SNYGG!! Men inte så bra alltså.
DÅ ska jag nog avstå.
KRAM!!!!

Saltis:
TACKAR!! TACKAR!!!
JO, jag vet...om man är bortrest eller har folk här mm så är det omöjligt att hålla sig a jour med alla bloggar. Det går inte. Då får man hoppa på det som är senast inlagt och fortsätta därifrån.
Bloggandet fortsätter GARANTERAT!!!
KRAMAR!!!!

Lollo:
Hej, vad kul med en nykomling!! Jag är så jätteglad att du läser!
SÅ roligt att du tycker om bloggen.
TACK så jättemkt för din kommentar!!! Och fortsätt läsa!

Erica:
Jag måste nog länka dig om det går bra, så att jag lätt hittar till din blogg.
Det är lätt att fastna i träsket, jag vet :-)
Du får ta dig en tripp över till the US. NU när det är så billigt också.
TACK för att du läser, Erica!!

Fundersam Cecilia said...

Grattis till två års jubiléet.Det är underbart att du finns och skriver.Nej hoppas du ALDRIG kommer på tanken att sluta skriva.Lät inget roligt att behöva sätta på värmen igen.Här skulle man kunna trott att nån slått på värmen utomhus,36 grader var det häromdagen och äckligt fuktigt.
Kramar!

Elisabeth said...

Grattis grattis! Jag har fått en rätt annorlunda (och mer positiv) bild av USA av att läsa din blogg, och dessutom är det ALLTID lika roligt att titta in här.

Desiree said...

Stort grattis Annika! Du har ju en superblogg som du gör ett jättebra arbete med. Här finns alltid något roligt eller interessant att läsa. Två år och nästan 700 inlägg är inte illa, wow! Keep up the good work. Ja de ska bli jättekul att ses :-)

aurorabuddha said...

Och har kommer lite texasize gratulationer ocksa! Woot woot! Fa se nu hur manga kommentarer du far idag! Kanske slar du nagot slags rekord! :o)

veronika said...

Stort grattis på 2 årsdagen !!!!

Fortsätt skriv och hoppas på att du inte ahr någon tanke på att sluta!

Kram!!

leopardia said...

man får gratulera :)

funderade lite på hur det kom sig att jag hittade hit, det kan ha varit via tjejblog och att jag fastnade för blognamnet... men kul är det att jag klickade mig hit iallafall, för mig, hehe... eller så kanske jag googlade på nåt lustigt :)

Petra H said...

Jättegrattis från ett hett Karibien också!!
Du måste ha den mest populära bloggen av oss i utlandssvensksgänget och det med rätta! Nu har jag läst din blogg i lite drygt ett år, kommer du ihåg att vi mailades när jag skulle åka till Finland förra Valborg / 1 maj (hittade till dig via Anne)? Hoppas att vår Virgina-resa blir av i höst så att vi också kan ses!
Stor kram!

Lisa said...

Grattis Annika fran Lisa! Hur hittade jag dig tro. Ingen aning. Men jag laser ju i stort sett varje dag, som du antagligen sett.
Fortsatt skriv onskar jag ocksa. Och fota sa klart. Ha det.

Anne said...

Åh, en 2-åring att fira. Grattis Annika!!! Jag tycker det känns som igår du skrev om 1-åringen och att det var 1-årsjubileum (för visst skrev du det i nåt inlägg i fjol, har för mig det i alla fall...). Som du vet finns du i mina favoriter och hör till de dagliga rutinerna att alltid kolla in och läsa! Jag är verkligen glad vi "upptäckt" varann och att det här fenomenet med bloggar och internet finns! Ha en riktigt bra dag och vecka!

SweFlo said...

Grattis! Tiden går fort när det är kul, jag uppskattar verkligen ditt skrivande!

Annika said...

ALLA:
TACK för alla urgulliga och snälla kommentarer!!!
Det är därför den här bloggen går att skriva: NI FINNS!!! Utan er ingen blogg!

JAG blir extra glad om ni tycker att jag har gett en mer positiv bild av USA!!
Men, jag kan också isåfall rekommendera alla US bloggare. Alla ger vi nog en helt annan bild av US än vad "fördomarna" säger.
Vi som lever och bor här upplever ju US på ett annat sätt än man kanske gör från den europeiska stranden.

Kul att läsa hur ni hittat hit, tjejblog, andras bloggar etc.

KRAM!!!!

Petra said...

Stort grattis bloggen!

Längtar redan till inlägg nummer 700... :)

Evas blogg said...

Grattis på 2-årsdagen och tack för att du delar med dig av ditt liv over there!!

Annika said...

Grattis till 2-årsbloggen! :-)
Skit också, jag glömde att det var EFIT idag :-(. Det var länge sen jag gjorde EFIT, jag bara MÅSTE försöka komma ihåg det nästa gång.

Marie said...

grattis på tvåårsdagen! =) så du började blogga på min 23-årsdag... coolt! :D

jag glömde av EFIT idag, jag glömmer det alltid! jaja, får försöka nästa gång...

Humlan said...

Grattis på tvåårsdagen! Jag beundrar dig för att du orkar skriva så många fina, roliga och läsvärda inlägg, själv tycker jag att jag tar bort det mesta som jag skriver.

Visst var det roligt att träffas! DET är nog det mest fantastiska med bloggandet, alla härliga människor som man har lärt känna. Jag ser fram emot att träffa dig igen!
Kramar

Vivi said...

GRATTIS! till 2-årsdagen. Jag hittade Jacal först, där jag skrattade så att jag grät åt en del inlägg. Sedan såg jag en kommentar skriven av dig och har sedan dess varit fast. Nu följer jag de flesta av dina "kollegers" bloggar. Jag uppskattar främst värmen och gemytligheten du förmedlar.Tack!
Hälsar Vivi från gränsen mellan Skåne och Blekinge.

Bettankax said...

Läser din blogg så gott som dagligen sen ungefär ett år tillbaka. Varför? Jo, jag fnissar, myser och njuter av att insupa lite av livet som du lever i USA. Du skriver jättebra med humor och i en positiv anda. Tycker du verkar vara en härlig tjej.
Hittade hit via Lindalotta.

StrandMamman said...

Grattis till 2-åringen!!
Jag kom in på din intressanta sida för drygt ett år sedan via min väninna "Jemayá":s blogg, och du har nu inspirerat mig till att själv börja blogga. Tack för att du delar med dig av ditt och din familjs liv där långt borta, det känns som om jag känner dig trots att vi aldrig har träffats, men jag "kommer ju på besök hem till dig" så gott som dagligen :) Du har intressanta inlägg och fina foton, fortsätt så!
Hälsningar
StrandMamman (Österbottniskan)

Moster Mjölgumpa said...

Ett jättestort grattis på tvåårsdagen!

Simone said...

Stort Grattis till 2 år. Din blogg oc du har kommit att bli betydelsefulla inslag i min vardag, jag lär mig också något nytt hela tiden. Min bild av USA har ändrats och jag är glad att nna kika in här en gång om dan.

Annika said...

ALLA!!
Och speciellt välkomna till
Vivi, Bettankax och Strandmamman!! TACK för era kommentarer!! SKA kolla in era bloggar så fort jag hinner!!!
Det är så kul att höra hur ni har hittat hit!
Tack för era supergulliga ord. Nu känner jag för att fortsätta att skriva ännu mer :-)

Humlan, ja vad KUL det ska bli att ses. Håller med, det är otroligt vilka vänner man har fått över bloggen. Det finner jag mest fantastiskt.

Marie, kul med fdlsedagen...GRATTIS tjejen!!

Kram till ALLA!!!

Annika said...

Simone, och alla!!
Det är det roligaste, om jag kan kicka ngra gamla ingrodda fördomar i häcken och verkligen kunna visa er hur det är på denna sidan pölen. OK, ibland stämmer fördomarna, men inte alltid :-)
Det är bra att ni alla läser vad jag och mina "fellow US bloggers" har att berätta.

Panter said...

Det är nog allt du som gör bloggen! Jag är glad att du skriver och hoppas på åtminstone 700 inlägg till :)

Turtlegirl said...

Grattis med två ljus på tårtan!

Håller med helt att det är kommentarerna som gör bloggen!

Hälsa DC från mig.

Turtlan

Anonymous said...

Grattis Annika på 2-årsdagen. Helt fantastiskt att du har orkat hålla på, jag är klart imponerad!!! Kul att se din blogg och alltid kul med alla dina foto. Ha en bra dag./Håkan

Lullun said...

Grattis grattis till de 2 åren! Både till dig och alla dina läsare. :-) Visst är det kul att blogga och visst är det otroligt vilka band man ändå kan binda, bara genom ord.

Annika said...

Alla!

TACK!!!

Jo jag fortsätter skriva! Det är ju så kul. Men det är ni som får mig ATT skriva!! :-)

Utan kommentarer ingen blogg!

Håkan! KUL att du lämnade ett avtryck här!! Jag blir jätteglad!!

Jamenvisst, alla vänner man har fått genom bloggen är ett smått otroligt fenomen!! LOVE IT!!!

Malde said...

Grattis på 2-årsdagen! Det är alltid kul/intressant/trevligt att läsa din blogg, och ett stort plus för alla vackra bilder!

ginna said...

Hej Annika,
jag hittade till din blogg förra sommaren när det blev klart att vår familj skulle flytta till DC.
Tyckte det var guld värt att få läsa om vardagsliv i Washington och har sugit i mig massor av DC- och USA-tips tack vare dig.
Nu bor hela familjen i Georgetown sen i augusti förra året och stormtrivs. Jag jobbar som korrespondent för SR, min man Peter är hemmaman och frilansare, och barnen går i en toppenbra public school i grannskapet.
Tack för en jättefin blogg med massor av spännande och roliga inblickar i det svensk-amerikanska livet - och stort grattis på tvåårsdagen!
hälsar ginna

Annika said...

Malde:
TACKAR!! Vad roligt att du tycker det. imorrn blir det en massa bilder igen, efit du vet...

GINNA:
SÅ roligt. TACK och välkommen! SÅ glad jag blir!!
Var i Georgetown i helgen o strosade omkring. Ni valde en fin plats att bo på! Jag blir faktiskt extra glad för att du verkligen har fått USA och DC tips genom min blogg! Wow...så roligt!
Tack Ginna!! Och fortsätt att läsa bloggen :-))
Vem vet, vi kanske ses en dag!

Victoria said...

Ett STORT grattis på två-årsdagen! Vi hoppas på många fler år av bloggande från en av våra favoritbloggare!
Många kramar/Victoria

PS. Som vanligt glömde jag EFIT idag... Det får bli en annan dag.

JaCal said...

Ja må den leva, ja må den leva, ja må den leva uti hundrade år! Stort grattis!! ;-)

Jag hade faktiskt satt på påminnelse för Efti (appropå kommentarerna ovan) - men har bara suttit vid datorn och jobbat hela dagen och när jag tagit med fjärde bild av skärmen framför mig så insåg jag att inte ens jag vill se ett bild spel av tråkiga skärmdumpar... nu satsar jag på 25 istället - då reser vi till Sverige!!

JaCal said...

Tillägg... (har nog suttit för mycket vid datorn idag... glömde ju hälften av vad jag skulle skriva)... kommer ihåg det som igår (eller i alla fall 1,5 år sen mer exakt ungefär) när jag precis hade börjat blogga och försökte hitta någon bild på "30something" och hittade till din blogg - du hade precis bloggat om dina favorit TV-serier... Sen dess är jag ju här varje dag (även om det just nu är via min Reader när vardagen är lite galen) och läser och fnissar. Och när Karolina blir stor filmstjärna ska jag skryta för mina barnbarn att jag är bloggvän med hennes mamma! *Fniss*

Fröken Anki said...

GRATTIS!
Det är så kul att du finns här och att vi får dela dina dagar lite grann. Vad roligt att du kunnat träffa så många medbloggare på riktigt.
Ha en fortsatt bra kväll, och jag ser fram emot din EFIT.

MammaKarin said...

Hej !

Lämnar ett tass avtryck för första gången på din blogg som jag läser så gott som varje dag (kan inte låta bli)Jag fick din sida ifrån Anna Åhlund för ca 1 år sedan och sedan dess är jag fast. Det är så spännande och intressant att läsa om dina inlägg och för att inte tala om alla underbara foton.

Det är som en tidigare har skrivit i en logg, att det känns som man redan känner dig, fast man aldrig har träffat dig och det är för att du skriver så bra och välkomnar oss till ditt liv där du bor.

Helen said...

Hej, jag är också en av de "anonyma" läsarna :) jag är nog inne varje dag med undantag för nån helg, tycker du är rolig att läsa och så är du duktig på blandningen av bilder och text, keep up the good work! Ja just det, jag vet att jag hittade dig genom någon annan utlandssvenk blogg men kommer inte ihåg vilken, ska bli kul att se EFIT! kram Helen, Göteborg

Annika said...

Alla!

TACK!!!

Victoria, ja det är så himla lätt att glömma efit. Inte klokt. TACK för att du läser!!!

Jacal, ja jag minns 30-something söket, och att du hittade mig på det sättet. DET var kul! DU var den första US-bloggaren som hittade mig.
TACK för att du läser! OCH jag hoppas att vi kan ses i sommar! Tänk att du åker så snart!
OCH 30-something har fortfarande inte kommit ut på dvd, hmppff...


Anki, tack så jättemkt!!

Mamma Karin
TACK och välkommen hit!!! Vad glad jag blir!
Anna Åhlund!!! SÅ kul att hon fått hit dig. Saknar Anna!
TACK för dina snälla ord.

Helen,

VÄLKOMMEn hit och TACK så jättemkt!! Blir så glad!
Fortsätt att läsa!

Anonymous said...

Jag är en av dina anonyma besökare. Min granne i Helsingfors tipsade mig om din blogg för ett drygt år sen. Sedan dess är jag inne och läser din blogg så gott som varje dag. Jag tycker om att följa med din vardag. Jag besökte USA (släktingar) för första gången i höstas och det var jätteroligt att uppleva den amerikanska vardagen, som jag tidigare bara sett på TV och bio. Vi har också vissa saker gemensamma, som gör det speciellt intressant för mig att följa med din blogg; samma förnamn, döttrar i samma ålder och bägge har vi rötter i svenska Österbotten.

Annika said...

Hejsan!! Men vad roligt!
Så glad jag blir!
Roligt att du varit en sväng till US!
Kul att vi har samma namn, och att dina flickor är i min tös ålder....OCH inte minst att vi har svenska Österbotten gemensamt. Nu är det snart dags för mig att styra kosan mot Sthlm, och sen Närpes igen :-))
Tack för att du läser bloggen!

Anonymous said...

Keep up good work!

Annika said...

All right. Will do :-))