Monday, October 17, 2011

Homecoming-vecka!

Godmorgon denna måndag!


Helgen är slut, och det är faktiskt alltid tråkigt.

Jag har sagt det tusen gånger förr; men varför måste helgerna gå så fort?


Betydelsefull vecka på high school också eftersom det är HOMECOMING-VECKA!

Det är ju stort för alla de elever som går på high school. Det är nu skolan ska glittra och glimma av skolstolthet, och sådant är man ju bra på att åstadkomma på den här sidan pölen.

South Lakes HS har en rolig vecka framför sig med start idag.


Minnesgoda läsare kanske minns att homecoming-veckan kröns av “the homecoming dance” som äger rum på lördag. Eller, för att tala i klarspråk: veckan KRÖNS när the homecoming KING and QUEEN får tiarorna på sina hjässor på fredagkväll.

I vår del av landet är det, tack och LOV, inget krav att man måste gå till dessa danser med en “date” utan det räcker med att gå med tjej/killkompisar. ELLER, så går de helt enkelt i en större grupp tillsammans.

JAG är så GLAD att stigmat med “dater” har försvunnit i vår del av landet (som är den enda del jag kan relatera till). När Peter växte upp och gick på high school på 80-talet var det nästan omöjligt att gå på dessa danser om man inte hade någon av motsatt kön att gå med.

NU är det ANNORLUNDA! TACK och LOV, säger jag.

Detsamma gäller på den största skolfesten av dem alla, the prom! Det är skolbalen, THE PROM, som eleverna har under sitt sista år på high school, den största skolfesten som kröner de 13 år eleverna tillbringat i skolan. The Prom brukar äga rum i april eller i maj.

Numera kan de då även gå på THE PROM utan att behöva ha en “date” vid sin sida. Jag är glad att saker och ting tickar på framåt, att de inte sitter fast i gamla, traditionella spår. Återigen, på andra håll i landet (södern, delar av the mid-west) är det säkert lika konservativt som det alltid har varit.


Veckan på South Lakes ser ut som följer.


Måndag-Whacky tacky day. Klä dig så stolligt och knäppt som du vill! LOVAR att visa bild på en viss Karolina om en stund...SO STAY TUNED!


Tisdag-World wide day. Klä dig i kläder från andra länder, kulturer etc. Min tös kommer att ha en Sverige-tröja på sig, mer spännande än så blir det inte från vårt håll.


Onsdag-Superhero day. Japp, det säger sig självt, eller hur?


Torsdag-Powder puff football game. Tjejerna spelar fotboll (amerikansk) och killarna är cheer-leaders. Skall härmed tillägga att det även under vanliga matcher finns manliga cheer-leaders, men att det naturligtvis inte är lika vanligt bland killar att välja cheer-leading.

Torsdag är också class color day. Alla klasser (freshman-9 klass, sophomore-10 klass, juniorer-11 klass och seniorer-12 klass) klär sig i respektive klassfärg. PEP RALLY efter skolan med festligheter, brasa och därtill PEP och SPIRIT!!


Fredag-School color day, OCH HOME COMING PARADE (brukar vara jättestor), skolorkerster, drillflickor, dance team, skolklubbar, andra klubbar i Reston paraderar på gatan utanför skolan på eftermiddagen till allas glädje. Paraden brukar vara trevlig att se! På kvällen är det DESSUTOM den STORA homecoming fotbollsmatchen som är VÄLBESÖKT och extra festlig. ALLA är där. DÅ kröns THE HOMECOMING QUEEN och THE HOMECOMING KING i halvtid. Ja, Peter och jag kommer absolut att vara med på detta. Det brukar vara väldigt festligt och lite av en folkfest för oss som har barn på skolan.


Lördag- The homecoming dance. Slutet av the spirit week!


Jajamen, en stor vecka för South Lakes alltså!

OCH, Karolina tycker självklart att allting är jätteroligt,

DOCK, ingen pardon ges vad gäller skolarbetet. ALLT fortgår PRECIS som vanligt trots att det är homecoming-vecka.


Ha en fin måndag och har ni frågor på detta så får ni jättegärna ställa dem!

20 comments:

Marie said...

Häftigt att få uppleva det här genom dig och Karolina. Det känns väldigt annorlunda mot vad man som svensk är van vid! Jag ser fram emot att få se en bild på Karolina... :)

Desiree said...

Vad kul att få ta del av detta med homecoming. Jag har ju hört talas om det men inte upplevt det eller ens riktigt fattat det helt.Är alla elever på skolan involverade i homecoming aktiviteterna eller är det bara vissa årskurser? Är det i ära av gamla elever man anordnar home coming? Jag tycker de olika teman för denna vecka var riktigt kul. -Powder puff football game lät ju hur kul som helst. Har Karolina någon date till dansen eller går hon själv med kompisar? Nu blev det många frågor jag kom med här.
Kul att få ta del av detta som sagt.
Kram och ha en fin start på veckan.

Pettas said...

Jag har ju sett filmer om detta tidigare och tycker att det låter väldigt vettigt att ungdomarna INTE måste ha någon date av det motsatta könet med sig i era trakter.
Filmerna i sig har ju varit mera än lovligt töntiga och fånromantiska, men så är ju filmer ofta. Ändå har jag tittat för att försöka förstå varför man överhuvudtaget sysslar med liknande.:D
Som den jordnära skärgårdstös som jag är i själ och hjärta förstår jag det inte. Det finns säkert någon mening med allt detta som jag har missat totalt. Där kan du säkert förtydliga en del för mig?
Eller är det blott och bart bara en kul plojvecka som man håller för att ha roligt.

Hur som helst, så hoppas jag att det blir jättebra och fint för Karolina, indirekt för dig och Peter också:)

Kramar!

Annika said...

Marie:
Ja, vad kul att du tycker det!
Ska ta bild på henne om en stund innan hon går till skolan.
Den här veckan blir det mkt om homecoming på bloggen!!

Desiree:
Ja, detta är så uramerikanst att det finns inte. OCH det händer liksom rakt framför en, eller nästan då :-)
Alla årskurser är med, ja, alla fyra.
Alla satsar det de kan. OCH de har kul!
EXAKT, det är i ära av gamla elever som man har homecoming, men i ärlighetens namn är det absolut mest för nuvarande elever. JAG tror inte att så speciellt många gamla elever kommer till dessa event.
K har ingen date, hon ska gå med en grupp. Jag tycker det är toppen!
Kul med lite frågor.
kram!!

Karin:
VISST är det BRA att de kan gå date-lösa till dansen. SÅ ska det vara. SÅ glad att det inte är så konservativt där jag bor.
Homecoming handlar egentligen mest om att vara stolt över sin skola, att stärka stoltheten till skolan och sin klass. Att ha lite festligt en vecka på hösten.
Kul för kiddsen, men visst är det svårt för oss som inte är vana vid det att förstå!
Men, det är en kul grej som lyfter fram hela skolan.
I slutet av veckan ska det bli kyligt här. SÅ vi lär nog frysa på fredag då det är fotboll. K bryr sig inte, hon kommer att ha så kul iaf.
Kramar!!!

Min Mans Mat said...

Det är så himla kul, intressant att höra hur det går till i skolan/vardagliga livet hos er. Du beskriver det väldigt väl, och man förstår hur stort detta med homecomingen är i Usa, vi har ju inte samma skolspirit vad jag vet i Sverige.
Hoppas ni får en bra vecka
Hej H

Annika said...

Helena:
Ja, jag förstår det.
Det är ju sådant man sett på film och tv hela livet.
Nej, det är ju inte samma skolspirit hemma så detta är absolut ett amerikanskt fenomen.
Roligt att du gillar att läsa om det!
DET blir mer!
Kram!

Desiree said...

Kul då har jag lärt mig vad det går ut på. Det är alltså symboliskt att man anordnar detta för förre detta elever men det är en event för eleverna som går i skolan nu. Tycker det verkar kul med sådana här aktiviteter där man involverar hela skolan. :-)
Kram och tack för svar.

Annika said...

Desiree:
Precis så är det.. Visst får gamla elever komma, men det är för de nuvarande eleverna man anordnar det hela, så kan man säga.
Roligt är det ja, och det är bra för skolstoltheten!!

brysselkakan said...

Sonen gick igenom allt detta för två veckor sedan på sin skola. Han deltog väl inte fullt ut men suit-up-day körde han temat fullt ut! Men det vet du ju redan!

Fröken fräken said...

oj jag hade ingen aning om vad Homecoming vecka betydde. Om jag ska va ärlig så trodde jag att ens football team spelade hemma den veckan. Ja så tokigt va?
Men det verkar vara en rolig vecka i skolan. Skönt också att man kan komma till dansen med sina kompisar i stället, Det är väl vad dom flesta vill iallafall.

Kram

Annika said...

Brysselkakan:
Tycker det är så kul att de kör allt detta hos er också. Så ska det vara!
Suit up day passed din son som hand i handske!!

Fröken Fräken:
Nej, men det är ju inte lätt att veta. Detta är ngt jag lärt mig med åren, ska du veta!
Fotbollslaget spelar hemma på fredag, det är sant, ja, jätteskönt att de inte behöver ha dejter.,,
Kram!

Saltistjejen said...

Jag tycker det låter så kul med Home-coming där man stolt visar sin skola och där man har olika teman. Skoj skoj!!
Ser fram emot fler bilder!
Kramar!!!

Elisabeth said...

Homecoming tycks verkligen vara så amerikanskt det bara KAN bli! Roligt att läsa om de olika temadagarna. Förresten hade jag inte en aning om att det fanns manliga cheer-leaders! Jag trodde att det bara var för tjejerna, att killar inte fick vara med ens om de ville. Men så var det alltså inte!

Camilla said...

Det verkar bli en fullspäckad vecka med roligheter för Karolina:)

Jättebra att de nu kan gå på de där festerna utan date. Så himla trist det måste vara för dem som inte har någon. Dessutom tror jag att det är roligare att gå med kompisarna.

Kram

Jess said...

Så roligt det verkar vara med homecoming week!
Kan tänka mig att Karolina ser fram emot veckan förväntansfullt.
Tycker att det är bra med en sån vecka för de knyter ju samman eleverna på skolan, eller det antar jag då att det gör.
Men hur väljs homecoming queen och king? När man sett filmerna så verkar det ju alltid handla om den som är poppis men så kan det väl inte vara i verkligheten eller?
Och hur väljs de? Visst är det bara seniors som kan bli eller?
Jag tycker att det är så intressant och önskar faktiskt att de hade nått liknande är på Irland att se fram emot. :-)
Bilderna på K och kompisen i den nyaste posten är häftig.
Men K ser ju så cool ut oavsett vad hon har på sig. :-)

KRAM!

Annika said...

Saltis:
Ja, det är ju klokt att stärka skolstolthet etc. Homecoming är jättekul för eleverna.
Kul vecka för dem alla.
Ska försöka visa lite bilder under veckan.
Kram!

Elisabeth:
Det är nog bland det mest uramerikanska man kan tänka sig i skolväg.
Jo, killar kan välja cheerleading också! OCH det finns alltid ett par killar med i varje team som lyfter etc.
Som du förstår krävs nog en hel del mod från killars sida för att de ska våga välja cheerleading som tillval!
Ska försöka plåta lite på fredag!

Camilla:
ja, stor vecka!
VISST är det BRA att de kan gå dessa danser utan dater. Jag tror också de har roligare om de går i grupp.
Kram!

Annika said...

Jess:
Ja, en rolig vecka är det ju!!
OCH visst knyter den ihop sammanhållningen.
Ja, jag ska erkänna att jag itne rikigt vet hur de väljer ut king and queen, men det är nog alltid sr som väljs. Ska fråga Karolina och berätta. Det är ju verkligt intressant att veta hur DEN biten går till.
Kram!!

Taina said...

Gud vad roligt! Bella gick igenom det här och de var ju helt crazy hela veckan.
Tycker också att det är bra att de har tagit bort datetvånget. Men jag kunde ändå märka av på de tjejer som inte hade en date. Bella hade en kompis som försökte se cool ut men det kändes i luften att hon var missnöjd. Det satt i hos henne.

Kram kram

Annika said...

Taina:
Ja, en rolig vecka är det!
Och crazy, som du säger.
tror det är tungt om man går med i en grupp där de flesta är par. Lättare att gå med en kompisgrupp, men jag kan förstå att vissa säkert tycker att det är jobbigt om de gärna vill ha en dejt.
Kram!

Matildas fikarum said...

Jag har alltid blivit så förvirrad av att det heter Homecoming. Vem är det som kommer hem, liksom.