Thursday, June 01, 2017

Bilder på den brända armen, House of Cards, POTUS, In i märgen svensk ...
Hej och godmorgon torsdagsmänniskor!*    Den brända armen!


Jag får göra torsdagarna till “visa-den-brända-armen-dagar”. Allt går framåt som det ska, men ack och o vad jag ibland tycker att det går långsamt.
Det är illande rött, men egentligen finns inga öppna sår kvar längre på huden. Dock, huden är tunn som silkespapper.
Så visst måste den skyddas. OCH läggas om, säkert ett par veckor till. Men, jag ska ju träffa den däringa plastikkirurgen på tisdag igen och då får jag se vad han säger då.

Igår testade jag att ta min första power walk sedan den 12 maj. Den 13 maj brände jag mig, och sen dess har jag inte varit ute och gått alls.
Jag kände igår att det kanske blev lite för mycket för armen, den kändes väldigt trött och lite bultande efter ett tag. Dumma jag hade inte ens med min mitella, och det var ett misstag. Behöver ju annars inte använda mitellan längre, men på promenader bör jag nog ha den.
OCH nej, jag kunde (armen orkade inte) lägga någon större POWER i mina steg igår. Tyvärr.

Min syster brände sin hand svårt för sju år sedan då hon skulle hälla vatten direkt ur vattenkokaren över en melittatratt med kaffe. Tratten stod illa, och min syster brände handleden svårt.
Hon berättade att då hon skulle börja gå PWs igen svullnade handen upp och blåsorna kom tillbaka. SÅ vill jag inte ha det. Jag antar att jag får ta det lilla lugna ett tag till. Dock, det var underbart att komma ut i naturen igen. Uppskattade det. Uppskattade att lyssna på Sveriges Radio medan jag knatade också. Det kan jag visserligen göra när jag vill härhemma också, men jag är fasiken en bättre “lyssnare” då jag är ute och går.

Iallafall, så här ser armen ut nu.Måndagens arm.
Tisdagens arm.


*   House of Cards


Nu har House of Cards dragit igen med full fart igen. Netflix helt briljanta serie om makten i Washington. Kevin Spacey spelar med bravur den överläskige presidenten Frank Underwood, och hans iskalla hustru spelas av Robin Wright. Ett power couple när de är som allra mest obehagliga.
Alltså, i det här fallet ligger inte verkligheten långt från dikten. Det lär manusförfattarna ha sagt också, att de aldrig skulle kunnat tro att det de skrev inför femte säsongen skulle komma att likna nuvarande situation så mycket som det gör.  Kusligt.
Skillnaden är väl den att FU är en slipad-- om än GRYM och sjukt beräknande-- hjärna om vi jämför med den "half wit" den vi har i verkligheten som sitter i Vita Huset.
Nu kan jag dock säga att vissa saker som visas i House of Cards känns så farligt lika verkligheten att det nästan blir lite otäckt.

*    Och han som kallas Potus

Just det, den här satans potusen (President Of The United States) vi har blir ju mer och mer lik ett skämt.
Jag vet ju att jag sagt att jag håller fasta vad gäller honom, men ibland måste man bryta fastan. Herregud, vad är det som sker?
OCH ännu mer, hur länge ska han få SITTA KVAR!!!??? När ska det ta slut? När ska de dra idioten inför riksrätt?
NÄR ska det 25 tillägget träda i kraft?
Det här kommer inte att funka länge till, absolut inte för oss i USA, och inte för världen i övrigt heller.
Enough now. ENOUGH!!!

Alltså den här bilden!!  CLASSIC!!


*   Så himla svensk så det är inte sant …


Något jag verkligen gillar när jag kommer hem från min PW är att slå mig ner med en kopp kaffe i täppan. Jag älskar det.
Igår blev det så att jag snöade in helt på svenska sommarsånger då jag satt därute. Det började med “Afton på Solvik” som "plötsligt dök upp" på min iPhone då jag lyssnade på musik. Den ledde till en hel drös av andra svenska sommarsånger, “Brusa högre lilla å”, “En vänlig grönskas rika dräkt”, “intåg i sommarhagen” och faktiskt även “Bränn-Pers vals”. Jag blev sittande i över en timme och bara lyssnade och kom in i någon slags "funk".
Samtidigt tänkte jag att ränderna går aldrig ur. Jag är svensk så in i ryggmärgen.
You can take the girl out of Sweden but you cannot take Sweden out of the girl.
SÅ är det. SÅ. ÄR. DET.


Nu önskar jag er alla en fin och bra torsdag!

26 comments:

Anne-Marie said...

Det där med skrivstil klarar jag inte längre. Låter hemskt kanske men jag har helt tappat den skrivstil jag lärde mig i skolan. Och visst hade vi välskrivning även i min skola i Enebyberg. Jag skriver bara “vanlig" skrift, dvs inte skrivstil, numera. Min mamma skrev fint tills hon började bli sjuk. Jag har kvar alla brev hon skrivit till mig sedan jag kom till USA och det är sorgligt att se de där hennes skrift började bli annorlunda.
Din arm verkar gå framåt. Ser inte alls så skadad ut som den gjorde bara för en vecka sedan. Förstår dock att du får ta det lugnt och inte ta ut dig. Brännskador kan nog ta rätt lång tid att läkas.
Jag vill inte gå in direkt på politik men måste i alla fall säga att den posering som Kathy Griffin gjorde med Trumps avhuggna huvud (såg ut som ISIS-posering tycker jag) var MYCKET smaklöst och dålig stil. Även om man inte tycker om Trump är det att gå alldeles för långt. Tyckte hennes ursäkt var rätt patetisk faktiskt. Enough said.
Du har nog mer Sweden i dig än vad jag har numera. :) Inte så konstigt kanske eftersom du besökt Sverige mycket mer än vad jag har gjort.
Kramar!!

Taina said...

Wow, vilken skillnad! Armen börjar se riktigt bra ut! Men ta det lugnt med PWn! De "går" inte ifrån dig, hahahaha! Själv sitter jag i en knivig sits angående träning. Ska ta det lugnt ett par dagar. Men sen KÖR jag!

Vad ska man säga om potus? Orkar liksom inte mer. SÅ urbota trött på hans alla "covfefe"!

Trevlig lill-fredag!

Kram kram

Anonymous said...

Jösses vad fint det läker! Kommer bli hur bra som helst tror jag!
Men ta det lugnt, kroppen måste få läka sig.

Anonymous said...

Armen ser verkligen ut att läka fint (för mitt amatöröga) och när det inte är öppna sår längre så minskar väl infektionsrisken, men jag kan tänka mig att det gäller att vara försiktig med den nya, tunna huden. För dig gäller tålamod, tålamod, tålamod, men du får trösta dig med att det har du igen senare.

Jag skrattade högt åt potus-bilden, men det är med en skräckblandad fascination som jag läser det som skrivs om honom och allt som händer. Tyvärr får ni och vi alla leva med följderna av hans styre även om han försvinner ganska snabbt.

Om gårdagens inlägg; Jag skriver mest inköpslistor och andra minnesanteckningar i skrivstil, handstilen har blivit sämre eftersom jag har ont, men snygg har den aldrig varit. Jag fick nog aldrig någon guldstjärna för min välskrivning i skolan.

Ha en bra dag!
Kramar!
/Humlan

Annika said...

AM:
Ja, det är jättesvårt. OCH det är underligt att handstilen blir så dålig. Man blir trött i handen.
Precis, man ser verkligen när stilen förändras på de som blir lite äldre, alltså när de börjar tappa taget sas. Sorgligt.
Min arm, den har bra dagar och mindre bra dagar (idag är en mindre bra dag, tyvärr). Men det ska väl läka det här också.
Ja, vad KF gjorde är väl lite smaklöst, lite dumt av henne. Men annars tycker jag nog att man har all rätt att göra narr av den här pajasen. Vad är det för pinsamheter och galenheter som sker? Nu får det räcka. Vet inte hur långt det måste gå innan ngt HÄNDER!? Nåväl, vi får se ... Ska strax begrava huvudet i sanden igen, hehe.
jag har mkt Sverige och norden i mig, for sure :-)
Stora kramar!!!

Monica said...

Vad fint och bra din arm läker och fort! Så stor skillnad redan. Och så rätt, du kan gå men mera i lugn takt, armen tar mycket energi från hela kroppen i sitt cellreparationsarbete, det påverkar faktiskt hela dig så om du blir trött så är det jobbet den utför som pågår hela tiden. Ta det lugnt men skönt att komma ut igen som du gjorde men håll armen stilla:-)

Ja det andra, fastar väl lite då och då men mycket går inte att undvika, och det är inte bara er Mr, finns mängder av politiker som har mycket att sopa rent framför sig. Känns som de flesta, kanske alla, endast styrs av maktbegär och pengar till sig själva.

Och visst är det fint med svenska sommarsånger, just nu är det som vackrast här, man minns skolavslutningar och alla vackra ställen där man cyklade och lekte och så blandas det med världen idag och man blir lite vilsen. Skönt då att höra på något man känner igen, ja man bär det alltid med sig, där vi kommer ifrån, så det går inte ur i USA heller efter alla år. Är fint det med.

Ha det fortsatt fint Annika.

Annika said...

Taina:
Det är skillnad, men just idag är det typiskt nog en dålig dag. GAAAHHH!!
Bränner i armen.
Inte kul.
OH well, det tar tid det här.
Jaha, så du är också lite låg vad gäller träning nu?
Trist.
Potusen ja, vad fan ska man säga...?? Ja, det där var ju kul och knäppt, covfefe. WHAT!!???
Trevlig nyfredag/lillfredag till dig också!!
Kramar!!

Annika said...

Brysselkakan:
Så¨mkt bättre, eller hur!!
Men det gäller nog att det lugnare längre tid än man tror.
Typiskt nog är det en brännande dag idag av ngn anledning.

Annika said...

Humlan:
Tycker jag med med mina otränade amatörögon.
Känns bättre också. Men typiskt nog är det ingen höjdardag idag. Undrar varför?
Oh well ...
HAHA, jag VET, jag gravade också högt då jag såg potus-bilden!!
SÅÅÅÅ talande!!
MÅ han försvinna, Humlan. Vem som helst är bättre där än han. Tror inte han är frisk heller, det kan han inte vara.
Ju längre han sitter kvar desto större följder blir det. DET är jätteläskigt.
Handstilar ja, de blir sämre för oss alla, efter vad det verkar.
Nej, tror inte jag heller fick s mkt beröm för min handstil i skolan.
Men det har gått bra ändå :-)
Stora kramar!!

Annika said...

Monica:
TACK, kul att du tycker det som har tränat öga.
Kroppen är otrolig.
MEN idag är det en lite låg dag, armen liksom bränner, som efter en solbränna. Kanske led i läkningsprocessen?! Hoppas det.
TACK också för din medicinska input, precis som jag trodde, att man inte ska gå så hårt.
Tusen tack Monica! Det blir lugn prommis och mitella nästa ggn.

Ja, suck...
Du har så rätt i det du säger. Även om jag tycker att den stolle vi har ligger på första plats så har han många kronprinsar i övriga världen också. Då räknar vi väl västvärlden då, bäst att tillägga det ...

Ja, vet du, fastän det kan bli lite sentimentalt ibland så känns det ändå bara bra att ha så mkt sverige/norden inom sig. Jag är glad för det, och hoppas att det alltid ska kännas så.
Har ju aldrig hemlängtan egentligen, tack vare att jag åker hem så ofta, men visst kan ett sug slå till Ofta via musik faktiskt, eller bilder och böcker.

Tusen tack för dina kommentar, finaste Monica!!

Eva i Dalarna said...

Ja det är bra synd att ni inte har den president som USA har i serien Designated survivor, det måste vara den bästa president ni haft. Fast han är ju påhittad förstås....
Det verkar ändå finnas många svenskar som flyttat till annat land som inte har Sverige "i sig" så sim du tycks ha. Många verkar rent av inte tycka om sitt fosterland längre. Det kanske blir så för en del, vad vet jag, jag har ju bott här jämt och har inga planer på flytt. Och det är dessutom så att Du kan ta en dalkulla från Dalarna men du kan inte ta Dalarna ur en dalkulla!
Önskar dig en trevlig Pingst, jag ska fira den i Bohuslän hos dotter, och hoppas på fint väder. Här blåser det sååå kallt idag!
Firas det pingst över there, och hur firar du?

Madeleine i USA said...

God Morgon Torsdag och Glad 1 Juni. Hej hej sommar.

Skönt att se att din arm blir bättre. Bra läkkött och omvårdnad.

Vad ska man säga om potus? Pinsamt! Såg klippet när världsledarna träffades förra veckan och oh my gosh, han passar inte in. Han är ingen ledare! Sandlådenivå helt enkelt och bilden i ditt inlägg passar verkligen in.

Steel City Anna said...

Saknar Sverige sa himla mkt nu. Alltid just denna tid extra intensivt. Din arm ser sa mkt battre ut!

Musikanta said...

Tänk så lätt det händer en olycka om man inte är försiktig. Jag som bär tekokaren fram och tillbaka till diskhon där jag har tekannan (som jag har fyllt med hett vatten för att den ska bli varm) tänker faktiskt på dig ibland. Jag berättade ju för dig att jag fick kokande vatten över min fot när jag hade en tekokare på golvet för länge sen och såg bara skinnet försvinna. Sjävulskt ont gjorde det också och tre dagar på sjukhus med foten upphissad utan att kunna röra mig.
Din arm ser ut att läka bra, men du får vara extra försiktig nu när skinnet är så skört. Ta det lugnt så att du inte går emot någonstans. Och, som du skriver, inte ta långa power walks innan det är läkt ordentligt.
Stor kram från Ingrid som känner med dig.

Musikanta said...

Djävulskt ska det vara förstås. Jag har lite för bråttom ibland :-).

Annika said...

Eva:
Ja, eller Martin Sheen från serien West Wing, eller Vita Huset som den hette hemma.
Denne är nog den värsta landet nånsin skådat, tror jag. Rätt säker på det. Undrar just hur länge han får sitta kvar?
OH yes, du har så rätt. Det finns många som direkt ogillar Sverige som flyttat ut. DET ser jag i grupper på FB. Tycker det är väldigt sorgligt att se. Jag undrar alltid lite över deras bakgrund, och varför de känner sådan avsky för sitt gamla hemland.
Jag känner stor kärlek, och starka band.
Pingst, nej den firas inte här. Inga religiösa högtider är nationella helgdagar här. Ja, julen förstås och påskdagen, men inget annat. Tror inte jag firade pingsten på ngt speciellt sätt hemma i sve heller, en skön tredagarshelg bara. Fast nu är det ju inget extra runt pingsten längre.
Ha så skönt i sköna Bohuslän!!

Annika said...

Madeleine:
JA, detsamma allt det där :-)
Armen ja, det ska nog bli bra till slut.
POTUSEN ja, nej vilken urusel världsledare, och vilka konsekvenser det får. Man blir rädd.
Bilden är talande. Skrattade gott då jag såg den på FB!!
Kramar!!

Annika said...

Anna:
OH jag vet!!!
SÅ mkt denna tid på året. OCH tack, min arm blir långsamt bättre!

Annika said...

Ingrid:
JA!! Se upp, du vet kokande eller hett vatten är verkligen farligt.
Har hört många mardrömshistorier. Köket är en farlig plats.
Precis, jag såg mitt skinn också bara krulla ihop sig innan jag hann in under rinnande kallvatten, usch och fy!!!
Kokande vatten är verkligen SÅÅÅÅÅ farligt.
OCH du blev tom inlagd!!!
Oj oj!!
Ja, vidrigt vidrigt vidrigt är det då det händer. OCH olyckan sker så snabbt.
Skinnet är skört, och jag har det omlindat dag och natt.
Nej, jag måste ta det lugnt nu.
Tack Ingrid, du vet vad jag gått igenom, du som varit med om det själv fastän ännu värre.
Förstod att du menade djävulskt :-)
Stora kramar!!

Pettas said...

Söta öde, kära Annika!
Så här är det när man inte är ute i bloggosfären hela tiden. Man blir chockad! Vad har hänt? Jag ska förstås läsa dina tidigare inlägg för att få veta.
Hoppas din arm och du blir bättre snabba ryck! Brännskador är allt annat än roliga!
Kram

Annika said...

Karin:
Ja, söta öde Iför övrigt ett uttryck som min mormor använde!!)
För ca tre veckor brände jag min arm mkt, mkt svårt på en stor kopp nygjort te (direkt från vattenkokaren). Det blev akuten direkt och en hel del som följde i dess kölvatten.
Fruktansvärt.
Det är den värsta skada jag drabbats av hittills i mitt liv, och jag är inte bra ännu. Det kommer nog att bli en lite kämpig sommar. Nio procentig är brännskadan som är av andra graden.
MEN, det kunde varit värre, och this too shall pass.
Kramar!!

marianne.dahl3 said...

Den ser bättre ut armen, så skönt, men förstår det fortfarande gör mycket ont. Nog viktigt du inte överanstränger dej och den som du själv skriver.
Blir jobbigt i sommar med sol mm, men huvudsaken är att det går framåt och den ser bättre ut. Lider så med dej!
Jag blev full i skratt när jag läste ditt inlägg om handstil mm, jag är ju äldre än de flesta här kanske?, vi fick skriva med reservoarpenna skrivstil, var ej lätt få till det, blev lätt bläckplumpar som förstörde det hela!
Nu skriver jag så fult, skrev just en inköpslista igår och sa till mej själv, nu får du skärpa dej och skriva lite bättre, ibland står jag i affären och undrar vad står det där, vad skulle jag handla????!!!!
Men visst är dator och skrivare bra.
Krya på dej och hoppas nästa torsdag att det ser ännu bättre ut när du lägger ut foton!!
Önskar dej en fin Nationaldag 6 juni, även om ni såklart inte firar det i USA, ni har ju 4 juli!
Jag får besök av hela min familj från Stockholm imorgon kväll och de stannar över nationaldagen, jätteroligt. Men alla bor ej hos mej, en del bor hos kusinerna här i Göteborg, de har så roligt tillsammans och ej så ofta det blir av.
Potus orkar jag inte skriva om, kanske en annan dag, såg just från The White House där han meddelade att USA går ut ur Parisfördraget om miljön, känns som det inte går att skriva ngt om honom just nu!!!!! Vad har vi om vi inte har en god miljö??
Kram
Marianne D i Göteborg

Annika said...

Marianne:
Den är mkt bättre, men inte bra.
Det lär ta lång tid, det tror jag, Måste akta den för solen i sommar. OCH så är jag lite rädd för myggbett och sådant som jag lätt får. vill liksom inte klia sönder den där huden.
Nåväl,
Ja, jag får ta det lite lugnt med ansträngningar av alla de slag nu.
Förstår att det INTE var lätt att skriva med reservoarpenna!! OJOJ!
Nej, det gjorde inte vi i skolan, inte ens med kulspets.
Jasså, haha, du också!! Har svårt att tyda egen handstil. Vad är det mes oss?? Fniss!!
Ja, jag hoppas att torsdagsbilderna i nästa vecka blir bättre än veckans, verkligen!!!
Ska på svensk tjejkväll den 6 juni, så vi firar nog lite nationaldag, ja. MEN visst, det är 4 juli som gäller här, en fin dag!
VAD roligt att Stockholmsfamiljen kommer och hälsar på!! Ni lär det ju få det toppen!
potusen är galen. Inget snack om den saken. Det går från hemskt till hemskare hela tiden.
OCH när ska det TA SLUT!????
Kramar!!!!

FREEDOMtravel said...

Så hemskt att du kunde bränna dig så illa!!! Lider med dig! Det ser i alla fall ut att läka bra, även om jag förstår att det tar tid. Kramar

Monet said...

Oj.oj, Annika . Har heller inte sett din brända arm förrän nu. Vilket gräsligt elände och vilken smärta det måste varit och är. Säger som allla andra - ta det lugnt och satsa på fortsatt fin läkning. Det ser ju ut att gå bra. Jag är själv konvalescent efter ett mycket besvärligt år med flera sjukhusvistelser och operationer och det är inte över än. Livet består här av stillhet, hemmavistelse, sängvila, undersökningar och olika läkarbesök, både akuta och planerade och dessutom med en man som heller inte funkar optimalt och kan ta över. Så fort kan det gå ibland och det enda man kan göra är att dra ner på farten och låta kroppen bestämma takten. Powerwalks är ju för kroppar med full kraft i och med så skadad arm går förstås inte det på ett bra tag. Bara att vara glad att du kan bara ute i ditt underbara landskap ändå - jag ser mitt vackra Provence mest från insidan än så länge och längtar ut. Mest glad är jag i denna förskräckliga politiska röra - också i Sverige -med den fullkomligt gräslige armryckande Trump att vi här i Frankrike fått en så fantastisk ung, framåt - och engelsktalande - president. Mycket att glädjas åt där. Ha en fin pingst som heller inte firas här annat än som långhelg och fortsatt krya på dig!

Malde said...

Hej Annika, har äntligen tagit mig i kragen för att hitta tillbaka till din blogg. Tappade alla genvägar till favoritbloggar när jag bytte dator för ett bra tag sedan.
Hoppas och önskar att dina brännskador läker bra och fort. Det är skönt att läsa att du får en bra vård, och att Peter tar hand om dig och allt så bra. Det är kärlek!
Har titta någon månad tillbaka på dina inlägg, och slås av dina vackra bilder. Är full av beundran för din förmåga att få till dessa vackra bilder.

Kram och må så gott

Malde/Marie