Monday, May 05, 2008

Som utlovat...

...kommer här lite bilder av en viss skådis och dansare.I kostym, sminkad och redo för föreställning nummer 1 där Karolina dansade jazz.
Det gick jättebra! One down, on to go.Improvisationsskådespelerskan är redo! Ta mig till teatern!
Efteråt var hon överlycklig och hade svårt att varva ner (som alla artister efter föreställningar).
I höst väntar eventuellt en ny teatargrupp dit man måste söka in, och gå igenom auditions. Karolina vill in till varje pris, och jag stöttar såklart.Jazzdansare nummer 2 från den andra föreställningen. Den här bilden är tagen efteråt.

OCH så är decket återinvigt för säsongen. Det är en härlig känsla!
Maj är kommen! Den härligaste av månader med det bästa vädret under hela året! Men fy F-N vad jag är allergisk. Hösnuvan plågar mig så; ögonen rinner, näsan rinner och halsen värker. USCH, det är verkligen vårens baksida.
Idag är det måndag och svenne-frulle.
Önskar er alla en fin dag!

23 comments:

Anonymous said...

Men vilka fina bilder på stjärnan Karolina.
Hoppas att det går galant för henne att ta sig in på teatergruppen!
Vilka häftiga kläder hon har på sig!
Det är verkligen en stjärna in the making! Så söt!

Ert däck ser också väldigt mysigt ut.
Det ser liksom lummigt ut med allt grönt i bakgrunden. Väldans trevligt!

Synd dock att du känner av hösnuvan. Vi får hoppas att det är en kort period hos er så att du snart mår bättre.

Ibland känner jag av pollen och ibland inte. Måste bero på vilka halter som flyger omkring i luften.

Kram på er!

Saltistjejen said...

Wow vilken liten stjärna!!!! Tycker det är jätteroligt att det verkar finnas så många möjligheter om man vill hålla på med något mer "artsy" här i USA som barn. I Sverige känns det som om det mer handlar om Musikskolan eller så. Det finns ju dansskolor etc också såklart, men det känns som om tillgängligheten och valmöjligheterna är större är större här för både dans, teater och annan typ av konst.

Otroligt härligt däck ni har!!!! Och ni har verkligen sommar. Här är det fortfarande vår.
Hoppas dock din allergi blir bättre snart! Det är jättejobbigt att ha sådan känning av den.
Kram!

Marianne said...

Karolina ser ut som om hon vet precis vad hon håller på med, det blir säkert lätt som en plätt att komma in i den andra gruppen. Om hon klarar improvisationsföreställningar redan i dag så blir det nog inga problem. Grattis till Karolina för lyckade föreställningar så här långt!!! Och vad söt hon är! Har telefonen börjat gå varm än? Det blir nog en väldigt vacker kvinna av henne!

Hur många föreställningar blir det nu på våren?

Så härligt ert däck ser ut! Men du, tar du något bra antihistamin mot allergin? Har du provat Telfast 120 mg? Det blir man inte trött av och det påverkar inte hjärtat som en del kan göra. Prova. Jag har fått börja med en om dagen igen för myggallergin. Du ska inte behöva gå runt med alla de där besvären när det finns hjälp att få!

Jösses, jag har sagt det där om Telfast till jättemånga nu, snart får de börja betala mig ; )

Annika said...

Jess:
TACKAR!!!
Vi ska hoppas att hon tar sig in i teatergruppen i höst. Men auditions är alltid "nyttiga" vart dom än må leda...
Det är karolinas nuvarande teaterfröken som ska börja med gruppen och hon har ju haft K sen hon var 8 år.
TACK!!
Jo vårt deck är väldigt trevligt och lummigt. Sen är det ju golfbanan där i bakgrunden. jag ser inte ett enda hus och det är faktiskt skönt :-)

Kramar!!

Saltis:
Tackar!
Japp, lika kul som hon tycker det är med kostymer är hon lika glad att sminka av och hoppa in i vanliga kläder efteråt.
Visst finns det mkt för barn att välja på om man vill hålla på med "performing arts" här. DET är kul. Från opch med i höst erbjuder skolan drama-club också.
Musikskolan här är ju också väldigt bra.

Tack! Menar du att det fortfarande är sådan skilland mellan DC och NYC vädermässigt? Tänk ändå...
Jo, man kan nog säga att det är sommar nu. Men en sommar utan fukt och insekter. Perfekt. Som den bästa sverigesommar.
Hösnuvan SUGER!!!

Kram!!

Marianne:
Tack för din urgulliga ord!! Blir så glad över det du skriver!
Nej, nu är det slut för terminen. Det är bara två förställningar som kröner vårterminen, och två på hösten.

TACK, kul att du gillar decket.
Jag tar ngn antihistamin som Claritin. Ska genast , genast kolla upp den medicinen du skriver om. Heter den Telfast? Undrar om den finns här?
LÅTER bra! Måste väl iväg till doktorn och få årets batteri av mediciner snart. SUCK!! Just nu känns det som ögonen ska explodera.

Japp, Telfast borde nog börja fundera på att ge dig lite stålar snart :-)

Lullun said...

Super att det gick så bra! Det där ruset kommer jag ihåg. *hihi* Håller tummarna för höstens auditions redan nu.

Och vad härligt det ser ut med er balkong! Men trist med allergin. Det är fördelen med Grönland; ingen risk för sånt inte. *hihi*

Simone said...

Carolina är verkligen vacker! `Å så klok mor du är som stöttar det hon gärna vill. Härligt med maj håller jag med dig om, men med samma "veto" som du, det går så mycket ögondroppar och nässprej!

Sara said...

K är verkligen en cool tjej, har inga som helst tvivel på att hon kommer att gå långt, vet ju vilken teaterapa hon är! Och så begåvad! Men jag hajar till varenda gång jag ser henne i teatersmink, min lilla K.....
Jobbigt med din allergi, Fente. Du måste gå och få bra medicin! Själv känner jag bara av så lite och kan ta en svag receptfri, blir det värre räcker Clarityn för mig. Det trista är att Eli har börjat känna av pollen också, har gett honom av mina svaga och då mår han bättre, så då är det nog ingen förkylning.... Ska ta honom till en läkare så han blir ordentligt utredd men trist är det, kram och älskar!

Desiree said...

Jag tycker Karolina är så himla duktig med teatern och dansen. Det är en tjej med många tallanger helt klart. Det är också en väldigt vacker dotter du har. Din altan ser så mysig och inbjudande ut. En härlig grön oas där man lätt kan tillbringa timmar i godan ro och ha det riktigt bra liksom. Ha en bra måndag.

veronika said...

DIn lilla tjej som nu börjar bli stor! Har en enorm utstrålning!!! Självklart så kommer hon in den andre teater klassen.

Jättefina bilder och det lyser om K!
Erat däck vill jag ha! Supermysigt.

Petra H said...

Kul att det gick bra med föreställningarna i helgen! Varje gång jag ser Karolina så slås jag över hur lik hon är både dig och Peter!! Och hur fotogenisk och glad hon alltid ser ut! (hoppas att det håller i sig under tonåren, jag vet hur tjurig jag var i början, ha ha)
Härligt att ni kunde återinviga däcket, det ser så mysigt ut med all växtlighet. Tråkigt att du är allergisk dock, när brukar det lugna ner sig - du nämnde något om att du är allergisk även i Närpes så det verkar som det håller i sig länge!?

Marie said...

vilken fin altan ni har! förstår att det är en favoritplats för er. karolina är verkligen lik dig! speciellt bilden där hon har en grön topp på sig, släktskapet kan man inte ta miste på! =)

Rosvikstjejen said...

Hon är ju för underbar din lilla K. Det kommer att bli något stort av henne. Bra med en familj som stöttar ens beslut och vilja.

Stackare, hösnuva och pollenallergi är inte roligt alls. Jag klarar mig från det men T har lite röda ögon.

Mojitos är hur gott som helst. Kul att prova på nya saker.

Kramisar

Cessie said...

oj oj vad lik din dotter är dig, verkligen din lilla "mini me" :-)

Lisa said...

Tack f�r mojitosreceptet! M har hjalpt mig lagga lanken till favoriter. Jag kor nog med svartvinbarsblad, som vi har sen i sommar i tradgarden och han med mynta. Det far bli en salig blandning. Tv� karaffer kanske.

Allergi ar en pina for mig och M ocksa. Det varsta ar att man blir sa himla trott. Vi har Kestinetabletter 1x2.( f�rut Carityntabl men det hjalpte inte). Just trottheten ar det inte manga �cke allgiker som tanker pa.

Jag �r avundsjuk p� ert vader. Vi tror p� en fin sommar har ocksa eller hur. Du ska ju snart hit.

Halsa Karolina att det ar manga har ute, som skulle vilja komma och se henne upptrada. Verkar vara en go tjej.

Annika said...

Vilka fina bilder på Karolina! Vore kul att få se henne uppträda i verkligheten :-).
Vad det ser mysigt ut på er altan. Jag tror att maj är min favoritmånad faktiskt! Våren och försommaren är underbar. Dessutom har jag födelsedag i maj :-).
Vad jobbigt med hösnuva :-(. Har Karolina det också, eller är det bara du?

londongirl said...

Åh vad fin hon är Karolina! Ett riktigt vackert barn som kommer att bli en skönhet när hon blir stor. Det syns lång väg....
Hoppas verkligen att hon kommer in i den grupp hon vill till hösten!
Härligt att ni stöttar henne så i hennes stora intresse!
Föräldrar är så viktiga när det gäller sånt.

Er uteplats ser så inbjudande ut. Tänk om man satt där i kväll!!!

Kramar i massor!

Anne said...

Du har verkligen en vacker dotter med MASSOR av utstrålning. Som jag sagt förut, jag tycker det är underbart att hon brinner så för teaterin, har sånt engagemang. Oavsett vad som händer i framtiden eller var hon hamnar här i livet så kommer hon nog att ha väldig massa nytta av allt hon fått vara med om som barn och som teatern, dansen och allt annat gett henne. Jag tror det är väldigt tacksamt och bra växa upp i USA om man har stora intressen och brinner för såna saker som din tjej. Överhuvudtaget känns det enklare här att vara barn och ha specialintressen och få utrymme för dem.
Verkar finnas så mycket kul och givande för barnen, i Sverige känns det som det mest är bara sport för kidsen.
Så decker OCH AC:n är invigda. Det ser så mysigt ut!

Humlan said...

Jag sällar mig också till beundrarskaran, det lyser verkligen om Karolina och utstrålningen är ju viktig när man ska nå ut till en publik av något slag. Hoppas också att hon kommer in!

Hösnuva är inte roligt, själv har jag lite problem nu, men jag är glad att det inte är värre! Hoppas du hittar någon bra medicin som lindrar besvären så att du kan njuta ordentligt av er fina uteplats! ...jag håller dig gärna sällskap! ;-)

Hanneles paradis said...

Underbart, vär dotter höll också på med teater många många år.

Annika said...

Lullun:
Ja det där ruset är nog välbekant för alla som stått på scenen. The HIGH!!
Jag kan förstå att skådisar, sångare och dansare harsvårt att koppla av efter en kväll på scenen.
TACK! Det ska nog gå bra i höst tror jag.
Haha, en av fördelarna att bo på Grönland--inget pollen!


Simone:
TACK för dina urgulliga ord.
Ja, visst stöttar jag K fullt ut i det hon vill göra, men branchen är stenhård. Nästan det värsta yrke man kan välja.
JA; FY vad jag hatar allergin.

Sara-Sis:
Visst är det nästan chockerande att se ens lilla flicka i smink! Jag förstår att du hoppar till över bilderna. Helt plötsligt ser hon plötsligt vuxen ut.
Japp, snart är det dags att gå till doktorn för årets batteri. Trist att höra att Eli drabbats.
KRAM och ÄLSKAR!!

Desiree:
Tack för dina snälla, snälla ord!
Kom upp och hälsa på, vettja!! Jag fixar mojitos till oss!!

Annika said...

Veronika:
TACK!!
Vi ska hoppas att det går vägen för K i höst!
Ja, jag är bra kär i min altan :-)
Kram!!

Petra H:
TACK!!!
Jo, hon är nog lik oss bägge. När hon var baby var det bara Peters flicka. ALLA kommenterade likheten...HELA tiden. Det var aldrig ngn som sa att hon liknade mig, buhu ;-)
Nu får jag höra att vi är lika allt oftare.
Ja, nu är decket invigt av 16 personer i lördags. Det höll :-))
Japp, när jag kommer till närpes slår allergin till igen. Vet inte vad det är där som gör mig SÅÅÅÅ allergisk, men ngt är det. Mkt sankmarker kanske?

Marie:
HIHI, vad glad jag blir. Jag är fortfarande inte van vid att höra att vi liknar varandra. Men som jag sa ovan har K och jag nog blivit mer lika varandra med åren.

Rosvik:
Vi ska hoppas att det går vägen för den lilla!
Det hoppas jag verkligen. Branchen är ju stenhård, så det kan nog vara bra att ha en "plan B" också.
KRAM!!

Annika said...

Cessie:
Jag tror att du är ny här på min blogg; varmt välkommen!!
KUL att du tycker att hon är min "mini-me", blir ju jätteglad!!

Lisa:
Vad roligt! Jag kan tipsa om att vinbärsblads mojition blir urgod!! MUMS!!
Hoppas du kommer att tycka om den. Perfekt sommardrink.

ÅH, tack för dina snälla ord angående K. Jag blir alldeles rörd!!

Annika:
Ja om vridläktaren i Närpes behöver en barnskådis kan dom hojta till här på min blogg. Ja, hon talar ju inte Närpesdialket förstås, men det ska nog gå bra ändå ;-))
DÅ skulle du kunna komma och titta.
Maj är underbar, och extra mysigt att fylla år under den underbara månaden!
Nej, det är bara jag som har hösnuva. K har klarat sig. Peter har det ytterst lite...

Londongirl:
TACK snälla L!!! Vilka snälla ord! TACK!
Vi ska hoppas att det går vägen för den lilla i den svåååra branchen. Jag kommer iallafall att alltid stå i kulissen vad dom än händer :-)

Ja, L!!! TÄNK om du och jag satt och drack vin på mitt deck ikväll och snackade. Vad mysigt det hade varit.
KRAM!!

Annika said...

Anne:
SNÄLLA ORD!!! SNÄLLA ORD!! TACK gulliga DU!!
Ja, jag tror också att teatern komemr att ge henne styrka i vad hon än väljer att jobba med som vuxen.
Visst är det lätt att hitta teaterskolor, dansskolor etc här. Det är inte bara sport som räknas utan öven kulturen får komma in på ett hörn. BRA, tycker jag!
Japp, AC:n surrar, fast jag borde kanske stänga av den. Detär alls inte lika varmt idag.

Humlan:
Ja kom över en sväng, vettja!! Vore kul. Bloggträff in the US!
Jo, utstrålning hjälper absolut om man ska in på den trånga artistvägen.
Nej usch, hösnuvan är vidrig. SÅ less på den.
Kram!!

Hannele:
Kul att din flicka också höll på med teater. Tröttnade hon sen? Sånt händer.