Monday, November 03, 2008

This Week: Today's the Day!!!

All right, guys!
Today's the day! Today IS THE DAY!!

Election day!

Sadly enough I cannot vote. I am not a citizen, and right now that sucks!
How I wish I could have been standing there in line waiting to vote today.

ALL I can do is to walk past the Elementary school in our neighborhood. I will glance at the line of people standing there to vote. I will be "OH so close" but yet so far away.
But, for sure during my PW today, I will go past the local school just to soak up the atmosphere. How I wish I could be voting today!!

Ingrid, my German neighbor, will be able to vote today for the first time in a presidential election. GUESS who she's voting for!! That is right, she's voting for "our guy"!!! G'OBAMA!! I will have to ask her later on today how it felt, voting for the first time in this historical election!!

Karolina's school held a school election recently. Obama won with 90%!!! 90%!! That is remarkable, even in liberal Reston. I hope, to God, that it will set the tone for the entire election.

I am worried, I AM!! Virginia is a swing state, and for the first time VA might vote democratic. HOW I WISH for that to be true!!! I cannot relax until this is all over. I have a feeling that we are in for a long night. The election coverage on TV starts at 7PM, and it will go on to way after midnight. But, look guys...VA is a swing state, so is Florida, North Carolina and Ohio...All those states are located on the east coast...Maybe we will have some kind of idea around 11 tonight.

My neighbor Sara, a die hard democrat, said that we should all meet up in the common area tonight if it goes well for our guy!

AS you can tell this is all I can think about today. It is a historical day today, for sure. I am glad to be here when the country of USA will set world history!

GO OBAMA!! GO!!
SWEDE for Obama!!!And Peter went voting at 5:45 this morning! The poll's in Virginia opened at 6 AM. Peter said it was crowded, but he was able to vote, and get home again, in within 40 minutes. When he left the school the line of voters outside was so long. But Peter HAS voted, he is done...
A good feeling!!

33 comments:

Anette said...

Ja idag gäller det!!! Vilken spännande dag. Jag kan inte heller rösta, har inte blivit av att jag ansökt om medborgarskap. Tänk om man hade fått rösta idag!!! Min man är på väg att rösta nu tror jag, han skulle åka från jobbet. Det blir säkert långa köer.
Det blir till att ha en valvaka ikväll! Kandidaterna har varit i Virginia väldigt mycket den här kampanjen, senast igår kväll var Obama i Manassas Park!

Annika said...

Anette:
Jamenvisst, nu är det dagen V!! usch jag känner mig nervig. Verkligen.
Kön utanför skolan var sååå lång när Peter röstat. Hoppas folk inte ger upp utan stannar kvar och röstar.
Till nästa val du, då får vi se till att ha blivit medborgare...
Så kul att Obama har varit så mkt här i krokarna tycker jag!!

Pernilla said...

Ja idag är det äntligen dax! Jag tycker det har pratats så mycket om detta val överallt så länge.. och idag är det stora dagen D.
Jag håller tummarna för Obama!

Kram Pernilla

Elisabeth said...

Oj, öppnar vallokalerna så tidigt?! Fast det är klart, med tanke på hur lång tid det verkar ta är det tur att de öppnar så tidigt så att alla (förhoppningsvis) hinner rösta. Vet du förresten varför det är så långa köer och verkar ta så lång tid att rösta? Är det komplicerat på något sätt? För jag menar, om det bara handlar om att välja Obama eller McCain borde det väl inte ta så lång tid? Haha, jag känner mig verkligen som en okunnig svensk, men jag undrar verkligen! TV har pratat så mycket om alla långa köer och om att vissa befarar att inte alla ska hinna rösta, men ingen har sagt VARFÖR det är så.

Här är det också valvaka, på flera kanaler dessutom. Media slår på stort, och det är inte konstigt alls, för det ÄR onekligen ett historiskt (och viktigt!!) val. Jag hoppas verkligen att Obama tar hem det till slut, det vore verkligen en smärre katastrof om McCain vann.

Annika said...

Pernilla:
JAPP, nu är det dags. Äntligen!!
Känns skönt att det snart är över. Bara det nu går som VI vill!!
Kram!

Elisabeth:
Bra fråga du...Eftersom jag aldrig varit inne i en vallokal så vet jag inte hur det ser ut. man kan rösta både med papper och elektroniskt. Peter valde e-vägen. Det var längre kö till pappers-vägen. jag vet inte om det är så att det inte finns tillräckligt med funktionärer...eller vad?
Men idag väntas valdeltagandet slå ALLA rekord. Det är så stort, och SÅ historiskt.
Hoppas verkligen att det inte blir McPAIN som tar hem det...isåfall går flyttlasset till Kanada, hahaha!!

NEJ...GO OBAMA, GO!!

Margoth said...

Finally... far jag ga och rosta pa Obama!
Tidigt an har pa vastkusten, men om nagra timmar sa gar jag till
skolan runt hornet och rostar.
Tog just bort min Obama knapp fran min vaska. Far inte ha nagot politiskt pa sig el. med sig da man rostar.
Oj, vad det har kanns spannande och nervost!

Sporty Spice said...

Jag är ont-i-magen-nervös. Det måste, måste, måste bli vinst för Obama. Casey är i Florida och här i CT har vi inte Early Vote så han röstade i fredags, fick ansöka om något särskilt intyg. Detta val är verkligen HISTORISKT.

Och du, vinner McPain kan vi ju dela flyttbuss och bosätta oss i samma kvarter i Kanada. =/

Marianne said...

Jag sitter också här och har ont i magen av nervositet. Jag vet att man inte kan säga någonting än, men jag följer ändå en "minut-för-minut"-rapportering i dn.se. Kan knappt koncentrera mig på att jobba.

Jag lånar "din" Obama-bild och lägger på min blogg, den är så fin!

KRAM!!!

Annika said...

Margoth:
HÄRLIGT!!!
läste om det där att man inte bör ha ngra knappar eller tröjor på sig som singalerar hur man ska rösta, lika bra det...
Tror att vi vid 23 tiden ikväll EST kommer att ha en aning om hur det kommer att gå!
Läkigt ÄR det, sååå läskigt...

Petra:
BRA då delar vi flyttbuss om det inte går som vi vill. Toronto är nog en trevlig stad, tror jag, hehehe!!
NÄ, vi ska hoppas och TRO på det ALLRA bästa nu!!

Annika said...

Marianne:
Jag måste dra iväg och göra lite varagsgrjjer snart så att jag inte sitter här vid datorn för mkt idag...
Klockan är 10 på östkusten. Nu har många hunnit rösta. Vid 23 ikväll, Eastern time, är jag rätt säker på att vi vet hur det kommer att gå...
Hujedamej, detta är en nervig dag.

Ja, låna Obama bilden, det har ju jag också gjort ;-)

Kram!

Annika said...

TILL ALLA!!!!!

Man röstar inte BARA på framtida president idag, utan det är även lokalval och kongress och senatval.
Man har alltså fler än bara Obama o McPAIN att rösta på om man så vill...

Humlan said...

Skulle inte förvåna mig om jag smyger upp och sätter på teven i natt för att kolla hur det har gått (jag vaknar ganska många gånger under natten), hoppas att prognosen stämmer!

Annika said...

Humlan:
Ja, det kan jag faktikst förstå att du kommer att göra, det skulle jag också ha gjort.
HOPPAS att prognoserna stämmer, jag törs knappt tänka positivt idag...

Fröken fräken said...

Ja jag önskar att jag kunde gå och rösta och känna att jag kanske bidrog med något bra. Min man sa att blir det McCain så flyttar vi till Sverige. Jag är med i Swedes for Obama! Man sitter ju som på nålar hela dagen idag.

Anne said...

En märklig, spännande och historisk dag idag. Känns det inte lite i luften på nåt sätt, jag tycker då allt att det gör det. Imorgon vaknar vi förhoppningsvis upp till en ny dag med Obama vid rodret (även om det dröjer till januari innan han "på riktigt" tar över så känns det ju som den som vinner blir president redan imorgon).
Jag hörde en intervju med honom på tv, han fick frågan vad han kommer att vara mest nöjd med då han vaknar upp morgonen efter valet. Han skrattade lite och sa att det han kommer tänka på (oavsett valutgången) är att nu slipper jag sova ännu en hotelnatt och packa väskan ännu en natt. Jag ser så framemot att busa med mina flickor i sängen på morgonen, laga frukost ihpop. 20 månader har han i princip bara valkampjanat och varit på resande fot.
Nästa val Annika, då får du se till att du är medborgare så du kan rösta :)

Desiree said...

Annika, nu har jag varit och röstat!!! Whiii det känns jättekul och spännande! Det var verkligen en häftig upplevelse. I am all exited! Du vet förstås vem jag la min röst på. Det finns ju bara en vettig kandidat och det är ju OBAMA! Nu har jag iallfall gjort min plikt och gjort vad jag kunnat. Så nu får vi hålla tummarna och hoppas på det bästa. Jättespännande att du bor i just en sådan viktig stat som Virginia som är en Swing State. Ska bli superspännande att höra om Virginia går från röd till blå stat ikväll. Jag hoppas hoppas hoppas som sagt. Jag fick också ett sådant där fint klistermärke. Känns toppen att bära det idag. Du får se till att fixa ditt medborgarskap så att du kan vara med och rösta nästa gång.

Rosvikstjejen said...

Jag håller tummarna!!!!! Börjar faktiskt bli rätt bra på det.

Det första jag gör i morgon är att slå på tv´n. Urk så spännande.

Kramisar

Kerstin said...

Det här blir spännande. Jag håller tummar och tår för Obama. ;)
Ha en härlig dag.

Keith said...

Yes, it'll be interesting to see which way Virginia and the rest of the battle-ground states go. You can feel the historic nature of this election. I was at the polling place at 6:30 and took about an hour and a half to get to the front of the line. Wasn't so bad when I came out. But will have to see what happens when the polls close at 7:00 and how many people are still in line. My eyes will be glued to the TV tonight watching the returns!

londongirl said...

Har just talat med min jobbarkompis på telefon en lång stund...hon är amerikansk medborgare och röstade för en vecka sen. Vi diskuterade när utlandsrösterna kommer att räknas och om de påverkar utgången.

Hon ska valvaka på ett av Scandic hotellen här i Stockholm i natt. Röstade på Obama och hon är jättenervös att hans fina valstöd ska ändra sig i sista minuten...

Såg att vår TV ska sända från House of Sweden.....visst var det det som du visade bilder från en gång i din blogg?

NU HÅLLER VI TUMMARNA FÖR OBAMA!!

Kramar i massor!

...helt underbara, hiskeligt härliga bilder från Halloween här i förra inläggen! :-)

Hanneles paradis said...

Inga valhemligheter här inte :)

Petra H said...

Det är verkligen spännande idag, jag hoppas att vi får uppleva något historiskt ikväll!!
Det är inte klokt egentligen att det ska ta sådan motivation att gå och rösta - undra hur många röster som förloras pga att folk ger upp efter flera timmar i kö... speciellt om de måste jobba idag också!!
Kram och vi håller tummarna.

Annika said...

Fröken Fräken:
Jag vet. Jag hade verkligen velat rösta idag, som bara den!!! Men, nu får vi bara hoppas och tro!
Yes, Swedes for Obama!!

Anne.
Lustigt, jag SMS:ade just en kompis med dom orden "historisk, det ligger i luften". Visst känns det i luften idag.
Jag har varit ute m Karolina och vi kunde konstatera att folk var pirriga på ngt sätt. MASSOR av stickers med "I voted".
Jag tror att vi vet runt 23 här ikväll, borde vara tidigare på din kust då...
Ja, Anne...det är nervigt som tusan...Man har liksom lite ont i magen.
Ja, Anne, tills nästa val är jag medborgare...

Desiree:
KUL och speciellt att du idag har röstat i detta HISTORISKA val!!!
Vilken känsla!!
NU ska vi hoppas och TRO!!!
Absolut, det ska bli så otroligt spännande att få höra hur VA röstar...Här stänger vallokalarna klockan 19 så vi borde få veta ganska snart efter det....Jösses så nervigt detta ÄR.
Och nästa ggn ska jag rösta, också!!

Rosvik:
det är verkligen RUGGIGT spännande...Hua...Läskigt som fasiken likaså...

Annika said...

Kerstin:
ALLA tummar och tår behövs hållas idag. IIIHHH!!!!
Ha det så fint!!

Keith:
It took you a long time, too bad. Bumped into Sara, it took her 8 minutes!! Easy as that.
I think it is a shame that it is so hard for people to vote. It should be a quick "in and out" thing for everybody.
BUT you did, and you voted...and for the RIGHT person :-)

L-gal:
Förhoppningsvis bör reslultatet stå klart rätt tidigt ikväll. Utlandsrösterna kommer kanske inte att väga så tungt.

Jag förstår att din arb-kamrat är nervös!!! Man vet aldrig...Den berömda Bradley effekten kan slå till...
Usch, det är en nervig dag idag...

JA!!! House of Sweden har jag varit på många ggr. jag har haft om det på min blogg, helt rätt. Ligger i DC. Kul att det ska sändas därifrån...Vilken dag, vilken kväll, vilken spänning...

KRAM!!

Hannele.
Nej det har nog aldrig varit ngn hemlighet var jag står politiskt...
:-)

petra H;
Det är mkt märkligt att en vanlig tisdag är valdagen...Många har svårt att komma ifrån, och sen får många vänta länge också. Det känns fel, på ngt sätt.
Ja, Jag tror att vi vet runt 23 ikväll hur det har gått....
Nervig dag och det är så PÅTAGLIGT!!!!
KRAM!!!

Evas blogg said...

Ja i natt blir det spännande. Fast jag tror inte jag orkar hålla mig vaken.

Catarina said...

Såg just ett reportage i programmet "Korrespondenterna" på svt...det var från en vallokal i Reston! :)
South Lake High School tror jag det var, om jag inte minns fel.
Det gav det hela en konstig, nästan lite hemtam känsla på något vis, eftersom jag följer din blogg. Skumt :)

Annars så tycker jag att det ska bli lite spännande att se i morgon hur det går. Hoppas som så många andra på Obama, även om jag egentligen inte är så värstans insatt i det hela.

Anonymous said...

Jag hade också "Korrespondenterna" på här i tv-rummet men missade att det var ett inslag från Reston, skräp! Däremot lade jag märke till att "Aktuellt" hade reportage från Arlington, Virginia. Vi kämpar med er :)) Tror kanske inte att jag stiger upp och knäpper på tv:n i natt (hos oss är det dottern som sysslar med sånt...), men nog kollar jag in resultatet genast jag stiger upp vid 6-tiden. Håller tummarna!

StrandMamman

StrandMamman said...

Nu ser också jag på sändning från House of Sweden! Men det blir sängdags i den här delen av världen, få se vilka nyheterna är då jag stiger upp om ca 5 timmar... spännande!!

StrandMamman

Ulrika said...

Ojojoj... vi sitter i olika hus, i olika stater, olika länder - och alla följer det här historiska ögonblicket tillsammans.

Marianne said...

Å Annika, kvart i fem kunde jag inte sova längre, nu är jag uppe igen för att valvaka. Det ser bra ut i alla fall, men inte ropa hej än!

KRAM!

Annika said...

Eva:
Ja, det var spännande!! Och ganska snart förstod man att han skulle vinna...
Otroligt!


Catarina:
Jättevälkommen till min blogg!!
Kul att du läser varje dag.
South Lakes, ja!!! Det är ett stenkast från mig. Det är där Karolina kommer att gå i high school.
MEN för mig är det en NYHET att man röstrade där. Trodde bara att man gjorde det på Elementary schools. Jag bara måste kolla på webben. Hoppas programmet ligger kvar!!
TACK för att du berättade detta för mig!!!

Strandmamman:
JA! Det gick ju vägen!!! Det förstod man ganska snart.
House of Sweden har jag varit i en hel del :-)
SYND att du missade Reston :-)
Jag bara måste ju kolla upp detta på webben. S^coolt!!!
TACK för att du tänkte så mkt på oss inatt...
KRAM!!

Ulrika:
Det känns faktiskt enormt STORT!!!
SÅ stort!!

Marianne:
Men nu VET vi!!! Nu är det klarrrrt!!!
Underbart!!!

Caroline said...

Jag foljde med min man kl 6 pa morgonen nar han skulle rosta, det tog mindre an 30 minuter. Men tyvarr fick inte han en klistermarke....kanske NY ar for snala?? Vad vet jag. Men det var harligt att uppleva!

Annika said...

Caroline:
Kul att du följde med, sen slapp ni vänta länge också...Mkt bra!
Ja, visst är det härligt!!