Wednesday, February 28, 2024

Din sista måltid ...




Godmorgon onsdag!


Vad säger ni?
Ska vi återvända till temat mat?
DET gör vi.


Det här ämnet kan jag ha berört tidigare.
Faktum är att det känns som om jag skrivit om det förr. MEN isåfall var det länge sedan, och jag har en del nya läsare här på min blogg, vilket är JÄTTEKUL!
Välkomna alla!!


Dagens lite vridna ämne är, vad skulle du välja som din sista måltid?
Ponera att du sitter i fängelse, du är dödsdömd. Snart ska du sättas i elektriska stolen, eller få en dödlig injektion eller gasas ihjäl.
Det här är ingen diskussion om dödstraff, men ett ska ni veta — JAG ÄR HELT EMOT DÖDSSTRAFF. Så. Där. Nu vet ni var jag står i den frågan.


Men, du sitter där. Innan du ska döden dö får du välja en måltid--din allra sista måltid.
För det brukar dödsdömda få göra …
Ganska morbitt det också, vi får anta att den måltiden inte direkt äts med njutning …


Du ska iallafall få välja det godaste du vet.  Det du njuter allra mest av vad gäller samtliga maträtter.
Vilken rätt skulle DU välja?
Vad är det allra godaste du vet?



Bild från River Online.


En gång hade vi detta som samtal en julafton då vi satt runt bordet, haha.
Vi gick bordet runt och alla som satt med berättade en efter en. Kul. Av någon anledning har vi alltid något slags tema någon gång under julmiddagen med min kompis Susanna och hennes familj.


Jag har haft samma “sista måltid önskning” i flera år.
Ge mig en biff som är perfekt kryddad och perfekt stekt.  Till biffen vill jag ha potatis av något slag, det kan vara en potatisgratäng som är perfekt, eller hasselbackspotatis eller den ultimata pommesen.
Till detta ska en underbart krämig bearnaisesås serveras och jag vill absolut ha en sallad till också. Jag vill ha sallad till nästan allt jag äter. En måltid är inte komplett om jag inte får sallad till.
Ja, och givetvis skulle detta serveras med ett riktig lent, sammetslent, och fylligt rödvin. Det jag listat ovan är den godaste rätt jag vet. Alltså skulle det bli min sista måltid.


Jag blir mer och mer förtjust i koreansk och japansk mat likaså.
Vilken matupplevelse det skulle vara att få åka till dessa länder och äta sig igenom dem. Kryddorna är så perfekta, och smakerna passar mig perfekt.
Åh tänk en resa till Vietnam och Thailand först. Jag äter mig igenom deras kök.
Sedan en avstickare till Taiwan för att äta mig igenom det landet. Sen blir det Japan och Sydkorea då. Ja tack!!
Karolina och Mike ska förresten snart iväg på en riktigt cool resa som jag är avis på. De ska till Japan i mitten av mars. Hur härlig är inte det för de unga tu.
Det blir delvis en matresa för dem också. Underbart. Själv ska jag snart bege mig norrut och återigen landa i det svenska köket. Det är inte så dumt det heller.


 

Bild från Chef's Pencil.


Mat jag vill ha när jag kommer hem till Sverige är, räkmackor och räksallader (menar inte de där kletiga räksalladerna på korvmojjen, haha. De är goda de med, men jag tänker mer på en ren räksallad). 
Jag ser fram emot att äta några semlor också, givetvis. Ahhh!! Gott.
Svennepizza likaså, ja tack. Givetvis med pizzasallad till. YES!
Ser fram emot ugnsgratinernad falukorv med rotmos. Gawd, what a gourmet I am, haha.
Strömmingsflundror? Ja tack!
Torskrygg? Please.
Gärna en Janssons också, det är alltid gott att äta den min mamma gör.
Sen, bakverk och bröd. PLEASE. 
Smågodis? Vet ni vad, jag är inte sugen på det längre. Något har hänt, jag vet inte vad det är. Men jag längtar aldrig efter smågodis längre.
OCH så saft, ja saft … Och då ska det vara Fun Light, skiter i om det är en massa tillsatser i den. Den är BÄÄÄÄST!!


 

Bild från Let's Deal.



Vad skulle du välja som sista måltid?
Vilka kök älskar du mest?
Vart skulle du helst åka i världen bara för att äta (eller MEST bara för att äta iallafall, haha)?


Ha en jättefin onsdag!

32 comments:

Yvonne said...

Jag skulle nog välja en saltinbakad hel, superfärsk vit fisk som vid bordet flamberas och en servitör lägger upp fiskbitar i mitten på en snygg bräda, rostade grönsaker och potatis runt om och lite gott vin till, gärna rött men om jag måste får det bli vitt. Brukar då och då äta denna rätt på en restaurang i Spanien och det är sååååå gott - men dyrt som attan.

Jag skulle gärna åka till Thailand, vietnam och sydkorea och äta i några veckor. Japan är inte fel det heller.

Håller med dig om de svenska rätterna och lägger till Havets Wallenbergare med fint potatismos och lite skirat smör till.

Jag dricker alltid vatten till maten eller vin fredag-lördag. Smågodis eller godis öht, är inte heller något jag äter sedan drygt 5 år tillbaka och saknar det inte heller.

Jag väljer aldrig kött ute på restaurang utan alltid fisk, älskar fisk. En riktig, ej odlad, fjällröding med goda tillbehör, mums!

Tyvärr är jag inte så bra på att tillaga fisk själv då min man inte alls är lika förtjust i fisk som jag är, men torskrygg och fin Salmalax brukar jag fixa till själv här hemma med hjälp av recept i Mästerkocken Catarina Königs böcker och det blir gott.

Vilken häftig resa Karolina och Mike ska göra, Japan är nog ett intressant land både vad gäller mat och även annat.

Ha en fin onsdag säger jag och skickar en stor kram och tackar för ett mumsigt inlägg, men nu blev jag så hungrig så det är dags att äta frukost nu.

Sara i Barcelona said...

Haha ja fy vilken morbid tanke :D Men min sista måltid skulle nog vara pizza eller fajitas, det tycker jag alltid är lika gott, sushi älskar jag också :) Och ja, en köttbit med bea och pommes slinker förstås ner ;)
Toast skagen som förrätt.... och semla som efterrätt ;)
Bland det godaste jag vet är också en bra sallad med massa gottigheter i men det skulle nog inte bli min sista måltid, haha :D

Jaaa, resa runt i Asien vore väldigt kul, min son backpackade i Asien med sina vänner och Vietnam var definitivt en favorit, sen var dom också i Thailand, Malaysia, och nåt land till, dock inte Japan som ju måste vara väldigt häftigt att uppleva :) Jag har varit i Thailand iaf och det var mysigt, men jag var oerhört trött på thaimat efteråt,, konstigt nog, även att jag tycker det är väldigt gott :D
Ha en fin dag och tack för den intressanta tanken så här på morronkvisten ;)
Kramar!

Anna i Portugal said...

Först och främst tycker jag det är bra med teman eller nya frågor när en hängt med vänner i många år. Det blir lätt samma samma annars, så med teman eller frågelekar kommer det fram nya saker. Alltid roligt!

Jag tror faktiskt jag skulle be om en riktigt glutenrik måltid :) En baguette med mycket smör till förrätt. Och så en stenugnsbakad pizza med en flaska fylligt rödvin, t.ex. Amarone. Och sedan en kakbuffé till efterrätt, som jag får behålla i min cell fram tills de för mig till döden. Då kan jag småäta resten av livet, det känns lyxigt.

Jag är också emot dödsstraff.

Ska du till västkusten och äta räkor eller blir det de som finns att tillgå i Sthlm?

Italienska köket gillar jag bäst tror jag. Men gillar också mat från fjärran östern väldigt mycket. Jag skulle vilja åka till det landet som aldrig använder gluten i sin mat, inte heller kött och fågel. Finns det?

Ha en fin dag, och ja, Japan skulle jag väldigt gärna åka till. Kram

Äventyret framtiden said...

Ja, jisses ja. Jag tror att jag skulle vilja dricka mig redlös, haha..tanken är morbid men man får ta den som en lek sådana här gånger. Jag är också helt emot dödsstraff.

En god sparrissoppa skulle sitta bra med sparris under parmesantäcke till huvudrätt. Till efterrätt, kanske en mandeltoscakaka...
Italiensk mat gärna, åländska fiskrätter mycket gärna, strömmingsrätter då allra helst,fast jag borde då också få tillreda dem som jag själv vill ha dem. Lammstek absolut. Rådjurssadel detsamma. Oj, det finns hur mycket som helst som skulle duga men jag nöjer mig med sparrisen..jag vill resa med lätt bagage in i evigheten haha...
Jag har inget egentligen so jag älskar mest, svår fråga för min del.

Ha en jättefin onsdag du också!
Madeirakramar!

Dr Jo said...

Hejsan,

Oj en sista måltid, jadå ditt förslag lät väldigt gott. Annars är jag svag för det spanska köket. Där tycker jag i princip allt är gott (av det jag testat hittills :) ). För tillfället har jag fått dille på lufttorkad korv, fuet som är såå gott. Blir helggodiset ibland.
Sedan är jag väldigt svag för bröd och vetebakverk. Allt är oftast mums!

Men jo det hade varit svårt att bestämma en rätt. Hade nog blivit ett gäng :)

Hoppas du har en toppen onsdag!
Kramar Johanna

Mamma C said...

Hmmm, jag älskar mat och har svårt att bara välja en måltid. Men det får väl bli en god pizza då med ett glas rött till.
Jag gillar asiatiskt mat men det kryllar av sådana restauranger. Och till slut tycker man allt smakar likadant.
Jag saknar det svenska smågodiset. Så det blir det en del när jag åker till Sverige.
Ha en bra dag.
Kram Carin

Channal said...

Hej Annika! Hemsk tanke med dödsstraff! Tänker mer om man blir svårt sjuk och inte har långt kvar. Minns min moster när hon var svårt cancersjuk. Hennes sista önskan var att få dricka Hallonsoda. Mamma köpte e, 33cl-flaska och gav henne det. Hon blev så lycklig. Men när hon smakade på den så smakade den inte som hon mindes. Alla mediciner gjorde att den smakade illa. Minns att hon sa usch. Samma sak med mamma innan hon gick bort. Hon älskade kaffe. På slutet smakade det bara metall. Hon kunde inte dricka det. När jag var tolv, tretton år blev jag jättesjuk och inlagd på sjukhus. Jag kunde inte äta någonting. Mamma frågade då vad jag längtade mest efter. Minns så väl hur jag drömde om en färsk ostfralla. Du vet de där ljusa frallorna från 70-talet.

Men vad skulle jag välja som sista måltid idag. Tror nog det skulle bli färsk svensk potatis, gräddfil, gräslök och matjessill till en knäckemacka med ost. Till efterrätt svenska söta jordgubbar, nyslungad honung och lättvispad grädde. Ja, det skulle det absolut bli! Eller färsk nystekt flundra! SÅ GOTT!

Jag är nyfiken på alla världens kök. Det jag älskar mest är sushi, färsk fisk och skaldjur! Så Japan ligger högt! Godaste sushin åt jag 2015 i Tokyo.

Vart jag helst skulle vilja åka i världen bara för att äta? Hmmm... svårt att välja! Den sämsta maten har jag ätit i Paris. Så absolut inte till Frankrike i alla fall! Jag älskar ju fisk och skaldjur. Det vore häftigt att få komma till USA. T.e.x. Georgetown, Maine eller New Orleans, Louisiana. Du får tipsa om ett bra ställe med skaldjur i USA.

Tack för ett kul inlägg! Må gott och KRAM! Anna

Annika said...

Yvonne:
ÅÅÅÅ så gott!!
Det vill ja ha också. Låter underbart och fantastiskt gott!!
Kan tänka mig att det är bara vid väldigt speciella tillfällen du tar detta. MEN jag skulle verkligen vilja prova den rätten jag med.
Yay, du vill åka till samt länder som jag. Det östasiatiska köket är bara GULD!! Alla smaker, mmm!!!
Havets Wallenbergare låter mkt spännande också. Ännu en rätt jag gärna skulle äta.
Exakt, samma här ... dricker bara vin till maten på fredag och lördag.
Gillar att hålla det så.

Fisk på restaurang ja, det är verkligen gott. Och jag förstår verkligen att du gör så eftersom din man inte är så förtjust i fisk.
Ofta är ju fisken så bra lagad på såna ställen också.

De fiskrätter du lagar är ju urgoda. OCH jag gillar verkligen Catharina König. SÅ bra recept.

Eller hur, K och M får en toppenresa.
Så mysigt för dem!

OCH jag säger TACK för att du gillade dagens inlägg!!
Blir så glad över det.

KRAMAR!!

Anonymous said...

Du skulle alltså inte välja en räkmacka som sista måltid? Ligger hemma och är magsjuk så mat är inget som lockar just nu direkt, men lasagne skulle nog bli min sista måltid och kanske steak och bakad potatis eller sweet potato fries.
När jag inte är magsjuk älskar jag annars.all mat. Skulle nog flyga till Singapore först och bara ÄTA och sen vidare till Thailand och så Japan förstås Japansk mat är ju så mkt mer än bara sushi. Kul att K och M ska dit. Blir säkert en spännande resa.
Kram Lisa

Annika said...

Sara:
Visst är det ... Men det är väldigt sant, så går det till för den dödsdömde. Mn har hört att vissa stater nu tagit bort det där av besparingsskäl ...
Ja, det är inte lätt att välja den sista rätten, jag vet.
Fajitas, det är så gott. Pizza, say no more :-)
Toast Sakgen ja, gaaaaalet gott!!
Nej, en sallad skulle inte jag heller välja som sista måltid, haha. Det fastän jag ÄLSKAR sallader av alla de slag.

Cool resa för din son. Det måste ha varit intressant på SÅ många plan att backpacka i den delen av världen. Inte minst för maten. Men för allt annat också.
Så roligt.
Thaimat ja, det är liksom så lätt att få tag på överallt så på ett sätt KAN jag nog förstå att du kanske blev lite less.

Tusen tack för att du gillade det här inlägget.
Kramar!!!

Annika said...

Anna:
Det har verkligen blivit en grej. Det är våra döttrar som började med att twista till julafton med olika temafrågor, Karolina och Melanies idéer. Och vi hakar alltid så glatt på.
Nu känns det som om det blivit en tradition också att ha ett tema på julen.

OHHH I get that, Anna!! TOTALT. Vräka i dig allt du idag har lite svårt för att äta. Det fattar jag till fullo.
Gillar ditt tänk, massor!!!

Dödsstraff, enormt förlegat, hemskt och borde avskaffas. De kan sitta i finkan för resten av sina liv istället utan pardon. Men avrättning? Nej,

Nej, tyvärr inget västkusten. Det blir bara good old Sthlm och därmed de räkor som finns där.
Önskar att jag finge åka till västkusten och äta räkor. ÅÅÅÅ!!

jag hör dig, Anna. Vill också att du ska få åka till landet där inget gluten används och där du kan äta vego på ett otroligt gott sätt.

OOO ja, fjärran östern-mat älskar jag med.


Stor kram till dig!!

Annika said...

Karin:
You got a fat point there.
Supa sig redlös, intill medvetslöshet innan man dör. Why the heck NOT!!!!
har en känsla över att den dödsdömde absolut inte får denna önskan uppfylld ...

Sparrissoppa ÄLSKAR jag!
Ställer mig helt bakom din sista måltid. SÅÅÅ gott!!!
Allt det du räknar upp låter helt underbart gott. Åländska fiskrätter, YESSSS!!!
Mums.
Haha Karin, du skulle be att få tillgång till köket och tillreda så det blev helt rätt.

DET är en supersvår fråga, jag vet. Det finns så mkt gott i denna värld.

Stor kram till Madeira från ett milt och grått Restonland.

Annika said...

Dr JO:
Det låter bra tycker jag, och gott!!
Visst tål denna måltid att tänkas på.
Allt det du listar låter toppen.
Du med, ha det bäst denna onsdag.
Kramar!

Annika said...

Carin:
Yes, låter mycket bra i mina öron. Det skulle jg också kunna välja.
Men det är ett svårt val då det finns så mycket gott här i världen.
Jo, vi har tur här i världen som har så mkt asiatiskt omkring oss. Det skulle vara underbart att få äta på plats. Får alltid en känsla av det är riggat till hur vi vill ha det i västerlandet. Men, det kanske inte är så.
Tror faktiskt jag är lite udda som lessnat på svenskt smågodis. Vet inte vad om hänt, brukade älska det, hehe.
Kramar!!!

Annika said...

Channal;
Visst är det hemskt med dödsstraff.
Tänker att som mkt sjuk, eller gammal, vill man inte ha ngnting att äta övh när döden står för dörren. Så det är nog bäst att tänka på allt detta i friskt tillstånd sas.
De mina som dött, mormor och pappa, de ville inte ha ett enda dugg. Min pappa brukade säga att maten inte var god längre, och det är nog så.
Min mormor levde på i stort sett sprite och mjölk innan hon dog. Bägge två var matälskare då de var friska.
Så ja, jag tror det är som du säger, det där förändras i ålderdom eller vid svår sjukdom.

Bäst att ta detta ämne medan vi alla är matglada och önskar oss :-D

Ja vilken god måltid, Anna. Äkta sommarmat på det där alldeles speciella sättet. JA!!!

Alltså ja, Anna, jag kan föreställa mig att sushin i Japan ÄR next level. Lyllos dig som ätit där.
Härligt!!

JAAA Anna, jag kan tipsa dig om skaldjur här i US, den godaste crab cakes finns i Maryland, den godaste clam chowder och lobster roll åt jag på Cape Cod. Åt en galet god fisksoppa i Pismo Beach i Kalifornien.
I New Orelans är räkor stort.
Det finns sjukt mkt god mat i US. Komsi kom!!

Kramar!!

Annika said...

Lisa;
nej, det skulle jag faktisk inte. Tror jag vill ha ngt varmt, hehe.
Lisa, förlåt det här inlägget, hehe. Det här inlägget är inte vad du behövde läsa idag då du är magsjuk.
MÅÅÅÅ du krya på det snabbare än snabbt!!!
Lasagne, sååå gott.
Och ja, Japan har ju en enorm matkultur. Jag vill också!!
Kram och KRYA!!

Anonymous said...

Jag skulle nog välja en svensk fiskgratäng som min sista måltid. Usch vilken morbid tanke. Vill man ens äta om man vet att man ska dö?

En matresa genom Asien låter fantastiskt!

SB

Brysselkakan said...

Sista måltiden, hmmm... vet i alla fall att jag skulle be om prinsesstårta eller saffrans-semla till efterrätt! Eller kanske bara efterrätter rakt av! Någon underbart kladdig choklad-grej. Något med kardemumma i. För är det sista måltiden behöver man verkligen inte tänka på att det är för mycket socker eller så! Bara att svulla i sig!
Japp, efterrätter får det bli!

Anonymous said...

Min sista måltid skulle såklart bli öländska kroppkakor med lingon, grädde och smör till. Och då menar jag inte några färdigköpt sega trista saker utan hemgjorda med kärlek. Förstod du kanske? :-)
Det finns så otroligt mkt god mat men japanskt är inte min favorit. Eller jag har kanske inte ätit tillräckligt mkt för att säga så?
Just nu är min absoluta favorit libanesiskt. Sååå gott!
Kram från Anette

Anne said...

Jag har tänkt precis som du att det är något morbid över det där med sista måltiden för de dödsdömda,som du säger, det är ju ingen njutning i den måltiden direkt. Får de ens nåt i sig, aptiten kan ju inte vara på topp direkt.
Jag är inte heller för dödsstraff. Det jag skriver nu kan låta konstigt och svårt förstå men jag har ofta tänkt att dödsstraff för de kriminella som begått riktigt avskyvärda brott inte är det värsta. Visst, livet upphör och döden kommer. Det kan förstås inte bli värre än det förstås. Men jag tänker så här, att döden inte behöver vara det värsta alls, att de "slipper undan" att sona brott för de lever inte mer. Det här kan låta konstigt men jag tänker mig alltså att ett livslångt fängelsestraff är ett bättre straff för de som begått vidriga saker, än dödsstraff. Sedan är det förstås en massa moraliska argument varför vara mot dödsstraff också.
Men är inte det ultimata straffet att frhetsberöva någon för resten av livet, inte döden? Vi människor behöver frihet, eller hur, att sitta inne under eländiga och hemska förhållanden resten av livet är väl värre egentligen än att dö. Inte vet jag, tänker högt här. Det här är ju filosoferande frågor. Men som sagt, emot dödsstraff men absolut för hårda straff för kriminella som begått vidriga brott. Skulle en anhörig mördas så skulle jag kräva livslångt straff för den personen.

Men nu till det roliga med maten! Tanke-experimentet med sista måltid, men så svårt. Jag gillar ju det du skrev som tänkbar kandidat, skulle inte vara fel alls med allt det du räknar upp. Eller en riktigt god pizza eller... Nä, jag kan inte bestämma mig.

Du säger du blir mer och mer förtjust i de asiatiska köken. Kul! Jag känner nog lite liknande, de köken har blivit mer intressanta med åren och jag har ätit mer och gillar det. Eftersom Stella och även maken gillar asiatiskt så blir det mer sånt också.
Dock ett men här, jag har svårt för stark mat, alltså hetkryddad mat, spicy. Hur är det för dig? Folk brukar driva med mig att min "spice tolerance" är löjligt låg. Jag önskar jag inte var så mesig men men..

Medelhavsköket är nog min favorit, det är ju också rätt brett, mycket/många länder kan ingå där. sån mat gillar jag mycket. Mellanösternmat såg jag nån nämna i kommentarerna, det kan jag också tycka är riktigt gott och skulle gärna botanisera mer i.
Klassisk svensk husmanskost, alltså det är ju så gott också. Allt du räknar upp om svensk mat och kanske äta när du åker över snart nickar jag gillande till. När åker du förresten?

Vad kul med Karolina och Mikes kommande Japanresa. Jag har väl aldrig dragits till Japan egentligen men förra året följde jag en kusins Instakonto då hon och hennes kille (de är i Karolinas ålder) åkte till Japan på semester och jag blev otroligt inspirerad och tyckte det var så kul "följa med" så intresset väcktes mer för just Japan. Det verkar väldigt enkelt att resa i Japan, modernt, fräscht och effektivt. Hon hade videos på toaletterna på hotellen, som jag skrattade, det har man ju hört om, de avancerade toaletterna, de ÄR ju verkligen speciella med alla finesser. Du får berätta hur K&M uppleverdet. När kusinen med kille åkte tåg, superfräscha, effektiva och moderna så bleknade tysk (och svensk) kömentalitet. Snacka om att det var tydligt och noga med hur stå, hur vänta och allting var väldigt effektivt.
Japan verkar i alla fall ett enkelt land besöka, tror Indien t.ex. är en helt annan historia. Även min indiska kompis säger att Indien är inget lätt land.

Babbel, babbel. Hoppas K&M får en riktigt lyckad resa i alla fall. Kanske de åker i vår? Man har ju hört om de magiska japanska körsbärsträden.
Kusinen jag nyss nämnde, de åkte förra sommaren och ett minus var att det var såååå in i bomben hett. De led många dagar men kämpade på.

Kramar!

Susjos said...

Vi gillar lika vad gäller "den sista måltiden" En god köttbit med potatisgratäng, mums, och sallad ja, alltid sallad med en god dressing gjord på olivolja!
Precis som dej gillar jag asiatisk mat, hänger gärna med dig runt på din resa!
Räkmackor, och annat gott här hemma som du skriver om tackar jag också ja till!
Nu måste jag skynda mot jobbet...
Ha det gott!
Kram!

BP said...

Hahaha! Makabert - absolut. Men då kör vi;-)
Jag vill h en tre rätters som sista måltid.
Förrätt: Bläckfisk vinägrette
Huvudrätt: Dorada fisk (guldbrax) med pommes och sallad
Efterrätt: Tiramisú eller Pannacotta

Favvo kök: Det spanska köket.

Land: Japan. Och då gärna till landsbygden där de har många specialrätter som jag skulle älska.

-----------------------------------------------

Det är nog bäst att du kommer snart till Sverige. Tiden med semlor började i och för sig redan på annandag jul, men nu har de flesta konditorier slutat sälja semlor.

Tål inga räkor. Så den rätten går bort. Det gör falukorven också, men inte rotmos. Älskar rotmos med oxbringa till exempel. Strömmingsflundra - nej tack; torskrygg och Janssons - ja tack; bakverk och godis - nej tack; saft/läsk - a big NO NO.

När kommer du till Sverige?

bettan said...

Kokt torsk med bechamelsås smaksatt med stött senap, potatis.
Torsken ska vara köpt direkt från en fiskebåt, vara kokt precis så att den faller i skivor. När jag ätit mig mätt ska jag ändå fortsätta med att ta mer sås och potatis och mosa ihop detta med min gaffel för att njuta lite till.

KRAMAR!!

Annika said...

Susanna:
Findus? HAHA!!
Galet gott är det med fiskgratäng, jag håller med. Brukar göra en själv som jag ÄLSKAR.
Säger som du, kan man ens äta innan man ska avrättas?

Eller hur, en resa genom Asien vore helt galet gott. HIHI!!

Annika said...

Brysselkakan:
Ja varför inte... Bara vräka i sig av sötsaker. Eller HUR!! Man behöver ju iaf inte oroa sig för vikten, haha. Eller att få halsbränna, eller känna sig däst. Galghumor.
Prinsesstårta och saffranssemla. MUMS!!!
Kardemumma ja, det är nog fasiken bland det bästa som finns!
Klokt val!

Annika said...

Mmmm Anette, jag skulle vilja smaka sådana. ÅÅÅÅ det låter så gott när du beskriver dem, och jag tror aldrig jag har ätit kroppkakor.
Förstår absolut att du menar hemgjorda med allt vad det innebär. Det är lite krångel att göra dem, eller hur?
Tycker också libanesisk mat är jättegod, mums. Gillar mat från mellanöstern överlag.
Kramar!!!

Annika said...

Anne:
Undrar det ja ...
HUR kan de njuta av maten? Det måste vara ooo så svårt. Läser att somliga valt bort sin sista måltid.
Länkade till en wikisida i dagens inlägg om vad de dödsdömda i US, och i världen i övrigt, valt som sina sista måltider. Också hur de avrättades.
Hemskt. Bara ångesten alltså. Kan inte ens föreställa mig. NOG för att de alla begått bestialiska akter och bragt folk om livet, men ett dödsstraff gör ju inte de mördade mer levande för det. Nej, emot det helt. MEN långa kännbara straff ska det vara, såklart. Man sitter ju inte på Death Row för intet, sas.
Men det finns ju de som suttit där oskyldiga. Saknar ord.
Jag resonerar faktiskt också som du, det är ett värre straff att sitta i fängelse hela sitt liv på trippel livstid än att dö. Straffet att sitta inlåst är just det, ett straff. I ett supermaxfängelse som det ju blir för kallblodiga mördare.
Sen är jag emot att staten ska få agera guds fader. Det finns de som argumenterar att dessa mördare kostar staten pengar om de sitter inne ett helt liv, ja de gör de kanske. Men det är ändå ganska få som döms till just döden, och en annan hemsk sak är ju att det får så lång tid mellan dom till straff. Flera, flera år ...
Jo, men jag har tänkt de tankar du har också. Det ska du veta. OCH tänker dem, det är ett värre straff att leva än att dö. Sen är det ju många av dessa mördare som faktiskt tänker om i fängelset, de blir mentorer för andra etc etc. jaja, jag babblar nu.
Anne, jag är helt på din sida om att straffet ska vara livslångt, ingen pardon. Ingenting förmildrande. DET är alternativet till dödstraff, och så har ju många stater.

Det är ett svårt val, det är det.
Pizza, en äkta svennepizza med extra allt. Låter bra.

Kul att Stella och M öppnat dina ögon, smaklökar kanske, för asiatisk mat. nej, jag kan inte med när det blir för spicy hot. VILL absolut inte välja det starkaste, det går ju inte att äta. Ibland tror jag bara att somliga ska visa sig tuffa, hehe. HUR kan man gilla ngt som bara bränner i munnen? MEN, jag vill inte ha de mjäkigt heller, jag brukar ta medium. Peter är mer känslig för spicy än jag är. OCH då ska du veta att jag inte är ngn "tuffing" där. Men för vi äter Ramen tex beställer jag alltid spicy, P tar mild. Skulle aldrig beställa hot eller extra hot. NO way.

Absolut, så mkt god mat runt Medelhavet. Håller helt med.
Mellanöstern också, absolut.
Anne, jag åker på måndag. Fattar det knappt. Känner mig inte redo, men det blir nog bra.

Ja Anne, visst verkar det spännande med Japan. Så modernt, så lätt att resa där (efter vad det verkar), spännande kultur och så maten ...
IIIHHHH!!
Ja superkul att höra sen vad K och M kommer att säga om det hela. Kan tänka mig att din kusin och hennes kille tyckte det var en sann upplevelse. Toaletterna ja, haha. OCH ja, ett effektivt land, for SURE!!
K o M sticker den 13 mars. Tror det är en bra tid att åka nu, vet ju att somrarna är HETA.
Förstår att kusinen och hennes kille led.

Kramar!

Annika said...

Susjos:
HIHI, ja just den maten är ju bara sååå bäst!
Det är inte ens ett speciellt svårt val för mig.
Mmmm....
Alltid sallad, måste ha sallad.
Det asiatiska köket alltså, MUMS!!
Vi åker tillsammans :-D
Kramar till dig!

Annika said...

BP:
Yes, det är en morbid tanke. FAST ganska intressant ändå, hehe.
MMMM .... ÅÅÅ vilken god måltid du valt.
Den fisken tror jag aldrig att jag har ätit, blir nyfiken nu. Måste googla.
Låter underbart.
Gillar ditt val.

Jag kommer på tisdag. Då landar jag på ARN framåt em.
Räknar kallt med semlor, haha.
Rotmos, så gott. Oxbringa också.
nej just det, du är inte jätteförtjust i sötsaker. DET är du inte.

Annika said...

Bettan:
LÅTER underbart gott!!
Jag vill också ha, perfekt på alla sätt.
Kramar!!

Anonymous said...

Jag reste runt 6 månader efter examen från universitetet med min pojkvän, numera man, och de länderna med bäst mat var Vietnam och Kina, ALLT var otroligt gott och otroligt billigt! Även maten i thailand och Indonesien m.fl var supergod, men Kina och Vietnam kan jag drömma mig tillbaka 🤤

Vi sparar pengar till en långresa när pojkarna blivit så stora att de uppskattar det (typ om 8 år) där siktet är inställt på Japan + Sydkorea. Spännande länder med en otrolig matkultur 🤩

Vänligen
Emilia i Umeå

Annika said...

Emilia:
Hej och välkommen till min blogg.
Vilken härlig resa ni gjorde!
OCH du ... JAAA, jag fattar fullkomligt att du gillade maten i de länderna. UNDERBART. Just asiatisk mat är ju så god.
Min dotter var i Japan nyligen, och hon älskade maten såååå mkt, kulturen också. Okinawa var favoriten.
Koreansk mat ja, älskar den också. DET kanske är det godaste av allt när alt kommer omkring.

Varmt välkommen tillbaka.