Thursday, October 20, 2016

Besökarna som varit här, HETT och fuktigt, Ett stycke poströst och SÖT!

Hej och godmorgon torsdag!


En kort bloggvecka för mig.
Hoppas att ni alla har det bra så här i mitten/slutet (det är nog faktiskt slutet, när man tänker efter ....) av oktober.

Vi ska hoppa direkt på punkterna.


*   Besökarna.

Ja, vi hade ju besök då över helgen.
OCH det var säkert olika grader av nervositet på flera håll. MEN, jag kan bara säga att det gick SÅ BRA!!!
Jag är så nöjd med allt.
Vi har ätit god mat, vi har spelat mycket kort och andra spel.
De unga tu har varit inne i DC två gånger. Vi har hunnit gå ut och äta likaså.
Artig, lättsam, pratsam och intresserad. DET är vad jag kan säga om Austin.
Jag är både glad och lättad över att allt förlöpte så bra.
Helgen gick så fort. De kom på fredagen, och i tisdagseftermiddag flög de tillbaka igen.
Nästa gång vi ses blir till Thanksgiving. Men då drar ju pojkvännen hem till Kalifornien.Såklart var jag ju tvungen att fota dem!  But, of course I was!
Blivande skådisar!
*   Men så VARMT!!

Vi har haft rekordvarmt här.
Hur låter 30 grader den 19 oktober?
Visst, det låter lika knäppt som det kändes. Till råga på allt var det till och med fuktigt ute. Det kändes lite som om vi befann oss mitt i sommaren.
Vi är åter tvungna att att Air Condition påslagen.
När de unga tu kom i fredags behövdes INGEN AC. Tvärtom, då behövde vi slå på värmen.
Värmen lär nog få slås på igen denna lördag, då ska det bli 13 grader och blåst.
Men, hellre det än 30 grader och fukt. Så tycker jag iallafall.Veckan har bjudit på LJUVLIGA fotomorgnar.  Jag har njutit stort under mina rundor.  OCH nu börjar verkligen naturen att klä sig i höstskrud.  Det tycker jag är mer än härligt!  Samtliga naturbilder är tagna med min kära iPhone.Månen tittade ni väl på i helgen!  Alltså, vilken FULLMÅNE vi hade!!  När jag var ute och gick såg den ut så här över Lake Thoreau i tisdags.  Love it!!!


*  Poströstat.


Karolina har röstat för första gången i sitt unga liv. Det blev poströstning eftersom hon är skriven hos oss.  Karolina är inte i Reston den 8 november (valdagen), så hon poströstade innan de for tillbaka till Elon. Det gick lätt och smidigt. Det var roligt att se henne fylla i valen på röstsedeln. Jodå, hon är sann anhängare av Hillary, hon också.
Det är stort att få rösta första gången. Jag är inte medborgare, så jag får inte lägga min röst någonstans. Iår ÄR det ett väldigt viktigt val. När jag skriver detta är det onsdagsmorgon. Ikväll är det debatt mellan Hillary och Trumpeten igen, den sista debatten. Det lär bli jobbigt att se, som vanligt. Pajkastning, med Trumpeten som (mest troligt) gör bort sig, haha!!
Helt otroligt, denna man. Jaja, jag säger inget mer om den saken just nu …
MEN Saturday Night Live får massor med KUL material tills på lördag, alldeles säkert.
SNL just nu är stundtals väldigt underhållande.
Ni har väl sett Alec Baldwin som Trumpen!?  Klockren!!  I allt!*   SÖT

Jo, jag har börjat plocka fram lite till Halloween. Visst, jag ligger MYCKET lägre med Halloween numera (som jag ju skrivit om). MEN en KÄR kompis måste få komma ut och luftas VARJE år!!!
SÖT!
SÖT, denna punkt är speciellt för dig, Bettan! Bettan i Skåne! Bettan älskar SÖT (haha, ironi!).  Hon kan knappt bärga sig tills hon får syn på SÖT någon gång under oktober månad. Idag är det dagen SÖT! Grattis Bettan! :-)
SÖT, alltid på Halloween!  

Förresten, ni har väl lyssnat på “Alex och Sigges” podd om “Råttkungen”? OM inte, GÖR det! Fruktansvärt otäckt, och samtidigt blir jag SÅ full i skratt.

Nåväl, här är SÖT, ett MÅSTE varje oktober. Ett måste inför Halloween!!"Hej, jag heter SÖT och alla ÄLSKAR mig!"

Ha nu en riktigt BRA torsdag!!!

23 comments:

Steel City Anna said...

Det som gor rattan mest acklig ar de dar tussarna av har tycker jag :) Alex & Sigge ar roliga och det dar ar ett extra roligt avsnitt.

Man skulle kunna tro att Trump ar pa vag att bli president i Sverige sa mycket svenska medier bevakar USA. Lite mer nedtonat har. Maste kannas lite konstigt att inte kunna rosta nar dottern kan det! Vi far val hoppas att Clinton vinner aven utan din rost.

Vilka fina bilder pa det unga paret :) kul for dem att ha sen. Sa skont for er att veta att hon har en trevlig och vettig pojkvan. De vaxer inte pa trad :)

Nettan said...

Skönt att SÖT fick komma ut ur Halloweenlådan och lufta sig!

Så fina bilder på Karolina och hennes Austin, roligt att se och det syns att de trivs tillsammans i sin vardag. Härligt!
Vackra färger på träd även hos dig, idag skiner solen här i Skåne och träden gnistrar i alla färger, ljuvligt men det grå ska ta över men morgonen är otroligt vacker.

Konstigt med 30 grader i oktober men vädret är ju vad det är. Även här har det ju varit knas fram till nu då det verkligen blivit höst!

Ang presidentvalet så är det ju en otrolig bevakning här hemma, något som till och med överskuggar svenska nyheter mest hela tiden, är lite trött på deras bevakning faktiskt då allt handlar om vem som betedde sig illa, vem som var den värsta pajkastaren, och sedan spekulationerna i vad som händer efter valet och hur det kommer påverka världen? Lite sans och balans vore nog bra eller hur?

Ha en underbart skön torsdag.
Kram
Nettan (som snart ska börja blogga igen)

Eva i Dalarna said...

Förstod att det skulle gå bra med pojkvänsbesöket!
Men du, vi kan byta boende, du kan få mina nästan minusgrader så kan jag ta dina plus 30 med eller utan fukt..
SÖT ser ju söt ut ��
Jag lyssnar inte på Sigges och Alex podd, hinner inte med allt jag vill lyssna på, så jag har valt bort den. Schulmans nya bok,om hans supande mamma tänkte jag läsa, men annars är jag lite trött på honom, han syns ju överallt...
Valet hos er - ja det blir spännande!
Blir det vandring för er i helgen? Här blir det vandring i affärer - måste inhandla presenter till några födelsedagsbarn!

enannanannika said...

Skönt att besöket gick bra - nästa gång behöver ni inte vara nervösa :-). Ett gulligt och vackert par är de!

Usch, jag tycker Trump är så pinsam. Vilken katastrof om han skulle gå och bli världens mäktigaste man.

Ingen fullmåne här eftersom det var helmulet. Grått och ruggigt länge nu, runt 4-5 grader. Och inga löv kvar på träden, bara kalt och färglöst. Och mörkt. Fast 30 grader låter inte heller jättekul.

marianne.dahl3 said...

Som någon kommenterat innan så är det värsta med den råttan tussarna av hår! Men kan inte låta blir att studera den varje år här på bloggen, en blandning av skräck och nyfikenhet! Jag - gamla människa!!
Så fint par er Karolina med pojkvän, han ser så glad och snäll ut, de ser också så kära ut! Härligt!
En sak jag inte kan förstå det är hur Trump kunnat bli presidentkandidat i ett så stort demokratiskt land som USA????? Debatterna består nästan av bara pajkastning,inte så mycket politik??!!
Ha en härlig torsdag i förhoppningsvis lite svalare temperaturer. Här i Göteborg är idag 9 gr och mulet men så vackra färger ute, här jag sitter nu vid min dator i sovrummet har jag träden utanför fönstret i underbara skiftningar!
Kram
Marianne D.

eastcoastmom said...

Fina bilder på de unga tu!
Och höstfärger, fantastiska! Hoppas den där värmeböljan är över nu, hos oss verkar de så.

Monica said...

Valet bevakas otroligt här i Sverige, alla debatter och allt analyseras ständigt. I alla tidningar på förstasidorna. Lutar väl åt Hillary nu men ingen vet. Får hoppas på det bästa:-).

Väldigt fint par, söta och passar bra ihop tycker jag, tror på det här:-), och hade full förvissning att ni skulle få det trevligt allihop, det trodde jag verkligen.

Alex Och Sigge lyssnar jag också på, de är roliga och lite annorlunda än många andra och är duktiga att få till sammanhang så det blir både kul och intressant.

Och härliga höstbilder visar du, så vackra! Önskar en fortsatt fin torsdag och sedan en fin helg.

Anonymous said...

Tack för omtanken kära Annika. Kan bara säga en sak, SÖT är så ICKE min favorit. Skulle inte komma på tanken att detaljstudera honom. Ofattbart du vill ha framför ditt hus;)Skönt han hamnade sist i inlägget, fick bara en skymt.

Däremot var det så roligt att se det unga fina paret. De är himla gulliga tillsammans. Hör och häpna, tycker mig se nån viss utseendemässig likhet mellan Karolinas pappa och pojkvännen? Märkligt det där hur man(jag)scannar av på nåt vis och tycker sig upptäcka likheter.

Ha nu en fin helg bästa Annika.
KRAMAR!!

Annika said...

Anna:
SÖT är verkligen äcklig, man kan sätta i batterier också så den kvider och rör på sig. DET har inte jag gjort. Ännu.
HAHA!!
Ja, valet i USA är ju viktigt för hela världen, svenska medier bevakar verkligen. Men så är det väl i många länder, gissar jag. US-valet ger ju sådana ringar på vattnet över världen. Den som styr i USA styr över så mkt.
Minns att när jag var mkt ung tyckte jag att ALLA i hela världen borde få lägga en röst på USAs president. Nej, vi ska tro att det inte blir Trump till slut. Det vore hemskt för USA, och även för världen.
Ja, en fin pojkvän har hon, K. SANT, såna växer inte på träd, det är då sant.

Annika said...

Nettan:
Eller hur? Klart SÖT ska ut!
Varje oktober :-)
Tack, ja fina ungdomar det där. SÅ glad att K har en fin pojkvän.
OCH jag tror nog de trivs bra ihop, de där :-)
Jag är glad att besöket gick bra.
Jo, jag vet ju hur bevakat US-valet är. OCH alltid HAR varit, så länge jag kan minnas. Men iår är det extremt, och jag antar att det är mkt därför.
Men, precis, allt behöver inte analyseras i detalj hela tiden.
Håller med. DÅ ska du vara här, jag blir tokig. Det handlar om valet hela tiden. JAG kan knappt bärga mig tills det är ÖVER!!
Vädret är koko, men det är ju det ofta här under höst och vinter.
Ha en bra torsdag!!
Kramar!!

Annika said...

Eva:
Det gick toppen!!
SÅ himla GLAD för det.
Lyssnar på Alex och Sigge ibland. Absolut inte varje vecka. Det finns ju många bra poddar, men också så många bra program på SR som jag gillar.
Jag lyssnar när jag städar eller då jag är ute och går. Gillar det.
Ja, den om L Schulman skulle jag också vilja läsa.
Visst är SÖT SÖT :-)
VET inte om vi ska vandra i helgen, det ska bli vansinnigt blåsigt på lördag + att jag vunnit en fototävling och har därigenom fått ett par biljetter till en vingård som vi borde utnyttja. Vi får se om det blir vandring?
Kanske
Mysigt med fdlesdagspresenter åt barnbarn.

Annika said...

Annika:
TACK, ja det gick SÅ bra att ha dem här tillsammans. Han är ju så himla pratsam, säker och artig.
Gillar det. Förstås.
Ja om Trump skulle vinna skulle det verkligen vara fara, tror jag. För så väldigt många.
Vi ska hoppas på det bästa.
Åh, har ni kommit så långt med hösten..,OCH här har den knappt börjat. MEN DU HAR NORRSKEN!!! DET har INTE jag.
Nej, 30 grader och fukt är inget att avundas i oktober. Lovar.
Kram!

Annika said...

Marianne:
Tack, Marianne, ja han är nog verkligen en snäll kille, och det var fint att se hur mkt han tycker om K. SÅ värmande för ett modershjärta :-)
Glad att det gick fint.
Jag vet, visst är det underligt att Trumpeten verkligen blev kandidat? Helt otroligt. Men de hade väl så svaga alternativ inom GOP. Men han. Trumpeten, håller på att urholka partiet. Mkt underligt detta.
Och visst, det är pajkastning, och det är alltid han som börjar. Som en femåring. Arma oss! Arma folk.
Njut av härlig höst. Jag tar hellre nio grader än 30. ANY time of the week!!!
Kramar!!

Annika said...

AM:
TACK!!!
Ja, men ni har ännu finare färger än vad vi har. Det har jag ju sett på instagram :-)
Men våra kommer, vi ligger lite efter er.
Vi har sista varma dagen idag, tror jag. Imorrn bryter ett lågtryck in med regn. SEN blir det mer normalt. UNDERBART!!!

Annika said...

Monica:
Valet är hårdbevakat. VISST. OCH över hela världen, skulle jag väl tro. Det är ju så viktigt vem som styr i USA, kommer det en dåre så känns det.
Ja, vi ska hoppas på Hillary, verkligen. vi får se. Vågar inte sia så mkt. Här är det så bevakat att man blir matt. ÖVERALLT.
Jag kan knappt bärga mig tills det är över.
TACK Monica, så glad att allt gick bra. Tacksam. Han är välkommen tillbaka närsomhelst.
Ja, jag gillar Alex och Sigge. Alex är så bra på att berätta, ett BRA par de där.
Du har väl hört avsnittet om Råttkungen, hualigen. HADE aldrig hört om det innan podden.
Tack fina Monica, det är så fint här nu även om höstfärgerna inte nått ända fram. Men snart, snart.
Ha en fin torsdag!!!

Annika said...

Bettan:
OCH SÖT, han ligger där enbart för din skull :-)
Visste att du skulle uppskatta, hahahaha!!
Nej, men visst är han äcklig. Många äro de som kommit hit och hoppat till då de sett SÖT på gången.
Tack, det gick så fint m K och A. ÅÅÅ, du ser det så? ja, kanske...Iaf är A lika snäll som pappa P, det är då säkert.
Ha en finfin torsdag!!
Kramar!!

Musikanta said...

Underbara kort på de fina ungdomarna. Man får väl inte skriva "söta" när det är en kille med? Fast det är ju precis vad de är! Han ser jättetrevlig ut och verkar vara väldigt förtjust i Karolina - så det kan väl inte bli bättre.
Helt fantastiska höstkort - jag MÅSTE bara lära mig ta foton med mobilen! Fast nu har jag beställt en ny kamera så den kommer väl i dagarna.
Det är tur att SÖT har gått till mushimlen. Annars hade hen skrämt slag på
mig.
Kram från Ingrid

Annika said...

Ingrid:
HAHA, jodå du får skriva söta. Absolut.
För det ÄR de ju!
TACK Ingrid.
TACK, ja det är vackert i naturen nu. Verkligen. OCH det blir bara vackrare hela tiden fram tills att det inte blir det, hihi.
KUL med ny kamera!!
SÖT, tur att han inte är på riktigt. Fniss!!!
Kramar!!

Annika said...

Superfina bilder på Karolina och Austin - bra att hela besöket blev lyckat.
Jag tycker det hela är så obehagligt att jag inte ens gillar att se SNLs tolkningar av debatterna. Jag ramlade ju in på analyserna av den andra debatten - den tredje höll jag mig mycket långt ifrån i rent självförsvar. Kastade ett öga på analyserna sen men inte mer än det. Och Söt är mycket äcklig - ser verkligen ruttnande och "på riktigt" ut . . .
Kram

Annika said...

Annika:
Tack! Roligt att fota de unga tu! Jag är djupt lättad över att allt gick så bra i helgen. Verkligen.
Gud, debatten igår. Den var smärtsam ju. Han är fan inte klok. Helt galen narcissist! Farlig som få.
SNL får material att ösa ur nu. Hela tiden.
Underhållande, men samtidigt är det ju så olustigt m tanke på att materialet är högst verkligt. SÖT är superäcklig, hihi!!! Han ser riktig ut. SÖT har skrämt många. Kram!!!

Annika said...

Annika:
Fast jag tycker verkligen SNL är sååå underhållande just nu. Ser fram emot lördagens program med stor förväntan!! ÅH vad de fick att ösa ur på senaste debatten
:-DDDD

Pettas said...

Ser man på, nu har Söt kommit fram igen :) Halloween i antågande!
Så roligt att få se Austin och Caroline! Austin påminner om Peter tycker jag.
Fina bilder som vanligt Annika!
Ha det fint du med!

Anonymous said...

SÖT rules!!! Haha...
Sa fint att allt gick bra. Austin verkar vara en glad och trevlig kille.
Kram, Lisa