Thursday, January 03, 2013

En väldigt punktlig torsdag.

Det blev torsdag även denna vecka.
OCH, eftersom Yours Truly nu är tillbaka i gamla gängor kan jag väl lika gärna ta det hela i PUNKT för enkelhets, och gamla vanors, skull!

* Visst, jag är fortfarande förkyld.
Jag har nog hostan från helvetet. Den kommer och går under dagen.
I perioder kan den var ganska bra, och sen slår den till så hårt att jag nästan spyr. Det är vidrigt. Tydligen är det många som har just den här förkylningen med sträng hosta. Värst är sömnen. JAG lider så av att inte kunna sova, eller ens FÅ vila. CRAP-OLA!!

* Min snälla kompis Lotta i Reston köpte en dagbok åt mig medan hon var hemma över jul.
Underbart. Jag är smått beroende av min svenska dagbok. Jag har skrivit i just den modellens dagbok sedan 16 år tillbaka. VILL inte byta.
Lottas yngsta flicka har samma förkylningsskit som jag. Det är ju värre att tampas med hosta då man är liten också.

* Lindring då?
Jag har kommit på att nästan det enda som hjälper mig är hett te med halstabletter, citron och honung i. DET är för mig det bästa. Många här tycker att jag borde gå till läkaren ( många amrisar springer till läkare då de börjar nysa), men jag tror inte att läkaren kan göra ett skit. SÅ jag fortsätter att kurera mig härhemma. Någon gång ska det väl ge med sig.

Jag äter dessa så att jag får halsbränna på köpet. Det är härliga tider, strålande tider....* Trots sketen vidrig hosta for jag och tog en latte på Barnes and Noble i Reston igår.
Tur för mig att jag inte fick ett hostanfall medan jag satt där. Det vilade en melankolisk stämning över hela Barnes and Noble.
 Varför?
 Jo, den affären ska slå igen sina portar i februari. Personalen höll på att märka ner alla varor, stora skyltar i fönsterna basunerade ut att det pågår “Clearance Sale”.
 FY sjutton vad jag kommer att sakna Barnes and Noble. Jag har SÅ nära till den affären. Den har varit som mitt andra vardagsrum. Anledningen till att de lägger ner är den att deras kontrakt inte förnyats.


Hej då kära Barnes and Noble i Reston...* Jag tror att bokhandlarna kommer att möta samma död som videobutikerna.
Här där jag bor finns inte en enda videobutik kvar. Numera går allt online, eller via TV-bolagens On Demand tjänster.
 Bokhandlarna kommer att möta samma öde. Inget snack om den saken. DET är SÅ trist för ofta då jag INTE vetat VAD jag vill läsa har jag strosat omkring på Barnes and Noble och på så sätt hittat en bok att köpa. Gillar att fysiskt SE boken innan jag köper den.

* Detta för oss in på e-readers, eller läsplattor.
Jag har inte fallit för dem ännu. Peter har haft Barnes and Nobles “Nook” i flera år och han älskar den. Jag förstår att man lätt vänjer sig. Jag gillar att HÅLLA i en bok, att vända dess blad. Framförallt kan det aldrig bli något tekniskt FEL på en bok.
  Hur är det med er, har ni fallit för läsplattor? Tyckte ni att det var lätt att vänja om sig? Läser ni tidningar via plattan? HUR är det?

Barnes and Nobles NOOK, om jag någonsin skaffar mig en e-reader kommer det garanterat att bli en NOOK.* Jag vet inte om jag vill ha en iPad heller.
Det känns som någon slags konstig överkurs. Vad ska jag med den till? Jag har en iPhone och jag har en MacBook. Var ska paddan få plats? Nä, efter alla dessa år har jag nog fortfarande inte riktigt fattat vitsen med en sådan.

* OCH på det nya året tedde det sig såsom så att vågen visar på plus igen.
URK, så less jag är på det. I december gick jag upp 2 kilo. Hå och HEJ. SÅ roligt, så!! Nu är det bara att sätta igång med evighetstänket igen. Visserligen är det skönt att få rutiner med ätandet igen.  Mer nyttig mat och allt det där, men samtidigt är det ju så in i bänken astrist. Den eviga cirkeln, den eviga, eviga, eviga i tiders evighet, amen...
* Nu ska jag åka på terminens första svennefrulle.

Önskar er alla en FIN dag!!!

37 comments:

myhrans said...

Mycket hosta här också och det mesta är virus. Finns Cocillana hos er? Min räddning!

Har ingen läsplatta och vill inte ha heller, än iaf... Jag är alldeles för mycket bokmal för det, så jag hoppas verkligen att de gamla hederliga boklådorna får vara kvar!

Krya på dig!

Sahra said...

Jag älskar en riktigt fin bokhandel. Jag går alltid in i bokaffärer på resor. Det är ett måste.
Min kompis har läsplatta och hon verkar gilla den. Själv föredrar jag boksideprassel och få göra hundöron. Det är något särskilt det. Däremot är jag på väg att hoppa på Storytels. Jag blir så trött när jag läser. Kan vara skönt att lyssna någon gång ibland.
Kram

Ps. Haru provat cocilliana mot hostan. Det funkar alltid när jag har en sådan där hopplös jävla hosta som inte låter en sova

Annika said...

NEJ, ingen läsplatta för mej!!! Kan inte tänka mej att lyssna på böcker heller. Nej, jag vill hålla i en bok och läsa! Älskar att gå i bokhandlar men köper så gott som alla mina böcker på Adlibris eller Bokus eftersom det är sååå mycket billigare. Dumt att det ska skilja så mycket i pris.
En iPad har jag inte heller behov av. Jag har en dator och en enkel smartphone, har varken behov eller tid med nåt annat, haha.

Krya på dej! Tror säkert att din förkylning ger med sej utan läkarbesök.Jag har aldrig gått till läkare för en förkylning, tror nog man känner själv om och när det behövs medicin, tex om man har symptom på lunginflammation. Men en vanlig förkylning kan man gott kurera själv.

Jag har gått upp 1,5 kg - nu ska de bort! (minst 4 kg ska bort, helst 7).

Kram!

Annika said...

Myhran:
Virus it is.
OCH så många har skiten.
Nu blir jag nyfiken, ska dirket efterforska om cocillana.
Jag vil inte heller ha en läsplatta. Inte nu iaf.
Jag älskar vanliga böcker för mkt för det.

Sahra:
AWWWWW...vet du, igår kom ert paket.
jag blev så glad att det riktigt HOPPADE i hjärtat!!
TACK för fint förkläde. Underbara NI!!!!!

Nej, jag blir väldigt nyfiken på den där medicinen. Ska googla direkt.
Låter toppen!!

Bokhandlar är underbara. jag älskar dem!
VILL ha kvar dem, men tvivlar på att de kommer att finnas kvar länge till.

KRAMAR!!!

Annika:
Precis, det är det som är problemet för bokhandlarna. DE är mkt billigare att handla online.
OCH då är det klart att folk gör det. I butiken är det inte samma pris.
DET, och så det faktum att e-readers tar över.
Jag tror att bokhandlar för en tynande tillvaro. OCH det är sååå trist.
Nej, jag har inget behov av ngn ipad heller. Fattar nog inte grejjen riktigt. Överkurs.
Precis, en förkylning kan man lugnt kurera på egen hand.
vikten, så trist. Men jag har nu börjat ta tag i skiten...
Kram!!

Lotta said...

Hosta är så besvärligt och kan göra riktigt ont. Mycket te med honung är bra, kanske med lite konjak i. Det hade min farmor som husmorsrecept.

Läsplatta - nix. Böcker passar mig. BN är ett helt koncept så jag förstår om det känns urtrist att de stänger!! Älskar bokhandlar.

Paddan är inget must have men passar mig som inte har någon laptop. Den är så lätt att ha med på resor o utflykter. Använder den på arbetet också. Batteritiden mycket längre än telefonen.


Krya på dig!!

KRAM!

Lisa said...

Krya pa dig Annika!!! Wish you better! Hoppas hostan ger med sig snart.
Tänker aldrig köpa en e-reader eller läsplatta. Jag vill halla i en vanlig bok, bläddra etc. Älskar att strosa runt i bokhandlar, speciellt när jag är i andra länder. Visst köper även jag böcker online men jag har precis som du hittat manga böcker när jag bara strosat omkring & sa vill jag gärna stödja den lokala bokhandeln. Det skiljer faktiskt inte sa mycket i pris här (väldigt ofta är det precis samma pris som pa amazon). Böcker är mycket billigare här än i Sverige. Har aldrig förstatt varför det är sa dyrt med böcker i Sverige???
Hoppas du far en trevlig svennefrulle!
Kramar, Lisa

Vform said...

OJOJ ... hur har hostan smittat från dig till mig .... eller tvärtom :O/
HEMSKA nätter, vill bara spy jag också då atackerna kommer!
Och ingen motion orkar man med ... inte heller nya gymmet kan man prova på ;)
Jag är inte så teknisk lagd ... men en ny telefon har jag att börja brottas med nu ... tomten trodde det skulle vara enkelt ;O)
Förstår att butiker läggs ner då allt blir online ... så är det väl snart överallt ...
VÅGEN ja, den får stå i skamvrån ... eller jag :)
En fin dag till dig med och krya på dig!
KRAM!

Erica said...

Vad jobbigt med så mycket hosta!
Men håller med angående att gå till läkare. Förkylning är ju ett virus så kan de ändå inte göra något, då virus inte går att bota.
Krya på dig i alla fall :D Hoppas det blir bra snart :)

Vad tråkigt med Barnes&Noble!
Det finns EN sak jag kommer vägra i sten att börja använda, och det är läsplattor. Hatar att läsa böcker digitalt, då jag också vill hålla i en fysisk bok! Jag tycker själva känslan, den där underbara fly-in-i-en-annan-värld känslan, försvinner när det blir digitalt.
Det är bara så synd att böcker här i Sverige är så DYRA! Inte konstigt att det är sådan rusning till bokrean som alltid är i februari... ;)

Angående iPad så har jag samma inställning till den som du. Jag har aldrig förstått vitsen med dem, och kommer nog inte göra det heller. Som en jätte-iPhone som man inte kan ringa med...
För övrigt; såg du mitt inlägg om forumtråden jag hittat? Om en 6-åring som fått en iPad i julklapp. Och istället för att bli glad över att ha fått sin önskning uppfylld så kastade han sönder den mot golvet, skrek att han hatade den och sprang därifrån. Och anledningen... Den hade fel färg!

Hoppas du får en bra torsdag och krya på dig!
MVH /Erica

Annika said...

Lotta:
Riktigt vidrigt är det.
OCh å tröttande och den förstör all min sömn. Nattetid och under dagen (om jag vill vila).
Som knivar i halsen.
Konjak är nog ett bra knep med te och honung.
Läsplattor, nej, inte heller för mig ännu.
BN, det är så infernaliskt sorgligt.
Så ledsamt, men jag har ett par BN till som ligger rätt nära. så...
Ah, men jag förstår ju absolut att du ha en padda om du inte har en laptop. YOU bet!!
Då fyller den ju verkligen en stor funktion.
Tack Lotta, idag måste det kännas bättre.
KRAMAR!!

Lisa:
TACK!
Snart ska väl skiten börja bli bra.
men natten var hostig.
USCH!!
E-readers är inget för mig heller. Ännu.
förmodligen kommer även jag att kapitulera en dag, men inte än.
Här är det så att många böcker är billigare på BN Online än i BNs affärer. och det är ju knäppt.
Förstår inte hur det kan vara så.
Tycker det är jättesorgligt om BN kommer att gå i graven nu. Det är en sista stora kedjan.
Det blir säkert en bra frulle.
ha en fin dag!!
KRAMAR!!

Vivan:
Så vi har haft/har samma skit?
Det verkar vara ngt som går, så många som är sjuka. Just hostan är ett väldigt vanligt symptom. Den är verkligen så jobbig.
Nej, motion får ligga nere för mig tills i nästa vecka.
Trist är det att må så här. men, men...
Lycka till med nya telefonen!! YOU can do IT!! :-)
Vågen ja, usch, det är ord och inga visor det.
Kram!!

Annika said...

Erica:
Jobbigt är det. Det är hostan som är så öervidrig.
Som en kniv i halsen.
Nej, varför springa till doktorn, liksom?
Fattar det inte.
TACK, snart ska det nog vara bra.

Jag vill inte heller ha en läsplatta. Inte nu.
jag vet att jag en dag kommer att skaffa en. antagligen.
Men absolut inte nu.
Jag vill också hålla i böckerna, vända blad. HA dem i min bokhylla etc.
Ja, varför är böcker så dyra?
Det är trist.

paddor ja, lite överkurs för många.
HAHA, det var då en mkt SPOILED BRAT som betedde sig på det sättet.
USCH
Ha en fin dag!!

Pernilla said...

God fortsättning och hoppas du kryar på dig snart. Inget kul att vara förkyld.
Föredrar också böcker och känslan av att vända blad, vill ha bokhyllor från golv till tak fyllda med böcker och en skön fåtölj framför att sitta och läsa i.

Vågen ja, lyckades inte gå upp under julen heller (3,5 ve kvar till bebisen planeras komma) och hela 8 kg har jag lyckats lägga på mig. Jag var inte överviktig innan jag blev gravid, trodde aldrig jag skulle vilja öka i vikt! =) I-landsproblem och jag ska vara glad för att det inte är mer och att allt är som det ska i övrigt.

Ha en bra dag och hoppas hostan försvinner. Får du tag på Cocillana så ta den, kan vara receptbelagd då den innehåller morfin men den hjälper!

Mrs Clapper said...

Usch, sådan hosta är fruktansvärd! Det enda positiva är väl attmagmusklerna får sig en omgång. Bra att du äter honung, det är ju väldigt nyttigt och läkande.
Hoppas att det släpper snart!!

Ipaden är fantastiskt bra när man flyger. Eller läser en bok. Men det är BARA då jag använder den... Så ett ganska onödigt köp. Vissa böcker/tidningar är OK att läsa på plattan, men favoritförfattarna vill jag ha i riktiga böcker! Känna på bladen, känna doften och få den i ansiktet när man somnar :)

Krya på dig!!

Anna, Fair and True said...

Har också varit förkyld sedan jag var i London i mitten av december och jag har hostat så jag hostat sönder musklerna kring högra revbenen och sidan (tror inte att det är själva revbenen utan musklerna) eftersom jag är lite, lite svagare/stelare på den sidan sedan förut. Nu är gravidmagen hög och trycker mot revbenen så det är inte skönt. Om jag nyser eller hostar nu (men hostan är nästan borta) får jag hålla mig i sidan. Hoppas verkligen det läker innan jag ska krysta ut ungen!

Har inte heller varit hos läkaren för vad ska de göra?! Säga att det är ett virus och jag behöver vila? Men på onsdag ska jag i alla fall till barnmorskan och då kan jag ju rådfråga henne lite i alla fall. Men bebisen sparkar på så tror den mår bra.

Jag önskar mig faktiskt en eläsare nu för jag verkar inte få något läst och jag tror att den skulle hjälpa mig. Men samtidigt vill jag ändå ha riktiga böcker...hm...

Jag trodde också paddan var onödig men så har det verkligen inte varit. Tycker t ex det är bättre att facebooka på den.

Jag tror också jag ska börja med punktformsinlägg! :)

Annika said...

Pernilla:
TACK!!
OCH jag önskar dig ett riktigt härligt år.
SÅ otroligt spännande med den lilla bebin som kommer så snart!!!
OJ oj!!

Var glad att du inte går upp i vikt. Underbart att slippa såna problem, att vara naturligt smal.
Det är inte många som är det. De flesta av oss får kämpa med dieter som VV, LCHF, Whole 30 etc etc...Listan kan göras låååång som ett år.
Så det är så skönt att höra att det inte gäller alla :-)
YAY!
HAHA, jag gick upp 25 kilo då jag väntade barn.

Böcker är underbara!!

Den där hostmedicinen ska jag googla. Det låter som grejjer det!!!
KRAMAR!!

Mrs Clapper:
Ja, den är inte kul.
DET är som knivar i halsen.
Magmusklerna får sig en omgång.
Ja, säkert fyller paddan sin funktion ibland. Det tror jag.
Just vid de tillfällena du skriver om iaf.
Vill också ha riktiga böcker...
Tack, jodå, det ska väl vända det här jobbiga jag har.

Anna FT:
Det här verkar vara ett virus som många av oss har haft, eller har.
Många som är sjuka.
OCH just hostan verkar vara ett klassiskt symptom. Den är hemsk.
USCH, Anna, att vara gravid och ha denna vidriga hosta måste vara såååå jobbigt.
JA, jag hoppas att din stackars sida ska läka innan du ska föda din bebis. Det blir inte kul annars :-(
Aha, så FB är bra på Paddan. Jag tycker den är bra på laptoppen. Men inte på iPhonen.
Förstår dock att man vänjer sig fort om man har en padda.
JA! VISST!!
Jag gillar att vara torsdags-trendsättare vad gäller dessa punkinlägg :-)
Jättekul!!!!!

Suzesan said...

Jag vill hellre ha bok än nåt annat. Bläddra. Titta på bilder. Dofta på den och ha den i bokhyllan eller nåt. TÄNK om alla böcker läggs in över nätet och internet pajar. Minnena suddas DÅ FINNS det inte en enda bok mer. SÅ HEMSKT.

Jag håller tummarna att ni ska få snö snö snö snö nu på Östkusten. Så fort min son och hans storasyster lyft mot Sverige kan den komma haha efter sjutton idag. idag. Ja amerikansk tid.

SNÖSTORM till ANNIKA. Amen;)

Jag har inte gått upp i vikt i juledagarna.... GÅTT NER har jag. Det känns på jeansen. Haha bra jobbat Susanne.

Ha en bra dag du med.


Kram
/Susanne

Suzesan said...

Skrattade nu när jag såg att du ska gå ner mer än du gått upp. Haha "helst sju".

Gulle dig. Måste vara skumpan på nyår. Den kan ge "kärlekshandtag i värsta fall om det blir för mycket av det bubblet;)

Kram
/Susanne

Channal said...

Fy vad denna förkylning sitter i! Jag säger en sup KanJang på dagen och en ordentlig sup Cosilana till natten! Hoppas det vill ge med sig!

Så du skriver även dagbok förhand!! Kul! Min blogg har tagit över. Förr skrev jag dagböcker!

Jag älskar bokhandlar! Min favorit är Akademibokhandeln på Mäste Samuelsgata i Sthlm. Här har vi två fina fast mycket mindre! De får INTE slå igen! I Sverige är det ett KRAV att alla skolor SKALL ha ett bibliotek! Länge leve böcker!!

Ha det mysigt på svennefrullen och kul att förklädet kom fram!

Kryapådigkramar!! Anna

Christina said...

Usch, jag vet precis vad du menar med hosta... Jag åkte på förkylningen Thanksgivinghelgen och hostar fortfarande. Det är verkligen tröttsamt!! Men jag tror inte heller en doktor kan göra mycket, det är bara att härda ut. Ska nog också kolla om det går att hitta Cocillana här...
Ett par kilo smög sig så klart på under helgerna... det hör liksom till. I går började jag träna igen, ett Zumba pass trots hostan. Gick riktigt bra så det finns hopp om livet!!
Krya!
Kram från PA

Martina said...

Stackars dig, förkylning gar väl an men hosta är jobbigt. Hoppas du snart kryar pa dig igen!

Jag har ocksa alltid haft svenska almanackor. Sen gymnasiet har jag kört med filofax, men i ar har jag bytt till en Ording & Reda almanacka.

I Frankrike springer man ocksa till läkaren vid första nysning och far en hel lista pa medeciner att ta!

Nej, vad trakigt att de ska lägga ner Barnes and Noble! Den affären verkade ju sa himla mysig!
Jag ÄLSKAR bokhandlar och böcker! Älskar att ga runt och titta och ta i böcker och jag föredrar RIKTIGA böcker mot läsplattor. Jag har i och för sig aldrig testat, men det verkar sa trist. Plus är väl kanske att det är enklare att ha med pa resor, men nu för tiden köper jag mest pocket (för tyngdens skull).

Jag har alltid tyckt att ipads är överkurs. Lite varken eller pa nagot sätt. För stor för att ha med överallt och för liten för att ha hemma istället för dator.
Men nu har barnen fatt varsin ipad mini i julklapp och trots att jag fortfarande tycker att det är lite överkurs sa förstar jag att man snabbt blir beroende. Lätt att ha med (trots allt) och fantastiskt bild jämfört mot ipod/iphone. Sa som sagt, sa länge man aldrig haft nagon sa behöver man absolut ingen men sa fort man provat sa är man nog fast.

Vagen har jag förträngt. Men visst känns det i byxorna. Pa mandag börjar skolan och träningen igen.

Och nu är jag ocksa tillbaka till normal vad gäller bloggande och bloggläsande!

God fortsättning!
Och krya pa dig!
Kramar

mls73 said...

Hoppas att det blir bättre snart med den där hostan! Usch, det låter som värsta sorten!

Angående ipad, JAG ÄLSKAR MIN PADDA! Jag har en ajfån, iMac och en ipad. Hade jag haft en laptop, ja då skulle jag inte riktigt behöva min padda. Jag bloggar från min padda, läser andra bloggar, läser böcker, kollar på svt play vilket jag gör i sängen på kvällen. Tycker om att ha en större skärm än den på min ajfån.

Visst läser jag pappers böcker! Läser mest böcker på min padda när vi reser. Min man införskaffade sin egen padda när han var i Afrika i tre veckor. Smidig att resa med, han hade typ tio böcker nerladdade, vi kunde prata på Skype osv. Han var verkligen ANTI ipad, men nu så tycker han om den. Använder den mycket på jobbet med.

Må nu bättre!

Kram Marie

Anne said...

Jag lider med dig, den här hostan är fär jävlig rent ut sagt. Men håll ut, det blir förstås bättre. Jag är så astrött på att ingen av oss är helt 100 från den än, men inte för att vara helt neggo. Det är mycket mycket bättre, bara segt bli av med det här lilla sista. Nu ska vi hoppas att din variant inte blir så långdragen och seglivad. Krya på dig i massor!!!
Beträffande bokhandlarna tror jag du har helt rätt, de går väl samma öde till mötes som videobutikerna. Precis som hos dig finns inte en enda videobutik kvar där jag bor. Jag minns dock hur de blommade och det fanns ett flertal för bara nåt år sen. Men hastigt gick det och nu är alla puts väck. Däremot ser jag mer och mer fysiska Redbox boxar överallt (mataffärer, bensinmacken), ja de har ju funnits ett tag nu men verkar bara sprida sig än mer.
Men annars är det ju som du säger, "osynligt" online, ondemand, netflix och allt det här.
Det är verkligen astrist bokhandlarna ser ut att gå samma öde till mötes. Borders försvann ju för nåt år sen, B&N har väl kunnat hålla sig mer flytande tack vare de även nischat in sig med Nook men det lär inte räcka för dyra, fysiska lokaler, personal och allt det. Jättetrist att din affär nu går i graven, förstår det verkligen.

Som du vet har jag smått börjat läsa på läsplatta och gillar det. Senast igår ville jag läsa då Stella sov men inte tända lampan för att väcka henne, perfekt med läsplattan då eftersom ingen lampa behövdes på. Jag är dock inte helsåld på det viset jag övergett pappersboken, ser läsplattan som ett komplement och alternerar hur jag läser böcker. Jag använder min Kindle som läsplatta men den är ju också samma sak som en i-pad, alltså en liten dator. E-readers verkar hela tiden komma i upphottade versioner, typ bli ännu bättre på läsa i mörker, få ännu större minne för dator osv. Jag brukar ha med min Kindle Fire på Starbucks, surfa på den samtidigt som jag läser.
Jag har hört flera män säga att efter de köpt en läsplatta så har de börjat läsa mer. Jag tror faktiskt det kan stämma. Det är ju bara bra i så fall eftersom ju män generellt läser mindre än kvinnor så perfekt om de tilltalas av det här sättet att läsa och därmed börjar läsa mer.

Jaaa du, det där med våg som visar plus. Suck och stön är allt jag kan säga. Kan relatera dock... Jag har fortfarande asmycket från graviditeten att bli av med, mycket mycket. En av planerna det här året är att ta tag i det och inte längre hitta ursäkter och bortförklaringar till varför inte..

Som sagt, krya på dig!
KRAMAr

Christina said...

Ja det är så tråkigt med alla bokhandlar som slår igen. Som sagt, jag hade stor sorg när Borders la ner, jag hade så nära dit. Finns fortfarande ganska många mindre bokhandlar var när vi bor men frågan är hur länge.....
Jag är ju en del av problemet, höll ut länge men köpte en Kindle och jag älskar den! Har ofta flera böcker på G, åker mycket tåg och den är oslagbar när man reser. Perfekt på planet! Har man en "case" med lampa också så behöver man inte störa någon när man läser fast planet är nedsläkt. Men jag älskar att känslan att läsa ur rne riktigt bok, köper fortfarande böcker, bara att Kindeln vinner på bekvämlighet.

Jag använder min iPad mindre nu när jag skaffat en iPhone måste jag erkänna. Men den är också så bra när man reser, en laptop är så klumpig att dra på. Eftersom vi inte har kabeltv älskar jag också ABC:s app där jag kan kolla på serier :-)

Hoppas du blir bättre snart! Jag känner att det är något på G här med. Alla vekar dras med jobbiga förkylningar just nu.
Stor kram!

Madeleine said...

Förkylningen har gått runt i vår familj och nu har turen kommit tillbaka till mig..fy farao! :(
Krya på dig och hoppas att hostan går över.

Susanne said...

Håller med, jag vill ha riktiga böcker. Min man gillar läsplattor och läser även böcker på paddan (tror att fler män än kvinnor gillar det där med läsplatta). Paddan ÄR en smula överflödig, det håller jag också med om. Jag fick ju en alldeles egen för något år sedan men det har slutat med att alla i familjen utom jag använder den. Jag vet helt enkelt inte vad jag ska ha den till. Min Macbook funkar ju till allt och är i ärlighetens namn inte så himla mycket större. Lite "kärring mot strömmen" måste man ju få vara :-).

Saltistjejen said...

Visst är det sorgligt att bokhandlarna går i konken. MEN jag ÄLSKAR min Nook!!! Och då har jag inte alls färg-Nooken utan den gamla e-inken. Men det är DET jag gillar med det. Att den har BOKKÄNSLA!!!! :-) och går fint att läsa i solen! :-)
Fast en iPad är jag liiite sugen på nu. Den lilla! Och jag kan säga som så att likadant som du kände inför iPhonen likadant verkar det vara med paddan. Man tror inte man har ett behov MEN skaffar man en kan man inte riktigt förstå hur man klarade sig utan. ;-) Jag och E har ju övertagit M's gamla och visst ÄR det jättebra! Den är ju inte alls lika tung och otymplig att ha med sig som en laptop. Ändå så mycket roligare och bättre att surfa, läsa eller skriva på än den lilla telefonen.
Krya på dig nu!! Ella har också blivit förkyld sedan vi var i DC. Men troligen inte smittad av dig utan av våra väners barn som var hostiga och snoriga då vi hälsade på.
Kram!!

Saltistjejen said...

Visst är det sorgligt att bokhandlarna går i konken. MEN jag ÄLSKAR min Nook!!! Och då har jag inte alls färg-Nooken utan den gamla e-inken. Men det är DET jag gillar med det. Att den har BOKKÄNSLA!!!! :-) och går fint att läsa i solen! :-)
Fast en iPad är jag liiite sugen på nu. Den lilla! Och jag kan säga som så att likadant som du kände inför iPhonen likadant verkar det vara med paddan. Man tror inte man har ett behov MEN skaffar man en kan man inte riktigt förstå hur man klarade sig utan. ;-) Jag och E har ju övertagit M's gamla och visst ÄR det jättebra! Den är ju inte alls lika tung och otymplig att ha med sig som en laptop. Ändå så mycket roligare och bättre att surfa, läsa eller skriva på än den lilla telefonen.
Krya på dig nu!! Ella har också blivit förkyld sedan vi var i DC. Men troligen inte smittad av dig utan av våra väners barn som var hostiga och snoriga då vi hälsade på.
Kram!!

Anne-Marie said...

Den där hostan låter som den jag hade i somras. Hostade också så att jag nästan spydde. Hoppas att du mår bättre mycket snart!
Tänk så annorlunda det är nuförtiden med både böcker och video - litet trist tycker jag att böckerna är på väg ut. En bok är en bok och går liksom inte att ersätta tycker jag med annat.
Jag äger ingen våg och vet faktiskt inte ens hur mycket jag väger. :) Märker på kläderna om jag går upp eller ner.
Kramar!

Tankevågor said...

Jag har inte börjat med läsplatta än....men jag tror att jag till en viss del kommer att hamna där också till slut.

Men jag gillar att bläddra i en bok och just det där med att gå runt i en gammal BRA bokhandel är helt outstanding. Det första jag gör när jag kommer till London är att åka ner till Foyles bookstore på Charing Cross Road.....himmel så mycket jag har travat runt där genom åren!

Jag förstår att du kommer att sakna ditt BN!!

Klarar mig gott med min iPhone men jag gillar ändå min iPad och den är bra när man är ute på vift och jag känner att jag läser bättre på den än mobilen och så använder jag den en hel del i mitt jobb....superenkel att ha med.

Men tomten kom med min senaste kärlek och jag har äntligen gått över till MAC Annika! Fick en laptop och jag måste säga att VAD SKÖNT det var....vilken fart det är i den här nya datorn! :-)
Har funderat länge över modell osv men nu äntligen är den här och jag är så glad över den.

Kramar i massor från ett soligt Stockholm och mig.

Tankevågor said...

Glömde....Krya på dig Annika! Cocilliana är en bra hostmedicin som är effektiv på nätterna för det mesta. Du kanske behöver ta dig till en läkare snart...men fortsätt med te och drick mycket!!! Hoppas det vänder snart nu!
Kram

Annika said...

Suz:
Jag med. Än så länge.
Jsg förstår ju att även jag kommer att skaffa en läsplatta en dag, men än är jag inte mogen för det.
Inte alls.
HAHA, idag blir det ingen snö här, och inte den närmaste veckan heller så dina barn kommer att komma hem utan att ha fastnat i ngn stor amerikansk snöstorm.
Trevligt för dig att INTE ha gått upp i vikt.
Det var inte jag som skrev det där om 7 kilo, utan en annan bloggläsare som heter Annika.
Jag skulle nog kunna hålla med henne dock.
Kram!

Channal:
Hostan är verkligen vidrig.
Hostmedicinen så många av er rekommenderar finns bara på recept. Tror säkert den är bra.
Inatt tog jag en liknande....HAHA, inte så roliga biverkningar.
Men jag tror att hostan håller på att ge med sig.
Det blir ngt färre attacker, hehe...
Precis, jag skrvet dagbok för hand, det har jag gjort sen K föddes.
Jag tycker om det.
Jadu, vi f¨r vara glada så länge det finns bokhandlar kvar.
Det är krav på att alla skolor har bibliotek här också, och att det ska finnas bibblor. Men de stora, fysiska bokhandlarna kommer säkerligen att sakta klappa igen en efter en efter en...
BUHU!!
Kramar!!

Christina:
HEJ!!! Visst är det dig jag lärt känna genom Insta!!!
Varmt välkommen till min blogg!!
Jättekul att ha dig här också!
Hostan är övervidrig. Jag googlade också på cocillana och finns den är den säkert receptbelagd.
Jag tog en medcin inatt jag borde ha låtit bli. Peters hostmedicin fr en bronkit han hade...
Jaja.
Den tar jag inte igen.
Hej dig med zumban, i nästa vecka tänker jag också börja träna!!
KRAMAR och välkommen tillbaka!!

Annika said...

Marrtina:
Jag vet, usch...
Endast snuva går väl an, men en hosta som är som knivar vill jag inte ha!
men den ska väl gå över den med.
Jag har blivit så tillvand den här almanackan och dagboken att jag "måste" ha den varje år.
Kul att du också kör svenskt.
Där ser man, fransmännen är som amrisarna då, springer till doktorn för minsta lilla.
Det är urtrist med BN, så himla tråkigt.
Jag har ett par till BN ganska nära, det ska bli intressant att se hur länge de kommer att få vara kvar.
Läsplatta vill jag inte ha heller, men inser att det säkert blir så en dag.
Förstår att det är så, då man har en ipad fastnar man säkert där.
Kan tro att det är fin upplösning på dem.
Vikten ja, blä..
På måndag ska jag också börja med lite träning, att dra ner på maten har jag redan börjat med.
Japp, nu är det vardag igen.
Kramar!!

Marie:
Hostan är vidrig, och den kommer och går...

Aha, en padd-älskare!!
Jag har ju min macbook så jag har ju lätt att ta med den, fast den är stor.
Men, jag förstår att om man väl har en padda fastnar man säkert för den.
Jag bloggar och gör rubbet från min macbook och jag har svårt att tänka mig att jag skulle byta ut det mot att göra det från en padda.
Men, man vet aldrig...
Men när man har en laptop måste det bli lite kaka på kaka ändå.
Nåja, jag ska nog inte säga så mkt. En dag sitter jag säkert med en padda själv :-)
Förstår verklgien hur bra den måste vara vid resor etc.
Kram!!

Anne:
Hostan är det som är jobbigast.
Den är så hemsk.
ja, du vet ju.
OCH den går ju i attacker och är värst då jag ska sova, eller vila.
SÅ elak.
men, visst märker även jag att det blir färre attacker, tack och lov för det!!
Ja, jag har en känsla av att bokhandlarna får svårt att hålla sig kvar.
Borders fick ju packa ihop samtliga butiker.
SÅ sorgligt.
NU ska då BN kanske gå samma väg. I "mitt" fall var det kontraktet som gått ut, men man brydde sig inte om att förnya då...
För j-gt.
I framtiden kommer det inte att finnas många bokhandlar kvar, kanske bara mindre sådana. Vem vet?
Men, så blir det med läsplattor och paddor. BN trodde man skulle klara sig, och det kanske de gör också, eftersom de har sin NOOK.
Anne, jag förstår att jag kommer att skaffa en läsplatta också.
Jag förstår det.
De blir bara bättre och bättre och mer upphottade, som du säger.
OCH jag vet ju hur otroligt praktiska de är. Peter har ju sin.
Än har jag dock inte kommit till punkten, men jag vet att jag kommer dit en dag. Jag förnekar det inte.,
Vikten SUX!!
Alltid. Trist, Anne.
jag vet precis hur det är.
KRAMAR!!

Annika said...

Christina:
Ja, det är verkligen så deppigt med dessa bokhandlar som klappar igen.
Borders var det så sorgligt med då de slog igen.
De hade så fina lokaler och sköna stolar.
Precis, det är ju så, många går över till lsäplattor och då blir böcker billigare och lättare på alla sätt.
Jag förstår ju fysiska bokhandlar inte har ngn plats direkt längre.
jag kommer säkert också att vandra den vägen.
ALLA som börjat med e-readers älskar dem!!
Ja, jag förstår att du använder paddan mindre sen ajfånen kommit. jag har ju macbook och ajfån, förstår inte var jag skulle klämma in en padda också.
Hoppas du klarar dig från denna förkylning, och välkommen tillbaka till US igen!!
KRAMAR!!


Madeleine:
DET verkar vara em förkylning som drabbat många denna julhelg.
Inte kul.
Feel better!!!!


Susanne:
Ja, jag vill ha riktiga böcker än så länge.
Min man älskar också sin platta och har massor med böcker på den.
Jag vill inte ha ngn sådan. Ännu.
Tror nog att det är så att fler män älskar plattorna än kvinnor.
Jamen ja...Har man en kick-ass macbook förstår jag inte var en padda får plats?
Den måste ju bli överflödig :;-)
HIHI!!

Annika said...

Saltis:
DET är ju DET!!!
Så tråkigt.
Visserligen är det ju så att de kan inte överleva genom att agera vardagsrum till folk som jag (visserligen köper jag ALLTID ngt så jag är där), men iallafall!!
Många laddar ner böcker och det känns nog hos de stora, fysiska BN.
Peter älskar sin NOOK också. och jag förstår att man snabbt vänjer sig.
Jag förstår också att ajg kommer att trilla det en dag. Absolut.
Padda däremot-.
Nej, jag har min macbook och jag har min ajfån. Det finns ingen plats för en padda.
När skulle jag ha den?
Ja, kanske just på BN och såna ställen då ;-)
Skulle säkert tycka om en om jag fick en, men i dagsläget känns det inte som ngt jag önskar mig.
Trsit att Ella fått en förkylning. HOPPAS det itne var från mig...
Feel better, Ella.
KRAM!!!


AM:
Den är vidrig då den kommer. OCH den kommer i attacker.
OCH under en sån attack tror jag ibland att jag ska spy.
SÅ hemskt, hemskt.
OCH tröttsamt.
Visst är det trist med bokhandlar som försvinner, men så blir det i läsplattors spår...
Ack ja...
SKÖNT att inte äga en VÅG!!
I like it!!
heja!!
Kram!!


Lisbeth:
Precis, jag är som du, jag förstår att jag kommer att bli med läsplatta en dag.
Det är inget jag förnekar. Än är jag inte redo, och inte du heller :-)
Visst är det ngt alldeles speciellt med bokhandlar.
Absolut.
Lugnet därinne, alla böcker, alla historier.
Ja, det är ngt särskilt.
Vad roligt att du har en macbook nu.
Ja, det är en fin dator och jag älskar min också. Jag har svårt att tro att jag kommer att gå tillbaka till PC igen. Denna är så snabb, och har sådan enormt fin upplösning.
Jag förstår att du älskar din, Lisbeth!!
Inatt tog jag en medicin jag inte borde tagit...hoho!!
Det gör jag inte om igen.
Mer om det sen.
Men det är på bättringsvägen nu.
KRAMAR!!

Christina said...

Jup, Annika, det är jag från Insta! Jag läser din blogg varje dag men är tyvärr lite dålig på att kommentera. Älskar Insta!! Så enkelt och smidigt att dubbeltappa eller lämna en kommentar. Men snälla, sluta inte blogga, det tillhör min frukostrutin att läsa din blogg!
Ha en fin dag och hoppas P:s medicin gått ur kroppen...
Kram

Annika said...

Christina:
VAD ROLIGT!!!
KUL att det är DU!!!
Så kul att ha en connection här också!!
Insta är superbra, och ändå inte beroendeframkallande.
LOVAR att inte sluta blogga. Har noll planer på det i dagsläget.
Peters robitussin med morfin vare ngt alldeles extra...herregud!!!
VARNING varning!!!!
HAHA.
Nu är det OK. Jag tog inte mkt, en sked eller så...
Hostan fick nog en chock för den är mklt bättre nu. HAHA!!
KRAM!!

Moster Mjölgumpa said...

Min femtonåring önskade sig en NOOK i julklapp. Igår kom den, lite sent, med posten från USA. Vad han ska ha den till förstår jag inte. Det ska vara riktiga böcker tycker jag.
Nu återstår det för honom att skaffa något att läsa på den...

Annika said...

Moser M:
Spännande med Nooken. Peter älskar sin.
jag tror att man vänjer sig snabbt vid läsplattor.
Jag vet att jag säkert också kommer att vandra den vägen en dag.
Men än är jag inte redo!