Monday, October 10, 2016

Jag fick en utmärkelse ...

... En såkallad Liebster Award av Åsa som driver bloggen Bortugal.
Ja, precis, Åsa skriver en trevlig blogg om sitt liv i Portugal. Den kan ni kolla in, tycker jag.

Det var ganska länge sen utmärkelser och "awards" poppade omkring i Bloglandia. För 6-7 år sen cirkulerade dessa med jämna mellanrum.
Det är alltid smickrande att få en liten utmärkelse. Men, egentligen är det nog bäst att dessa "awards" numera för en alltmer tynande tillvaro.
Bäst så, för alla.
Problemet med dessa är att de alltid "ska" föras vidare.
Där kommer det jobbiga in i bilden, vem ska man ge dem till?
Det finns ju så många bloggar som är BRA och välskrivna i Blogosfären.
Min blogg är den blogg ditt awards kommer för att dö, för jag för dem aldrig vidare. Så tråkig var jag då, och så tråkig är jag än idag anno 2016.Men, det ÄR superkul att bli utvald. Tack för det, Åsa.

Här kommer svaren på de frågor som Åsa vill att jag ska svara på!

1. Om klimathotet gjorde att resor ransonerades så man bara fick göra en flygresa till per person, vart skulle din sista resa gå?


Om jag bara finge en stackars flygresa till i mitt liv. Bara en enda, ja då skulle jag ju åka till Stockholm. Till mina nära och kära. Ett slags farväl, låter det nästan som.  Grymt trist. Väldigt sorgligt skulle det vara. Kanske skulle jag stanna kvar ;-)?   Nej, men faktum är att om det bara fanns en enda flygresa kvar att göra så skulle den självklart styras “hem”. Jag har två hemma, som ni vet. Ett hemma är här, i Reston och det andra är i Stockholm.
Jag hoppas att jag ska slippa ransonerna flygresor, verkligen.


2 + 3. Om du fick välja att bo precis hur och var du ville på jorden, hur och var skulle du då bo? Obs. Du får aldrig flytta därifrån och remember – du har bara en flygresa kvar att göra.


Mon dieu, hur svara på denna fråga då?
Jamen ok, bara en enda resa kvar. Ett enda val kvar. Tråkig som jag är skulle jag styra kosan hem till Stockholm då. Japp. Tar med mig maken. Barnet skulle nog inte vilja flytta till Stockholm för evigt, så hon får väl ta båten i fortsättningen då. OM nu båt tillåts ;-)
Tricky, tricky!
Jag skulle bosätta mig i ett hus med uppvuxen, lummig trädgård, gärna äldre, utanför Stockholms innerstad någonstans. Men absolut i en närförort. Jag måste ha nära till staden, men även nära till naturen.


4+ 5. Om du vann en resa till valfritt resmål tillsammans med valfri kändis, var och med vem skulle du då åka? (utanför flygransoneringen, detta är en bonusresa)


Svårt och SVÅRT!!
En kändis? Vem sjutton skulle jag vilja åka med? Ingen aning, och ingen önskan.  Faktiskt ingen som helst önskan att semestra med en kändis.
Jag skulle styra kosan mot Antarktis iallafall. Vi skulle hoppa på en båt i södra Argentina, eller i Eldslandet. Därifrån tuffar vi ut, på vresigt hav, mot Antarktis vidder. Vi skulle sedan stanna på kontinenten ett bra tag, ett halvår iallafall. Vem skulle jag ta med mig? Ärligt talat, jag vet inte? MÅSTE jag välja tar jag väl Gordon Ramsey, kanske? Han kan få laga maten, för givetvis skulle vi ha ett gediget skafferi där i Antarktis. Han skulle få laga god mat till mig. Sen kan han skälla ut pingviner och valrossar resten av tiden, haha.


6. Vart skulle du absolut inte vilja resa även om det var en bonusresa och du fick resan och lyxigt boende betalt och gott om fickpengar?


Till något tröttsamt, stönigt turistmål. Paradise Island i Bahamas kanske? Har noll och ingen längtan till sådana ställen. Eller, skulle gott kunna skippa Ibiza, och dylika, också. Ja, ni hör ju vilken typ av resmål som inte är för mig.
MEN, det skulle givetvis vara svårt att tacka nej till en resa till något ställe om ALLT var betalt och man finge lyx dessutom.

7. Vilket är ditt bästa reseminne hittills? Det kan vara en hel resa eller bara ett ögonblick.


SÅ svår fråga. SÅ svår.
Det finns så många fina ögonblick från samtliga resor jag gjort.
Det kan vara från ungdomen då jag cyklade på Fårö flera somrar i rad.
Eller från den senaste resan till Santa Ynez Valley i Kalifornien där jag satt och tänkte på hur in i bängen härligt och underbart livet är.
Eller, från dagen då jag och min mamma gick på Drottningholm i underbart väder och allt bara var sådär in i bängen rätt.
Det kan också vara dagen vi for till Långgrund och allt bara var perfekt.
Eller, när jag tittade på fullmånen över Karibiska Havet från balkongen under min senaste kryssning.
Eller, när jag tog mitt morgonkaffe med mig i gryningen och gick ut på stranden i Marathon The Florida Keys. Det var bara jag och havet. Ingen annan var uppe.
Det kan vara den roddtur jag mamma, min mormor och Karolina tog när min mormor var 90 år och fortfarande var pigg som en mört. Där satt hon så nöjd i båten, och där klättrade hon över stock och sten när vi landsteg på en holme för att äta medhavd matsäck.
I just CANNOT pick ONE. Däremot kan jag komma på tusen  och åter tusen ögonblick till då livet varit sådär pirrande perfekt under en resa, eller under en semester.

8. Vilken är din bästa semesterbild? (visa!)


Långgrund


Virginias landsbygd.


Florida Keys.

Paddling i The Keys.

9. Vilket är ditt närmsta favoritresmål? En plats nära där du bor dit du ofta och gärna återvänder?


Shenandoah National Park och Skyline Drive.Vandring i Shenandoah den 24 oktober i fjol.


10. Du måste gå en vandring på minst en vecka innan din nästa födelsedag! Var väljer du att vandra? (ev flyg dit betalt och utanför ransoneringen)


Okey, då tar vi en vandring i en veckas tid längs Camino de Santiago Spanien. En resa jag för övrigt tror, och hoppas, kan bli av.

11. Vart går din nästa resa?


Vet inte, vi har inget inplanerat i dagsläget. Men förmodligen till något strandhus någonstans längs denna kust. Denna kust är alltså amerikanska östkusten. Vem vet? Någon annan resa kan givetvis komma emellan.

Solnedgång i Ledörssundet.

Jo, jag älskar att kryssa.  När kan jag åka igen?  Kan dra imorrn!

Meningen är att jag ska skriva 11 frågor och skicka vidare. MEN, det gör jag inte.
Det skrev jag ju i början av det här inlägget.
Kan inte välja bland alla de skickliga, fina bloggerskor vars bloggar jag läser.
Ni är grymma hela bunten. Vore ni inte det skulle jag inte läsa era bloggar.

Däremot kan jag passa på att fråga er som läser här ett par frågor, ni kan svara i kommentarsfältet.
Jag har ju några riktigt trogna följare, några av dem har ingen egen blogg. Här får ni svara, om ni vill och önskar. Inget tvång, såklart.

Here goes!

1. Om du fick resa vart du ville i världen vart skulle du då styra kosan?

2. Skulle du hellre ha en sommarstuga som du åkte till när du hade semester? Eller, skulle du hellre åka på nya resor varje gång du hade tid över?


3. I dagsläget, vart reser du helst när du reser?


4. Mardrömsresemål. Vart skulle du absolut inte vilja åka?5. All inclusive? Yay, or nay!


Det får räcka med fem frågor.
Ha en fin dag, alla ni!!


18 comments:

Anonymous said...

1. Om du fick resa vart du ville i världen vart skulle du då styra kosan?
Island! Det har alltid varit mitt drömresemål, och något som det sparas för!

2. Skulle du hellre ha en sommarstuga som du åkte till när du hade semester? Eller, skulle du hellre åka på nya resor varje gång du hade tid över?
En vacker sommarstuga att återvända till. En gammal en, gärna med anor från 16/1700 talet. Lummig trädgård full med fruktträd och ett växthus med persikor och citroner.. Stugan ska ha en å/bäck alldeles vid husknuten och djup skog rumt omkring. Inga grannar på nära håll.
Stugan ska ha breda träplankor (och gamla!) som golv och det ska finnas eldstad/vedspis i varje rum.. :)


3. I dagsläget, vart reser du helst när du reser?
Blir mestadels runt i Sverige, från "topp till tå".

4. Mardrömsresemål. Vart skulle du absolut inte vilja åka?
Något varmt, populärt turistresemål. Hua!


5. All inclusive? Yay, or nay!
"Yan", haha. Beror nog på vilken sorts resa, men troligen blir det nay på denna.

Åsa said...

Bra svarat tycker jag, och du har nog rätt i att frågorna var rätt svåra. Det gör inget alls att du inte skickar vidare. Man gör som man vill och det ska inte vara något tvång. För mig var det första "kedjebrevet" jag fick till bloggen så jag gjorde hela grejen. Kul att läsa dina svar tyckte jag!

Steel City Anna said...

Jag känner precis som du angående awards, som verkar komma i vågor. Hoppade på det förra gången det var dags men tyckte alltid att det skavde lite det där att välja ut vissa och de kanske inte hade tid och lust och andra som inte fick den skickad kanske hellre hade velat göra den lilla 'utmaningen' (kallades de inte ofta utmaningar istället för awards förr i tiden :))

Det slutade ofta med att jag skrev att alla som känner sej manade kan hoppa på och sen fick ju alla awarden i sinom tid ändå så det blev lite onödigt alltsammans. Men såklart är det kul att nån tänkt på en och gillar ens blogg.

Gordon Ramsey var ett överraskande val :) visste inte att han var stor i USA också.

Jag reser faktiskt så lite som möjligt. Ju mer jag får vara hemma, ju gladare blir jag. Åker jättegärna på utflykter i min närhet men flyga gör jag bara när jag måste. Inte flygrädd eller så, men tycker att det är bökigt. Det finns så mycket att upptäcka där man bor, så känner jag även i Sverige. När vi har behövt lite sol har vi åkt tre gånger till samma ställe på Lanzarote :) blir mycket avslappnad av att känna mej hemma istället för att behöva tänka på allt nytt. Däremot skulle jag kunna tänka mej att flytta och uppleva ett nytt land på det sättet igen. Ett nytt äventyr. Men att flänga runt tror jag att jag har en för långsam natur för att verkligen uppskatta. Det tar tid för mej att smälta intryck.

Ett ställe jag gärna skulle återvända till är Riga. Kände mej helt och hållet hemma där vilket är ganska konstigt! Så vacker stad och så himla trevliga människor. Chosefria liksom. Mycket uppfriskande.

Malin said...

1. Om du fick resa vart du ville i världen vart skulle du då styra kosan?
Japan och Tokyo skulle vara kul och spännande. Skulle gärna åka till USA igen, men stanna längre och se mer.

2. Skulle du hellre ha en sommarstuga som du åkte till när du hade semester? Eller, skulle du hellre åka på nya resor varje gång du hade tid över?
Väljer en blandning. Vi har segelbåt så då kan det ju bli nya resmål eller gamla kända mål beroende på vad vi känner för även om båten är den gamla vanliga. Mina föräldrar har sommarstuga och det är väldigt skönt att åka dit med. Samtidigt är det roligt att upptäcka nya ställen. Så en blandning får det bli.


3. I dagsläget, vart reser du helst när du reser?
Jag älskar Italien, tröttnar aldrig. Köpenhamn är trevligt för en weekend.


4. Mardrömsresemål. Vart skulle du absolut inte vilja åka?
Kan inte riktigt komma på nåt, men Turkiet och Egypten lockar mig inte.


5. All inclusive? Yay, or nay!
Nay! Inte min grej. Tycker en del av upplevelsen med att resa är att prova olika restauranger.

Pettas said...

Hej Annika!
Så skönt att du inte sänder awarden vidare. Jag kommer ihåg den tiden då det droppade ner awards stup i kvarten och till slut kunde man knappt ta dem på allvar.
Bild nummer tre är suveränt vacker, likaså bilden från Ledsör, nr 7 tror jag att det är. :) Ljuvliga, stämningsfulla som bara den.

Jahaja...då ska jag försöka ge ett så ärligt och uppriktigt svar som möjligt på dina fem frågor.

1. Om du fick resa vart du ville i världen vart skulle du då styra kosan?
Svar: till mitt älskade Madeira. Den ön slår allt just nu men Azorerna hägrar de också

2. Skulle du hellre ha en sommarstuga som du åkte till när du hade semester? Eller, skulle du hellre åka på nya resor varje gång du hade tid över?

Svar: Ingen sommarstuga för min del, det räcker med ett hus att hålla ordning på och runtomkring. I såfall skulle jag sälja det vi har och bo i sommarstugan året om om den låg vid havet.
Jag åker hellre ut på nya resor, helt säkert.3. I dagsläget, vart reser du helst när du reser?
Svar: Gärna i Europa just nu och gärna till Medelhavsländerna men också till Portugal och Frankrike. Danmark längtar jag också till

4. Mardrömsresemål. Vart skulle du absolut inte vilja åka?
Svar: Syrien


5. All inclusive? Yay, or nay!
Svar: Nej, ingen all inclusive för min del


Ha en fin måndag! Här börjar vi känna av hösten på riktigt nu, löven blir färggranna och vindarna kyliga. En fin tid! <3

Malou said...

Åh, jag vill gärna åka till Island. Hyra bil och köra runt...
Jag vill abslolut inte ha sommarstuga, dt räcker med ett hus som skall ses efter :-)
Nu åker jag oftast till Skottland, växlar en del mellan Edinburgh och Aberdeen. Till jul blir det Aberdeen.
Jag skulle nog avsky en "solkustresa" med solande på dagen och uteliv på kvällen. Jag vill gå på museer/andra spännande saker och sova på nätterna, se :-)
Jag har aldrig bott på "all inclusive" men det låter lockande. Vill nog pröva någon gång.

Annars kommer jag just hem från en resa till Champagne och Alsace - det har varit jättemysigt. Älskar dom små städerna i Alsace som ser ut som om dom hör hemma I Bröderna Grimms sagor. Och vi åkte hem genom Schwartzwald....

Taina said...

Hahahahahaha! Jag trodde dessa awards hade dött ut! Kul men lite tröttsamt då de ska föras vidare. Vill heller inte slänga ut ultimatum-frågor så där. Men, men. Själv drar vi ju till Thousand Islands varje år. Det har blivit vår dröm-semester.

All Inclusive...njae. Lite tråkigt i längden, men jäkligt bekvämt om man har barn med sig dock.

Ha en underbar Columbus Day! En annan ska jobba...

Kram, kram

Annika said...

Ano:
TACK för dina svar.
Trevligt att läsa och ta del av!
Tycker OM ditt val av sommarstuga.
Varmt välkommen tillbaka.

Annika said...

Åsa:
TACK för tankenöter, de var svåra!
Absolut inga självklara svar där.
Ett tag cirkulerade detta i bloglandia utan hejd, så jag är glad att det är mer tunnsått nu.
Tack för bra frågor, det var kul att fylla i dem!!

Annika said...

Anna:
Vet, de är ett aber.
Det var hit de kom för att dö. OCH här dör de än idag.
Jag kan och VILL inte välja ut bloggar.
Utmaningar kallades de också, helt rätt alltså!
SÅ brukade jag också skriva, att alla som ville skulle fylla i frågorna, sen skulle jag komma dit och titta om de skrivit.
Gordon R är bamsestor här, och har varit i åratal. Han är domare i Masterchef, han har sitt Hells Kitchen och Hotel Hell and what not.
Jag har gillat honom hela tiden, även om jag tycker han är läskig också.
Men mat kan han ju laga.
Jag är nog också en hemmakatt, men jag gillar att resa också. Skulle dock inte vilja vara på resande fot för ofta.
Att flyga, mej det gillar jag inte. Just stressen på flygplatsen, security, förseningar, väntan, turbulens, trånga säten, immigration-prossecen i US(när man är hemma igen) etc etc.
Skulle hellre ta båten om det gick, haha!!
Jag har inget emot att resa till samma ställen heller, gör mig inte ett dugg. Gillar också det där att man känner sig hemma.
I Riga har jag aldrig varit, skulle gärna åka dit.

Annika said...

Malin:
Tack för att du svarat. Roligt.
Vad härligt med segelbåt. DET måste vara underbart. Känns som frihet galore.
Vad gäller de resmål du listat på icke -frågan, h¨ller med dig totalt.
Så roligt att läsa dina svar, Ha en en fin måndag!!

Annika said...

Karin:
Nej, det har jag aldrig gjort, haha.
Trist som jag varit hela tiden då det kommer till detta. Detta var bloggen dit de kom för att dö.
Jag är glad över att man inte ser så mkt av dessa i blogosfären längre, även om det är SÅ roligt att bli utvald.
Tack för att du gillar bilderna.
Tack för att du svarat också.
Ja, jag skulle gärna ställa kosan mot Madeira och Azorerna. Skulle nog älska det!!!
Syrien, right on...det är ju fasiken mardrömmen. USCH. Håller med. Totalt.
Ja, höstigt här också idag, blåsigt och kallt.
Men det gör inget.
Hoppas att du njuter av de mer höstiga dagarna.
ha det BÄST!!

Annika said...

Malou.
Island har jag så många gånger tänkt att vi ska stanna till på, på resor till och från US med Icelandair. Det har hittills inte blivit av. Kanske ngn ggn.
Vore intressant.
Såg på insta att du varit ute på mysigheter. Härligt.
Inte dumt det inte!!
Sen förstår jag att många av dina resor går till Skottland. Inte dumt!
Ha en superfin måndag!!

Annika said...

Taina:
Jag vet, det är INTE ofta man ser dem idag. Det är bra det.
Dessa awards.
Ett tag tyckte jag jämt de cirkulerade, för flera år sen.
Peter jobbar också som vanligt idag, så det blir en vanlig dag för mig också.
Ska gå ut och gå i blåsten.
Thousand Islands...dit skulle jag GÄRNA åka. GÄRNA!!!!
Kramar!

Anonymous said...

Kanske awards får en ny era? De var rätt vanliga, som du skriver, för några år sedan. Och listor!
Listor var liksom det man tog till när inget annat fanns att skriva om, idag låter jag helt enkelt bli att skriva istället!

Monica said...

Har samma åsikter som du om awards:-) men tycker det är kul att du svarat på frågorna, roligt att läsa. Antarktis är nog spännande, en neuropatolog som arbetade på samma lab som jag reste mycket och samlade ihop övertid, ledighet och semestrar och åkte just på en sådan långfärd. Hon hade roligt först i Argentina och dansade tango:-) sen bar det av. Om jag minns rätt så var hon släkt med mannen som var upptäcksresande som jag inte just nu minns namnet på, hon tog med sig en kusindotter också. Gjorde lite å det medicinska dessutom med att fånga gener och DNA. Vi fick uppleva allt när hon kom hem, hon berättade så bra och hade massor med foton. Tror inte det var några problem med mat, fanns allt och mer därtill men att komma fram till de olika platserna från skeppet ned i minibåtar på stormande hav såg inte så lockande ut för mig:-). Ingen kände sig heller lockad av att åka iväg efter henne:-). Hon var väldigt nöjd med alltihop själv, var en del av hennes liv sa hon, att göra det här som något till sig själv, hon tog hand om andra annars, både på arbetet och privat med sjuka föräldrar. Och la pengarna på detta istället för annat för det kostade en hel del.

När du skriver om Fårö ser jag allt framför mig, nästan den vackraste platsen på jorden och jag cyklade där också och även Gotland runt. Så vackert och så annorlunda, var ju där också och arbetade en period på sjukhuset och ofta återvände jag och vi hit. Funderat ibland att flytta till Visby men jag tror inte det är aktuellt nu. En lummig trädgård med ett vackert hus precis i Stockholms närhet tycker jag låter bra:-) annars vet jag inte i dagsläget var jag skulle vilja flytta, gärna till UK men det har komplicerats nu genom EU och Brexit. Ja hela världen är rätt komplicerad så kanske bäst kanske att stanna där man är.

Roligt att läsa dina svar och fina bilder du valt ut! Roligt också allt man faktiskt gjort, jag tycker man glömmer det i allt brus ofta så bra att tänka till lite emellanåt. Jo Grönland är jag lite intresserad utav, verkar något enklare än Antarktis:-) men ska bli kul att läsa om din resa sen:-). Ha det jättefint Annika, du har vackert där du bor och om du måste resa en gång bara så förstår jag hur du väljer, tar karlen med dig och Karolina får resa som hon vill för det gällde ju bara dig:-)

Annika said...

Brysselkakor:
De var så vanliga en gång i tiden.
Listor också.
Listor kan vara kul än idag, men det är sällan jag gör ngn sådan idag.
Allt har sin tid, känns det som, även i bloglandia.

Annika said...

Monica:
Awards är ett litet problem, men de är ju inte direkt poppis längre, det är bra.
De är svåra.
KUL att bli utvald, mindre kul att välja ut ngn.
Nä, ville inte då, vill inte nu.
Ja, det där med Antarktis alltså. Det är ju ngt speciellt. Det finns en jättefin dokumentär på Netflix som jag sett flera ggr, a year on the ice.
Så bra!
Och ja, bra mat får de, maten är SÅ viktig på dessa stationer.
Jättekul för din kompis att hon varit där.
Ja, Gotland och Fårö ja, det är favoritplatser för mig.
Älskade de där somrarna då vi var där, vi cyklade, tältade, ibland på camping, ibland på ödeställen. Allt så himla härligt. Jag och tre tjejkompisar.
Skulle nog kunna bo på Gotland.
Grönland ja, dit skulle jag också vilja åka.
Verkligen.
Jag skulle förmodligen älska det.
Tack Monica, finnes det bara en enda resa kvar så skulle den gå hem.
Maken får hänga på, Karolina får hälsa på ibland. Ta båten. För jag tror inte hon vill flytta till Sthlm.
Ha det så bra, fina Monica!!!