Thursday, October 27, 2011

Läsplattor och lite annat...

Jaha, och så blev det åter torsdag!


Torsdagar som jag döpt om till nyfredag bara för att de är SÅ mysiga!

Jag tycker att det känns som om helgen börjar redan på torsdagen.


Igår satt jag på Barnes and Noble och åt frukost samt läste tidningar. SOM jag uppskattar att kunna göra det.

Måtte Barnes and Noble inte gå samma öde som Borders Bookstore gick till mötes. Borders kånkade och i och med det gick deras butiker i kvav.

Barnes and Noble har nog sin NOOK (läsplatta) att tacka för att de håller sig flytande.


Vad tycker du om läsplattor?

Har du någon?

Skulle du vilja ha en?Peter har sin NOOK Color som han älskar. Numera beställer han alla sina böcker därigenom (via Barnes and Noble), och han tycker det är så bekvämt. Dessutom tar ju böckerna ingen plats. De ligger ju där elektroniskt på hans läsplatta.

Peter själv säger att han inte saknar de traditionella böckerna.

Jag själv har inte kommit till den punkt att jag vill skaffa mig en läsplatta. Själv är jag lite konservativ och vill helst ha mina böcker i bokform.

Jo, jag förstår att jag säkert kommer att gå i Nookens spår jag också såsmåningom, men ännu är jag inte redo.

Vårt hus håller på att svämma över av böcker. Vi har böcker i vardagsrummet, i sovrummet, i gillestugan, i källarrummet, i köket..och heck vet om det inte ligger någon bok på toa också. Det gör det säkert.

Läsplattan funkar ju som en liten surfplatta också. Du kan gå online med den. Den är som en iPad, fast mindre.


Jag vill ju inte låna böcker från bibblan heller. Jag är smått fjantish när det kommer till det. Jag har lite bacillskräck vad gäller bibblan, precis som Ingela i Österbotten. Då blir det så att jag köper de böcker jag vill läsa. JA, jag vet att det låter fånigt, I just cannot help it.


OM jag hade haft mina bilder nu skulle jag förmodligen ge er en Halloweenkavalkad från åren som gått, men bilderna ligger på hårddisken ännu. Jag och Peter drar ut på det hela. Omedvetet och medvetet. Det ligger en djup skräck i botten hos mig vad gäller detta...

Ni kan ju gissa vad den skräcken är. VILL. INTE. TÄNKA. PÅ. DET.


Karolina har börjat sina privatlektioner i Algebra 2 honors nu.

Tack och lov att vi hittade privatläraren, och att hon är SÅ BRA!!! Jag känner henne lite sen förr eftersom hon är mamma till en av Karolinas kompisar. Familjen bor så vackert att jag inte kunde låta bli att plåta från deras gård när jag var där i torsdags. Ett fint ställe att plugga matte på, tycker ni inte? De bor som på landet, fastän de bor mitt i förorten. Huset är gammalt och användes som sjukhus under inbördeskriget. Både J och och hennes dotter E säger att det spökar där, men att det är snälla spöken. Bara den vetskapen får ju mig att bli superintresserad!

Ja, ni vet ju att JAG både TROR och har upplevt.


Så här kan det också se ut i Reston, fastän detta ligger i gränslandet Reston-Vienna. Huset ligger precis invid cykelvägen W&OD-trail som en gång var den järnväg som gick mellan Washington och West Virginia.Idag har jag svennefrullen här hos mig så mina homies kommer hit om en stund.


Karolina har föreställning ikväll --Halloween Fright Night--- och på fredag samt två stycken föreställningar på lördag. My busy little daughter...


Ha en fin torsdag!


29 comments:

Pettas said...

Inget dåligt ställe att plugga algebra på¨!:) Skulle gärna vara med på ett hörn. Jag tyckte mycket om matematik på den tiden det gav sig och algebra gillades skarpt.

Jag svarade med två svar igår om den märkliga insekten med nål där bak i mitt inlägg. Är inte säker på vad det kunde ha varit men titta gärna in och läs när du får tid!
Ha en fin svennefrulle, som du kallar dte!

Kramar!

Annika said...

Karin!

Inte too shabby, elelr hur?
OOO, jag önskar att jag kunde säga som du. Men matte var mitt absolut sämsta ämne i skolan. Jag led verkligen.

KUL, du vet jag kommer snart på min runda!!
Sk BLI SÅ KUL ATT HÖRA OM NI KANSKE VET!

Kramar!!

Loppan flyttar västerut... said...

Jag har ingen läsis, bara en iPad o där har jag försökt läsa böcker men gillade det inte. Känner som du, böcker är grejjen! Men jag förstår poängen med läsplattor och en dag kanske du o jag vågar ta steget....:-)
Vad innebär honorklass? Är det vanlig eller svårare matte?
Som allmän o särskild som fanns o Sverige förr?
Tjusigt matteställe med!
Kram

bettankax said...

Så idylliskt och vackert. Hösten har fantasika färger och jag tycker dom blir intensivare ju äldre jag blir;)
Även jag har bibliotekbokbacillskräck(BBBS). Tror det är första gången som jag erkännt det öppet.
Mysigt med svennefrulle:)
KRAM!!

SweFlo said...

År inne på min andra läsplatta och skulle aldrig byta tillbaka! Största fördelen är ju att man kan låna från svenska biblioteket (inga baciller)! Jag tror nog inte att en iPad är att rekommendera dock, eftersom skärmen är LCD. En riktig läsplatta har eInk, vilket gör att sidan ser lika dan ut som en riktig bok. Och tänk så miljövänligt med alla träd som inte behöver huggas ner. L'splattorna drar dessuttom oerhör lite el. Jag laddar min en gång i MÅNADEN! Jag har aldrig läst så många svenska böcker här i USA som när jag skaffade min första läsplatta. Jag rekommenderar Kindle-sortimentet, men om du redan har en man som använder Barnes and Noble så ska du nog satsa på Nook. Ni kan ju bla låna böcker lätt av avrandra osv.

Fröken Anki said...

Åh så fint! Så skulle jag också vilja bo. Älskar höstfärgerna i USA.
Så bra att läraren verkar bra också. Alltid viktigt med bra stöd. Det är ju inte alltid föräldrarna klarar att hjälpa sina barn med läxor och så och då är det bra med tutoring tycker jag. Det finns ju inte så mycket i Sverige har jag förstått, men vissa skolor erbjuder läxläsning på eftermiddagar eller kvällar i alla fall där frivilliga vuxna kommer och hjälper. Har en kompis faktiskt som hjälper till med matte.

Vi har ju en ipad, detnär vår läs och surfplatta och jag älskar den. Faktiskt riktigt trevlig att läsa böcker på också även fast jag tycker som du att det är mysigare med en riktigt bok i handen. Och jag har också lite svårt med bibblans böcker för de luktar. Men jag försöker komma över det för det är så bra att kunna låna till Lille E. Så får han fler böcker att introduceras till.

Ojoj, nu är det slut på orken hos E golvet. Måste gå.

Ha det gott! Kram

Marie said...

Wow! Vilket ställe! Det är så där jag tänker mig att amerikanska hus ser ut. Och vägen! Vackert.

Vi har en iPad och har laddat ned några böcker där, men ännu har jag inte läst nån bok där. Jag gillar också att kunna bläddra i en bok! :)

Annika said...

Åsa:
Nej jag skulle nog inte gilla det heller, men jag förstår att jag säkert kommer att komma dit en dag.
Jag vill ha en bok att vända blad i :-)
OJ, oj,,,jag kan knappt börja förklara alla olika nivåer på matte, o andra akdemiska ämnen, som finns på skolan.
Honors är mkt riktigt en högre klass än regular, men sen finns det 1 och 2 av Honors, pre-IB (som K tar) och dessutom finns det mer avancerade klasser än karolinas i matte.
DET är inte lätt att reda ut detta, men nivårena på HS-klasserna är SÅÅÅ olika.
Knappt jag vet...
Kram!


Bettankax:
Ja, jag tycker ju också att allt blir underbarare och vackrare ju äldre jg blir.
HAHA, du OCKSÅ alltså vad gäller bibblan. TUR att vi är ngra stycken :-)
Kram!!

Sweflo:
Du ser!
Du gillar précis son Peter.
Har en känsla av att jag också kommer att göra det den dagen jag slutligen ger mig.
Visst, det är mkt miljövänligt detta.
Jp, precis, den dagen jag väljer platta lär det bli en NOOK.
Låter härligt med alla svenska böcker du läser!

Annika said...

Anki:
Ja, det är så BRA att det finns så mpnga tutors att tillgå!
ATT det är så allmänt utbrett.
J har arit perfekt för K. Hon har verkligen kunnat föklara på ett bra sätt.
Ks matte är så avancerad, och har så snabbt tempo, att det gäller tt hänga med i svängarna.
Så jag tycker det här var ett mkt bra beslut.
BRA att det kommer lite hemma också.

Ja, hösten här är ju underbar!
Älsakr den den så. Idag regnar det dock, och det är sååå mörkt. men det gör inget det heller.

HAHA, en till bibblafreak. TUR att vi är ngra stycken!!!
Kramar!!

Marie:
Det där huset är så mysigt, och därtill gammalt.
De bor så fint att det inte är klokt. Varenda ggn jag kommer dit blir jag liksom tagen av stället oh platsen.
Bäcker är bäst!
:-)

Petra H said...

Vad fint algebratutorn bor!! Men spöken, snälla eller ej, hade jag gärna skippat!
Jag tycker att det är sååå sorgligt att Borders försvann, det var ju vårt favoritställe att fika på i San Juan! Inte pga kaffet eller sötsakerna som varganska kassa utan för att det var "vårt" ställe på shoppingcentret med svenska B, varje söndag. Och för att jag älskar böcker till Os förtvivlan, ha ha! Jag har också böcker överallt - här i vår provisoriska lgh, lägenheten vi ska flytta till, magasinerade, i mina föräldrars bibliotek (insåg i veckan att jag är den enda i min familj som inte har ett riktigt bibliotek - vi är riktiga bokälskare allihop!) och i sommarstugan och tom hos svärföräldrarna i Spanien!!
Nix, jag vill varken ha en läsplatta eller låna böcker på bibblan. jag vill ÄGA mina böcker! Gammalmodigt så det förslår..
kram!

Sara said...

Nä sis, plattor är inget för mig - än - kanske jag ska lägga till för vem vet när man trillar dit...? Jag gillar böcker alldeles för mycket. Barnes är en supermysig affär, så lyxigt det är att kunna fika och läsa vad de har, samtidigt som det såklart kräver att man handlar också, annars lär de inte kunna överleva. Läser förresten Radhusdisco nu, den är lite skojig, många gamla minnen som poppar upp.

Ikväll ska H o jag se Lena på Cirkus, ska bli SÅ kul, ska tänka på dig när hon (förhoppningsvis!!) sjunger Månsken i aug. Puss, kram & älskar

alegni said...

man får ju hoppas att det är algebra de håller på med där i huset, och inte spökjakt ;)
skönt att höra att jag inte är den enda vrickade på planeten när det gäller biblioteksböcker. min skräck började redan i lågstadieåldern. när barnen var små försökte jag ibland låna hem böcker, men kom nog fram till att det var trevligast för oss alla om vi köpte hem böcker i stället. det här resulterade ju i att vi har massor av dem nu! hoppas vi får användning för dem framdeles!
jag är väldigt sjuk på en ipad nu, så det skulle inte förvåna mig om en sådan flyttar hem till oss innan året är slut...
förresten är det lustigt hur olika barn blir trots att de har samma uppfostran och samma förutsättningar. vår äldre son läser mycket, han har alltid en bok på g, medan den yngre ytterst sällan och mycket motvilligt plöjer igenom en bok!
KRAM

Caroline said...

Jag fick en kindle i födelsedagspresent. Hade inte tänkt att skaffa en innan, tänkte som du att jag gillar att läsa riktiga böcker. Men i och med att jag fick en bokplatta tänkte jag att jag får testa och jag blev glatt överraskad! Jag trivs mycket bra med den. Framförallt är den jättebra att ta med när man reser, man slipper släppa med sig massa böcker som väger och tar plats. Men då och då köper jag en riktig bok, tycker om att kunna variera mig lite :)

Millan said...

Ah nu har jag antligen last igenom senaste veckans inlagg! Veckan har varit lite galen och det har blivit valdigt lite blogglasande for mig :-(.

Vilken rolig home coming vecka. Verkligen skoj att lasa om detta for mig som inte har nagon koll alls pa det har. Det kandes lite som att titta pa en amerikansk tonarsserie att se dina foton. Fast pa riktigt liksom :-). Jatteskoj. Och vad fina de var tjejerna ocksa!! Later valdigt bra att de inte maste ha en date nu for tiden for jag gissar att det var valdigt stressande nar de behovde hitta nagon att ga dit med. Stackars de som itne hittade nagon ...

Ja josses vilket fint hus att plugga matte i. Kanske spokena kan hjalpa till lite ;-). Jag hade knappt vagat satta min fot pa ett stalle dar det spokar. Ar fortfarande morkradd och vill inte garna tanka pa spoken o liknande ...

Stor kram!!

Saltistjejen said...

Vilket fint hus och vilken härlig miljö!!! Jag ÄLSKAR din bild på vägen också! Just de här amerikanska gula linjerna och så höstfärger runt det som liksom tar upp den gula färgen! SÅÅ vackert!! Vi har en del liknande foton också på just höstvägar här hemma! :-)
Ang läsplatta så ja, du vet ju att både jag och M har varsin nu. Jag gillar egentligen M´s bättre eftersom det är den nyare Nooken som är superliten och lätt och smidig. Dessutom touch screen vilket är så mycket mer praktiskt. Han har dock inte color utan den vanliga Han ville ha e-ink, och det vill även jag. Just e-inken gör att känslan är som att läsa en bok tycker jag! Och jag läser mycket hellre på en sådan Nook/läsplatta än på t ex en iPad just av den anledningen att jag inte tycker så mycket om att läsa på en "skärm" eftersom jag lätt blir trött i ögon och huvud då. Kanske för att jag sitter så mycket framför en dataskärm annars, så att läsa mina böcker på skärm vill jag helst slippa. Min Nook är ju den gamla då eftersom den är typ 2 år eller så nu. Eller är det 3??? Just enkelheten samt att man inte behöver fylla hemmet med en massa böcker (vi har ju faktiskt inte plats) är sååå bra!!!! Vissa böcker som jag läser och tycker riktigt mycket om kan jag senare köpa i pappersformat. Men man läser ju rätt många böcker som man inte alls vill "ha kvar" senare och då är det perfekt med just e-formatet. Samt att man kan ta med sig mååånga böcker om man t ex ska resa. Tror min nook rymmer ca 300 eller så?? Sällan man läser så många... ;-)
Kram!!

Camilla said...

Jag fick en Kindle läsplatta av T i födelsedagsrpesent. Inget jag hade önskat mig precis. Jag gillar också böcker, men på vintern tycker jag om min läsplatta eftersom jag då ofta får ont i mina händer och den är lättare att hålla.
Jag tror att det är en vanesak. Och jag kommer nog att vänja mig:)

Det där huset ser ju ut att vara placerat mitt ute på landet. Härlig miljö, men jag gillar att ha lite grannar runt om. Just idag önskar jag att grannen med hunden kunde flytta för den har skällt konstant.

Kram

Desiree said...

Jag är precis som du då det gäller böcker. Både konservativ och har bacillskräck. Jag vill helst fortsätta läsa böcker just i bokform och köpa de böcker jag är interesserad av att läsa. Nej läsplatta har jag ingen längtan efter.
Jag tycker det är toppen att ni hittat en bra privatlärare till K för matten. Jag förstår dig helt där. Jag hade inte klarat av att hjälpa på denna nivå.
Gillar dina bilder mycket. Det ser verkligen ut som om det är långt ute på landet. Ser otroligt mysigt ut.
Kram!

Christina said...

O la la, inget dåligt ställe att plugga på! Duktig hon är er tjej!! Maken försöker få mig såld på läsplattor, Amazon har ju släppt en ny Kindle :-)
Jag har provat hans lite, den är inte så dum, min iPad gillar jag inte att läsa böcker på, skärmen är för glansig.
Men jag vet inte, har svårt att vänja mig vid tanken, gillar ju att hålla i en bok. Fast vi köper för mycket böcker som det är nu så för att slippa köpa en till Billy borde jag nog gå över "to the dark side" :-) Jag är ju som du, älskar att sitta på en bokhandel och läsa tidningar, saknar Borders väldigt mycket!! Dom hade väl också en läsplatta om jag minns rätt. Jag hoppas B & N håller sig flytande men det är svårt att konkurrera med Amazon som alltid kan erbjuda ett lägre pris tyvärr. Håller tummarna för dina bilder!! Kram!

Elisabeth said...

Har ingen läsplatta, har inga planer på att köpa någon, VILL inte ens ha någon faktiskt! Däremot lånar jag mer än gärna böcker på bibliotek. Faktum är att jag lånar i princip ALLT jag läser. Det enda som stör mig med låneböcker är när de luktar rök, vilket hänt någon gång. Men på det stora hela ÄLSKAR jag bibliotek, med alla dessa böcker som finns att låna utan att jag betalar något för dem!

Förresten, är bibliotek helt gratis hos dig? Alltså, de är naturligtvis egentligen inte gratis här heller, men det finns ju ingen årsavgift eller liknande. Förutom förseningsavgifter då.

Huset ser mysigt ut, och sååå amerikanskt på något sätt.

Cecilia/svengland said...

Tjenis! Jag har en Amazon Kindle som jag fullkomligen älskar!!! Den är så himla smidig att ha med sig när man reser - just nu brukar jag läsa en bok på Kindle'n ocn sen en vanlig bok, det enda negativa med Kinelen är att man inte kan köpa svenska böcker! Kom igen Sverige - skaffa Amazon ni också! :-)

Lotta said...

Läsplattor....ingen erfarenhet alls! Det är vanliga böcker rakt upp och ner som gäller. Känner att jag är "screen out" efter att ha suttit på jobbet, använt iPhone och datorn hemma. Det är skönt att hålla i en bok och känna doften av papper....men jag vet ju att det säkert är praktiskt och behändigt. Enkelt. Mycket att välja på.


Kul med svennefrulle och vilka HÄRLIGA bilder Annika. Höstkänsla maximum!!!

Kramar!!

Anne-Marie said...

Har aldrig ens sett en läsplatta. Känner mig som en dinosaurie. ;) Säger som Lotta, det skall vara "riktiga" böcker. Det där huset ligger ju helt fantastiskt vackert. Och jag kan mycket väl tänka mig att det finns snälla spöken där. Kan du inte skicka över litet svenskar till mina trakter? :) Kramar!

anna of sweden said...

Den amerikanska ostkusten är så vacker den här tiden på året! Ett synnerligen fint ställe att plugga på. Och förhoppningsvis hjälper spökena till. :)

Jag undrar om jag någonsin kommer att överge de traditionella böckerna. Det känns inte så.

Huggies!

Annika said...

Petra H:
JA, jag med...skippat spökena alltså. Detspelar ingen roll hur snälla de är. Jag hade freakat iaf, men ett fint ställe ÄR det!
Ja, jag är som du. Jag vill äga mina böcker. Jag skulle så gärna vilja ha ett äkta bibliotiek, lite engelskt sådär. Vika et helt rum åt det, men här finns det inget rum för ngt sånt.
Ja, snart flyttar ni igen.
Visst är det TRIST med Borders. Jag tycker det är riktigt sorgligt.
Deras läsplatta var ingentng i jämförelse med Nook och det är där jag tror att de föll.
Det går bra för BN, men frågan är HUR länge till?
Kram!

Sara:
Japp, jag känner ju likadant, men jag förstår ju att även jag kommer att trilla dit om ett par år, men ännu är jag absolut INTE där.
BN är en underbar affär.
Jo, det vlir så att man nästan ofelbart köper ngt varje ggn man suttit där och fikat och läst. Sist belv det två fototidningar och en VV tidning, så visst vet de vad de gör.
Kramar o älskar!!!


Ingela:
VI får hoppas det, men det verkar lovande än så länge eftersom provresultaten höjts!
NEJ, du ÄR inte den enda knäppa. VI har fått fler bevis på att vi inte är ensamma :-)
Aha, en ipad in spe. Jag har inte kommit dit ännu, men vi kommer säkert att skaffa en sådan också vad det lider.
Coola ÄR de ju!!
Krmar!

Annika said...

Caroline:
Välkommen till min blogg!
Roligt med Kindle.
Jo, det är ju fantastikst då man reser. Dwet säger Peter också. Han kan lada bok på bok och sen ligger de där på plattan.
Jag skulle nog också variera mig, som du, om jag hade en platta. Vanliga böcker ibland och eböcker ibland.
Varmt välkommen tillbaka!

Millan:
HEJ!!
Ja, homecoming var så roligt för dem!!
SÅ kul de hade!
En amerikansk film, fast på riktigt ;-)
Visst var de fina. TACK, millan!
JA; visst är det ett fint hus. Ett hus som stått där sedan inbördeskriget...hihi!!
Nej tack, jag skulle absolut inte vilja dela hus med aldrig så snällas spöken...
HUA!!!!
KRAM!!!


Saltis:
TACK!!!
Ja, alltså den här perioden på året är ju så strplande vacket!
Jag älskar den!
J m fam har ett sådant fint hus. OCH varenda ggn jag kommer dit blir jag liksom hänförd av det hela!
JA; jag vet att du ÄLSKAR NOOKEN, det var ett toppenköp för dig!
Peter är ju galen i sin Nook color också, och den är ju himla kul,
Smart att kunna köpa hem massor med böcker utan att de tar plats.
Jag tror att jag också kommer att bli nookare en dag i framtiden.
KRAMAR!!!

Annika said...

Camilla:
KUL med Kindle'n. Kan tro att du kommer att vänja dig.
Det är ju säkert framtidens melodi.
Kan du ta in svenska böcker via den?
Ja,visst är huset lovely!!
De har grannar rätt nära, men ingen direkt next door. Håller med dig annars, jag känner mig säkrare med grannar inpå knuten :-)
Kram!

Desiree:
DU är som jag. Jagvill också ha riktiga böcker.
Nej, bibblan är inget för mig och ibland skäms jag över det...
Men det är vad det ÄR!
Ja, detta med tutor för K var det bästa vi kunde ha gjort.
Hon är så bra, J!
Tack, roligt att du gillar bilderna.
Visst bor de fint!
Krmar!!

Christina:
Vissst är det ett fint hus!!
Synd att det spökar bara :-)
Elelr ,det kanske ger det hela med karaktär :-)
Njeaaa...jag är absolut inte där vad gäller läsplatta ännu.
Kan tro att ipaden är jobbig att läsa på.
Nej, det skulle jag inte orka heller.
Vi får se om det blir en Kindle för dig nu?
BN håller sig flytande tack vare sin populära läsplatta, the NOOK, som ör Kindles största konkurrent.
Kram!

Annika said...

Elisabeth:
Det är jag som har en knasig noja vad gäller det där. Helknäppt, jag vet.
Jag tycker du är smart som lånar de böcker du vill läsa.

Ähummmm...du talar med en persom som inte vet så mkt om bibblan...
MEn nog tror jag att det är gratis att skaffa lånekort.
Absolut.

Ja, visst är huset superamerikanskt, håller med!!

Cecilia:
Härligt att du gilalr din Kindle.
Kan du inte låna svenska böcker via den?
Så många av mina svenska vänner i US lånar böcker via sverige. Men de jhar nog Nooks de flesta...
Tycker det verkar vara halva nöjet att kunna låna via sverige.
Kolla upp det med din Kindle. Det kanske funkar!!!

Lotta:
Jag förstår att du öär screened out och inte vill ha en platta.
Absolut.
OCH doften av en bok ÄR underbar!
TACK!
Ja, det är alltid kul med svennefrullen och NU är det höstigt överallt. Love it!!
Kram!!

Annika said...

AM:
HAHA, men det gör inget. Riktiga böcker rule, tycker jag!!
Ja, visst är det ett fantastiskt hus. Med så fina omgivningar.
SYND att du inte har ngra svennar alls i Weed. Du får flytta hit :-)
Kram!

Anna:
JA, den är underbar. Nu är den nog som vackrast. Vid Thanksgiving r träden redan då kala.
Ja, jag känner lite som du, att det blir svårt att ge upp pappersböcker. Men jag tror säkert jag kommer att hamna i plattvärlden en dag jag med.
HUGGIES!!

Den lilla boklådan said...

Åh, min älskade läsplatta, min lilla bookeen, jag kan prata om den hur länge som helst. Från början var jag lite skeptisk men samtidigt nyfiken på de där plattorna. De första som kom var alldeles för tunga, den måste ju väga mindre än en pocket annars är det ju inte värt besväret.

Orsaken till att jag fick min bookeen av sambon i present var nog för att hemmet redan svämmade över av böcker. Låna på bibliotek är så pinsamt om man ständigt kommer tillbaka för sent med böckerna. Numera lånar jag böcker i en rasande takt från biblioteket direkt ner i bookeenen, och jag behöver inte ens tänka på när det är dags att lämna tillbaka dem.

Fler fördelar med läsplatta är att det är så bekvämt att läsa tegelstenar i sängen. 600 sidor är inga problem när de befinner sig i elektroniskt skick.

Men det ska vara som SweFlo säger e-ink så att man inte blir trött i ögonen, och se till att hitta en läsplatta som är riktigt lätt, du kommer ju ha den i handen ofta :-)