Thursday, June 08, 2017

Den arma armen, USApodden, Värmebölja och Fri surf ...
Godmorgon denna torsdag alla torsdagsmänniskor!*   Armen


Min arma arm!
Igår var jag hos plastikkirurgen på återbesök. Han säger att armen är “läkt” nu, med det menar han att det inte längre finns öppna sår, öppen hud eller att det längre finns risk för infektioner. BRA det!
Men att armen är läkt såtillvida att den ser bra ut, och är läkt på riktigt, är inte sant. Det här kommer att ta lång, lång tid.
Plastikkirurgen sa att jag måste fortsätta att linda in min arm 24/7 hela långa sommaren. Den får inte exponeras, dels för att den absolut inte får brännas av solen och dels för att huden är papperstunn och mycket ömtålig och inte får utsättas för de vardagliga slag och stötar som en frisk arm lätt tål.
Så, det blir att linda och linda och linda i sommar.
OCH att skydda, skydda och åter skydda!
Jag får bada, tur det iallafall.
Jag har köpt en massa såkallade golfärmar, sådana som är heltäckande och UV-skyddande. En annan sak, måste smörja in armen i sommar med mjukgörande kräm, varje dag. MEN från och med nu slipper jag kompresser och sulfasilver-salvan som jag hittills har använt.
Nu ska armen “bara” lindas in hela sommaren, och skyddas och åter skyddas.Det här är vad man kallar "läkt".  Såklart en sanning med modifikation.  Jag har ännu en väldigt LÅNG väg att vandra innan jag är bra igen.

*   Bra podd, fastän jag fastar. USApodden

Jo, jag håller fortfarande fasta från nyheterna. Orkar inte riktigt med det politiska läget. Jag gör som strutsen, stoppar huvudet i sanden. Hehe.
MEN ibland bryts fastan. Då och då läser jag en artikel. Eller ser på nyheterna fullt ut. En sak som jag dock inte viker ifrån är SR-programmet  (går i P1) som heter USApodden.
Det är Sara Stenholm Pihl som är den supertrevliga programledaren! Som bisittare har hon alltid USA-experten Ginna Lindberg (som jag ju känner lite, hihi, och som är så jättegullig), de har alltid olika gäster i studion.
Det är ett kul program att lyssna på, humor blandat med allvar. De är alla oroligt kunniga!
Vill man lära sig om amerikansk politik ska man absolut lyssna på denna podd!
*   Värmebölja galore in spe


Vädret har varit växlande. Mycket regn, ganska kyligt.
Men det har varit vackra dagar också, och en del heta dagar.
Nu verkar vi gå en tung och fuktig värmebölja till mötes. Det är som det är. Dock, får spetsa in mig på temperaturer nu på runt 33-36 grader, och därtill fukt. Såklart. What else is?

Det kämpigaste med värmeböljor just nu är min inlindade arm- Det blir så tungt och svettigt med den när kvicksilvret kryper uppåt.

*   Fri surf


Läste att det snart blir fri surf i EU för alla som bor i EU.  Eller rättare sagt, att man betalar samma taxa över hela Europa som man gör i sitt eget land.
Härligt för er!
När jag kommer hem med min amerikanska lur måste jag givetvis snåla med surfen (ha koll på den då jag är ute på nätet om jag inte har wifi).  Jag får  annars förlita mig på wifi och ha telefonen på flygplansläge hela tiden när jag är “out and about”.
Jag skulle verkligen önska att det blir fri surf mellan US och EU också.
Men, men.
I-landproblem är det ju!


Önskar er alla en fin och bra torsdag!

24 comments:

FREEDOMtravel said...

Skönt att det går framåt med läkningsprocessen, men ändå ... fy så jobbigt! Och inte kul på sommaren ... Men förstås inget annat att göra än att ta hand om armen och vara rädd om den! Hoppas i alla fall att du har mindre ont och mindre klåda!

Anonymous said...

Bra att det läker fint och läkaren är nöjd!
Fri surf har vi nog egentligen, i alla fall vissa leverantörer, haft minst ett år redan. Mitt abonnemang gör att jag surfar fritt i hela Europa blus ringer fritt i det land jag för tillfället befinner mig i och då även till Sverige. Du har aldrig funderat på att ha kontantkort medans du är i Sverige/Finland? Är rätt säker på att det finns en lösning som ger dig mer frihet. Kanske värt att kolla upp? Själv letar jag lösningar inför våra 18 dagar i USA och det finns rätt bra alternativ numera.

Taina said...

Godmorgon i stugan!
Skönt att armen är "läkt". Den ser ut som om den behöver skyddas lite till dock, som du skriver, så lyssna på doktorn! Så som du sa till mig, hahahaha! Vi är krymplingar nu, du och jag. Smart det där med golf sleeves! Lätta att dra på och av. Som en kondom? Moahahahaha! Sorry, jag kunde inte låta bli. Men du känner ju mig.

USA-podden lyssnar jag på! SÅ BRA! Jag lyssnar en hel del på poddar när jag kör till och från jobbet. Wahlgren och Wistam podden är en flamsig men rolig podd. P3 dokumentär är en storfavorit dock.

Äntligen lite sol och värme. SÅ trött på regn.

Ha en skön torsdag!

Kram kram

Annika said...

Helena:
Ja vilken grej detta blev alltså.
Den västa skado, jag till dags dato, drabbats av.
Ja, jag tror det blir bökigt i sommar med allt skyddande, men så måste det bli.
Det måste gå
har inte ont i den längre, och klädan har lagt sig.
Tur det!!

Annika said...

Brysselkakan:
De läker nog precis som det ska, bra det!!
Ska gå ut och gå nu (ffg på länge, som jag skrev till dig på insta). Det är sånt som kan göra armen trött, så jag tar med mitellan fastän jag annars inte behöver den)
Sant det du säger, borde nog egentligen tömma min gamla iphone 5s och låsa upp den, skaffa kontantkort hemma. Det är nog det som vore bäst.
Men jag vill också ha fri surf och slippa det ju ;-)
I-landsproblem, som sagt :-)

Annika said...

Taina:
Godmorgon Taina.
Läkt, en sanning med modifikation, haha!!
OHHH you BET!!! Lyssnar på läkaren och tar till mig varje ord han säger, haha.
Vågar inget annat, törs inte. Vill inte få en arm som är för evigt förstörd.
Så det blir att skydda en masse.
HAHA, som en kondom ja!! Golfärmarna.
Satt just och funderade på om det finns vattenärmar, fniss, att
använda vid bad. DE borde verkligen se ut som kådisar.
Hehe.
Ja, vi är två krymplingar, men jag tänker som altid, this too shall pass. OK, det blir en böksommar, men so be it.
OCH du, du måste verkligen coola :-)
USApodden är skitbra!! Ska lyssna på gårdagens avsnitt när jag ger mig ut på en stilla, haha, PW.
LESS på regn, men tänker att 36 grader inte blir så hävt heller.
Stora kramar från mig!!

Monica said...

Ser bra ut! Det är fantastiskt ändå hur kroppen fungerar, fascinerande tycker jag alltid. Och som du säger så tänker du följa doktorns råd, är ju nu allt hänger på att armen hela tiden har skydd och så går den mot ljusare och ljusare hud, blir tätare och tjockare hud vartefter som skyddar och att allt läker men mycket att tänka på, inte hemma kanske lika men ute och på semester, att hela tiden skydda. Bra att du kan bada men du måste ju hela tiden ha koll så rätt jobbigt detta år. Tur i oturen att det hann läka ihop ytligt innan semestertider ändå. Tycker du är jätteduktig som sköter allt fint, det är ju man själv ändå så får göra jobbet även om en doktor tittar ibland men hen kan ju inget göra om inte patienten sköter sig:-)

Ska höra USA-podden också och surfa runt i EU blir bra:-), de säger jag också har abonnemang som jag ska kunna fara runt på fritt men ser ändå att jag har avgifter på räkningen sen, så undrar lite. Inte orkat kolla upp det mer eller byta. Och hur det blir med UK kan man ju undra om de blir utanför detta också.

Här är också konstigt väder, ingen ordning alls längre:-), ha det så bra Annika och fortsatt god läkning önskas och det får du ju.

Musikanta said...

Det är bara inte klokt hur din arm ser ut! Men det är bättre ju trots allt. Klart att du måste vara rädd om den. Så det är bara att linda på...
Jag är rätt glad över att jag inte bor någonstans där det är över 30 grader i skuggan en längre period. Jag mår bäst som det är nu med 15-17 grader varmt.

Klaffarna i mitt vänstra ben sluter inte till som de ska utan de svullnar av vattnet som tränger ner i benet. Därför måste även jag linda mitt ben varje morgon och dessutom ha på mig en stödstrumpa ovanpå. Jag har en sådan även på det högra benet för säkerhets skull. Nu ska jag tänka på dig varje morgon när jag håller på och lindar. (Jag tar förstås av mig alltihopa när jag ska bort någonstans :-))
Kramar från Ingrid

Anonymous said...

Det blir inte lätt att vara omlindad hela sommaren,
men du klarar det. Glad att du klarat dej utan infektion.
Men armen ser ju, trots det, en aning "trött" ut.

Vi har verkligen haft några otroligt vackra dagar;
vill inte tänka på 33C här framöver. Men nu ska
jag till Farmers Market i "byn" och så eftermiddags-
skift på Bargain Loft (där allting är 50% off hela juni)

Ruth i Virginia

Annika said...

Monica:
Jag håller verkligen med dig om att kroppen är helt otrolig!!
Fantastiskt att den läker ihop så fint.
Ja, jag kommer att följa restriktionerna till punkt och pricka. Jag vill ju att slutresultatet ska bli så bra det bara kan.
Men det blir en kämpig sommar, men so be it!!
Det blir att sköta om och lägga om hela tiden.
Tror det får vidtagas stora försiktigheten vid bad också. Nog viktigt att lägga om den direkt efteråt.
Så jag får väl mest sitta med fötterna och dingla från en brygga.
TACK Monica, dina ord värmer gott!!
Tror nog att det ska gälla i UK också. Det där med surf. Bra grej det där!
Jag kan ju surfa i hela US, men vill kunna i Europa också. Men, som sagt, lyxproblem.
Vädret är konstigt, haha. Alltid.
Tack för uppmuntrande ord!!

Annika said...

Ingrid:
Jag vet :(
Så, inte KUL!
Och ändå ser den bättre ut nu än vad den har gjort, mkt bättre.
Men visst, det blir en lindande och försiktig sommar iår. Alla gånger.
Jag vet, det är inte roligt då det blir jättehett, och därtill fuktigt. Tur vi har AC i husen. Utan den hade det inte gått.
Jag är ingen större värmeälskare, såvida jag inte är på stranden etc.
Så du får linda du också. Ja, jag förstår det.
Men bra att det hjälper iaf.
Mitt lindande ska väl ta slut ngn ggn. MEN jag har en känsla av att jag får lida med denna arm lite resten av livet. Kanske aldrig kan sola den igen etc.
Kramar!!

Annika said...

Ruth:
Nej, det blir tufft. Det blir det.
Men, det måste gå.
nej, jag slapp infektioner, jag slapp komplikationer.
Bra det.
MEN jag, och P, har skött den med stor försiktighet och noggranhet också.
Det är vad det är.
Den är trött, och lär så se ut länge till :-(
Ja, nu blir det HETT ett bra tag framöver.
Sådär, sådär.
Aha, Farmers Market i Herndon idag. Hos mig är det på onsdagar och lördagar.
Ha en fin em på The Bargain Loft.

Anne said...

Hua, armen ser fortfarande så skadad, öm och "läskig" ut så svårt tro den klassas som läkt nu... Men visst, den ser ju bättre ut, det gör den och inga öppna sår mer så jag förstår den medicinska diagnosen är att armen är läkt men som du säger så är det lång väg kvar och viktigt inte börja fuska och slarva i sommar med lindandet eller exponera den för solen. Jag säger det igen, det är faktiskt rätt ofattbart att förstå att en mugg te gjorde allt det här. Men som sagt, nu ska jag inte låta neggo, armen har läkt fint, du är förbi det där stadiet med risk för infektioner, det där äckliga pirret och du slipper ena sortens salva nu. Så JAAAA hurra för det och hurra för kroppen hur den läker fint.
Du har kommit så här långt och nu är det bara att kämpa på och fortsätta ta hand om den enligt instruktionerna. Bra med såna där skydd som du nämner så att du kan bada som vanligt i sommar.
Jag lärde mig mycket nytt idag annars, har missat det med fri surf i EU och även USApodden är ny för mig, stor fan av poddar så den ska jag genast se till lyssna på.
Ha en riktigt fin torsdag, du och lindade armen.
Kram!

Annika said...

Anne:
Den är inte läkt per se ... Långt därifrån, som du ju skriver. VET, den ser skitläskig ut. MEN det finns inga öppna sår eller exponerad hud längre.
Men huden är ju extremt röd, nästan lila.
I mina mörkaste stunder tänker jag att jag nog aldrig mer kommer att kunna visa upp armen i kortärmat etc igen :-(
Nej, jag kommer inte att fuska med min arm. Törs inte, och vill INTE. Ska sköta om den som en ömtålig bebis, haha.
Nej, men det blir tufft framöver, det blir det.
Idag duschade jag armen ffg, har plastat in den då jag duschat hittills. det gick bra.
MEN fasiken, vet du, den torkade ut på nolltid. Kändes som en öken och jag kunde liksom känna hur den sprack. Alltså inte sprack, men hur små små celler krakelerade. Så, jag förstår ju att det kommer att ta lång tid innan jag verkligen KAN gå utan bandage.
Jag smörjde in den direkt, och la om med gasbinda.
OH the JOY!!!!
Har kollat Comey förhöret lite idag, OMG. OMG, tänk att sitta genom de där korsförhören. FY SATAN!!! OCH jag undrar just om Trump ens kommer att få ett enda näsknäpp när allt kommer omkring. Fy vad jag är less på Trump och hans regering.
JA; lyssna på USApodden, så bra och SÅ trevligt och man lär sig massor.
Älskar poddar och radioprogram.
Tack gulliga du, skickar stora kramar!!

P i X E L I E - Erica Pettersson said...

Vad skönt att din arm läker så bra.
Tycker den verkligen ser betydligt finare ut nu än de första bilderna du visade. Och det är ju trots allt inte så länge sedan. Så är glad för din skull.
Dock är det ju så tråkigt när sådant händer just den här årstiden. Alla andra tider på året också, naturligtvis. Men speciellt på sommaren, när en vill vara ute i solen så mycket som möjligt.
Och speciellt jobbigt hos er, kan jag tänka mig, där ni har så varma och fuktiga somrar.

Till och med vi har nu haft ett par riktigt vackra, soliga och varma dagar. Det är rena sommarkänslan :-D Idag, till exempel, har det varit strax under 20 grader hela dagen.
Nu när jag kom hem strax före kl 19 var det runt 17-18 grader.
Inte lika hett som hos er självklart, men helt underbart :-D
Tycker vi förtjänar det efter att det snöade halva maj månad... :-)


Så roligt när en hittar en podd en gillar extra mycket.
Jag har inte lyssnat på poddar så länge, så jag håller fortfarande på att leta mig igenom djungeln efter vilka jag gillar.
Just nu finns det väl egentligen bara en jag lyssnar (relativt) regelbundet på. Det är den svenska podden "Penntricket" med Natasha Blomberg och Cissi Wallin (Den förstnämnda är känd genom att hon driver bloggen Lady Dahmer, som handlar om feminism. De två kvinnorna driver frågor just om feminism, och de är även svägerskor).
Penntricket handlar just om dessa mina hjärtefrågor Feminism, genus och normbrytning, så det är säkert därför det blev den första podden jag fastnade för :-)


Jepp, inga skyhöga surfavgifter bara för att en åker över till ett annat EU-land.
Fick ett SMS från Halebop, och tydligen börjar det gälla idag (8/6).
Precis; tänk om det kunde bli så över hela världen! Inte dumt alls!
Men det skulle inte förvåna mig om det faktiskt blir så en vacker dag...
Jag menar, allting utvecklas ju hela tiden. För bara typ 20 år sedan var det ju snordyrt och en fick ransonera med "rikssamtal".
Numera är ju inte rikssamtal något problem.
Det var dyrare än dyrast att ringa till och från en mobil.
Nu är det billigare att bara ha mobil och skippa hemtelefonen.
Det har (ända tills nu) varit lätt att surfa sig pank när en varit utomlands, om en inte sett upp.
Nu behöver vi inte oroa oss för det längre inom EU.

Därför känner jag som så... att jag ser det inte som en omöjlighet att vi en vacker dag kommer att kunna surfa fritt runt hela världen :-)


Hoppas du får en fin fortsatt torsdag!
MVH /Erica

Pettas said...

Hoppas att din arm inte värker!
Skönt att den räknas som läkt så tillvida att huden täcker nu men man ser ju att det tar lång tid innan du är back to the basic. Arma arm. Tur att du är så tålmodig och tar det på ett bra sätt. Svårt är det säkert på olika sätt. Du är verkligen strong!
Heja, heja! <3

Steel City Anna said...

Ännu nåt som brexit sätter käppar i hjulet för alltså, telefonsamtalen ;)

marianne.dahl3 said...

Läkt, det måste vara på läkarspråk, doktorer har ju en annan syn på saker! Den ser så öm ut, lider med dej och hela långa sommaren ska du gå så med den lindad. Måste vara jättejobbigt i värme t ex och f ö också!
Men samtidigt skönt med inga öppna sår mm som det kan bli inflammation mm i.

Nej politiken just nu, orkar man inte riktigt med, än det ena än det andra!
Kan inte presidenten ordna med fri surf mellan US-Europe, så har han åtminstone gjor EN (1) sak bra under sin tid "in the office"!

God fortsatt läkning önskar jag dig och inte riktigt såååå varmt som ni ska få!

Kram
Marianne D.

Annika said...

Erica:
Jo, den läker nog "som den ska", men det är lite jobbigt allting. Speciellt eftersom den måste skyddas SÅ noga och under så lång tid.
men jag förstår det, jag ser ju det och jag känner det.
Trist. Men vad göra? Bara digga läget liksom.
JA; klart ni förtjänar ert vackra väder. Glad för er skull!!!
Gillar poddar och radioprogram så mkt!
OCH speciellt när jag är ute och går!
Mmm...
Kul, ska ta och lyssna på den podden jag också som du skriver om. Vet ju mkt väl vilka de är också.
Härligt med fri surf inom Europa.
YAY!!
Men, det får inte jag.
Dock tror jag precis som du, att i framtiden blir det fritt överallt. Fram tills dess är det wifi ;-)
OCH det funkar det med!
Ha en fin fredag!!

Annika said...

Karin:
Den värker inte, men ibland hettar den till. Inget som är jättejobbigt eller så.
USCH ja, det kommer att ta längre tid än jag trodde detta. Tycker den är så ilsket rödlila nu.
Men det är nog bara tålamod som gäller nu!
Jaja.
TACK, snälla, jag dealar med det bäst jag kan. Tänker att det kunde varit så mkt värre.
men det blir nog lite tufft i sommar, det blir det.
tack gulliga Karin!

Annika said...

Anna:
Det är SÅ alltså!?
Fan också. Bara inom EU alltså?
Jadu,
ännu en grej...suck

Annika said...

Marianne:
Precis, och exakt!!
De har sin egen lilla värld att gå efter.
Läkt är verkligen en sanning med modifikation. I min värld är den inte läkt. Bättre? visst. Värker inte längre och kliar inte.
Men läkt? NO, not so much.
Den är öm och den är så TORR att det var rent jobbigt innan jag smörjde in den efter duschen idag. Som en öken. Så visst, detta kommer att ta TID!!!
HAHA, jamen JA! Låt Trumpen ordna fri surf. Men det är väl det sista han gör. BAD. Bad for the people. Real Bad.
Bäst att hålla telefonerna hemma sas, haha.
Tack snälla du!!!
Kramar!!!

ginna said...

Åh, vad kul att du gillar #USApodden! Vad glad jag blir! Vi har roligt när vi spelar in den, även om ämnet är nog så seriöst.
Skönt att läkningen går åt rätt håll. Förstår att det är jobbigt. Massor av pepp till dig! ��

Annika said...

Ginna!! Älskar den! Ni är ju sååååå bra hela tiden! Tycker ni gör det så skickligt, förklarar så bra, och på ett underhållande sätt. Lyssnade på gårdagens podd idag då jag var ute o gick! Och idag var det dagen Comey! Helt otroligt va! Men jag tror inte ett skit kommer att hända. Tack Ginna, armen är jobbig, men This too shall pass. Stor kram!!!