Thursday, October 27, 2016

Frost, trumphuvud med krasse, Gilmore Girls, kul app och ett litet stycke jul.

Hejsan!


Torsdag igen. Punkter.*   Höstens första frost.


Säsongens första frost vaknade vi till igår. Jag fick skrapa bilrutan när jag i arla morgonstund begav mig iväg på ett ärende.
Men, jag ser att det ska bli rätt så milt framöver.
Den perfekta hösen råder här dag efter dag. Det är sol, det är lugnt, det är perfekta temperaturer (runt 15-18 grader under dagtid).
Riktigt härligt. Hösten tror jag är vår soligaste och torraste årstid. Ibland kommer det in något lågtryck och dumpar regn, men för det mesta är det sol och torrt.*  Valet

Presidentvalet närmar sig med stormsteg. Den 8 november är det dags. Debatterna är över (vilka vidriga debatter det var).
Nu väntar alla på att få lägga sin röst.
Jag hoppas, hoppas och åter HOPPAS att det blir kvinnlig president i det här landet. Nej, jag har faktiskt inget alls emot Hillary.
Men, kolla vad min kompis Sara hade köpt. SÅ komiskt. Finns på Target för den som är intresserad!
Han kan passa så, som grund för krasse.

*  Gilmore Girls Fans! Rejoice!

Det är ingen hemlighet att jag är stort fan av serien Gilmore Girls. Ja, jag fullkomligt ÄLSKAR den!
NU-- snart--kommer de nya avsnitten ut på Netflix. Den 25 november närmare bestämt. Det är på självaste Black Friday det!
Ah, jag blev alldeles prillig då jag såg trailern. Gilmore Girls är tillbaka efter sitt 9 år långa uppehåll.
Vi är många som gläder oss över att återse Rory och Lorelai igen!!
*  Smårolig app!

Jag har en mapp på min iPhone som enbart innehåller appar för fotografering. I den appen använder jag två appar varje dag. Den ena är Camera+ och den andra är Big Lens.
En av mina instagramvänner började visa bilder som hon redigerat i en app som heter Prisma. Jag testade den (inte för att jag kommer att instagramma bilder tagna med den appen), men lite rolig är den att leka med. OCH man får rätt balla resultat.
*  Jomen, det ligger på lut nu …

Nej, det är inte ens Halloween. Inte än.
Jag var på Target igår. OCH där passade jag på att köpa ljusslingor till jul. Vis av erfarenhet vet jag att man ska passa på att köpa dem då man kan.
Jag kommer att inhandla fler innan jul, men detta är en bra början. Främst till utomhusbelysningen.
Julen ligger i startgroparna på Target (och överallt annars också). Så fort Halloween är överstökat kommer julen att explodera. På Target hade de börjat plocka bort Halloween nu. Visst, somligt finns ju kvar, men mycket är bortplockat.  Det är dags för nästa storhelg, så är det.
VISST, Thanksgiving kommer emellan.  Thanksgiving är storhelgernas storhelg, men en väldigt anspråkslös sådan.  Stor, mäktig och lågmäld.  Julen tar över eftersom det inte direkt finns något pynt till Thanksgiving, mer än höstpynt.  Det är nog det som är så härligt med Thanksgiving, att den bara ÄR och att den ändå är störst.
Men, julen ... ja julen är ju ändå BÄST!!

Ha nu en riktigt fin torsdag!

10 comments:

Steel City Anna said...

Vilken cool app! Blev lite som kyrkofonster.

Haha, jag har varit och kikat pa julbelysning redan i borjan av manaden. Jag vill ha nagot fint som lyser i fonstren. Finns sa fina sma skapelser med tag, hus, kyrkor och mysiga marknader, som sma scener liksom, i tra. Hejdade mej innan jag kopte for jag kommer inte ihag vad jag redan har. Ska ta upp allt julpynt fran kallaren och igenom det, men sen vet jag precis vart jag ska komplettera lite, i en affar som heter the Range.

Extremt obehaglig krasse-Trump, usch!

Jag ar sa glad att Gilmore Girls kommer. Har inte Netflix sa vi far se nar jag kan se det dock! Trailern ar mysig, precis samma kansla som forr.

Annika said...

Anna:
Ja, den får du kolla in. Den var verkligen rolig att leka med. OCH det finns SÅ många filter, så otroligt många.
Ja, det är viktigt med belysningen, och jag vet ungefär vad jag behöver år efter år.
Vet precis vad det är för Christmas Villages du menar, de är så fina. Ja, snart är det dags, eller efter Thanksgving här, om man ska vara petig (iaf för mig). MEN eftersom jag har såååå mkt så smyger jag ypp lite diskreta grejer redan innan Tgoving. Jag riggar utebelysningen tex, men tänder den inte. Jag stryker och hänger upp julgardinerna, tar upp mattor. Sånt. Allt så att jag inte ska jobba ihjäl mig sen, haha.
Men det är kul besvär!!
Aj då, skit, det är nästan värt att hoppa på Netflix en månad enbart för GG, Anna.
Jag läste kommentarerna på youtube under trailern. Vissa hade börjat gråta när de såg den, och ngn hade skrikit rakt ut då de såg Jesse. Ja, vilken hype det är. Vi får hoppas att det levererar, men det tror jag!!!
Trumphuvudet ja, så kan han passa, haha!!

L said...

Rolig app. Precis installerad, hoppas på roliga bilder framöver.

Apropå GG så tittade jag på sista avsnittet förra veckan. Kändes riktigt tomt - tar ju en del tid att bränna sju säsonger på kort tid..
Helt såld. Såklart.
Ser så fram emot25 november!!!

...men jag måste erkänna att jag blev lite lack på Luke i slutet. Och på Chris. Förstås.

Annika said...

Lisa:
Eller hur? Tyckte också den var rolig, kommer inte att insta med den, men leka med den ibland kan man ju lätt göra.
Absolut, Luke...suck liksom...hela det förhållandet. Men visst, jag lackade också på Luke. SÅ flat. Precis som du så bet jag tar i samtliga säsonger på Netflix förra hösten. Njöt hela tiden.
Chris ja, håller med.
Tror verkligen på de nya avsnitten. Ska bli SÅ kul!!
Men jag hoppas innerligt att Luke och Lorelei inte strulat i nio år. Känner att jag vill ha raka puckar där nu. HAHA.
Lisa, var kan jag hitta din nya blogg????

Monica said...

Oj redan frost! Tidigare än här, är ganska jämna grader på några plus hela tiden men regnigt har det varit, usch, faktiskt bättre när man är ute, ser värre ut inifrån. Så kul med den appen, väldigt fina bilder tycker jag, som tavlor, fina!

Roligt med Gilmore Girls, hur det har gått för alla, får se om jag kan titta nånstans, blir nog hos Anna senare tror jag och det är roligt att titta tillsammans.

Undrar hur krassen blir där;-) det har lugnat ned sig lite i alla rapporter här efter debatterna, står lite mer om oss själva:-), någon skriver på ledarplats att vi är en bananrepublik när det gäller service, fel mot bananrepublikerna kanske att skriva så, de kanske är bättre;-). Snart ja så snart så vet ni och alla hur det gått, undrar om inte Michelle hade blivit bäst:-)

Monica said...

PS fotot på er skulle jag göra en tavla av, tycker att det är jättefint!

Jenny said...

Åh, då tror jag bestämt att jag måste skaffa Netflix! Köpte faktiskt två julstjärnor förut, det är samma sak här - passar man inte på så är mycket slut nästa gång man kliver in i affären.

Annika said...

Monica.
Ja den där appen är lite kul!!
Du får testa den, Monica!!
GG ja, så roligt. Ja, du får se den hos Anna. Den släpps väl på dvd inom rätt snart framtid efter att den släppts på Netflix, kan jag tro.
jag kommer väl att se den, typ direkt :-)
Jo, efter debatten har det lugnat sig lite även här. MEN det är klart att det skrivs om det, det är ju ett ödesval. Även för världen.
Michelle, ja...jag undrar om hon skulle vilja ta på sig det? Hörde ngt rykte om att hon kommer att försöka 2020, men det är nog rätt tvivelaktigt. Aha tack, Monica, hihi, ja jag kanske får skriva ut det där fotot på oss :-)))

Annika said...

Jenny:
Japp, som jag skrev till Anna, det kan vara värt att ha Netflix bara i en månad. Go for it!!
Ja, jag vill ha de grejer jag vill ha till jul sas. Visserligen fylls det på, men jag tycker att det populärsta ofta kan vara slut. SÅ bäst att köpa, hihi.

L said...

Hej igen, jag öppnade en ny men har i princip inte skrivit något. Helt tappat lusten tyvärr. Om det ändrar sig hör jag av mig. Kram