Sunday, August 21, 2011

Nya vindar...

Söndag...

YESS, jag kan nog med säkerhet säga att den fysiska jetlagen har lämnat skutan för denna gång.
Dock känner jag mig ännu fast i Ingenmanslandet, men även den gränsen börjar blekna nu. Japp, kort sagt är jag på väg mot marken igen. Det är skönt.

Igår tillbringade Peter och jag eftermiddagen vid poolen. Det var så vackert väder igår, kanske 27 grader, soligt och låg luftfuktighet.
Karolina befann sig vid en annan pool med sina vänner. TILL DEN poolen borde vi INTE gå, det sa den lilla Karolinan bestämt. Okej då, det var bara att finna sig i det och söka upp en annan pool.Japp, som jag skrev tidigare så gick jag upp en del i vikt i sommar. Icke konstigt, det brukar ju bli så på semstern då man äter och dricker gott, eller hur?
Idag ställde jag mig på vågen, och sen skrev jag in mig på Viktväktarna Online direkt.
SÅ nu har jag betalat en liten summa till dem, och nu ska kilona pressas ner igen.
Nya vindar, bort med sötebrödet och sommarens frosseri.
Jag brukar ju inte var buskablyg med min diet och min vikt (fast-nej-jag tänker inte tala om vad jag väger, glöm det), men att jag håller diet får ni gärna veta.
Jag pallar inte att gå på en diet där man utesluter kolhydrater. Det passar inte mig. Viktväktarna är bra, man får äta allt under kontrollerade former. Dessutom har de en så trevlig sida där man skriver ner allt man äter. Bara det lilla gör det hela lite roligare.

It is ALLTSÅ time to TRACK the Weight Watchers POINTS IGEN!!!

Nya vindar från idag alltså...

OCH imorrn blir det BILDBOMB nummer 2 från sommaren!

Ha en fin söndag!

18 comments:

Taina said...

Härligt Annika! Jag tycker också det är tråkigt att behöva utelämna något. Jag tror stenhårt på tallriksmodellen. Ät allt men med måtta helt enkelt.

Klart att ni inte får gå till samma pool! Det är ju SÅ pinsamt med föräldrar ju! Hahaha!

Kram kram och lycka till med viktväktarna!

Moster Mjölgumpa said...

Diet borde jag också hålla, men usch vad jag har svårt för det. Jag väger några kilo mer än när jag var höggravid med mina barn, och det är inte skoj...

Marie said...

är ni så pinsamma föräldrar att ni inte får vistas vid samma pool?! ;) ack, det ljuva tonårslivet..!

jag tror minsann att du är lika fin nu som innan sommaren, men klart du ska må bra också!

Desiree said...

Jag skulle inte heller palla med någon diet där man utesluter kolhydrater. Jag skulle göra precis som du att ta något som viktväktarna där man får äta allt fast med måtta. En vecka i Provence räckte för mig. Kände att det var tur att jag inte flyttat dit på grund av allt gott som fanns där. Då hade jag förvandlats till en liten köttbulle.
Ser skönt ut med ett dopp i poolen. Ha ha lite roligt att du inte får vistas på samma pool område som Karolina. Men men det är ju en fas som hör till och som tack o lov går över.
Kram!

Pettas said...

Mycket förståndigt! Det där med kolhydraterna. Det finns ju många sådana bra också, alla är inte av ondo och i rätt dos så....
Viktväktarna är bra!
Jag har lämnat alla sötsaker för tre veckor sedan, märkte att jag hade blivit snudd på beroende...inte bra.
Glass unnar jag mig en gång i veckan och snart är den tiden förbi...
Plaska på i poolen utan dottern:).

Karinkram!

Jemayá said...

Hej!! Jag fick också en mycket lessam shock då jag steg på vågen hos en kompis nyligen - hade gått upp tre kilo, trots att jag ju hellre borde gå andra vägen......här hemma visade det sig bara vara ett kilo, men min våg tycks visa två kilo för lite.....så nu med hösten här ska jag begränsa alla efterrätter vi sportat med i sommar och med mera motion också, hoppas jag att det ska rätta till sig så småningom. Hoppas ni haft en supersommar - vädret borde det i varje fall inte varit något problem med :). Småningom ska jag börja läsa bloggar igen, men nu gäller det att komma igång med jobb. Stor kram!

Fröken fräken said...

Ja jag går också alltid upp i vikt när jag åker till Sverige. Jag låter mig själv äta allt det där jag längtat efter så länge. Vi ska ju åka hem till jul och äta svensk julmat som bara innehåller grädde och socker. Så jag räknar med viktväktarna när vi kommer tillbaka.

Haha roligt att Karolina inte vill ha er vid samma pool som henne och kompisarna.

Kram

Musikanta said...

Jag äter som du - lite av allt, men inte jämt och ständigt. Prövade ju LCHF som du kanske kommer ihåg och höll på att bli galen efter några veckor.

Jag har hört att det inte är bra för kroppen heller att utesluta så mycket kolhydrater. Helst ska man ju inte äta varken frukt eller rotfrukter heller. Nej, jag håller med om att WW är den bästa metoden.

Skönt för er att vara hemma igen trots allt. Det är inte lätt för föräldrarna när tonåringarna startar sin frigörelseprocess. Men efter några år har det gått över, åtminstone gjorde det det i mitt fall med Mirren. Nu får jag följa med överallt :-)!

Elisabeth said...

Vilket perfekt väder det låter som! Jag tror inte heller på att hålla på och utesluta som vissa dieter förespråkar. Nej, bättre att äta allt med måtta.

Petra H said...

Ha ha, tur att ni rättade er efter Karolinas önskemål om poolval ;-) Men hoppas att ni hade det trevligt på varsitt håll! Skönt att du har blivit av med den fysiska jetlagen iaf, den andra, mentala, tar ju lite längre att bli av med.
Näe, det är verkligen inte kul att utesluta kolhydrater och jag blir bara sååå hungrig utan dem! Nu har jag ju fått tillåtelse att äta små portioner av kolhydrater och det är jag väldigt glad över. Men jag är fortfarande ganska hungrig om dagarna för jag är så rädd att blodsockret ska skjuta i höjden :-( Lycka till med WW!!
Kram!

Anne-Marie said...

Just det, föräldrar kan vara väldigt pinsamma i den åldern. Hade nästan glömt att jag tyckte likadant. Tur att ni har flera pooler som ni kan besöka. :) Jag tror det är väldigt vanligt att många går upp i vikt under sin semester. Du brukar klara det där med viktnedgång galant så det går säkert jättebra! KRAM!

alegni said...

skönt att vi är flera med samma problem efter sommaren... min granne föreslog i går att jag skulle börja promenera med henne klockan sju på morgonen, men ärligt talat så lockar det klockslaget inte riktigt. i synnerhet inte då jag sover så dassigt om nätterna som jag gör i långa perioder. fast motion, det skulle jag absolut behöva efter denna sommar!
KRAM

HeLena said...

Hahahaha! Annika - Poolförbud! Tonårsdöttrar.... hahahaha men nog hade ni väl det mys vid den andra poolen?! Det tar ett tag att vänja sig vid att vara bara två vuxna men det är skönt, ibland... Det händer ganska ofta att jag saknar ungdomarna fast jag VET att dom ska ha sitt eget liv nu, utan mamma.
Så skönt att jetlagen gett med sig.
Lycka till med vikt-kollen!
kramar !!

Annika said...

Taina:
Precis, lite av allt är det jag tror på också. Men jag inser mer och mer att vi alla är menade för olika former av dieter, för vissa passar det utmärkt att utesluta kolisar, för andra inte. Mig passade det inte alls, jag saknade dem hela tiden. Mpr heller inte ett dugg dåligt av att äta bröd eller kolisar så varför sluta? Nej, nu är det VV som gäller för mig, och det känns bra!
Japp, pinsamt att gå till samma pool som sina fldrar, det gååår ju bara inte...
Kram!!!

Moster M:
Usch jag vet...
Ibland blir jag så sjukt trött på dieter.
OCH, vem är egentligen naturligt smal?
ALLA kvinnor jag känner har gått ner i vikt m hjälp av en diet, och alla jag känner går i princip på en diet av ngt slag.
Ibland blir jag så trött. K är uppvuxen med en ständigt dietande mamma. Vet inte vad jag tycker om det egentligen...
Men, att vara fet är så tråkigt också.
Ja, vilket dilemma.
Men, som sagt, vilken kvinna över en viss ålder är egentligen naturligt smal?
Jag känner ingen, varken här eller i sve...
Kram!

Marie:
ACK, det ljuva tonårslivet...
"MEN, ni ska inte till MIN pool, va????".
Tack snälla, men jag har gått upp flera kilo i sommar och det är inte kul...
Men nu ska de ner!!!

Annika said...

Desiree:
Nej, det passar verkligen inte mig.
Igår gjorde jag en VV lasagne och den varf så god att jag nästan flög upp i taket...pastaplattor, kalkonfärs, fat free cottage cheese...SÅ härligt gott!
Jag måste få äta mina kolisar.
Tror att vi alla är menade för olika dieter, vissa passar olika bra på olika personer.
Å, Provence...
Kan ju bara tänka mig att maten där måste ha varit som en dröm!!!
mmmmmm....
Ja, det är ju en fas detta med K. Jag tar det med jämnmod!
Kram!!

Karin:
Ja, tack...
Så kännner jag med.
Det är så många kolisar som är bra. Själv blir jag så sjukt less över potatisskräcken hos många...
Nej, fram för fullkorn, grovt bröd etc. Mättar så BRA också!
VV ÄR bra, helt klart. Vettiga och sunda i sitt tänk.
BRA om du kan stryka godissuget!!
Heja dig.
Stor kram!!

Ulla:
Hejsan!! KUL att se dig här igen!
Tre kilo är ungefär det jag gick upp i sommar också...SÅ TRIST, jag vet...
Vi har haft en sådan fin sommar, och vädret i Österbotten denna sommar har man ICKE kunnatr klaga på. Jösses så varmt det var vissa dagar.
Lycka till med rubbet nu, Ulla!!!
Kram!!!

Annika said...

Fröken Fräken:
Sverige är ett land där man ofelbart går upp i vikt, jag vet!!!
Maten så god! och det är så mkt man vill äta som man saknat, och sen det där godiset...
Nope, inte vill man hålla igen heller. Tur att VV finns iaf :-)
Fniss, jag vet, sådär är det med K nu...
Kram!

Ingrid:
Japp, det är det bästa. Det tycker jag med.
Har dock en kompis som verkligen lyckats via LCHF. Men, jag skulle inte klara av den. Alla är vi olika, och lika olika när det kommer till diethållning.
Men, ja, lite av varje är så bra!
Ja, jag tar detta med K med ro, jag vet ju att det är så ett tag i tonåren.
Sen vänder det igen, precis som det gjorde med Mirren.
Kramar!

Elisabeth:
Ja, så fint! OCh inga egentliga urladdningar nu på ett par dagar heller :-)
Precis, att äta lite av allt tror jag också på!

Annika said...

Petra H:
Ja, sådär är det...
Man får bara digga läget. Men, jag vet att det inte är för evigt så det är ju helt OK.
Jag blir också hungrig utan kolisar, det är de som verkligen ger den där mättnadskänslan, tycker jag.
Så glad att jag gick in på VV igen, ska du veta...
Känner för dig, men trösta dig med att det är under en begränsad tid! Snart får du leva precis som vanligt igen.
Jag hejar på dig!!!
Kram!!!

A-M:
Japp, pinsamt värre är det med oss fldrar, haha!!
Det går över.
Jodu, att åka på lång semester till sve gör att vågen ofelbart pekar uppåt :-)
Nu ska jag mota Olle i grind innan det blir helt ohållbart.
Kram!!!

Ingela:
Hej och hå...
NOG är det SÅ!
OCH det har blivit alltför mkt god mat i sommar, för mkt vin, för mkt godis...FÖR LITE MOTION!!!
Jag vet!!
Nu går klockan mot 7 här, och då tänkte jag ge mig ut. Måste vara sträng mot mig själv så här när nya rutiner ska nötas in igen...
Heja dig!!! Du får ta dina Pws lite senare på dagen!
Jag vet hur det är att sova pissigt. HATAR det!!
Kram!!

Annika said...

Helena:
Visst är det så. Där låg vi vid varsin pool med på ca 1,5 km avstånd!
Fniss.
Så är det numera, hehe...
Jag vet ju att det är tillfälligt.
Hoppas du har det toppen på din semester nu!
Japp, viktkontroll forever, liksom...
Kram!!!