Friday, June 09, 2017

Vinkväll och junimorgon ...
Hejsan fredag!Häromdagen var det vinkväll hemma hos min svenska kompis Lotta som bor här i Reston!
Det är tradition att hon bjuder in till en kväll på sitt deck varje försommar.
Vi svenska tjejer tackar glatt ja och vet att vi har en trevlig, och god, kväll att se fram emot!
Lotta är fena på matlagning och bakning. När man kommer hem till henne är det som att komma till den bästa restaurang.
Vi hade så mysigt också. Vädret var vackert och vi kunde verkligen sitta ute.
Tack Lotta för en superfin kväll då tiden gick alltför fort.
Nu skingras svennarna snart för vinden. Alla åker hem i sommar. En av oss är redan hemma.Lotta häller upp den goda cavan.


Det var ju svenska nationaldagen och allt!  Så flaggor fattades inte!


Till och med värmeljusen är blågula!

På söndag ska vi alla ses igen då min kompis Saras dotter, Amanda, håller sin studentfest. Det var Amanda jag fotograferade i början av maj.
Det ska bli trevligt att fira ännu en High school graduate.OCH de här hembakade chokladbiskvierna var helt sagolikt goda!!!  Jag vet inte hur många vi åt var. MUMS!!


Lotta herself!


De små portionspajerna var också superdupergoda!Sara filmar Susanna när hon vevar runt en liten speldosa som spelar "Du gamla du fria".


Här är vi!  Jag, Sara, Lotta, Veronica och Susanna.  Anna har redan hunnit hem till Sverige och Monica kunde inte komma.

Igår tog jag en långpromenad igen. Det var länge sen sist. Doktorn säger att det är helt OK att jag är ute och går långt, men att jag bör använda min mitella om jag känner att det blir jobbigt.
SÅ, jag hade på min mitellan (har i princip slutat använda den i vardagslag), men på promenaden var den verkligen toppen!
Kändes så bra för armen.
Jag var ute i över en timme och gladde mig över allt det vackra  jag saknat.
Jag är glad att jag kan gå ut och gå igen.  Givetvis, givetvis är armen skyddad från både sol och eventuella slag.
Som vanligt var det ljuvligt att slå sig ner med en kopp kaffe i den lilla täppan när jag kom hem igen.


Så underbart fin morgon igår.  Det kändes så härligt att äntligen komma ut igen!


Lake Audubon här i Reston!


Jag erkänner att jag vek lite tid av gårdagen åt förhören med James Comey, den före detta FBI-chefen som Trump sparkade för lite sen.    Hela USA, och Washington i synnerhet, bubblade av denna händelse igår från arla morgonstund till sen kväll. 
Fy sjutton för att vara Comey, sitta där och bli korsförhörd i flera timmar.  Undrar just hur bra HAN sov natten innan?  Jag känner för och med den mannen.  OCH jag tror inte detta kommer att spela minsta roll för Trumps vara eller icke vara.  Han sitter säkert i sadeln, hela tiden.  VAD han än gör!  Otroligt nog.  Jag vet, man tror knappt det är sant. Men, men ...
Tillbaka till fastan igen för mig nu ... ;-)Nu önskar jag er alla en fin och trevlig helg!!
Spegelblanka morgnar är SÅ min tekopp!  Ehhh ... borde väl inte snacka så mycket om tekoppar egentligen, hehe.

22 comments:

Pettas said...

Ack ja, den där Trumpen. Han gör en väldigt trumpen och arma Comey, fast jag gissar att han klarar det bra, han har mera stöd än vad presidenten har. Över hela världen. Nej, nu fastar jag också härefter!
Ljuvliga bilder som vanligt och härligt att se hur roligt ni Svennefrullisar har det tillsammans. Vilket fint firande av nationaldagen!
Skönt att du kan gå ut och vandra igen och vandra länge. Heja dig Annika, du är tuff!
Ha en fin helg!

Eva i Dalarna said...

Har kollat in USApodden och gillade den. Är annars inte särskilt politiskt insatt eller intresserad, men den podden gav info på ett stimulerande och intressant sätt. Gissar att vill man politikfasta (blir det ett av de nya orden framöver hihi) men ändå vara insatt så är den podden bra att följa!
För övrigt; så bra att armen läker som den ska. Varje gång du visar bilder på den tänker jag att det är helt otroligt vad en kopp te kan ställa till det!
Ha en trevlig helg!

Annika said...

Karin;
Suck ja, VAD kan man säga???
Comey har stort stöd!! OCH han var BRA under de hemska förhören. Han har SÅÅÅÅ mångas stöd, men jag tror att Trump sitter säker i sadeln vad han än gör, efter vad det verkar. SÅ trött på detta elände vi har i Vita Huset.
USCH!!!
Heja Comey!!!
Tack söta, gulliga Karin, en unerbar kväll hos Lotta!!!
OCH jag ska ut igen om en stund. Älskar det!
Kram till dig, fina Karin!!!

Annika said...

Eva:
SÅ himla BRA, visst!!!
Så underhållande och SÅ lärorik!
KUL att du upptäckt den!
Precis, den podden viker jag inte från, fasta eller inte :-)
Armen ja, en hel historia i sig. Ja, det kan en stor kopp te ställa till med. Kokande 100-gradigt vatten direkt ur vattenkokaren.
Ha en fin helg!!!

Monica said...

Vilket fint tjejgäng! Och så gott och trevligt allt ser ut! De där chokladbiskvierna, mums, är rätt mycket pyssel att göra men blir något helt annat än köpta, nu är det längesen jag gjorde dem, hon har energi din kompis, så fint allt! Och kul! Servetterna har jag med här:-), tror de är från Rusta:-). Ser så somrigt och fint ut allt!

Och dina foton är jättehärliga, så vackra omgivningar! Och så skönt att du kan gå och njuta och armen är med väl förpackad. Tittade på fotona igen och visst är det så att det är ovansidan på hela underarmen som är det mest kritiska? Men jag tycker att även det ser bra ut, ser jämnt ut i huden även där. Läste att du skrev att du skulle vara försiktig med bad och det är nog klokt, att bara vippa med tårna:-) men bra att veta att du kan ta något om det lockar och är jättevarmt.

Önskar dig en fin helg Annika!

Annika said...

Monica:
TACK Monica!!
Ett mkt trevligt och fint gäng som jag är SÅ glad överta jag har i mitt liv!!
De där chokladbiskvierna var helt otroligt GODA!!!
OJ oJ!!!!
Servetterna är jättefina!!

OCH tack!!
Njuter av allt nu när jag är ute igen.
Armen väl förpackad, ja, hehe.
Ja, det är den övre sidan av underarmen som är mest ansatt. Överarmen tror jag blir bra.
Tror nig jag får ta det lugnt med badandet, trots allt. Tänker att det blir mkt att sköta om efteråt och direkt. Tror inte jag kan vänta med att smörja in etc. SÅ det får bli FÅ utvalda bad denna sommar :-)
Tusen tack gulliga Monica för experthjälp!
Ha en jättefin helg!!

P i X E L I E - Erica Pettersson said...

Vilken härlig och mysig kväll ni verkar ha haft. Det låter i mina öron som ett perfekt sätt att fira Sveriges nationaldag på!
Jag har alltid tyckt det känns som om stämningen i Sverigegrupper utomlands är så härlig. Nästan som om man blir, på ett sätt, en liten "familj". Lite närmare än många andra kompisgrupper, eftersom man har just en sådan speciell sak gemensam -att man är från samma land boende utomlands.
Jag hoppas att jag hittar någon sådan grupp OM jag en vacker dag skulle få möjligheten att uppfylla drömmen om att flytta utomlands :-)

Och vad skönt att armen hela tiden går åt rätt håll, så att du får komma ut på dina promenader. Förstår verkligen att det känns ljuvligt när du har sådana omgivningar att promenera i. Dina bilder är sannerligen toppenfina!!
Hur är det med era vandringar? Är sådana fortfarande för stor ansträngning för armen?
Vet ju att du gillar vandringar, så blev lite nyfiken :-)
Men som sagt; promenader i dina kvarter är verkligen inte fy skam det :-)
Säger som jag sagt flera gånger tidigare: Skulle helst bara vilja hoppa in i dina bilder!

Hoppas du får en fin fredag och en ännu finare helg!
MVH /Erica

Anne said...

Här är en till som är så f-t trött på Trump och hela administrationen. Ja, hela det där packet och familjen T. Det är ju inte klokt vilken inavel det är, allt det nya med Kushner också. Vilken klan alltså och vilka "rådgivare" han omger sig med.
Nä, precis. Jag börjar luta åt det du säger, att han kommer sitta säkert kvar i minst 4 år, i värsta fall 8. Det är så skrämmande hur man kan ljuga så mycket som han utan att något händer, komma undan med saker som andra varit rökta för för länge sedan. Bevisligen ljuger han ju hela tiden, det har ju varit alltfrån lögner om storleken på hans publik till en massa annat där det lätt bevisats att han ljugit. Därmed är ju hans kapital helt förbrukat, det är omöjligt att lita på karln. Att ha en president man VET ljuger och inte kan lita på, är inte det extemt farligt egentligen. Så därför är ju Comey trovärdig och han sa-han sa situationen är hur lätt som helst välja sida vem man ska tro på. Comey så klart! Men läser nu idag hur kärnan av Trump supportrar säger Comey ljuger... Alltså, det är helt sjukt. Jag tycker republikanerna i kongressen är fega, maktkåta och så länge de har en republikansk president verkar de gå med på vad som helst även om det driver landet till ruinens brant, och Trump sitter kvar oavsett vad människan gör. Ja, jag antar att politiken är sådan... Man blundar för vad som helst bara man har en president som är från sitt eget parti. Det olustiga med Trump är att han bara suttit ett halvår och redan gjort en massa skada och klivit över alla nivåer vad som är ok. Den här människan kommer ju inte bli mindre lögnaktig och få mer respekt för ämbetet utan ljuga ännu mer, kliva ännu mer från gråzonen till det förbjudna, tro ännu mer han kan göra vad han vill, hur han vill. Makt korrumperar ju alla och att starta på det här illavarslande sättet med noll respekt och så okunnig, driva sin linje utan tanke på konsekvenser för landet. Det kommer ju inte bli mindre sånt ju längre han sitter, tvärtom. Han kommer bara bli bättre på att komma undan med det. Tror jag. Ja, nu kom jag igång här... Tillbaka till fastan...
Så himla mysigt du och svennegänget har det. Vilken fin avslutningskväll ni fick. Verkligen imponerad av alla talanger tjejerna har och vilka kockar och bagerskor du har tillgång där. Ser såå gott ut och vilka fina svenska detaljer hon hittat att duka och pynta med. Det som verkar vanligt med dina svenska tjejer är att ni alla fortfarande har stark Sverigekoppling och åker hem varje år. Ni delar liksom er starka känsla för Sverige och har liknande kontakt med hemlandet, får jag intrycket av. Inte alls självklart det behöver vara så. Flera svenskor jag mött har inte alls den självklara kopplingen till Sverige mer, den har gått förlorad precis som språket till viss del gjort det då de är mer bekväma prata längre diskussioner på engelska.
Men ett riktigt lyckokast ha en sån där mysig svennebubbla som ni har.
Kram!

Annika said...

Erica:
Det var verkligen en fin kväll.
OCH så fint ordnat, men det är det alltid hos Lotta.
På ett sätt är det nog så, man svetsas samman bra när man bor utomlands.
MEN jag har också träffat en del svennar som jag inte klickat med, och iom det tar det slut. Men desto roligare då det klickar och man har kul ihop.
Sen finns det stora organisationer som SWEA, men jag är inte med där. Behövs inte :-)
TACK gulliga Erica, det kändes bra i armen idag när jag var ute, men jag har den i mitella.
Tror inte jag riktigt törs ge mig ut på vandring än, har ju stavar då när jag går. Så jag känner att det måste vänta till i höst. Tyvärr.
Hoppa hit du, Erica!!!
Det vore kul!!!
ha en fin helg!!!

Annika said...

Anne:
Nä, fy fan alltså. Snacka om inavel och skit.
Det är helt otroligt att man ens får göra som Trump gjort här, satt sin familj på höga ämbeten. SÅ less på det.
VET inte vad som ska få det hela att upphöra. Känns som om Trump kan bete sig hursomhelst utan att NGT händer!???
Vad är det liksom??
Jag bara väntar på riksrätt. OCH hoppas att det sker. MEN tror fasiken inte att det kommer att göra det.
OCH hur ska vi orka i 4 år till? Eller arma öde, 8 ÅR!!!
Det går ju fan inte.
han är en skam för USA. Ett skämt, men ett farligt skämt. USCH och fy!!!!
jag vet, Trumps stab säger att Comey ljuger. Hur sjukt är inte det???
Just det, republikanerna i senaten och huset kryper ju för honom. Står och skrapar med fötterna och vpgar inte säga pip.
Är det verkligen detta de vill?
Nä, vad jag önskar att det vore lite mer stake i dem.
Precis, han har bara suttit ett halvår. Ngt inom mig säger att detta inte KAN fortgå, men det kan det antagligen.
Men hur ska det sluta?
Jag vågar inte ens tänka på det.
Men som en mardröm är det för oss, det är det verkligen.
JA, tillbaka till fastan. Men Anne, lyssna på USApodden, den bryter fastan varje vecka!!!!
Tack, ja jag är så glad att ha mina svennar. Vi är ett bra gäng.
Ja, vi har nog alla en stark dragning till Sverige, mer eller mindre.
Det är bara att titta på grupper på FB som både du och jag är med i, där ser man genast hur många det är som INTE är direkta sverigevänner bland svenskarna, och som inte åker hem ofta. OCH som inte saknar eller längtan. Ibland undrar jag varför det blir så? Vad ligger bakom?
Hur förlorar man känslan för sitt hemland?
Vet inte, men jag tycker det är märkligt.
TACK för din kommentar.
Kramar i massor!!

Steel City Anna said...

Ni har det så himla mysigt och fint! Extremt avundsjuk på biskvierna :) nu ser jag fram emot midsommar.

Musikanta said...

Underbart vackra omgivningar där du bor - förstår att du längtat efter att få gå ut och promenera. Fint att ni håller ihop - ni svenska tjejer! Det är ju lätt att man förlorar språket om man inte får använda det ibland. Jag har ju en kusin i Washington, gift med en svensk och som har bott där i många år.

Men hon försöker åka hem varje år och hon talar svenska med sina barn fast de svarar på engelska. Så det är inga problem för dem att förstå svenska när de kommer hit. Lite svårare att prata kanske, men barn lär ju sig så fort. Det är svårare för maken att åka med eftersom han har så kort semester från jobbet. Han har blivit amerikansk medborgare så han känner väl inte samma sug efter hemlandet.
Kram från Ingrid
PS. Bra att du tar det försiktigt med armen.

eastcoastmom said...

Vilken fest! Förstår att ni hade det trevligt där på terassen. Det är en speciell känsla att träffa andra svenskar utomlands.
Ja Come, han verkar strong. Han sålde sitt hus här i stan för några månader sen, förresten! Comey är min nya idol.

Annika said...

Anna:
En jättefin kväll.
Ja, de där biskvierna alltså!!
MUMS!!!
Åker du hem till midsommar?

Annika said...

Ingrid:
Tusen tack!
Ja, jag älskar att bo här. Njuter av att kunna vara ute igen!
Ingen risk att jag förlorar språket. Inte alls :-))
Med eller utan svennar ;-)
jag är dessutom väldigt stolt över att jag gjort Karolina tvåspråkig. Hon bara inte förstår svenska, hon talar det flytande samt även skriver.
Svenskan är viktig för mig, väldigt viktig.
OCH den dagen jag blir (om jag blir det) amerikansks medborgare kommer jag att åka hem lika ofta som förr. Förresten, numera kan man behålla sitt svenska medborgarskap. Vara dubbelmedborgare. Inte dumt.
ha en riktigt fin och bra helg, bästa Ingrid!!
Kramar!!!

Annika said...

AM:
Tack, en jättefin fest!! Och alltid så top notch där hos Lotta.
Comey är min nya idol också!!! Gillar honom som bara den.
Aha, så han har haft kvar sitt hus i CT så länge. Han bor i Northern Virginia numera. Hans närmsta rådgivare bor granne med en kompis till mig. Ofta Lite olika bilar som bevakar hennes gata.
Vår nya, coole idol!!!

Channal said...

Så festligt och mysigt! Som du vet har ju också haft sommaravslutning med mina damer. Kul att ni alla ska till Sverige i sommar.

KRAM Anna

Anonymous said...

Vilken tur att ni har Lotta i ert kompisgäng! Hon verkar vara superduktig på mat och bakverk!

Anne-Marie said...

Som jag skrev till dig via FB har jag inte riktigt hunnit med blogglandia pga våra långa arbetsdagar men har nu läst och tittat ikapp hos dig. Skrev till och med ett inlägg på min blogg. ;)
Ser att armen nu går framåt. Kan tänka mig att det kommer att ta tid. Som min axelskada och fotledsskada som fortfarande inte är 100% bra. Skönt i alla fall att det är “läkt" nu och ingen risk för infektion.Blev litet nervös faktiskt när jag såg bilden på dig och kaffekoppen! ;)
Vilken god mat och trevlig tillställning Lotta ordnade. Hon verkar vara duktig på det där. Ser mycket gott ut. Blev hungrig. :)
När åker du till Outer Banks? Förstår att du ser fram emot det.
Skönt att du kan promenera igen.
Kramar!!

Annika said...

Channal:
Mkt trevligt.
ja, jag såg ju att du hade haft avslutning med din "klubb" också. Härligt!
Ja, så kul med Sverige!!
Ha det så gott.
Kram!

Annika said...

Brysselkakan:
TUR för oss, ja!!
Hon och Anna (som redan är hemma i Sve) är grymma på mar och bak.
Härligt för oss.

Annika said...

AM:
Precis, ibland är det bara rätt att ligga lågt på nätet. I do think so myself ;-)

Det kommer att ta jättelång tid med armen!
DET gör det.
PUST.
Men det är bara att ha tålamod.
HAHA vet du, jag dricker både kaffe och skållhett te :-)
Lotta är grym på mat och bak.
Åker till OBX snart, ska bli så härligt.
Kramar!!!