Thursday, June 15, 2017

Vaken i Sveriges Radio, High School Graduation Day, Tack och KUL! och Arma arm ...
Hej och godmorgon på torsdagen!!*   Vaken igen!

Imorse medverkade jag i nattprogrammet Vaken igen i Sveriges Radio P3 och P4.
Småpratade med den supergulliga programledaren Carolin om lite ditt och datt som händer just nu.
Ja, vi berörde även skotten i Alexandria, Virginia.  Ni vet, kongressmannen Steve Scalise som sköts igår här i Norra Virginia.  USCH för sådant.  Så illa och så hemskt.  Alexandria ligger nära mig dessutom.
Det är alltid lite pirrigt att vara med i radio, men också roligt! Kan bara prisa de duktiga programledarna i Vaken. Alla är lika trevliga och lättsamma att prata med!
Jag lägger ut länkarna här så fort jag kan imorrnbitti min tid.
Annars, jag brukar vara med någon gång efter 5 på morgonen i Sverige. Carolin trodde att jag skulle vara med närmare 06:00 idag.   Så lyssna gärna via SRPlay om DU vill.

Här är det klipp med mig som ligger på hemsidan.  Hela inslaget är dock längre.Här är hela länken. Scrolla fram till 5:17 i programmet. Alltså mitt inslag sändes runt 05:17 imorse.

*   Examensdag!


Om en stund ska jag och Peter bege oss iväg på en high school graduation.
Det är Peters systerson, Sam, som idag går ut high school. Karolina jobbar tyvärr, och kan inte följa med oss. DET är SÅ tråkigt att hon missar detta.
Det ska bli härligt att få gå på en stor HS-graduation igen. Det är så MAFFIGT!
Tre år har gått sedan Karolina gick ut high school. Examen sker på samma arena nu som då, på George Mason University i Fairfax, Virginia.
High schools i Northern Virginia använder sig av deras jättearena när det är examen. Varför? Jo, därför att gymnasieskolorna inte har så pass stora arenor att de kan ta emot alla de familjemedlemmar, släktingar och vänner som vill vara med när just deras student går ut.
De kommunala gymnasiekskolorna använder sig därför av GMU’s stora sport och konsertarena för detta evenemang. Betänk att i Karolinas avgångsklass gick ungefär 700 elever.
Sams klass är ännu större än vad Karolinas klass var.
Efteråt blir det lunch hemma hos Peters syster Melinda.
I höst ska Sam börja på Cleveland Institute of Music. En jättefin musikskola, en av de bästa musikskolorna i USA. Där ska han ta en Bachelor of classical music. Sams instrument är slagvek, och i framtiden vill han spela i en symfoniorkester.
Spännande.*   TACK!

SÅ kul att så många gillade gårdagens inlägg.
DET var väldigt kul för MIG att komponera det inlägget också -- olikheter och likheter mellan Sverige och USA i sommartid.   Jag hade kul då jag skrev det.
Tusen tack för trevliga kommentarer.
Det är alltid kul att jämföra länderna, så det kan säkert bli fler liknande inlägg framöver.*   Arma arm


Följetongen fortsätter ...
Min stackars arm blir bättre, men själv tycker jag nog det går oändligt långsamt.
Som jag sa, tidigare, jag måste fortsätta att linda in arma armen med gasbinda varje dag. Innan jag gör det smörjer jag in den. Armen är SÅ torr,  huden där är verkligen fnösketorr, så den måste smörjas in.  OM jag inte gör det direkt efter duschen börjar det svida i huden.
Jag kommer att skydda armen från solen hela sommaren.  Den ska lindas dagligen fram tills  september. I slutet av augusti får vi höra vad läkaren säger.

Det är onekligen lite kämpigt att tampas med bandage och läkande arm när det är 35 grader och fuktigt.
Det blir VARMT!!
Men det är som det är. Inte så mycket att orda om, när allt kommer omkring.
Digga the läge …
Den 13 juni var det en månad sedan skadan skedde. Trodde kanske i min enfaldhet att det skulle vara mer läkt än vad det är idag. OCH ändå lär jag ha gott läkkött. Vette sjutton om jag kan skriva under vad gäller den saken …
Fortsättning följer på torsdag igen i denna "sommarföljetong".
Jag önskar er alla en toppenfin torsdag!!

20 comments:

Pettas said...

Så bra att du länkar imorgon! :)
Lyssnar gärna!
Du har bra läkkött Annika, den där skadan är ingen liten skada och brännskador är hemska. Det går bra framåt!
Ha en fin dag med examen och allt vad därtill hörer!
Nu måste jag backa lite och läsa vad du skrev igår. Hann inte in hit alls då.

Allt gott!

HeLena said...

Jag ska lyssna! Jättekul att du är med i Vaken! Tidigare när jag började kl.06.00 om morgnarna lyssnade jag alltid på Vaken i bilen mellan 04.45-05.50 nu hinner jag höra slutorden som regel...

Armen ser fin ut, men jag förstår din frustration! Och så värmen på det... inte roligt. Men det kommer att bli bra!

Ha en fantastisk torsdag med pampig Graduation!
Och god mat sen!
Stor kram!

Humlan said...

Jag tycker nog att du har gott läkkött, det ser så fint ut jämfört med första bilderna du visade oss. Men jag förstår precis vad du menar med att gå runt med en inlindad arm i hettan och fukten, det kan inte vara trevligt. Men tålamodet nu belönas framöver. Och du känner ju hur tunn och känslig huden är, jag har aldrig fått en stor brännskada, men mindre på händer och armar och det har absolut känts när man har fått värme (från vatten eller matlagningen) eller sol på området, och jag har dessutom dragits med märken som tog flera år att blekna bort, förmodligen för att området utsattes för sol med en gång.

Jag ska absolut lyssna på dig på radion. Får se om jag hinner leta fram det i dag, jag har lite saker jag måste göra, annars lyssnar jag när du har lagt in länken. Du brukar alltid vara så bra i radion och det är så trevligt att lyssna på.

Kramar!

P i X E L I E - Erica Pettersson said...

Så roligt att du fått möjligheten att prata i radio så pass många gånger :-)
Och vad härligt när det är så bra programledare. Kan tänka mig att det gör det hela lättare, speciellt om en kanske är nervös innan :-)

Kul med graduation! Att få vara en del av en äkta amerikansk high school-avslutning (eller college) har ju alltid varit en dröm för mig. Det ser sannerligen så pampigt ut. Och så gillar jag den där klassiska graduation-ingångmarschen :-)

Det låter som att Karolinas gamla high school är ungefär som Strömbackaskolan (gymnasiet här i Piteå) i storlek. Aningen större. Tror det går ungefär 2500 elever på Strömbacka, och eftersom det bara är tre år i svenska gymnasiet så borde det bli runt 700-800 elever i varje årskurs :-)

Hoppas ni får det toppentrevligt på skolavslutningen! :-D


Förstår att det känns frustrerande med armen den här årstiden. Kan inte vara kul med värmen.
Dock tycker jag det har läkt riktigt fort. Om jag tänker på hur den såg ut på bilderna när det nyss hänt, och att det trots allt bara har gått en dryg månad.
Så jag tycker absolut du verkar ha bra läkkött.

Hoppas du får en fin torsdag!
Nu ska jag iväg till dagens andra arbetsplats (fick heltid idag & imorgon igen :-D)

MVH /Erica

Monica said...

Ska lyssna sen, alltid kul att höra dig! Och så roligt med examen och fest igen, låter så fint, lite synd att K inte får ledigt, men vet, man måste rätta sig efter andra och den som bestämmer, är säkert fler då som vill ha ledigt och då fungerar det inte med jobbet. Ha det riktigt trevligt där!

Och armen ser bättre ut. Stämmer bra med att första två veckorna läker det ihop något så när, de andra två veckorna blir det mer helt och skadan och färgen dämpas och sen går det i den riktningen, tar ett helt år om man sköter sig så fint som du och gör rätt, då ska det se helt annat ut med ljus och starkare hud igen.

Det är mycket att sköta om just underarmens ovansida att skydda men den ser bättre ut, det andra syns att det var inte lika djupt och redan läkt mycket. Tror du att du kan få någon doktor att titta på det tidigare än slutet av augusti? Tycker det låter lite långt och det är så mycket att tänka på hela tiden i denna värme och hetta så kanske skönt att få lite bedömning innan. Så bra att du smörjer, är så viktigt. Du får kolla upp det där med hudoljor sedan men de är för tidiga att använda än. Men de kan mjukgöra så väldigt bra så att huden blir starkare.

Ha det så bra Annika, ska bli kul att lyssna på dig!

Steel City Anna said...

Stackars armen, men ser ju fint ut och läker bra. Kul med radio igen! Ska lyssna när jag har wifi :)

Anne said...

Jättebra radioinslag igen! Verkligen, superbra jobbat igen. Jag gillar den bilden av USA och företeelser här som du förmedlar i dina radioinslag, den känns genuin, äkta och överenstämmer så väl med hur jag också upplever det här. Jaja, jag vet, alltid den där reservationen att USA är stort, olika osv osv men den bilden av USA och det som pågår här som du berättar om känner jag igen och tycker inte alltid förmedlas i Sverige då det är annat folk som får komma till tals och hur många svenskar inte riktigt har koll på hur det "riktiga" USA är eller vad som gäller här, tycker dina kloka inlägg hjälper till att nyansera bilden (inte bara Hollywoodfruar som dominerar och definierar USA-bilden...).
Tycker din arm ser bättre och bättre ut nu, tycker veckans statusrapport är rätt stor skillnad sedan förra veckan. Vet inte, men bara upplever den ser ut att ha läkt mycket på en vecka. Men jag kan SE hur den stramar och förstår lätt hur otroligt torrt det blir direkt efter dusch och hur det direkt måste smörjas.
Kul med en till HS graduation, aldrigt varit på nån men har ju förstått via dig och andra att det är maffigt och häftigt. Inte klokt det redan är 3 år sedan ni hade er...
Kram!
Förresten, det vore super om blogger och alla bloggportalet hade LIKE knapp på kommentarer, då skulle man liksom kunna klicka like för att visa när man läst en kommentar. Många gånger jag velat visa på nåt sätt jag läst dina svarskommentarer men man orkar inte skriva tillbaka igen, så en like-knapp hade varit toppen på det sättet. Jaja, dagens ilandsproblem...avsaknden av like-knapp i kommentarsfältet på bloggar...

Monica said...

Fint! Har lyssnat på dig nu och hur bra som helst berättar du!

Stockholmsbo said...

Så bra du är!
Vilken röst du har så behaglig.
Som Anne ovan säger; du ger en så sansad bild av USA.
TACK för det!
Armen ser bra ut.Läker fint.

eastcoastmom said...

Jag tycker din arm ser jättebra ut! Brännskador är så hemska. PÅ ett sätt önskar jag att jag hade bilder på hur min arm såg ut, men det är ju så länge sen!, men jag kommer ihåg att det fortfarande kliades och att jag hade sårskorpor när jag var kanske 5 år, och jag brände mig när jag var 16 månader...

Annika said...

Karin:
Nu ligger det ute.
HIHI!!
KUL att du lyssnar!!
Det är bra att du tycker att det ser ut att läka bra.
Själv känner jag mest att det kunde gå fortare, hehe.
Ha ett riktigt fint veckoslut!!

Annika said...

Helena:
Tack, kul om du lyssnar.
Ja, de har ju absolut mest lyssnare framåt morgonkulan när folk är på väg till sina jobb etc.
Ja, i sk hoppas att armen blir bra till slut.
Det är lite jobbigt nu på sommaren, och det där med sol och bad får nog sättas på paus i sommar, tror jag :-(
Ha en toppenfin helg, fina Helena.
Kramar!!

Annika said...

Humlan:
Ja, jag vet inte ...
Men läkaren säger det, och jag får tro honom. Och er :-)
Tycker bara det går så långsamt
Precis, tålamod är det som gäller.
Och ja, att var försiktig med än det ena och än det andra.
Jag vill ju att det ska läkas bra.
Tror du har helt rätt, det kommer att hetta i den här skadan länge till, ffa med sol etc.
Tusen tack, gulliga Humlan, kul om du lyssnar.
Kram!!

Annika said...

Erica:
ja, det är ett kul gig det här med Vaken.
Jag är inte så nervös, lite pirrig, men inte nervös. Bara jag vet vad vi ska tala om är det bra.
Programledarna är toppen!!
Ja, graduation är ku. Gillar det.
Marschen ja, den heter Pomp and Circumstance och den spelas på ALLA grads! ALLA, när slutexamen är tagen.
Jättefin är den.
Skolan som tog sin HS-examen igår är den största skolan i Fairfax county. De var SÅ många.
Armen ja, tålamod gäller där. Hela tiden.
Men, ja, den är ju mkt bättre förstås.
Jobbigt detta med att ha den inlindad i värmen, men det är smällar jag får ta.
Härligt med heltid.
Önskar att du får ett fast jobb snart!!
Ha en fin fredag

Annika said...

Monica:
ja, sånt är kul!
Gillar examen, och hur de kör på med fullt krut!!
Jättesynd att K inte kunde vara med, men det är så det blir ibland :-(
Armen ja,
Du är klok, som alltid.
Tar till mig dina ord mer än du anar. TACK, Monica, det betyder mkt för mig med din kunskap!
Ja, jag borde kanske komma iväg innan jag åker hem?
Dr ville att jag skulle komma i början av juli, men jag är bortrest, och sen åker jag hem. Så då blev det så att vi sa aug.
Hmmm...borde kanske se till att iaf min husläkare tittar på det? Där kan jag få tid omgående.
Tack igen, du är en KLIPPA!!!!

Annika said...

Anna:
Jag vet, stackars arm :-(
Lyssna när du har tid, länkarna ligger ankrade här.
:-)

Annika said...

Anne:
TUSEN tack, gud vad glad jag blir!!
ROLIGT att du tycker det!!
OCH KUL att du känner igen dig i det jag skriver. Blir så himla glad, Anne :-)
Nej, jag är så långt från Hollywoodfru man kan komma.
Verkligen.
Vill ge en klarögd bild av landet :-)
OOO vad bra att du tycker att armeländet ser bättre ut.
Jag dokumenterar den varje dag, men det är lite svårt när man ser den dagligen.
Tacksam över att den inte gör ont, och tacksam för att den inte kliar längre. Den bränner dock ibland, hettar som om den hade fått för mkt sol, ja du vet.
Men, this too shall pass.
Ja, den är galet torr, galet torr. Så den är insmörjd med tjock salva dygnet runt.
JA, det bore skitbra med like-knapp på kommentarer, som Instagram har, gillar det. Men blogger har nog inte fattat det än :-)
Jag märker att du läser mina svar, jag märker det på den kommentar du skriver dagen därpå oftast. Jag tror nog jag vet, på ett ungefär, vilka som går tillbaka och läser det jag svarar. OCH det betyder massor för mig.
TACK!!
KRAMAR!!

Annika said...

Monica:
TACK!!
Gud vad glad jag blir!!!

Annika said...

Stockholmsbo:
Jamen tack, så glad jag BLIR!!
Roligt att du säger det.
Försöker ge en sansad bild både i radio och här.
Tusen tack!!

Annika said...

AM:
Jag hoppas det. Verkligen.
Din skada var så vidrig, och du var så liten.
Så hemskt.