Monday, August 27, 2007

Sista veckan av sommarlovet...

...har precis inletts. Nästa tisdag börjar skolan igen, och då kan man kanske verkligen börja fundera på om det ska bli höst i år också. Egentligen längtar jag inte så mycket efter hösten i år. Anledningen till det är kanske den att det var så pass dåligt väder under min semester i Sverige och Finland, iallafall mestadels. Jag har inte blivit sådär äckeltrött på värme ännu, men det kommer säkert. Det brukar inte ta så många veckor av hett och fuktigt väder förrän man börjar yra om höst, höstkläder, vackra färger, sprakande brasor och klar, hög luft. Eller jo, vänta, lite längtar jag nog trots allt.

Semestern vid beachen är ett minne blott nu. Visst var det skönt och härligt att vara nere i Myrtle Beach. Men faktum är, mina vänner, att det är lika skönt att vara tillbaks i good old Reston igen...
Det kanske var så att solsemstern kom för tätt på min lååånga semester? Jag hann aldrig landa emellan dom, så är det...
Jag har också kommit på att jag faktiskt inte är helt tokig i att ligga på en het strand hela dagarna heller. Det blir ju lite trist i långa loppet, och allt, precis ALLT blir sandigt. Jag kunde ju inte ens ta ut mina kameror på beachen! Tordes helt enkelt inte. Hela jag var ju som en svettig, solkrämig och sandig klump.
Nej, då är det bättre att dra ut solstolen i vattnet och låta Atlantens 30-gradiga vatten sköja över kroppen. Två böcker hade jag med mig på resan och dom böckerna är nu sandiga (såklart). För på stranden måste man ju läsa, det lyder så!!!'

Beachhuset var helt OK. Stort, men lyhört. Vi var 14 personer där i åldrarna 2-67. Mestadels gick det nog bra. Jag är ju van att vara 15 personer på en mycket mindre yta i vår sommarstuga vid sundet. Fast, det är klart, där råder ju ett helt annat sorts uteliv.

Märkte att jag saknade The Outer Banks i North Carolina flera gånger. På the Outer Banks råder ett helt annat beachliv. Det är lugnare, vackrare, mindre kommersiellt och framförallt slipper man se alla skyskrapor och jättehotell.
Saknade alltså the OBX, och då framförallt Corolla.

Så vad kan man säga? Borta bra men hemma bäst...


Ha, ha...När ni ser dom övre bilderna ser det väl ut som om vi hade dåligt väder hela tiden. Not so! Tog bilderna precis efter ett åskväder. Bilderna är tagna från vårt nedre deck.
De soliga bilderna är från köpcentret "Broadway at the Beach". Vi åt middag på Margaritaville...Vilken TURISTFÄLLA!!!

21 comments:

londongirl said...

De där bilderna efter åskvädret är riktigt vackra, man kan se att det varti "dramatiskt väder".
Varför var Margaritaville en turistfälla?

Bloggblad said...

Du, jag skulle inte ha ett dugg emot en sandig strand. Här är värsta höstrusket och jag FRYSER!!!

Humlan said...

Härligt dramatiska bilder! Kan vara riktigt skönt med sådant väder ibland, men om det är så hela tiden så tröttnar man ju.. Liksom man tröttnar på värme och fuktig luft! Det är ju tur att man har växlande väder, men jag är inte så förtjust i detta konstiga extremväder som har blivit vanligare numera..

Petra said...

Borta bra men hemma bäst, precis som du säger. Och hösten ja... Har köpt en stickad klänning idag, så jag antar jag i alla fall undermedvetet välkomnar den litegrann. ;)

veronika said...

Forstar att du nu tycker det ar skont med att bara vara hemma, efter alla dina resor.:)
Fina bilder igen, far jag fraga vad du har for kamera? Funderar sjalv pa att kopa en ny.

Desiree said...

Välkommen hem igen. Jag är inte heller typen som gillar att ligga i en solstol dagarna i ända. Gillar att varva solstolen med andra utflykter. Sedan gillar jag små ställen som känns mysiga och genuina inte de där ställena med massor av skyskrapshotel som står uppradade kilometer efter kilometer, vi har som tur var funnit våran lilla pärla. Hoppas du blir av med sanden det brukar ha en tendens att hänga med ett tag.

Anne said...

Nej, att bara ligga som en klubbad säl på stranden dag ut och dag in är inte roligt, alltför tråkigt. Solstolen i havet med vattnet att skölja över en, det lät mmmmmm härligt! Specillet för oss rädda harar som tycker Atlanten är lite småläskig att bada i :)

Blev nyfiken också, efter att ha läst om er på östkusten och semestrar. Det verkar som att North Carolina är ett populärt tillhåll för amrisar att åka på semester till?
Kram i stora lass

Anonymous said...

Här har skolan satt igång idag o det är såå kallt!
Helgen här var fantastisk men det var kanske den sista solen på ett tag? Det känns verkligen vemodigt tycker jag....
Kram från Anette

Anne said...

Även om man inte längre går i skolan eller har barn som går i skolan så är det nåt speciellt när skolstarten börjar. Det är vemodigt på nåt sätt, som att sommaren är verkligen slut nu. Även om den vädermässigt inte alls är det.

Anne-Marie said...

Roligt att se bilder från kusten. Skolstarter har alltid en speciell känsla - slutet på något och början på något annat. Kram!

Annika said...

L-girl:
Jag gillar åska, bara man är i tryggt förvar sas.
Margaritaville var ett sånt där ställe där allt kostar för mkt, Margaritorna som jag drack var inga höjdare och DYRA!!! En ggn i timmen var det "orkan" med åska o sen var det två killar som gick omkring och vrålade "Wasted away again in Margaritaville, looking for my last shaker of salt", Jimmy Buffets mest kända sång....Dom skulle få med sig hela restaurangen i sin sång. Lite kul, men fööör mkt!!


Bloggblad:
Ha, ha...Det är väl så, man saknar ofta det man inte har...

Humlan:
Visst är det häftigt med ordentlig åska ibland. DET tycker jag också.
Jag tycker inte heller om extremväder. Lite skrämmande...

Petra:
Ha, ha..Höstkläderna är dom absolut roligaste kläderna att köpa!!! Jag köpte upp mig ordentligt i Sve!!

Veronika:
Absolut!
Jätteskönt att bara vara hemma nu!
Kul att du tyckte om bilderna. jag har en Panasonic dmc-fz50. Men dom två undre bildrna är tagna med min lilla Sony kompakt. Den kam'ran håller på att lägga av fö.
Alla andra bilder på min blogg är tagna med min Panasonic. Tycker mkt om kam'ran, men det är mkt att lära in. Jag kan bara en bråkdel.

Desiree:
Jamen visst! Fram för små och genuina ställen! jag har innerligt svårt för komplex efter komplex som randar stranden. Därför gillar jag obx, kanske inte Nags head o de ställena, men de mer genuina...

Anne:
Nä, för harar är det läskigt att bada i dom stora oceanerna, ha, ha!! Att dra ut solstolen i vattnet och bada på det sättet passade mig utmärkt. Tycker stora vågor ÄR läskiga. Du har ju Stilla Havet, inte mkt bättre vågmässigt där...tvärtom, eller hur? Och kallt...

North Carolina är nog poppis för oss som bor på Östkusten, speciellt om man bor från VA och upp. Annars är South Carolina jättepoppis, om man bor i the deep
south, VA och ner till GA. Atlanten är så varm!
KRAMAR!!

Och JO, jag håller med om att det känns som ett helt nytt kapitel öppnas så fort skolan börjar. Nystart, även när man inte går i skolan.

Anette:
Vad synd att ni har så kallt nu! MEN du ska se att det blir bättre.
Det blir vemodigt efter ett långt sommarlov.
KRAM!!!

Annika said...

A-M:
Visst är det så! Skolstart betyder nystart. Känns mer som ett nytt år än nyårsafton...
Kram!

Helena said...

Visst är det skönt när allt återgår till det normala och man har något att längta efter igen, sol och hav...
Dottern är så glad och fin på alla foton, tänk om man hade ett sånt leende!

JaCal said...

Jo, man måste kanske sprida ut "semstrarna"... för när man har varit borta är det rätt gott att vara hemma ett tag. Jag gillar strand - men i lagoma doser... och helst i en solstol i skuggan... på lagom avstånd från sanden... ;-)

Fina bilder!! Jag köpte precis en ny kamera väska - vill kunna ha med mig kameran lättare - för det är ju när man minst anar det man har ett bra bild fram för sig.

Annika said...

Helena:
Visst är det det! Nu får jag längta till nästa sommar igen! .-) Men först till hösten!
Ja, jag har en glad dotter! :-)

Jacal:
Nej, jag har börjat lessna på rena beach-semestrar. Måste ha mer att göra än att bara ligga på beachen o gå in i olika surf-shops---Gääsp!

Jag tror jag har pajat min lilla Sony. den ligger alltid i min handväska och där måste den ha blivit skadad. Vi får se...den funkar än så länge.
För visst är det så att den bästa bilden finns där man man inte har kameran med sig. Kul att du köpt en ny väska. Visst har du också två kameror?
Köpte precis två fotoböcker idag på B&N...Nu ska jag lära mig ännu mera!!

nika said...

hejsan

Underbara sommarbilder. Här börjar skolorna på osdag och redan första dagen får ungarna gå hem klockan tolv för det är för varmt ännu. Men det tror jag dom inte har något emot
Ha en bra vecka

Annika said...

Nika:
OKAAYY!! Intressant att dom låter ungarna gå hem klockan 12 första dagen...Sen då? Ska det bli svalare då eller? ja, jösses, ibland blir man helt matt av den amerikanska skolan.
Ungarna älskar säkert sin klockan 12 dag!! Hi, hi!!
Ha det så fint du också!

LindaLotta said...

Jag saknar sandiga böcker...
Det blev inte så mycket av den varan, men några dagar fick jag i alla fall och då njöt jag.
Men det räcker inte, jag vill ha mer!!

Välkommen hem igen :)

Annika said...

Lindalotta:
TACK!!
Det är skönt att vara hemma även om böckerna är sandiga.
Hoppas att NI får lite mer av varorna sol och värme i år. Det var ju en för ynklig sommar.

Pernilla said...

Jag tycker åskbilderna var helläckra! Just nu är jag jätteavis på dej som har värme.. här hade vi +2 i morse när jag vaknade!! Usch, det är alldelens för tidigt!

Margaritaville verkar ju vara ett helhäftig ställe *haha*

Annika said...

Pernilla:
Kul att du gillade bilderna!!
Jo, värme är nog skönt i lagaom doser.
Vet du, jag är lite avis på er...ha, ha...
Margaritaville behöver jag inte skynda mig till igen, om man säger så :-)))