Wednesday, November 19, 2008

Onsdag

Morning!!

Jag hoppas att natten varit bra. Själv har jag inte sovit mycket. Ibland undrar jag hur jag kan klara mig på så lite sömn som jag gör när Peter är borta på tjänsteresa. Jag var vaken mellan 2-4:30. Låg och läste, och somnade sen om till 6:20. Det var likadant föregående natt.
Allvarligt, ibland fattar jag inte att jag orkar, men det gör jag...Än så länge iallafall.
Det här med affärsresor är lite förlamande för mig. Det HAR blivit bättre, för några år sen var jag tvungen att ha en vän sovandes här när Peter var borta. Det behöver jag inte längre, och det är jag glad över.

Vi har en riktig köldknäpp här på amerikanska östkusten. Jag njuter fullt ut! Igår snöade det till och med lite. Stora, vackra flingor singlade ner från skyn. Fint.

Klippte mig igår då...Hos den POPULÄRA och fullbokade Eileen. Visst, visst jag är jättenöjd med henne. Framförallt hennes slingande. Det imponerade på mig mest. DET, och att hon tog TID på sig med klippningen. Dessutom var hon så lättsam och trevlig, men det hade jag förstått innan. Jag har ju haft henne under observation ett tag. Saken är den att jag var ”otrogen” mot min vanliga frisör igår. Jag bokade tid hos Eileen i september och då hade jag sett henne ”in action” ett par gånger då jag varit där och klippt mig hos min vanliga frisör. Jag hade slagits av hur BRA hon klippte, och hur TREVLIG hon verkade. Men framförallt var jag, såklart, impad av hennes klippande. Nu har jag beställt tid hos henne igen både i januari och i i slutet av mars. Klart och betalt...
Och här är resultatet.

OCH så måste jag skryta, bara lite-lite-lite...lite...eftersom jag är en stolt mamma...
Karolina blev utvald till Månadens Elev på skolan igår. Så roligt, tycker vi!
Det var Karolina och fem elever till som blev utvalda. Priset är en pizzalunch på skolan lite längre fram i december.
Månadens Elev blir den elev som inte kommit försent, som gjort alla läxor, och det väger även tungt att vara en bra kamrat och uppmärksam elev.
Förlåt, jag var bara tvungen att berätta...
Men jag lovar er iallafall att jag aldrig kommer att köra runt med en sticker som säger: My Child is an honor roll student at LHM.
Jag lovar er, där går gränsen...

YUP, om en stund bär det av till IKEA!! Ska bli kul att komma dit som alltid, och jag är glad att Lotta ska köra (så slipper jag, hehe...). Tack Lotta!!

Ha en fin onsdag!!

38 comments:

Anonymous said...

Du blev jättefin i håret Annika!!
Ibland måste man vara otrogen mot sin frisör och prova en annan. Men det gäller förhoppningsvis bara ang hår! :D

Klart att du är stolt över att Karolina vann Månadens Elev.
Hon verkar ju verkligen vara en supertjej din K!
Så sträck på dig och var stolt över att ni skapat ett sånt fint barn!
Kul med pizza för henne. :)

Så trist att du har haft en jobbig natt utan Peter.
Jag kan trösta dig med att vi i s f varit två med orolig natt.
Jag har mått ill och haft ont i magen så idag är man lite mör.

Önskar dig en bättre natt inatt och du kan ju alltid be K att komma och mysa med dig kanske så slipper du sova ensam?

KRAM!

Kerstin said...

Det är väl självklart att du ska vara stolt och skryta över ditt barn. Det är sånt mammor gör. ;)
Fin i håret blev du också. Ha en himla trevlig dag på IKEA. Maken gör en resa för jobbet till Sundsvall så han springer in på IKEA när han åker hem. Men jag skulle bra gärna velat vara med jag också. ;)
Ha en härlig dag.

Annika said...

Jess:
usch, illamående...Stackars dig...Då ligger jag hellre "bara" sömnlös. Mår du bättre idag? Jag hoppas det.
TACK!! Så roligt att du gillade mitt hår!
TACK och LOV så kommer Peter hem ikväll. TUR det!
Ska se om jag kan vila lite i em också.
Ja, det är kul att K blev Månadens elev, jag är så glad över det.
Feel BETTER!
Kram!!

Kerstin:
Bra att du tycker det...OCH TACK!!
Ibland vet man inte riktigt vad man kan säga, och inte säga.
TACK, kul att du gillade håret.
Japp, IKEA är alltid kul. Ska köpa lite choklad etc...Inga större grejjer!
Ha det så jättebra!!

Anonymous said...

Cute Hair! I am planning a trip to Ikea on Friday for Christmas decorations etc. Maybe some cheap breakfast....we'll see. You never know what you'll find there!

Evas blogg said...

Jättesnygg frisyr! Den klär dig verkligen. Klart man ska byta frissa pm man hittar någon som verkar bättre. Och klart du ska vara stolt över Karolina, sina barn måste man få vara stolta över (ja även sig själv). Åh så kul att åka på IKEA, antar att de har MASSOR med fint julpynt där nu. Jag var in på vår lilla Indiska-butik idag. Blev helt matt av allt vackert som fanns där, massor med rött, guld, silver, glitter....Hoppas du får en fin IKEA dag!

Annika said...

Sara:
Thanks, Girl!!
This is a good stylist. She has the EYE, for sure.
IKEA is always fun. Lotta and I will get mostly food when we're there today.
BUT they have so many nice things for x-mas.
I will probably come home with a couple of bags :-)

Eva:
NU krockade vi i cyberrymden! Jag kom precis från din blogg.
TACK!!
Jo, ibland måste man få byta frisör. Kruxet är bara att man gamla jobbar på samma salong, men jag vet vilka dagar hon är ledig, så...Sneaky, sneaky.
Jo, visst måste man få vara stolt, det är ju helt sant.
IKEA ska bli så kul. Fattar inte att det altid är så kul att komma dit.
Ha en bra dag du också, Eva. Jag hoppas att du snart ska känna dig bättre!!

anna of sweden said...

Snyggt Annika! Vad härligt att du äntligen hittat en bra frisör. Du har ju haft några år på dig här i Det Stora Landet att leta menar jag.

Själv har jag blivit tipsad om tre frisörer i Philly. Får köra Elle Belle Bi ...

Och Grattis till Karolina. Man FÅR skryta om sina barn. Lite lagom i varje fall! :D Bildekal är kanske att gå aaaningen för långt.

Ha en bra IKEA-dag!

Fundersam Cecilia said...

Jätte snyggt blev håret,tänk om jag ändå bott liiiite längre norr ut på Östkusten då hade jag vetat en frisör att gå till märker jag.Jag vet absolut ingen här i närheten.Du verkar då ha hittat en bra.
Grattis till Karolina.Vad kul det måste kännas för henne och för att inte tala om de stolta föräldrarna.Jätte roligt.
Ha en fin dag.

Saltistjejen said...

Kalaspingla med kalasfrissa! Du är superfin i håret nu Annika!!! Kul att du hittat en frissandu gillar. Själv har jag oitne det här så jag klipper mig alltför sällan, tyvärr. bara när jag är hemma i gamla Sverige.. Däremellan toppar jag håret själv i badrumsspegeln. Inte optimalt men det funkar.
Och GRATTIS till Karolina!!! SJÄLVKLART ska du vara stolt över henne!!!!!!!!!!!!!
Hon är en supergo och fin tjej!
Härlig start i nya skolan!
Och du det där med lite sömn, haha välkommen in i gänget. Numer sover jag aldrig mer än typ 6 timmar totalt, ofta runt 4-5 och då aldrig mer än 2 max 3 timmar i sträck. Ella är nämligen en hejare på att äta hela tiden även på natten..... Så ja, trött, det är just nu mitt normaltillstånd och konstigt nog så anpassar man sig. Man liksom bara ÄR trött men det är så normalt nu att jag knappt tänker på det längre. Men de nätter man mot förmodan får lite längre sömnpass så vaknar man och tänker "WOW! Är det SÅHÄR man kan känna sig!?!" Men men, någongång i frmatiden kaske man får sova lite mer. Hoppas kunna sova ut lite i jul när vi är i Sverige. Kanske kan man få lite hjälp från familjen någon eller ett par nätter då.
Kram!

Annika said...

Anna:
Jag har haft ett gäng bra frisörer genom åren, men så har dom försvunnit. Denna tjej tror jag på, hon har en väntelista som inte är av denna världen. Bara det talar sitt tydliga språk.
NU hoppas jag att du också ska hitta en som är bra. DOM finns, men dom är svåra att hitta.
ja, lite skryt är väl OK ibland :-)
Tack, jag tror nog att IKEA dagen blir bra.
Kram!

Cecilia:
Ja, jag tror att hon är bra, den här frisören. TACK! Vad roligt att du gillade håret.
Lycka till i din jakt på en bra frisär.
Och tack å Karolinas vägnar. Det är jätteroligt. Man blir stolt.
Ha det så bra.
Kram!!

Annika said...

Saltis:
JÄTTETACK!!!!
Men du måste väl egentligen ha en uppsjö med bra frisörer omkring dig i NYC. men förmodligen är dom supersvåra att hitta (som alltid).
Jag tycker att ditt hår är supersnyggt!
Tack, jag nigar och bockar å Karolinas vägnar. Ibland får man kanske skryta lite, lite, lite...

Sömnen ja...Ja MY GOD...jag ska inte klaga. INTE när jag hör sådana som du som har babysar och heltidsjobb. Saltis, du är stark!! Men jag antar att du har rätt. man anpassar sig och kroppen ställer in sig.
Jag hoppas att ni ska få en massa barnvakteri när ni kommer hem i jul...

JÄTTEKRAM!!!!

Petra H said...

Jättesnygg frissa!! Ha ha, visst känns det jobbigt att vara otrogen men samtidigt, man FÅR faktiskt byta frisörska och borde inte ha skuldkänslor för det! En kompis till mig hade värsta problemet med det, hon gillade inte alls sin frissa så jag tipsade henne att gå till frissans kollega. MEN problemet var att hennes frissa var alltid den som svarade i telefonen och hon kände igen min kompis röst! Så till slut fick JAG boka tid till henne, ha ha! Och nu ser hon alltid till att boka nästa tid när hon är hos henne (alltid på dagar när den andra frissan inte jobbar). :D
Och det är väl klart att du ska vara stolt över duktiga och fina Karolina!! Så länge du inte skaffar ett klistermärke :-) jag har förresten sett många sådana märken på bilarna här också men bara från privatskolorna...
Stor kram från en annan gräsänka (som visst på spanska heter "att vara rodriguez" - måste kolla med O om det verkligen stämmer, hittade uttrycket i Norstedts ordbok)

Lena said...

Som andra sagt före mig, man FÅR vara otrogen mot frisören! Inte kul att ej kunna sova, bara för man känner sig orolig! Jag brukar känna så i Åkersberga i stugan. Vaknar 100 ggr per natt, är kissnödig, törstig, röksugen mm. Hoppas han kommer hem snart! Själv är jag bara trött, trött nu!

Fia said...

Vad fin du blev i håret! Bilden på dig och K. tilsammans var ju jättefin! Själv har det lyxigt, jag har en svensk frissa här i Atlanta, som dessutom gillar både mig och Maken och våra galna hundar, så inte bara det att hon är urduktig, hon tar med sig allt som behövs och sedan kommer hon ut hit till oss och klipper oss båda och exprimenterar med färg i mitt hår. "skäms lite för att jag är så himla bortskämd"

SJÄLVKLART ska du berätta om K. jag ser det inte ens som skryt. Hon ÄR duktig och du vet väl att när hon får så bra resultat så är det ju e-g-e-n-t-l-i-g-e-n du och P som får ett bra "reportcard" så sträck du på dig. I dubbel bemärkelse!!

Bra att du inte sätter på den där klisterlappen. Den enda jag någonsin sett som var kul var "My Jack Russel is smarter than your honorstudent"
Jättekram från ett soligt Duluth!

Annika said...

Petra H:
TACKAR!!
Jo, ibland måste man vara otrogen :-)
Jag har hädanefter bokat in två tider på de dagar jag vet att min gamla frissa inte jobbar, och om hon jobbar så...Ja, då är det inte mkt att göra åt den saken...
Nej du, ngn klisterlapp till bilen skaffar jag ICKE, där går gränsen, hehe!!
Att vara Rodrigez...Så intressant...Då är vi bägge Rodrigez ni, men min kommer hem sent ikväll. Pust.
KRAMAR!!

Pernilla said...

Du blev supersnygg i håret Annika! Du passar jättebra i den där frisyren.

Klart man får skryta om ens barn blir vald till månadens elev. Sånt värmer i hjärtat på en förälder :)

Hoppas du hade en trevlig tripp till IKEA.

Kram

Elisabeth said...

Håret blev verkligen jättesnyggt, och vad lik Karolina är dig! Härligt med en tur till Ikea. Det är ALLTID roligt, men ännu bättre på "Ikeor" utanför Sverige.

Humlan said...

Jättesnygg frisyr! Härligt när man hittar en frisör som lägger den tid som behövs för att klippa fram en bra frisyr som inte bara är snygg utan också lättskött och passar ens hår.

Det är klart att du ska skryta om K, men jag håller med om att gränsen går vid dekaler på bilen. :-)

lilla jag said...

Vad fina ni blev i håret, både du och Karolina!!! Och det är klart att du ska vara stolt över Karolinas utmärkelse! Va duktig hon är!
IKEA tänkte jag också åka till snart; köpa julmust och pepparkakor och glögg... mums!
Kramar,
Lilla jag

Fransyskan said...

Vad fin du blev!

För sömnlösa nätter rekommenderar jag böcker på CD - bara att blunda och lyssna (och stänga ute alla tankar som gärna virvlar på natten) sen somnar man om som en liten princessa!

Hanneles paradis said...

Kul med Månadens Elev, man har all rätt att vara stolt över sina barn (brottsligt att inte vara det), kram.

Marianne said...

Så SNYGGT! Och det ser lättskött ut också! Ja, hon verkar riktigt duktig att hitta både form och stil och färg. Å, kan du skicka hit henne? Usch, snart bara måste jag pallra mig iväg någonstans.

KLART att du ska skryta om Karolina! GRATTIS till Karolina som är så duktig! Nog för att jag anade det ändå, men det är alltid roligt att de ger utmärkelser och belöningar till duktiga barn tycker jag. Läste någon rubrik i tidningen om att det går bra när det gäller sport, då får man belöna och peppa och ge pris, men inte annars (i Sverige). Tycker jag är synd, duktiga elever behöver också uppmuntran, verkligen!

Så trist att du sover så himla dåligt när Peter är borta! Jag antar att du redan har provat alla knep som varm mjölk och liknande? Hoppas han är hemma snart igen!

KRAM!

Annika said...

Lena:
Ja, usch...det är för jäkligt att inte kunna sova bra. Det där att vakna flera ggr under natten är tärande.
Jag förstår att det händer dig när du är i Åkersberga. Jag skulle känna likadant.

Fia:
TACKAR!!
DET var inte dåligt som ni har det därhemma hos dig...Frissan kommer hem till dig. Vilken LYX!!!!
Härligt!!!

Jo, det är kul att det går så bra på skolan för K (än så länge iallafall). Och jag sträcker lite på mig, hihi!!

NÄÄÄDU, ngt klistermärke kommer jag aldrig att sätta på bilen. JAG lovar!!!

kram!

Annika said...

Pernilla:
TACK!!!!
Ibland är dte väl OK att skryta lite, ähum...
IKEA var bra, som vanligt :-)
Kram!

Elisabeth:
TACK, vad kul att du tycker att vi liknar!!
IKEA är kul, och som du säger är det nog ännu roligare utanför sveriges gränser.

Humlan:
TACK!! JO hon tog liksom tid på sig och "kollade in" hela mig. Det kändes ovant, men så blev det ju bra också.
Nej, jag lovar, jag kommer aldrig att sätta en bildekal på bilen om honor students. Tycker sånt är SÅÅÅÅ pinsamt.
Kram!!

Lilla Jag:
TACK snälla!
Ja, lite kanske man får skryta ibland, kanske...
IKEA var som vanligt kul. Köpte ännu mer av allt :-)
Kram!

Annika said...

Fransyskan:
TACK!!! Kul att du tycker det.
Precis, talböcker har jag funderat på. Det verkar s¨mysigt dessutom :-)

Hannele:
RÄTT!!
Det är brottsligt att inte vara stolt över sina barn. Helt sant!!
Tack!

Marianne:
TÄNK att det verkar vara så svårt för oss alla att hitta en bra frisör. Otroligt.
Jag är glad att jag har hittat Eileen. Hon tog sig tid, och det är jag glad över.

DET har du rätt i, när det gäller sport är det OK ge utmärkelser därhemma, men itne på skolan. Konstigt egentligen...Jag tror nämligen att sånt sporrar eleverna väldigt mkt.

Jag har provat mkt, men inte varm mjölk...avskyr mjölk nämligen...men jag förstår att det verkar vara ngt som hjälper. Däremot har jag provat med lavendel arom terapi och annat...Men, nej. Jag somnar och så vaknar jag vid den "värsta" tidpunkten, alltså runt 2 eller så och då är det kört. Men Peter kommer hem ikväll, skönt!!!
KRAM till dig!!

Desiree said...

Åh vad fin du blev i håret Annika! Superfint! Ska du fortsätta gå hos henne nu eller? Nu är du ju riktigt snygg till the hollidays
:-) .
Både du och Karolina är jättefina i håret. Vad kul! Jag får också verkligen ta och gratuelera både dig och Karolina som blivit utsedd till Månadens elev på skolan. Wow! Klart du ska vara jättestolt över att ha en sådan fin och duktig dotter. Sådant MÅSTE man bara få skryta om lite på sin blogg. Åh vad roligt! Ha en bra dag på IKEA. Där hittar man alltid roliga saker och kommer alltid hem med för mycket men det brukar oftast inte göra något. Hur långt har du till ditt IKEA förresten?

Fröken Anki said...

Jättesnygg frisyr! Vad kul att du hittat en frisör som du gillar. Jag har inte riktigt hittat rätt än. Kanske måste komma till D.C. för det? ;)

Karolina blev också jättefin i håret. Det passade henne bra med lite uppklippt, det blev ju riktigt lockigt t o m. Och grattis till henne att bli månadens elev! Jätteroligt! Du får visst skryta om det.

Ha det så bra i förvintern! Här är också riktigt kallt idag, och soligt! Några stora fina flingor har singlat under dagen, men inte lagt sig dock.

kram

malde said...

Bra gjort av Karolina! Klart att du är stolt över det hon har gjort.

Du blev också snygg i håret! Man måste prova en annan frisör ibland, men det är nästan värre att byta frisör eller tandläkare än att byta gynekolog...

HusEtt said...

Du får var stolt över din dotter! Och det är ju verkligen något att vara stolt över! Och du blev verkligen fin i håret du också!
/tina

leopardia said...

men det är ju det jag gillar med din blogg, din värme! och i denna värme kommer ju stoltheten över karolina! jag sitter här på andra sidan atlanten och blev jätteglad, som att jag har bidragit till att hon blev månadens elev, haha..!

och så tjusig du blev i håret sen! vad kostar en klippning over there förresten?

Lia said...

Annika! Wow, nu är ni två superfina brudar i familjen=) Nog för att ni var det även innan klippningarna, men det blev riktigt bra!! Kul att få slingat av någon som förstår hur det ska göras. Och jag känner mig jättelarvig nu: men jag är SÅ STOLT över duktiga, snälla och glada Karolina! Jag känner henne inte alls, men är ändå så otroligt glad för att hon gör så bra ifrån sig och är en god vän. Hälsa henne det! Kramar, hoppas du får lite mer sömn inatt.

Suzesan said...

Vilken snygg frisyr. Fin bild på mor och dotter.
Det är svårt att hitta nån man trivs med som klipper. Jag är fåfäng med håret. Nu har jag en kille som klipper mig och jag har sagt åt honom att jag "stör mig lite" på att jag inte hittar nåt att klaga på. han bar skrattar och sträcker på sig. Första gången jag klippte mig där så försökte jag lägga håret fult när jag kom hem. Men det gick inte.
Än en gång grattis till Karolina. Så själv klart ska du skryta om din dotter när hon är så duktig. Jag tyckte det var kul det med dekalen men OK kan hålla med om att vissa kanske tycker det är störigt*fniss*Annars hade jag sagt "Go For It"
Det hade jag ju kunnat lätt gjort med mina barns prestationer. Skaffat dekal.
Jag skryter om mina barn så vissa håller för öronen:)Mammacoaching.

Så svårt att du inte kan sova när din man är borta. Tur att han kommer hem nu då.
Ha en bra kväll
Kram
Susanne

Annika said...

Desiree:
TACK!!! Tack vad glad jag blir!
Jom jag har redan bokat tid hos henne i jan och i mar. Så jag fortsätter!!
Ja, ibland är det kanske OK att man skryter, men...
Och jag är ju så stolt över henne!
Hittade en de smått och gott på IKEA. Jag har två Ikeor att välja mellan. Bägge ligger ca 40 minuter bort.
Kram!

Anki:
TACK snälla!!
Jo, jag vet, det är ett h-vete att hitta en frisör som man gillar.
Karolina har lockigt hår så nu kommer lockarna fram på ett bättre sätt än att bara vara trassel.
Visst är det härligt KALLT!! Häromdagen singlade STORA flingor ner från himlen, inte dumt.
TAck för berömmet om K. Vi är så glada!

Malde:
TACK!!
Karolina kan vara glad och stolt.
OCH tack så jättemkt för att du gillar mitt hår! OCH ja, det är skitsvårt att hitta en bra frisör...Suck!

Tina:
Tack snälla du! Jo, ibland får man var lite stolt. Vad roligt att du gillade håret, tack!

Annika said...

Leopardia:
Tusen, tusen TACK för dina SNÄLLA ord!! Dom värmer!!
Jag blir verkligen SÅ glad över det du skriver!
Och vad roligt att du gillar mitt här.
Jag betalade 230 dollar för klipp och sling + dricks 20%. Rätt dyrt, men det är så...

Lia:
OCH TACK till dig min vän!! Vilka otroligt snälla ord!!
tack, vi är så glada över Karolina, man kan liksom inte låta bli att känna sig stolt!
JÄTTEKRAM till dig!!!

Suz:
Tack snäla, suz!OCH vad KUL att du är så näjd med din frisör!! SLÄPP honom ALDRIG!!! :-)
Jo, ibland måste man skryta lite, känns det som...
Vi blev ju bara så himla glada å Karolinas vägnar!
Klart man ska coacha fram sina barn!
KRAM!!!

jill said...

Snygg du var i håret! Mor och dotter lika och lika fina. =)

Grattis till dig och till Karolina. Skryt på bara, när ens barn är duktigt så ska det uppmärksammas!

Annika said...

Jill:
TACK!!!
Jo, ibland får man väl skryta lite...kanske.

Caroline said...

Niiiiiice!

Annika said...

Caroline:
THAAAANKS!!! :-)