Friday, January 04, 2013

Så kan det gå när man inte låter flaskor stå...


Galleri Fredag ligger under detta inlägg!

Scary Harry, PEOPLE!


Ni vet ju att jag har hostan från helvetet.
OCH ni vet ju också att den hostan kommer i attacker. Under en attack är det så vidrigt att jag tror jag ska spy. Det är som knivar i svalget.
Hostan är absolut värst då jag ska sova. DET är det som gör den så övervidrigt jobbig.
Jag har inte sovit  mer än 4 timmar per natt i en veckas tid, jag kan inte heller vila under dagen för det sätter SATAN-hostan P för.  JAG ÄR TRÖTT!

Min käre make drabbades av lunginflammtion för ett par år sedan. Ja, han var väldigt sjuk, och väldigt medtagen.
Sedan dess är jag alltid lite skraj då han åker på förkylningar. Jag vet ju att det är lätt  för en person som en gång har haft lunginflammation att åka en sådan igen.
När Peter får förkylningar sätter de sig alltid strängt på honom.
Bronkit får han nästan alltid då han blir ordentligt förkyld.

I vårt medicinskåp står en flaska med varningstriangel. Peters hostmedicin sedan en ordentlig dust med  bronkit för ett par år sedan.
Igårnatt stod jag inte ut längre. På eget bevåg tog jag en matsked av den medicinen och tänkte att NU skulle jag väl få SOVA.
OH nej...
Hostan kanske blev vilande, men hela min kropp var som om den skulle ha tagits till ett annat plan.
Det var som om jag inte riktigt kunde styra tankarna.
Jag låg i sängen, men kunde inte sova. Det dök bara upp den konstigaste tanke efter den andra.
Riktigt, riktigt otäckt.
Peter sover på soffan nu när jag hostar så mycket. Jag var tvungen att gå ner till honom inatt för att tala om hur konstig jag kände mig. Googlade medicinen och såg att den kan ge dessa biverklngar, och värre.
Jag drack en massa vatten, och lite honungste.
Läste en stund, men kan inte säga VAD jag läste, och sen måste jag ha somnat.

När jag vaknade imorse mådde jag “som vanligt”.
Hostan är närvarande, men det viktigaste är att JAG är närvarande.
DEN där hostmedicinen kommer jag att hålla mig LÅNGT borta ifrån.
Det verkar som om jag får hålla mig till honungste med citron och eucalyptus.

Jag förstår att det är urtrist för er att läsa om min hosta.
(Men, jag har heller inte fått någon attack idag, så den kanske håller på att försvinna).
OCH jag lovar att inte skriva om den mer nu.
Jag var bara tvungen att skriva om detta.

TA. INGEN. ANNANS. MEDICIN. ÄVEN. OM. DET. ÄR. LOCKANDE. TILL. MAX!

30 comments:

Anonymous said...

Usch, vad otäckt! Hoppas hostan tyckte det var lika otäckt med den medicinen så den håller sig undan! Nästa gång du är i Sverige, se till att få Cocillana-Etyfin utskrivet som du kan ta till vid denna hosta.

Annika said...

Myhrans:
Jadu, det här gör jag aldrig om. ALDRIG!!
Jag borde ha fattat bättre också.
Eller, det gjorde jag ju inte. Ville bara sluta hosta och VILA.
Jag googlade på cocilliana, den verkar rätt grym den också.
Har sina biverkningar som liknar dessa. Det är morfin i både C och i denna som Peter har. DUUUMT av mig.
Never ever again om det inte skrivs ut av en läkare.

Nettan said...

Men kära söta du! Förstår att det är fruktansvärt med hosta (får oftast akut bronkit i samband med förkylning och får receptbelagd medicin som ges till barn med krupp här hemma i Sverige). Du behöver gå iväg till doktorn med din hosta så att du får en hostmedicin och dosering som är anpassad till dig för att hosta så man inte kan sova är vidrigt!

Var nu rädd om dig Annika!

Kramar
Nettan

Tankevågor said...

Vad läskigt Annika! Jag tror jag skulle blivit RÄDD om jag känt så som du beskrev när du tagit medicinen.

Cocilliana minns jag att jag blev lite darrig och fick lite hjärtklappning av men hostan lugnade ner sig och jag fick sova... men jag tog den bara till kvällen någon gång. Så den är kanske inte heller så bra om den ger biverkningar.
Nej du får fortsätta med te och honung och om det inte vänder nu så kanske du ska uppsöka läkare? Det kan ju ha blivit en bakteriell hosta av det hela och då behövs medicin i alla fall.

Såg att ni får besök hemifrån i påsk. Vad roligt :-) Förstår att du ser fram emot det.

Stor krya-på-dig-KRAM från mig.

Saltistjejen said...

Oj det låter som starka grejer! Jag ahde en otroligt hemsk hosta 8och var sjuk i typ ett par veckors tid med hög feber etc) för många år sedan i Stockholm. Man trodde först det var lunginflammation men det visade sig vara en riktigt jobbig virusinfektion. Men den satte sig rejält i luftvägarna. Fick då en hostmedicin utskriven på recept. Tror den hetta ngt i stil med etylanacoxiphen eller liknande. DEN var stark. För den innehöll morfin!!!! Men jag sov gott på den haha! Tog den alltid just innan läggdags då. Endast för att jag skulle kunna sova för hostan var annars så hemsk att jag inte kunde sova ordentligt. Gissar att den du tog var ngt liknande. Något med starka substanser i. TÄNK på att inte köra bil eller så bara!!! När du tagit den.
Krya på dig nu!!
Kram!

Vform said...

Vi tar 'Svarta skäggets hostdroppar' och 'Pörtom hostmedicin' som nog är bra ... men knappast finns de hos dig!
Jag sov ganska bra senaste natt ... så jag hoppas det börjar ge sig ... även för dig!
Kram!

Pettas said...

Ett riktigt bra råd!:)
Ta aldrig någon annans medicin! Önskar verkligen dig hostfri nu. Doktor nästa? Och egen medicin?
Låter ju inte alls roligt det där. Visst hostar vi här också, men inte alls så där som du. Stackars dig!

Kryapådigkramar!

Karin

Humlan said...

Usch, det låter otäckt med en sådan reaktion! Jag hoppas att du klarar dig med te och halstabletter, men GÅ till doktorn om du inte blir bättre!!

Jag läste just vad du skrev i går om läsplattor. Jag har funderat på en läsplatta ett tag, men insett att jag har högar med olästa böcker här hemma så jag ska läsa dom först och ta en ny funderare sedan. Jag har varken smartphone eller surfplatta, men har funderat på en surfplatta. Problemet är att det jag behöver plattan till är till appar som underlättar stickningen, och dom bästa finns bara för Ipad och den är ju mycket dyrare... vet inte om det är värt det! Får väl se om jag någonsin bestämmer mig! ;-)

Jag förstår att du sörjer stängningen av bokhandeln! Även om jag ofta köper böcker på nätet så är det något speciellt att gå runt i en bokhandel och läsa bakpå böckerna, bläddra lite och hitta nya författare som man inte hade en aning om att man ville läsa. Att dessutom kunna ta en fika i denna miljö...

Hoppas nu att du kryar på dig!

Kram!

Anonymous said...

Aj aj det är jätte farligt att ta någon annans medicin som är recept belagt. All gammal medicin måste slängas. Må det vara flytande eller piller efter kuren är över. Man ska inte spara på sånt där hemma.
Usch nu lät jag som en gnäll tant som viftar med sitt pekfinger! Men det gör jag bara eftersom jag bryr mig om dig.
Släng bort all gammal medicin! Ring doktorn om din hosta inte blir bättre.

Kram
Marie

Madeleine said...

Men fy vad otäckt. Pappa var faktiskt iväg idag till VC och fick antibiotika och Cocillana för sin hosta. Usch, det är så mycket som går nu här hemma...
Krya på dig!!

Suzesan said...

ANNIKA vilken tur du hade. Usch vad hemskt. Morfin saktar ner även "hjärtmusklerna vilket gör att mankan få hjärklappning och gör musklerna avslappnade därav minskad hosta som i EXEMPELVIS Cocilliana. VET många som blivit sjuka av den "hostmeducinen. Fått kostiga symptom-

Jag vet att många dricker den GLADELIGEN som saft. Hrmk inte undra på när morfin är en drog och det kan vara "första inkörsporten till att ha "Anlag" för att bli knarkare. TYP. Jag hade förut en tablett en värktablett med morfin i den och varje gång jag tog den varnade jag folk för om jag skulle bete mig som en grönsak. Alla mina rörelser blev lugna och jag blev så lugn och idiot av den. Jag svarade sakta och sen somnade jag och sov djupt och fick alltid så som "bakfylla" av den.

Haha morfin är skönt för alla problem försvinner, men det är BEROENDEFRAMkallande. Direkt.

MAN ska aldrig äta andras medicin någonsin.Okey Ipren kan man ta. Ipren Ipren den intelligenta värktabletten.

Kolla så du själv inte fått lunginflammation om det inte gå över. Bättre en gång för mycket till doktorn än en gång för lite. KRYA på dig;)

Min dotter får så där som du berättar om Peter och så förr fick hon halsfluss bara nån sa ordet. Jag sa alltid schhh till dem som sa ordet halsfluss och de undrade varför...jag skrattade och sa att jag kunde vara sån bärare av ordet så min dotter kunde få halsfluss. Hon har kronisk bronkit sen vi hade kikhosta jag och hon. Sex månader var hon då. Stackars tös. STACKARS mamma. Ingen vågade hjälpa oss. Komma hem. INGEN vill höra Sandras hosta. Jag lovar. Jag sympatihostar alltid med henne då. Blir hostig.

Kram
/Susanne

Channal said...

Cocillana innehåller etepin, etylmorfin! Stor RÖD varningtriangel på flaskan! Men ack så EFFEKTIV!! Annars behövs det en varm sommar för att få hostan att gå över! Stackars dig!!

STYRKE- KRYAPÅDIGKRAM!!!!

Martina said...

Usch vad läskigt!
Men tur att du ända rätt snabbt blev "normal" igen. Och tur att tur inte var ute och körde bil eller nagot annat.
KRYA PA DIG!
Kramar

Mrs Clapper said...

Fy vad obehagligt!!! Usch så läskigt... Skönt att det släppt tills du vaknade. Jag är "livrädd" för mediciner och biverkningar då jag är så mottaglig/känslig. Morfin går bara inte!
Hoppas verkligen att du får må bättre snart!

Miss Marie said...

Både Alfred och jag har haft hosta men nu verkar den ha gett med sig lite grann! Jobbigt är det, särskilt när man inte kan sova för att man hostar. Te ska visst funka lika bra som vanlig hostmedicin, men det är klart det finns värstingmediciner, men de håller vi oss borta från...! Krya på dig!

Anonymous said...

Hua. Andras medicin är inte att leka med. Minns när jag gav en av mina superbra allergitabletter till min likaså allergiske men medicinlöse man. Baff, så sov han i ett dygn, okontaktbar..... Av en fjärdedel av min dos. Ruggigt! Tur att din Peter var hemma hos dig när du mådde så otäckt! Men jag förstår din desperation. Har själv varit nära att göra liknande grejer, eller glada medicinblandningar. Det är hemskt att inte få sova.

englundskan said...

Usch, sådan hosta känner jag till, enda fördelen var att jag gick ner några kg.
Jag har haft besök av väninnor som är bra på alternativmedicin och de pratade om hosta och enades om att 2 matskedar senapspulver löst i lite vatten och utblandat i ett hett fotbad var bästa medlet mot hosta. Nu har jag ingen hosta så du får väl testa åt mig.
Krya på dig.

Anonymous said...

OJ! Du kommer ju aldrig kunna bli medicinberoende iaf, med tanke på att det inte var ett trevligt "rus" du fick ;-). Jag vet inte vilken medicin det var, men tycker mig känna igen mig själv i somras under min lunginflammation!! Har nog aldrig varit så "hög/borta" på medicin som då. OMG =(. Jag förstår dig såååå väl, hosta ÄR fruktansvärt och jag får som du triggad kräkreflex, jag spyr lätt när hostan sätter i. Jättepinsamt och jobbigt om man sitter i en bil eller är ute. Krya på dig, och nej, det är inte alls trist att läsa om din hosta, tvärtom gillar jag (?!) att se att andra också kan ligga däckade och ta emot tips på husmorsknep. Det låter kanske konstigt men ingår ju i det där med att inte bara presentera "ding-ding-värld" på bloggen, eller hur? =)) KRAM och KRYA, Mimmi

Desiree said...

Läskigt! Ja det är nog klokast att aldirg ta någon annans medicin. Jag har fått Cocillana någon gång och för mig har den funkat bra utan att jag fått problem med jobbiga biverkningar men jag hade en kompis som inte kunde ta den för hon mådde skit illa av den och spydde som en räv. Tur att hallucinationerna gick över av sig självt under natten.
Usch hosta är INTE kul alls. Jag hoppas att din går över snart så du får sova. Jag drogs själv med hosta i en hel månad här under hösten så jag vet hur otroligt påfrestande det kan vara.
Jag tycker du ska gå till doktorn och få ett eget recept så att du åtminstonne får sova lite om nätterna.
Kramar!

Anonymous said...

Huvva så hemskt!! Kanske den innehöll morfin el nåt? Jag var in på apoteket här i stan, då det står en framför i kassan som lät som han höll på att hosta upp lungorna, han kunde inte ens prata, jag drog vidare, för DEN hostan ville jag INTE ha med mej hem! Krya på dej! Kanske hittar du nån hostdämpande medicin nån kan skriva ut åt dej i ditt namn?! Det där med att låna andras mediciner kan bli en dyr försäkringsfråga ifall du råkar få nån biverkan av den. Då gäller inga försäkringar. Men det vet du säkert?! :) Kan förstå att man blir desperat då man inte kan sova för helveteshostan!! Men en annan grej som kan funka, är att ha en petflaska med en tredjedel fylld med vatten och ett långt sugrör att blåsa i några gånger/dag...liksom att motionera lungorna. Hoppas det ger sej snart! / Hajan

Lotta said...

Jag har helt missat det här inlägget hur nu det gick till.
Fy 17 för den här typen av hosta. Måste vara vidrigt och göra fruktansvärt ont. Kan bara föreställa mig! Att inte få sova är så påfrestande.

Skönt att det börjar vända iallafall. Hoppas du får sova mer, du har massor att ta igen!

Kanel och honung är jättebra. Fortsätt med honungen.

KRAM!

Annika said...

Nettan:
DEN var grym hostan, och reaktionen på medicinen också.
NU har den dock gett vika.
Jag får sådana här enorma hostor numera dp jag är förkyld. INTE KUL.
nte kul för dig som åker på bronkit heller, precis som Peter.
Kramar!!

Lisbeth:
Det blev jag också. Tankarna gick inte att styra, så märkligt.
Droger, droger...
Nej, den där cocillana ska jag nog undvika. Morfin i den också.
Jag kör mitt hemmaknep plus ngn hostmedicin som man kan köpa på drugstoren.
Ska bli jättekul med besök i påsk!!
KRAMAR!!


Saltis:
GRYMT med hostor.
OCH vissa mediciner är verkligen starka.
Det är morfin i den som Peter har också, precis som i din.
Men jag kommer nog att undvika sådan i fortsättningen. Utan tvekan.
ja, om jag inte blir skitsjuk...
Håller tummarna för att få vara frisk ett bra tag nu.
Kram!!

Annika said...

Vivan:
Jamen den är bra den!! OCH GOD!!
OCH effektiv.
Den har jag också tagit då jag varit i Närpes och hostat.
nej, den finns inte här :-)
Jag är nog frisk nu. Unerbart.
Du med, hoppas jag!!
Kram!!

Karin:
Inte KUL.
Men nu är det över. Yippey så underbart!
Nej, jag tar inte den medicinen ngnsin igen.
Att få egen medicin är bäst.
Kram!!

Humlan:
Det var grymt., men nu är det bra igen.
SÅ skönt.
Underbart!!
Alla som skaffar platta gillar det.
Så du skulle nog lära dig att snabbt tycka om din också, tror jag.
Paddan är lite dyr, men nu finns det ju mini-paddor också. DET kanske skulle kunna vara ngt?
Jättetrist med Barnes and Noble är det onekligen.
Gillar bokhandlar.
Kramar!!

Annika said...

Marie;
Jag vet, du har helt rätt.
Men det är ju sååå lockande så man ser en flaska med stark hostmedicin som bara står där.
Men, jag har lärt en läxa nu.
Var ska man egentligen slänga mediciner? Tar drugstores emot gammal sådan?
Nu är jag frisk igen.
Kram!!

Madeleine:
Mkt skit som går nu.
Överallt.
Hoppas din pappa mår bättre också!!

Suz:
Japp, det här var också en med morfin och det är inte kul.
Sen var den ju heller inte avsedd för mig.
HUA!!
Visst, visst det är massor som missbrukar mediciner.
Läskigt.
Usch ja, jag fick också halsfluss ofta som barn.
Men kikhosta har jag inte haft, vaccinerad.
USCH usch för kikhostan.
Kram!!

Annika said...

Channal:
STARK är ordet!!
Effektiv också.
Men jag kommer nog inte att ta ngn annans hostmedicin igen.
Kram!

Martina:
USCH ja.
Jag tog inte så mkt av den, tack och lov.
Nej, köra bil på den hade INTE varit kul.
Kram!!

Mrs Clapper:
SÅ otäckt!!
SÅ ruggigt.
jag är också rädd för mediciner och biverkningar och jag förstår att DU är det med alla allergier.
Kram!

Annika said...

Marie:
Hosta är inte kul, och speciellt inte på nätterna.
Jag tycker också det är bäst att köra hemmakurer. Honung i te är perfekt.

Ano:
Nej men FY vilken reaktion din man drabbades av...
Hemskt!!!
Ja, man ska verkligen inte ta ngn annans medikamenter...
TUR att Peter var hemma ja. Verkligen.

Englundskan:
GRYMhosta!!
Jag tror inte jag gått ner ett gram, dessvärre :-(
Fotbad med senapspulver i mot hsota alltså?
Hmmm...
Låter skumt, men kan vara värt att testa nästa ggn :-)

Annika said...

MimmI:
Nej, precis!
Det var bara underligt.
Annars är det säkert så här man blir beroende...
OCH det är många som missbrukar mediciner minsann.
Usch ja, Mimmi, vi har samma reaktion på hosta.
Hemskt är det.
BRA att du inte ogillar host-snacket :-)
Allt är verkligen inte lull-lull.
Jag är nog frisk nu.
Kram!!

Desiree:
Sant, nu har jag lärt mig en läxa.
Jag kommer inte att göra om det misstaget.
Jo, jag har förstått att Cocillina verkligen kan ge biverkningar. jag kollade upp den på nätet. Läskigt.
Tror hellre jag hostar än spyr.
Elelr det GÖR jag.
NU har min hosta sgs gått över. TACK OCH LOV!!!
Kramar!

Hajan:
INTE KUL.
Visst, den innhåller morfin.
JAG vill inte ta den igen.
USCH ja, många smittor i omlopp nu.
Verkligen itne kul med den hostande mannen.
Nej, att ta ngn annans medicin kan vara farligt på många plan.
Men nu känner jag mig bättre.
KRAMAR!!!

Annika said...

Lotta:
Vidrigt har det verkligen varit.
SOM jag har hostat, men nu har det gått över och jag är så glad.
Hoppas du slipper denna skit i vinter.
Honung är fanatiskt. Det hjälper faktiskt.
Stora krmar!!

Anonymous said...

Spana in detta

http://www.fda.gov/Drugs/ResourcesForYou/Consumers/BuyingUsingMedicineSafely/EnsuringSafeUseofMedicine/SafeDisposalofMedicines/ucm186187.htm

Kram!

Annika said...

Tack Marie!
Kram!