Tuesday, February 20, 2024

It came and it went ...




Good morning Tuesday!


As per usual, I hope your weekend treated you in the best possible way.


Here in my hoods, the weekend turned out to be a good one.
My sisters-in-law came over for dinner on Friday night. It was so nice to chat with them in a smaller setting.
No, we do not see each other that often despite all of us living in the same county. So it was fun.
Smaller groups are almost always the best, don’t you agree?
It fits my personality so much better at least. BUT I know, we are all different when it comes to this.


On Saturday, we woke up to snow. 
Not a hell of a lot, that’s for sure. It was the wet kind. And it was as damp as can be.
The sort of dampness you know, that kind that seeps into your soul. It wasn’t that cold, but it was SO damp that we were freezing pretty much all day long. But we went out for a long walk, then out for lunch and we ran some little errands.
We made a good dinner in the evening … My fave food, steak, hasselback potatoes, bearnaise sauce and a super good salad.
One of these days—in the near future—I’ll return to the food subjects here on the blog again.

And I have found quite a few little sightings.

18 comments:

Yvonne said...

Jag föredrar också träffar i mindre sällskap, då hinner man ju prata ordentligt med gästerna.

Lite gulligt mer er snö, inte så mycket men iaf vitt på marken, dock inte så kul att frysa.

Äts bea i USA eller gör du den själv? hasselbackspotatis är sååå gott. Jag lagade en kycklingrätt som verkar vara väldigt poppis just nu, Marry me chicken kallas den för och den var faktiskt riktigt god. Hittade den på köket.se och det är Jennie Wallden som gjorde den.

Tänk att ni redan har knopp på magnolian och även krokusen är framme. Påskliljorna ser ju färdigväxta ut redan.

Helt fantastiskt vackra bilder som vanligt och den där med båtarna är ju magisk.

Ha en jättefin torsdag säger jag och skickar en stor kram

Elisabeth said...

Vad fint med påskliljorna och krokusen! Dock antar jag att du blev gladare för snön, visst har jag rätt? ;-)

Beträffande små respektive större grupper föredrar jag också helt klart små. En optimal storlek på grupp för mig är 3-6 personer på ett ungefär. Då tänker jag främst på jobbsammanhang (lunchrum och liknande), för det är i princip bara där jag umgås i grupp.

Anonymous said...

Tack för dina vackra bilder, det är alltid så mysigt att läsa din blogg. I Stockholm idag är det också en jättegrå och fuktig dag, med dimma och såklart den obligatoriska isen med vatten på. Men dagarna blir ljusare så det finns hopp!

Bea är ju sååå gott, låter som att ni hade en riktig toppenmiddag! På vardagarna äter vi sällan några tjusiga middagar och ofta äter vi sushi eller någon annan hämt-mat. För att vi inte orkar 🙈

I helgen ska min familj över och fira min man som fyllt år så då gäller det att jag kommer på någon god, relativt lättlagad middag som alla gillar. Kanske gör vi tacos, då kan alla ta det de gillar.

Ha en fin dag!!!

Anna i Portugal said...

Vi får besök av svägerskan i juni, ses inte heller så ofta och det blir hennes första besök i både Portugal och hos oss. Håller med om att små grupper är det bästa!

Å så gott med bea! Var längesen jag åt, kanske beror på att jag inte äter kött.. hrm funderar på om det passar till något vegetariskt.

Ni bor så fint tycker jag, fina hus omkring er och naturen inpå knuten!

Vad fint med knoppar av magnolia och att krokusen och påskliljorna blommar (som här)!

Önskar dig en superskön tisdag!

Många kramar!

Mamma C said...

Jag tycker att mindre sällskap är bäst. Men har det kanske med åldern🙈 att göra. När man var ung så var man ett helt gäng och det bekom en inte något då.
Så ni fick lite snö igen 😉 men våren gör sig påmind ser jag på dina bilder.
Beasås var jättelänge sedan som vi åt. Har gjort en falsvariant av den som faktiskt smakar väldigt gott.
Ha en fin och bra fortsatt dag.
Kram Carin

Annika said...

Yvonne:
Jag gillar verkligen det. Att verkligen kunna prata. Och mindre sällskap överlag.
Fester kan ju vara trevliga också, förstås. Men på det stora hela föredrar jag verkligen mindre sällskap. Kul att du också känner så.
Snön var bara blöt. Inte så kul. Men rått så in i bänken ...
RÅTT.
Av allra värsta sort.

Bea förekommer. Man kan köpa de där Knorrpåsarna du vet. Eller andra märken.
MEN jag gör en egen, den är godast. OCH jag gör den via ett recept jag fått av Anna-Channal som brukar kommentara här. en fuskbea som är galet GOOOOD!
Men såser till kött är överlag inte lika stort här som det är i Sverige.
Hasselbacks, bara sååååå gott!!

Marry me Chicken! HAR sett den!! Följer Jenni Walden också på Insta. SÅ goda grejer hon lagar alltså.
NU sk jag genast leta upp det receptet.

Jo, nu börjar det våras. OCH ja, jag håller med om påskliljorna. De är ju fatkiskt i full blom.

TUSEN tack för att du gillar mina bilder.

Kramar!!

Annika said...

Elisabeth.
HAHA ... jag hade blivit ännu gladare om det varit lite vettig snö.
Eller om vi får en till drabbning av riktig snö. Men detta? Pfft. OK.
Det är lite stresssande för mig att SE dessa vårtecken redan. Jag blir så rädd att det ska gå för fort.
Jättetrevligt och fint att se det, men du vet ju hur skraj jag är för en tidig vår (ska dessutom vara i Sthlm närapå hela mars också. När jag kommer hit igen vill jag ha det FINASTE kvar JU!!!).

Inte ett dugg förvånad över att även du vill ha mindre grupper. Helt med dig där. OCH inte alls överraskad över ditt svar, HAHA!!

Annika said...

Anonym_
HEJ!! Tror du kanske är ny här?
Isåfall, varmt välkommen!
Så roligt att du tycker om mina bilder och min blogg. Jag blir JÄTTEGLAD!!!
Snart kommer även jag till Sthlm.
Ljuset blir härligt, just det där marsljuset. som glas!!
Och ja, jag räknar helt med att det ska bli halt, tjälen har inte gått ur jorden etc.
DET får gärna blu mkt sol och så ska jag leta blåsippor och andra tecken.

HIHI, under veckorna försöker jag laga mager mat. Men på helgerna kan jag sväva ut, haha.
ÄLSKAR sushi!!! Förstår att det lätt blir hämtmat.

Trevligt med firande. Tacos går alltid hem. HOS alla!!

Varmt välkommen tillbaka och ha det toppen!!

Annika said...

Anna:
VAD roligt för er med besök av svägerskan.
ÄNNU roligare att det är första gången och att ni får visa upp ert jättefina hus och er ljuvliga plats.-
Små grupper FTW!!

Jaa, jag tror absolut att bea passar till vego också. Till en paj tex, eller grönsaker som grillats. OCH såklart till vego-kött och kyckling.
Prova Anna!!

Tack snälla Anna. Älskar att bo här.
Det blir svårt om vi bestämmer att dra upp våra bopålar. MEN vem vet ...
Jag älskar all den natur jag har runt knuten.

Jag är så rädd att naturen ska få fnatt och börja blomma för snabbt.
I nästa vecka ska det bli så varmt.
men det är fint med de tidiga vårblommorna.


tack Anna och stor KRAM!!!

Annika said...

Carin:
HIHI du med. Jag har nog föredragit det i hela mitt liv. MEN åldern hjälper inte till, om man säger så--hehe!
UNDRAR om du och jag kör samma fejkbea??? Den via Channals blogg?
Tycker den är perfekt, och så lätt!
Ja lite dum snö kom, det kunde gott ha fått komma mer. Men det var så råååått att det var ganska vidrigt.
men nu våras det.

ha en toppenfin dag!
Kramar!!

Monica said...

Hoppas du tar med dig sol hit i mars🌞verkligen brist på den och snön och slask och is nämner jag inte. Och säkert har vi en vintermånad till men soliga dagar efterlyses. Så fint att se vårblommorna hos dig och fått foton från Yorkshire Dales UK, det såg ut som snön här men var snödroppar som täckte hela marken i vitt. Och andra vårblommor. Och sol!

Ett tips ska du få, kolla alltid om priser anges på mysiga caféer i stan, mest Gamla stan som varit på tapeten, en semla kostade 143 kr och kaffe från termos helt vansinnigt pris. Och det saknas då helt prisuppgifter vid kassan och turister går tillbaka med sina kvitton och säger att här har det blivit fel ... Stockholmare skäms hur det blivit. Sen finns det toppenbra som är seriösa men dessa andra kan vara i de vackraste miljöer och locka förstås. Tråkigt men har koll, fast förstår, inte någonsin frågar man ju på café vad kostar kanelbullen?

Och lite har det spridit sig med överpriser även utanför stan, vi åt lunchsoppa som var god men dyr, samtliga frågade om de fick ta kaffet från termosen sen, hen svarade att tyvärr nej men hen hade ett specialerbjudande till soppan, drog till med ett skrattretande pris och jag skrattade faktiskt, hade hört det var så men folk väldigt inställda på att det ingick. Vi handlade på bageri sen och drack kaffe hemma.
Ha det så bra i veckan, kramar.

Keith said...

A very quick snow and fast melting. Hasn't been much of anything this winter. No wonder the flowers are coming up already.

BP said...

Då vavr det snöomgång #2 den här vintern för din del. Vi är uppe i 6 omgångar hittills, fem färre än ifjol.
Håller helt med dig att det är roligare och mera givande att umgås i mindre grupper. Där kan man både prata och diskutera saker lättare än i en stor grupp. Man slipper skrika också;-)
Helt underbara bilder, där magnolian, krokusarna och påskliljorna står i stor kontrast till snön. Men den försvann ju som tur var direkt. Just nu är det snö- och isfritt här, men vi är nog inte klara med vintern här.

Sara i Barcelona said...

Ååh så fina bilder med dom små vårblommorna :) Och bilden vid sjön, så vackert! Förstår att du älskar den platsen <3
Beasås är ju så gott, vi kan köpa flera olika varianter på vår svenska supermarket, både Lallerstedts, Lohmanders och Jureskogs, så det lyxar jag till det med ibland :D
Däremot finns det absolut inte tt få tag på för överigt här i stan, jättekonstigt tycker jag, men men :D
Utan tvekan är jag team "små grupper", trivs bäst så numera :)
Stor kram!

Annika said...

Monica:
Ja vi får väl se om det blir som i fjol, alltså vinter hela tiden. Eller om det blir som 2022, underbara soliga dagar.
Vi får hoppas på det senare.

Vi får se hur många semlor jag klämmer i mig i år.
Några blir det iaf.
Fattar inte att bagerier inte har priset. Det har de ju alltid haft på det man köper.
Blir nog ingen fika för mig i Gamla Stan. Har mina favoritställen dit jag återvänder. Men det låter onekligen heltknäppt att konditorier inte skriver ut priset.

Också märkligt att kaffe inte ingår i ett lunchpris. DET brukar det ju göra. Allt ska de ändra på tydligen. Everything to earn a buck ..

Kram!

Annika said...

Keith:
I am happy we had those ten days with real winter in January. I guess that's it. Or wait, believe me, the day I am going to Sweden it'll be a blizzard. Mark my words ...

Annika said...

BP:
HAHA, nummer tre om vi ska vara petiga. Vi fick ju lite i dec.
Men nej, jag märker ju tydligt att vintrarna här förändrats.
Våren kommer tidigare och det är mindre snö.
NI har haft en äkta riktigt vinter. Inte dumt (tycker jag alltså, vet att du inte håller med).
Vi får se hur det blir i mars.
Ja absolut, mindre grupper är verkligen att föredra. Då kan man snacka så bra med alla.

Tycker det låter bra att ni har barmark och isfritt faktiskt. Så får det gärna vara då jag komma också.

Ha en fin onsdag!

Annika said...

Sara:
TACK!!
Jag är övertygad om att ngn slags magi vilar på platsen vid sjön som jag älskar. Där är det så vackert och speciellt alla årstider.
Blir glad över att du tycker om mina foton.
TACK!!
DU har sådan TUR som bor på ett ställe där de säger så många svenska matvaror. Härligt.
Just de såserna du skriver om är ju SÅÅÅ goda!!
Team smågrupper, YES!!!

Kramar!!