Tuesday, September 19, 2023

Come with me to DC!




Good morning!


It is Tuesday!
Therefore this post (and every Tuesday post from here on) will be written in English. 
You all already knew this from WAY before—Tuesdays are for English, and for the rest of the week all the remaining posts will be in Swedish.
Same procedure as ALWAYS!


I hope you all have had a good weekend!
It certainly is fall now, and I am ALL here for it! ’Tis the season I love the most!
The weather is picture perfect, warm days and zero humidity. It is sunny and clear. Yes, it is the best!


Peter and I went downtown on Saturday.
We live about 22 miles— or 35 kilometers— from Washington DC, but it is not that often that we’re heading downtown.
Nowadays, we can reach the city (and beyond) by Metro so it makes it really easy getting there, and it is always nice not to have to worry about parking etc. It takes us about 35 minutes on the subway to reach downtown DC.


The weather this very Saturday was nothing but perfect.
The mercury reached 80F, or 27C, it was sunny with clear blue skies!


But, let’s take a look at our outing thru a picture bomb!
Some of you have already partaken in this day thru a couple of reels I made on Instagram over the weekend.


Come along!







And just like that we reached the metro station in Rosslyn.  It is time to head back to Reston again after a great day in the city.


I wish you all a very good September Tuesday!

24 comments:

Dr Jo said...

Hejsan,
Så nära ni bor Washington DC, smidigt med metro. Härliga foton, de kändes väldigt somriga. Fina byggnader, en blandning av historiska och moderna.
Hade så gärna hängt med in och kollat på musumen, speciellt Smithsonians. Kan tänka mig att dom är minnesvärda.
Är seafood överlag vanligt i DC? Vilken rätt eller mat överlag skulle du säga är speciell för området där du bor? Även fin sommarklänning med fina sommarben. Mina sommarben är alltid fulla av blåmärken och myggbett, vet inte hur jag lyckas :)
Härlig utflykt, tack för att "vi" får följa med :)

Kramar Johanna

Tove said...

å jag hängde mned och h<de det så fint - trängde mig in där bredvid dig där med de twp gentle och så gillade jag skarpt statyn av J.M, vilka ljuvliga detaljer på denna man - ja statyn då vill säga :-)
Härliga bildvinklar och tack så mycket, må nu bäst!
Kram från K - staden !

Yvonne said...

Tack för att jag fick följa med på stadsvandring i DC, jättekul. Så många vackra byggnader och stilla och lugna områden. Nere vid båtarna. som såg väldigt eleganta ut, var det också vackert. Kanske en eller annan rysk ägare gömmer sig där, hi, hi.

Precis en sån grej vill jag göra hemma i Sthlm, har sagt till min man att vi köper ett månadskort och åker runt och kliver av på olika ställen som man sällan och aldrig besöker och ser oss runt. Nu blir vi ju hemma 2.5 månad så då har vi gott om tid för sådana utflykter. Tänk, bara att strosa runt och titta på alla vackra hus som ff finns kvar i stan, äta lite lunch, fika och ha det bra.

Smidigt för er att kunna åka så lätt in till stan och slippa böka med parkering osv.

Ni har lika långt till DC som vi har från Åkersberga till Stockholm.

Stor kram och tack för intressant inlägg

bettan said...

Sagt det många gånger men måste säga det igen, jag fullkomligt älskar dina inlägg när du tar oss med på sightseeing. Jag njuter ofantligt av dina foton men även det du berättar om.
Jag som av olika skäl inte reser och ser mig omkring i världen insuper miljöer och ser och lär.
Förstår din förälskelse i JM-statyn och du är så himla fin där du sitter mellan de två männen.

Så tusen tack Annika för du och din blogg berikar mitt liv🙏❤
KRAMAR!!

Mamma C said...

Vilken mysig och härlig dag vi fick följa med på.
Så fina foton att det kändes som man var med.
Kram Carin

Annika said...

Dr Jo:
SÅ smidigt med metron, gillar det verkligen. Tar den när jag ska till min frisör också, hon finns i Arlington. Gillar verkligen att vi ligger längs tunnelbanenätet nu sedan 9 år tillbaka.
Oh yes, väldigt somrigt ännu på många sätt, men ändå inte. Det är inte fuktigt längre, det är bara skönt. Snart högst på riktigt. Det här är den bästa tiden, älskar den!!
Smithsonian är en fantastisk kulturskatt, och alla gratis. Det är för att det ska vara tillgängligt för alla att ta del av den. Gillar det tänket.
Vet inte vad jag ska svara på om seafood är vanligt ... Det mesta av den kommer ju in från Chesapeake Bay som ju ligger nära.
Jag skulle säga att Maryland crab cakes nog är lite av en DC-rätt. Annars vet jag nog inte vad jag ska svara på den frågan, den var inte lät, haha. Men crabcakes är mkt vanligt här.
TACK du, ja jag grundade brännan på mina ben när jag var på OBX i juni,sen var jag ju ute så mkt i stugan vid Finland och det var ju sol varje dag i princip. Satt ju inte och solade där, men var ute dagarna i ända ändå, därav är benen ännu bruna, men de har bleknat. Hehe.
TACK för att du hängde med på färden!!!
KRAMAR!!

Annika said...

Tove:
SÅ glad att du hängde med, och att du gillade.
Ja jag med, jag gillar verkligen statyn av John Marshall. Har gjort det sedan jag knarkade serien "House of Cards" på Netflix som ju är SÅ DC!!
Statyer och monument är mäktiga här.
Haha, jag tänker mig dig och mig mellan herrarna.
Kram till K-staden!!

Annika said...

Yvonne:
TACK Yvonne!!
HAHA, jaaaa du, det bormassor med ryssar här.
SÅÅÅÅ, det är inte alls omöjligt att en oligark gömmer sig i en av yachterna. Damn it, haha.
Så kul att du hängde med på färden.

Jamen ja, absout, köp ett månadskort och åk runt på alla möjliga och omöjliga ställen runt stan. Peter och jag borde göra det mkt mer än vad vi gör. Det är ju så smidigt.

Stora kramar och tack för att du hängde med på färden!

Annika said...

Bettan:
OCH jag säger ett stort och rungade TACK till dig och de fina ord du ger mig.
TACK BETTAN!!!
OMG Bettan, dina ord gör mig rörd!! SÅ fint du skriver till mig. TACK än en gång!!!
VISST är JM-sttyn så underbart fin. Gillar den SÅ!
Återigen, tack till dig fina Bettan!!
KRAMAR!!!

Annika said...

Carin:
ÅÅÅÅÅ vad kul att du tycker det. TACK!!!
Stor kram från mig!!

Channal said...

Hej Annika! Tack för turen och fina bilder! Washington DC är en tjusig huvudstad med en spännande historia. Gillar fiskmarknaden... massor av färsk fisk och skaldjur! MUMS! Sommarvärme hos er. Här blåser det hårda vindar, soligt och +19°C. En skön höstdag! Fin tisdag till dig! KRAM Anna

Monet said...

Vilken härlig DC-tripp! Det var min allra första stad i USA och den gjorde ett oförglömligt intryck på mig. Sååå vacker (och europeisk på något sätt, precis som San Fransisco), med sina vita byggnader och öppna ytor. Minns alla monumenten, Lincoln Memorial särskilt, Arlington och Vita Huset. Och WATERGATE-byggnaden! Detta var precis i samband med den affären och jag kunde gå in och se själv hur det såg ut - historiskt fast det fattade man inte riktigt då ändå. Vi var också i Georgetown, himla charmigt och på ett space-museum där man visade astronauternas riktiga måndräkter. Flera år senare gjorde vi en otrolig USA-resa tvärs över hela landet med alla våra tre barn, då 10, 9 och 5 år. Vi ömsom flög och ömsom körde själva i gungiga Lincoln Continental från östkusten till Kalifornien via Texas och Arizona till LA och sen via SF och de övre staterna tillbaka till NY. Vi var borta ett par veckor - det var vårt livs resa och ingen har någonsin glömt den! Men just rymdmuseet stannade kvar hos barnen också! Min dåvarande man var då VD på Nyman&Schultz så vi fick både VIP-treatment och kraftiga rabatter! Min äldste son, i din ålder, blev helt fast och gick sen en flerårig marknadsutbildning i N.Y och tog senare ett sabbatsår och proffsurfade på Maui där vi sen hälsade på honom. (Trist med katastrofen där). Men Washington var det första, oerhört positiva intrycket av USA för mig så tack för den fina rundturen, brings back memories!

(Och ja, apropå Svalnäs - ställ er i kö! Kötiden är mellan 20-25 år idag, snittåldern på de som flyttar in lär vara ca 75 år och det är oerhört attraktivt att bo där - unikt i sitt slag faktiskt. Om din syster med man står i kö vore det väl kul för er också om inte annat som ett sverigealternativ längre fram om ni funderar på det?) Kostar bara några hundralappar per år!)

Susjos said...

Så fina bilder från huvudstaden! Min man har varit där , sent -70 tal, men jag har aldrig varit där, ännu! Vem vet, kanske i framtiden! Va somrigt det ser ut också! Njut av det fina vädret!
Kram!

BP said...

Underbara bilder från ett Washington man absolut INTE ser på tv i vanliga fall. Områdena som ni besökte visas ju aldrig i "officiella" sammanhang.
Sedan måste ni ha varit ute riktigt tidigt, då det är få människor i rörelse. Å vilken drömväder:-)

Anne said...

Väldigt roligt att hänga med på utflykt, gillar! Det där med vattentaxin lät riktigt roligt, inget jag tänkt att skulle finnas i DC men det är klart, när jag tänker efter hur stan ligger och med vattnet så varför inte, "makes sense". Det ser så rent och fint ut, inte som downtown Portland....ugh. Det tar emot säga det om "min" stad men förfallet i Portland är sorgligt och ovärdigt ett rikt land som USA. Men nu ska jag inte älta det, vi skrev en del om det via emails i våras också.

Vilka underbara uteserveringar också, allting ser så injudande ut. Och tunnelbanan som ni bara kan hoppa på, förstår ni gillar det. Åren går, men jag minns faktiskt när du för länge sedan skrev om att ni skulle få en station till Reston och tunnelbanan byggas ut, minns att du under årens lopp skrivit om den, att det är så bra. Nu såg jag i en kommentar att du skrev den funnits i hela 9 år redan. Wow, tiden går.

Gillar bilden med dig mellan herrarna och Peter med "sina" dudes :)

Kram!

Keith said...

Fun wandering around DC once in a while! And, a beautiful day to do it, too! You covered quite a distance.

Elisabeth said...

Jätteroligt att se (fler) bilder från er dag i DC! Det är fantastiskt med så många muséer med gratis inträde - det gör ju verkligen att de är tillgängliga för många.

Annika said...

Channal:
Kul att ha dig med.
DC är en mäktig stad, på många plan. Så fin.
Ja toppenväder här, älskar den här tiden.
NJUT av din fina höst.
KRAMAR!!

Annika said...

Monet:
TACK så roligt att ha dig med!!!
OCH vad trevligt att just DC var den första stad du kom till i USA när du kom hit ffg.
Visst är det europeiska vibbar i DC, absolut. Bara det faktum att det inte finns några skyskrapor. Inget får ta udden av Washington Monument sas. Ja när man är på somliga ställen, som runt the Mall, i DC känner man makten klart och tydligt.
SF är en jättefin stad också, en av världens vackraste.
Watergate ja, den har jag inte med på bild, men det är ett intressant område med tung historia. Har varit inne där. Där bor de fint.
Air and Space Museum ja, ett trevligt ställe att besöka. OCH gratis det med.
Numera har de två filialer, ett i DC och ett vid Dulles Airport här i VA.

Men du, vilken trevlig roadtrip ni var ute på. Bästa tänkbara. USA är verkligen som gjort för roadtrips.

ÅÅÅ N&S, där jobbade min bästa vän som reseförsäljare i MÅÅÅÅÅNGA år, numera är hon på Amex. Kan förstå att ni fock lite extra perks längs vägen.
OCH så roligt att det gav sådana intryck då att din son tom bestämde sig för att plugga i USA.
Jättekul att få ta del av era fina minnen!!!

Blomsterfonden ja, jo vi borde verkligen också ställa oss där.
Min syster har nog varit med ett par år nu. De hamnar säkert på ngt fint ställe med tiden.
Kan också berätta att min syster då och då besöker Svalnäs eftersom hon har patienter där.
Så jag har hört mkt positivt om just Svalnäs och hur fint det är.
Stor grattis igen till er!

Annika said...

Susjos:
TACK!
Om du kommer hit måste du HOJTA!!!
Kramar!!

Annika said...

BP:
TACK!!
Sant, det men ser på TV är Vita Huset och Kapitolium ungefär, och det mer officiella DC.
Nej, aldrig att de visar dessa mysiga stadsdelar där. SÅ mkt fina ställen i denna stad.
Vi är alltid Early Birds av rang, haha. Vi kan inte låta bli.
Tack för att du gillar!!

Annika said...

Anne:
TACK för att du hängde med på färden. Du har ju varit här också och känner igen många platser såklart.
Water taxi ja, jo de går mellan Georgetown, Old Town Alexandria, The Wharf och National Harbor. Smidigt att hoppa på dem, men inte billigt ... 50 dollar för mig o Peter och då en färd på 40 min. Men det var härligt att komma ut på Potomac ett tag.

Jo jag har ju hört om Portlands förfall ... SÅÅÅÅÅÅ himla tråkigt och sorgligt. Alltså även downtown och i de "bättre områdena" sas?
Här är det nog absolut rent och fint och ordnat i de delar där vi befinner oss. Sen finns ju de sämre kvarteren, som i varje amerikansk stad. Ja du vet, dit man INTE går.
DC lär ju leda mordligan i USA nu igen, men det är inget man märker av som besökare. MEN undvika de sämre delarna ska man ju absolut göra. Hemkt med allt våld.
Portland var jag i 1990, och jag minns att jag gillade stan mkt. SF lär väl vara eftersatt också numera?
Men om du åker downtown så märker du tydligt hur illa det är??
Skulle du säga att det började som pandemin? Eller var det så även innan?

SÅ härligt med alla uteserveringar och det väder som råder nu. Undet sommaren är det ju så varmt att det knappt går att sitta ute, iaf inte i solan. NU är bästa tiden.
OCH t-banan, perfekt. I nio är har vi haft den nu, men vi är inte längre slutstation.

TACK Anne för fina ord.

Kramar!

Annika said...

Keith:
Yay, 16.000 steps. Me likkeeeyyy!!
It is nice by the Wharf, they really really did fix up that place. Impressive!!

Annika said...

Elisabeth;
TACK för att du hängde med.
JAA, visst är det BRA att museerna i Smithsonian är gratis, det är för att alla ska få ta del av dem. GILLAR!!!