Wednesday, August 22, 2012

Tankar. Just nu

Idag har jag varit hemma i Reston i prick en vecka.

Det känns som om jag varit här---tjaa---mycket, mycket längre än sju dagar.
Samtidigt känns min fina sommarsemester i norden så nära, och det är den ju också. Jag var ju just där.
Älskade, älskade nord!

Nu har jag hunnit reflektera lite över hur det känns att vara här igen, och vi kan ta det i punktform, blandat med lite bilder.

* När jag kom hem i onsdags såg jag att min lilla täppas skönhet är ett minne blott. SÅ övervuxen, så mycket ogräs.
Peter har nog gjort vad han har kunnat, men han är så osäker på vad som egentligen är OGRÄS. PÅ vad som SKA bort och vad som INTE ska bort.

* Tråkigast, och hemskast av ALLT i trädgården är att mina älskade horensior är totalt uttorkade.
Inte själva plantan, men blommorna. Vilken SORG för mig. DE som är mina stoltheter och min stora glädje. Nu finns det bara torkade blommor kvar.
Himmel, så hemskt. Att de vissnat beror på den överheta sommaren som rått här. Det har ju varit en hetta som varit grym. Hortensiorna fixade inte det. NU vet jag inte VAD jag ska göra åt de där uttorkade blommorna?
Ska jag klippa bort dem? Låta dem vara kvar? Gode tid, jag hoppas verkligen att de återhämtar sig till nästa år...
Någon av er läsare som kan tipsa mig om vad jag ska göra nu?

JAG VILL GRÅTA!!!

PLEASE SAY IT AIN'T SO!


* Jag har förlorat ALL lust till att arbeta i trädgården.
Jag har NOLL inspiration. Skulle helst vilja skita i den helt. Men det går inte heller...


Så här såg mina hortensior ut i fjol i augusti.* Meteorologerna spådde alla rätt den här sommaren.
De sa att det skulle bli HETT med medföljande stora oväder, och RÄTT fick de.
I Washington DC har det varit den hetaste sommaren sedan man aktivt började mäta temperaturerna. DET vill inte SÄGA LITE DET!

* Back in da US betyder också finfina grönsaks och fruktdiskar i mataffärerna. 
Sverige och Finland kan tyvärr inte mäta sig ALLS. Utbudet, och smakerna här ÄR otroliga. Tråkigt men sant för Norden. Inte ens de finaste ICA eller COOP butikerna hemma har roliga grönsaksdiskar. Det är en fröjd, faktiskt, att handla frukt och grönt igen.

* Men gissa om jag saknar OSTEN hemma!
Jag säger bara; Prästost, Västerbottensost och Greve...DET är grejer det. USA har inte mycket att hänga i julgranen då det kommer till egna ostar. Visst kan man få tag på goda cheddarostar mm, och det importerade utbudet är stort, men Sverige RULES!!!

* Gillar ju alla Farmer’s Markets här också.
SÅ otroligt MYCKET!! Vi har SÅ mycket ekologiskt och fräscht att välja på hela tiden. Där ligger tyvärr också norden långt efter. Inte för att jag enbart handlar ekologiskt, inte alls. Men skulle jag vilja gå in på den banan finns precis ALLT att få tag på.

* Pissigt är dubbelmoralen.
Fasiken, man har knappt landat och så slängs man in i allt igen. Bara igår var det en idiot till politiker, republikan förstås, som utrryckte sig över aborter, och att “om en kvinna blir våldtagen PÅ RIKTIGT  KAN hon inte bli med barn”. Duktigt och fint sagt, Mr Akin. Verkligen.  IDIOT!!!
Igår på kvällsnyheterna fick man också höra talas om en politker från Kansas som badat naken i Israel i fjol under en jobbresa!! Mitt i natten, efter en fest. Himmel och pannkaka! The NERVE!! Eller vad säger ni?
Herre-HIMMEL-gud, hur kan det ens vara EN NYHET!!!???

* Jag säger, bada NÄCK!!
VEM BRYYYYR sig! Men här in da US ser man inte ens nakna bebbar på stranden. Ibland. Blir. Jag. Så. Trött!!! USA är dubbelmoralens Mecca på jorden.

* Det är VALÅR!!
OCH det märks. Jösses vilken klappjakt det är! OCH vad LESS jag kommer att bli innan detta är överstökat. Tror kanske att Obama ryker all himlens väg också. Har bara en OND aning om att det blir så. Hoppas jag har gruvligt FEL! Vi får SE i november...

* Jag njuter åt den sommar som jag har kvar.
Jag älskar de varma kvällarna. Jag älskar de varma sammetsnätterna. Men under den gruvliga stormen son härjade i DC-området den 29 juni, DERECHO kallad (se där, ett nytt väderord jag fått lära mig), flög vårt parasoll all världens väg. Vi hade dock tur. Parasollet var det ENDA som förstördes hos oss plus ett par krukor som flög i backen. Varken Peter eller jag var här under Derechon. Det är jag glad för ty det lär ha varit FRUKTANSVÄRT.

* Jag njuter av UTBUDET på ALLT som finns i den del av USA jag bor i.
Jo, jag gör det. Det kan inte hjälpas...

* Jag saknar att nöta Stockholms gator.
Verkligen! Jag inser att min kärlek till Stockholm blir allt mer påtaglig för varenda gång jag är hemma. ÄLSKAR den staden. ÄLSKAR att man kan GÅ precis överallt. Älskar att staden inte är större än att man kan vandra den relativt lätt. ÄLSKAR att alla är UTE och går! Friluftslivet! Allas längtan till naturen.
OM jag någonsin skulle flytta till Sverige igen skulle jag flytta direkt till Stockholm.
De här tre bilderna är tagna med Camera+ på min ajfån

* Jag avundas mina föräldrar som är i skäritugan vid sundet och njuter några veckor till. Underbara ställe på denna jord! Jag gläds över relativt goda nyheter en släkting fått om sin hälsa.


Skärinatt via Camera+

Ljuslykta i skärikvällen via Camera+
* Jag ser fram emot uppkommande helger då vi har roliga saker inplanerade.
Jag gläds över att ha en man som planerar och fixar och donar så mycket för vår familj. Hela tiden! He’s the BEST!

* Jag ser med glädje fram emot den allra bästa årstiden här på amerikanska östkusten: HÖSTEN!
OJ vad VI här på bloggen ska frossa i vingårdar, skördefester, vyer och HALLOWEEN! NU börjar min tid!


TACK för att ni orkade läsa det jag känner JUST nu...

39 comments:

Erica said...

Vilka härliga sommarbilder :D
Och vad roligt att få läsa dina reflektioner. Förstår att det verkligen känns som ett privilegium att liksom få "det bästa av två världar" :)

Hösten är jag tyvärr inte så mycket för, utan jag är mer vår -och sommarmänniska :) Men jag håller med om att det trots allt är en väldigt mysig årstid :D

Hoppas du får en bra fortsatt onsdag!
MVH /Erica

Lisa said...

Vilka omvälvande tankar, men det blir nog sa när man varit pa besök hemma & kommer tillbaka till sitt andra hem, man drar bilans. Visst vore det toppen om man kunde dela upp tiden...vara nagra manader här & nagra manader där & fa njuta av det bästa bada länderna har att erbjuda? Stockholm är en underbar stad...Synd med hortensiorna Annika. Vet vilken möda du lagt ner pa dem. Ska höra mig för om nagon har ett bra tips!
Kramar, Lisa

Sofia said...

Visst är det härligt att kunna ta del av så mycket, samtidigt som jag ibland vill ha ALLT på en och samma gång. Jag vill ha svenska sjöar runt knuten men jag vill bo i mitt härliga London...

Tur att det finns flygplan!

alegni said...

Jag blir så varm i hjärtat av din förbehållslösa kärlek för Stockholm och den österbottniska skärgården, Annika. Och du dokumenterar båda ställena så fint!
Jag kan förstå att det är kalas att bo där du bor med all den höstskörd som ni kan ta del av. Det avundas jag! Dock avundas jag inte den amerikanska dubbelmoralen, och jag förstår mig inte alls på den. Kollar folk aldrig i spegeln där, undrar man...?
Stor kram!

Anonymous said...

Ja, dubbelmoralen i US gör mig mycket fundersam... Ett tag tyckte jag amerikaner var dumma men så har jag insett att det är de inte, bara inte så upplysta som kanske övriga välden och främst kanske Sverige? Och med J i internationell skola med klasskamrater från alla hörn av jorden så inser jag att utbildningen i US är bra men kanske lite snäv?
Ja, ja!
Synd på dina hortensier... har en jag vill ha med till Sverige och borde satt den i kruka, nu står den planterad i marken, i våras men det glömde jag. Så får väl klippa ner den och peta ner den i en kruka och hoppas den överlever! Om inte så gjorde jag ju i alla fall ett försök!

Annika said...

Erica;
Roligt at du tycker det.
Ja, det är svårt att inte reflektera.
Jag började älska hösten först då jag flyttade till USA. Här är det som en dröm!
DET är det inte hemma på samma sätt.
Ha det så gott!!

Lisa:
Jo, sådär blir det...
Speciellt eftetr långa resor hem. Då jag varit hemma ett par veckor på julen känns det inte så...
Ja, man skulle önska att det var lättare att att bara pipa hem över en helg etc.
Men, alas, det går ju inte.
Mina blommor ja...det är en sann sorg...
Kramar!!

Sofia:
Jagä r som DU!!
VILL också ha allt.
Men är glad över att det finns plan (även om jag räds dem, haha), att det är lätt att resa (för det är det ju).
Kram!!

Musikanta said...

jag har just läst Tove Janssons Sommarbok där hon berättar om växterna på skärgårdsöarna som torkade ut en sommar men vars rötter låg tryggt i jorden och väntade på att växa upp igen tills nästa sommar. Så klipp ner dem du bara, så har du nog fina hortensior till nästa år.

Jag själv klippte ner min lavendel på tips från Slottsträdgårdmästaren (bra blogg) och den har aldrig varit så fin som sommaren därpå.
Kramar!

Annika said...

Ingela:
TACK!!
Ja, det är lätt att dokumentera ställen man älskar.
DET är verkligen det.
Ja, dubbelmoralen är nog det jag har ALLRA svårast för i USA.
Jag bor på en mkt liberal plats, men visst härjar dubbelmoralen under ytan lite överallt.
Värst är den nog i the mid-west och i södern, tror jag...
IIIIK!!!
Men, men...
Kramar!!

Brysselkakan:
Nej, dumma är de inte. OCH utbildningen på universiteten är ju världsledande utan direkt konkurrens från övriga världen.
Jag har alltid varit impad av grund och HS-skolan här (ja där vi bor, ska ja stryka under med).
Tycker ungarna lär sig så mkt, om än under HÖGA krav.
Men den här läskiga dubbelmoralen...??
Jag vet egentligen inte var den har sin grund?
Men otäck är den...
OCH i stora delar av detta stora land tror jag verkligen att det finns sååå många som är totalt oupplysta. DET är läskigt. Märker inte alls av det där jag bor, men jag VET ju att det finns stora, stora massor där det är totalt förtjockat. Ruggigt...

Annika said...

Ingrid:
DET är en av mina favoritböcker i världen!!
har läst om den otaliga gånger...
Jag har en egen pappa som är slottsträdgårdsmästare och jag ska höra med honom om det som är bäst just nu.
Sorgligt är det :-(
Kram!!

Lotta said...

Halloj!!

Ja, det är mycket bra här, mycket man saknar också. Utbud av mat och shopping är oslagbart. Tänker ofta på det. Stort, mycket, nytt, för alla smaker. Det funkar med över 314 miljoner invånare och där ekonomin drivs av konsumtion.

I Sverige är det mer småskaligt. Jag njuter av det också. Större kedjor som tex City Gross har stort utbud av allt. Lilla ICA på Kungsholmstorg känns som att handla i en garderob, men den har en småstadscharm å andra sidan ;)

Japp, valår. Det kommer bli så det räcker och blir över!

Trist trist med dina hortensior. De kommer säkert igen nästa sommar om du klipper ner dem?

Kram!!


Victoria said...

Åh, vilka underbara bilder!!
Du är så himla duktig på att fota, jag blir alldeles varm av längt till Sverige när jag ser dina foton.

Kramar//Vic

Cecilia said...

Nej nej nej Obama skall ta hem det i år,det kommer bli med liten marginal men han gör det.Jag hoppas innerligt det.Den där andre nissen kan ju inte bli vald till president,det vore ett stort skämt.

Underbara bilder du visar,längtar sen tidigare till Stockholm men nu längtar jag ännu mer.
Och som jag längtar efter frukt och grönsaksdiskarna over there.Färgrik frukt,härligt!!
Nu skall jag läsa i kapp dina tidigare inlägg också.

Kram/Cecilia

Annika said...

Lotta.
Morning babe!
Ja, USA är det ultimata shoppinglandet vad gäller precis allt. Vet inte vilket annat lans som egentligen kan mäta sig?
Allt finns ju.
Men, jag håller med dig om de svenska butikerna också, alla ggr.
Gillar Ica Lindhagen på Kungsholmen sååååå mkt, stor och har det mesta.
Mkt som man som svenne dregglar över. Inte dumt.
Valår..man lär bli less innan sista ordet är sagt...
Kramar!!

Victoria:
OOO tack!!
Gud vad glad jag blir över dina ord!
Ja, jag vet...det är lätt att fyllas med värme då man tänker på Sverige. ATT det är ÄR!!
KRAMAR!!

Cecilia:
Du tror det?
Jag är väääldigt tveksamt.
Väldigt, väldigt...
Men jag hoppas ju att OBAMA vinner, såklart.
Vi ska hoppas på det!
Stockholm är underbart.
OCH det är gfrukt och grönt i USA också :-))
KRAMAR!!!

Pettas said...

Direkt från hjärtat är ditt inlägg idag:).
Många tankar.
Klipp ner hortensian, den kommer igen nästa år.
Underbara bilder, som vanligt!

Kramar
Karin

Annika said...

Karin:
Jodå, idag kom det direkt från hjärtat.
Faktum är att jag i detta nu ska gå ut och klippa bort blommorna.
TACK, kul att du gillar bilderna!
Kram!!

Desiree said...

Nej vad trist med dina fina hortensior att det dött helt under sommaren. Ser tyvärr inte ut som det finns mycket hopp för dem. De där republikanerna. Man upphör inte att häpna och chockas över vilket skit de säger med jämna mellanrum. Jag har sett till att registrera mig så att jag får hem valsedlar så att jag kan rösta i amerikanska valet. Vill verkligen INTE att republikanerna ska vinna. Det var inte helt lätt att luska ut hur man skulle göra för att registrera sig inför valet. De verkar gilla att krångla till det.
Frukten håller jag verkligen med dig om. Finns ingen matbutik här i Sverige som kan mäta sig med de fina utbudet av frukt och grönt som ni har i USA.
Dina sommarbilder är njutningsfulla. Får gärna fortsätta att överösa oss med dessa.
Kram!

Anonymous said...

Hej min bästaste vän :-)
Härliga bilder att minnas tillbaka till. Här är det mesta tillbaka i vanlig lunk igen o sommaren börjar redan kännas ¨långt borta. Jobbet börjar, skolan börjar (E har fått en toppenstart på sin nya - tack för det!)
Annika.Vet du namnet på dina hortensior? Vissa ska man klippa ner efter blomning o andra inte. Förra sommaren klippte jag en som inte har blommat ngt alls i år. Var nog "fel" sort.
Er dubbelmoral är nog ngt som vi fnissar lite åt. Bada naken - hugaligen så hemskt! Sen kan du nästan inte titta på en enda amerikansk film som inte inkluderar sex eller naket. Konstigt det där.
Förresten. Undrar vad som skiljer en riktigt våldtäkt från en icke riktig?????
Kramar från Anette

eastcoastmom said...

Ja hösten på amerikanska östkusten är klart bäst. Saknar den.

Anna said...

Så givande att läsa1 Tack för att du berättar!

Elisabeth said...

Stackars hortensiorna! Kanske hämtar de sig trots allt, hoppas det i alla fall. Och ja, det där uttalandet från den republikanska politikern var verkligen bara för mycket!

olgakatt said...

Du MÅSTE inte fixa trädgården på en gång! Gå en liten runda med sekatören så ska du se att det känns bättre sedan när det blivit bara litet prydligare.
Med din positiva personlighet tror jag du kan trivas på de flesta platser i världen, Annika. Du är så bra på att hitta de fina sakerna med varje ställe även om alla också har sina nackdelar.
Stockholm är för mig ett väldigt trevligt ställe att besöka men absolut inte att bo i!

Channal said...

Så många fina bilder! Här är det bara skurar!! HETT vill jag också ha! Men så trist när allt bränns sönder! De kommer nog igen nästa år dina vackra hortensior!

Min terapi är att fota med min iPhone och sedan redigerar jag med en jätterolig gratisapp "FotoRus". Där kan du göra collage! Att bilderna blir som teckningar är en effekt som finns där som heter "paint"! Jag klickar o leker mig fram! SÅ KUL!!!

KRAMAR Anna

Marianne said...

Ja nu ser jag hur dina stackars hortensior har tagit stryk av hettan! Så tråkigt. Men som andra säger här: Klipp ner dem. Jag har för mig att man alltid ska klippa bort gamla blommor, så kommer det nya. Det har funkat på en liten hortensia som jag har på framsidan, den poppar fram nya blommor hela tiden. Testa, vem vet, du kanske kan få några nu framåt höstkanten?

Ja visst önskar man att man kunde få allt det bästa från båda världar! Frukten och naturen och ostarna och familjen och jobben och ... Och slippa annat som korkade bibelbältesfanatiker och republikaner och dubbelmoral.

Så många fina bilder!

Kramar!

Sahra said...

Tyvärr finns det inget idealsamhälle
Du måste väl ända ha de bästa av världar.
Tänk att få känna den känslan för Stockholm när du är här. Och den längtan efter Stockholm när du inte är här. Lätt att ta det för givet när man bor här. Samtidigt bor du i en fantastisk miljö med fantastiska möjligheter. Sedan får man bortse från inskränkta och ignoranta korkade högerpolitiker. Fast det kanske inte är så lätt att bortse ifrån när man liksom är halvamerikan.
Kram

Miss Marie said...

Stackars hortensior! De ser inte glada ut.

Hoppas Obama blir kvar. Jag blir mörkrädd när jag hör vad vissa republikaner häver ur sig; "våldtagna kvinnor blir inte gravida", jag menar, va fan, är han helt jävla dum i huvudet?! Fruktansvärda människa att säga något sådant. Här i Sverige rapporteras annars att många kvinnor i mitten kommer rösta på Obama, fastän de först hade tänkt rösta på Romney, just för de konstiga uttalandena om abort. Vi får som sagt hoppas att Obama håller sig kvar, för kvinnornas skull!

Jane said...

Mitt i prick Annika. Mataffärer är i USA ett sant nöje, grönsaker och frukt är verkligen alltid superfräscha.

Dubbelmoralen här suger, den där idioten i Missouri, hoppas han inte vinner valet till Senaten.

Och ja, osten suger! Jag betalade 12 dollar för en liten bit gouda härom dagen, 12!!!!

Christina said...

Här har du en som skriver under på mycket!
Älskar utbudet i USA! Frukt och grönt, alla Farmer's markets men saknas svensk ost!!

Jag är också rädd för att Obama ska förlora, jag hoppas verkligen inte det! Och ja, jag såg verkligen rött när jag hörde om all denna idioti angående våldtäkt. Att dessa män ska få lov att styra USA, det ger mig så upprörd! Detta är 2012 i ett västerländskt land för sjutton!

Hur som helst, hoppas att trädgården repar sig!
Kram!

Anne-Marie said...

Nu har min "hjärnsmälta" bedarrat så jag kan fungera litet mer som vanligt och hälsa på hos dig. :) Precis som ni, har vi haft, och har fortfarande, det mycket varmt. I förra veckan var det runt +32/33 inomhus varje dag hos mig och när man inte har luftkonditionering blir det jobbigt. Har inga bra råd för dina hortensior tyvärr.
Ja, frukten och grönsakerna slår Sverige med hästlängder.
Dubbelmoralen är märklig. Och att uttala sig som han gjorde, det är ju idiotiskt.
Valåret gör mig nästan illamående. Men, men.
Du har onekligen litet större utbud. Weed är tomt på affärer egentligen. Skulle vilja ha det litet mer som du har det.
Kramar!

Emmama said...

Skönt att du alltid har ditt favoritårstid att se fram emot när du kommer tillbaka från Sverige! Vackra, vackra bilder och intressanta tankar! Kram från Skottland!

Annika said...

Desiree:
Ja, nu är de endast ett minne blott.
Jag klippte bort alla blommor igår, och det kändes så sorgligt.
Ja, dessa extrema republikaner kan man inte låta bli att förfasas över. USCH!!
BRA att du ska rösta, men trist att det inte är LÄTT.
Det är SÅ lätt att rösta i svenska riksdagsvalet härifrån, men självklart ska amrisarna bråka med sina utlandsamerikaner o göra det svårt för dem vid val..Jag är inte förvånad.
Precis, frukt och grönt är helt outstanding.
Kramar!!

Anette:
OCH GRATTIS!!!
Idag är det din dag!!
Ja, allt är tillbaka i lunken här med. ja, skolan har förstås inte börjat, men annars...
Ja, den ena av hortensiorna heter Endless Summer, och de andra jag har är helt enkelt de hortensior som växer i kruka som jag planterat.
Vet inte vad de heter.
Men, nu har jag klippt bort alla blommor. Jag kunde inte se misären. OCH nu är det bara att hoppas på att de kära buskarna tar sig till nästa år.
Dubbelmoralen tål att fnissas åt.
jag vet, det är sen sex och grova anspelningar på sex i nästan varenda sit-com och serie...
Jojo...
Jadu, den där republikanen som kläckte de där orden har fått på moppo ska du veta. det är knappt karln kan visa sig...
Serves him RIGHT!!
Kram!!

A-M:
VISST är den ljuvlig!!

Annika said...

Anna:
Välkommen hit och tack för uppmuntrande ord!
Varmt välkommen tillbaka!

Elisabeth:
VISST är det sorgligt med alla mina hortensior. Oj vad de lidit i hettan.
Jadu, hans uttalande står nog helt i en klass för sig. Vilken IDIOT!!

Olgakatt:
NU är den klar.
jag slet som ett djur igår med att klippa, gräva och rycka, rycka, rycka....
Nu är det rensat och nu är det KLIPPT.
OCH det ser mkt bättre ut, men vackert blir det inte mer iår.
Ah, nej,,,jag skulle nog ha mkt svårt för att bo på vissa ställen.
Så är det nog.

Annika said...

Channal:
TACK!!
Hett det varit här, och därtill fuktigt, vill du inte ha. DET lovar jag.
Nu är det skönt väder, tycker jag. Runt 30 och inte så förfärligt fuktigt.
ÅÅÅ, tack för tipset om Fotorus!!
KUL!!
Tyckte dina bloggbilder igår var SÅÅÅ coola + att jag gillar collagen.
Häftigt.
Kramar!!!

Marianne:
NU är de bortklippta, varena liten blomma.
OCH usch vad sorgligt det var.
Iår blir det nog inga fler hortensior.
Men jag hoppas att de kommer till nästa år.
VAD jag slet igår med trädgården. Svettades floder och arbetae hårt, men nu ser det OK ut igen.

Just det, tänk om man slapp bibelbältet och inskränkta republikaner. DET vore ngt det...

Kram!!

Sahra:
Du har så rätt.
Jag tycker att jag lever i den bästa av världar. Jag har Sthlm som jag besöker länge, och jag bor här i liberala Reston.
It could be worse.
Visst är jag nöjd, och visst får man egentligen mest sucka över de där högergalningarna.
Kram!!

Annika said...

Marie:
DET är så synd om dem som helt bränts bort denna heta sommar.

O gissa om jag vill att Obama ska vinna.
Romney är så bakåtsträvande på så många plan.
FY så jobbigt om det blir han som väljs (jag tror ju att det blir så).
heja Obama, säger vi!!!

Jane:
TACK!!
KUL att du gillade att läsa detta.
Ja, visst är frukt och grönt så överlägsna här. Otroligt vad fina de är!!
Jag tror inte jeppen fr MS väljs in i senaten. Han fårstå med dumstrut istället. Dåren!
Ost är galet dyyyrt. Om den är god. Köper mest Jarlsberg och den kostar också skjortan.
TRIST!
Bättre OST tack!!!
Kram!!

Christina:
TACK!!
OCH bra att du håller med!!

Ja, den där politikern har fått äta upp det han sagt. Många ggr.
Vilken dåre.
Jag tycker också det är skrämmande att man vill ha en republikan (Romney) som president. För vilka skulle det bli bättre?

Trädgården kommer inte att repa sig iår. Det är omöjligt.
Kram!!

Annika said...

A_M:
Välkommen tillbaka igen!!
Ja, hett har det varit. Nu är det lite vettigare temper, tycker jag.
men skadan är redan skedd.
Naturen har fått sig en sådan törn av vädret denna sommar.
Galet.
Lite större utbid än i Weed har vi, ja...
:-)
Kramar!!

Emma:
JA, visst är det.
Hösten som är s¨underbar här.
TACK för snälla ord.
Kramar!!

Anonymous said...

Visst ser de Amerikanska grönsaksdiskarna underbara ut...men skrapa lite på ytan...Vad är de täckta med för att se så fina ut? När ditt äpple hamnar underst i matkassen, och ändå inte får bruna fläckar efter ett par dagar... Hur kommer det sig att det finns fullt med jordgubbar i januari?

Visst, tyvärr "äter" de flesta av oss med ögonen, och ett brunfläckigt päron ser inte gott ut, men ibland får man tänka ett steg längre...

Annika said...

Ano:
Bor du här?
Visst fasiken ruttnar frukten.
Ibland alldeles för fort.
Jordgubbar i jan...?
Florida, Arizona, växthus etc...

Nej du, amerikanska grönskaksdiskar äger STORT, och det gör det ekologiska också.

Så är det...

Anonymous said...

Bor i Charlotte, NC. Har bott i USA i över 17 år och saknar svenska grönsaker och frukt...Försöker ofta köpa ekologiska (kan dock vara Made in China) eller helst närproducerade...

Kommer från Öland, och har precis kommit tillbaka efter en månad i Sverige och jag har njutit av Ölandska gubbar...Jag skäms när jag serverar am. jordgubbar till min sv.vfamilj när de är på besök...

Men, men...each to their own...Jag är glad att du njuter av frukten och grönsakerna här...Alltid nåt man då slipper sakna från Sverige!!! :-)

Anna-Lena McGrath said...

Hej,
Har bott i USA i 17 år nästan, och det är mycket jag saknar från Sverige. Var i Sverige i somras och åt Öländska jordgubbar...jag tycker de amerikanska är fruktansvärda...men det är ju tur man har olika smak. Detta gäller även vissa grönsaker och annan frukt. Vi köper mycket ekologiskt, men som du vet kan dessa komma från Kina tex. Vi försöker helst köpa närodlat.

Och det är skönt att du gillar amerikanska grönsaksdiskar...Nåt man slipper sakna från Sverige då. Each to their own. :-)

Annika said...

Anna-Lena:
Välkommen hit!
Jodp, mkt man kan sakna från Sverige. Det håller jag med om.
Jordgubbar är goda här om man får dem närodlade och små.
Annars tycke jag att frukt och grönt oftast är mkt, mkt godare här.
Vad gäller det ekologiska får man nog se upp lite, det tror jag med.
Dock, det ekologiska utbudet är ju sååå mkt större här än i sve.
Jodå, grönsaksdiskarna tycker jag är överlägsna här. Och det är jag inte ensam om att tycka :-) Som du märker.
17 år, då har du varit här nästan lika länge som jag.
Varmt välkommen tillbaka hit till min blogg!