Monday, September 22, 2014

Tillbaka till Elon! Del 1.

Godmorgon!


Måndag igen!
Ny vecka.
Nya spår.


Det var iallafall SÅ roligt att vistas i Elon denna helg.  ATT få se Karolina  mitt i hennes nya element, skolan där hon TRIVS så bra och där hon redan har så många vänner!
Rena, rama bomullen för ett par  oroliga föräldrars själar. Underbart!För det är ju så här, det är något alldeles extra när det barn som hade en svajig start på universitetet nu går från klarhet till klarhet.
Som sagt, för två ängsliga föräldrar kan det inte finnas något bättre än att se sin dotter med lysande ögon stråla av lycka och glädje.
OCH  att sedan få träffa de elever som blivit hennes goda vänner.
Fina, fina ungar!!
Så trevliga, frimodiga och lättsamma, som teaterungar ofta är.
En kväll tog vi med Karolinas kompis George på middag och lärde känna honom bättre. En annan kväll tog vi med kompisen Genny och lärde känna henne.  Georges föräldrar kom en dag senare, och Gennys föräldrar kunde tyvärr inte resa ner från Pittsburgh denna helg, så vi "adopterade" henne istället.
Vi träffade även en massa andra vänner till Karolina. Det hejades till höger och vänster hela helgen. INTE mig emot


När vi flyttade in Karolina på Carolina Hall för en månad sen var det mördande HETT och fuktigt. Ja, som jag nog skrev då var det nästan så att vi inte stod ut i hettan.  Det var riktigt vidrigt, rent utsagt.
Det var då det, nu var det behagliga 25-27 grader under dagtid, varmt och ganska låg luftfuktighet.  På kvällarna sjönk tempen till runt 17 grader.  Tackar för det gör vi!!


Universitet bjöd på massor, massor med aktiviteter för hela familjen. Ja, jag uppskattar verkligen att de ställer till sådana här jippon för oss äldre (föräldrar och mor/farföräldrar), och yngre/äldre (syskon). Det betyder SÅ mycket för oss föräldrar att få träffa våra barn i deras nya miljö.
Dessutom fick vi möta alla professorer och instruktörer, och det var ju verkligen en kick. De tog sig verkligen tid att prata med oss alla. GISSA om vi uppskattade det!


Det är härinne, och på Scott Studios, som Karolina tillbringar det mesta av sin tid.  Bilden ovan föreställer teaterskolan med alla studios, och därinne finns även tre teatersalonger i olika storlekar.

 På fredagskvällen såg vi muskteatereleverna (BFA in Musical Theatrei en föreställning . Jag, jag nästan dog. Vilka otroligt duktiga ungar!!!  Det var elever från alla fyra årskursen, från nyanlända freshmen till seniorer.
OCH, WOW!! Fy sjutton vad de kan!! OCH vad de får lära sig! SOM de kunde sjunga och dansa!!
Jag fylldes av ren, skär stolthet över att det är just HÄR Karolina ska få lära sig sin konst. Visserligen är inte Karolina en MT (musikteater) student, men hon är en dramaelev (BFA Acting). JAG känner mig ödmjuk. Tro mig, jag ser verkligen fram emot att se otaliga föreställningar--och konserter--under dessa fyra kommande år på Elon.När vi kom in i den här hallen, the grand hall of the Global Village, tappade jag nästan hakan! Vilket RUM! Här kan ungarna sitta och plugga, läsa eller bara vila. Allt hi-tech därtill.   Ett underbart rum. När vi var här på audition i februari var denna del av campus ännu inte färdig, man byggde The Global Village då.  Nu är det klart och det är SÅ fint.  I Global Village finns även studentrum och lägenheter.  Vem vet?  Då det blir kallt i North Carolina i höst och vinter kanske man tänder en brasa i den maffiga öppna spisen?  Hoppas det!!

Karolina bor ju på den del av campus som är äldst, i The Historic Village. Vi är ganska glada för det eftersom det verkligen är "mitt i smeten". Ja, små rum visserligen, och de får dela toalett och dusch etc. Dock, hela detta område har verkligen charm, och det är så vackert!Dessa bilder tog jag vid 9-tiden på morgonen på lördagen.  Lugnt och stilla på campus.  Detta är The Historic Village.  Visst är det vackert?


Det måste vara så otroligt stimulerande att plugga, och bo, i denna vackra miljö.  Karolina säger att hon aldrig känner sig rädd då hon kommer hem sent på kvällen, eller natten.  DET är bra, visserligen finns aldrig garantier för något alls, absolut inte.  Men, sant är att jag också tycker att det känns väldigt "säkert".  Vi ska hoppas att det fortsätter att kännas så.

Jag frågade Karolina om hon uppskattar denna miljö?  JA, sa hon, det känns som att bo mitt i en film.  DET tror jag.
Rabatterna och gräsmattor är så välskötta och vackra, det ligger inget skräp någonstans.  Visst, vi föräldrar betalar ju för detta, det är en del av den summa vi betalar under dessa år.
Men, som sagt, jag tror de vackra, välskötta omgivningarna gynnar alla som vistas där.
Karolina har även haft besök av vänner från high school som går på universitet i närheten, och de tycker också att Elon är underbart fint.  Alltså, det är inte bara vi vuxna som "ser" skönheten, även tonåringarna ser den, ja även tonårskillar :-)

Jag lovar att berätta mer imorgon, och visa fler bilder.
Självklart hoppas jag att ni har lust att titta in då också.

NU önskar jag er alla en BRA start på den här veckan!!

37 comments:

Anne-Marie said...

Det jag framför allt tänker på är att det är så GRÖNT! :) För en person som lever i Kaliforniens torka är detta som balsam för själen. Visst är det vackert. Man nästan känner historiken kring skolan.
Men du, vilken enorm öppen spis. Massiv minst sagt.
Jag förstår verkligen att ditt mammahjärta mår bra nu när Karolina mår bra. :)
Trevligt att ni kommer att få se olika uppträdanden under årens lopp.
Nu känns livet litet mer som vanligt i Weed. Igår lördag - som jag skrev på min blogg - har man sagt att branden är "100% contained". Mycket bra nyheter!
Kramar!!

Desiree said...

Det är otroligt vackra omgivningar. Vilket Campus! Vilken dröm att gå här och plugga. Vad kul och sååå skönt för er att veta att K redan har fått många goda vänner och trivs som fisken i vattnet. Då vet ni att hon har det riktigt bra. Blev imponerad av det vackra the grand hall of the Global Village. Vilket underbart rum att umgås i eller för att sitta och plugga. Hela Campus ser otroligt vackert och välskött ut. Så glad för er skull alla tre att allt känns bra och att K är lycklig, ha vänner och får chansen att fölfölja sina drömmars mål här på Elon.

Kraaam!

Malin said...

Förstår att det måste kännas som att bo mitt i en film. Helt fantastiskt fint. Vad skönt att Karolina trivs bra! Känner mig avundsjuk på ert väder, vi hade visserligen dryga 20 grader i lördags, men idag är det riktigt höstrusk ute med blåst och regn.

Elisabet. said...

Du måste vara en världens mest positiva människor! Jag har nu suttit och läst och smajlat mest hela tiden :)

Och så intressant att få ta del av hur det är i andra länder .., om jag tänker på Sturegymnasiet där pv arbetar, ja, herremin, det är ju som natt och dag mot för Elon!

Tack som delar med dig!

Elisabet. said...

Ps. Trevligt - och omtänksamt - med flaggor från olika länder, antar att det beror på var eleverna kommer ifrån -? Ds.

Cari said...

Vilken härlig start på veckan att se och läsa detta.
Tack.

Humlan said...

Vilken härlig miljö, både ute och inne! Jag håller med dig om the grand hall, vilket rum! Där skulle jag också vilja sitta!
Och så skönt att Karolina trivs! Att hon trivs med utbildningen, vänner, miljön, känner sig trygg... ja att allt är bra!

Ha en bra måndag!
Kram!

Första året i Hjo said...

Det är såhär det ska vara - att man som förälder är stolt över sina barn. Att man har anledning till det. Gott.

Taina said...

Jag dog jag med. Nu när jag ser och läser om Elon i ditt inlägg. Åh så härligt att Karolina går på ett så fint universitet OCH att hon hittat vänner och trivs. Då blir oroliga föräldrar mindre oroliga.

Vilka utrymmen de har! Tänk att få slänga upp benen på en av de där fåtöljerna och plugga medan det brinner en bra i öppna spisen. Sånt fanns inte på min tid. På Hedenhös-tiden.

Kram på dig Annika!

Annika said...

AM:
GRÖNT är det! SÅ grönt och lummigt!
Älskar det.
Det gäller hela östkusten. Som sagt, tycker nog du ska ta dig en titt på denna kust om du ska lämna Weed ;-)
Ja, underbart att det går så bra för K nu. Tacksam för det!
GLAD att er brand är under all kontroll också och att du är tillbaka!!
Härliga nyheter!!!
Kramar!!Desiree:
TACK!
Jag vet, det är så sanslöst vackert, och jag blir lika tagen av det varje gång!
Det är verkligen som balsam för själen att hon trivs så bra på Elon.
Tacksam!!
Campus är välskött till minsta grässtrå :-)
Ja, dem där grand hall ja, snacka om imponerande. Underbart att hänga där!!
Tack snälla Desiree!!!
Kramar!!!

Annika said...

Malin:
TACK!
Ja, det är verkligen overkligt fint ibland. Hihi!!
Så glad att hon pluggar just där.
Vädret är jätteskönt. Såg att ni hade busväder idag, men det ska väl bli bättre.
:)


Elisabet:
Å det vet jag just inte, bara så himla tacksam över att alt går bra därnere. Men glad att jag fick dig att le :-)
Ja, det är annorlunda här. Detta är ju ett uni, och ska kanske inte jämföras med gymnasier :-)
Men, jag fattar ju vad du menar, fniss!!
Flaggorna i Global Village, gillar dem!!

Annika said...

Cari:
Tusen tack för dina fina ord.


Humlan:
Tack. ja så fina miljöer. överallt.
Jag missade The grand hall i augusti så jag blev totalt paff när jag såg den nu. Ett underbart rum.
Visst, jag är så tacksam över att det går så bra för Karolina nu, och att hon trivs som fisken. DET gjorde hon inte i början.
Kramar!!

Annika said...

Första året i hjo:
TACK!!! Ja, nog är det så.


Taina:
ÅÅÅÅ tack!!
Jag vet, detta ställe alltså. SÅ fint, så fint överallt.
OCH det var ju så skönt för oss att se henne i den nya vardagsmiljön!
HAHA, jag vet, det där stora rummet ja...vilket ställe.
Tycker de har så många fina ställen där eleverna kan sitta och bara ta det lugnt. Bibblan ympar ju också, liksom alla andra rum och sittgrupper överallt.
Ja, inte så här då det begav sig för mig heller.
Kramar!!!

eastcoastmom said...

Så otroligt fint! Jo jag såg ju att Elon blivit omnämnt som ett av de vackraste campusen i en rating, förstår det.

Annika said...

AM:
Ja, det är otroligt därnere!!
Ja, Elon går från klarhet till klarhet i sina rankings. Det blir jag också stolt över, och är glad att detta blev den skola K hamnade på.
Skönhetsrankat är det också, på många håll. Love it. nu åker vi nog inte dit mer innan det är dags att hämta K för jullovet.

Erica said...

Jag säger det igen: vilket sagolikt vackert campus!
Vad avundsjuk jag blir på Karolina som har förmånen att få gå där :-D
Det ser precis ut som campus i amerikanska collegefilmer; sådana filmer jag bara vill kliva rakt in i :-)

De verkar också ha så BRA ordnat för föräldrar/familj! Lite skillnad jämfört med här hemma... här har ju föräldrar ingen inblick i universitetsvärlden (annat än vad studenten eventuellt berättar om). Föräldrar har ju knappt någon insyn i skolan ens under gymnasiet här. Speciellt inte sista året, då man ju som elev hunnit bli myndig och skolan då inte får kontakta föräldrarna utan elevens godkännande.
Jag gillar verkligen det amerikanska skolsystemets sätt att få föräldrarna att känna sig delaktiga. Jag kan tänka mig att man verkligen känner sig trygg att "lämna ifrån" sig sitt barn då :-)

Häftigt med den gigantiska öppen spisen btw! Maffig!
Gillar att möblerna är med på samma bild, så man kan sätta storleken på spisen i relation till dem! Coolt :-D

Längtar efter nästa omgång bilder :-D
Hoppas du får en fin start på veckan!
MVH /Erica

Annika said...

Erica:
Vet du, jag tänkte på dig, Tänkte att du borde varit med oss. Du skulle ha älskat att fota stället. Det är en fotografs dröm!!
Visst, det är som en filmkuliss många gånger, och varje gång slås jag över hur otroligt välskött det ÄR!!
Att bara driva underhåll och skötsel måste kosta multum.
JAG gillar också detta!! Gillar hur unisarna tar hand om både flädrar och barn. Visst, det är flädrarna som pyntar upp cash, men iaf.
Har dock ingen tillgång till hennes betyg etc längre, nu när hon är över 18. I HS fick jag allt sådant i mailen. Inget sådant alls längre, men så ska det väl vara.
Tack Erica, din kommentar sporrar mig att skriva mer!! Så det blir det imorrn.
Jag vet, spisen är MAFFIG!!!!!
Ha det toppen!!!

Miss Marie said...

Vilka vackra bilder, förstår att K känner det som att hon lever i en film, den här miljön har man ju sett i otaliga amerikanske filmer (ja, kanske inte just Elon, men liknande!)! Påminner lite grann om Gilmore Girls också ju. Härligt med så inspirerande människor och miljö!

Annika said...

Marie:
TACK!!!!
Ja, jag med! Jag tycker själv det är väldigt filmistiskt där.
Visst är det en härlig miljö. Det finns så många vackra college campus i detta land.

Vform said...

Tänker tillbaka när ovissheten OM var Karolina skulle börja skolan ... och NU detta!
Fantastiskt ställe!
Hur skönt det måste kännas att hon valde rätt, valde denna vackra plats! OCH att hon trivs!
TACK för att vi, utanför alltsammans, får vara en liten del av hennes värld!
Ha det gott!
KRAMAR ♥

Annika said...

Vivan:
Jamenvisst!!
Så nöjda med valet!!
Tack själv för att du läser och kommenterar, Vivan.
Stor kram!!!!

Anonymous said...

Jag tycker att K sammanfattade det hela mitt i prick: Som på film... Otroligt idyllisk och vacker miljö! /Penny

Anonymous said...

Ja det är som en dröm det där universitetet. Så skönt det måste kännas för er att dottern trivs o har det bra. Hur långt är det från ert hem till universitetet? /eva i dalarna

Lisa said...

Ja, där är ju helt fantastiskt vackert. Det är inte dumt, att både få en bra utbildning samtidigt som man kan njuta av vackra omgivningar. Det kommer hon nog bära med sig resten av livet :)

Saltistjejen said...

SÅÅÅ GLAD över att höra att K trivs så bra och att allt redan känns "hemma" för henne. Det är en stor omställning för hela familjen när ett barn flyttar hemifrån. Så jag förstår verkligen att även du och peter nu kan njuta av att veta att K har det bra. :-)
Och campus är ju helt fantastiskt!!!!! Vilket ställe!!! Wow! Rena drömmen!!!
Underbart!
KRAM!!

Musikanta said...

Fantastiska bilder - förstår att Karolina trivs där. Roligt för er också att komma och hälsa på.
Kram från Ingrid

Annika said...

Penny:
TACK!
Ja, jag tycker också att hon sammanfattade mitt i prick!!!


Eva:
Tack, ja det är en dröm! SÅ vackert! Det tar över fem timmar att köra dit :-)
Kram

Annika said...

Lisa:
Tack!
Ja, det är verkligen så vackert!!
Tror också att hon med nöje kommer att bära med sig denna tid för resten av sitt liv (ska vi hoppas. Om allt fortsätter som det gjort hittills).


Saltis:
TACK!
Ja, det är så underbart fint att hon trivs så bra.
SÅ skönt för Peter och mig. Det var tufft i början, tufft att lämna henne etc.
NU när hon trivs så bra känns det såååå mkt lättare, och bättre.
Tack, jag vet, campus är en enda dröm. Så vackert!!!
Kramar!!

Annika said...

Ingrid:
Tusen tack!!
Ja, en jättefin helg, och så roligt att se Karolina i sitt nya element.
Kram!

Nettan said...

Vilka bilder Annika, förstår att Karolina trivs, härligt.
Visst det blir många besök när ens barn uppträder, redan nu börjar vi fylla kalendern med planerade konserter och i december är det en stor en då sonen tillsammans med pianst skall spela Brahms. Spännande och vi ser fram emot att åka upp och lyssna. Att se ögonen lysa på dem och höra i deras berättelser hur de trivs med sina studier betyder så oändligt mycket.

Kramar och ha en underbar vecka.
Nettan

Annika said...

Nettan:
Tack snälla!
Ja, nog lär det bli otaliga besök på Elon för oss. Vi kommer att gå på Karolinas föreställningar, och säkert även på en del som MT-kiddsen har.
OOO så kul för er att åka och se er son i konsert. Otroligt spännande.
Ja, nog betyder det, i princip allt, att de trivs.
Stora kramar till dig!

Anonymous said...

Åh vilket fantastiskt vackert ställe det är och det måste ju kännas otroligt skönt att hon trivs så bra! Vilka jättefina bilder du har lagt upp det där måste ju vara rena paradiset att gå runt där med kameran. Ha en fin vecka. Kramar/Anita

bettan said...

Så roligt att Karolina har det bra och redan trivs. Finns inget bättre än när ens barn har det bra och mår bra.
Underbara miljöer och dina bilder Annika, sååå fina.

Läser allt med intresse men är sämre på att kommentera. Jaja så blir det i perioder.
KRAMAR!!

Carin said...

Åh vilken underbar miljö att plugga i, så himla inspirerande! Den ser verkligen film-aktig ut. Skönt att den känns så säker också, för er alla. Så glad att du fick krama om K och lära känna hennes vänner- vilken lättnad det måste vara. Ha en bra vecka!

Bloggblad said...

Jag håller med alla hör ovanför. Både härligt med den miljön och att hon trivs. Du nämner att ni föräldrar betalar... Jag som har fått min utbildning betald av skattemedel i Sverige, och "bara" tog studielån, inser att det måste till ganska rejäla avgifter för så underbar miljö. Betalar man allt själv, eller går något på skatten? Eller får man söka stipendier?

Annika said...

Anita:
TACK!
Ja, det är så otroligt vackert där. En dröm för sådana som du och jag som älskar att fota!!
Så tacksam och glad över att hon trivs.
Kramar!!


Bettan:
SÅ sant som det är sagt, det finns inget bättre än när ens barn trivs.
Härligt är det.
Tack för snälla ord, Bettan!!
Kram!!

Annika said...

Bloggblad:
TACK!
Å, vi betalar en häftig summa per år. K har ett stipendium också. Men vi har sparat i collegefond sen den dagen K föddes.
Annorlunda här i US där man måste betala för sin uni-utbildning.
Stipendier är det mkt vanligt att man söker här, vissa är oerhört generösa.