Monday, July 23, 2007

Här är jag!!! Sommarhälsning 1!!

Jaha, nu har jag inte bloggat sedan den 7 juli! Vilket uppehåll för mig.
Men nu sitter jag här på bibblan i Närpes istället för att bada i Ledörssundet. Idag hade det nog annars varit en bra dag för bad och sol eftersom vi nu äntligen har fått lite vackert väder!
Så, nej, vädret HAR inte varit någon höjdare, kallt, blåst och regn mest varje dag, faktiskt. Någon enstaka vacker soldag har det varit, men inte mer än så. I förrgår hoppade jag i sundet för första gången den här sommaren. Har helt enkelt inte vågat mig i förrän nu. När vi kom hit var det bara 10,5 grader i vattnet, brrr....
Usch! Nu är det väl 17...
Annars har tillvaron varit skön på alla de sätt. Vi har hunnit med att vara på Wasalandia i Vasa, vi har varit på marknad i Kristinestad, vi har jobbat hårt med skog och på tomterna både på Skären och på Stenö.
Igår åkte min syster Sara med familj hem till Stockholm igen. Sorgligt! Nu ses vi inte på ett år eftersom Sara och Håkan befinner sig på Sardinien när vi kommer tillbaks till Stockholm igen.

Den Nordiska natten är alltför vacker! Ljust natten igenom, stilla hav och en sol som knappt vill gå ner. Nog ÄR det ljuvligt! Ljuvligast är de kvällar när vi kan sitta på verandan och bara titta ut över ett spegelblnakt hav och se solen sjunka i väster...Priceless!!!
Ja, det är underbart att vara här...

Jag hoppas att det inte ska dröja två veckor tills nästa inlägg! Vill det inte själv heller. Kunde jag bara blogga från min egen dator så skulle jag göra det varje dag!
Anyway....Ha det så gott!!!

Later!!!

---------------------------------------------------------------------------------------

My goodness! it is hard to believe that I have not written a word on this blog in two weeks! But here I am! Sitting at the library in Närpes blogging away on this beautiful summer day.
We haven't had a lot of beautiful summer days this year. Mostly it's been cold, rainy and cloudy. But...today we have a classic nordic summer day of the best quality there is!
All well, all good regardless!

The most beautiful thing there is is to sit on our front porch on a summer night and watch the sun set in the west. When the sea i calm and the night is still....There is nothing like that...Just perfect. The nights are light, the sun will hardly set...I love the summer nights in Scandinavia...Nothing like them in the world...Priceless!

Anyway, gotta go!!!

I hope I will write a new post soon, soon again!

Have a good time until later!!!

18 comments:

Fundersam Cecilia said...

Det var roligt att höra från dig igen.Kände på mig att du hade skrivit.....fast jag brukar kolla varje dag.Brrr det lät inte som någon värme i vattnet.Jag har ingen aning om hur varmt det är här men det är väl kanske runt 17 eller nån grad varmare.Det låter som att ni har härliga kvällar på verandan.Har ni handlat mycket?
Ha det så bra tills nästa gång!

Matildas fikarum said...

Inte ska du tänka på bloggen nu när du har semester. Ut och njut, människa! Jag är så avis, så avis.

nika said...

hej hej

svenska somrar är svinkalla....brrrr. Men det är vackert därborta. ha en fortsatt skön semester

Desiree said...

Kul att höra av dig och att du har det bra och njuter för fullt även om vädret fortsätter att vara helt kasst. Ni får väl ta igen en del av sommaren då ni kommer tillbaka till USA. Ha det bra. Ser fram emot fler blogg inlägg snart igen.

Keith said...

Sorry the weather hasn't been the most cooperative. But glad you have a high-quality Nordic summer day today. Sounds heavenly to sit out on the porch and take in the night. Enjoy!

Petra H said...

Det låter som ni har det trevligt trots bristen på sol, du kan ju trösta dig med att det är samma väder i resten av norra Europa...
17 grader låter varmt - i Hanöbukten kan det vara 9-10 grader mitt i juli trots varmt i luften. Något med pålands- och frånlandsvind som min pappa försöker att förklara varje sommar för mig.
Jag kan föreställa mig hur det ser ut hos er eftersom jag var i krokarna i maj...

Anne said...

Jag hade också på känn du skrivit något... Ni verkar ha det underbart. Jag håller tummar och tår för att vädret också ska vända nu och bli riktigt superduper perfekt och varmt resten av tiden.

JaCal said...

Hej hej - har kikat in då och då för att få ett litet livstecken! Attans osis med vädret... ;-( Men hoppas du kan njuta och ta det bra ändå. Som sagt - snart är du i AC-hus igen... ;-)

Du får gå oftare till biblioteket!!

Malde said...

Välkommen tillbaka! Du ska inte behöva tänka på bloggen på semstern, men jag vet av egen erfarenhet att det kan uppstå svår bloggabstinens ;-)

Hoppas att vädret är bättre resten av din vistelse i Närpes.

Välkommen tillbaka till Stockholm!

Kram

Fia said...

�ntligen ett livstecken!! Vad kul att h�ra att du har det bra och njuter...fast �r inte det du beskriver en ganska vanlig sommar i Norden? Det �r v�l vi som bor i ett varmare klimat som blir bortsk�mda helt enekelt...KRAM!!

Mie, Absolut Guldkant said...

Här kommer en sommarkram från ett regnigt Mariestad!

Panter said...

Roligt att höra av dig! Trist med vädret, men man får gotta sig åt ljuste i stället, precis som du skriver. Ha det fortsatt fint!

mintid said...

Förstår att du njuter av att vara här i Norden :)
Själv åker familjen till Spanien i morgon o det ska bli så gott :)
Sol o värme. Salta varma bad...Längtar och packar just nu.

Ha det så gott.
Jag kommer förmodligen att gå till ngt internet cafe o kika in därifrån. Har även en dator med men man vet ju inte var man kan koppla upp sig.

Stor kram

Petra said...

Vad roligt att höra av dig! Idag har jag läst om dig/er i Sydin, mycket spännande och intressant. Vad kul att lokalpressen uppmärksammar långväga besök.

Annars är det som du säger - vädret är trist. Regn och kallt, inte alls som en sommar ska vara. Tyvärr.

Anne-Marie said...

Roligt att få ett livstecken. Det verkar inte vara någon höjdarsommar i norra Europa. Här har det varit så varmt - det var flera dagar mellan +35-40. Kram!

Lilla B said...

Kollar in här lite då och då för att se om du ramlat över någon dator. Och se! Idag fanns det ett inlägg.
Fortsätt njut av sommaren!
Ha det bra!

Bloggblad said...

Det låter som en ljuvlig sommar! Jag konstaterade nyss att jag är väldigt nöjd den här sommaren - utan resor och med få nöjen - jag har hunnit allt jag ville och lite till. Inte haft klockan på mig - tagit mig tid till allt jag velat göra.
Och... ganska billig sommar... (bortsett från en massa sparpengar som vi målat på väggarna, lagt i soffan och på badrummet...)

Annika said...

ALLA!!!
Igen!
Kan inte skriva till er alla här nu. Men tack för alla kommentarer! Blir glad!
Låter som om alla har det bra också!

Thanx for the comments!!