Thursday, November 06, 2008

Hundar och mobiler.

Jaha, vad ska man skriva om nu då, när valet är över?
Nä’rå...Det är faktiskt riktigt skönt att slippa politiken, och vi gläds och åter gläds över resultatet.

Desiree skrev om något riktigt otäckt igår på sin blogg. Hon skrev om att hon blivit attackerad av en stor hund när hon var ute på sin morgonrunda. Inte nog med att hon blev attackerad, hunden bet henne också.
Det Desiree skrev om är en av mina mardrömmar när jag är ute igår.

Ni som har hängt med min blogg ett tag vet att jag inte är någon stor hundälskare. Tvärtom, jag är rädd för hundar. Under min PW möter jag otaliga hundar varje morgon och varje gång jag ser en hund drar jag ett djupt andetag och försöker gå så långt från hunden som möjligt. Det värsta jag vet är lösa hundar. Det har hänt att jag tagit en annan runda om jag sett hundar springa lösa.

OK, dom allra flesta mattar och hussar är förtående om någon är hundrädd, men många bryr sig inte ens om att hålla in hunden om man möts på en smal promenadväg.

USCH, ett av mina största problem under morgonrundan ÄR hundar. OCH det kommer att bli ett ännu större problem nu efter vad Desiree var med om.

Hundägare, HÅLL era HUNDAR kopplade!! Både i egen trädgård (såvida ni inte har inhägnade trädgårdar eller hundstängsel) och på allmänna platser. Please!! Alla älskar inte era lurviga husdjur.Karolina har tappat sin mobil...Hur kul är det på en skala? Hon hade den med till parken igår när hon lekte med grannbarnen. Efter ett tag kom hon hem och var upplöst i tårar och sa att mobilen ramlat ur hennes ficka.
TYPISKT nog kunde vi inte ringa den heller eftersom batteriet laddat ur. MORR!!
Karolina och jag begav oss iväg på mobiljakt i skymningen medan mörket föll tätt omkring oss liksom regnet.
Nej, vi hittade inte mobilen. Jag får ge mig ut imorrn när det har blivit ljust. OCH om vi inte hittar luren imorrn får vi ringa upp operatören och säga upp abonnemanget.
Frågan är; är en 12 åring för liten för att ha en mobil?
Grejjen är bara den att JAG känner mig säkrare när hon har sin mobil.


Jag vill inte vara arg på henne heller, att tappa en mobil kan hända oss alla. Fråga mig som ramlat i sjön med min en gång. DET var ju knappast meningen...Ähum...

När tycker ni att det är lagom för barn att börja använda mobil?
Om ni har barn, när köpte ni deras första mobil? OCH om barnet har tappat sin mobil, vad gjorde ni då?


Ha en fin torsdag!!

32 comments:

eastcoastmom said...

Vi kommer ge Sonen mobil när han börjar middle school, vilket är 6th grade här. Då är han 11 år.

Att tappa en mobil kan hända vem som helst. Men jag skulle inte köpa en dyr mobil till ett barn.

Annika said...

Eastcoastmom:
Precis, vi köpte karolinas mobil sommaren innan hon började MS, altså i somras. Jag kan inte tänka mig att hon skulle vara utan nu. OM jag inte hittar luren idag så får vi köpa en ny på lördag.
Nej, ngn dyr mobil är det ingen ide att köpa till ett barn, inte alls.
Ocj ja, att tappa en mobil, eller att ramla i sjön med en ;-) kan hända oss alla.

Anonymous said...

Nä, så trist att K tappat sin mobil.
Hoppas att ni hittar den snart så ni slipper spärra den.
Hade hon många nummer i den till vänner och sånt?
Man vet ju aldrig vem som lagt vantarna på dem.

Jag tycker inte alls att 12 år är för tidigt för en mobil.
Det är ju bra att hon har en så att du kan ringa till henne och tvärtom.
Det finns ju även mobiler för yngre barn men de kan bara ringas till från vissa nummer och till vissa nummer (typ 5 st). Det tycker jag är bra.

Va hemskt att vara hundrädd.
Jag blev jätteskrämd som liten när en hunddök upp och började jaga mig, på VÅR egen tomt!
Men han var mest glad och trodde att jag lekte som tur var.
Inga men men visst ska man som hundägare alltid ta hänsyn till folk som är hundrädda.

Kram!

Marianne said...

Men fy vad läskigt, stackars Desirée! Jag måste in till henne och läsa!

Jag är inte hundrädd, men jag håller med om att det inte alltid är så kul när det kommer stora hundar galopperande mot en, för jag känner ju inte just den hunden och vet att den bara är snäll. Eftersom jag inte är hundmänniska kan jag inte heller läsa av dem, så även om hussar och mattar tycker att det syns så tydligt att det är en glad och snäll krabat är det inte självklart för mig.

Så jag håller med dig. Hundar bör vara kopplade på allmänna platser, sedan kan man kanske ordna speciella platser där de kan få springa fritt och dit behöver ju då inte vi andra gå.

Stackars Karolina som är av med sin mobil! Hoppas ni hittar den i dag.

Inte vet jag när det är vettigt att börja ha en, men jag skulle nog se till att mitt barn hade en redan som 7-8 åring för att kunna nå barnet, för att barnet skulle kunna nå mig om någonting hände. Plus att om det skulle ske någonting riktigt hemskt som kidnappning så går det ju att triangulera den lilla apparaten och hitta barnet. Förhoppningsvis. Det är i alla fall en chans som jag inte hade velat sumpa. Hellre en borttappad telefon än ett borttappat barn.

7-8 säger jag. Jag tror jag skulle vilja att mitt barn hade det så fort barnet började gå ut och leka utan min övervakning. När nu det är, det har jag glömt. Men det är väl någonstans där, 7-8?

Och som redan sagts, det är ju inte den dyraste Sony Ericson jag skulle gett barnet.

Kram och ha en skön torsdag!

Humlan said...

Fy vad hemskt att bli hundbiten, jag kan inte förstå att människor med hund inte inser att alla inte gillar hunden eller att deras gulliga hund kan få för sig att anfalla en människa eller en annan hund.

Hoppas att ni hittar mobilen! Många har ju den runt halsen, men risken är väl då att man slår i den överallt (speciellt om man är barn och leker) så att man slår sönder mobilen istället för att tappa den...

Annika said...

Jess:
Nu har jag just varit ute och inte ett spår syns efter mobilen. Den får nog spärras, tyvärr.
Karolina tar bilder med den,SMS:ar och ringer till mig, eller jag ringer till henne.
Tanken att hon skulle vara utan mobil finns inte. Hon bara måste ha en.

Ja, jag är ingen större hundvän. Har ingen vana av hundar alls, såsom tex Peter har.
Usch ja...lekande hundar är läskiga tycker jag, som den på er tomt...USCH!!

KRAMAR!!


Marianne:
Ja, gå in och läs hos Desiree...grymt.

Jag kan inte heller läsa av hundar, har ingen hudnvana och jag har alltid varit lite rädd för som.
Exakt, hundar ska vara kopplade på allmän plats, och de flesta ÄR det också i ärlighetens namn, men...
Det finns ju hundgårdar och sånt. Där kan man ju låta hundarna springa lösa. Och som sagt, vi behöver inte gå dit...

Jag har inte hittar mobilen. Det är inte lätt eftersom höstlöven ligger i drivor på marken. Tror den är borta. Den måste spärras...

Som sagt, hon måste ha en mobil. Jag blir tokig annars. Det känns så bra att kunna nå henne när hon är i parken, elller hos kompisar.

Right on, Marianne; hellre en bortappad mobil än ett bortappat barn. ALLA ggr! Vad är en mobil?? Trist att förlora men inte alltför blodigt att köpa en ny heller. Hon hade ingen dyr sort, en liten samsung man kunde ta bilder med, sms:a med och ringa med.

KRAMAR!!!

nika said...

Middleschool har varit regeln i vårt hus och då har vi skaffat de allra billigaste. sen när de blivit äldre så kan de lägga till egna pengar för att få flottare mackapärer men jag har alltid tutat i dem att man har mobilen endast till kmmunikation och den behöver inte innehålla en massa annat tjafs. Sen begriper jag ju att de vill ha de fräcka mobilerna men jag låtsas att jag inte fattar ett dugg.
jag läste också på desirees blogg om hunden som anföll henne. Fruktansvärt. Jag har ju som du vet tre hundar och jag rastar dem på avskilda ställen eftersom jag har de två stora lösa. Men jag skulle aldrig våga ha dem lösa om jag inte till hundra procent visste att jag hade kontroll.Jag kan ha mina hundar lösa och de går bara bredvid mig sen kan det komma andra hundar eller människor ja vad som helst men dom går intill mig........ja inte den lilla terriern förståss hon lyder inte alls och därför får hon aldrig gå lös. hemma är dom i vår inhägnade trädgård. Jag kan tala om att jag jättemånga gånger blivit skiträdd när det kommit lösa hundar farandes som projektiler på våra promenader och ibland ser man inte ens ägaren. usch jag ryser. tänk om man är ute med sitt barn och promenerar och så kommer en stor jäkla hund.
Nae nu har jag tagit upp på tok för mycket plats här.
kram och ha en bra vecka

Isle Dance said...

Oh, how pretty. :o)

Annika said...

Humlan:
NÄ. vissa hundägare är bara så ignoranta. Blir tokig på det.
Usch.

Mobilen har jag inte hittat. Kom precis hem...
K har en smart liten väska man knäpper fast i byxlinningen. Men den hade hon inte med sig igår...typsikt. Mobilen låg i fickan...
Väskan, som är köpt i sverige, finns här hemma ( o det är BRA för jag har inte sett ngn sådan här).
På lördag får vi köpa en ny lur åt henne. Hon kan inte vara utan.

Annika said...

Nika:
Tack för att du som hundägare gav din åsikt här. DU verkar vara en smart hundägare som fattar!! OCH ja, det ÄR dom flesta. ABSOLUT!!!
Det finns ngra få som inte fattar, men som tur är är ni smarta hundägare fler.
Jag blir stel av skräck om en stor hund kommer farande...Jag fryser till is. OCH jag kan tänka mig att du som hundägare har fått se många hundar som kommit farande som är nyfiken på dina hundar....Yikes...

Mobiler så...
Jo, K fick sin tills hon skulle börja MS. Det var en basic samsung som man kunde ta bilder med, ringa med såklart och skicka SMS med...
Ingen märkvärdig sak.

Kramar till dig!!

Isle Dance:
The phone?? Maybe it is...Karolina dropped her cell last night...so now we'll have to get a new one.

londongirl said...

Usch vad läskigt för Desiree! Riktigt otäckt tycker jag. Jag har stor respekt för att människor kan vara hundrädda. Jag är tom. själv orolig när jag möter en stor okopplad hund som springer mot min Roxy. Hon är så himla snäll och tror de flesta om gott men hon skulle kunna bli illa biten av en större hund. Hua!!
Vi har henne alltid kopplad och hon VET att hon inte ska springa fram mot folk som vi möter som är ute och joggar eller stavgår. Då är det KORT koppel som gäller och tättintill husse eller mattes ben.

Stackars lilla Karolina! Synd att batteriet var urladdat för så har vi hittat flera bortappade mobiler - att ringa till dem och höra var den är.
Men visst är det en trygghet att hon har mobil. Det skulle jag också tycka.

Kramar från mig.

Annika said...

Londongirl:
DU är en smart hundägare, det är så man ska bete sig.
Din lilla Roxy är ingen skräckingivande hund heller, som tur är.
Det som hände Desiree är så otäckt, så otäckt!!
Kan tänka mig att man som hundägare är skiträdd för andras hundar också. Dom kan ju lätt bita en liten hund. Grymt.

Jag har inte hittat karolinas mobil...
Det är som det är...
Hon ska få en ny.

KRAM!! OCH krya på dig!!

Erica said...

Ang. hundfrågan så förstår jag inte hundägare som ska ha sin hund lös till varje pris, även om de inte har 110% kontroll över den. Och även de som har 110% kontroll över sin hund, tycker jag kan ha den kopplad på allmänna platser.
Jag är hundägare nu, men under hela min uppväxt har jag varit livrädd för hundar! Jag fick nästan panik om jag mötte någon som hade sin hund i flexikoppel, eftersom jag visste att sådana kunde vara minst 5 meter långa...
När jag är ute med min hund (som är otroligt livlig och vill hälsa på precis ALLA) är han alltid kopplad, och om vi möter någon så håller jag honom i kort koppel intill mig och går långt mot sidan av vägen.

Jag tycker inte att 12 år är för ungt för att ha en mobil idag. Jag har ju inga egna barn, men jag kan tänka mig att det känns tryggare med mobil när man börjar ha barn i tonåren.
Hoppas ni hittar mobilen :)

Ha en bra dag!

Hanneles paradis said...

Mobiler kan vara ganska billiga. Barnen ska ha mobil, när de är ute utan föräldrar, 10-års-ålder, men först ska de lära sej passa tider (mamma ska inte ringa :)

Victoria said...

Vi gav Isak en mobil i julklapp förra året - då hade han precis fyllt nio. Han ringer inte mycket på den, till oss ibland och till sina två bästisar, men det
blir aldrig många eller långa samtal. Jag tycker det är tryggt att kunna nå honom, om så bara för att säga att maten är klar och att det är dags att komma hem.
Han tycker också det är bra att kunna ringa om skolbussen blir försenad eller liknande.
Hittills har han varit duktig och varit ansvarsfull med sin telefon.
Kram!/Vic

StrandMamman said...

Hunden har jag nog alltid kopplad, och tar den i kort koppel då vi möter någon, låter den inte nosa på någon främmande. Den är ju rätt valpig ännu (blev 8 mån igår) så den är väldigt ivrig då vi möter någon och skulle så väldigt gärna vilja hälsa, men icke, ifall det är någon vi inte känner. Jag har full respekt för hundrädda, och gör mitt bästa för att inte skrämma upp någon i onödan.

Mobil åt barn - ack vilket aktuellt ämne! Sonen fyller 8 nästa fredag och kommer att få sin första då (en Nokia så klart!). Här har det nog (tyvärr) blivit så att barnen börjar få mobiler redan i förskolan, dvs som 6-åringar, och jag måste tyvärr tro honom då han hela hösten gråtit över att han är den enda i deras klass som inte har, för jag har ju med egna ögon sett hur alla hans kompisar har telefoner. Dottern fick sin förra hösten, då hon var 9, och har som tur är inte slarvat bort den ännu. Vi har ett prepaid-abbonemang på den, laddar med 10 euro i gången för att det inte ska bli någon dyrbar affär ifall den kommer bort och någon börjar använda den. Skolreglerna från skolans sida är att man får ha med sin mobil, men den måste finnas i väskan och vara avstängd under skoldagen, får tas fram efter sista lektionen.

Sporty Spice said...

Jag läste precis Desirees blogg och det är helt otroligt vad folk här är slappa med sina hundar. Här i USA verkar folk inte ens gå ut och gå med dem utan bara släpper dem lösa i trädgården (vilket inte alls är tillräckligt för en hund - de behöver massa motion och utan motion kan de bli hyperaktiva och aggresiva för att få utlopp för sin energi). Jag älskar hundar men har en pappa som är LIVRÄDD. Och så ofta får man höra hundägare säga till honom "men den är inte farlig" eller "visa inte att du är rädd" när deras jyckar hoppar och gläfser efter honom. Han är rädd för hundar och då spelar det ju ingen roll om den är snäll eller inte.

Jag tycker att det verkar bra att ge en mobil till sitt barn. Att kunna få tag på dem och att de kan ringa hem finns det väl ingen åldersgräns på?

Petra H said...

Visst var Desirees upplevelse otäck och jag hoppas att du slipper en massa lösspringande hundar på dina promenader. Konstigt att folk VÅGAR ha sina hundrar springandes lösa i detta land som älskar att stämma folk!

Jag har den senaste tiden sett två herrelösa hundar i vårt område men de bryr sig inte om några människor verkar det utan springer mest tillsammans utan att störa någon. Det är de enda hundar som jag sett vara lösa här, eller förresten - på stränderna har folk alltid med sig sina hundar vilket jag inte tycker är så fräscht! Men det värsta var nog ändå när två ridande poliser kom ridandes ca ½ meter ifrån där O och jag låg på stranden - DÅ blev jag riktigt rädd!! Tänk om hästarna blivit skrämda och sparkat oss i huvudena!

Tråkigt att Karolina tappat sin mobil men det kan väl hända den bästa! Och jag kan bara hålla med dig och de andra, hon är ju absolut inte för ung för en mobiltelefon. Det måste vara så skönt att kunna få tag på varandra när hon är ute med kompisar och nu när hon går själv till och från skolan (eller är det bara hem hon går med en kompis?).
Kram

Bloggblad said...

Jag gillar inte heller när hundar springer emot mig, vilket händer lite då och då på min runda. MEN - sen jag började gå med stavar är det inget problem. Jag håller bara staven rakt ut framför mig, och de få som försökt springa emot mig stannar!

Jag tappade ju min mobil för 2 veckor sen så jag vet hur trist det är. Hoppas ni har samma tur som jag - att nån hittar den och lämnar den nånstans.

Som "säkerhetsgrej" för barn tycker jag det är okej, men i skolan håller ungarna jämt på med sina mobiler, en del hinner inte leka för de bara grejar med den. Då gillar jag det inte.

Annika said...

Erica:
Det är skönt när man hör ifrån er med hundar. Ni är alla vettiga, och jag gillar att du, och som andra, håller kopplet kort när ni möter andra. Det känns så skönt för oss.

Mobilen har jag inte hittat...Det är så svärt nu när löven ligger överallt.
Men hon ska absolut ha en ny mobil.

Ha det så bra!!

Hannele:
Det låter som om det är så att barnen får mobiler från 8-10 årsåldern.
Jodå, den här mamman ringer :-)

Victoria:
Ja, man blir liksom säkrare som mamma när barnen har sina mobiler. Det känns betryggande.
K använder inte sin så mkt heller, men SMS:ande till kompisar blir det ju...
Skönt att din pojke är ansvarsfull med sin.
KRAM!!


Strandmamman:
Ännu en smart hundägare har gjort entre på min blogg!
OCH jag vet, dom flesta jag möter är ju ansvarstagande hundägare...

Haha, jamenvisst, i Finland är det ju bara NOKIA som gäller. Liksom för mig, ingen annnan lur gäller för mig; bara NOKIA.
Bra mned kontantkort, det skulle vi också kunna ha, men vi har henne på vårt abbonemang...så...den måste spärras.
Finländska barn lär leda mobilligan i världen.
Här får barnen INTE ha med mobiler till skolan, eller till lektionerna. OM läraren upptäcker det hela beslagtas luren och sen får man den tillbaks vid antingen jul eller sommar.

Petra Sporty:
Ja usch, Desirees upplevelse är grym...
Många, mina svärisar inkluderade, går aldrig ut med sin hund. Dom bara släpper den i trädgården. faktiskt ganska ÄCKLIGT.

Nej, precis, ingen åldersgräns på när man kan ringa hem, eller när mamma eller pappa kan ringa till sitt barn...

Desiree said...

Åh Annika, jag hoppas verkligen att du slipper vara med om det jag var igår då du redan är rädd för hundar. Det känns mycket bättre idag iallfall. Jag var väldigt skakis och upprörd igår. Men nu har jag fått stelkrampssprutan och bettet ser ut att läka fint och gör inte speciellt ont. Jag klarade mig trots allt ganska lindrigt undan. Det var ju inget jättebett och hunden slutade efter att ha nafsat en gång. Jag var ju livrädd att han skulle fortsätta att bita mig och verkligen gå till attack. Vi ska dit ikväll och prata med ägarna. Jag vill inte göra någon stor historia av detta eller starta någon law suit på något sätt. Jag vill bara kolla att hunden är rabiesvaccinerad och att det finns papper på detta. Jag vill att ägarna ska veta om vad som hänt och kunna försäkra mig om att jag kommer att kunna ta denna runda i framtiden utan att bli attackerad av deras hund igen. Våran granne råkar vara advokat men är främst våran goda vän så jag tog inte kontakt med honom bara för att starta någon stor stämningsprocess som jag tydligen fick en kommentar om på min blogg.
Jag tror det löser sig genom att bara snacka lite med ägarna.

Vad synd att K har tappat sin mobil. Men sådant händer oss alla som du säger. Jag tycker absolut att hon ska ha en mobil. Hon är tillräckligt gammal för att ha en och använda den ansvarsfullt. Det är ju en säkerhetesfråga och trygghetsfråga både för dig och henne att hon har en mobil. Hoppas att du hittar den eller att du spärrar den snart så att det inte leder till en dyr telefonräkning av den som hittat den. Ha en bra dag.

Annika said...

Petra H:
Desirees upplevelse är för hemsk. Jag ser fram emot att höra hur det går i det fallet.
Exakt, jag fattar inte heller att folk törs ha sina hundar lösa just pga stämningsrisken.
Visserligen är det sällsynt att man ser lösa doggar, men det händer..GULP!

Petra, jag hade blivit skiträdd om jag legat på beachen och stora hästar hade gått förbi. Precis som du skulle jag vara rädd för att bli sparkad.

Absolut, att tappa sin mobil kan hända oss alla. Jag är inte arg på henne alls. Det är som det är...
Jag kör henne till skolan varje morgon, sen går hon hem med en kompisgrupp på em. Det funkar bra!!

KRAM!!

Bloggblad:
PRECIS!! När jag är ute med stavarena känns det säkrare...SKÖNT!!
Bra vapen...

Skönt att du fick tillbaks din mobil. Underbart.

Här är det det absolut förbjudet för barnen att ha med mobilerna under lektionerna. OM läraren upptävcker att ngn sitter med sin mobil så ryker den. Mobilen tas till vara och eleven får den tillbaka vid jullovet eller sommarlovet...Hårda bud. Men det verkar funka.

Annika said...

Desiree:
Jotack, jag såg kommentaren...
Vad kan man säga--typiskt.

jag förstår att du itne vill sätta igång en process med stämning. Tror det blir skitba när ni snackar med era grannar. Förmodligen är dom förskräckta över det som skett och skäms som tusan!!
Men det är mkt bra att ni talar om det. Du får berätta hur det går.

Det som hände dig igår måste ha varit det vidrigaste vidriga. Fy för den snåle vad jag hade blivit uppskakad och rädd.

Du är cool, du tar det med jämnmod.

Karolina ska få en ny mobil på lördag. Attt tappa luren kan hända oss alla!!

KRAM till DIG!!

Rosvikstjejen said...

Ja så var valet över och alla är vi glada över hur det gick. Grattis till er!!!!!

Vår Oskar fick en mobil av mormor när han var 8 år. Jag var inte alls glad över det. Men som det är nu vill han inte ens ta med sig telefonen då han har läst att den är farlig. Skönt att han kan läsa!!!

Ibland vill jag att han ska ta med sig den om han beger sig lite längre bort än han brukar.

Det är så tråkigt när en telefon tappas bort men inte så mycket att göra åt. Det finns ju nya på affären!!!

Jag älskar hundar men känner stor respekt för hundar som är utan koppel.

Kramisar

Anne said...

Jag tycker inte heller att Karolina är för ung för mobil, som du och andra säger, det känns tryggt och säkert kunna nå varann. Men just det här som med mobiltelefoner, när ska man ge, hur ska man hantera det. Det är ju frågor man inte kan gå tillbaka till sin egen uppväxt och liksom göra så som man själv blev uppfostrad eller hitta svaren från sina egna erfarenheter. På den tiden fanns ju inga mobiler så det är liksom ett "nytt" problem på nåt sätt. Hur gick det, har du hunnit köpa en ny nu (har inte riktigt läst alla kommentarer, men såg att du skrev att du letat i dagsljus men inte hittat den).
Jag tror det var Nika som skrev att en mobil är till för kommunikation. Det tycker jag är en rätt inställning, främst är den till för att ringa, kanske ta bilder. Men det är liksom ingen leksak som ska vara cool eller det senaste. Å andra sidan, på vår tid skulle man kanske ha Levis jeans för att vara inne, idag är det kanske viktigt att ha rätt mobil... Vad vet jag.

Jag är precis som du hundrädd och tycker det vore fruktansvärt att råka ut för det som Desiree gjorde. Hundägare har ju ett ansvar och man blir arg när de inte tar det. Det vore verkligen skräcken att bli attackerad på sin morgonpromenad.
Ha en bra torsdag Annika!

Fritt ur hjärtat said...

Oj vad vi är annorlunda när det gäller mobiltänk! Sonen skall ha fyllt 15 eller börjat åka buss till musikskolan själv. Han skall också lära sig passa tider och hålla ordning på sina saker, det gör han inte idag. Sedan kan jag se att den svenska skolan är annorlunda, som någon klokt påpekade, barnen håller på med mobilerna hela tiden. På lektionen, på ratser mm, när jag frågar vad de GÖR med mobilerna hela dagarna smsar de varandra på lektionstid, laddar ner ringsignaler och fotograferar.Dessutom har det blivit vad kläder var på min tid, mobbanledningar och statussymboler. Nä sonen får allt vänta!

Jenny said...

Jag tycker inte att hon är för liten för mobil, jag tycker hon verkar precis lagom gammal :-). Däremot så får man ju undra om ngn snott den, när hon tappade den, eftersom hon ändå verkar ha börjat leta ganska direkt? Morr i såndana fall, jag hoppas ni hittar den!
Vi åker förresten till DC imorgon, över helgen! Kram!

Anonymous said...

Jag avskyr verkligen folk som har sina hundar lösa!
Jag var med om en fruktansvärt otäck sak för många år sen när Maja satt i vagn o Emma stod på ståbräda bakom. Vi skulle till dagis på en ganska så smal gångväg. Fram flyger plötsligt en stor hund o ställde sej med tassarna på vagnen o slickade Maja i ansiktet.Maja skrek, Emma skrek o jag skrek o smällde till hunden ordentligt i ansiktet, rent instinktivt. Hundägaren blev vansinnig "Han ville ju bara leka o hälsa på barnen" och "Det är hysteriska mammor som du som gör barnen hundrädda". Gissa om mina barn ville gå den vägen till dagis efter det?
Både E o M har fått mobiler när de är 10. Emmas första blev stulen efter några månader. Då är man glad att det var en begagnad!
Det är klart att man inte kan bli arg när de försvinner men nog är det surt.....
Kramar från Anette

Anonymous said...

Den min som ungarna gett mig när jag upplyst dem om att jag köpte min första mobil då jag var 28 (nästan 29) tyder på att någon tycker att jag är från stenåldern... :)) men hur skulle de kunna förstå att det var på den tiden då mobilerna började sitt intåg på marknaden!

StrandMamman

Lena said...

Mitt barnbarn som är 13 nu, fick mobil när hon var 10! Tappar de mobilen är det väl bara att skaffa en ny? Vem har inte tappat bort en mobil? Men varför ge barnen ett abbonnemang? (eller har inte ni kontantkort?) Och det pratas fortfarande bara om valet här! Och hurvida prins CarlPhilip och Emma har gjort slut eller inte?

Annika said...

Rosvik:
TACK!! Jag kan lugnt säga att det är nytt hopp i uSA!!

Smart av O att inte använda sin mobil så mkt, för det finns ju onekligen risker med det hela.
Men jag tycker det känns skönt att kunna NÅ Karolina när jag vill.

KRAM!!

Anne.
Nej just det, det här är ju helt nya problem för oss eftersom vi aldrig hade mobiler när vi växte upp. Det man kan göra är bara att se vad andra gör.
Men, för mig känns det så skönt när hon har mobilen med sig i parken och till skolan.
en trygghet.
K har inte gnällt över sin modell ngn ggn, men jag antar att mobiltrycket är högt på skolorna. Vem som har coolast. Högst i topp ligger iPhone, men what the heck??? DEN får hon inte, och hon har inte frågat efter den heller.

Ja, fy tusan för att bli attackerad på sin morgonpromenad. SÅ vidrigt. Min mardröm.
Tror nog att Desireee kommer att ordna upp det hela.


Simone:
Ja, här tänker vi lite olika, men det är ju helt OK.
Jag vill att K ska kunna nå mig, och jag vill kunna nå henne.
Som jag sa ovan:
Mobilerna läggs det beslag på om dom upptäcks i skolan av lärare. Det är helt förbjudet att sitta och pilla på sin mobil under lektionerna. Bra tycker jag!!

Annika said...

JennY:
Luren är HITTAD!!
en granne hittade den igår så nu finns mobilen här igen. TUR!!
ATT den blivit stulen var min tanke också, men nu kan vi lägga bort den tanken,
Däremit stjäls det mobiler på skolan...USCH!
KUL att ni ska till DC!!!
KRAM!!

Anette.
FY fan för det som hände er den ggn. jag ahde blivit så asrädd.
OCH vilken hundägare sen! Vilken idiot.
USCH sånt där gör mig så förbannad!
Mobiler ja...Det käns helt rätt att barnet har mobil. trist att emmas blev stulen. SURT!
KRAM!!

Strandmamman:
HAHAHA!!!
SÅ sant!!
Jag var väl också i den åldern...NÄ förresten, jag var över 30! SNACKA om stofil!
:-)

Lena:
Välkommen till min blogg!!!
Nej, hon finns under vårt abbonemang, det kändes lättast så.
Valet kommer att vara en storsnackis ett BRA tag, tror jag. Speciellt i US där nu nya regeringen tar form.
Visste inte om strulet mellan C-P och Emma, hehe!!
Välkommen tillbaka, Lena!!