Sunday, January 27, 2013

Gårdagen

Igår var det en sådan där skön dag!

Det var mulet och lite kallt, och det snöade lite då och då.
Det var en dag vi kunde ägna år lite avancerad matlagning.
Så blev det. Vi gjorde Beef Wellington.
DET är gott det, men det tar tid.


Snön faller och jag tar en bild från balkongen i vårt sovrum.










En uggla som vinkork. Såklart!




En god Beef Wellington är färdig att avnjutas...


Receptet finns här!



20 comments:

Nettan said...

Som alltid vackra bilder! Hör är det snöstorm, det har varit en gråkall söndag men vi har hunnit med att vara ute eftersom de hotar med regn och vi gillar ju vinter så barnen åkte pulka med vi gick en runda!
Beef Wellington har vi inte testat att laga än men det ska vi göra någon gång!
Ha en skön söndagskväll!
Kram
Nettan

Annika said...

Nettan.
TACKAR!!
Snöstorm. Härligt!!!!
Kan absolut rekommendera Beef Wellington, så otroligt gott!!!
Här är det en perfekt vintersöndag. Bildbomb imorrn :-)
OCH jag är så glad att skolan har två dagars ledighet nu.
Kram!!

Anonymous said...

Ser ju urgott ut!
Jag minns att vi pratade om denna rätt i somras, o nu blir jag lite sugen att själv prova!
Kramar från Anette

Freedomtravel said...

Vackra bilder! Här är det faktiskt bara 0-gradigt nu efter flera veckor med mellan minus 5 och minus 15...

myhrans said...

Här snöar det också, så vitt och fint ute!=) Och härlig söndagsmiddag, roligt att skilja på vardag och helg.

Musikanta said...

Spännande maträtter du lagar - det ser underbart gott ut. Och jag förstår att du passar på att ta många bilder på snön och de kala träden som är så vackra. Blir sugen på att köpa tulpaner när jag ser dina vackra buketter!
Kram

bettankax said...

Mums vad det ser gott ut. Hög mysfaktor, som alltid i ditt hem. Och söta ugglor som dyker upp lite varstans:)
KRAMAR!!

Lotta i Connecticut said...

Grått och lite ruggigt ute, varmt och hemtrevligt inne ;)

LOVE THAT!! Och jag tycker det är så roligt att laga lite extra gott på helgen och ta sig tid. Underbart!

Kram och ha en skön söndag!! Här puttrar snart en kyckling i ugnen!

Lotta

Martina said...

Later som en mysig lördag!
Och extra mysigt med tända ljus, god mat och ett varmt och ombonat hem som ditt verkar vara när det är kallt och gratt ute.
Kramar

Suzesan said...

Guuuu vad gott. Mums. Blir hugrig nu och måste nog äta. IGEN.

Åhh vad glad jag blir när jag ser att du får snö. Ut och gör snöänglar Annika.

Det snöar här med men jag blundar för det.

Kram
/Susanne

Anonymous said...

Beef Wellington ser så gott ut!! Har faktiskt aldrig provat! Måste lägga det på listan över recept att testa.

SB

Christina said...

Äntligen snö!! Jippie!! :-)
Ser fantastisk smaskigt ut.... mums!
Kram!!

Vform said...

Hej Annika!
Ser att ni faktist har ungefär samma väder som här :O)
Men dessutom har vi en vinande kall vind som gör att det känns minst tio grader kallare!
Men vi går ju mot vår!
Ser underbart god ut din maträtt!
Visst är det bra att nån´gång göra mat som får ta tid!
Vill bli bara allt som går snabbt :/
Nu blir det vävkurs ...
Ha en bra dag!
♥KRAM!

Anna, Fair and True said...

Är det alltid den här tiden varje år ni gör Beef Wellington? Känns som så :)

Annika said...

Anette:
TESTA!!
Så himla gott!!
Du kommer att älska det!
Kram!

Freedom:
TACK!
Nu är det slit med köldgraderna här också.
Tyvärr.
Kram!

Myhran:
O vad härligt med vinande snö!!
Nu har vi plusgrader igen.
Trist nog...
Ja, det är verkligen trevligt att skilja på vardag och helg.


Annika said...

Ingrid:
Det är trevligt att laga lite mer avancerad mat ibland.
Gott som det är!
Ja, jag älskade alla köldgrader, och snö, som vi hade i förra veckan.
Nu är det plus igen :-(
Precis, jag har verkligen en förkärlek till kala träd.
OCH till tulpaner :-)
Kram!!!


Bettankax:
TACK!!!!
Vad snäll du ÄR!
Jodå, ugglor dyker upp lite varstans härhemma :-)
Kram!


Lotta:
JAG med!!
Absolut! Grått ute och varmt inne. Gillar det.
OCH gillar att lägga lite krut på maten :-)
Låter gott med er kyckling, mums!
Ha en fin måndag!!
Kram!!

Annika said...

Martina:
TACK!!
Vad gullig du är!
Ja, jag uppskattar värmen inne väldeliga!!
Kram!!

Suz:
MUMS, det är verkligen SÅÅÅÅÅ gott. Älskar den maten!
Nu har nog snön sgs vikt hädan och det ska bli plus hela veckan. Trist. SÅ nej, ngn snöängel blir det tyvärr inte.
Vi borde byta plats :-)
Kram!


Susanna:
JA, det tycker jag. Det tar lite tid och är lite pyssel, men så enastående gott!!!

Annika said...

Christina:
Förra veckan var ljuvlig med snö och minusgrader. NU är det plus igen.
OH well, kylan kommer väl tillbaka.
Kram!!


Vivan:
Men inte nu längre. Nu har vi plus och underkylt regn och jag ser inga minusgrader så långt ögat når :-(
Tråkigt nog.
Maten ÄR god, och det är roligt att göra ngt som tar lite tid ibland.
Annars blir det ju mest det som går snabbt, som du säger.
Kramar!!


Anna FT:
DET ligger nog en del sanning däri, ja :-)
Vintermat grande för oss, hihi!

Anonymous said...

Väldigt mycket pyssel men ÅH så gott det blir!!! jag gör den gärna till Gordon Ramseys youtube videos: bra tips och ögongodis på en och samma gång ;-)

KRAM Mimmi

Annika said...

Mimmi:
DET är ju det, och man måste ha tid.
men ack och OOO vad gott det är.
Videon är till stor hjälp + ögongodis, ja :-)))
Kramar>