Friday, June 23, 2017

Halvårskoll!




Godmorgon!


Midsommar!
Ha en underbar midsommar kära alla ni som firar och befinner er därhemma!
Hoppas dagen är underbar.
Må mystiken knacka på.
Älvor och feer dansar om du bara ger dig tid att upptäcka dem i sommarnatten.
Ha den bästa av dagar, och den bästa av helger!


Midsommar, halva året har gått. Eller nästintill.
Det är dags att stämma av såhär i halvtid.
Nu blir det halvårskoll. En riktig klassiker från förr då jag skrev på tema om fredagarna.



Januari!




Vintern 2017 var den mildaste vinter sedan man började mäta temperaturerna.  Snön på bilden är en av de få snödrabbningar vi fick.  Jag tyckte det hela var en sorglig historia.  Det är ju så, att när det är vinter vill jag ha vinter.
Flera gånger var det milt som i april. Mycket skumt.  Mycket annorlunda.  Förstår inte hur någon enda kan förneka växthuseffekten.



Januaris höjdpunkt var Million Women Marsch den 21 januari inne i Washington DC.  Dagen efter att Trump installerats i Vita Huset.  Jag har aldrig förr någonsin sett sådana folkmassor.  Trängseln var enorm, men stämningen helt sagolik.  Trots trängsel var det ingen som ballade ur, inget våld förekom.  Alla kände sig djupt förenade.
Det är en av mitt livs stora upplevelser.
Man uppskattade att det var mellan 600.000 till en miljon inne i DC för att marschera.  Samtidigt pågick systermarscher över hela USA, och över hela världen.  Styrka och kraft!


I januari blev jag också värvad av nattradion på Sveriges Radio.  Vaken i P3 och P4.  Jättekul för mig att  medverka där med jämna mellanrum.  Jag hoppas jag förmedlar en nykter bild av USA. 


Det blev många mysiga middagar hemma.  Älskar det!  Fix, matlagning, mys, musik, mat,  vin, gott sällskap och fina samtal.


Februari!




Som sagt, en rekordmild vinter.  Mina snödroppar blommade som vackrast den 7 februari.


Valentine's Day, förstås!


Jag var på instagramträff.  Träffade instagrammare från Reston.  Det var kul!!!  Som ni ser var det MILT!  Detta i februari alltså.  Overkligt.

OCH i slutet av månaden blommade prunusen.  Helt otroligt konstigt att se!!  Vi hade 25 grader varmt ett par dagar.  


Mars!




Jag fyllde 51!  


Den 14 mars fick vi en elak köldknäpp.  Vinterns kallaste dagar förstörde körsbärsblommorna och magnolian. I våras såg jag inte en enda praktmagnolia.  De frös ihjäl under den här köldknäppen.  Kölden tog död på ungefär 40% av körsbärsblommorna här i Northern Virginia och inne i Washington DC.  


Det var ändå vackert inne vid Tidal Basin i DC.  Men, inte lika maffigt som det kan vara.

I slutet av mars återinvigdes decket för sommarsäsongen 2017.  Alltid LIKA härligt!!


April!




April, april!! Du ljuvliga månad!  Den vackraste månaden på året här där jag bor.  ALLT blommar!  Jag fick dessutom kärt besök i början av månaden.  Min syster Sara och hennes man Håkan kom hit från Stockholm.  Underbart roligt!


Vårt lilla gäng for till New York och hade toppendagar där!



I slutet av april kom P4-Extra och Lotta Brome hem till mig igen!  SÅ KUL!!  Vi blev intervjuade, vi #washingtonfruar.  Lotta och producent-Martin åt middag med oss efteråt och vi fick en jättekul kväll tillsammans!



Maj!




Vi hamnade på ett underbart fint bröllop. Min kompis, och granne, Ingrids son Chris gifte sig med sin Kelly nere i Williamsburg, VA.  Så roligt att få vara med.


Den 13 maj chockbrände jag min vänstra arm på en stor kopp nykokt te.  Från axel till handled.
Så vidrigt hemskt att det faktiskt är den värsta olycka som drabbat mig.  Det blev akuten direkt, morfindropp, stelkrampsspruta och en förfärlig brännskada av andra graden över 9% av min kropp.
Detta följdes upp av otaliga läkarbesök under maj och juni.  Resan är långt ifrån över.  Detta kommer att ligga över mig hela sommaren.  Jag tröstar mig med att det kunde varit värre.
Jag och Peter fick en ny uppgift, att sköta om min arm.  I början tog den processen 45 minuter varje kväll.  Numera gör jag det själv på högst fem minuter.  Progress!!!  HAHA!


En knapp vecka senare hämtade vi hem Karolina från Elon.  I efterhand var det nog inte så klokt av mig att göra den långa resan så snart efter skadan.  Men,det gick bra.  Jag kunde dock inte hjälpa till ett endaste dugg.

MEN, jag fixade min trädgård så gott jag kunde, och det var roligt! OM än slitsamt med den onda armen.  Vädermässigt var maj en riktigt dålig, dålig månad.  Det var kallt, och det regnade så mycket.  För mig personligen var det bra, det var bra för min arm.  Det är mycket värre att tampas med den i hett och fuktigt väder.  Men för mitt psykiska välbefinnande, och alla andras, var det tufft med det dåliga och kyliga vädret.  Visst, det fanns heta dagar också, men de kalla övervägde.  Stort!



Juni!




I juni kom den heta, fuktiga Washington-sommaren inrullande.  Värmebölja på 36 grader.  Värmen, om än inte runt 36 (men väl runt 29-33C) har hållit i sig.  Det är som det ska vara på sommaren.  Känns helt normalt och bra faktiskt.  Vi kommer ju undan tack vare AC överallt.  Bilden ovan är tagen den 6 juni hemma hos min kompis Lotta här i Reston.  Där fick vi svennetjejer en jättefin vinkväll!!


Min Karolina fyllde vuxen!!  21 år!!!


Den här bilden är tagen på Karolinas 21-årsdag då vi åt brunch på Jacksons i Reston Town Center.  I glaset är det Mimosa, mousserande vin och apelsinjuice.  Karolina fick visa ID, såklart.  HAHA.  På kvällen for hon till DC och festade hela natten!  Hon berättade att hon slapp betala för drinkar.  ALLA fick hon gratis av bartenders dagen till ära.  KUL!!!  De bodde kvar ett dygn inne i DC i en hyrd Airbnb.

Sommar galore, som sagt. När jag går ut och går är det tungt hett redan då jag beger mig ut vid 7:30. Men det är vackra, vackra, vackra stilla morgnar. Jag gillar det starkt. OCH vet ni vad, nu kan jag gå utan att ha armen i mitella! Underbart! Men inlindad är den ju, givetvis.
Fina dagar nu!!!



GISSA vad, imorgon åker jag till The Outer Banks i North Carolina. Just det, en av mina älsklingsplatser på jorden!
Vi blir borta en vecka, har hyrt hus i Salvo, långt ut på bankarna. På Hatteras Island.

Jag brukar inte blogga under min semester, men jag ska göra ett litet undantag denna gång. Jag kommer inte att blogga varje dag, men kanske tre gånger?
Ni får kolla, helt enkelt!
Men, det blir iget bloggupphåll iallafall. En av anledningarna till det är att jag mycket snart efter resan åker till Norden, och då BLIR det ett långt uppehåll här. Så, varför inte blogga lite från Salvo, North Carolina då istället, tänkte jag :-)


Önskar er en bra helg! Vi hörs i nästa vecka igen, kanske redan på måndag!

16 comments:

Äventyret framtiden said...

Ditt gångna halvår har bjudit på många olika saker för din del.
Väderleksmässigt har det ju varit som det har och precis som du säger...klimatförändringens tid är inne. Sen må den där Trumpen försöka sticka huvudet i sanden och säga något annat. Blää! För honom...
Nå, ingen energi ska man ge en sådan skitstövel.
Dina bilder är sagolikt vackra, även där du mår mindre bra!
Armen, den arma armen. Jag avundas dig inte precis men det är som alltid, man tänker positivt och inser att allting kunde ha varit mycket värre.
Hoppas nu att den inkommande veckan på The Outer Banks blir en väldigt fin vecka! Allt gott och ha det innerligen bra!

Madeleine i USA said...

Så roligt och intressant att läsa om ditt halvår. Gillar halvårskollen och jag måste(!!) bli bättre att göra detsamma.

Önskar er en trevlig midsommar!
Stor kram från Sverige.

Taina said...

Kul inlägg! Jag kommer ihåg de där halvårskollen. Ja våren var bedrövlig här med. Mycket regn och vi får faktiskt regn fortfarande. Lite trött på det om jag ska vara ärlig.

Härligt med lite semester! Gläd inte att ta med kådisen. För armen alltså, hahahahaha!

Glad midsommar och KRAM!

Annika said...

Karin:
ja, det har det. På så många plan. Både på bloggplan och andra plan.
Exakt, man KAN inte förneka att vädret är ur led, och att ngt är så fel det kan bli.
Idiot till president vi har alltså, jag kan inte ens se på honom. USCH!!
Tusen tack för dina ord, Karin. DE värmer!!!
Tack, ser fram emot OBX så mkt.
Varma kramar till dig.
Trevlig midsommar!!!

Annika said...

Madeleine.
TACK!!
Ja, kör en sådan då du kommer hem igen!
Njut av Sverige!!
Kramar!!!
Trevlig Midsommar också!!!

Annika said...

Taina:
Den var kul, den där kollen.
Bästa tema vi hade!!
Så jag fortsätter med den, hihi!!
Bedrövlig vår, så kall, så regnig och SÅ grå.
USCH!!!
Idag är det regn här igen, men det är OK. Det blir fint snart igen.
ÅÅÅÅÅÅ Kådisen är med!!!
TRO mig!!
Armen är ALLTID i kådis, eller arm-burka som en kompis här säger, hahah!!
SÅ ingen flykt från kådis-burkan inte.
HAHA!
Stora bamsiga kramar från mig!

Monica said...

Så roligt att se dina foton! Tänk vad mycket vackert det finns och så mycket roligt som händer också, så lätt att glömma för det sker jobbiga saker med. Ser så varmt och mysigt ut på dina hemmabilder och att det är fint alla årstider påminns man om.
Ska bli roligt att se lite från er resa, ha det riktigt underbart där och njut av allt. Så skönt för er att vara där, hoppas ni får det toppen!
En fin dag önskas dig nu Annika!

Anne said...

Instämmer med andra, halvårskoller är väldigt roliga att läsa/se. Ett innehållsrikt halvår med mycket roligt (och ja, mindre roligt då med armen förstås...). Hahaha, läste om arm-burkan, det är ju klockrent uttryck!!!
Eller för all del arm-kådisen också :)
Vad roligt OM du bloggar från OBX, men förstår om det inte blir av iaf. Ta det som det kommer förstås. Jag skulle gärna åka dit nu... Vet du, det kanske kommer bli en möjlighet för mig iaf att inom rimlig tid återse OBX under en bättre årstid, nästa sommar. Det känns långt borta nu och ovisst men kanske, det är lite planer som smids i kulisserna iaf, I'll keep you posted som man säger. Ja, nu börjar sommaren "på riktigt" för dig, först med OBX och sedan Skandinavien. Tycker det låter så mysigt och underbart med ditt upplägg, lite OBX först och sedan Sverige/Finland. Det kommer bli en bra sommar det här, fina Annika, arm-burkan till trots (hehe)!!!
Det där med hetta och värme, ja det finns ju variationer i landet men varmt är det nog på de flesta håll. Även de platser med stränga vintrar som Minnesota och Chicago har väl väldigt hett och fuktigt sommartid. Våra somrar här i nordväst är sköna, behagliga överlag. Bästa tiden på året här. Vintern kan vara kämpig med allt det gråa...Regnet ja, men just det gråa är värre. Vårarna så lynniga, så de är inte alls bäst utan väldigt förrädiska (men hos dig är kanske vårarna allra bästa tiden? samt hösten?). Somrarna är dock lååånga och pålitliga. Som hos dig. Jag gillar verkligen säkerheten att gå in i 3 månader med mer eller mindre garanterad sol och värme. Extrema perioder med superhetta är inte så långvariga, torr värme som du vet också. Nu i helgen blir det triple digit, men det brukar inte hålla i sig mer än några dagar, sedan mer behagliga 25-30 eller så. Dock har ju somrarna blivit hetare överlag, med mer ihållande värmeböljor så de där normala sommartemperaturerna stämmer inte riktigt mer. Allt det här sagt, även här är ju AC standard överallt. Det är inte skönt inomhus även om det "bara" är säg 28C och torr luft därute månad efter månad. Solen är stark. AC behövs, utan AC har vi lätt 27-28 grader inomhus och det är alltför varmt. Men hetta här i USA, oavsett var man är, stör ju inte direkt för AC finns överallt. Hur står de ut, kan ju folk därhemma säga. Men man glömmer ju att överallt (jobb, hemma, affärer mm) så finns det ju AC så man lider ingen nöd. Det enda är väl i så fall man blir mer begränsad av när man är utomhus (typ tidiga morgnar).
Berättade jag förresten ena fröken i vår klass kommer från dina trakter och när vi i ett skede småpratade om ditt och datt, skolor och sånt sade hon att hon trivdes jättebra här i Portland med allting men saknade tillgången till riktigt bra skolor för det hade de "hemma", vi hade tillgång till landets bäst skolor även om vi inte var superrika utan bodde och levde medelklassliv men kommunen vi tillhörde har fenomenala skolor. Det klickade då till i mig och jag sa aha, kanske du bodde i Fairfax county. Vet du, SNACKA om att jag där imponerade på henne. Haha, en utlänning, en svennebanan som det inte finns förväntningar på att ens ska veta/kunna nåt om hur det är i landet, än mindre i delstater och platser utanför där jag själv bor. Inte nog med att jag hade koll på delstaten, jag kunde pricka in kommunen!!!! Inte ens riktiga amrisar har ju sån koll. Kanske jag berättade det här tidigare, det hände i vintras. Hur som helst, hon blev så otroligt paff. Jag riktigt kunde se hur impad hon var. Jag menar, riktiga amerikaner vet ju inte ens detta, men tack vare bloggvärlden, dig och alla år hängandes här har man ju snappat upp ett och annat, som jag sedan oväntat kunde briljera med :)
Kramar till dig och njut av OBX och fota som en galning. Oavsett när det blir, jag kommer njuta av dina bilder och vara bara liiiiite avundsjuk också...

Annika said...

Monica:
TACK!!!
Ett lite jobbigt år har det varit på flera plan. Men jag hoppas andra halvan ska bli lugnare.
Varmt är det nu. Riktig sommar.
Jag är glad att vi har fyra årstider även om vintern var bedrövlig.
Ja, jag ska blogga från the OBX.
Det blir roligt.
TACK gulliga Monica.
Ha en fortsatt fin midsommar!!

Annika said...

Anne:
DET var ett roligt tema, det!!
Det förtjänar att leva vidare!
Första halvåret har varit lite jobbigt på många plan.
DET tycker jag. Så jag hoppas att andra halvan ska plana ut och bli lugnare.
HAHA, kådis-armburka ja. DET är min följeslagare hela sommaren. WOOOT!!!!
Eller inte, haha!
KUL om du kommer till OBX på sommaren. YAY!!
Keep me posted, fram tills dess får du följa min resa dit.
Ja, jag bloggar då lusten faller på, liksom. Det blir bra. I mån om tid och lust.
Men ngt inlägg blir det, för sen blir det ett låååååånt uppehåll härifrån.
Tycker vädret är bra här i US för det mesta, var man än bor.
Ja, det finns platser där jag inte vill bo, den djupa södern, delar av the midwest och Florida. Men annars?
Härligt!!
Perfekt med kalla vintar och heta somrar som i norra US. Love it.
Tycker det är bra hos mig också, för det mesta.
Men somrarna lite för fuktiga.
Du har nog riktigt bra och idealiskt väder.NI har torr värme, och det är ju najs alltså!!
AC ett måste, ett måste. Skulle inte klara skivan utan den.
Och inte ni heller. Minns ju hur hett det var i mellersta CA i somras.
Yikes. Torrt ja, men nog fan kändes det och var hetare än hett. HUA!!
PrisaAC;n. Samma här, om vi inte hade AC skulle vi ha runt 28 grader inne, och dessutom skulle fukten äta sig in.
USCH.
AHA, en tjej från Northern VA och Fairfax County. Vad kul!!
Ja, skolorna har är nog bland de bästa i landet. En gång var de nummer 1, det vet jag. Det ligger bland de bästa i riket än idag.
Höga skatter du vet, det ger bra skolor. Rik rik kommun, nummer 2 i US. Grannkommunen Loudon är den rikaste i US, och ja du vet ju hur det är, rika kommuner betyder att skolorna är bra.
Det finns många kommuner som har det gott ställt, och därför väldigt många bra skoldistrikt i USA-
MEn också många fattiga, och där är skolorna därefter.
Svårt det där.
MEN du Anne, som impade på henne med din kunskap.
HEJA dig!äGUD vad kul.
Kan tänka mig att hon blev paff när du kunde ringa in Fairfax co!! Haha!
I love IT!!!!
En kommun på andra sidan landet, you go girl!!
Mkt coolt!!!
Sitter här och ler STORT!!!
Kramar till dig.
Kolla in min blogg i nästa vecka så ska jag ge dig en fet OBX-dos!!
KRAAAAAAAM!!!

Musikanta said...

Bra att du påminde mig om halvårskollen - jag hade totalt glömt bort det. Jobbigt med din arm men den är ju i alla fall på bättringsvägen. Här var det ju köldgrader i början av maj så mina nyköpta pelargoner som jag dumt nog satte ut i blomlådorna frös. Jag plockade bort det vissna och frusna och nu har de kommit igen och blommar för fullt. Tappra små blommor! Visst är vädret väldigt konstigt nu för tiden!
Karolina är väldigt söt även som vuxen, :-). Men visst går tiden fort! Jag har ju följt dig sedan tio år tillbaka och det har hänt mycket under den tiden.
Många kramar från Ingrid

Cari said...

Åh så härligt med OBX, jag ser fram emot bilder därifrån (om du orkar blogga).
Du fotar så fint så det är verkligen kul att se allt du visar (utom din stackars arm då. Men även den har ju läkt jättefint.).

Channal said...

Det är inte klokt vad ett halvår går fort! Blir lika förvånad varje gång! Ska göra "Halvårskoll" när juni är slut! Ett händelserikt år för dig. Förstår att det måste ha varit jättekul med Sveriges radio. Där är du en stjärna. Sen din arm... Fy F-N så HEMSKT!! Tycker jättesynd om dig! Armen kommer bli bra!! Er semester låter helt underbar. En dröm som jag skulle vilja uppleva. Men det blir lite närmre för oss att åka till Grekland. Men någon gång ska jag komma dit.

Ha det underbart finsate Annika! Så glad som har fått följa dig under så många år och jag tröttnar ALDRIG på dig!

SOMMARKRAM Anna

Anne-Marie said...

Kul med dina halvårsrapporter. :)
Mycket har hänt - både roliga och mindre roliga händelser.
Din arm var ju av det mindre roliga slaget. Men skönt att det hela går åt rätt håll.
Just det ja, du åker till OBX nu. Och vad KUL att du kanske gör ett par inlägg.
Ser fram emot bilder från denna plats som du tycker så mycket om.
Midsommar gick spårlöst förbi hos mig men det var helt okej.
Ha en fin resa och kramar!

Nilla Tankebubblor said...

Vilka vackra naturbilder! Men vad otäckt med din brännskada... Hoppas nu i alla fall att du får en fin sommar!
Ha det bra / Nilla
http://tankebubblor.blogg.se/2017/june/halvaret-2017-1.html

Steel City Anna said...

Kul att läsa, händelserikt år hittills! Tar sån tid att göra sånna här inlägg men roligt att ha. Ha en härlig semester!