Thursday, February 23, 2017

Medverkan i Sveriges Radio, finbesök ikväll, Vårvindar friska och kan detta verkligen vara gott?

Hej och HÅ!



Så var det torsdag igen!


*   Vaken. Igen.


Igår pratade jag med supertrevlige Anton på Vaken i Sveriges Radio igen. Alltså, jag kan bara prisa de programledare som jobbar där. För dem som nattjobbar måste Vakens sällskap vara guld! Eller för den som inte kan sova av olika anledningar.
Alla programledare jag talat med där har varit så fina, trevliga och lättsamma.
Jag sa till Anton att jag tror att han kommer att sluta som programledare för Ring så Spelar vi en dag.
Vi hade ett så trevligt samtal om Trump (what else is new?), Instagram och vårt stolliga väder.
Tyvärr verkar det vara något strul med webbsändningen. Hittar inte mitt inslag. Har mailat dem och jag hoppas att det kan åtgärdas.  Det var alltså natten mot onsdagen jag var med i programmet.  Den 22 februari.
Jag har således inte kunnat höra vårt samtal på “Vaken” själv, mycket trist. MEN jag vet att det har sänts eftersom jag under natten fick 12 nya följare på Instagram + trevliga kommentarer, roligt.
Hoppas jag kan lägga ut en länk vad det lider. Om inte blir det samtalet som försvann i etern …



*    Finbesök!


Ikväll kommer LOTTA hem till mig. Lotta som har bloggen Charmiga Charlie. Den bloggen är inaktiv för tillfället. Dock är Lotta desto mer aktiv på Instagram under nicken @charmigt_sa_charlie
Jag lärde känna Lotta via min blogg för länge sen. Lotta bor i Connecticut, men just nu är hon på tjänsteresa i Washington DC och ikväll tar hon tricken ut till Reston. Vi ska dricka bubbel, äta mat och prata massor.
Det ska bli SÅ roligt!



*   Vårvindar friska …


Man kan nog faktiskt säga att det är vår hos mig nu.
Ja, det är nog det.
Som jag sa i “Vaken” tror jag att körsbärsträden inne i DC kommer att blomma i mitten av mars. DET är rekordtidigt.
Rekordet lär vara från det år när jag kom hit som au-pair, 1990. Då blommade träden den 15 mars. Det lär ska bli något liknande iår om denna osedvanliga värme forsätter, och det verkar den ju göra.
SKUMT!
Nåväl, som vanligt är det bara att digga läget.





*   Umm … Verkligen? Kan detta vara gott?


Instagram igen, you gotta love it!!
Där upptäcker jag ständigt nya grejer bland dem jag följer.
Häromdagen var det en tjej som lagt upp en bild som såg ut som en fullkornssemla. Grädden såg fläckig ut. Den såg skum ut, som om den var för gammal. DÖM om min förvåning när jag läste att det var en LAKRITSSEMLA!!!
Alltså, ALLT hittar de PÅ!!! Ägaren av kontot skrev att den var galet god! Mycket godare än hon trodde.
WOW, där ser man. Alltså, det är faktiskt inget som lockar mig. Självklart skulle jag testa om jag fick, men nej det låter inte gott.
NU är jag nyfiken, har någon av ER ätit den??
Semlor verkar komma i nya former varje år. Och ja, varför inte? KUL ju!
Men jag tror jag föredrar den vanliga med massor av mandelmassa, grädde och god kardemummabulle.
Idag ska jag få något gott, det ver jag redan. Min svenska kompis Lotta (här i Reston) ska bjuda på semmelkladdkaka när hon är värdinna för svennefrullen den här morgonen. MUMS!! Ser fram emot det.

Bild från foodjunkie.metromode.se


Jag önskar samtliga en bra och fin torsdag!

38 comments:

P i X E L I E - Erica Pettersson said...

KUL att du är med i radio då och då :-D
Och vad roligt att det leder till fler följare! Det kan jag verkligen tänka mig att det gör, speciellt eftersom du känns som en sådan härlig person :-D

Vad roligt med besök! Åh, vad jag kan tänka mig att det är roligt att knyta kontakter i bloggvärlden som blir till IRL-vänner! :-D
Hoppas ni får det mycket trevligt!

Ja, ni verkar sannerligen ha en underlig vinter.
Extra tidig vår låter ju, som du vet, som ljuv musik i MINA öron ;-)
Men jag förstår att det inte känns särskilt positivt när man gillar vinter och blivit snuvad på den årstiden...

Ja, semlor i alla dess former kommer varje år. Den ena mer mysko än den andra, höll jag på att säga ;-)
Jag tror det blivit lite av en grej att det ska komma semmelnyheter varje år.
Man "kan" liksom inte låta ett år passera utan att det kommer något nytt.
Och i år tror jag nästan det är rekord med antal nya typer av semlor. Tycker nästan jag ser en ny variant varje dag (i bloggvärlden).
Semmelkladdkaka verkar vara bland de populäraste i år; har sett sådana på massvis med bloggar. Men det låter riktigt gott!
Lakritssemla däremot... DET lät inget vidare.
Dock är jag inte förvånad. Nu för tiden petas lakrits verkligen in i allting.
Jag håller mig dock borta från allt med den smaken, då jag verkligen avskyr lakrits!

Hoppas du får en fin torsdag!
MVH /Erica

Pettas said...

Programmet Vaken brukar jag lyssna på när jag väntar i bilkön vid midnatt på att färjan från Stockholm ska lägga till vid kajen och jag ska vidare med den till Helsingfors. Ett fint program. Hoppas att ditt samtal inte försvann. Förmodligen får du tag på länken. Det brukar ju ordna sig.
Hälsa Lotta så mycket, ge en rejäl Karinkram åt henne från mig.
Eftersom jag inte är på Instagram så "ser" jag henne inte så ofta längre. Saknar hennes oerhört vackra inlägg i bloggvärlden.
Lakritssemlan ser spännande ut och jag skulle också ta en smakbit om jag fick möjlighet till det. För övrigt har jag inte ätit en vanlig fastlagsbulle på år och dagar. Det har bara inte blivit av.
Ha det bra på Svenneträffen!

Eva i Dalarna said...

Jag tycker om vanliga semlor. Har inte smakat några av de olika varianter som dykt upp de senaste åren. Den enda "annorlunda" jag ätit är den jag bakar själv. Den fyller jag med vaniljkräm eftersom jag inte är så förtjust i mandelmassa.
Jag gillar lakrits. Men lakritssemla? Nej tack.
Här är det då inte vår! Det har snöat ett par dar och det är minusgrader så eländet blir väl kvar.Men ljuset är på väg tillbaka och det njuter jag av. Det är ljust klockan fem på eftermiddagen och det är ljust när jag slutat jobba på morgonen. Gillas!

Cari said...

Semmelkladdkaka är riktigt gott.
Första gången åt vi det på en träff med bokklubben och sen bakade jag till mina kollegor. Då gjorde jag den glutenfri och det blev gott det med.

Monica said...

Tänkte just på det! Om det var något program på gång och tänkte fråga:-), nu vet jag och hoppas jag hittar det och fler med mig.

Det finns verkligen många varianter på semlor, fanns en rad olika där vi köpte minisemlorna men jag ville inte ha några av de andra, minisemlorna var nog de godaste hittills vi ätit i år. Den där lakrits ser ju lite konstig ut att vara så mörk, kan ju vara god ändå säkert. Semmelkladdkakan du får snart den verkar inte alls dum:-), det ser ju alltid så gott ut allting ni äter och fikar, och vackert!

Kul med besök, hade det riktigt bra!

Evas blogg said...

Nej den såg inte så god ut den där semlan, kanske godare än den ser ut. Jag håller mig till traditionella semlor, de godaste tycker jag.

Taina said...

Besök av Lotta? Så KUL!!! Vi måste styra upp en bloggträff i NYC snart. Det var ju ett tag sedan.

Gud vad kul att du nu blivit radioröst, eller vad det nu heter. Hoppas du hittar länken. Ska givetvis lyssna då. Ja Trump. Suck.

Semlan med lakrits skulle jag faktiskt kunna tänka mig smaka på. ÄLSKAR lakrits! Själv bakade jag semlor i tisdags men vi har ju vår egna lilla variant med grädde på locket också. Hahahaha! Inte så vackra kanske men goda ändå.

Ha så kul ikväll! Lite avundsjuk bara...

Kram kram

Steel City Anna said...

Nej, lakritssemla later inte gott men visst skulle jag ocksa prova. Nu ar det nog 5-6 ar sen jag sist at en semla :(

Jag ska halla utkik efter radiolanken. Den kommer nog fram sa smaningom :)

Annika said...

Erica:
Ja, de är verkligen kul.
Synd bara att det inte verkar finnas. SÅ jävla surt att inte kunna höra det själv.
Fan också. Ibland bommar tekniken på radion också.
Lotta och jag har träffats flera gånger förr. Hon är så gullig.
Ja, bloggar knyter band, de gör verkligen det.
Så det ska bli roligt att hon kommer hit ikväll. Hon var här för ett år sen också.
Nä, tidig vår är inte så mkt att stå efter i min del av världen.
Efter vår kommer lång het sommar. OCH den vill jag inte ha för tidigt.
Tycker det är trist när det blir så här. Verkligen.
Ja, det har blivit en grej med semlorna. Lite kul är det ju.
Men jag är säker på att de gamla vanliga är kronan på verket.
Har ju sett de där prinsessemlorna också, men de låter också konstiga i mina öron.
Och lakrits låter mer än skumt.
HAHA, fattar att du håller dig borta från dem.
Ha en finfin dag Erica!!!

Annika said...

Karin:
Vaken är bra. Det måste vara guld för dem som är uppe på nätterna att lyssna på det.
Tycker så mkt om programledarna där.
Ja, vi får väl se om det ordnar till sig där i tekniken. Mailade igår, och det var tillsagt. Men vi får se ...
Jag är med där då och då efter 5-nyheterna.
Ska hälsa Lotta med en kram från dig.
Du får skaffa Instagram, Karin. Ett mkt, mkt mkt trevligt medium. Tror du skulle gilla det.
ja, visst är det spännande med lakritssemlan. DET tycker jag också.
Skulle också smaka om jag fick.
Ha en fin dag!

Annika said...

Eva:
Vanliga semlor är ju absolut de som står sig genom allt. De klassiska. Jag gillar nog också dem bäst. Eller det vet jag att jag gör.
Nej, ni ska inte ha vår. NI har ju Vasaloppet snart!!
Så låt det inte våras för snabbt hos dig.
Här däremot är det nog ett kallt fakta.
Ha en fin dag!!

Annika said...

Cari:
Jag åt en sån i fjol hos min kompis Anna här i Nova.
GRYM!
Ser fram emot dagens!

Annika said...

Monica:
Ja, jag är med där med jämna mellanrum. Länkar alltid ut det, men denna ggn finns ingen länk. Eller jo, det finns, men det är ngt fel med den. SÅÅÅÅÅ himla TRIST och surt, men det är inget att göra åt. Trist, för jag kände mig SÅ avspänd under samtalet med Anton.
Tycker det är kul med alla varianter på semlor som finns.
Varför inte?
Men de klassiska är ändå de som alltid står sig.
Dina minisemlor kan jag tänka mig var ljuvliga.
Ja, det ska bli gott med kladdkakan idag. MUMS!
Ja, det är alltid gott och trevligt när vi ses, så glad att ha den gruppen.
Ha en fin torsdag

Annika said...

Eva:
Visst ser den SKUM ut!!
OCH låter inte som ngn höjdare heller, men den gillas av många så ...
Ja, de klassiska står sig alltid, och de är nog bäst.

Annika said...

Taina:
Ja, Lotta kommer ikväll.
Så kul.
ja, vi får se när vi kan ses i NYC. Kommer i april, men då hat jag noll tid för bloggträff, så den måste skjutas lite längre fram.
Hoppas dock att vi alla kan ses igen.
Länken verkar inte vara fixad, tyvärr. SÅ surt alltså. Man vill ju gärna höra vad man sagt för strunt.
SUCK.
Nej, detta är nog samtalet som försvann. TYVÄRR!!
Ja, jag såg dina semlor. SÅ goda de såg ut. MUMS!!!
Skulle också vilja smaka en lakrits, lite intressant är det onekligen.
Kramar i massor!!

Annika said...

Anna:
Visst låter det skumt.
Men ja, jag skulle givetvis också smaka.
Länken finns, men du kan bara höra fram till 3:30. SÅ tråkigt.
Tror tyvärr inte det kommer att höras i framtiden heller :-(((

brysselkakan said...

Kul med besök!
Ja, det är nog vår hos dig, här kom den väl av sig kan man säga och istället fruset slask och iskall vind... Nåja, det är ju fortfarande februari.
Men solen skiner idag!

Annika said...

Brysselkakan:
Ja, det ska bli jättekul!
Precis, i februari ska det inte vara vår. Inte hos mig, och inte hos er.
SÅÅÅÅ skumt allting.
Njut av solen!!!

Madeleine i USA said...

Tycker det är så häftigt att du är med i radio! Heja dig! Och vad mysigt med besök, hoppas ni får en trevlig kväll.

Ha en fin torsdag! Kramar

Annika said...

Kul med radio igen! Hoppas våren inte blir alltför tidig och varm hos er. Och, nja, jag är nog semmelkonservativ känner jag - inga experiment! Speciellt inte med lakritssemlor...
Lotta följer jag på instagram - hon har fina bilder hon! Ha en fin kväll nu.
Kram

eastcoastmom said...

Hälsa Lotta!
Och semlor ska vara vanliga normala semlor, tack.

Anonymous said...

Nog för att jag älskar semlor och även lakrits...men inte tillsammans tror jag? Nej, vanlig semla med mandelmassa, eller en semmelwrap, eller kladdkaka...mums. Och lakrits typ Panda gillar jag verkligen.

Jag är så redo för våren. Bring it on!!

Jaha, skumt med radiosändningen som du inte hittar? Hoppas den kommer fram.

SB

enannanannika said...

Kul med besök, jag är säker på att ni kommer att få trevligt!

Du har vår, vi fick vinter. Har kommit minst 20 cm snö sen igår. Det känns helt ok, det är ändå alldeles för tidigt för vår här.

Jag har inte ätit någon semla i år, jag brukar bara äta semla på fettisdagen. Och jag har aldrig smakat någon av de nya varianterna av semlor, jag äter bara traditionella semlor. Så tråkig är jag ;-).

Christina said...

Körsbärsblomning i mitten av mars, helknasigt ju! Men som du vet gillar jag inte vinter och njuter i fulla drag av dessa ljumma "vårdagar". Eller vad det nu är.... Lite märkligt och kanske lite oroande med klimatet.... Men! Du får besök av fina, fina Lotta med det stora hjärtat!
Vad kul ni ska ha!! Ha en toppen kväll och bubbla på!
Massor av kramar kommer här!

Jenny said...

Jag såg på nätet att en del Ica-butiker sålde mumlor för ett tag sedan - korsning mellan muffins och semla. Dock inte här ute i Östersjön, men jag skulle faktiskt kunna tänka mig att smaka. Min favoritvariant är nog semmelwrap, den säljs fortfarande, så den gick från fluga till permanent. Även wienersemlan finns kvar, den är inte heller så dum. Jag åt en semmelcrêpe på Strykjärnet för några veckor sedan, också god. Oj, vilket semmelinlägg det här utvecklade sig till, tror jag måste köpa en imorgon.;-)
Hoppas nu att du får en riktigt trevlig dag, både på frukosten och besöket senare idag.:-)

Annika said...

Madeleine:
Ja, tack, det är faktiskt kul!!
Synd bara när det försvinner i tomma intet. SÅ surt.
Tror inte det är fixat än, och tror inte heller att det nånsin blir det :-(
Ska bli så kul med Lotta!!
Stora kramar!!

Annika said...

AM:
DET ska jag göra.
Semlor ska vara normala. YEP!!!

Annika said...

Annika:
Ja, det är kul. Synd bara då det försvinner rätt ut i intet. Jag vet inte hur jag lät. Ingen jag känner ver hur jag lät. SÅ synd.
Lotta ja, hon tar superfina bilder.
Håller med, lakritssemlor låter väldigt konstigt. Skulle nog smaka såklart, men inget jag känner ngn längtan efter.
Kram!

Annika said...

Susanna:
Visst låter det konstigt.
Idag var det semmelkladdkaka hos Lotta. GRYMT!!!!
Men, det har ju inte varit ngn vinter. Så jag längtar inte efter våren. Tycker nog mest det är synd allting.
Nej, radiosändningen kan ingen hitta, inte ens SR. Så där blev det teknisk blunder.
Tråkigt NOG!!
:(

Annika said...

Annika:
Det blir jättekul ikväll.
Vi har träffats många ggr förr.
Roligt.
Jaha, vinter igen. Men vad 17, det är ju februari. Helt normalt. Idag är det såååå varmt här. Avundas dig faktiskt. Om våren blir tidig här betyder det att sommaren kommer snabbt, det vill INTE jag.
Ja, semlor är godast när de är som de ska. Testar gärna de olika, men föredrar de klassiska :-)

Annika said...

Christina:
VISST! Helknäppt är allt. Ur led.
Tycker mest det oroväckande med vädret, men man får göra det bästa av det hela. Så är det ju.
Jättekul med Lotta!! Ska bli SÅÅÅÅÅ roligt.
Tror nog vi kan ta bubbel på decket, hihi!! Med en brasa!
Skulle varit kul att ha haft dig här också.
Kramar!!!

Annika said...

Jenny:
JA!!! Ja jag såg det. MUMLA!!
SÅ komiskt.
Allt hittar de på :-)
Semmelwrap är inte så dumt, det gjorde Lotta åt oss för ngt år sen. MUMS!!
Semmel-crepes, ja tack!!
Klart man ska snacka semlor i semletider.
Kram!!

marie smith said...

jag skrev precis om semlor på min blogg, här i minneapolis har vi ett svenskt bageri som en svensk tjej driver. Vi pratade om alla olika semlor som finns nuför tiden och vi kom överens att vi är konservativa i den här frågan och gillar bäst den originella stilen av semlor. MUMS

Monica said...

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=2689

05:10:20 in i programmet och du pratar ända till 05:15:40, jättekul att höra dig Annika och du fick prata länge, ni hann med mycket tycker jag, hur bra som helst var det, heja dig!

Ja jag nattjobbar lite med allt här så tog jag en paus och letade:-)

Annika said...

Marie:
Ska komma och kolla!!
Härligt med svenskt bageri. Sant, det gör jag också, gillar de klassiska. MEN jag skulle inte ha ngt emot att prova de nya, fast föredrar de klassiska, det gör jag :-)

Annika said...

Monica:
Vet du, fick precis mail från Anton!!
Så roligt.
TACK!!!
Tusen tack Monica!!!!

Bloggblad said...

Anton har ju världens raraste mamma, så jag är inte förvånad ... Jättekul med ditt nya "jobb".

Annika said...

Bloggblad:
Hon har ju världens gulligaste son också. Bra kille det där, Ring så Spelar vi skulle han kunna ha.
Hälsa hans mamma så gott!!!