Monday, November 17, 2008

Åsså var det måndag, då...

God måndagsmorgon på er allihopa!

Peter gick upp klockan fyra imorse för att flyga ner till Alabama. Just det, jag är lite gräsänka igen och ni vet ju vad jag tycker om den saken.
Men det måste gå det också!

Helgen har varit bra, men den har gått för fort precis som vanligt.

I lördags var det riktigt ruggigt väder. Det regnade och var varmt, ja nästan hett. Fuktigt på ett otrevligt sätt var det iallafall så att det förslog.
Inte trevligt ALLS. Men det bästa som hände i lördags var att Karolina klippte av sig sitt jättelånga hår. Visst, det är fortfarande långt, men nu är det uppklippt och det har blivit mer ”frisyr” av det hela. Äntligen!!FöreEfter

Peter var på AC/DC konsertern i lördags och han var i princip i sjunde himlen när han kom hem!! ALLA gamla hits hade sjungits! En drömkväll för alla fans!
En lyckad konsert, indeed.

Min helg har gått i läsandets tecken. Jag har suttit med huvudet böjt över en bok HELA helgen. Boken är Stieg Larssons ”Män som hatar kvinnor”, och aldrig trodde jag väl att den boken skulle intressera mig SÅ!

MIG!! ?? JAG!!?? Jag som inte ens GILLAR deckare. Jag som vägrar ta i en deckare i vanliga fall. NU är det jag som med största intresse följer vad som kan ha hänt Harriet Vanger!
Vilken bok!! Vilket skickligt språk!! VILKEN spänning! SÅ BRA!!! NU förstår jag vad ”ALLA” talar om! Boken är väl nästan ett mästerverk, eller vad säger ni? Säkert är iallafall att JAG inte kan lägga boken ifrån mig.
Jag älskar att läsa om vad som utspelar sig i Stockholm (även om jag inte förstår mig på hur Lisbeth Salander kan vara den hon är), och jag älskar att läsa om vad som utspelar sig i den lilla orten Hedestad! Kort sagt; detta är en LÄSUPPLEVELSE av den sort som inte sker speciellt ofta. Jag kommer att läsa ut boken idag, och sen kan jag inte bärga mig tills jag får sätta tänderna i bok två. Jo, jag är ganska så nyfiken på filmen också...
Eller rättare sagt; jag är supernyfiken!!!
Måste läsa, måste, måste...Höst är det, och kallt är det...Ja, nu är det kallt igen efter lördagens ”värmebölja” med tillhörande tornadovarning (aldrig roligt).

Idag måndag är det svenne-frulle...
Önskar er alla en riktigt fin måndag!!

37 comments:

Johanna said...

Hej tjejen

Har du läst "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" av Linda Olson?
SÅ bra!

Kram Johanna

Fritt ur hjärtat said...

UNDERBART!! Å du är bara på ettan! Jag fick ta paus fr blodtrycket steg när jag hade läst ett och två i ett streck;-) har sista delen kvar,,,, suger på den som en karamell, så länge jag inte öppnat den har jag något att längta efter.

Jag har läst "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" också, den är fin, vare sig mer eller mindre;-) Ovanlig men ingen bok man lever med sedan, allt enligt mig alltså...

Annika said...

Johanna:
Visst har jag läst den boken!!! SÅ FIN!!!
Sedan höll Linda Olsson ett sommarprogram som jag tror alla utlandssvenskar blev starkt berörda av, som jag grät...
Kram!!

Simone:
GOSH, Simone, aldrig trodde jag att böckerna skulle vara SÅÅÅ bra...TUSAN vilket skrivsätt han hade!! Vilken bok, vilka porträtt!!
Jag kan inte släppa den...

"Nu vill jag sjunga dig milda sånger" är en vacker och lågmäld bok. Fint skriven, fina miljöer...
Som sagt, Linda Olssons sommarprogram tog skruv mer än vad boken gjorde, tror jag...

Petra H said...

Jättefin frisyr!! Har det varit diskussion om Karolinas hår länge? Har hon inte velat klippa sig? ;-) Vi klippte oss också i helgen, äntligen säger jag om O - han är en av de där männen som går alldeles för länge mellan klippningarna... och eftersom hans hår är lockigt så kan det bli lite för mycket till slut :D
Jag är visst en av de få som inte tycker att Stieg Larssons böcker är mästerverk!? Visst jag läste ut dem snabbt (har inte läst 3:e) men tycker inte att de var några litterära höjdare! Men visst är det härligt när man kommer så in i en bok att man inte kan släppa den!
Kram!

jill said...

Vad fin Carolina blivit.

Nu vill jag sjunga dig milda sånger älskade jag. Mycket tänkvärd och vackert skriven.

"Berlinerpopplarna" kan jag rekomendera.

Annika said...

Petra H:
OM!!! OM du bara visste. K har inte velat klippa sig och hennes hår var så slitet...SLITET!!! Nu fick vi iväg henne och hon är SÅÅÅ nöjd, och det är vi med.
Precis som O så har K lockigt hår som trasslar. Bra att både O o K blev klippta i helgen.

Nej, jag vet nog att alla inte tycker om Stieg L...
Men jag är så otroligt förvånad att JAG gör det. Jag gillar verkligen inte deckare. Alls. Så detta är fantastiskt! Tycker att han har ett ovanligt sätt att skriva på, att skapa intrig på...och ett sätt att få läsaren att känna sig som om var just där just då!
Visst, det är härligt när man får en en läsupplevelse av det slag jag har just nu. Det är ju ganska sällsynt, trots allt.
Kram!

Annika said...

Jill:
Den var fin den boken...Lågmäld, vacker...

Tack, vad roligt att du gillade karolinas hår.

Tack för boktipset, jag ska genast googla på den boken.

Fundersam Cecilia said...

Jag har boken men har inte börjat läsa den.Men efter vad alla säger om den så väntar jag på nånting gott kan jag tänka mig....
Karolina ser ut som en stor tjej nu.Vilken skillnad det blev.Verkligen jätte fint.
Här har vi det kyligt men har varit jätte varmt och fuktigt några dagar.Men nu ligger det på 50F,så det känns här inne.Men med de varmblodiga barnen så tror jag bara att de tycker det är skönt.
Ha en fin måndag!

Kram!!!

Annika said...

Cecilia:
Ja, jag blev bara positivit överraskad, men så är jag anti-deckare också..
Men den här, den är annorlunda...
Ja, du får se...

TACK!! ja, jag tyckte K såg mkt äldre ut, och för att inte tala om att det nu är lättare att reda ut håret.

Kyligt här...men det gillar jag...SKÖNT!!!
KRAM!!

Saltistjejen said...

Wow vad fin Karolina blev!!! Jättefint med hennes nya frisyr! Hälsa henne det!!!! :-)

Och du det där med deckare. jag älskar visserligen bra deckare, men det ska verkligen handla om mer än "bara" en mordhistoria för att man ska tycka att de är väldigt bra.
Men du jag kan tipsa dig om Roslund & Hellströms böcker, De är SUPER tycker jag. Just för att de handlar om väldigt intressanta tankar och frågor, även om det oftast är en "mordhistoria" som är den yttre handlingen.
Men jag tror du skulle gilla dem!
Om du vill kan jag ta med mig "Edvard Finnigans upprättelse" till dig på lördag. DEN var såååå bra!!!
Men även deras andra böcker är super!
Ang Stieg larssons böcker så är det bara för sorgligt att han dog innan han hann skriva färdigt. ja det är sorgligt att han dog så ung såklart! Inte bara för att han inte hann färdigt med in deckarserie. Tycker även det är så hemskt att hans kvarlevande närmaste verkar ligga i sådan arvstvist. Att inte kunna stötta varandra istället, utan att det bara handlar om pengar är sååååå sorgligt....
Här är det fin väder idag. Soligt och höstkrispigt! Härligt! Fast jag är ju fast inomhus på jobbet då såklart. Men det är skönt ändå för det blir mycket ljusare.

Kramar!!!

Elisabeth said...

Hm, det här inlägget fick mig att inse att det nog är dags att gå till frisören. Helst igår, ungefär. ;D Karolinas nya frisyr blev verkligen fint! Och Stieg Larsson, ja, hans böcker fastnade jag också i totalt. Läste de två första direkt efter varandra, och blev SÅ besviken när jag upptäckte att den tredje (då) inte hade kommit ut i pocket.

anna of sweden said...

Vilken fin dotter. Och vilket härligt självfall.
Precis sådant som jag skulle vilja ha! :)

Och vädret ja. Tror att ni och vi ligger i samma klimatzon precis.

Har du sett de "något" leriga lördagsbilderna på min blogg? Hugo. :D

londongirl said...

Jag glömmer aldrig när jag fick "Män som hatade kvinnor" av Anders när den kommit ut. Jag fattade ingenting för han visste ju att jag inte läser deckare. Men han hade läst om Stieg Lrasson och boken och gav mig den direkt när den kom ut.

Gissa om jag blev förvånad över att den grep tag så i mig! jag sträckläste den och sen fick man vänta på nästa del. Du har nu två böcker till att läsa som är precis lika spännande.

Jisses vad fin Karolina blev!!!! :-))
Det där måste hon väl vara riktigt nöjd med?

Hur länge är Peter bort nu då? Hoppas du kan sova ordentligt och att det inte blåser och knakar för mycket i ert hus! Tänker på dig.
KRAMAR

Annika said...

Saltis:
TACK!!
Jag tror du får träffa K på lördag. Peter o hon kommer också till Bistro 61 och äter frulle. Men dom har lovat att sitta vid ett annat bord, hahaha!!

Visst är det så sorligt att Stieg Larsson dog så ung. OCH så tragiskt att hans släktingar ligger i en sådan enorm arvstvist. Verkligen beklagligt.
Tack för tipset om böckerna, Saltis. Jag har så mkt böcker på G just nu att jag nog ska ligga lite lågt på den fronten ett tag framöver, men tack för att du erbjuder dig att ta med boken.
Som sagt, jag är säkert på att det finns många andra bra deckare, och dina tips ovan tar jag med glädje emot.

Här är det så kyligt och vackert idag. Bästa tänkbara väder.

KRAMAR!!

Elisabeth:
Ja, det kan vara svårt att komma loss ibland.
Imorrn ska jag iväg på klipp och sling...Ska bli skönt det med...
Stieg Larsson är verkligen bokslukardeckare av allra bästa kvalitet! Jag är glad över att mina vänner äger böckerna så att jag kan låna av dom.

Anna:
TACK!!! ja, karolina har lockligt hår som är ganska svårt att sköta om, men nu ska det väl vara lättskött ett tag.

Vi är absolut i samma klimatzon.
Ska genast kvista över till dig och ta mig en titt :-)

L-girl:
Jag är IMPRESSED alltså!! Aldrig trodde jag väl att jag skulle gillar böckerna så här mkt!
WOW!!
Och du känner samma fast du inte heller gillar deckare...Detta måste vara deckaren för alla som inte är deckarfanatster. I LOVE IT!!
Sättet att skriva på är ju fenomenalt!!

TACK L!!!!
Karolina är supernöjd med håret!!

Peter är borta tills onsdagnatt...Det ska väl gå bra det här *SUCK*, men inte lär jag sova mkt...

KRAM!!

Marianne said...

Så trist att du är gräsänka nu igen! Är det alltid så här ofta? Tycker du är det lika ofta som jag - även om inte jag är det just nu. Hoppas han inte är borta så länge den här gången i alla fall.

Så FIN Karolina blev! Jaha, nu måste jag väl också pallra mig iväg snart, det är så tråkigt bara och tar sån tid. Men jag ser ut ungefär som Karolina gjorde, och ingenting kan man göra mer än sätta upp det i den där eviga hästsvansen.

Hahaha, snart är du väl deckarbiten! Men visst är de exceptionellt bra, Stieg Larssons böcker. Jag sträckläste dem också. Klas sparade den sista, men nu har han klarat av även den.

Ha en jätteskön måndag!
Kram!

Anonymous said...

Åh, vad FIN Karolina blev i sin nya frisyr!!

Jag hade också hört en massa gott om "Män som hatar kvinnor" och hade höga förväntningar på boken. Men när jag började läsa tyckte jag att den var så himla seeeg. De första 80 sidorna eller så var tråkiga och jag höll på att ge upp. Men sen tog den sej och jag hade svårt att lägga den ifrån mej och ta paus! Jag har läst de två andra böckerna av Stieg Larsson också och gillade dem med.

Jemayá said...

Har inte ens hört om boken, men sen är jag rätt ute med det mesta än :). Vilket härligt hår Karolina har, hon passar jättebra med den nya frisyren - en ung dam redan :)

Marie said...

åh, jag kommer ihåg när jag började läsa stieg... vilken upplevelse. jag sträckläste alla böckerna på en vecka eller nåt, jag kunde inte lägga dom ifrån mig! jag vet inte exakt vad det är som gör böckerna så bra, men bra är dom och jag väntar också spänt på filmerna, även fast jag tvivlar på att de kan vara lika bra som böckerna...

finns stieg ute i usa? när jag åkte tåg i frankrike så verkade det som att var och varannan människa läste stieg även i frankrike! coolt tycker jag!

Humlan said...

Jag hade svårt att komma igång med den första boken... läste de första sidorna sedan låg den ett tag, men när jag äntligen öppnade den igen så blev det sträckläsning!
Sista boken stängde jag kl 09 en morgon efter att ha läst hela natten.

K är jättefin i sin nya frisyr, skönt att hon själv är nöjd också!

Suzesan said...

Hälsa Karolina att det var en bra idé. Så snyggt håret blev. Hon är så söt.
Usch det låter otäckt med tornados. Har du varit med om många och hur är det?! Jag skulle verkligen vara dörädd!!
Det är ju helt underbar känsla att gå på konsert med de bästa musikerna som man gillar. När jag var på en konsert i somras. Så var allt så bra... sån stämning så jag drabbades av eufori ett konstigt lyckorus så jag gick nästan ett halvsteg ovanför marken.....i två dar. Sen stod jag längst fram och var utmattad för det där krävdes kraft.
Första gången i mitt liv som jag upplevt det.
Sköt om er
Kram
Susanne

Lia said...

Hihi, nu måste jag ju säga att du och karolina är mer lika än någonsin! Utan hästsvansen blev hon ju mycket äldre i ansiktet, stora tjejen! Hur går det med alla julplaner, blir det några pyntningstips i år?! Kram

HusEtt said...

Visst är den bra! Sträckläste den också. Har läst alla och tycker dom är bra allihop men ettan var bäst, nog för att jag inte förväntade mig något! Men det är oerhört synd att det aldrig blir några mer böcker av honom. Och dottern din blev superfin! Passar i att ha mer frisyr :-)

StrandMamman said...

Låter som en bok man kunde köpa åt gubben till julklapp, då kan man läsa den själv sen också vid tillfälle ! Just nu är det rätt segt med bokläsandet, har ett par på gång men kommer inte framåt, försöker hinna ikapp mig med mina veckotidningar...

Karolina blev mer lik sin mamma med den nya fina frisyren!

Ifall du vill tipsa någon som gillar sång & musik så ska vår kör till Närpes på lördag och ha en konsert där i kyrkan kl. 18 :)

Emmama said...

Jag som älskar deckare har inte läst nåt av just den här författaren, nåt jag ska önska mig i julklapp kanske...? Carolinas hår blev ju ursnyggt, förstår om hon blev jättenöjd! Kram på dig!

Desiree said...

Åh vad fin Karolina blev i håret! Hon passar så himla fint i sin nya frisyr. Kul och modigt att hon vågade klippa av så mycket. Det är ju ändock ett stort steg. Jättesöt är hon! Nej, tornadovarning är inte kul. Vi hade som sagt det där fuktiga varma vädret här i fredags men sedan slog det om och blev över natten höst här. Nu ska det vara kallt och klart hela veckan. Härligt, härligt :-)

Annika said...

Marianne:
Jo, det är rätt ofta, men nu är det slut på hans resor till Asien och Europa. Iallafall blir det inte lika ofta.
det är lite trist, men det får gå...
Imorrn ska mitt hår fixas...Haha, vi får se hur DET blir.
TACK för att du gillar karolinas hår. jag är så nöjd med det resultatet!
NU har jag läst ut SL!!!! Fy tusan vad jag är IMPAD!!
KRAMAR!!

Annika:
TACK!! Kul att du gillade K frisyren
NU har jag läst ut den första boken i serien. Attans vad BRA den var. jag hade inga större problem att komma in i boken. Nu kan jag knappt bärga mig tills jag får läsa tvåan!!

Jemaya:
Vill du ha en bra och spännande bok har du boken B där.
TACK, kul att du gillade Karolinas hår. Jag tycker också att hon ser vuxen ut, GULP!!

Marie:
Jamenvisst!!! HELT otroliga böcker faktiskt. jag vet inte vad det är som gör dom så BRA!! Intrigen är så bra, detaljerna sp fint beskrivna, miljöerna...ALLT.
JODÅ, SL är översatt och hans böcker finns här. I min kompis bokklubb läser man SL just nu!! SKA bli kul att höra vad alla tycker.

Annika said...

Humlan:
ALL förståelse för att du sträckläste boken...DET har jag också gjort, mer eller mindre. jag började på den i fredags em och avslutade den nu på månda em. VILKET mästerverk!!
TACK, vad kul att du gillar Karolinas hår.

Suzesan:
Tack snälla! Vad roligt att du gillade karolinas hår.
O ja!! Konserten hade varit bland det bästa dom hade sett, sa dom. Dom var saliga då som kom hem...
otroligt häftigt.
Musik kan verkligen skapa eufori.
KRAM!!!

Lia:
Haha, TYCKER DU??? ja, hon ser vuxnare ut, det tycker jag också. Lite läskigt nästan.
Jadu, snart är det dags at börja...jaghar julfest här den 6 dec. DÅ måste huset vara PERFEKT!!! Julpyntat och klart...Tips kommer!!


Tina:
Ja jösses vilken bra bok. Jag ska få tvåan på onsdag...
Jag är så impad!!
TACK Tina!! Vad kul att du tycker om K's hår!

Strandmamman:
Japp, där har du ett sant julklappstips.

Jaha, Närpes...vad KUL!! Min mormor kommer nog att gå dit. Titta efter en söt 90 årig piggelin gumma!!
Ha så KUL när ni ska dit och sjunga!!

Annika said...

Emma:
O, om du tycker om deckare tror jag att du kommer att älska SL!! Du måste önska dig i julklapp!!
TACK, vad ROLIGT att du gillade karolinas hår!
Kram!

Desiree:
Vet du att det snöar lite här just nu...GAAALET!! Men det ska inte ligga kvar. Men kallt ska det bli hela veckan. ÄLSKAR det!!!
TACK...Jo, Karolina är så nöjd med sitt nya hår! Hon var så stolt över att visa upp nya frisyren i plugget idag :-)
Kram!!

Anonymous said...

Jättefin Karolina...som alltid!!
Här är en till med jätteslitet hår som ska palla sig till frissan innan jul...när jag åker till Sverige. :)

Jag har inte läst många svenska deckare men de kanske är nått att prova på.
Fast just nu är det inte tid för läsning.
Är "Män som hatar kvinnor" om våld mot kvinnor eller är titeln missledande?
Jag har svårt att sova när jag läser om otäcka saker.

Hoppas att gräsänketiden går fort och utan allt för mycket mörkrädsla.

KRAM!

Lena said...

Min son är helt lyriskt över de där böckerna. Har du läst Johan Theorins böcker från Öland? Också VÄLDIGT bra!

Mia said...

Visst är den bra den boken! Hade själv lite förutfattade meningar om den men när jag väl började var jag fast. Kunde inte vänta en dag med att läsa nr 2 och 3. Har även fått maken som mest läser fakta och självbiografier att läsa dem och han blev såld han med. En annan favorit är Kahled Hosseini och hans böcker Flyga Drake och Tusen strålande solar. Kan jag rekommendera om du inte läst dem.

Annika said...

Jess:
TACK så mkt!!
Karolina blir så glad över att höra berömmet!
Tro mig, jag är ingen deckar fan, men detta är fenomenalt. Boken är utläst.
JO, den är mkt våldsam mot kvinnor. MYCKET!! Grymma scener i den.
Så du klipper håret därhemma, ja där klipper dom ju faktiskt nästan alltid bra...Det är svårare att hitta en frisör här.
KRAM!!

Lena:
MKT bra böcker.
Har itne läst Johan Theorins böcker. tack för tipset.

Mia:
SÅ otroligt BRA!! Nu har jag läst ut den, det gick på 72 timmar.
Jag tänker köpa böckerna åt Peter i julklapp. Dom är översatta.
Flyga Drake var en enormt bRA bok!!! Och Tusen Strålande Solar ligger och väntar på mig...Ska bli kul att läsa den!!

Sara said...

Nu läser och skriver jag detta ett dygn försent, har fullt upp med kursen. Men ÅH vad fin K blev!!! Hoppas att hon blev nöjd, det gamla håret var mest bara långt... Mycket gulligt:)
Jag får nog också ta och läsa de där böckerna, är lika anti som du mot deckare man precis ALLA säger att de är så bra, och nu även du! Jag är nog den enda i Svedala som inte läst dem....
Så trist och regnigt här idag, usch. Kram och älskar dig

Annika said...

Sara:
Vad kul att du gillade K-tjejens hår. Hon är själv så nöjd!!
Ja, du får ta o läsa böckerna, sis...
jag är faktiskt impad...Trodde väl aldrig att jag skulle gilla dom, och jag är inte en deckarfantast för aldrig det...
Kallt här, men sol och blåst...
ÄLSKAR!!!
Kramar!!!

leopardia said...

jag har nåt kapitel kvar i den.. men jag har lyssnat på den, som ljudbok och jag vet egentligen inte vad jag tycker om ljudböcker som fenomen, kan man säga att man har läst en bok då? är det samma sak... hmm...
men anledningen till att jag läste den är att jag träffade på en tjej som var övertygad om att hon var verklighetens lisbet, så jag var tvungen att börja läsa för att kolla upp det hela lite närmre...

malde said...

Karolina växte några år i sin nya fina frisyr.

Stieg Larssons böcker kunde jag inte släppa när jag väl fått tag i dem. Jag tycker också att Michael Nyqvist är helt rätt val i manliga huvudrollen. Jag ska se den!

Annika said...

Leopardia:
Jag har aldrig testat det där med ljudböcker, men jag kan tänka mig att det måste vara lite mysigt.
Hmmm...Intressant med verklighetens Lisbeth...Tyckte du att det stämde???

Malde:
Ja, tack...Jag håller med dig. Jag tycker också hon ser äldre ut.

Det ska bli så kul att se filmen!!! Jättekul!